Kingdom Hearts / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kingdom Hearts

Sain päivällä idean karsia kasaan tämän aiheen, mutta inspiraation riittävyys arvelutti. Kun huomasin, että tänään on Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivä, niin universumin antamat merkit olivat selvät. Pojat, tytöt, naiset, sedät, aika keskustella KH:sta!

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/68/Kingdom_Hearts_logo.png)

Ensimmäinen julkaistu peli: Kingdom Hearts, vuonna 2002 (Onko siitä NIIN kauan?!?).
Genre: JRPG.
Pelien määrä: 7.
Alustat: PS2, GB Advance, PSP, DS, 3DS, Mobiili.
Kehittäjä: Square Enix, Disney Interactive Studios ja pari muutakin.

Sarjassa ilmestyneet pelit:

Birth by Sleep
Kingdom Hearts
Chain of Memories
358/2 Days
Kingdom Hearts II
coded
Dream Drop Distance (tulossa tänä vuonna)

Yleistä

Sarjan fanit tietävät varmasti miten tarina heittelehtii, mutta mainitaan nyt kuitenkin muutama pääpointti. Mitenkään yksityiskohtiin ei kannata mennäkkään, sillä muuten saan kirjoitella tässä mukavasti kesään asti. Sarjan päähenkilönä heiluu piikkitukkainen miehen alku nimeltään Sora. Mukana menossa pyörivät melko tiiviisti myös Soran kaikkein parhain ystävä Riku ja mielitietty Kairi. Koska kyseessä on japanilaisten kehittämä peli, niin mukaan saadaan myös järkyttävä määrä sivuhahmoja, joista suurin osa on totaalisen turhia ja järjettömiä. Kaikilla hahmoilla sattuu myös jostain kumman syystä olemaan melko vakuuttavat tukkalaitteet. Mene ja tiedä...

Soralle (kuten kaikille pojille videopeleissä) koituu osakseen pelastaa ystävänsä ja siinä sivussa koko maailma. Tätä melkoisen vaikeaa tehtävää olisi nyrkein vaikea suorittaa kunnialla (ellei sukunimesi ole Norris), mutta ei hätää, sillä Sora on Keybladen herra, mestari ja isäntä. (Eli siis avaimen näköinen miekka, bare with me here.) Tästä asetelmasta Sora lähteekin sitten pelastamaan maailmaa, siinä sivussa kurmoottaen aika kasan pelin vihulaisia, eli Heartlesseja.

Yksin Soran ei tarvitse matkalle lähteä, sillä apua saadaan melko yllättävältä taholta nimittäin Disneyn hahmojen riveistä. Tästä pääsemmekin siihen seikkaan, mikä erottaa KH:n massasta ja sai aikanaan ihmiset kokemaan monenlaisia reaktioita sarjasta. Pelin maailmat ovat suurilta osin tuttuja Disneyn animaatioista ja piirretyistä. Myös hahmokaarti koostuu osittain näistä veikeistä vekkuleista. Kuninkaana häärii oikeutetusti Mikki ja sarjan yksi suurimmista pahiksista on Pahatar. Soran rinnalle lähtevät taikurina kunnostautunut Aku Ankka ja kilvellä varustettu hoopoilun maestro, Hessu.

Sarjan aikana vieraillaan Agrabassa, Jylhäkalliolla, Tarzanin viidakoissa, Ihmemaassa ja jopa Monstron sisällä (Zelda, anyone?). Maailmoissa kurmootetaan voimansa yhdistäneitä Disneyn pahiksia ja naureskellaan päähenkilöiden muuttumista maailmaan teemana sopivaksi, Sora leijonana, parhautta.

Mainittakoon vielä loppuun, että fanien lisäksi kriitikot ovat suhtautuneet sarjana melko suopeasti. Myös sarjan myynnit ovat olleet positiivisia. Sarjan englantidupin hoitaa myös melkoisen kovatasoinen näyttelijäkaarti.

Pelaaminen

Pelaaminen koostuu maailmojen pienestä tutkimisesta ja tietenkin nopeatempoisesta taistelemisesta. Taistelu koostuu normaalin miekanheiluttamisen lisäksi taikomisesta, summoneista ja kavereiden kanssa tehtävistä voimakkaammista hyökkäyksistä. Myös pomovastuksia pääsee kurmottamaan ja vieläpä melkoisen useasti. Tavallisista rivivihuista löytyy sarjan mittaan myös mukavasti erilaisia möllejä. Koska kyseessä on JRPG, niin hahmojen asustukseen ja aseisiin pääsee myös vaikuttamaan.

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/68/Kingdom_Hearts_Battle_Screenshot.png)
Kuvassa Sora ja kumppanit jakavat keskiaikaista oikeutta Monstron maksan välittömässä läheisyydessä.

Lopuksi...

Sarja on pääpelien lisäksi pomppinut myös käsikonsoleilla ja seuraava osa onkin tulossa vielä tänä vuonna 3DS:lle. Toinen toistaan kummallisemmilla nimillä ja numeroilla varustettuna. Sarja on myös valitettavan kuuluisa kolmannesta osastaan, jota fanit ovat odottaneet lievästi sanottuna liian kauan. Peli on suunnitteilla, mutta SE:llä on samaan aikaan tulessa yli 9000 rautaa, joten saamme varmasti odottaa vielä hetken. KH3 on kuitenkin tulossa, vaikka kehittämistä ei varsinaisesti ole vielä aloitettu.

