Cyberpunk 2077 / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Cyberpunk 2077

IMAGE(http://www.gamersyde.com/news_cyberpunk_2077_announcement-13502.jpg)

Kehittäjä: CD Projekt RED (Witcher)
Alusta: Some next-level shit for realz nigga.
Julkaisu: Kun on valmis. 2015-2016?

Hypeketju paras ketju. Kerättäköön tänne kaik' informaatio, jota jaettavaksi on tarkoitettu. Aamen.

Jos nyt jotain järkevää tahdotte tästä avoimen maailman kyberpunk roolipelistä tietää, voitte ainakin perusfiiliksen pelimaailmasta saada irti vasta julkaistusta trailerista, hieman myös trailerin tekoprosessin konseptikuvista.

Lisäinfoa trailerista ja P&P roolipeli Cyberpunk 2020:sta, johon tämä videopeli perustuu, tarjoilee Janne Pyykkönen.

Ei voi muuta sanoa kuin että peliä odotan ehkä enemmän kuin mitään. Kyberpunkki kolahtaa sen verran hyvin, ja puheet siitä miten pelissä tulee olemaan vapaa maailma ihmeteltävänä ja hahmoeditoriakin taidettiin lupailla joten mukavasti pääsee pelimaailmaan sisään. Oman hahmon luominen jotenkin vain aina nostaa fiiliksiä kympillä, jonka takia Witcherit ovatkin olleet itselleni vähän vähemmän mielenkiintoisia tapauksia.

Nyt vain sitten toivotaan että RED ei sulje infohanoja täysin, että saamme tänne kerättyä tiedonmurusia vuosien varrella.

Pahoittelut lyhyenlännästä aloituksesta, mutta on töitäkin tehtävä. Jakakaa vaikka screenshotteja trailerista. Pelinhän pitäisi lopulta näyttää samalta! Next-gen jne.

Mutta mutta, mitäs odotuksia jengillä on? Odotatteko että olisi täysin vapaa maailma Shenmuemaisine minipeleineen? Lentäviä autoja joita voi vapaasti kaapata? Heittäkäähän villit unelmat ketjuun.

Muistakaa myös katsoa Cyberpunk 2020:n luoneen Mike Pondsmithin kertomukset pelimaailmasta.

IMAGE(http://rewalls.com/large/201301/73202.jpg)

IMAGE(http://gameplay.itc.ua/wp-content/uploads/Cyberpunk-2077-2-550x309.jpg) Yleistä fiilistelyä

No, vielä viettää ketju hiljaiseloaan varmaan pari vuotta, mutta siinä sivussa voitte lukea semi-tuoreen haastattelun pelin ohjaajan kanssa.

http://gamestar.ru/english/cyberpunk_2077_interview_eng.html

Tosiaan, kuten kynä & paperi versiossa niin pelissä tulee olemaan useampi hahmoluokka. Erikoisia kykyjä kuten "tyylitaju" tullaan jossain muodossa näkemään, mutta esim. geologia on poistettu kyvyistä kokonaan, voi ei.

Ei sovi myöskään unohtaa että pelissä tulee olemaan moninpeliominaisuuksia (yllätys!)

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/cyberpunk-2077-saa-moninpeliominaisuuksia

Mutta silti vahvat yksinpelikokemukset ovat mahdollisia..

Tervehdys taas, tyhjä ketju! Ai että on kyllä ihanaa että saa yksin rauhassa höpötellä asioista ilman muiden häirintää, ah.

No mutta, peliin on kuitenkin mahdollisesti tulossa monia eri kieliä, esim. meksikolaiset ääninäyttelijät hoitaa meksikolaisten puheet, ja riippuen omasta tulkkaus-implantin tasosta, kielen käännös on joko huonoa tai hyvää. Kuulostaa kunnianhimoiselta, ja erittäin siistiltä!

http://www.pcgamer.com/2013/03/01/cyberpunk-2077-devs-considering-multiple-languages-requiring-translator-implant/

Peliin saadaan myös kolmannen persoonan kuvakulman lisäksi ensimmäistä persoonaa, joka on aina mukavaa roolipelejä pelatessa. Yleensä itse tykkään ensimmäisestä persoonasta pelata, ja sitten katsella hahmoa kun vaikka uutta takkia saa päälle.

