Käyttäjien omat kyselyt, tutkimustyöt ja vastaavat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Käyttäjien omat kyselyt, tutkimustyöt ja vastaavat

Onko sinulla parhaillaan tekeillä esimerkiksi koulutyö, joka vaatisi kyselyn tekemistä? Esittelesi kyselysi sitten ihmeessä tässä ketjussa! Muista toki ohessa kertoa, mitä varten keräät tietoa, eikä muukaan pohjustus pahitteeksi olisi.

Aloitusviestin ohesta löytää jo varsin esimerkillisen aloituksen! Saamiaan tuloksiakin saa ja myös kannattaa ketjussa tuoda ketjussa lisäksi esille.

Suoraan kyselyyn: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE9tNm8wZGQtYXZGNmQzX291MmlfZ2c6MQ#gid=0

Morjens

Olen Marko Panttila, teen pientä tutkimusta (kandityötä) Tampereen yliopistolle pelien digitaalisista kauppapaikoista. Kyselyssä painotetaan kauppapaikan käytettävyyttä, en tutki niinkään varsinaista pelaamista.

Jos käytät Xbox 360-pelikonsolia niin kuulut tähän pienimuotoisen tutkimuksen kohderyhmään, etenkin jos käytät pelikonsolin omalla käyttöliittymällä Xbox Live-kauppaa.

Kyselyssä on viisitoista kysymystä ja yksi valinnainen kysymys, vastaaminen vienee noin 5-10 minuuttia. Jos vastaat kyselyyn, saan tärkeää tietoa kauppapaikan hyvistä puolista ja ongelmista, joita sitten käyn läpi kandityössäni (ja ehkä saan sen työnkin tehtyä). Voin laittaa vaikka tähän ketjuun huomioita tuloksista, jos saan vastauksia järkevässä ajassa tarpeeksi. Ainakin kyselyn julkaisemisen aikataulu on kohdillaan; keskellä kesää, melkein juhannuksena..

-MP

Tunnin seurannan perusteella Pelaaja-lehden foorumi on aktiivisempi kuin MuroBBS tai KonsoliFIN. Lisää vaan vastauksia, ehkä saan niitä ihan oikeastikin tarpeeksi!

MP

Pelaajan foorumeilla ei ole yleensä tapana tehdä omaa aihetta vain yhtä kyselyä tai kysymystä varten, koska täällä on oma ketju sitä varten. Kuitenkin tässä tapauksessa sillä ei liene niin väliä. En itse vastaa, kun en konsolia omista, mutta mielenkiinnolla odotan niitä tuloksia, mitä nyt tuossa kyselyn kysymyksiä katsoin läpi. Toivottavasti kyselystä on apua tutkimuksessasi!

Erikseen ei sitten tarvitse niinkään kertoilla, että vastattu on, ellei kyselystä ole muutakin sanottavaa.

Sanon myös jo tässä välissä, että muokkaan ketjun myöhemmin todennäköisesti sellaiseksi, että tänne sullotaan jatkossa muutkin vastaavat kyselyt. Näitä kuitenkin on nyt ropissut sen verran tänne, että oma ketju alkaa ehkä pikku hiljaa olla paikallaan. Täysin omaa aihetta ei kuitenkaan ole oikein kannattavaa tehdä jokaikiselle kyselylle erikseen, kun ne ovat lähinnä kunkin käyttäjän omia ja vähäeloisia mainosketjuja.

Mutta jatketaan toki ihmeessä vastailua!

-Riepu, moderaattori

OK, Riepu. Ja tosiaan sori etten tarkemmin miettinyt mihin tämä pitäisi laittaa. Mutta tosiaan jos tähän ketjuun tulee muitakin kyselyitä niin ainakin tiedän mihin sellaisen voi laittaa jos tulee tarvetta jatkossa..

Vastauksia on kertynyt ihan mukavasti. Kyllä näistä sellaisen yhteenvedon saa, mitä on haettukin. Ja kivoja taulukoita.

-MP

Lainaus käyttäjältä Sohvajedi

Tunnin seurannan perusteella Pelaaja-lehden foorumi on aktiivisempi kuin MuroBBS tai KonsoliFIN. Lisää vaan vastauksia, ehkä saan niitä ihan oikeastikin tarpeeksi!

Jotenkaan en ole yhtään yllättynyt siitä, että murossa ei ole vastailtu konsolikyselyyn. Voisin kuvitella että siellä on oltu enemmänkin haistattelulinjalla... :D

Vastauksia tuli viikonlopun ja nyt alkuviikon aikana runsaasti (kaikenkaikkiaan pitkälti toistasataa), kiitos niistä! Suljen kyselyn tässä näillä näppäimillä, ilmoittelen tuloksia sitten myöhemmin tosiaan tähän samaan ketjuun. Yllättävän moni oli jaksanut pohtia valinnaiseen kysymykseen enemmänkin kauppapaikan hyviä ja huonoja puolia ja antanut kehitysehdotuksia, käsittelen näitä varmasti kandissani. Ehkäpä jopa Microsoftia voisi kiinnostaa jatkotutkimus, jota mahdollisesti teen graduun.

