Yleinen PSvita- keskustelu / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lainaus käyttäjältä partajeesus

Tänään tuli tearaway pelattua läpi ja oli kyllä erittäin hyvä. Visuaalisesti upea ja piti visusti otteessaan alusta loppuun asti eikä tämä ollut minusta edes liian lyhyt. Tai sitten johtuu siitä, että yhdessä vaiheessa luulin jo pelin loppuvan, mutta se jatkuikin hyvän matkaa vielä.
Muuta valitettavaa en keksi kuin sen askartelun joka suorastaan huutaa stylusta. Vai osaako joku muka piirtää sormella jotain kun se sormi peittää 90% siitä mitä olet tekemässä ja sama homma tietenkin hahmojen koristelussa. Koristeen ei tarvitse olla edes kovin pieni niin se jää täysin oman sormen taakse.

80% näytti olevan läpi ja toista kertaa ei tule ihan siistä syystä kun nyt kaikki tuntui uudelta ja välillä jopa suorastaan maagiselta jos oikein haluaa siirappiseksi heittäytyä. Upea kokemus jollaista ei ole ennen kokenut.

Helppoahan se piirtäminen on. Vitalla on se piirtämis sovelluskin ja pystyn sillä tekemään parempia jopa kuin kynällä ja paperilla ja netti on täynnä aivan mahtavia piirroksia.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Vai osaako joku muka piirtää sormella jotain kun se sormi peittää 90% siitä mitä olet tekemässä ja sama homma tietenkin hahmojen koristelussa. Koristeen ei tarvitse olla edes kovin pieni niin se jää täysin oman sormen taakse.

Tämä oli itselläni suurin ongelma Tearawayn kohdalla. Mieli kehitteli vaikka mitä upeita luonnoksia, mutta se lopputulos oli sitten jotain surku hupaisaa.. Noh osoittipa peli, etten ole hyvä piirtämään tai luomaan tuon tyylisiä asioita. Kiitos Tearawayn opin jotain uutta itsestäni vielä tällä iällä.

Meinaako kukaan muu hommata hatsune mikua? Olen yhteensä varmaan pelannut pian jo kaksi tuntia noita demon kolmea biisiä. Täytyy varmaan poistaa koko demo etten ehdi kyllästymään noihin ennen pelin ostoa.

Ensiviikon keskiviikkonahan tuon vissiin pitäisi storeen tulla ja on siis vain digi julkaisu. Jenkeissä hinta 29.99$ eli luultavasti täällä sitten sama euroina jolla hintaa tuon kyllä ostaisin heti. 32 biisiä ja neljä eri vaikeustasoa ja mahdollisuus ottaa netistä muiden tekemiä biisejä.
Tai oikeastaan vaan nuotteja sillä se biisi täytyy itse kaivaa jostain mp3 muodossa ja laittaa vitaan. Muuten ihan hyvä idea, mutta kaikki ei kuitenkaan välttämättä käytä samaa versiota biisistä ja jos joku vaikka on ottanut tubesta jonkun biisin ja sen pohjalta tehnyt nuotit ja itse ottaa saman biisin suoraan levyltä ja se alkaakin sekunnin myöhempään niin ei nuo nuotit silloin tietenkään osu ollenkaan kohdilleen musan kanssa.
Noh sitten sen näkee miten toimii tai ei toimi.

Yllärinä minulle tuli se, että tässähän voi niiden muijien huoneitakin sisustaa ja niille voi ostaa lahjojakin. Nosti pelin pisteitä entisestään minun silmissäni ja tuohan on siis ihan vapaaehtoista eli jos haluaa vaan niitä biisejä tahkota niin siitä vaan.
Ihan kohtuu tuhti paketti.

Yli 40 minsaa pelin eri toimintojen esittelyä

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Meinaako kukaan muu hommata hatsune mikua? Olen yhteensä varmaan pelannut pian jo kaksi tuntia noita demon kolmea biisiä. Täytyy varmaan poistaa koko demo etten ehdi kyllästymään noihin ennen pelin ostoa.

Luultavasti hankin, kun Mikuun olen tutustunut noin vuosi sitten ja pidän ihan paljon. Muutenkin japanilainen anime musiikki on yleensä aika hyvää. Tässä loistavia biisejä: http://www.youtube.com/watch?v=FILRj44S7w0

Tuli testattua Hatsune Mikun editoria musavideon muodossa.
Miku & kumppanit esittää 54 sekuntia biisistä stupid M.F. by mindless self indulgence
Ehkä jaksaisin tehdä tuon loppuun jos olisi mahdollisuus valita osa matskusta ja copy/pasteta se, mutta joko se on hemmetin hyvin piilossa tai tuota mahdollisuutta ei ole. Varsinkin suun liikkeet on ikäviä tehdä kun ne pitää valita aina yksi kerrallaan ellen ole missannut jotain helpompaa tapaa. Noh nyt ainakin katson ihan uusin silmin niitä hemmetin hienoja videoita joita tubesta löytyy.

Edit:

Neljä biisiä hard tasolla.
Ei tuo hard ollutkaan niin paha mitä luulin. Ainoastaan sadistic music factorya täytyi yrittää kolme kertaa ja muut meni laakista läpi. Extremellä pelasin myös pari rauhallisempaa biisiä läpi ja sitten koitin sitä demossakin ollutta world's end dance hall biisiä ja tuli epic fail :D En edes tajua miten joku voi niin nopeasti naputtaa nappulaa jotta niihin kaikkiin nuotteihin osuisi. Noh naatiskellaan hard tasosta. Pelikellokin näyttää jo 19 tuntia.

Jos olisi turhaa rahaa niin importtaisin play-asiasta project diva f:2nd:n, mutta "onneksi" ei ole. Hintaahan tuolla on 50e ja jos jää tulliin niin 23% lisää vielä tuohon.

Ostoslistalle pääsi myös Danganronpa: Trigger Happy Havoc. Nimi tuskin monelle mitään sanoo eikä sanonut minullekaan ennen kuin tsekkasin tubesta. Kyseessä siis visual novel tyylinen peli eli aika samaa kamaa mitä esim virtue's last reward. Paljoa en halunnut ottaa juonesta selvää, mutta erittäin lyhyesti sanottuna koulussa on pieni ryhmä loukussa tai jtn ja se joka onnistuu tappamaan toisen jäämättä kiinni pääsee pois ja loput kuolee.

Tai noin sen eräs tube videon tekijä ilmaisi. Ei tuosta paljon uskalla videoita katsella kun ei halua ollenkaan spoilaantua tarinan suhteen ja sehän on se ainoa asia miksi tämänkin haluaa pelata koska ei tässä paljon muutakaan ole. Eli aivan tajuton määrä taas dialogia luvassa.