Allekirjoittanut itse kiinnostui sarjasta aikoinaan suurimmaksi osaksi juuri Disneyn vaikutuksen takia. Ala-asteelaiselle siinä oli vain jotain käsittämättömän siistiä, vaikka en silloin vielä RPG:n mahtavuudesta mitään tajunnutkaan. Sora oli myös päähenkilönä todella sympaattinen veijari ja on toki vieläkin. Suuri rakkaushan sarjaa kohtaan siitä sitten leimahti ja KH2:n tulikin pelattua heti sen ilmestyttyä. Kakkonen oli muuten ykkösen veroinen, vaikka pelin alku olikin aivan hirveää roskaa ja haastetta olisi saanut olla rutkasti enemmän. Käsikonsoleille ilmestyneet osat olen skipannut, mutta 3DS:n tulevan osan kohdalla tulen tekemään poikkeuksen. Olettaen, että laatu on kohdillaan. Koska sarjan meiningistä kovasti pidän, niin mielelläni rahaa siihen sijoittaisin.

KH on paskaa, vaikka sen ei tarvitse olla! IGN:n artikkeli esittelee, miksi sarja on paska. Vaikka sarjan fani olenkin, niin allekirjoitan artikkelin pääpointin. Kannattaa lukaista.

Wikipedian artikkeli sarjasta. Saa lukea jos kiinnostaa, kukaan ei kuitenkaan pakota.

Nyt luovutan pallon sinulle, arvon lukija. Kerro meille miksi rakastat/vihaat sarjaa ja mene toki yksityiskohtiin. Onko sinulla kotona alttari pyhitettynä sarjalle? Odotatko KH3:sta kieli pitkällä? Uneksitko kenties HD-remakesta sarjan aiemmista osista? Aiotko ostaa uusimman pelin heti julkaisussa? Suorastaan vaadin, että jaat sarjaan liittyvät muistosi vanhoista osista ja kerrot mitä odotat tulevilta osilta. Sarjan seuraava osa on aivan nurkan takana, joten näppäimistöt sauhuamaan!

Kingdom Hearts oli ps2-aikakaudella yksi suosikkipelisarjoistani, ja varsinkin KH2 on yksittäisistä peleistä suosikkejani. Peleissä olen aina pitänyt niistä Disney-aiheisista tarinoista sekoitettuna squaren meininkiin. Soraa taas en ole koskaan sietänyt, sen verran rasittava hahmo. Myös pelisarjan tappelusysteemistä olen aina pitänyt, mukavaa hack 'n' slashin ja j-rpg:n sekoitusta. Itse kuulun siihen ryhmään, mikä on odottanut ja odottanut pääsarjan kolmososaa, mutta on aina pettynyt kun uusi osa onkin ollut vain joku lisäosa käsikonsolille. Kiitos myös näiden käsikonsolikikkailuiden, olen kokonaan tippunut sarjasta ulos..ja tämän takia, en ole enään kovinkaan innostunut pelisarjasta. Mutta edelleen sitä KH3:sta odotellaan kovasti..

Luin itsekkin tuon IGN: n artikkelin "KH on paskaa", mutta itse olen kyllä täysin eri mieltä artikkelin kirjoittajan kanssa. Ensinnäkin, tarina ei mielestäni ole missään mielessä kamalaa paskaa. On mukavaa nähdä välillä jotain muutakin kuin "SOAP, we need to kill some russians!" Tarina on kyllä monimutkane ja välillä on itekki ihan pihalla, mutta kun siihe jaksaa paneutua ni kyllä se palkitsee. Sitten tämä kun IGN valittaa noista nimistä. Voi luojan kiitos että joku nimeää jatko-osansa jotenki muuten ku uus numero perään ja kaupan hyllylle. Naamapalmutan kyllä pääni irti jos seuraavan Treyarchin tekemän CoD:n lisänimi on "Black Ops 2".

Mutta, itse olen pelannut sarjasta kaksi pääosaa, ja Birth by Sleepin, ja jokaisesta osasta olen nauttinut. PSP: n seikkailu oli jopa tavallaan ehkä paras näistä, vaikka paikkojen kierrättäminen pidemmän päälle alkoikin väsyttää.

E: Itsekkin odotin tuota kolmatta osaa vesi kielellä vielä vuosi sitten, mutta viimeistään kun kuulin Dream Drop Distancesta päätin heittää keybladen kaivoon, fuck it, tulee sitten kun tulee. En jaksa enää tämän jatko-osan takia pidättää hengitystäni, pelaan muita pelejä nyt!

Lainaus käyttäjältä appa-king+

Luin itsekkin tuon IGN: n artikkelin "KH on paskaa", mutta itse olen kyllä täysin eri mieltä artikkelin kirjoittajan kanssa. Ensinnäkin, tarina ei mielestäni ole missään mielessä kamalaa paskaa. On mukavaa nähdä välillä jotain muutakin kuin "SOAP, we need to kill some russians!" Tarina on kyllä monimutkane ja välillä on itekki ihan pihalla, mutta kun siihe jaksaa paneutua ni kyllä se palkitsee. Sitten tämä kun IGN valittaa noista nimistä. Voi luojan kiitos että joku nimeää jatko-osansa jotenki muuten ku uus numero perään ja kaupan hyllylle. Naamapalmutan kyllä pääni irti jos seuraavan Treyarchin tekemän CoD:n lisänimi on "Black Ops 2".