-MP

Teen opinnäytetyötäni aiheesta MMORPG-pelaajien tiedonhankinta osana Kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelman opintojani Turun AMKssa. Työhöni liittyen kaipaisin kyselyvastauksia pelaajilta, jotka pelaavat säännöllisesti jotain mörppiä eli MMORPG-peliä (esim. WoW, LotRO, Guild Wars jne.). Huomioithan, että World of Tanks tai League of Legends ja muut ns. battle arena -pelit eivät kuulu tämän kyselyn piiriin, vaan kyselyssä haetaan vain Massiivisten monen pelaajan verkkoroolipelien (Massively Multiplayer Online Role-playing Game) pelaajia.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia. Vastauksenne ovat minulle todella arvokkaita!

Linkki kyselyyn: http://www.webropolsurveys.com/S/0CFFE87469BF4F3D.par

Kyselyyn voi vastata 20.10.2012 asti. Mikäli sinulla on kyselyyn liittyviä kysymyksiä tai kommentteja, vastaan niihin mielelläni. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostitse: anne.heino.oppari@gmail.com

Avusta jo etukäteen kiittäen,
Anne Heino

Vielä on lauantaihin aikaa vastata kyselyyn! Linkkiä saa myös jakaa eteenpäin, esimerkiksi jos tunnette pelistä kaverin, joka ei suomalaisilla pelisivustoilla pyöri, niin juuri hänelle voisi vinkata kyselyä.

Tässä vielä linkki uudemman kerran: http://www.webropolsurveys.com/S/0CFFE87469BF4F3D.par

Suuri kiitos jo vastanneille! Hiukan olen kyselydataa käynyt jo läpi, ja mielenkiintoisia juttuja sieltä nousee esiin. Tämän hetken suomalaisten TOP5-mörpit näyttävät olevan:
1. WoW
2. Guild Wars 2
3. EVE
4. LotRO
5. SWTOR

Hei!

Olen tradenomi opiskelija Turun ammattikorkeakoulusta ja tarvitsen Teidän apuanne koskien opinnäytetyöni tutkimusta. Haluan selvittää, miten pelaajat suhtautuvat PC- ja konsolipelien digitaalisiin jakelupalveluihin sekä pelialan digitalisoitumiseen.

Kysely on tarkoituksella suunniteltu mukavan napakaksi, joten vastaaminen vie vain muutaman minuutin - arviolta 5-10 minuuttia. Kysely on avoinna 8.10.2013 asti. Mahdolliset mietteet ja kysymykset koskien kyselyä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: oj.korko.ont@gmail.com, joihin pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti.

Linkki kyselyyn: https://docs.google.com/forms/d/1HS8ItZws8Y22Gz3U-W9wxAgQg_4jw7bsG3s5NRFOt14/viewform

Kiitoksia paljon avustanne!
Otto Korko

Nippa nappa lähes sata vastausta annettu viikon sisällä, suurkiitokset tästä kaikille vastaajille. Monet ovat antaneet todella kattavia näkemyksiä alan digitalisoitumisesta kyselyn avoimissa kysymyksissä, mitkä ovat antaneet täysin uusia näkökulmia aiheeseen.

Kysely on avoinna huomisen päivän, joten vielä on päivä aikaa eksyä klikkaamaan linkkiä ja antaa omat näkemyksensä tutkittavasta aiheesta. Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille!

Klik: https://docs.google.com/forms/d/1HS8ItZws8Y22Gz3U-W9wxAgQg_4jw7bsG3s5NRFOt14/viewform

Hei kaikille!

Olen Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa Music and Media Management -koulutusohjelmasta kohta valmistumassa oleva opiskelija ja opinnäytetyönäni teen kuluttajatutkimusta tuotesijoittelusta videopeleissä. Opinnäytetyöni loppuunsaattamiseksi tarvitsen teidän apuanne.

Toivoisin, että vastaisitte oheisen linkin kautta avautuvaan tutkimuskyselyyni. Kysely ei vie paljoa aikaa ja arvostaisin suunnattoman paljon, jos voisitte käyttää muutaman minuutin ajastanne kyselyyn vastaamiseksi. Kysely ei kerää tai tallenna mitään henkilö- tai tunnistetietoja vastaajasta. Koska koulutusohjelmani on englanninkielinen, on opinnäytetyöni ja täten myös tutkimuskysely tehty englanninkielisenä. Kysely sulkeutuu 1.5.2014.

Kyselytutkimukseen pääset tästä: https://www.surveymonkey.com/s/LG6WVMZ

Kiitos kovasti avustanne ja ajastanne!

Terveisin,
Tiina Ulmanen

Hei,

Olen tekemässä opinnäytetyötä videopelien digitaalisesta markkinoinnista.
Olen hyvin kiitollinen jos teillä on aikaa vastata alla olevaan kyselyyn.
Vastaamiseen menee noin viisi minuuttia.

https://www.webropolsurveys.com/S/032E33621807AFDF.par

Kiitän jo etukäteen kaikkia kyselyyn vastanneita.

Terveisin,
Tommi

Hei sinä pelaaja!