Tullut Mikun parissa vietettyä ihan hyvin aikaa. Pelikello näyttää 47.5 tuntia ja nyt on kaikki muut biisit hardilla excellent arvosanalla paitsi nuo alla olevat jotka on vain great arvosanalla.

weekender girl
glasses
tengaku
sadistic music factory
sweet devil

Vielä enemmän yllätyin kun päätin taas tänään kokeilla mites se extreme taso sujuu ja nyt on jo nämä biisit vedetty läpi:
[spoiler]cat food
secret police
melancholic
weekender girl
time machine
dye
fire flower
acute
urbandonment
what do you mean!?
stay with me
hm? ah, yes
remote controller
ashes to ashes
world's end umbrella
freely tomorrow
monochrome blue sky
glasses
nostalogic[/spoiler]

Monta biisiä kyllä löytyy joita en koskaan tule pääsemään extremellä koska joko ne vaatii aivan järjetöntä naputusta tai sitten niissä on nuotteja jotka on osittain toistensa päällä ja menen noissa aina sekaisin. Sitten on niitä biisejä joissa on molempia ja tänäänkin kävi niin muutamassa biisissä, että selvisin loppuun asti, mutta juurikin noiden takia en kuitenkaan päässyt läpi.

Mitenkään erityisesti en edes yritä noita suorituksia parannella vaan pelaan ihan vaan hyvän fiiliksen vuoksi ja sitten saattaa jostain kumman syystä pompsahtaa jonkun biisin arvosana standardista suoraan excellentille. Joskus taas menee paljon huonommin kuin ennen.

Noita diva pojojakin tuntuu tulevan ihan itsestään. Tänään pelasin ehkä kolme tuntia ja taas oli tullut yli 400 000 pojoa lisää. Nyt on jo kaikki vaatteet ja huoneen teemat ostettu ja osa huonekaluistakin. On kyllä siinä ja siinä sanonko, että tämä on parempi rytmipeli kuin dj hero.
Seuraavaa diivailua odotellessa.

On tuo screenshotin ottaminen vaan kiva ominaisuus. Eli jos joku ei tiedä niin PS+start ottaa screenshotin.

Project diva f:ssä on pysti jonka saa kun katsoo kaikki musavideot läpi ja ajattelin ottaa jokaisesta biisistä screenshotteja ja tehdä videon niistä niin, että taustalla soi aina pätkä siitä biisistä josta ne on otettu. Noh suunnitelmat muuttui kun näiden biisien jälkeen oli jo n.300 shottia otettu:
[spoiler]Weekender girl
Time machine
DYE
Fire flower
Summer idol
Acute
Urbandonment
What do you mean
Hm, Ah, Yes
Remote controller
Nostalogic
Tokyo teddy bear
Rin chan now
Sweet devil[/spoiler]

Joten tein noista sen videon sitten.
Tarpeeksi oli hommaa siinäkin kun täytyi etsiä tubesta kaikki biisit riittävällä laadulla ja imuttaa koneelle ja muuntaa mp3 muotoon ja etsiä vielä kiva kohta jonka laittaa taustalle.

Tänään tuli vedettyä taas pari biisiä lisää extremellä läpi eli nyt on 26 perus biisiä ja yksi dlc biisi (tokyo teddy bear) läpi..

Nyt on vitalle tullut ifruit app eli nyt pääsee kaikki minun kaltaiset teknologisesti jälkeenjääneet jotka ei omista ios tai android laitetta tekemään GTA V:ssä omat custom kilvet ja kouluttamaan choppia ja mitä tuolla sitten voikaan tehdä. Tuon avulla pystyy vissiin niitä valokuviakin poistamaan paljon nopeammin mitä pelissä itsessään.

Toivottavasti ei ole niin buginen mitä android versio. Kokeilin sitä broidin tabilla ja se kaatui ainakin kahdesti ennen kuin pääsin edes los santos customsin valikoihin.

Toivottavasti sovellus on tulevaisuudessa yhteensopiva pc version kanssa.

Lainaus käyttäjältä Portable

Toivottavasti sovellus on tulevaisuudessa yhteensopiva pc version kanssa.

Taitaa olla turha toivo. Minulla on boxi versio ja los santos customs näytti custom kilven oikein, mutta kaikki muu puuttui. Ei online hahmoa ja tarinastakin oli vain franklin auki. Snapmatic toiminto avaa vitan omalla selaimella sen perus snapmatic sivun. Sama koskee social clubia joten ihan sama käyttääkö vitan omaa selainta vai tuota. Eli minulle tuosta ei olisi ollut mitään iloa kun ei sitä choppiakaan kouluttaa jaksa.

Jostain muistan lukeneeni, että ios ja android ifruit softilla olisi saanut helposti poistettua pelissä otetut valokuvat joka olisi ollut hyvä syy pitää tuo vitan muistissa sillä normisti ainoa keino poistaa nuo kuvat on poistaa ne yksi kerrallaan joka on kivaa hommaa jos niitä on vaikka 50 kun peli päivittää ne kuvat nettiin joka poiston jälkeen.

Nyt tuo sai deleteä alle 10 minuutin käytön jälkeen.

Ratchet & Clank Collection tulossa Vitalle kesäkuussa!
IGN-artikkeli
Tämä täytyy ostaa, ja olin jo täpinöissäni, kunnes sain selville, että porttauksen tekee sama tiimi, joka porttasi Jak & Daxter trilogian Vitalle.

God help us all...

[spoiler]Still gonna buy it tho[/spoiler]

Lainaus käyttäjältä JoniH99+

Tämä täytyy ostaa, ja olin jo täpinöissäni, kunnes sain selville, että porttauksen tekee sama tiimi, joka porttasi Jak & Daxter trilogian Vitalle.

Se tosiaan oli surkea käännös.

Uutta megapackia tulossa.

Mukana:
8gt kortti
Batman arkham origins blackgate
Injustice: gods among us ultimate edition
Playstation all-stars: battle royale
Killzone: liberation
God of war: chains of olympus

Kaksi viimeistä siis psp pelejä ja kaikki tietenkin digi versioita. Hintaa pitäisi olla 39.99e ja itse ainakin ostan sillä uusi muistikortti kelpaa kyllä ja nuo kaikki vita pelit kiinnostaa erittäin paljon sekä myös liberationin olen pari kertaa meinannut hommata jostain alennuksesta vaikka se jäi psp:llä aikoinaan kesken aika alussa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Uutta megapackia tulossa.

