Äänentoisto / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Äänentoisto

Äänentoistoon kuuluvat: kuulokkeet, kaiuttimet, kotiteatterit ja muut audiolaitteisto. Tässä nyt perustietoa kaikille, jotka miettiskelevät mihin tätä ketjua tarvitaan:

Kuulokkeet
IMAGE(http://www.gigantti.fi/is-bin/intershop.static/WFS/store-gigantti-Site/store-gigantti/fi_FI/masterdata/450x450/t/be/ar/tbearfpx21.jpg)

Kuulokkeita on monenlaisia ja on vaikea valita juuri omaan tarkoitukseen vaativa laitteisto. Pääasiassa kuulokkeita on kaden laisia: korvalappu- ja korvanappulamallit.

Nappulamallistoa suositellaan, koska ne ovat käteviä kuljettaa ja useimmat malleista ovat halpoja. Usein nappulamalleilla kuuntelu on nautinnollisempaa.

Korvalapuissa taas on myös stereot, joka mahdollistaa surround äänet. Varsinkin pelikuulokkeet ovat useimmiten korvalappumallistoon kuuluvaa kalustoa, jolloin mikrofoonin voi rakennuttaa suoraan kuulokkeisiin. Joskus korvalappumallissa on paremmat äänet kuin itse kaiuttimissa. korvalaput ovat usein kalliimpia, kuin nappulat.

Koska harvoin kouluun/töihin ei viitsi raahata kaiuttimia, on vain helpompaa ottaa taskunpohjalle kuulokkeet mukaan.

Kaiuttimet
IMAGE(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTATqHXZx622OHCMJ5YFKKi1K4Zyz8XxWxcz09yqzH8GldUx3yu)

Kaiuttimia on monen hintaista ja laatua. On kaiuttimet, joita saa monenlaisia (esim. aktiivikaiuttimet), ja ns. subwooferit. Normaali yhdistelmä on hankkia 2 kaiutinta ja 1 subwoofer.

Subwooferit ovat matala ääni kaiuttimia, joita tarvitaan, mikäli haluaa saada basson kuulumaan hyvin. Subwooferit ovat noin 100-300€ luokassa, jos kunnollista on hankkimassa.

Kaiuttimet ovat periaatteessa pakolliset nykypäivän olosuhteisiin liitettynä. Ilman kaiuttimia ei voi kuunella mitään ääniä digijärjestelmistä, ellei omista kuulokkeita. Nykyään kaiuttimet ovat sisäänrakennettuja useimpiin laitteisiin kuten kännykkään, televisioon, radioon tai cd-soittimeen.

Tämän ketjun idea on siis keskustella äänentoistosta:

Onko kuulokkeet hajonnut ja etsit uutta? Onko jokin malli yllättävän hyvä ja haluat avautua siitä? Suositteletko jotain tiettyä mallia, joka on ollut käytössäsi monia vuosia? Mikä eteen, kun kuulokkeista toinen toimii ja toinen ei? Mistä saa halvimmat mallit? Mikä malli sopii parhaiten pelaamiseen? Onko jokin kotiteatteri oikeasti hankinnan arvoinen? Mitä äänentoisto menetelmiä omistat?Onko järkeä ostaa tiettyä brändituotetta (esim. MW3 kuulokkeita)?

Tähän kaikkeen pyrimme vastaamaan täällä...

Ei mulla kummempia mutta vituttaa aina selvittää solmut kuulokkeista. Onko olemassa langattomia nappulakuulokkeita?

"Subwooferit ovat matala ääni kaiuttimia, joita tarvitaan, mikäli haluaa saada basson kuulumaan hyvin. Subwooferit ovat noin 100-300€ luokassa, jos kunnollista on hankkimassa."

Ei tuohon hintaan kyllä mitään subbaria saa, korkeintaan "bassokaiuttimia". Subbarien hinnat alkaa siitä 500€ tienoilta ja hyvät subbarit siitä 800€ tienoilta. Korkeintaan passiivisen tai DIY-subin voi saadaa 300€.

Lainaus käyttäjältä Masa

Ei tuohon hintaan kyllä mitään subbaria saa, korkeintaan "bassokaiuttimia". Subbarien hinnat alkaa siitä 500€ tienoilta ja hyvät subbarit siitä 800€ tienoilta. Korkeintaan passiivisen tai DIY-subin voi saadaa 300€.

Näinhän se menee. Jos aikoo ostaa "halvan" kaijutinparin musiikinkuunteluun, kannattaa kiertää kaikki "subbarin" sisältävät viritelmät kaukaa ja hommata edes halvat aktiivikajarit. Äänenlaatu on aivan toisella tasolla.

Lainaus käyttäjältä Arbiter-

Ei mulla kummempia mutta vituttaa aina selvittää solmut kuulokkeista. Onko olemassa langattomia nappulakuulokkeita?

Kannattaa hommata joku pieni pusukka, jossa pitää luureja. Omat senkut pysyvät siistiti kerällä nahkasäkisään :)

Sitten pari korjausehdotusta aloitusviestiin:

Lainaus käyttäjältä Moromopo

Usein nappulamalleilla kuuntelu on nautinnollisempaa.

Itse ainakin koen, että kunnon sangallisilla kuulokkeilla on paljon mukavampi kuunnella musaa. Ääni on ilmavampi, eikä se kuulu niin pahasti "pään sisältä" kuin tulpilla. Myös korvat pääsevät helpommalla, kun ilma vaihtuu. Kyseessä siis on subjektiivinen kokemus, jota ei kannata esittää yleisenä mielipiteenä.

Lainaus käyttäjältä Moromopo

Korvalapuissa taas on myös stereot, joka mahdollistaa surround äänet.

En ole vielä törmännyt mono-nappeihin. Jos tarkoitat surroundilla 5.1 -ääniä, voidaan ne tehdä kuulokkeissa kahdella tavalla. Ensimmäinen on simuloitu versio, jossa stereokuulokkeisiin ajetaan prosessoitua signaalia. Korvaa huijataan luulemaan, että äänet tulevat eri suunnista. Tämä ei ole yhtä tarkka kuin "oikea" useammalla elementillä toteutettu versio (se toinen vaihtoehto), mutta stereokuulokkeisiin voidaan laittaa isommat elementit, mikä tarkoittaa parempaa äänenlatua ainakin halvemmassa päässä.