Olemme kaksi matkailualan opiskelijaa ja teemme opinnäytetyönämme tutkimusta videopelien vaikutuksesta suomalaisten matkailuun. Alla linkkinä tutkimuksemme kyselylomake, johon vastaaminen vie n. 5-10 min ja voit seurata kyselyn edistymistä palkista. Voit myös osallistua arvontaan, jossa on palkintona 20 euron lahjakortti haluamallesi kauppapaikalle (steam, xbox, playstation)!

Kyselylomakettamme saa jakaa! Kiitokset kyselyyn vastanneille!

https://www.webropolsurveys.com/S/03F56960FC7882CC.par

T. Heidi ja Tiina, HAAGA-HELIA

Hei,

Teen graduani visuaalisesta tarkkaavaisuudesta ja tarvitsisin koehenkilöiksi paljon toimintapelejä pelaavia ihmisiä. Koe kestää noin tunnin, ja se tehdään Helsingin yliopiston käyttäytymistieteiden laitoksella, osoitteessa Siltavuorenpenger 1A. Palkkioksi osallistumisesta saat yhden elokuvalipun. Kokeet tehdään helmikuun aikana.

Jos kiinnostuit, niin täytä lyhyt taustatietokysely osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/58158/lomake.html. Lomakkeen täyttöön menee pari minuuttia. Olen tutkimukseen osallistuviin yhteydessä sähköpostitse, jolloin sovitaan tarkempi koeaika.

Hannu Alén
Visual Cognition research group

Moro kaikille!

Tämän illan aikana olisi vielä mahdollista ottaa osaa koskien meikäläisen opinnäytetyötä Laurea AMK:ssa. Tarkoituksena on kerätä helsinkiläiselle start-up-yritys Planifylle palautetta heidän internetsivuista ja nykyisestä hakupalvelusta jonka kautta pystyy tutkimaan eri kaupunkien aktiviteettitarjontaa. Kyselyyn vastaaminen ei kuin sellaisen viis minuuttia, ja jokainen vastaus on tärkeä. Kysely on voimassa enää tänään tiistaina, joten käykäähän jokainen vastaamassa kyselyyn vielä tämän illan aikana!

https://elomake3.laurea.fi/lomakkeet/9956/lomake.html

Moikka kaikille,

opiskelen Tampereen yliopistossa pelitutkimusta ja teen graduani tablet-pelaamisesta. Tutkimukseni tavoitteena on selvittää, kuinka paljon tablet-laitteen omistajat pelaavat tabletillaan sekä kartoittaa käyttäjien kokemuksia tablet-pelaamisesta.

Eli jos omistat tabletin, pelaat sillä satunnaisesti tai aktiivisesti, olet iältäsi yli 15-vuotias ja haluat antaa muutaman minuutin aikaasi (omasta aktiivisuudestasi riippuen kesto n. 5-10 minuuttia), vastaathan oheiseen kyselyyn.

E-Lomake - Kysely Tablet-pelaamisesta

Vastausaikaa on 4.3.2015 asti. Kiitos kaikille etukäteen vastaamisesta!

Ystävällisesti,

Saila

Lainaus käyttäjältä Saila_K

Moikka kaikille,

opiskelen Tampereen yliopistossa pelitutkimusta ja teen graduani tablet-pelaamisesta. Tutkimukseni tavoitteena on selvittää, kuinka paljon tablet-laitteen omistajat pelaavat tabletillaan sekä kartoittaa käyttäjien kokemuksia tablet-pelaamisesta.

Eli jos omistat tabletin, pelaat sillä satunnaisesti tai aktiivisesti, olet iältäsi yli 15-vuotias ja haluat antaa muutaman minuutin aikaasi (omasta aktiivisuudestasi riippuen kesto n. 5-10 minuuttia), vastaathan oheiseen kyselyyn.

E-Lomake - Kysely Tablet-pelaamisesta

Vastausaikaa on 4.3.2015 asti. Kiitos kaikille etukäteen vastaamisesta!

Ystävällisesti,

Saila

En ole ihan kyselyn tärkeintä kohderyhmää, koska tabletti on alustana aivan viimeisenä jolla itse tulee pelattua (no okei, jaettu sija puhelimen kanssa), mutta vastasin kuitenkin, koska juuri itse kvantigradua tekevänä ymmärrän vapaaehtoisten vastaajien tärkeyden. Itse mukavasti vastauksia saaneena halusin pistää hyvän kiertämään :D

Tsemppiä!

Hei kaikille! Vastauksia on tullut mukavasti tähän mennessä, kiitos kaikille jo vastanneille!

Vielä kuitenkin tarvitsen vastauksia jonkun verran, eli jos omistat tabletin, pelaat sillä joko satunnaisesti tai aktiivisesti (ei tarvitse siis olla aktiivipelaaja, riittää että pelaa vaikkapa kerran kuukaudessa) ja olet yli 15-vuotias, autathan graduni teossa ja vastaat kyselyyn.