Mukana:
8gt kortti
Batman arkham origins blackgate
Injustice: gods among us ultimate edition
Playstation all-stars: battle royale
Killzone: liberation
God of war: chains of olympus

Kaksi viimeistä siis psp pelejä ja kaikki tietenkin digi versioita. Hintaa pitäisi olla 39.99e ja itse ainakin ostan sillä uusi muistikortti kelpaa kyllä ja nuo kaikki vita pelit kiinnostaa erittäin paljon sekä myös liberationin olen pari kertaa meinannut hommata jostain alennuksesta vaikka se jäi psp:llä aikoinaan kesken aika alussa.

Juu, aika hieno packi, ainoastaan Killzonen ja All starsin noista omistan (ja God of warin ps3:lla).
Uusi muistikortti on ollutkin kaipuussa jo kauan. Vanhaan 2gt, kun ei mahdu kuin kaksi peliä. :D

Paljonko pelejä mahtuu esim. 4gb:n muistikortille vitalla?

@xTimanttix: Muutama hassu, pelit yleensä n.1gt luokkaa, jotku enempi. Suosittelisin ite toki vähintään 16 gigasta.

Lainaus käyttäjältä xTimanttix

Paljonko pelejä mahtuu esim. 4gb:n muistikortille vitalla?

Pahimmassa tapauksessa vain yksi, esim Final Fatasy X HD on 3‚4Gb. Itselläni on 8Gb kortti ja aina on tila lopussa.

Minulla on 4 gigan kortti ja mahtuu yleensä kolme isompaa peliä ja yksi tai kaksi vähän pienempää. Latailen ja poistelen niitä sitten fiiliksen mukaan.
Ja nuo HD pelit muutes vie sairaasti tilaa! Kuten nuo FFX/X2 ja Sly collection. Ne kannattaa siis hankkia kortilla.

Onhan tuo selvä että kokoelma HD-pelit vie enemmän tilaa kun ne ovat HD-versioita useista peleistä eli siis useita pelejä eikä yksi peli.

Lainaus käyttäjältä zappah

Onhan tuo selvä että kokoelma HD-pelit vie enemmän tilaa kun ne ovat HD-versioita useista peleistä eli siis useita pelejä eikä yksi peli.

Viehän pelkkä Sly 2:kin paljon tilaa, vaikka onkin ps2 peli.
Mulla on se vitalla, muut ei mahdu.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Uutta megapackia tulossa.

Mukana:
8gt kortti
Batman arkham origins blackgate
Injustice: gods among us ultimate edition
Playstation all-stars: battle royale
Killzone: liberation
God of war: chains of olympus
.

Mistäs tälläisen paketin löytää ?

Cdon.comissa oli vielä pari päivää sitten, mutta nyt lukee, että on tilapäisesti loppu. Hintaa tosin 49.95e vaikka sony blogissaan ilmoitti hinnaksi 39.99e. No eipä ole mikään ihme, että cdon repii tuollaista hintaa.

Onko Sly trilogy rahan arvoinen ps vitalle jos on pelannut sen jo ps3:lla ja onko se yhtään erilainen vitalla?

Lainaus käyttäjältä xTimanttix

Onko Sly trilogy rahan arvoinen ps vitalle jos on pelannut sen jo ps3:lla ja onko se yhtään erilainen vitalla?

Paras HD-portti, mitä Vitalta löytyy. Itse ostin pelin julkaisuviikolla, ja on ollut rahan väärti, vaikka kaikki pelit omistan jo PS3:lle ja kahdelle.
Pelin on portannut Vitalle sama studio joka teki PS3-version trilogiasta ja Thieves in Timen (Sanzaru Games). He kyllä tekivät työnsä kunniallisesti, toisin kuin J&-trilogian portanneet.
Ruudunpäivitys tippui muutaman kerran Sly 2:ssa, mutta muuten on olllut sulavaa. Kerran peli myös sekosi (Musta ruutu, ei ääniä, mutta kuvakkeet näkyivät), joten jouduin käynnistämään sen uudelleen.
Myös L2 ja R2 näppäimiä ei ole pelissä laitettu edes takakosketuspaneeliin, eli sinulla voi olla vain yksi taito kerralla käytettävissä (Poislukien liitovarjo).

Mutta kyllä tätä silti suosittelen lämpimästi Slyn ja taskoloikkien/hiiviskelypelien ystäville. Jos ei Sly-pelejä ole ennen pelannut, ja suunnitteilla olisi pelien hankkiminen niin itse suosittelen ostamaan tämän version.
Ja peli on halpa kuin mikä. 30€ ja saat kolme loistavaa peliä. (Ja Trophy-hunttereille 3 platinaa).

Lainaus käyttäjältä xTimanttix

Onko Sly trilogy rahan arvoinen ps vitalle jos on pelannut sen jo ps3:lla ja onko se yhtään erilainen vitalla?

Ei ole yhtääne rilainen, muuten kuin nuo aiemman kertomat kontrolli erot. Mutta itse omistan kyseiset peli jokaiselle konsolille (PS2, PS3, Vita)

Omistaako kukaan ratchet & clank trilogiaa ja osaisi kertoa paljonko se vie muistia ?

Lainaus käyttäjältä WeL

Omistaako kukaan ratchet & clank trilogiaa ja osaisi kertoa paljonko se vie muistia ?

Ratchet & Clank – 879MB

Ratchet & Clank 2 – 1158MB

Ratchet & Clank 3 – 1451MB

Yhteensä noin 3.5GB.

H0wdy h0..

Pakko kysyä onko P3P harkinnan arvoinen peli Vitalle? P4 iski itseeni erittäin kovaa, mutta tässä versiossa eniten pelottaa sen rakenne. Lukemani perusteella tyyli on muuttunut FES pelistä enemmän visuaalisen novelliin, varsinkin luolasto härpäkkeiden ulkopuolelta. Tällä hetkellä Storessa olisi Big in Japan alennukset ja juurikin P3P kiinnostaisi kovasti, mutta.. Mm jaksoiko Partajeesus jatkaa peliä ongelmiensa jälkeen? Ongelmana ei tietenkään ollut oikeastaan immersio tuon novelli tyylin takia vaan juurikin dungeon grawl stuff ja sen p4llille potkiminen. Itseäni vaivaa kumpikin, pyöristetty 13e on kumminkin iso raha näin kaikkien alennuksien keskellä..

but...

need more gamez.. itz sickness..

P3P:ssa tosiaan liikutaan luolastojen ulkopuolella valitsemalla kursorilla mihin mennään. Eipä tuo ainakaan minua haitannut P4G:n pelaamisen jälkeen vaikka aluksi sitä epäilinkin. Tarina ja kaikki muu kuitenkin on yhtä loistavaa settiä ja P3P:ssä on myös valittavissa naishahmo jolla on mukavasti uutta dialogia.
Lisäksi tuossa voi itse käskyttää tekoäly hahmoja taisteluissa kun orkkis P3:ssa ne oli aina automaatilla ja muutenkin taistelu on melkein 1:1 P4G:n kanssa.