Aloitus on todella hyvä, mutta asiavirheet ovat aina ikäviä.

Tossa ekassa kuvassa on Turtle Beach PX21, sain justiinsa noi samat kuulokkeet joululahjaksi. Käytän noita PS3:sella MUTTA mutta minulla on ongelma. Kuulokkeista kuuluu vain suhinaa kun laitan ne päähän. Pleikka kyllä näyttäää että se on tunnistanut ne, ja valo on päällä tossa kuulokkeitten mötikässä. Joten menin tänne internetin ihmeelliseen maailmaan ja etsin keinoa täältä. Menin Youtubeen ja siellä oli tämä video http://www.youtube.com/watch?v=KklqyDUFoCE Niin kohdassa 4:46 se näyttää että liitä kuulokkeitten valko/punaset johdot Pleikan audio ulostulo piuhoihin. Ja sitten lopuksi liitä TV:seen. MULLA EI OLE niitä PS3:sen audio piuhoja (kohta 4:46) Mun pleikassa ei ole muuta kiinni kuin HDMI ja Virta johto, ei ole mitään hienosto audio piuhoja. OLISIKO kukaan niin ihana ja mahtava ihminen ja auttaisi miestä mäessä?. PLUS+ outoa kyllä mutta mikki toimii moitteeetomasti mutta en kyllä kuule ketään muuta ihmistä koska en kuule mitään muuta kuin hentoa suhinaa. ELI kysymys olisi tiivistettynä tämä: Saanko mitenkään niitä kuulokkeita toimimaan ilman sitä Audio piuhaa? Ja sitten vielä että pleikkani Ääni asetuksissani Audio ulos tulo on HDMI

juu itsekkin sain samat, siksi kuva. Kytket siis sen usb:n ps3:een ja sen kuuloke liitännän televisioon. Kun olet kytkenyt ne mene pleikan päävalikosta asetukset-lisälaite asetukset-audio asetukset. Siitä valitset ne kuulokkeet ja klikkaat "ok", niin pitäisi toimia. Itselläni ainakin, kun tein noin.

E: tarvitset tuota audio piuhaa vain silloin, kun sinulla ei ole hdmi-johto käytössä. Kannattaa vilkaista niitä ohjeitakin joskus...

No nyt on ongelma meikäläisellä... Olin uusimassa lp-soitintani, ja kävin sllaisn ostamassa. nyt sitten kotona huomasin, että eihän tää uusi soitin tuekaan 70-luvun vahvitimen liitäntöjä... Joten tässä näyttää olevan uuden vahvistimenkin oston paikka. Stockmannin lahjakortilla on edelleen 190€ jäljellä. Osaako kukaan neuvoa mitään hyvää vahvistinta, jota tuolla stockmannilla myytäisiin?

Tuli tilattua yamahan htr-3065 vahvari kun ilmeisesti seitsemän vuotta vanhasta eltaxin vahvarista sanoi optinen liitäntä sopimuksen irti.
Olen kyllä aina luullut, että tuo homma joko toimii tai ei toimi ja välimuotoja ei ole, mutta niin vaan äänet prätisee kun johtoa pikkasen koskee ja ostin jo uuden johdonkin ja sama homma.

No on tuo kyllä hyvin palvellut ja kyseessä kuitenkin eka 5.0 setti jonka ostin 2005 enkä ole kaivannut parempaa. Subbari tehnyt mieli ostaa pari kertaa, mutta ei siitä kuitenkaan kunnolla nauttimaan pääsisi kerrostalossa joten mitä semmosta turhaan ostamaan.
Mukanahan tuossa tuli vahvarin lisäksi viisi kajaria eli juurikin ne samat jotka on meitsin pelinurkkaus kuvissa näkynyt eli ei mitään muovipurkkeja kuten noissa halvoissa seteissä mitä nykyään myydään. Dvd soitinkin tuossa tuli mukana ja hintaa oli silloin joko 249e tai 299e.

Mutta se menneistä ja takaisin tuohon yamahaan. 199e hintaa ja jopa 2012 vuosimalliakin. Tuossa pitäisi tulla myös mukana mikrofoni joka laitetaan kuuntelukohtaan suurinpirtein korvan korkeudelle ja sen avulla vahvarin pitäisi itse osata säätää kaikkien kajareiden tasot ja viiveet ja muut. Uskon tuon toimivuuteen kun itse näen. En kyllä kovinkaan innolla odota sitä, että millaisia testi ääniä tuo vahvari sitten oikein päästelee ja äänenvoimakkuuttahan tuon kalibroinnin aikana ei voi muuttaa. Onneksi kaiken voi säätää myös itse jos tuo moderni ihme ei sitä osaa.

En myöskään odota tuon vanhan vahvarin pois ottamista sillä sen virtajohto on ihan jumalattoman johtosotkun keskellä.

Vahvarin unboxausta jne.
Eilen tuo tuli haettua ja ainakin vielä positiiviset fiilikset. Kivana plussana vahvarin valikot näkyy telkkarin ruudulla kunhan kuva menee vahvarin läpi telkkarille. Esim xboxista mulla menee kuva vga piuhaa pitkin telkkarille ja äänet optisella vahvarille niin silloin joutuu tihrustamaan vahvarin näyttöä. Tosin eipä siitä enää tartte säätää kuin volumea kun kaikki säädöt on saatu kohdilleen.

Sitä automaattista kalibrointia en sitten edes koittanut vaan ihan korvakuulolla säädin kaikki kanavat samalle tasolle ja ainakin pikaisen testin perusteella ne on omasta mielestä ihan kohdillaan.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Vahvarin unboxausta jne.
Eilen tuo tuli haettua ja ainakin vielä positiiviset fiilikset. Kivana plussana vahvarin valikot näkyy telkkarin ruudulla kunhan kuva menee vahvarin läpi telkkarille. Esim xboxista mulla menee kuva vga piuhaa pitkin telkkarille ja äänet optisella vahvarille niin silloin joutuu tihrustamaan vahvarin näyttöä. Tosin eipä siitä enää tartte säätää kuin volumea kun kaikki säädöt on saatu kohdilleen.

Sitä automaattista kalibrointia en sitten edes koittanut vaan ihan korvakuulolla säädin kaikki kanavat samalle tasolle ja ainakin pikaisen testin perusteella ne on omasta mielestä ihan kohdillaan.

