Rust / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Rust

IMAGE(http://www.wakeweekly.com/wp-content/uploads/2014/02/RustLogo-Normal-400x250.jpg)
Kehittäjä: Facepunch Studios(Garrys modin tekijä)
Julkaisija; Facepunch Studios
Alustat: Windows, Linux, Mac OS
Moottori: Unity
Kotisivut: www.playrust.com

Rust on selviytymispeli, missä kehenkään ei voi luottaa. Aloitat luolamiehenä, jolla on vain kivi, soihtu, ja pari lääkepakkausta. Ei edes vaatteita. Löydät luonnosta puita, kiviä, eläimiä, ja tietenkin vihamielisiä luolamiehiä väkisinkin, kun singleplayeriä pelissä ei ole. Ellet mene tyhjään servuun. Sitten vain pitää alkaa hakkaamaan puuta ja kiveä, tehdä vaatteita, aseita, ja bunkkeri jos siltä tuntuu.

Pelin on vielä Alpha vaiheessa minkä voi ostaa steamista, jota päivitetään välillä. Pelistä löytyy paljon bugeja, kun tapat sian saat siitä kananlihaa jne. Peli on myös täysin sekava - siis aloittelijalle. Voit vain itse oppia asiat, tai katsoa netistä. Pelissä ei ole minkäänlaista "tutoriaalia". Rust on ottanut inspiraatiota DayZ:sta, Minecraftista, ja S.T.A.L.K.E.Rista.

Onko peli ostamisen arvoinen?
Jos minulta kysytään, niin ei, jos sinulla ei ole pelikaveria. Ellet sitten ole valmis tuhlaamaan elämääsi, huutamaan kun hakkerit tappavat sinut, kestämään bugeja, ja nauttimaan tästä pelistä, mitä kaikki haluavat. Eli peli on rahansa arvoinen, ainakin jos saat kaverinkin ostamaan.

Tänne siis keskustelua Rustista >.<

Morjesta!
Pelihän on pelattavalla tasolla, hakkerit saa banaania hetkessä ja mukavaa viihdettä tuo on jos genre uppoaa. Itse pelasin ekat 20h yksin ja opettelin peliä ja sen mekaniikkaa. Sitten pelin servuilta löysin muutaman kaverin joiden kanssa pelasin yhdessä seuraavat 100 tuntia. Nyt viikon pelannu irl kavereiden kanssa jotka myös aivan koukussa peliin :)

Ostin sitten itselle serverin koska muutamalla serverillä oli admin abusea. Omalla serverillä pyrimme noob friendly, tasa-arvoiseen toimintaan, adminina ole ns. Sleeper admin eli ainoastaan välttämättömiä asioita kuten kick ban ja remove tool (eli jos taloa rakentaessa tulee moka niim autan korjaamaan sen) ja pelaan muiden kanssa. Serverillä on hyvät addonit kuten groups, doorshare, airdrops, oxmin, deathhandler jne. Serveri on tuore, aloitettu 9.3 joten mukaan pääsee vielä mukavasti. Uusia pelaajia auttelen ja opetan jos ja kun tarvetta mutta pysyn täysin puolueettomana liittymättä kenenkään groups.

Peliin voi liittyä painamalla f1 ja kirjottamalla net.connect 188.138.16.14:28015 ja sen voi löytää myös server listoilta
Kerran liitytty niin serverin löytää history ja sen voi pistää favorites.
Minut löytää Jokke / Jokkedaa nickillä servulta!
Tervetuloa nauttimaan pelistä yhdessä :)

Tuossa reilu kuukausi sitten pelin ostin ja kovasti pelailin ensimmäisen viikon ajan. Jotain yli 40h tuli pelikelloon alle viikossa jo, eli ihan hyvin koukutti. Yksin tosiaan peli ei ole kummoinen, tai no kyllä tätä voi yksinkin hakata mutta se on vaikeaa. Useilla servuilla, etenkin suomalaisilla, tuntuu olevan turhankin agressiivinen meininki. Rust.fillä pääasiassa pelailin, mukavaa oli kun monta kaveria oli messissä. Pari hienoa paikkaakin ehdittiin tehdä mutta sitten tuli päivitystä ja wipe. Kivaa.

Vähän alkoi kyrsimään kun tuossa viikon sisällä tuli kolme wipeä, yksi oli kokonaan adminin moka. Semisti kyrsi kun useiden tuntien työ meni hukkaan. Vielä tovin tuon päivityksen jälkeen kovasti pelasin jolloin zombit lähti pois. Nuilta punaisilta karhuilta ja susilta kun alkoi tippua mukavasti luuttia, oli ihan hauskaa farmailla niitä. Eräällä ryssäservulla sitten tehtiin kunnon kämppä ja raidailtiinkin hieman, innostus sitten vaan lopahti. Isoin syy oli että ei ollut enään uutta koettavaa. Kaikki blueprintit kun oli ja iso paikka, mitäpä sitten enään kuin raidailua ja pelleilyä jäljellä. Ei sitäkään loputtomasti jaksanut, pari kaveria tuota tuntuu pelailevan ja pelailleen ihan tolkuttomasti (useita satoja tunteja) joka on vaikea ymmärtää vielä nuin alkutekijöissä olevasta pelistä.

Varmana pelin pariin palaan kunhan sitä päivitetään taas, mielenkiinnolla odottelen millainen peli tästä loppujen lopuksi tulee. Hevoset ratsuiksi ja muuta sellaista, paras tämmöinen survival/nettipeli tämä helposti on mutta genren suuri fani en muuten olekkaan.

Aivan loistava peli, mikäli löytyy hyvä serveri ja oikeasti aikuiset adminit.
Tähän väliin on hyvä mainostaa omaa serveriä, jolla hakkerit oikeasti saavat banaania:
Ruosteessa.net | Airdrops | PvP | Events | Sleepers | Active admins
IP: 95.143.206.158

Servulle pääsee joinaamaan helposti kun painaa F1 ja kirjoittaa:
net.connect 95.143.206.158

Tulkaa koittamaan!

Aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta, mutta peli on ja voi. Pelistä on nyt uusi versio ja vanhan kehitys on käsittääkseni jäädytetty. Uusi peli toimii verrattain hyvin, mutta on kuitenkin kehitysasteella vielä. Kerran viikossa devaus-tiimi laittaa päivitykset liveen ja viikonloppuna on uutta materiaalia mitä tahkota.
Wipeja ei tule välttämättä edes kerran viikossa, ainoastaan jos admin niin päättää tehdä tai jos peli päivittyy sillä tavalla, että wipe on pakotettu. Opitut blueprintit kuitenkin säilyy palvelimella, jossa pelannut peliä ja opetellut löydetystä printistä tekemään tavaroita.

Suosittelen tutustumaan, tässä yksi oiva vaihtoehto palvelimeksi:

Lokakuussa 2014 startannut, edelleen voimissaan oleva 50 slottinen palvelin.

Armoton Suomi - Suomalainen Rust-serveri
Tarkemmat yksityiskohdat löytyy:

http://www.armoton.fi/

Palvelin on modaamaton ja pelinä siis uudempi Rust

Uusi Suomessa 150 pelaajalle pro-alustalla hostattu Rust-palvelin: [FIN/EU] Top Dogs - X3|SOLO/DUO/TRIO|Insta

Adminit hommansa osaavia Rust-veteraaneja. Koitetaan haalia taitavia pelaajia, olla kaikille reiluja ja tehdä tästä Suomen paras servu parhaalla meiningillä.

Tervetuloa! 185.36.151.12:28215