En kyllä muista, että minulla olisi mitään ongelmia ollut tuon kanssa tai sitten olen jo unohtanut. Pelasin siis P3P:n ja goldenin helpoimmalla tasolla ja melkein yhtä helppoja ne sillä oli. P4G oli kyllä helpompi koska siinä nousi tasot niin hemmetin nopeasti kun helpoimmalla taisi tulla tupla expat.

Lainaus

partajeesus

Amazing, mayhaps the FASTEST answer ever.. Kiitokset tästä. Vastauksesi iski naulan arkkuun ja ostallanpa P3P pois ja yritän nauttia sydämmeni kyllyydestä. Itse pelasin P4 hard tasolla kunnes 40h kohdalla tuli taistelu jota yksinkertaisesti en päässyt läpi. Tällä hetkellä on menossa normaali tasolla läpipeluu joka tuntuu taas aivan uskomattoman helpolta. Tiedä sitten onko syynä se, että hard tasolla joutui oikeasti miettimään ja pohtimaan miten yhdistellä persoonia ja itse taistelun strategioita. Anyways.. kiitokset nopeasta vastauksesta.. Ostoon lähtee saman tien..

Mä onnistuin rikkomaan mun PsVitan joka oli ollu mul jo 2 vuotta. Ostamapa uuden koska sen arvoista.

Uusi megapack tulossa.

Mukana 8gt kortti sekä seuraavat pelit:
Uncharted: Golden Abyss
Tearaway
Gravity Rush
Escape Plan
TxK

Taas lukee, että hintaa tulee 39.99e, mutta sama luki action mega packin yhteydessä ja suomessa tuntuu kaupat myyvän 49.95e hintaan.

Hyvä paketti kyllä- Tuosta löytyy ne must have -pelit, jotka Vitalta tiedän ja muistan. Eli Uncharted, Tearaway, Gravity Rush.

Lainaus käyttäjältä zappah

Hyvä paketti kyllä- Tuosta löytyy ne must have -pelit, jotka Vitalta tiedän ja muistan. Eli Uncharted, Tearaway, Gravity Rush.

Totta! Hienoa että joku tykkää Gravity Rushista kuten minäkin. Olen kirjoittanut siitä arvostelunkin, taidampa laittaa sen tänne foorumeillekkin, niin näette.

En ole itse asiassa pelannut kyseistä peliä mutta kylläkin lukenut siitä hyvää ja vaikuttaa ostamisen sekä kokemisen arvoiselta. Näin ollen en siitä varsinaisesti voi tykätä mutta menisi varmasti ostoon tuo paketti kyseisenkin pelin takia, mikäli siis Vitan omistaisin tai ostaisin. Näillä näkymin en kuitenkaan tarvitse käsikonsolia ja Vita ei muutenkaan taitaisi olla ensimmäinen valinta hieman kalliimman hintansa ja pienen yksinoikeuspelimäärän takia.

Täällä suunnalla luovutetaan. Myin oman PS Vitani pois huomattuani, että edellisen kerran laitteessa oli virrat päällä ehkä noin vuosi sitten ja silloinkaan ei pelaamisen merkeissä. Yleensä en kovin montaa laatupeliä tarvitse, että oikeutan itselleni laitteen omistamisen mutta nyt on pakko todeta etten selkeästi vain kuulu laitteen kohderyhmään. Raudan puolesta huippuaparaatti mutta sisältöpuolella todella persoonaton ja hengetön.

Toki jos kaipaa kannettavaa laitetta jolla pelata juuri ne samat indie-pelit kuin muillakin alustoilla, isojen kotikonsolinimikkeiden huonommat versiot tai muut mahdolliset remake-kokoelmat, niin sitten kyseessä on tietenkin suoranainen jättipotti mutta ekslusiivisen ja laitteelle vartavasten suunnatun sisällön etsijälle todellinen tyhjä arpa. Kauan uskottelin, että niitä itsellenikin kiinnostavia pelejä olisi tulossa mutta viimein kupla puhkesi. Ei ole ei.

Jos nyt sitten joskus vuosien päästä asian suhteen tapahtuu maaginen muutos, niin katsotaan tilannetta uudemman kerran mutta tästä edespäin todistustaakka on täysin Sonylla.

" isojen kotikonsolinimikkeiden huonommat versiot"

Lasketko esim killzonen, unchartedin ja wipeoutin noihin? Ainakin omissa kirjoissa Killzone mercenary voittaa ihan helposti killzone 2:n kuten myös shadow fallin.
Uncharted golden abyss on uncharted kolmosen kanssa minulle ne parhaat sarjan pelit ja wipeout 2048 on myös loistava tekele johon sai vielä bonuksena hd:n ja furyn radat ilmaiseksi jos on ne joskus ps3:lle ostanut.

Sitten on esim danganronpa ja viikon päästä tuleva danganronpa 2:goodbye despair. Vai lasketaanko nämäkin niihin porttauksiin kun aiemmin nuo on ollut psp:lle, mutta ei japanin ulkopuolella?
Nyt minulla on peluussa muramasa rebith joka sekin on kyllä porttaus vanhasta wii pelistä, mutta tekee kaiken paremmin. Se näyttää paremmalta, dialogi on käännetty paremmin ja pelattavuus toimii paremmin sillä nyt siinä on jopa hyppynappi kun wiillä hypättiin tökkimällä nuntsan tattia yläviistoon.

Ja ainahan niitä pelejä voi importata vaikka japanista jos haluaa niin löytyy vaikka mitä. Tosin kielimuuri on aika korkea jos haluaa tarinasta nauttia, mutta ompahan pelattavaa niin pirusti :D

Lainaus käyttäjältä partajeesus

" isojen kotikonsolinimikkeiden huonommat versiot"

Lasketko esim killzonen, unchartedin ja wipeoutin noihin?

Aika pieni otanta tuo kolme peliä ja sinänsä aika heikko sellainen koska mainitsemasi kolme peliä ovat nimenomaan Vitalle alun alkujaan tehtyjä yksinoikeuspelejä. Tiedän että termi "Vitan yksinoikeuspeli" saattaa tuntua hieman hankalalta muotoilla suussa mutta kyllä vain sellaisiakin on uskoitte tai ette. Noista kolmesta jopa Uncharted: GA sekä Wipeout ovat helvetin hyviä pelejä jotka aikoinaan saivat meikäläisen lähes Vitan ostamaan.