Taitaa kaikista kunnon AV-vahvistimista saada graafisen valikon, että eipä siinä mitään ihmeteltävää sen puolesta ole. Se automaattinen kalibrointi tekee paljon muutakin, kuin säätää kaiuttimien äänenvoimakkuuden. En ole kuitenkaan varma onko noin halvassa vahvistimissa vielä Audysseyn kalibrointia, mutta lukaise täältä vähän tietoa.

Markettien saippuarasia sarjoilla saadaan tuskin muuta hyötyä, kuin äänenvoimakkuuden säätö, mutta näissä vähän paremmissa vahvistimissa se kannattaa ehdottomasti tehdä, ja mikäli et asu omakotitalossa kannattaa se suorittaa päivällä.

No minulle tuo valikko oli uusi juttu kun tuo vanha vahvistin on seitsemän vuotta vanha jossa ei mitään hienouksia ole. Kuten oli myös eri inputtien nimeäminen mieleisekseen ja kuten videollakin sanon niin en tiedä kuinka monta vuotta nuo ominaisuudet on jossain halpis vahvareissakin ollut. Mitä tuota yamahan manuskaa selasin niin ymmärsin niin, että tuossa ainakin se kalibrointi vaan osaa mitata kajareiden etäisyyden kuuntelupisteestä ja sen mukaan säätää myös viiveen kajareiden tason lisäksi. En ole ennenkään viiveitä säätänyt ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Esim burnout paradisessa pystyi ihan pelkän äänen perusteella päättelemään koska vastustaja tulee vierelle jonka ansiosta osasin kiilata sen ajoissa seinään.

Tuli myös siirryttyä vihdoin usean vuoden haaveilun jälkeen vahvistin + kajarit kokoonpanoon. Kunnian olla elämäni ensimmäinen vahvistin sai Onkyon NR515. Jonka palautin. Äänentoisto laitteessa toimi hyvin ja tämän osalta ei ollut valitettavaa. Mutta liitäntä puoli... Ensinnäkin 1080p kuva ei näkynyt kuin toisella HDMI ulostulolla. Ja vahvistimen valikot eivät näkyneen kuin toisella HDMI ulostulolla. Ja ARC ominaisuus ei toiminut kuin toisella HDMI ulostulolla. Eli käytännössä, TV:n katselussa piti käyttää eri ulostuloa kuin elokuvien katselemisessa. Joten vahvistimesta meni kaksi HDMI johtoa televisioon. Lisäksi tämä vaihto piti tehdä aina asetusvalikoista, ja kun ruudulla ei näkynyt valikkoa, piti asetusvaihto hoitaa käyttämällä vahvistimen omaa yhdenrivin tekstinäyttöä. Tästä oli käytännöllisyys aika kaukana. Tosin olisi ollut vaikka valikot olisivat TV:llä nykyneetkin.

Yritin löytää tähän ratkaisua ja lopulta löysin USAn Onkyon foorumilta pitkän valituslistan kun samanlaiset ongelmat vaivaavat useita. Onkyo kehoitti asentamaan uuden firmwaren, mutta ei tämä ketään auttanut. Eli vahvistimessa on ilmeisesti pahemmanlaatuinen tyyppivika. Joten kun Gigantista olin ostanut vahvarin, en viitsinyt alkaa pelleilemään vaan käytin palautusoikeutta ja hetin vahvistimen takaisin. Sinänsä harmillista tuollaiset viat, kun laite oli muuten varsin hyvä. Ja sopivan hintainenkin.

Seuraavaksi käsiin tarttuui Denon AVR2113. Selvästi kalliimpi kuin Onkyo, mutta Onkyoon ei uskaltanut enää luottaa. Ja varsin hyvä hankinta tämä oli ja se on talouteen jäänytkin. Ääni on hyvä, toiminnot ja käyttömukavuus on kiitettäviä ja se toimii ilman pelleilyä. Tyytyväinen olen. Vaikka jos Onkyo olisi toiminut, se olisi ollut ihan yhtä hyvä, joten sinänsä tuntuu että hinnassa on ilmaa tms. Tosin minulla ei vielä korvan kokemus riitä erottamaan äänieroja mitä mahdollisesti on.

Kaiuttimia on tällä hetkellä 2kpl. Eli ihan 2.0 järjestelmä. Tarkoituksena on totta kai hankkia pikku hiljaa lisää ja tähtäimessä on 7.1 järjestelmä lopulta, jos vaan tila riittä. Kaiuttimen valinta tuntui myös uskomattoman vaikealta. Näitä en palautellut, mutta kun kävin kuuntelemassa, aina tuli jokin joka oli selvästi parempi. Löysin jos pirun hyvät ja mietin että nämä otan. Malli oli OR-18 Qi HQ. Ääni oli pirun hyvä. Sitten aloin etsimään hintalappua. 699€/kpl -_- Eli 1398€ kaksi jalusta kaiutinta :S Lompakon syvyys ei riittänyt lähellekkään. 699€/pari olisi voinut vielä jotenkin taipua. Lopulta löysin Monitor Audio BX2 -jalustakaiuttimet. Ei olla ORin tasolla, mutta ääni on miellyttävän neutraali ja pehmeä. Ja ääni ei ala ärsyttämään kovemmallakaan volyymilla. Hintakin oli kohdallaan 350€/pari. Lisäksi tähän sarjaan (Monitor Audio BX) löytyy kaiutin joka kohtaan 7.1 järjestelmässä, niin lisähankintoja ei tarvitse sen kummoisemmin valita. Digiexpoilta pitäisi katsoa lisäkaiuttimia jos sielä Monitor Audion BX -sarjaa olisi. BX2:ssa bassotoisto on ehkä hiukan ponnetonta, joten subbari olis ihan jees, mutta samoin tekisi mieli keskikauttinta ja takakaiuttimia...Hiukan haaveilen BX5:stakin, eli saman sarjan lattiakaiuttimista. Tällöin voisi jättää subbarin ostamatta ja BX2:t saisi takakaiuttimiksi. Ongelmana on vain se että lattiakaiuttimet ei oikein mahdu sisustukseen. Nämä kun pitäisi laittaa TV-tason taakse, joka toisi ehkä TV:n taas ehkä hiukan liian lähelle sohvaa...no, tämähän on tietysti aina vain järjestely kysymys ;) Hankaluuksi vain tuo talouden toinen osapuoli. Niillä on aina niin selvät mielipiteet sisustuksesta...