Lomake löytyy täältä: E-Lomake - Kysely tablet-pelaamisesta

Terveisin,

Saila

PS: Core - kiitoksia tsemppauksesta :)

Moikka! Teen gradua mobiilipelaajien kuluttajakäyttäytymisestä ja free-to-play -ansaintamallista. Käytännössä tarkoituksenani on tutkia mitkä tekijät vaikuttavat mobiilipelaajien ostopäätöksiin, ts. mitkä tekijät lisäävät tai vähentävät pelaajien halukkuutta tehdä pelin sisäisiä ostoksia free-to-play -peleissä. Tutkimus pyrkii löytämään eri pelien väliltä yhteisiä tekijöitä, joten kysely keskittyy enemmänkin ostopäätöksiin vaikuttaviin yleisiin tekijöihin kuin yksityiskohtaisiin, eri peleille yksilöllisiin pelimekanismeihin.

Kerään aineistoa graduuni oheisella kyselyllä: https://www.webropolsurveys.com/S/0DCE6B5A9B4B6724.par Vastaaminen vie vain 5-10 minuuttia, tule siis kertomaan kokemuksistasi ja mielipiteistäsi!

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan iTunes-lahjakortteja. Jokainen vastaus on minulle todella arvokas – kiitos jo etukäteen!

Noora Peitsara
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Moikka kaikille!

Vielä olisi pari päivää aikaa vastata kyselyyn. Joten jos omistat tabletin, pelailet sillä satunnaisesti tai aktiivisesti ja ikää sinulla on yli 15-vuotta, voit vastata kyselyyn: E-Lomake - Kysely tablet-pelaamisesta

Suurkiitokset ja mukavaa kevään odotusta kaikille vastanneille!

Terv. Saila

Moi kaikki!

Vastauksia on tullut jo mukavasti, valtava kiitos siitä kaikille jo osallistuneille! Vielä olisi muutama päivä aikaa vastata kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/0DCE6B5A9B4B6724.par

Jos pelaat free-to-play -pelejä puhelimella tai tabletilla, voit osallistua kyselyyn. Osallistujien kesken arvotaan muutama iTunes-lahjakortti. Paljon kiitoksia jo etukäteen!

- Noora

exergtutkimus (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Jyväskylän yliopisto selvittää kokemuksia digitaalisten liikuntapelien käytöstä. Kysely on tarkoitettu kaikille riippumatta iästä tai pelaamiskokemuksesta, ja siihen vastaaminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata nimettömästi, ja vastauksia tullaan käsittelemään ehdottoman luottamuksellisesti ja hyvän tieteellisen tutkimuksen käytänteitä noudattaen. Kyselyyn rohkaistaan vastaamaan, vaikka digitaaliset liikuntapelit eivät olisikaan tuttuja.

Vastaa kyselyyn ja voita lahjakortti!
Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan sen sulkeuduttua viisi kappaletta S-ryhmän lahjakortteja (1 x 50 euroa ja 4 x 20 euroa).

Vastaa kyselyyn 30.4.2015 mennessä. Kysely on osoitteessa:
http://kyselyt.limequery.com/index.php/764658/lang-fi

Kyselyllä ei ole tekemistä Pelaajan ja H-Townin kanssa, vaan se on yksistään Jyväskylän yliopiston BIST-tutkimusryhmän kysely.

Hei,
Teen gradua jossa yksi käsiteltävistä aihealueista on käänteinen tuotesijoittelu videopeleissä. Ohessa linkki kyselyyn: https://www.kyselynetti.com/s/ad6cedf
Vastaamalla kyselyyn ja antamalla sähköpostiosoitteen pääsee 10e arvoisen pelin arvontaan, jonka voi itse valita joko Steamista tai Gogista. Arvonta suoritetaan maanantaina 13.4. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Vastausaikaa on lauantaihin 11.4 kello 13.00 asti.
Ystävällisin terveisin
Kimmo Kortelainen
Markkinoinnin opiskelija
Oulun Yliopisto

E: Hei,
Teen gradua jossa yksi käsiteltävistä aiheista on videopeleissä tapahtuva perinteinen tuotesijoittelu. Vastaaminen vie ehkä max noin 5-10 minuuttia ja sähköpostinsa antaneiden kesken suoritetaan arvonta jossa voittaja voi valita 10e vapaavalintaisen pelin joko Steamista tai GOGista. Vastausaikaa on huomiseen sunnuntaihin 12.4 kello 23.59 asti. Arvonta suoritetaan maanantaina 13.4.
Linkki kyselyyn: https://www.kyselynetti.com/s/d51ea9b
Ystävällisin
Kimmo Kortelainen
Markkinoinnin opiskelija
Oulun Yliopisto

exergtutkimus (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Vielä viikon verran aikaa vastata kyselyyn digitaalisista liikuntapeleistä.
Kaikki vastaukset ovat arvokkaita ja olemme kiitollisia kaikille vastaajille.
Vastaamalla voit voittaa lahjakortin.

Kysely on osoitteessa:
http://kyselyt.limequery.com/index.php/764658/lang-fi

Tieteellinen pelitutkimus kaipaa koehenkilöitä!

Tutkimme Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa psykofysiologisin menetelmin digitaalisia pelejä. Mittaamme osallistujien fysiologista aktiviteettia ihon pinnalle kiinnitettyjen mittausantureiden avulla pelaamisen aikana.