Kovasti himottaisi nähdä enemmäm pelistä (ketäpä ei?), mutta taitaa olla kylmä tosiasia että kehittäminen alkaa kunnolla vasta Witcher 3:n jälkeen. Koitetaan niitä tiedon murusia silti saada tänne kerättyä.

Lohdutetaan Demppaa sen verran, että kyllä näillä foorumeilla on toinenkin, joka odottaa peliä kuin kuuta nousevaa. Tämä ketju on jäänyt huomaamatta, mutta traileri aikanaan vakuutti (ja vakuuttaa vieläkin). Jos muuta ei voi tässä vaiheessa sanoa, niin tyyli on ainakin kohdallaan. Pelin kasarimainen tulevaisuudenkuva on vain jotenkin niin syntikkamaisen cool. Kunhan pelissä on vielä paljon olkatoppauksia ja takatukkia, niin olen muotitaivaassa.

Olen optimistinen realisti (jos näin voi sanoa) tulevaisuuden suhteen, mutta fiktiossa sateinen, likainen, syntinen, neonvaloinen ja salaliittoinen maailma kiehtoo kummasti. Se on samalla niin futuristista, mutta kummalla tavalla myös nostalgista. Olen ehkä pinnallinen, mutta tästä jos mistä, haluan nähdä dem graphix bitches!

Vaikka cyberpunk ei aiheena ole niin fantsua kuin fantasia, niin luotan CD Projectin kykyyn loihtia maittavia maisemia, kutkuttavia tarinoita ja hiottua pelattavuutta. Pelistä tiedetään vielä suhteelisen vähän, joten hypejuna ei ole vielä täysillä käynnissä, vaikka jokainen pikkuruinenkin tiedonmurunen lisää aimo annoksen hiiliä veturin kattilaan.

Jo se ajatus että pääsen synkässä futuristisessa kaupungissa ohjaamaan täysin muokattua omaa hahmoa saa minut hypejunan kapuloihin. Sci-fi (ja tarkemmin juurikin kyberpunk) ropeja on aivan liian vähän, eikä taida yhdessäkään isommassa pelissä olla tätä samaa paskaista fiilistä. Ja tosiaan, tässä jos jossain tulee ne grafiikat loistamaan ja parantamaan tunnelmaa entisestään. Kovasti ovat lupailleet että jäljen pitäisi olla jotakuinkin samaa kuin siinä cgi trailerissa.

IMAGE(http://static1.techenclave.com/news/wp-content/uploads/2013/01/cyber-500x300.jpg)

Hahmoeditori pelissä kuin pelissä on aina vain hyvä asia, etenkin jos muokkausvaraa on tarpeeksi. Mitä grafiikoihin tulee, niin uskon CD Projectin osaamiseen tässä(kin) asiassa. Witcher 2 on yksi kaikkien aikojen graafisesti vaikuttavimmista (tai no ylipäätänsä vaikuttavimmista) peleistä, ja kolmas osa videoiden perusteella pistää vielä paremmaksi. Joten yllättyisi vaikka kehittäjien väitteet graafisesta loistosta osoittautuisi todeksi.

Täytyy sanoa, että en ole ihan varma olenko lopulta täysin tyytyväinen ensimmäisen persoonan kuvakulmaan. Tulee kovasti mieleen Borderlands, ja vaikka peli olikin hyvä, kaipaisi joskus vähän uusia tuulahduksia pelimekaniikkoihin. Muuten kyllä edelleen aivan dream come true materiaalia.

Demo oli itselleni suuri pettymys. Niin suuri, että jos FPS-taistelu jää tuollaiseksi, niin voi olla että ostan pelin vasta myöhemmin alelaarista. Demossa ei ollut oikein mitään mikä olisi tehnyt vaikutuksen tai aiheuttanut innostuksen tunteen.

Mutta katsotaan nyt mietä sieltä lopulta on sitten tulossa. Nyt on ainakin jonkinlainen kuva mitä olisi tulossa, mutta paljon saattaa muuttua vielä.