Olisiko tälläisesta setistä mihinkään noin ensialkuun? Koska tuohonhan pystyy käsittääkseni sitten jälkeenpäin ostamaan parempia kaiuttimia jos vaativammaksi tulee jossain vaiheessa.

Lainaus käyttäjältä Hifisti

Olisiko tälläisesta setistä mihinkään noin ensialkuun? Koska tuohonhan pystyy käsittääkseni sitten jälkeenpäin ostamaan parempia kaiuttimia jos vaativammaksi tulee jossain vaiheessa.

Äänen toistolaittesta on hankala sanoa ilman kuuntelua. Periaatteessa tuntuu olevan ihan ok, ainakin paperilla. Ominaisuuksia löytyy, kanavakohtainen teholuku on ok (todellisesta on paha sanoa), paljon HDMI lähtöjä...ei huono ominaisuuksiltaan.

Mutta äänentoistolaitteisto on siinä mielessä helppo ostokohde, että useimmiten laatu ja hinta kulkevat samaa rataa. Joten voisin sanoa että kummoisesta kokoonpanosta tuskin on kyse. Viisi kaiutinta, subbari ja vahvistin alle 600€:lla on halpa. Joten tuskin mistään huimasta äänentoistosta on kyse. Se on sitten eri juttu onko se tyydyttävä äänentoisto. Jos on vain TV:n kaiuttimet tällä hetkellä, ero on varmasti selvä. Mutta jos on jo jonkinlainen äänentoistolaitteisto, voi olla että ero tuskin on suuri, jos sitä edes on. Kannattaa katsella onko jossain kuunneltavana. Silloin se selviää onko rahan arvoinen kokoonpano.

Ja tietysti netistä voi ja kannattaa etsiä arvosteluja.

Tämä lienee oikea ketju kysymykselleni, kun olisi tarkoitus hankkia jonkinlaiset PC-kuulokkeet, joita ehkä tulisi käytettyä myös konsolilla pelatessa. Ei siis mitkään nappikuulokkeet, vaan ihan kunnolliset. Mikkiä ei tarvitsisi olla kun pelikäyttö ei ole ensisijainen tarkoitus. Hintaa saisi olla noin viitisen kymppiä ja ehdottomana maksimina varmaan n. 80€. Muita kriteerejä ei ihmeemmin, äänenlaatu toki etusijalla. En tiedä, pitäisikö olla langattomat vai ihan johdolliset. Olisivatko tällaiset esimerkiksi mistään kotoisin? Mielellään saa ehdottaa kaikenlaisia.

Nuo näyttää olevan langattomat, joten vaihtelu pc:n ja konsolin välillä voi olla hankalaa. Itse olen tässä vuoden käyttänyt Turtle Beach px2 kuulokkeita. Voi säädellä chatin ja pelin volyymejä. Lisäksi on langalliset ja kestävät (ajellu satoja kertoja piuhan tuolin kanssa yli.) toinen kuuloke mykistyi tossa pari vk sitten, mutta takuu korvasi suoraan ihan uusiin pareihin.
Suosittelen!

Pelikuulokkeet kannattaa kiertää kaukaa, jos mikille ei tosiaan ole tarvetta. AKG:n tai Sennheiserin luurien äänenlaatu pessee peliluurit missä tahansa hintaluokassa. Noiden mopon suosittelemien PX2:n seuraajien, PX21:n, äänenlaatu jää kuulemma Siberia V2:sta (80-90€) ja ne ovat mielestäni Kossin Porta Proita (20-40€) heikommat musiikin kuunteluun.

Langattomat ovat toki mukavammat, jos konsoli on telkkarin vieressä huoneen toisella puolella ja talossa pyörii muutakin porukkaa. Tukiaseman raahaaminen huoneen/kämpän toiselle puolelle voi rassata. Mukavuus- ja mielipidekysymys, kunhan langallisissa on tarpeeksi pitkä piuha tahi jatkopätkä. Äänessä tuskin on massiivista eroa, mutta langalliset voivat toki pitää sisällään paremmat elementit samalla hinnalla.

Voisi olla hyvä idea marssia paikalliseen kirjastoon ja kaivaa esiin Mikrobitin, Hifimaailman ja kumppanien vanhoja numeroita kuulokevertailujen toivossa. Erilaisia perusluureja on niin montaa merkkiä ja mallia, että tiedonkeruu voi olla hankalaa. AKG on laatumerkki, joten tuskin nuo linkkaamasi huonot ovat.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

kestävät (ajellu satoja kertoja piuhan tuolin kanssa yli.) toinen kuuloke mykistyi tossa pari vk sitten

Hmm... Havaitsen syyn ja seurauksen vienon tuoksun ;) Turtle Beachien kestävyydestä olen kuullut täysin päinvastaista tietoa. Hajoilevat kuulemma käsiin.

Kiitokset neuvoista, päädyin lopulta noihin AKG:n langattomiin, kun sattuvat olemaan Gigantissa tällä hetkellä ihan hyvässä tarjouksessa (39 €, norm 60 €). Laitan varmaan tänään tilaukseen, ellen pysty liikkeestä lähipäivinä noutamaan.

Päätin sitten etten mitään valmis settejä osta vaan kokoan sitten ajan saatossa sen 5.1 setin. Tuossa keväämmällä vois harkita vahvarin ja parien kaiuttimien ostoa ja ilmeisesti Yamahan RX-V 373 olisi hintaansa nähden kohtuullinen? Ja kaiuttimiksi mielessä Monitor Audio BX2.

Nyt on tullut pistettyä uudet kuulokkeetkin ostoon, kun Siberiat alkoivat oireilemaan...Tilaukseen tuli laiteltua Sennheiser HD 598 kuulokkeet. Toivottavasti laadun kuulee myös noista, koska hintahan noilla on melko makia.

Lainaus käyttäjältä Ainutlaatuinen

Toivottavasti laadun kuulee myös noista, koska hintahan noilla on melko makia.