Kokeessa osallistujat pelaavat omilla iPhone- tai iPad-laitteillaan kolmea free-to-play peliä (Candy Crush Saga, Trials Frontier ja Clash of Clans) sekä Veikkauksen e-arpoja. Koe kestää noin kolme tuntia ja sen aikana tulee tehdä peleissä ostoja yhteensä vähintään 21 € arvosta. Palkkiona maksetaan 50€, joka kattaa kokeesta aiheutuneet kulut.

Osallistujien tulisi olla täysi-ikäisiä ja heillä tulisi olla koetta varten käytössä joko iPhone (4s tai uudempi) tai iPad (2 tai uudempi), AppleID-tunnukset, sekä mahdollisuus maksaa kokeen aikana mikromaksuja peleissä, joko luottokortilla tai iTunes-lahjakorteilla. Lisäksi sinulla tulee olla Veikkaus-tunnus tai valmius luoda sellainen, sekä ladata sinne rahaa koetta varten. Ennen koetta sinun tulee pelata kutakin tutkittavasta kolmesta free-to-play pelistä (Candy Crush Saga, Trials Frontier ja Clash of Clans) ainakin 15 minuutin ajan, ellet ole jo pelannut niitä.

Jos haluat osallistua kokeeseen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: janne.illi " at " aalto.fi Saatte vastauksena linkin ajanvarausta varten sekä lisätietoa kokeeseen osallistumisesta.

Kokeet tehdään kesän aikana laboratoriossamme Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Chydenia-rakennuksessa, Runeberginkatu 22-24. Koe on osa Neuroeconomics of Games -projektia ja siitä vastaa prof. Niklas Ravaja ja EMOID-tutkimusryhmä (http://information.aalto.fi/en/research/emoid_res/).

Moikka kaikille PC- ja konsolipelaajille!

Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa, teen päättötyötäni ja tarvitsisin mielipiteitänne kyselyyni. Kyselyn tarkoitus on tutkia PC- ja konsolipelien digitaalista jakelua sekä pelaajien ostokäyttäytymistä, mielipiteitä ja arvomaailmaa liittyen pelialan digitalisoitumiseen.

Kysely sisältää 20 kohtaa, joista suurin osa on monivalintakysymyksiä. Kyseelyyn vastataan nimettömästi ja sen tekeminen vie arviolta 5-10 minuuttia. Kysely on avoinna sunnuntaihin 29.11.2015 asti.

Linkki kyselyyn: Pelien digitaalinen jakelu -kysely

Kiitos kaikille vastaajille!

-Meri

Osallistu pelitutkimukseen! - nettikysely ja/tai psykofyysinen testi (Turun yliopiston psykologian laitos) -- Jaossa leffalippuja!

Sinulla on mahdollisuus osallistua pelitutkimukseen ja auttaa kahta psykologian graduilijaa tekemällä noin 20 minuuttia kestävä nettikysely. Opiskelijakollegani tekee psykologian gradua pelaamisesta ja positiivisesta psykologiasta (kännyköillä, tietokoneella, pädillä, pelikonsoleilla).

Teen itse psykologian gradua, jossa selvitetään digitaalisten pelien pelaamiseen liittyviä tunteita. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että koehenkilö pelaa pleikkarilla peliä samanaikaisesti kun hänen psykofyysisiä reaktioitaan mitataan. Tähän Turun yliopistolla suoritettavaan tutkimukseen voit ilmoittautua ei-sitovasti kyselyn lopussa. Kokeeseen osallistuneiden kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja. Kokeen kesto on noin puolitoista tuntia.

Mikäli kiinnostuit / tiedät henkilön joka voisi olla kiinnostunut, alla linkki kyselyyn.

https://www.webropolsurveys.com/S/6D750ACC16FE4178.par

(Kysely ja tutkimus ovat yli 17-vuotiaille)

[Koitan muistaa lisätä tähän ketjuun valmiit gradut, kun niiden aika koittaa!]

Hei! Opiskelen kolmatta vuotta kansainvälistä kaupankäyntiä Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa Kouvolassa. Teen opinnäytetyötä kestävän kehityksen suhteesta brändipääomaan urheiluvaate- ja välinesektorilla.
Mitatakseni tätä suhdetta olen tehnyt kyselykaavakkeen, ja tarvitsen teidän apuanne. Kysely on luottamuksellinen ja nimetön ja sen tuloksia käytetään ainoastaan koulutustarpeisiin, ei kaupallisesti. Kiitos osallistumisesta!

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 lahjakorttia (Spotify x 1, Adlibris x 2). Jos haluat osallistua arvontaan, anna sähköpostiosoitteesi kyselyn lopussa. Lahjakortit arvotaan marraskuun lopussa.

https://www.webropolsurveys.com/S/F77D0C0BB84506BC.par

-Frank van de Voorde

Hei Pelaaja!

Oletko aina halunnut päästä pelaamaan vielä kehitysvaiheessa olevia pelejä ja lisäksi antamaan niistä vielä palautetta joiden pohjalta peliä voitaisiin kehittää parempaan suuntaan? Jos vastauksesi oli kyllä, saatat olla juuri etsimämme henkilö!