Tartun tähän. Itsekkin arvostan kyllä kunnollisia tarinoita, mutta KH:n kohdalla en voi allekkirjoittaa sen onnistumista kokonaan.
[spoiler]Mainitsin jo kakkosen alusta ja se on mielestäni aivan kamalaa kuraa. Joudut pelaamaan sillä kamalalla pojalla ja tekemään niitä järkyttävän tylsiä juttuja, ennen kuin pääset pelaamaan Soralla. Ei saa olla liian yksinkertaista, mutta kyllä juttu vedettiin kakkosessa tietyllä tavalla aivan liian pitkälle. Etenkin kun saat herätellä Soraa sieltä hyperunesta. Tavoiteltiin suuria, eikä oikein osattu pitää lankoja käsissä.[/spoiler]
En sitten osaa edes pelätä, minne käsikonsoliversiot ovat menoa vieneet. Parasta olisi, jos pahiksina toimisivat vain Disneyn hahmot ja he yrittäisivät sitten vallata maailman. Sinne muutama juonitwisti ja se on siinä. Toki pitää ymmärtää, että kyseessä on JRPG, joten tämä on mahdottomuus.

Sitten ne nimet. Pelin nimellä ei toki ole mitään väliä, mutta on silti typerää nimetä peli KH: 358/2 Dayssiksi. C'mon, mitä oikein ajattelitte? Kunhan KH3 on tosiaan KH3 eikä Kingdom H3arts 3: Thr33 3:s in a Thr33s Company of T3ars.

Mitkäs ovat jengin lempimaailmoja sarjassa? Itse olen aina lämmennyt Herkulekselle ja Halloweenkaupungille. Myös kakkosen Jylhäkallio oli mukava mesta, aivan kuten ykkösessä Tarzanin hoodit. Viidakko taisi olla yksi ensimmäisiä maailmoja.

IGN:n artikkelista allekirjoitan myös sen, että olisi helvetin mukavaa päästä vaikkapa Toy Storyn maisemiin. Pixarin maailmoista voisi ammentaa vaikka kuinka. Onhan siellä vaikka mitä mahtavia leffoja. Viidakkokirjaakaan en panisi pahakseni. Mitäs muut haluaisivat nähdä?

Itse taas pidän Roxasista paljon enemmän hahmona kuin siitä (typerästä) Sorasta. Lempimaailmoja on ollut Pirates Of The Caribbean, Aladdin ja Tron. Eipä nyt tule pahemmin mieleen minkä maailman haluaisin nähdä, potc ja Tron olis mukavaa jälleen.

Yo! Itse olen pelannut kaikki osat paitsi Chain of Memorisen ja Codedin(olen kuitenkin perillä niiden juonen käänteistä). Pidin todella paljon Birth by Sleepin taistelu-systeemistä. Se iski jotenkin heti selkärankaan. Mutta asiaan: Itse Disney maailmoista olen eniten pitänyt Jylhäkalliosta, Agrabah, Monstro, Beastin linna jne.. Myös KH universumin omat maailmat ovat hienoja( Radiant Garden, Destiny Island jne..)
Mikä on muuten vaikein "erikois" bossi jonka olette kohdanneet? Tällä tarkoitan esim Sepirothia tai KHFM esiintyviä salaisia bosseja.

Vaikein bossi tavallaan oli Birth by Sleepissä se musta heebo joka kulki sen pahan kaljun mukana (miten nuo nimet unohtuu?) Mutta sitten kun keksin käyttää sitä miina systeemiä, oli tuokin bossi aika helppo. Kauiten tuli tahkottua varmaan KH2: ssa Sephirothin kanssa.

Maailmoista mieluisimpia on Jylhäkallio ja KH2: sen loppupaikka. (taas nimet niiiiin hukassa...)

En ole ikinä pelannut vaikka mieli tekisikin. Nyt tekee enempi mieli pelata ja kokeilla millanen on kun lukasin aloitusviestin, joka oli muuten erittäin hyvä, well done!

Lainaus käyttäjältä Ellipsis+

En ole ikinä pelannut vaikka mieli tekisikin. Nyt tekee enempi mieli pelata ja kokeilla millanen on kun lukasin aloitusviestin, joka oli muuten erittäin hyvä, well done!

Kiitos! On mukavaa kirjoittaa aiheesta mikä kiinnostaa, mutta tälläinen palaute on myös helvetin mukavaa luettavaa. Kiitos! Toki se on myös miellyttävää, että keskustelua saatiin aikaiseksi. Suosittelen sarjaa myös oikein lämpimästi, ei se ole vuosien aikana siitä huonontunut. Ainakaan toivottavasti...

Ihan mahtava pelisarja. Olen pelannut ykkösen ja kakkosen 100% läpi. Harmittaa vain kun näissä käsikonsoleille tehdyissä on semmotteita mailmoja joita olisin halunnut pelata, toivotaan että ne tulee KH3

Kingdom Hearts: Dream Drop Distancen demo löytyy nyt E-Shopista. Aiemmat kokemukseni sarjasta rajoittuvat Kingdom Hearts II:een, jossa jäin jumiin jo ennen puoliväliä. Kuitenkin Disneyn ja japanilaisen roolipelin yhdistelmä on aina kutkutellut makuhermojani. Päätinpä sitten kokeilla, miltä Kingdom Heartsin pelaaminen tuntuu käsikonsolilla.

Demo vakuutti minut. Grafiikka on 3DS:n mittapuulla erinomaista. Kaikki rullaa sulavasti, ja kolmiulotteinen efekti toimii luonnollisesti. Yleensä kolmannen osapuolen kehittäjillä tuntuu olevan ongelmia 3D-efektin kanssa, mutta Square Enix hoitaa homman kotiin yhtä hyvin kuin Nintendo itse. Samalla itse pelattavuus oli jouhevaa, vaikka kamera hukkasikin viholliset pariin otteeseen. Onneksi lukitusnäppäimen avulla kuvakulma pysyi siellä missä pitikin. Kaupungissa liikkuminen sujui näppärästi ja lennokkaasti, eikä tappeluissakaan ollut valittamisen aihetta.