Eiköhän sen kuule, mutta Siberioiden jälkeen voi mennä jokunen tovi, että korvat tottuvat uuteen. En tiedä, ovatko nuo Senkut toistoltaan kuinka neutraalit, mutta keski- ja matalia taajuuksia painottavien Siberioiden jälkeen ainakin kokeilemani neutraalit AKG:t kuulostivat aika jännältä. Hyvältä, mutta jännältä.

Mitä on tutun luona tullut kuunneltua, niin ainakin Genelecin 6010 mallissa on todella hyvä ääni. Ovat pienet ja sirot, joten siinä mielessä soveltuvat helposti sisustukseenkin. Ääni noissa on todella kirkas ja selkeä, mutta bassoakin on normaaliin musiikin kuunteluun omasta mielestäni riittävästi jopa ilman subwooferia. Mitään kovin suuria järinöitä ei toki voi odottaa ilman erillistä subbaria. Kuuntelussa on ollut esimerkiksi Vesa-Matti Loirin joululauluja, joista varsinkin suuremmalla äänenvoimakkuudella kuunnellessa nousevat esiin kaikki Loirin huokaukset sekä muut yksityiskohdat laulussa. Laulu kuulostaa todella elävältä ja ainakin omasta mielestäni Loirin sijainnin lavalla pystyy todella hyvin tuntemaan kuunnellessa. Genelecit ovat kaiken lisäksi aktiivikaiuttimet, eli niiden kanssa ei tarvitse edes välttämättä erillistä vahvistinta.

Komppaan!
Itse ostin riparin jälkeen 2 kipaletta genelec 6010a mallia. Hintaa oli 400€, mutta olivat sen arvoset. Takuu on muistaakseni 4v, eikå minkäänlaista häiriötä ole ollut tämän parin vuoden aikana ollenkaan. Suosittelen erityisesti jos musiikin ystävänä pitkä aikais-sijoitusta etsit.

Genelec on laatumerkki ja vieläpä kotimainen sellainen. Harvemmin näkee mitään erityisen negatiivista kirjoittelua. Ainut "ongelma" sen firman vehkeissä on kuulemma se, että monitorikäyttöön tehtyinä kaiuttimina ne saavat kaikki äänilähteen ja tallenteen mahdolliset virheet esille. En voi kuin arvailla, kuinka karmealta joku Death Magnetic kuulostaisi... Myös hc-tekno saattaa kuulostaa paremmalta halvemmillakin kajareilla ;)

Nyt lähti ostoon Jamon S608 5.0 järjestelmä, kun halvalla sai. Nyt pitäisi vielä hankkia joku vahvistin...

JayeizH tuossa kertoikin omia kokemuksiaan Onkyon NR515, jota olen itse tuumaillut hankkivani. Hifikulmassa näyttäisi olevan tuo Denonin AVR2113, josta myös JayeizH mainitsi tarjouksessa 499,-

Monet ovat foorumeilla Jamoa haukkuneet mutta kertokaa toki oma mielipiteenne olivatko susiostos?
Ja mitä vahvistinta suosittelisitte.. Edellä mainituista toinen vaiko joku uusi tuttavuus?
Munkilta olisi varsinkin kiva kuulla mielipidettä, sillä häntä jonkinsortin seppänä näissä(kin) asioissa pidän...

Vahvistin saisi kustantaa sen max 500Eur

Ei ole Denonin voittanutta :) Itselläni ei oma kohtaisia kokemuksia ole Jamosta, mutta isoveli kun tuolla Hifikulmalla on töissä, niin noita se siellä jatkuvasti kiroaa :)

Onkyon NR515 voi periaatteessa olla ihan ok. Ei niistä kai kaikki ole susia. Mutta en kuitenkaan lähtisi koittamaan onneani, muualta kuin Gigantista. Sielä kun on se 30 päivän täysi palautusoikeus. Mutta paljon on noista kaikista tämän sukupolven Onkyoista ollut harmia. Sen vuoksi niiden hinnatkin on alhaalla. Kukaan ei niitä siis osta. Denon AVR2113 on toiminut itsellä, eikä ole valittamisen aihetta. Sitä voin siis suositella.

Itselläni on Turtle Beach PX21 ja on kyllä hyvät

Itsellä hajosi Samsungin omat nappikuulokkeet jotka tuli Samsung Galaxy S:än mukana noin pari päivää sitten. Nyt pitäisi sitten hankkia uudet. Katselin kuulokkeita ja Sonylla kuulemma hyviä löytyy valikoimasta. Näin semmoisen kuin Sony MDR-XB400 (Extra Bass).
Onko kellään kokemusta tästä? Luin että hyvä basso ja kirkas ääni sekä todella mainio laatu/hinta - suhde.
Näitä kalliimpia kuulokkeita en lähde hakemaan koska minulle kuulokeet eivät ole tärkeintä mutta hyvä ääni kuitenkin.

Minkälaisia headsettejä porukka täällä käyttää? Itsellä olisi tarkoituksessa sellainen tässä lähiaikoina hommata ja boxille sekä pc:lle pitäisi olla sopiva. Niillä olisi sitten tarkoitus pelailla ja varmaan myös leffoja ja musiikkia jonkun verran kuluttaa.

Tässä tulikin sitten mieleen että onko langallisissa ja langattomissa äänen kannalta kovin paljoa eroa? Hinnassa ainakin huomaa eron, mutta huomaako laadussa? Itsellä ei oikein ole mitään käsitystä noista eroista, kun nuo ominaisuudet menee toisesta korvasta sisään ja toiseta ulos. Soppaa sekoittaa entisestään kun sitten taas välillää langalliset ja langattomat maksavat saman verran.

Risuja, ruusuja ja ehdotuksia otetaan vastaan :)

Lainaus käyttäjältä janneus+

Minkälaisia headsettejä porukka täällä käyttää? Itsellä olisi tarkoituksessa sellainen tässä lähiaikoina hommata ja boxille sekä pc:lle pitäisi olla sopiva. Niillä olisi sitten tarkoitus pelailla ja varmaan myös leffoja ja musiikkia jonkun verran kuluttaa.

Siberia v2. Toimivat letkulla, mutta hinta oli omalle kukkarolle sopiva, äänenlaatu kuulemma sarjassaan kilpailukykyinen ja yhteensopivuus hyvä ps3-mallina. Ääni on ihan hyvä, mutta musiikkia kuunnellessa huomaa tunkkaisuutta korostetuista keski- ja alaäänistä johtuen. Jos pelaisin vain pc:llä, ostaisin jotkut Senkun PC360:t.