Mitä Yksinpelaaja noilla kotikonsolipelien huonommilla versioilla tarkoitti niin uskon että kyse oli multiplätyistä. Ainakin konsolin alkuvaiheilla vehkeelle ilmestyneet multiplatform-pelit olivat joko...

A) Vanhoja kuin perkele jolloin ne oli takuuvarmasti pelannut jo jollain muulla alustalla
B) Huonoja kuin helvetti jolloin ne pelasi mieluummin jollain muulla alustalla

...joskus jopa molempia.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Sitten on esim danganronpa ja viikon päästä tuleva danganronpa 2:goodbye despair. Vai lasketaanko nämäkin niihin [b]porttauksiin kun aiemmin nuo on ollut psp:lle,[/b] mutta ei japanin ulkopuolella?
Nyt minulla on peluussa muramasa rebith [b]joka sekin on kyllä porttaus vanhasta wii pelistä[/b], mutta tekee kaiken paremmin. Se näyttää paremmalta, dialogi on käännetty paremmin ja pelattavuus toimii paremmin sillä nyt siinä on jopa hyppynappi kun wiillä hypättiin tökkimällä nuntsan tattia yläviistoon.

Lihavoituun kulminoituu aika lailla Vitan se isoin ongelma; sillä ei ole merkittäviä yksinoikeusnimikkeitä kuin yhden käden sormille (ja ennen kuin Kurrinen123 tulee heittämään sen useita kertoja nähdyn proosansa "yli neljästäkymmenestä loistopelistä" niin sanon vaan että järki käteen) ja se on varsin ohut syy olla ostamatta konsolia vaikka sen kuinka halvalla saisi. Joko pelit ovat portteja muiden alustojen peleistä tai sitten indie-whateveriä jonka löytää satavarmasti pelattavaksi laitteella jolla 99,99% tännekin keskustelufoorumeille kirjoittavista henkilöistä tekstinsä kirjoittaa (PC). Kertoo hyvin paljon että Sony itsekin on nykyään aika lailla hiljaa Vitasta ja sen promotionaalinen anti on isoissa pelitapahtumissa lähinnä se 15 seconds of fame tulevan indie-tarjonnan esittelyssä.

Sääli että Vitalle kävi niin kuin sille loppupeleissä kävi sillä se olisi voinut maailman tehokkaimpana käsikonsolina näyttää tietä käsikonsolimarkkinoilla. Ehkäpä sen umpisurkea menestys tulee näyttämään kehittäjille sen että peleissä kiilto ja kromi eivät aina takaa laatua..?

Mutta kun sitä kiiltoa ja kromiakaan ei pahemmin ole. Edelleen uncharted ja wipeout on ne koneen parhaimman näköiset pelit vaikka tulivat julkaisussa.

Ja onhan niitä excluja muutama. Persona 4 golden, dragon's crown, soul sacrifice, tearaway ja gravity rush nyt tulee heti ekana mieleen ja kaikki on hyviä pelejä vaikka itseen ei dragon's crown ja soul sacrifice iskekään.
Sitten esim silent hill: book of memories on ihan jees dungeon crawler ja minusta se on kyllä myös parempi silent hill kuin umpipaska the room.

JRPG rintamalla vissiin löytyy myös kohtalaisesti kamaa jos niistä tykkää. Kyllä sille pelejä on, mutta sille ei voi mitään jos omaan makuun sopivaa kamaa ei löydy. Esim autopeli fanille ei ole kuin modnation racers, ridge racer ja asphalt injection ellen jotain unohtanut. (wipeout ei ole autopeli)

edit:Eikun olihan sille vissiin pari formulaa ja kaksi wrc peliä myös ja need for speed most wanted. Tosin kaikki on porttauksia, mutta jos ei omista kotikonsolia niin varsinkin most wanted on erittäin hyvä porttaus.

Ja tuosta parran yksinoikeuslistasta puuttuu Toukiden the age of demons. Tämä loistava peli tuli tämän vuoden alussa. Et ei ole vanha ja paska. Ja täysi monipeli joko online tai local kaverin kanssa. Jpn kuulemma jo tehdään/julkaistu jatkoa, en muista kumminpäin. Ja tämä peli ei todellakaan ole perus jrpg.

Ja niin ikään tänä vuonna tullut Ragnarok odyssey ace. Sitä en omista, mutta demoa tuli kokeiltua ja peli tulee kyllä ostettua.

Muramasa Rebirth taas yksinoikeuspeli. Todella kaunis peli. Sivulle skrollaava toimintapeli, jossa on roolipeli elementtejä. Dragon's crown tekijöiden peli, ja taiteesta hyvin huomaa. Ei isoja tissejä jos niitä pelkää kovasti.

Lainaus käyttäjältä Jester+

Muramasa Rebirth taas yksinoikeuspeli. Todella kaunis peli. Sivulle skrollaava toimintapeli, jossa on roolipeli elementtejä. Dragon's crown tekijöiden peli, ja taiteesta hyvin huomaa. Ei isoja tissejä jos niitä pelkää kovasti.

Remake Wii-pelistä parilla uudella jutulla joten en nyt ihan menisi ekskluksi haukkumaan.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ja onhan niitä excluja muutama. Persona 4 golden, dragon's crown

Persona löytyy PS2:lle ja DC löytyy PS3:lle.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

mutta jos ei omista kotikonsolia niin varsinkin most wanted on erittäin hyvä porttaus.

Tilanne on erittäin surullinen jos ei omista mitään muuta pelialustaa kuin Vitan ja tämä on asia joka olisi Sonynkin syytä pitää mielessä kun pelille tuota jo kohta shovelwareksi laskettavaa indie-tsunamiaan tunkevat. Maailmassa voi olla ihmisiä jotka omistavat pelialustanaan vain Vitan ja jos heillä nyt ei ole pää täysin sekaisin, ei heillä varmasti ole kovinkaan lämpimät fiilikset laitteen tulevaisuutta kohtaan näin pelaamismielessä. Yksinpelaajan fiilikset ovat nimenomaan ne jotka itselläni olisi jos omistaisin Vitan tällä hetkellä joten samaistun täysin tuohon eräänlaiseen luovutusmentaliteettiin laitteen tarjontaa kohtaan. Hassua kuitenkin että toisella puolella kolikkoa on käsikonsoli jonka pelitarjonnasta löytyy tavaraa joiden kanssa pärjäisi pitkälle tulevaisuuteen vaikka ei muita pelikonsoleita omistaisikaan.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

" isojen kotikonsolinimikkeiden huonommat versiot"

Lasketko esim killzonen, unchartedin ja wipeoutin noihin? Ainakin omissa kirjoissa Killzone mercenary voittaa ihan helposti killzone 2:n kuten myös shadow fallin.