Jos vaikeusasteen saa säädettyä sopivan alhaiseksi, saatan hankkia Dream Drop Distancen vielä tämän kesän aikana. Hyviä roolipelejä ei voi koskaan olla liikaa, ja Kindom Heartsin satumainen tunnelma sopii mainiosti kesään. Olen positiivisesti yllättynyt!

Nyt täytyy sanoa että pelijulkistus mitä eniten odotan on Kingdom Heartsin "kolmas osa". Tuo osahan sanottiin julkistettavan vielä tälle konsolisukupolvelle, mutta nyt näyttää siltä että tämä konsolisukupolvi kerkeää kuolla ennenkuin näemme uutta Kingdom Heartsia kotikonsoleilla. Jos nuo julkistaisivat KH HD kokoelman niin pissaisin jo hunajaa, tekisi kovasti mieli palata noitten pelien pariin. Mielestäni ei olisi mikään ihme vaikka kauppojen hyllyille eksyisi kokoelma joka sisältäisi ykkösen, kakkosen ja Birth by Sleepin.

Nuo kaikki kolme olen läpi pelannut ja vaikka miltein joka sarjasta on itselläni lemppariosa, niin tästä sarjasta en osaa sanoa mistä olisin nauttinut eniten. Ehkä ensimmäinen osa oli selvästi heikoin, mutta kamppailu Kingdom Hearts 2: n ja Birth by Sleepin välillä on tiukkaa. Pidän Sorasta ja Rikusta hahmoina, ja Organization XIII on mahdottoman mielenkiintoinen elementti tarinassa. Toisaalta Birth by Sleep omaa loistavan tarinan ja valottaa sarjan tapahtumia. Mutta HD kokoelma näistä olisi jätte kiva.

Lainaus käyttäjältä Vulpes Arctos+

Kingdom Hearts: Dream Drop Distancen demo löytyy nyt E-Shopista.

Testasin, tykkäsin.

Hyvinhän se homma sujui. DDD oli Kingdom Heartsin ja ihan hyvin se tuttu kaava toimii vieläkin. Käsinkonsolilla meno oli yllättävän sujuvaa, mutta jos peli tukee 3DS:n tattilisäkettä, niin suattaapi olla, että tämän takia sen voisi ostaakkin. Demohan on vain demo, eli koko peliä ei sen perusteella voi tuomita paskaksi tai nostaa legendaksi, mutta todella hyvät fiilikset se kieltämättä jätti.

KH3:n tulemiseen en jaksa oikein enää uskoa, ihan sen takia, että kyseessä on Square. Studiolla on arviolta 47 keskeneräistä projektia, ja KH3 taitaa olla sijalla 48. KH2 olisi muuten varmasti ykköstä parempi, mutta sysipaska alku ja liian liian helppo vaikeusaste rokottaa pisteitä. Nuo kun korjattaisiin HD-kokoelmaan, niin olisi todella messevää päästä taas pelaamaan sitä.

Kingdom Heartsin kohdalla tuo HD-kokoelma voisi olla kyllä mainio juttu, kunhan se tehtäisiin kunnolla. Sarjan yksittäiset osat on älyttömästi julkaistu miljoonalle eri alustalle, joten jos kaikki osat haluaa pelata, saa omistaa myös konsoleita omistaa useita. HD- kokoelmaan voisi hyvin lisätä ensimmäisen ja toisen osan lisäksi myös Psp:n Birth by sleepin ja Chain of memoriesin Ps2- version, jota ei Euroopassa taidettu nähdä. Ps2:lle julkaistut numerolliset osat tuskin ainakaan omalla kohdallani saisivat kokoelmaa ostamaan, mutta jos ainakin Birth by sleep lisättäisiin mukaan niin olisi kyseessä varsin houkutteleva paketti.

Millonkas tämä KH: Dream Drop Distance tulee ulos? KH fanina voisi jopa tuon 3DS:n ostaa, ja tulihan se RE: Revelation samalla laitteelle. Mutta asiaan.
Onko kukaan voittanut tuota Kingdom Hearts: Birth by Sleepissä olevaa salaista bossia? Sitä mikä on pukeutunut siihen mustaan kaapuun?? Se on todella vaikea, paljon vaikeampi kuin Sepiroth. En ole vielä nähnyt videota jossa joku voittaa sen ilman second chance kykyä( jää 1 hp vielä vaikka tuleva isku/combo tappaisi hahmon muistaakseni) Itse olen kehittänyt Aquaa jonkin verran, mutta vielä se tappaa yhdestä iskusta.

EDIT: Tuosta löytyy se boss battle jos kiinnostaa. Jostain syystä Ven ei ota damagea kun häneen osuu... kummallista. http://www.youtube.com/watch?v=WMzTHMfOV3M

Olisihan tuo HD kokoelma ihan mukava, tosin pitäisi se sitten Japanista tilata koska Final Mixit.

Omistanut nyt n. kuukauden ajan tuon KH2 Final Mixin. Pelannut jo kerran läpi (Beginnerillä tosin) ja kultaisen kruununkin jo ehdin hankkia. Nyt tänään aloitin pelaamaan Critical Modessa ja ai että kun kuolee parista osumasta. Mutta alkuun saa Finishing Plus, MP Hastera ja Reaction Boost abilityt jotka helpottaa jonkin verran. Saahan tuosta myös tuon "No Experience" abilityn, mutta LVL 1:senä tuskin tuota tulisin ikinä läpäisemään.