Itse olin aluksi vahvasti sitä mieltä, että 2.0 pelikuulokkeet ovat mallia turha, mutta toisin päätin kuulokkeita ostaessani. "Oikeasta" 5.1 tai 7.1 äänestä saa maksaa sen 200-300€ ja stereoluureihin simuloidusta hieman vähemmän. Simuloiduissa on yleensä parempi ääni, koska kuppeihin saadaan suuremmat elementit, mutta erottelu on kuulemma huonompi. Erottelukyvystä olen kuullut samojen TB:n tai Trittonin luurien kanssa niin päinvastaisia kokemuksia, etten enää usko tilaluurien puolestapuhujia.

Langattomissa tuskin on ainakaan merkittävästi huonompi äänenlaatu, kun puhutaan pelikuulokkeista noissa hintaluokissa.

Lainaus käyttäjältä janneus+

Minkälaisia headsettejä porukka täällä käyttää?

Astro A50 on nyt ollut viime syksystä asti käytössä. Edelliset pari vuotta meni Tritton Ax Prot korvilla.

Astrojen (yksi elementti, simuloitu 7.1) ääni paaaljon parempi, mutta esim MW3:a pelatessa pidin Trittoneista (4 elementtiä) enemmän, koska oli paljon selkeämpi käsitys mistä suunnasta vastustaja oli tulossa. Mutta mitään muuta en noilla Trittoneilla sitten pelannutkaan ellei ollut aivan pakko, koska yksinpelit kuulostivat ihan hirveiltä. Ja Trittoneiden mikki on tunnetusti laatua paskana ehkä jo laatikosta, 75% varmuudella vuoden sisään. Siihen käy tosin tilalle mikä tahansa mikki 3,5mm liittimellä, joten sen pystyin itse antamaan anteeksi. Astrot tietysti langattomat kun ovat, joutuvat olemaan latauksessa usein. Nykyään pelaan itseasiassa niin, että ne on koko ajan piuhan päässä, johtuen ensimmäisen A50 mallin ja SCUF-ohjaimen yhteensopivuusongelmista (chat ei toimi boksilla, ellei kuulokkeet ole latauksessa...). Mutta eipä tuo itseä juurikaan haittaa, koska ohjain on langallinen, niin ei se yksi lisäjohto siinä juurikaan enää merkitse.

Turtle Beachejä en ole itse omistanut, MUTTA pleikkarin peliporukaltamme olen kuullut pelkästään huonoa. Siis siinä mielessä, että ne ei vaan kestä ehjänä. Ihan sama mikä malli, niin kupit irtoaa sangasta todella helposti. Jotkut onnistuivat jopa rikkomaan kaksi headsettiä vuoden aikana. Ja nyt puhutaan siis aikuisista ihmistä, jotka käsittelee tavaroitaan hyvin ;)

Astroja suosittelen, Trittoneita varauksella (uudemmat mallit ilmeisesti parempia äänenlaadun suhteen), muita en niinkään.

Terveppä terve tulin utelemaan että minkä merkkisiä headsettejä jengi suosittelis ps3 alustalle mieluiten johdollisia ja hinta haarukka olisi siinä 70-130e ja jos nyt mitään merkitystä niin fps pelejä pelailen

Voisiko porukka suositella edullista mikrofoonia, koska ajattelin koetella siipiäni youtube pelikommentaarion mailmassa? Tosiaan saisi olla alle 100e, koska ei viitsisi vielä mihinkään Blue Yetiin rahoja laittaa, kun ei vielä ole tarpeeksi kokemusta kommentaariosta, joten ensin voisi vaikka kastaa jalan veteen ennenkuin alkaa uimaan.

Noniin, vanhat kuulokkeet tippu lattialle ja kuulokekuppi lohkesi irti niin on aika miettiä uusia kuulokkeita.
Onko kellään kokemusta näistä:
http://www.gigantti.fi/product/pelit-ja-konsolit/kuulokkeet-pelaamiseen/TBEARZ6A/turtle-beach-ear-force-z6a-headset

Osaako joku vähän avata mikä noissa mahollisesti on hyvää tai huonoa. Itte en niin ymmärrä tekniikan päälle.
Onko kannattava ostos? PC:llä olisi tarkoitus käyttää.

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok

Osaako joku vähän avata mikä noissa mahollisesti on hyvää tai huonoa. Itte en niin ymmärrä tekniikan päälle.
Onko kannattava ostos? PC:llä olisi tarkoitus käyttää.

En suosittele ostamaan "pelikuulokkeita", suurin osa tuppaa olemaan sellaisia Kiinan ihmeitä, josta ei viitsi maksaa paljoa. Äänenlaatu on melko keskinkertaista ja kuulemma etenkin nuo surround-jutut hedareissa ovat todella huonoja. Myös itse tuotteen kestävyys ja laatu on usein venäläistä rulettia, toiset tuotteet kestävät ja toiset vain yksinkertaisesti eivät.

[spoiler]

Lainaus käyttäjältä TheUglyBeard+

Turtle Beachejä en ole itse omistanut, MUTTA pleikkarin peliporukaltamme olen kuullut pelkästään huonoa. Siis siinä mielessä, että ne ei vaan kestä ehjänä. Ihan sama mikä malli, niin kupit irtoaa sangasta todella helposti. Jotkut onnistuivat jopa rikkomaan kaksi headsettiä vuoden aikana. Ja nyt puhutaan siis aikuisista ihmistä, jotka käsittelee tavaroitaan hyvin

[/quote] ... Ja olen aika varma, että sama pätee myös Kilpparirannan PC-headseteissä.

Jos jotain voin suositella niin tässä löytyy hinta-laatusuhteeltaan ainakin laadukkaat kuulottimet. Hinnastoista huolimatta noita on usein verrattu arvosteluissa n. 150€ studiokuulokkeiden tasoisiksi ja Murossa paljon kehutut.