Me täällä Frozenbytellä etsimme pelitestaajia toimistollemme testaamaan julkaisemattomia pelejämme. Pyrimme kutsumaan toimistollemme eri tasoisia pelaajia, joten ei huolta vaikkei sinulla olisikaan aiempaa kokemusta testaamisesta. Tarkoitus on pelata, pitää hauskaa ja antaa rakentavaa palautetta peleistä (joskus ehkä suoraa kritiikkiäkin).

Jos kiinnostuit, voit käydä täyttämässä lomakkeen osoitteessa.
http://www.frozenbyte.com/playtest-fi

Pelitestauksesta ei saa palkkaa, mutta tyhjin käsin ei silti tarvitse poistua. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kuusisaaressa ja sinun täytyy itse huolehtia paikallepääsystä. Pääsääntöisesti testit ovat välillä ma-pe klo 9-16, mutta aina välillä saatamme järjestää testejä myös iltaisin. Lomakkeen kommenttikenttään voit jättää tiedon parhaiten sinulle sopivasta kellonajasta. Huomaattehan että alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan.

Valitettavasti emme voi kutsua kaikkia halukkaita, mutta olemme kiitollisia mielenkiinnostasi. Mikäli teillä herää kysymyksiä, meidät saa helpoiten kiinni maililla osoitteesta support(at)frozenbyte(dot)com. Toivottavasti nähdään toimistollamme! :)

-Ella/Frozenbyte tiimi

IMAGE(http://i.imgur.com/XaZRdJA.jpg)

Terve,

Lyhyestä virsi kaunis: Tämä kysely on lopputyötäni varten kyhätty kasaan. Kysely kestää vain noin viisi minuuttia ja voit osallistua halutessasi (antamalla sähköpostin) arvontaan Finnkinon elokuvalipuista. Kysely perustuu siis videopeleihin ja niiden kaupallistamisen eri muotoihin. Jos siis jaksatte aikaanne kuluttaa viitisen minuuttia, niin käykäähän raapustamassa omat vastauksenne!

Kyselyyn pääsee: https://goo.gl/forms/CVKOdcbXqED24RnS2

Moi!

Oletko kiinnostunut videopelien tarinankerronnasta? Ovatko PlayStationin kontrollit pääsääntöisesti tuttuja ja osaat kohtuullisesti englantia?

Olen Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median maisteriopiskelija. Teen pro gradua, joka keskittyy selvittämään, miten pelaajat suhtautuvat mahdollisuuteen vaikuttaa videopelien tarinoihin, ja millaiset suunnittelutekijät vaikuttavat pelikokemukseen omakohtaisista tarinallisista valinnoista. Tutkimuksen päämääränä on auttaa pelinkehittäjiä sekä interaktiivisen kerronnan suunnittelijoita kehittämään entistä henkilökohtaisempia ja vaikuttavampia tarinallisia pelikokemuksia.

Testitilanne koostuu tutkimukseen valitun lyhyen englanninkielisen tarinavetoisen seikkailupelin läpipeluusta sekä pelikokemukseen liittyvästä tutkimushaastattelusta. Osallistujilta kysytään lisäksi lyhyesti kirjallisesti aiemmasta pelikokemuksesta sekä pelikokemuksen herättämistä tuntemuksista. Pelaamisen aikainen näytöllä tapahtuva pelitilanne tallennetaan käyttäen PS4:n näytöntallennustyökalua. Lisäksi tutkimushaastattelun kommentit sekä mahdolliset pelinaikaiset huomiot äänitetään, jotta mahdollisia tutkimuksen aikana esille tulleita huomioita voidaan analysoida jälkikäteen. Koska testitilanteeseen valitun pelin ikärajoitus on 18 vuotta, testiin osallistujilta edellytetään täysi-ikäisyyttä. Osallistujien toivotaan olevan koulutukseltaan tai työtehtäviltään pelialan ulkopuolelta. Tutkimus kestää kokonaisuudessaan korkeintaan 2 tuntia.

Testin aikana kerättyä aineistoa käytetään pro gradu -työssä sekä siihen liittyvässä mahdollisessa jatkotutkimuksessa, ja se raportoidaan täysin anonyymisti. Osallistuminen tutkimukseen on täysin vapaaehtoista. Osallistujilla on tutkimuksen aikana oikeus keskeyttää tutkimukseen osallistuminen missä vaiheessa tahansa ilman seuraamuksia.

Testin osallistujilta toivotaan seuraavia kriteerejä:

• PlayStationin ohjaimen kontrollit pääsääntöisesti tuttuja
• Kohtuullinen englannin kielen taito
• Täysi-ikäisyys
• Koulutus/työpaikka pelialan ulkopuolelta

Tutkimukset toteutetaan arkisin Tampereen yliopiston tutkimustiloissa lokakuun 2018 aikana. Olethan pian yhteydessä, jos tutkimukseen osallistuminen kiinnostaa sinua! Vastaan mielelläni tutkimustani koskeviin kysymyksiin.

Mikäli olet kiinnostunut tutkimuksesta, ota yhteyttä s-postitse:
ahola.tuomas.o@student.uta.fi

Voit vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä Facebookissa: https://www.facebook.com/tuomas.ahola.14

Ystävällisin terveisin,
Tuomas Ahola

Hei,

Olen informaatioteknologian opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Teen tällä hetkellä pro gradu -tutkielmaa videopelien mikromaksuihin liittyvistä uhkapeliominaisuuksista. Tutkimuksessa on keskeisenä osana niin sanotut yllätyslaatikot, eli loot boxit.