Periaatteessa kyllä. Toki tuo oli hieman yleistävästi kirjoitettu sillä onhan esim. LittleBigPlanet PS Vita sarjan paras peli mutta tasohyppelynä se sopi kannettavaan muotoon huomattavasti paremmin. Suuremmassa osassa noista muissa tuli kokoajan se fiilis, että miksi esim. pelata jotain "ihan kiva" - light versiota Unchartedista pieneltä ruudulta kun voin pelata kyseistä sarjaa jo valmiiksi alkuperäisessä muodossaan ilman minkäänlaisia rajotteita. Toisin sanoen jos väkisin puserretaan näitä elokuvallisia AAA-pelejä taskumuotoon, niin kummasti siinä käännöksessä vain menetetään jotain. En sano, että nämä ovat ns. huonoja pelejä joita ei missään nimessä kannata testata mutta itselleni lopulta varsin latteita tapauksia. Jos näistä kuitenkin pitää, niin eihän siinä mitään väärää ole mutta omalla kohdalla haluan nimenomaan laitteen profiiliin sopivaa sisältöä.

Toki näille nimikkeille on pakko antaa se, että ne sentään ovat yksinoikeussisältöä. Sen sijaan täysin kammottava ryhmä ovat nämä nimikkeet joista julkaistaan ihan puhtaasti sama versio sekä Vitalle, että kotikonsoleille.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

"Sitten on esim danganronpa ja viikon päästä tuleva danganronpa 2:goodbye despair. Vai lasketaanko nämäkin niihin porttauksiin kun aiemmin nuo on ollut psp:lle, mutta ei japanin ulkopuolella?

Jos sieltä joukosta sattuisi muutama itselle kiinnostava porttaus jostain vanhasta pelistä löytymään, niin hieno homma mutta isossa kuvassa tuo menee suoraan sinne jonon jatkoksi ja tuskin vaikuttaa kenenkään konsolin hankintaan ellei satu olemaan juuri kyseisen sarjan intohimoinen fani. Ja toisaalta tässä tullaan myös jo henkilökohtaisiin mieltymyksiin eli jos niitä vaihtoehtoja on jo lähtötilanteessa niukasti, niin tästä kun vähennetään genret / sarjat joihin henkilö ei vain pääse sisälle, määrä vähenee entisestään.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Nyt minulla on peluussa muramasa rebith joka sekin on kyllä porttaus vanhasta wii pelistä, mutta tekee kaiken paremmin. Se näyttää paremmalta, dialogi on käännetty paremmin ja pelattavuus toimii paremmin sillä nyt siinä on jopa hyppynappi kun wiillä hypättiin tökkimällä nuntsan tattia yläviistoon.

Muramasa on kieltämättä hieno peli mutta ei tuossa Wii -versiossa ole minulle mitään valittamista. Tottakai jos peliin ei ole tutustunut, niin oma Vita -kirjasto saa siitä hienon nimikkeen mutta omassa tapauksessa jälleen menee siihen luokkaan etten todellakaan uudestaan ole peliä ostamassa muutamien pikkulisäyksien kanssa. Mielestäni kyseessä on jonkinsortin ongelma jos ikäänkuin väkisin pitää yrittää keksiä laitteelle ostettavia pelejä niinkuin pitkään yritin.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ja ainahan niitä pelejä voi importata vaikka japanista jos haluaa niin löytyy vaikka mitä. Tosin kielimuuri on aika korkea jos haluaa tarinasta nauttia, mutta ompahan pelattavaa niin pirusti

[/quote]

Eihän kukaan kieltänyt etteikö pelejä määrällisesti ole, varsinkin jos indiet lasketaan mukaan. Eli jos kuulut siihen ryhmään, joka haluaa nähdä nämä AAA-, remaster/porttaus-, ja kaikkialla muuallakin julkaistut indienimikkeet samassa paketissa, niin Vita on taivas.

Aina voi hiuksia halkoa ja fiilistellä jotain sitä yhtä japani-import-kulttipeli-vihdoin-euroopassa -nimikettä mutta jos katsotaan mielenkiinnosta esim. vaikka Metacriticin top50 korkeimmat pisteet saanutta Vita-peliä kautta aikain, joukossa on nopeasti katsottuna ehkä noin kymmenkunta yksinoikeusnimikettä ja näistäkin puolet näitä AAA -kopioita. Tämä on se iso kuva jonka Vita -käyttäjä kohtaa. Siitä voi jokainen päättää sitten onko tämä se diili mihin haluaa mukaan.

Vita on ollut itselleni erittäin hyvä kombo PS4 kaveriksi(ostin käytettynä, koska olen köyhä p*ska). Remote Play -ominaisuus on tarjonnut monessa tilanteessa loistavan sauman pieniin pelisessioihin. Samalla muun muassa, kun en enää PS3 omista, on legendaarista, että Dragons Grownin kaltainen peli portattiin käsikonsoli muotoon. Muramasaa en ole vielä päässyt aloittelemaan. Kiitos Plus -palvelun, sain molemmat edellä mainitut ilmaiseksi, kuten myös Gravity Rushin ja Unchartedin. Laatu kamaa. Seuraavassa kuussa Velocity 2X, PlayStation All-Stars Battle Royale, Joe Danger ja TxK.

Pelien lisäksi Vita on ylivoimainen Sonyn uuteen kotikonsoliin verrattuna esim. in-game musiikin vaihtojärjestelmällään, eli voin laittaa MP3 -kirjastostani soimaan jotain kivempaa settiä(ei tarvetta tilata kaatuilevaa Music Unlimitedia), mikäli en jostain syystä yhtään pidä alkuperäisen pelin soundtrackista. Kannettavana musiikkisoittimena Vita onkin palvellut itseäni todella hyvin ja tuleehan tuolla myös selailtua youtubea ja katseltua jopa MP4 muotoon ympättyjä videoita.

Monessa suhteessa siis monipuolisempi ja arkikäytöllisesti hyödyllisempi, kuin vaikkapa kilpailijan käsikonsoli. Videokamerointikin onnistuu kohtalaisen laadukkaasti(tämä ominaisuus on ollut pelastus monta kertaa, kun varsinainen digikamera unohtuikin kotiin). Itse asiassa se oli yksi niistä asioista, joiden takia valitsin Vitan, 3DS:n sijasta.

Tatit(ja muistikorttien kova hinta) on oikeastaan ainoa asia, josta keksin valitettavaa koko vempeleessä, mutta onneksi noiden "sauvojen" pehmentämiseen löytyy nykyään ratkaisu. Valitettavasti posti ei ole vielä löytänyt itseään tänne asti, joten seuraavalle viikolle venähti miellyttävämpien päällysteiden odottelu.