MuroBBS:n kuulokeketjua kannattaa lukea hiukan, jos hiukan enemmän haluaa perehtyä siihen mihin rahaansa haluaa kuluttaa.

antpm (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Olen aikeissa ostaa televisiooni jykevät kaiuttimet, joita käytän myös varsinaisen musiikin kuuntelun yhteydessä. Monet ovat suositelleet Jamon P404-aktiivikaiuttimia, joissa on ylimääräisenä bonuksena runsaasti liitäntöjä kaikille mahdollisille laitteille. Asun pienessä kerrostaloasunnossa ja haluan käyttää kompaktin tilan edukseni.

Käyttääkö kukaan täällä kotihifejä äänentoistona? Itteäni kotihifi harrastajana kiinnostais kuulla millaisia vehkeitä käytätte ja oletteko ollut tyytyväisiä niihin pelikäytössä.

Itselläni kaikenkattavassa päivittäisessä käytössä Denon AVR-1912:sen jatkeena Wharfedale Diamond 10.5 ja BK Monolith DF+. Pääkaiuttimiin olen ihan tyytyväinen, mitä nyt ehkä vähän synkät klassista/instrumentaalista musiikkia kuunnellessa, mutta nyky musiikin äänenlaatu huomioon ottaen ei mitään valittamista. Hi-Fi messuilla kiinnostukseni kohteeksi heräsi Elac FS 197 (todella hyvä tarjous) kaiuttimet ja nyt jäkikäteen vähän kaduttaa, että en sijoittanut heti vähän isompaa summaa noihin.

Subbaria tulee todella harvoin käytetty peleissä tai elokuvissa, siitä syystä että säätöjä ei millään saa oikeaksi tässä 32m² yksiössä. Tilan puutteen vuoksi ei myöskään hirveästi sijoittelu paikkoja subille ja kyseessä on kuitenkin melkoinen järkäle. Antimode olisi tarkoitus veronpalautuksista ostaa, jos sillä saisi edes pientä parannusta asiaan. Subia en nyt osaa kehua tai hakkua, kun ei ole kunnolla päässyt edes käyttämään.

Pelikäytössä olen täysin tyytyväinen Diamondeihin, mutta musiikki käytössä voisi olla vähän enemmän kirkkautta yläpäässä. Riippuu tietenkin aina vähän siitä mihin ketäkin tyytyy, että ei nuo Diamondit nyt kuitenkaan huonoja ole. Kuulokkeina vähäisessä käytössä Sennheiser HD598 O2 + ODAC yhditelmällä musiikissa ihan hyvät, mutta pelikäyttöön en kyllä suosittele.

Edit. Piti myös mainita, että subia en musiikissa käytä lainkaan, kun se ei mielestäni normaalia musiikkia kuunnellessa siihen edes kuulu. Kaikenmaailman Psykedeeliset bassojumputukset ovat tietenkin asia erikseen.

Wharfedale on hyvä ja laatu merkki. Iteltä kans löytyy diamondit, mutta kylläkin nuo wharfedale diamond 122 jalustakajarit. Subina toimii Wharfedale powercube spc 10 ja vahvarina onkyo tx-nr525 5.2 vahvistin. stereota käytän ja en varmaan tuu koskaan kokoamaan mitään 5.1 settiä. olen tyytyväinen tähän settiin, puhdas ääni ja kuulostaa aina vain paremmalta ja paremmalta mitä enemmän käyttää. Subia olis kans kiva päästä joskus kokeilemaan kunnolla. (yksiössä kun kans asustelen)

Pelikäytössä on vähän niin ja näin. varsinkin jos haluaa hifistellä ja yrittää kuulla niitten kaikkien mörköjen askeleita että mistä ne tulee.

Astro MixAmpilla mallia 2013 ja Astro A40/Sennheiser PC350 mennään, parempia settejä ei ole tullut vastaan. Trittoneista allekirjoittaneella ei ole mitään hyvää sanottavaa: Esim jos mikin muovinen kiila/klunssi menee poikki, uutta mikkiä et saa. Jenkeissä niitä myydään, mutta eivät toimita Eurooppaan. (kyllä, tämä on fakta tietoa) Tosin nyt nuokin jäävät ylimääräiseksi kun nakkaan konsolit verkon painoksi, ja tahkoa 100tonnia vesijäähy koneeseen ;)

Lainaus käyttäjältä mikav

Astro MixAmpilla mallia 2013 ja Astro A40/Sennheiser PC350 mennään, parempia settejä ei ole tullut vastaan.

Itse tuli muutama päivä sitten hommattua tuo Astro A40 + Mixamp 2013. Huikean kuuloista settiä, mutta aina puhuessa taustalla kuuluu sellainen suht vaimea surina mikä on kavereiden mielestä ärsyttävää. Onko kellään käsitystä voiko asialle tehdä mitään? Ei ole iha oma käsitys kristallin kirkkaasta voice chatista, mitä jossain mainoslauseessa luvattiin...

Pc:llä kun heittää headsetin suoraan koneeseen kiinni, ilman mixampiia välissä, niin ei mitään häiriötä ota puheen aikana.

Onko jengillä kokemuksia näistä? Mitä olen arvosteluja katsonut niin pitäisi ihan ok luurit olla. Tarvitsen langattoman headsetin, koska joutuu niin paljon kuulokkeita käyttämään ja televisio on kaukana.

Kertokaapas mitä tässä kuuluis ostaa.

Edit: Vai pitäiskö säästää hieman enemmän, ja ostain Astron A50 -luurit?

Saako gamecubesta ääniä ulos erillisellä kaapelilla ?

Päätin törsätä tulevia kesätyörahoja jo etukäteen hankkimalla ensimmäiset "kunnon" kuulokkeeni. Tähän asti olen mennyt Senkun cx400-tulpilla ja Siberia v2:lla. Jälkimmäisten kanssa iskee harmittavan usein jotenkin... tunkkainen ja kuumottava olo. En tiedä, mistä tuo johtuu, koska en ole törmännyt vastaavaan muiden kuulokkeiden kanssa. Päädyin lopulta ostamaan Beyerin DT880 Prot, jotka vakuuttivat heti ekalla kuuntelulla. Niissä on V2:a parempi erottelu (duh), meikäläiselle juuri sopiva soundi ja maineen mukainen mukavuus. Ensivaikutelmani päivän jälkeen on erittäin hyvä ja täysin linjassa alan foorumien hehkutuksen kanssa. Sillä erotuksella, että ainakin allekirjoittaneelle 250Ω-luurit toimivat vallan hyvin myös suoraan iPhone 4:stä ajettuna. En sitten tiedä, millaisia kuulovaurioita porukalla on, jos volume ei riitä...