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Millonkas tämä KH: Dream Drop Distance tulee ulos? KH fanina voisi jopa tuon 3DS:n ostaa, ja tulihan se RE: Revelation samalla laitteelle. Mutta asiaan.
Onko kukaan voittanut tuota Kingdom Hearts: Birth by Sleepissä olevaa salaista bossia? Sitä mikä on pukeutunut siihen mustaan kaapuun?? Se on todella vaikea, paljon vaikeampi kuin Sepiroth. En ole vielä nähnyt videota jossa joku voittaa sen ilman second chance kykyä( jää 1 hp vielä vaikka tuleva isku/combo tappaisi hahmon muistaakseni) Itse olen kehittänyt Aquaa jonkin verran, mutta vielä se tappaa yhdestä iskusta.

EDIT: Tuosta löytyy se boss battle jos kiinnostaa. Jostain syystä Ven ei ota damagea kun häneen osuu... kummallista. http://www.youtube.com/watch?v=WMzTHMfOV3M

Itse taisin tuon kyllä tappaa, muistaakseni Aqualla, Mine Squarea rämppäämällä tuon sai tapettua.

Minkä tasoinen hahmo sinulla oli? Siinä tappelussa täytyy ottaa kyllä kaikki irti siitä dodge roll/evade näppäimestä. :D Bossilla meinaa nimittäin olla aivan sairaat iskut. Varmaan kun jaksaisi hahmoa kehittää niin se kaatuisi, muttei ole joutanut :(

Sori, ei mitään muistikuvaa : ( Pelasin muistaakseni pelin ihan puhki heti julkaisun jälkeen ja senjälkeen ei ole tullut tekeleeseen koskettua kuin pari kertaa, vain todetakseni että kaikki muistit oli korruptoituneet D:

Tuli pelattua tuo KH Dream Drop Distancen demo ja en kyllä yhtään yllättynt, Square Enix teki tämän pelin kanssa yhtä hyvää työtä kuin muidenkin KH pelien parissa kenties jopa parempaa. Eniten tuli yllätyttyä tuosta Free-Flow tekniikasta joka pistää koko pelimekaniikan uusiksi, mutta se jäi vaan painamaan päätä että, tuon Free-Flown iskut ovat melkeimpä yhtä hyviä kuin mikä tahansa Spesiaali isku niin ne jääki melkein hyödyttömiksi d; mutta mahtava peli, toivottavasti storyline ei pilaa pelin säväkkyyttä.

Lainaus käyttäjältä Oddolonkero

toivottavasti storyline ei pilaa pelin säväkkyyttä.

Tjaa'a, mitähän mahdat toivoa? Varsinainen pääjuonihan on pelissä valtaosan ajasta hyvinkin sivussa ja sen sijaan tilaa täytetään hyvinkin jäätävällä ja aika turhalla dialogilla. Lopussa homma muuttuukin sitten hieman, mutta vaikka muutama ihan kivahkokin idea joukosta löytyy, ei tarina lopulta tunnu ainakaan vielä tämän pelin kohdalla johtavan kunnolla mihinkään. Peli tosiaan rakentaa lähinnä pohjaa vain seuraavaa KH:ta varten, kuten periaatteessa luvattiinkin. Terävämmät tapahtumat piristäisivät, mutta kun Nomuran kaltainen kehno tarinankertoja on ruorissa, niin eipä niiden puute toki yllätäkään.

Sentään sarjan peleistä nauttiakseen tarinan on aina voinut jättää aika hyvin sivuun. Vetäisin itse 3D:n tuossa viime viikolla läpi, ja kyllähän tästä KH-faninani pääosin tuli tykättyä. Pohjimmiltaan itse toiminta oli odotetun tuttua, mutta se suurimman koukun tarjosikin kenttäsuunnittelu. Vihdoin nimittäin peli palauttaa sarjaan vankemmin tutkimiselementin, mihin juurikin liikkumiseen vielä vapautta lisäävä Flowmotion tuo mukavasti asennetta.

Vielä kun kenttäsuunnittelu olisi vain myös tasapainoisempaa ja ylipäätänsä pirteämpää. Edelleen monissa tapauksissa alueet ovat todella hengettömiä ja löytyypähän joukosta edelleen turhan yksinkertaista maastoa. Näiden puutteiden kanssa peliä pelatessa huomasi myös erityisesti, että peruskaavan olisi oikeasti aika muuttua edes vähän radikaalimmin. Ajan kanssa rakennettu kotikonsoliosa, jota moni onkin jo vuosia toivonut, tekisi nyt jos koskaan terää. Chain of Memoriesin tapaista rohkeaa vääntöäkään kun ei ole enää sen yhden kerran jälkeen osunut silmään.

Heips kaikki KH-sarjan fanit!! Ensi vuoden puolella on ainakin PS3:lle tulossa sellainen julkistus, kuin Kingdom Hearts 1.5. HD Remix Paketti sisältää Kingdom Hearts ykkösen Final Mix version, hd tietenkin, Chain of memorisin(en muista minä versiona) ja jotain muuta. Yritän vielä pistää linkin löytämääni uutiseen.

http://www.gamereactor.fi/uutiset/118331/Kingdom+Hearts+HD+1.5+Remix/

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/kingdom-heartsia-viimein-teravapiirtoon

Hoho.

Hyvä hommahan tuo. Itse odottelen silti ehkä enemmän 2.5 pakettia.

En itse ole yhtään Kingdom Heartsia koskaan pelannut vaikka aina on tehnyt mieli, joten tässäpä olisi oivallinen tilaisuus korjata asia. Ikävä kyllä tuo paketti on helvetinmoista rahastuskusetusta, jota en missään nimessä haluaisi tukea. Voin vain toivoa, että Square julkaisee ykkösen PSNään ilman tuota Chain of Memoriesia. Mutta jos eivät niin ei kai se auta kuin ostaa molemmat, digitaalisena mieluiten kuitenkin. Nimi on muutes kauhea.