Toivoisin, että Microsoft julkaisisi oman virallisen Windows käsikonsolin. Ah, sitä ohjelmistojen määrää, jota se voisi hyvässä lykyssä tukea.

Ai niin. Olen uunituore jäsen. Tervehdys kaikille tasapuolisesti. ^^

Lainaus käyttäjältä Yksinpelaaja

Suuremmassa osassa noista muissa tuli kokoajan se fiilis, että miksi esim. pelata jotain "ihan kiva" - light versiota Unchartedista pieneltä ruudulta kun voin pelata kyseistä sarjaa jo valmiiksi alkuperäisessä muodossaan ilman minkäänlaisia rajotteita.

Tuo on sitten ihan vaan omasta asenteesta kiinni. Kyseessä kuitenkin on ihan ehta uncharted vaikka sitä pienemmältä ruudulta pelaakin. Sama homma killzone mercenaryn kanssa. Ei minustakaan esim psp:n killzone killzonelta tuntunut koska se oli täysin erilainen peli mekaniikaltaan.

Sama juttu esim psp:n god of warin kanssa. Monet valitti, että miksi pelata niitä kun on isojen koneiden versiot myös olemassa. No vaikka siksi, että ne on täysin eri pelejä jotka vielä on osa kaanonia ja lisäksi nekin on ihan kunnon god of wareja.

Lainaus käyttäjältä Yksinpelaaja

Muramasa on kieltämättä hieno peli mutta ei tuossa Wii -versiossa ole minulle mitään valittamista. Tottakai jos peliin ei ole tutustunut, niin oma Vita -kirjasto saa siitä hienon nimikkeen mutta omassa tapauksessa jälleen menee siihen luokkaan etten todellakaan uudestaan ole peliä ostamassa muutamien pikkulisäyksien kanssa.

Itse pelasin wiillä sen mimmin osuuden läpi ja sen jälkeen ei kiinnostanut. Nyt pelasin molemmat läpi kun pelaaminen oli vitalla paljon kivempaa. Lisäksi vitalle on kolme dlc pakettia ja neljäs vissiin tulossa. Jokainen noista kuulemma kestaa useamman tunnin ja hintaakin on vain 3.95e/kpl.
Kovassa harkinnassa on kyllä nyt kun perus pelikin iski mukavasti ja itsehän sain sen ps+:sta kuten niin monta muutakin peliä niin ei tarvitse väkisin keksiä sitä ostettavaa.

Lainaus käyttäjältä Yksinpelaaja

Eihän kukaan kieltänyt etteikö pelejä määrällisesti ole, varsinkin jos indiet lasketaan mukaan. Eli jos kuulut siihen ryhmään, joka haluaa nähdä nämä AAA-, remaster/porttaus-, ja kaikkialla muuallakin julkaistut indienimikkeet samassa paketissa, niin Vita on taivas.

Tarkoitin sitä, että jos halua riittää niin japanista löytyy excluja paljon varsinkin roolipeli puolelta ja kyllähän noita aika monet importtaa kun monet pelit jaa muuten kokematta. Indie pelejä en laske mukaan ollenkaan. Tuo syöpä vituttaa jo muutenkin kun sony itsekin hehkuttaa kuinka on parisataa peliä kehitteillä ja niistä on 90% indie roskaa. (joo on niitä hyviäkin)

Lainaus käyttäjältä Yksinpelaaja

Jos sieltä joukosta sattuisi muutama itselle kiinnostava porttaus jostain vanhasta pelistä löytymään, niin hieno homma mutta isossa kuvassa tuo menee suoraan sinne jonon jatkoksi ja tuskin vaikuttaa kenenkään konsolin hankintaan ellei satu olemaan juuri kyseisen sarjan intohimoinen fani. Ja toisaalta tässä tullaan myös jo henkilökohtaisiin mieltymyksiin eli jos niitä vaihtoehtoja on jo lähtötilanteessa niukasti, niin tästä kun vähennetään genret / sarjat joihin henkilö ei vain pääse sisälle, määrä vähenee entisestään.

Ainahan siinä on kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä kun puhutaan siitä onko koneella pelattavaa vai ei. Minua kiinnostaa millaisia pelejä sinä pelaat jos et ole vuoteen vitalla mitään pelannut?
Danganronpa on siitä hyvä esimerkki, että monikaan tuota ei tiedä. Itsekin alunperin oletin, että kyseessä on joku paska 2d shmuppi kun pelin nimi on danganronpa: trigger happy havoc, mutta onneksi menin kirjoittamaan tuon tubeen niin totuus valkeni.

Kuka tietää kuinka monta muuta peliä on suurelle yleisölle tuntemattomia ja sitten kun niiden pelien olemassaolosta ei tiedetä niin voidaan helposti sanoa, että mitään hyviä pelejä ei ole ja kaikki pelit on vain ps2/3 pelien paskoja porttauksia ja indie pelejä.

Itsehän koneen hankkiessa otin ps+:sta unchartedin, gravity rushin, wipeoutin ja virtue's last rewardin ja kun nuo oli pelattu niin olin saanut kyllä jo rahoilleni vastinetta eikä koneen hankinta tuntunut ollenkaan turhalta. Varsinkin VLR oli huikea ja sen ansiosta kiinnostuin muutenkin visual novel tyylisistä peleistä. Esim maanantaina ostan storesta Hyperdimension Neptunia PP: Producing Perfectionin kun sen hinta laski alle 20 euron.

Tuotakaan en voisi muulle koneelle ostaa tietääkseni joten siinä taitaa olla yksi exclu lisää. Tosin olen varmasti ainoa tällä foorumilla joka tuollaisen kehtaa myöntää ostavansa :D

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Lainaus käyttäjältä YksinpelaajaSuuremmassa osassa noista muissa tuli kokoajan se fiilis, että miksi esim. pelata jotain "ihan kiva" - light versiota Unchartedista pieneltä ruudulta kun voin pelata kyseistä sarjaa jo valmiiksi alkuperäisessä muodossaan ilman minkäänlaisia rajotteita.

Tuo on sitten ihan vaan omasta asenteesta kiinni. Kyseessä kuitenkin on ihan ehta uncharted vaikka sitä pienemmältä ruudulta pelaakin. Sama homma killzone mercenaryn kanssa. Ei minustakaan esim psp:n killzone killzonelta tuntunut koska se oli täysin erilainen peli mekaniikaltaan.