Joskus tossa tänne kirjottelin noista kotihifeistä. Päivittelin Vahvaria tuosta Onkyo TX-NR525ta TX-NR626n puolelle. Oikea hinta olis siinä 600€ luokkaa, mutta sattu hifikulmassa oleen alennuksessa 439€. IMAGE(http://s25.postimg.org/ih9mbqnof/dgdsg.png)

Mistä tossa uudessa vahvarissa tykkään eniten, niin toistovaste on 5 Hz - 100 kHz eli pitäisi suhkot alas tuoda bassot, tukee 4Kta ja 3Dtä, WiFi-adapteri sisäänrakennettuna ja tukee pilvipohjaisia musiikkipalveluita (spotify ja internet radio) seka löytyy 6HDMI sisääntuloa ja 2HDMI lähtöä.

PS. Minkä kokosia kuvia tänne voi laittaa ettei menis ylitte? Mikä on se max koko. Tuli meinaan kikkailtua nytten ton kuvan kanssa jonka yritin facebookin sivultani tohon laittaa. :)

Lainaus

PS. Minkä kokosia kuvia tänne voi laittaa ettei menis ylitte? Mikä on se max koko. Tuli meinaan kikkailtua nytten ton kuvan kanssa jonka yritin facebookin sivultani tohon laittaa.

Itse lataan kuvat http://postimage.org/ 640 x 480 resolla.

Ps. Hieman sormet syyhyää, kun tuota vahvaria tutkailee. Itselläni hajosi (syttyi palamaan) Yamaha RX-V675 virtapiikin johdosta. Nyt käytössä on vanha makuuhuoneen vahvistin. Haluisin kyllä 2 HDMI-ulostuloa seuraavaan vahvistimeen. Voi laittaa linkkiä, jos hyviä tarjouksia tulee vastaan.

Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Itselläni hajosi (syttyi palamaan) Yamaha RX-V675 virtapiikin johdosta. Nyt käytössä on vanha makuuhuoneen vahvistin. Haluisin kyllä 2 HDMI-ulostuloa seuraavaan vahvistimeen. Voi laittaa linkkiä, jos hyviä tarjouksia tulee vastaan.

Kai oli vakuutus? itellä ei oo mutta pitäis kyllä hommata

tx-nr525 sai joskus virtapiikin ukkosen aikaan, mutta se meni siittä vain sekaisin. Äänet ja kuva katos. Vein huoltoon niin olivat vain asentaneet ohjelmistot uudestaan ja kaikki toimi taas normaalisti.

Lainaus

Kai oli vakuutus?

Juu oli kotivakuutus. Ei ollut ukonilmaa, kun laitteet paukkuivat. Syytä virtapiikkiin ei löydetty. Itselläni hajosi noin kymmenkunta laitetta. Pahimpana tuo vahvistin, joka alkoi paukkumaan, savuamaan ja kipinöimään. Onneksi heräsin tuohon. Muuten olisi voinut koko asunto syttyä palamaan. Kannattaa hommata kotivakuutus. Se on todella halpa ja mielestäni melkein pakollinen vakuutus jokaiselle. Sain itse korvaukset täysimääräisenä nykyisten hintojen mukaan. Esim vahvistimesta olin maksanut 399€ tarjouksessa, mutta sillä hetkellä oli halvimmilaan liikkeissä 599€, joten korvasivat täysimääräisenä. Yhteensä sain enemmän käteen, kun olin maksanut kaikista laitteista uutena. Viime viikolla laitoin kotivakuutukseen iPadin, jossa lasi oli hajonnut. Sain siitäkin korvaukset juuri tilille.

Suosittelen lukemaan ton Hifimaailma 7/2013 lehden jos saat semmoisen jostain käteen vielä nykyään. Siellä on vahvareista tuotevertailu/arvostelu 600-800€ luokassa.Denon sen "voitti" muutamin puuttein (wlan,Bluetooth). Nykyään noi saa jo 500-700€ luokassa ja tarjouksissa vielä halvemmalla. Ite päädyin juurikin ton vertailun kautta ostaan TX-NR626 vahvarin. Löytyy myös arvostelu Wharfedale Diamond 100 kaijutinsarjasta. Joita siis itekin käytän.100sarja

Olen jo jonkun aikaa miettinyt kuulokkeiden ostoa mutta kyseistä tekoa on rajoittanut tähän mennessä lähinnä hinta sekä erityisesti se seikka, että kovin helpolla ei löydy vehjettä joka (ainakaan laatikossaan) mainostaisi toimivan sekä pc-, xbox 360- että ps3-käytössä.

Lieneekö kyseisenlaisia kuulokkeita olemassakaan ja jos on, niin täytyykö raottaa jo oman kukkaronsa lisäksi kaveriensa sekä naapureiden kukkaroita että saa vehkeen omien korviensa ympärille?

Toisaalta kuulokkeet tulevat lähinnä pc-käyttöön mutta kun aina tykkään varautua kaikkeen laitteitteni suhteen niin nämä kaksi konsolia olisivat todella suuri plussa. Erityisesti kun ettei tarvitsisi sitten ostaa toisia vain yhden laitteen takia.

Kuppikuulokkeet siis haussa mikin kera mahdollisimman laajoin (pc/360/ps3) liitäntämahdollisuuksin. Tilaäänet aina plussaa, erityisesti jos jollain tapaa tukee 5.1 ääniä, vaikka sitten ohjelmallisesti (vai mikä se tekniikka nyt olikaan stereoäänestä muodostettuna). Langattomat plussaa mutta siitä voinee hieman tinkiä saadakseni hintaa alemmas ja ominaisuuksia ylemmäs.

EDIT: Tällaiset löysin googlailemalla. En tiedä kuinka laadukkaat nuo sitten ovat eikä noista taida tuota hakemaani surroundiakaan löytyä mutta hinta/laatu-suhde taitaa olla vähintään ok. Muutenkin tuli luettua hieman tuosta tilaäänestä että moni ottaa mieluummin stereokuulokkeet kuin jonkun halvalla tehdyn tilaäänen. Nämäkin tosin voisivat olla kai ok.