Innollahan tuota HD-päivitystä odottelen. Pikkuisen nihkeää, kun ei saa ykköstä ja kakkosta samassa paketissa, mutta elämä on. Ykkönen kuitenkin kakkosta parempi loppupeleissä, vaikka kakkonen onkin hiotumpi ja niin päin pois, mutta se on myös aivan liian helppo. Ykköseen liittyy kuitenkin hemmetin paljon mukavia muistoja, joten on se pelattava uudelleen läpi...

...noin olen sanonut myös R&C Trilogysta, mutta enpä ole sitäkään kokoelmaa vielä ostanut.

Innollahan tuota KH 1.5 ja 3 odotetaan. Tuskin tosin tulee tuo Kolmonen olemaan viimeinen, on nimittäin vielä paljon tekemistä.
Pitäisi pelastaa Ventus unestaan, Aqua sekä Ansem pimeyden valtakunnasta ja Terra Xehanortin otteesta.
Siinä sivussa pitäisi tuhota Organisaatio 13 ja taistella monituisien Heartlessien kanssa.
Tämän vielä maustaa Disney-hötöllä ja on kasassa ainakin vielä 3 peliä.

Ykkösosaa pidän pääsarjan peleistä parempana, kakkonen muuten veisi potin, mutta vaikeusaste aivan liian alhainen. Ykkösessä sen sijaan kivasti haastettakin. Suurella mielenkiinnolla odottelen HD-versioita, vaikka mieluummin ottaisinkin ykkösen ja kakkosen samaan pakettiin, koska ei nuista käsikonsolien versioista sinällään väliä ole. Pääsarjan pelit IMO parhaita, harmi vain että kolmostakin saatu odottottaa nyt....öööö.....vitusti liikaa. Jos joskus, jos joskus Square....

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Ykkösosaa pidän pääsarjan peleistä parempana, kakkonen muuten veisi potin, mutta vaikeusaste aivan liian alhainen. Ykkösessä sen sijaan kivasti haastettakin. Suurella mielenkiinnolla odottelen HD-versioita, vaikka mieluummin ottaisinkin ykkösen ja kakkosen samaan pakettiin, koska ei nuista käsikonsolien versioista sinällään väliä ole. Pääsarjan pelit IMO parhaita, harmi vain että kolmostakin saatu odottottaa nyt....öööö.....vitusti liikaa. Jos joskus, jos joskus Square....

Onhan nuilla käsikonsoli versioillakin väliä, jos ei ole pelannut niitä on melkoisen ulalla kun se kolmonen vihdoinkin tulee

Lainaus käyttäjältä Heskeline

Lainaus käyttäjältä Muksu+Ykkösosaa pidän pääsarjan peleistä parempana, kakkonen muuten veisi potin, mutta vaikeusaste aivan liian alhainen. Ykkösessä sen sijaan kivasti haastettakin. Suurella mielenkiinnolla odottelen HD-versioita, vaikka mieluummin ottaisinkin ykkösen ja kakkosen samaan pakettiin, koska ei nuista käsikonsolien versioista sinällään väliä ole. Pääsarjan pelit IMO parhaita, harmi vain että kolmostakin saatu odottottaa nyt....öööö.....vitusti liikaa. Jos joskus, jos joskus Square....

Onhan nuilla käsikonsoli versioillakin väliä, jos ei ole pelannut niitä on melkoisen ulalla kun se kolmonen vihdoinkin tulee

Jos se kolmonen tulee. Käsikonsolien versioinnit pelattavuudeltaan kuitenkin niin paljon heikompia kuin PS2:n omat pelit, että ei niihin jaksa aikaansa kuluttaa. Tarinallaan eivät pelit ole enää aikoihin jaksaneet kiinnostaa, koska joku raja se nyt voisi olla sekoilullakin...

Sieltähän se kolmas osa sitten paljastuikin, vihdoinkin. Siinä vaiheessa kun trailerin alussa tuli Disneyn logo näkyviin niin kusin hunajaa heti ja oletin KH3:sta. Luulen, että peli tulee olemaan loppujen lopuksi ps4-ekslusiivi todennäköisemmin kuin FF XV. Pakko myöntää kuitenkin, että tuli hieman yllätyksenä nyt jo tuo paljastus.

Tähän mennessä parhaat sävärit aiheutti tuo Kingdom Hearts 3. Sonyn tilaisuutta katsellessa iski kylmät väreet heti Disneyn logon tullessa ruudulle: "...voiko se olla?!?", ja pieni tärinä kesti koko lyhyen trailerin ajan. Ai että, kyllä kelpaa. Julkaisu kenties vasta parin vuoden päässä, mutta lämmittää tieto että on tulossa. Ja kenties nyt tullaan näkemään Star Wars ja Marvel hahmoja mukana pelissä? Olisi nannaa. Ainakin Leia prinsessana tuntuu mielestäni oikein kelpo idealta.

^Näin. Itsekin henkeä pidätin ja iho oli täysin kananlihalla ku tota KH3 julkistus pätkää tsiigan. Ei varmasti ikinä ole käynyt mulle näin kun joku peli julkistetaa.. Huhhuh en ois uskonu : D

Mulle tuli tippa silmään traileria kattoessa. Siis wtf. 8D

Ehdottomasti Sonyn pressin valopilkkuja tuo uusi KH. Julkaisu tapahtuu todennäköisesti aikaisintaan 2015 alussa, mutta silti ihan hyvä että viimein suoraan sanovat että on kehityksessä.