Tutkielmaan sisältyy kysely kuluttajakäyttäytymisestä ja ostomotivaatiosta liittyen videopelien mikromaksuihin sekä rahapelaamiseen. Kysely on suunnattu henkilöille, joilla on edes hieman kokemusta videopelien sisäisistä ostoista sekä rahapelaamisesta. Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastaaminen kestää noin 10 - 15 minuuttia. Olisin kiitollinen, jos pystyt osallistumaan kyselyyn!

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/1D3AA63382C1F195

Ystävällisin terveisin,
Tatu Latvala

Hei!

Olen tänä keväänä (toivottavasti) valmistuva Tourism Management opiskelija Haaga Helian AMK:sta. Opinnäytetyön aiheena on "Videopelien vaikutus suomalaisten matkailuun". Nyt sinulla on oiva tilaisuus auttaa, vastaamalla minun kyselyyn!

Kyselyn tarkoitus on selvittää suomalaisten mielipiteitä videopeleihin liittyvästä matkailusta. Videopelimatkailuun voi liittyä eri pelitapahtumia, kuten messut, lanit, esports tai muut tapahtumat missä videopelit ovat keskeisessä roolissa. Jokainen vastaus auttaa saavuttamaan kyselyn ja koko opinnäytetyön tavoitteen.

Kaikkien vastaajien kesken arvotaan 25 euron lahjakortti GameStop-verkkokauppaan!

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kiitos ajastasi.

Ystävällisin terveisin
Aaron

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/9414F494F8D1415A

Hei!

Kyselyyn voi vielä vastailla ensi viikon tiistaihin (19.3) asti. Kysely sulkeutuu tiistaina noin puolen päivän aikaan. Kiitokset jo vastannaeille!

Edit: Vastausaika on päättyny, kiitokset kaikille osallistujille! Lahjakortin voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Hei,

Työstän parhaillani peleihin liittyvää pro gradu -tutkielmaani tietotekniikan opiskelijana Jyväskylän yliopistossa. Tutkielman aiheena on pelisisällön pelaajakohtainen personalisointi reaaliajassa, mikä toisin sanoen tarkoittaa pelattavan sisällön muokkaamista sen hetkiselle pelaajalle sopivaksi itse pelaamisen aikana käyttäen apuna erilaisia tilanteesta saatavia tietoja.

Tutkin aihetta pelaajien näkökulmasta haastattelujen avulla, jotka suunnataan erityisesti The Binding of Isaac -pelin pelaajille. Näkökulma valittiin Roguelite-genren ja personalisoinnin samankaltaisuuksien johdosta, joka edelleen rajautui juuri kyseiseen peliin sen ominaisuuksien sekä suosion takia. Sillä ei ole väliä, mitä versio(i)ta olet pelistä pelannut, kunhan jokin niistä on suurimmilta osin tuttu, sillä personalisointia käsitellään haastattelussa kyseisen pelin kautta.

Pyytäisinkin sinua siis osallistumaan haastatteluun aiheesta, minkä aikana pääset kertomaan pelaamisestasi sekä erityisesti mielipiteistäsi personalisointiin liittyen. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää pelaajien mielipiteitä ja näkemyksiä personalisoinnista sekä mahdollisesti saada selville kohderyhmää, jolle tällaiset pelit voitaisiin suunnata. Ainoa rajoitus osallistumiselle on se, että olet pelannut käsiteltävää peliä ja pidät sen pelaamisesta sekä olisit kiinnostunut keskustelemaan tutkielmani aiheeseen liittyen, josta sinun välttämättä ei tarvitse tietää enempää ennen haastattelua.

Yksittäinen haastattelu kestää korkeintaan yhden tunnin tai alle sen ja pidetään etänä haastateltavalle mieluisassa ympäristössä, kuten esimerkiksi Discord, Zoom tai Teams -palvelussa. Haastattelut pyritään aloittamaan mahdollisimman pian ensimmäisten halukkaiden ilmaantuessa ja päättämään viimeistään ennen heinäkuun puoltaväliä, jos tarpeeksi haastateltavia on löytynyt. Kaikki kerätty materiaali käsitellään niin, ettei ketään voida niistä enää jälkikäteen tunnistaa ja lopulta materiaali hävitetään viimeistään tutkielman valmistuttua.

Otathan yhteyttä, jos kiinnostuit aiheesta ja tutkimukseen osallistumisesta. Vastaan mielelläni myös esille tulleisiin kysymyksiin aiheesta ja tutkimuksesta sekä sen toteutuksesta. Tarkempi haastatteluaika ja -paikka voidaan sopia jokaisen kanssa erikseen sähköpostin välityksellä:

tomi.m.vaisanen@student.jyu.fi

Olen erittäin kiitollinen kaikille, jotka tutkimukseen osallistuvat,

Tomi Väisänen

Hei,

Koska näyttää siltä ettei heinäkuun puoleenväliin mennessä tule olemaan tarpeeksi kiinnostuneita haastateltavia, niin otan vastaan kiinnostuneita vielä toistaiseksi heinäkuun loppuun asti. Kiitokset kaikille mielenkiinnosta!