1) Soran tulee olla ainoa pelattava hahmo (Roxas, mene toki kotiin). Teaseri onneksi antoi tämän kuvan.

2) Pelaajan kumppaneina tulee olla Aku ja Hessu. Teaseri antoi tästäkin hyvää osviittaa.

3) FF-sarjan hahmoja mukaan hyvin vähän tai sitten jätetään kokonaan pois. Sivurooleissa korkeintaan. Disneyn hahmojen tulee olla suurimmassa osassa. Emotukkia saa katsella FF-sarjan omissa peleissä mikäli innostaa moinen.

Star Warsia? Eip. En usko, enkä haluakkaan. Disneyn klassikkoja tahi sitten voisivat ottaa mieluummin mukaan Pixarin valtaisan hahmokaartin. Epätodennäköistä tosin tuokin, mutta aina saa toivoa.

FF hahmot mukaan yhtä vahvasti ku Disney hahmotkin. Kyllä niitä Disney hahmojakin voi katella useissa peleissä sekä vielä useammissa elokuvissa.

Isoin pettymys Birth By Sleepissä oli juurikin tuo FF hahmojen puuttuminen. Tietyst niitten puuttuminen luo balanssia siihen et kaikki KH alkuperäis hahmot ovat Nomuran työtä?. Siltikin..

Lainaus käyttäjältä Asabay

FF hahmot mukaan yhtä vahvasti ku Disney hahmotkin.

Miten olisi vaikka hell to the no. Kuten edellä mainitsin, ei ole moisilla kunnollista sijaa KH:ssa, kun ei niitä siellä tarvita, eikä kaivata.

Äsken tuli katsottua tuo tekniikkademo uudestaan ja pakko nyt sanoa, että sehän on melkoisen huono. Ulkoisesti ei ole millään muotoa erityisen mielenkiintoinen eikä siinä oikein tapahdukkaan mitään. Noh, teaseri on teaseri ja ainakin julkistivat nyt tuon. Kaipa se riittää.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Miten olisi vaikka hell to the no. Kuten edellä mainitsin, ei ole moisilla kunnollista sijaa KH:ssa, kun ei niitä siellä tarvita, eikä kaivata.

Äsken tuli katsottua tuo tekniikkademo uudestaan ja pakko nyt sanoa, että sehän on melkoisen huono. Ulkoisesti ei ole millään muotoa erityisen mielenkiintoinen eikä siinä oikein tapahdukkaan mitään. Noh, teaseri on teaseri ja ainakin julkistivat nyt tuon. Kaipa se riittää.

Päinvastoin FF hahmoja tarvitaan ja kaivataan siellä. Tuli itekki kateltua sitä teaseria uudestaan ja graaffisesta omaa silmää miellyttävä kyllä, mutta huomasin että Soralta puuttuu naama kokonaan tossa "gameplay" kohdassa : D

Kyllä sopisi Tähtien Sota teemainen kenttä siinä missä Tronkin. Jos eivät ymmärrä käyttää noin suosittua brändiä niin virheen tekevät. Onhan se ihan lapsiystävällinenkin, muksut tykkää Star Warsista.

Komppaan Demppaa, SW-"maailma" ehdottomasti mukaan. Myös jotai Marvelia mukaan, sieltä tunnetuimmasta päästä tietenkin (esim. Spiderman tai X-men). Ja mitä noihin FF-hahmoihin tulee, niin toki niitäkin olisi edelleen mukava nähdä. Erityisesti Balthier olisi oikein mukava ylläri.

1,3miljoonaa lähemmäs 1,4 miljoonaa viewiä tossa Kingdom Hearts 3 teaseri pätkässä : D Huhhu aika stanast, oli kyllä hienoa käydä IGN ja Gamespotin uutisissa silloin ku he uutisoivat tästä pelistä. Kommentti palstat floodasi ihan järkyttävän paljon : D

Mitäs porukka siintä mieltä kun ainakin toistaseksi? Tämän KH3 pelin rakentaa KH 1,5 HDeen sekä BBSän kehitys tiimi?

E: Uusimpia tai ainakin suht uusia tietoja KH3sesta : D Tetsya Nomuran haastattelu.

Tappelu systeemi tulee olemaan "KH2 combat evolved". Näin koska kyseessä on pääsarja eikä käsikonsoli peli. Nomuran mielestä kolmososan tappelu pitäis kokea samanlaisena kuin ykkös ja kakkososan

Uusia pelattavia hahmoja tulee pelissä olemaan ja Nomura haastettelussa sanoi että Mikki Hiiri on yksi mahdollisuus pelattavana hahmona!<-- Olis totally sick

Summonit tulevat palaamaan mutta uudella ja erilaisella tavalla.

Muksulle vielä ilouutinen :D. FF hahmoja tulee olemaan tässä osassa koska niitä ei ole edellisissä oikein ollut.

Nomura vielä spoilasi vähäsen [spoiler] Eli Organization 13 saga tulee päättymään ja Xehanort kukistuu[/spoiler] Sarjan faneille ton pitäisi olla no-brainer jos kaikki pelit olette pelanneet, muuten toi voi olla shokki lol! : D Eli omalla vastuulla!

Haastattelu löytyi youtubest 6tunnin kestävästä pätkästä mutta enää en sitä löydä harmi kyllä.

E2: Muuten onko KH 2,5 HDeesta ollut koskaan mitää juttua? Ja mitä se pitäis sisällään?

Muistan kun kolmosen traileria pyöritettiin jo vuonna 2006 ja sitten se katosi tyystin, pidin alkuperäisestä enkä koskaan päässyt kakkosen kimppuun vaikka sekin tuli ostettua :D taitaa olla jopa muoveissaan vielä.
Mikäli tekevät maailmoista jälleen hauskoja paikkoja niin toivotan pelin tervetulleeksi.

Todella erikoista ettei WiiU saa omaa versiotaan uudesta Kingdom Heartsista jos jopa XboxOne saa. Sarjan pelejähän on kuitenkin nähty myös nintendon laitteilla. PS4:n ostaminen ei nimittäin kovin paljoa houkuta muiden mielenkiintoisten pelien puutteen vuoksi.

Ei Nintendon konsoli saa Squarelta muutenkaa mitään multiplättäri pelejä nii eipä ihme sinänsä että ei tätäkään nähdä WiiUulla. Harmillista se on : / Kyllähän me FF pelejäkin ollaan Nipan konsoleilla nähty monia mutta ei samoja ku boxilla/PS3/next-genillä(ainakaan toistaiseksi).

Syyskuussa pääsee verestelemään muistoja KH1.5 HD Remixin parissa. Heti tämän julkistukseen jälkeen alkoi tehä mieli pelata 1 ja 2 uudestaan läpi mutta täytyy vielä tuskailla että HDeet tulee ulos ; ) Tai jos siintä kakkosesta edes saadaan HDta. Varmaa taas Squaren perus potaskaa "Riipppuu miten myy lulz" Vähä niinku FF XII HDen kanssa.

E: Oishan se huikeeta Squarelta Nintendo kansalle, jos julkistaisi WiiUlle esim. FF XIII Complete collection mikä sisältäisi kaikki FF XIII pelit. Ilmottaisi että FF XV ja KH3 nähdään WiiUlla. Vähä offtopic mut menkööt : D

Eihän tuo PS4:n osto muuten olisi ongelma, mutta kaikki multiplattarit voin pelata paaaljon mukavammin PC:llä. Taitaa KH3 jäädä pelaamatta. Tuon 1.5 turboHDremixeditionepicspecialin ostan ainakin, vähän sääli ettei samalle levylle voitu laittaa myös Kingdom Hearts kakkosta. En tiedä miksi, mutta KH3 traileri kolahti ja kovaa vaikka aikaisempia pelejä en ole pleannut laisinkaan.

Kyllä tossa 1.5HDeessa on myös Chains of Memories PS2 peli ja 358/2days Cutscenet HDeeksi läntättyinä. Ihan hyvää contenttia yhelle levylle. Ja jos tosiaan saataisiin se KH 2.5 HD Turbosuperremix mikä sisältäisi KH2 Final Mix ja kenties jopa Birth By Sleep pelin muokattuna konsoli ohjaukselle. Kyllä kelpaisi.

Kyllähän hyvä pelin traileri iskee vaikka ei sitä olisikaan pelannut! ; ) Suosittelen kyllä kokemaan ainakin ykkösen ja kakkosen juurikin noissa HD merkeissä. Koska ainakin se ykkönen tulee olemaan Final Mix versio missä kaikkea enemmän ku tässä normi versiossa. Final Mix versiot oli siis saatavana vain Japanissa tietääkseni.

Itseäni ei hirveästi innosta ajatus Marvel hahmojen ilmestymisestä tuohon seuraavaan KH:n. Itselle kävisi jos siellä vain pomppisivat nuo tietyt Disney ja Final Fantasy hahmot. FF9 Zidane ja kumppanit olisivat omasta mielestäni tervetullut piristys hieman totisemman Cloudin ja Squalin vastapainoksi :)

Asiasta toiseen, pelailinpa tässä pitkästä aikaa tuota Kingdom Hearts: Birth by Sleeppiä. On kyllä oiva teos. Pelikello näyttää 56 tuntia, ja vielä on paljon tekemistä. Korkea tasoisin hahmo on Aqua säällittävällä 52 lv:llä... Ajattelin yrittää hommata tuon Ultimate Keybladen ja jospa sen avulla saisi tuon Mysterious Figuren kaadettua. Saapi nähdä onnistuuko...

Mitä tyypit on muuten pitänyt tuosta Kingdom Hearts: 3D Dream Drop Distancesta?

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Itselle kävisi jos siellä vain pomppisivat nuo tietyt Disney ja Final Fantasy hahmot.

Voihan siellä ne Star Wars hahmotkin heilua. Valomiekat vs. Keybladet

Lainaus käyttäjältä LordBarkus+

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinenItselle kävisi jos siellä vain pomppisivat nuo tietyt Disney ja Final Fantasy hahmot.

Voihan siellä ne Star Wars hahmotkin heilua. Valomiekat vs. Keybladet

Itse en ole ollut ikinä kiinnostunut Star Warsista, joten en alussa oikein lämmennyt tällekään idealle. Kuitenkin tuo Valomiekat vs Keybladet kuulostaa aika jännälle. Ja olisihan se ihan siistiä jos Sora, Aku ja Hessu olisivat päiväkävelyllä Kuoleman tähdellä :)

Mitäs mieltä porukka olisi jos KH3ssa nähtäisiinkin hahmoja/maailmoja myös muista Squaren peleistä kuin pelkästä Final Fantasyistä?

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Mitäs mieltä porukka olisi jos KH3ssa nähtäisiinkin hahmoja/maailmoja myös muista Squaren peleistä kuin pelkästä Final Fantasyistä?

KH: Dream drop distancessahan on hahmoja The World Ends With You:sta joten eiköhän kolmoseenkin saada hahmoja muistakin peleistä.

Ivalice mukaan niin johan kelpaa!