EDIT: Otan vielä vastaan vapaaehtoisia koko elokuun ajan, joten ota rohkeasti vielä yhteyttä, jos aihe ja osallistuminen yhtään kiinnostaa!

Tervehdys pelaajat! Opiskelen Karelia-ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta liiketalouden tradenomiksi ja opinnäytetyöhöni kaipaisin apua. Teen opinnäytetyötä, jossa haluan selvittää miten videopelien markkinoinnin eettisyys vaikuttaa pelaajien asenteisiin ja pelien ostamiseen.

Kuten olemme huomanneet pelejä monesti markkinoidaan harhaanjohtavasti. Trailereissa ja tapahtumissa hehkutetaan pelin hienoista ominaisuuksista ja grafiikoista, mutta lopullinen versio onkin sitten kaikkea muuta.
Mitä mieltä sinä olet tällaisesta markkinoinnista, jossa lupauksia ei pidetä?

Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastaaminen vie vain hetken. Vastausaikaa on tiistaihin 23.11.2021.

Linkki kyselyyn: Opinnäytetyökysely: Videopelien markkinoinnin eettisyys

Kiitos vastaamisesta!

Ystävällisin terveisin,
- Teemu / Armaceptor

KIITOS VASTAUKSISTA, KYSELY ON NYT KIINNI!

Hei, opiskelen Lontoolaisessa yliopistossa kääntämistä ja juuri nyt teen tutkimusta videopelien lokalisoinnista. Olen huomannut että videopelejä ei lokalisoida aina / useinkaan suomeksi ja mietin mitä pelaajat ovat siitä mieltä. Luennoitsijani mukaan voin käyttää kyselyä esseeni pohjana, jos saan vähintään 100 vastausta. Olisin siis hyvin kiitollinen jos voisit vastata tähän 1 minuutin pikakyselyyn. Kiitos! Linkki kyselyyn: https://www.surveymonkey.co.uk/r/2T6WXKC

KIITOS VASTAUKSISTA, KYSELY ON NYT KIINNI!

Lainaus

Hei, opiskelen Lontoolaisessa yliopistossa kääntämistä ja juuri nyt teen tutkimusta videopelien lokalisoinnista. Olen huomannut että videopelejä ei lokalisoida aina / useinkaan suomeksi ja mietin mitä pelaajat ovat siitä mieltä. Luennoitsijani mukaan voin käyttää kyselyä esseeni pohjana, jos saan vähintään 100 vastausta. Olisin siis hyvin kiitollinen jos voisit vastata tähän 1 minuutin pikakyselyyn. Kiitos! Linkki kyselyyn: https://www.surveymonkey.co.uk/r/2T6WXKC

Lopetin vastaamisen kysymykseen 4 (Millä kielellä pelaat ulkomailla kehitettyjä pelejä? Suomeksi / Englanniksi), kun tässä ei ole lainkaan otettu huomioon, että jotkut pelaavat myös esim. japaniksi. Eipä innosta vastata näin kapeakatseiseen kyselyyn.

Mielenkiintoista! Olen kyllä tavannut ihmisiä jotka pelaavat kaikki pelit alkuperäisellä kielellä, mikä on ihailtavaa! Olisi pitänyt jättää Muu-vaihtoehto loppuun asti toki, mutten ajatellut että muilla kuin englannilla tai suomella pelaavia olisi kovin merkittävä prosentti, joten sori siitä. Kiitos kommentistasi kuitenkin. Kaikki vastaukset avartaa asiaa!

Älä nyt. Etkö nyt ymmärtänyt mistä on kyse? Kyse on lokalisoinnista. Kielellä ei lopulta ole merkitystä. Tuohon olisi voinut listata periaatteessa vain kaksi "Suomi / Joku muu". Englanti tosin on sen verran osattu kieli Suomessa, että sillä tutkimustuloksella voi olla merkitystä lokalisoinnin osalta. Japani sen sijaan...en usko että japani on edes Top-5 sisällä. Suomi, englanti, ruotsi, saksa ja venäjä menee varmaan edelle. En yllättyisi vaikka jotkut maahanmuuttajien kielet menisi edelle. Jos oikeasti ajatellaan mitä kieliä siinä olisi pitänyt olla, siinä olisi pitänyt olla myös ruotsi.

On siis ehkä hiukan oman kuplan sisällä elämistä jos luulee että japani olisi merkittävä kieli Suomessa peleissä tai edes pelaajien kielitaidossa. Kaikkia kieliä on kuitenkin hankala listata.

Kyllä, olin tosiaan kiinnostunut lokalisoinnista joka usein tapahtuu englannista suomeen joka tapauksessa, vaikka lähtökieli olisi mikä. Käsittääkseni eri lokaaleista (maista ja kielialueista) tulevista peleistä tehdään usein ensin se englanninkielinen master template, josta sitten lokalisoidaan muihin / pienempiin kohteisiin, jos alkuperäinen peli ei ole englanninkielinen.