Sama juttu esim psp:n god of warin kanssa. Monet valitti, että miksi pelata niitä kun on isojen koneiden versiot myös olemassa. No vaikka siksi, että ne on täysin eri pelejä jotka vielä on osa kaanonia ja lisäksi nekin on ihan kunnon god of wareja.

Nimenomaan tuota erillaisuutta haenkin mielelläni. PSP:n Killzone on tästä juuri hyvä esimerkki. Paljon mielenkiintoisempi käsikonsoliversioksi kuin joku suora FPS-versio olisi ollut. Näitä tunnettuja IP:itä voidaan kyllä käyttää tehokkaasti myös käsikonsolipuolella mutta pelin ei tarvitse olla aina juuri se "sama". Mielestäni käsikonsolipelaaminen eroaa merkittävästi kokemuksena. Jotkut genret vain toimivat huomattavasti paremmin tuossa ympäristössä. En edelleenkään sano, että esim. tuo Uncharted on huono, Vitan mittapuulla selkeää ylintä kastia mutta kyseisen pelisarjan parhaat ominaisuudet eivät vain täysin pääse esiin tuossa muodossa, sama kuin katsoisi blockbuster -elokuvaa kännykältä.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Lainaus käyttäjältä YksinpelaajaMuramasa on kieltämättä hieno peli mutta ei tuossa Wii -versiossa ole minulle mitään valittamista. Tottakai jos peliin ei ole tutustunut, niin oma Vita -kirjasto saa siitä hienon nimikkeen mutta omassa tapauksessa jälleen menee siihen luokkaan etten todellakaan uudestaan ole peliä ostamassa muutamien pikkulisäyksien kanssa.

Itse pelasin wiillä sen mimmin osuuden läpi ja sen jälkeen ei kiinnostanut. Nyt pelasin molemmat läpi kun pelaaminen oli vitalla paljon kivempaa. Lisäksi vitalle on kolme dlc pakettia ja neljäs vissiin tulossa. Jokainen noista kuulemma kestaa useamman tunnin ja hintaakin on vain 3.95e/kpl.

Lainaus

Kovassa harkinnassa on kyllä nyt kun perus pelikin iski mukavasti ja itsehän sain sen ps+:sta kuten niin monta muutakin peliä niin ei tarvitse väkisin keksiä sitä ostettavaa.

Hyvä, että maittaa. Suosittelen Murasamaa kaikille alustasta riippumatta. Genre on kieltämättä mitä loistavin käsikonsoleita varten mutta se ei poista sitä faktaa, että Murasamakin on vain yksi näistä porttauksista eli ei sitä peräänkuulutettua alkuperäissisältöä jos nyt näitä muutamaa DLC-settiä ei lasketa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Lainaus käyttäjältä YksinpelaajaEihän kukaan kieltänyt etteikö pelejä määrällisesti ole, varsinkin jos indiet lasketaan mukaan. Eli jos kuulut siihen ryhmään, joka haluaa nähdä nämä AAA-, remaster/porttaus-, ja kaikkialla muuallakin julkaistut indienimikkeet samassa paketissa, niin Vita on taivas.

Tarkoitin sitä, että jos halua riittää niin japanista löytyy excluja paljon varsinkin roolipeli puolelta ja kyllähän noita aika monet importtaa kun monet pelit jaa muuten kokematta. Indie pelejä en laske mukaan ollenkaan. Tuo syöpä vituttaa jo muutenkin kun sony itsekin hehkuttaa kuinka on parisataa peliä kehitteillä ja niistä on 90% indie roskaa. (joo on niitä hyviäkin)

Tottakai aina löytyy importattavaa mutta varsinkin jos roolipelien parissa pyörii niin usein tuo ei ole kovinkaan fiksu vaihtoehto länsimaalaiselle ymmärrettävästä kielimuurista johtuen. Nämä pelit siis automaattisesti poistuvat vaihtoehtojen joukosta. Jos jotain toimintapainotteista tai muuta arcadehenkistä nimikettä löytyy, niin nämä ovat tietenkin mahdollisia mutta sen verran mitä aiheen ympärillä googletin ei vastaan tullut kovinkaan kiinnostavia tekeleitä. Kerro ihmeessä jos jotain piilotettuja toimintapelihelmiä tai vastaavia on.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Lainaus käyttäjältä YksinpelaajaJos sieltä joukosta sattuisi muutama itselle kiinnostava porttaus jostain vanhasta pelistä löytymään, niin hieno homma mutta isossa kuvassa tuo menee suoraan sinne jonon jatkoksi ja tuskin vaikuttaa kenenkään konsolin hankintaan ellei satu olemaan juuri kyseisen sarjan intohimoinen fani. Ja toisaalta tässä tullaan myös jo henkilökohtaisiin mieltymyksiin eli jos niitä vaihtoehtoja on jo lähtötilanteessa niukasti, niin tästä kun vähennetään genret / sarjat joihin henkilö ei vain pääse sisälle, määrä vähenee entisestään.

Ainahan siinä on kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä kun puhutaan siitä onko koneella pelattavaa vai ei. Minua kiinnostaa millaisia pelejä sinä pelaat jos et ole vuoteen vitalla mitään pelannut?
Danganronpa on siitä hyvä esimerkki, että monikaan tuota ei tiedä. Itsekin alunperin oletin, että kyseessä on joku paska 2d shmuppi kun pelin nimi on danganronpa: trigger happy havoc, mutta onneksi menin kirjoittamaan tuon tubeen niin totuus valkeni.

Kuka tietää kuinka monta muuta peliä on suurelle yleisölle tuntemattomia ja sitten kun niiden pelien olemassaolosta ei tiedetä niin voidaan helposti sanoa, että mitään hyviä pelejä ei ole ja kaikki pelit on vain ps2/3 pelien paskoja porttauksia ja indie pelejä.

Itsehän koneen hankkiessa otin ps+:sta unchartedin, gravity rushin, wipeoutin ja virtue's last rewardin ja kun nuo oli pelattu niin olin saanut kyllä jo rahoilleni vastinetta eikä koneen hankinta tuntunut ollenkaan turhalta. Varsinkin VLR oli huikea ja sen ansiosta kiinnostuin muutenkin visual novel tyylisistä peleistä. Esim maanantaina ostan storesta Hyperdimension Neptunia PP: Producing Perfectionin kun sen hinta laski alle 20 euron.

Tuotakaan en voisi muulle koneelle ostaa tietääkseni joten siinä taitaa olla yksi exclu lisää. Tosin olen varmasti ainoa tällä foorumilla joka tuollaisen kehtaa myöntää ostavansa

[/quote]

Hain tuolla henkilökohtaiset mieltymykset kohdalla sitä pointtia, että jos kuvitteellisella konsolilla X on vaikkapa 100 laatupeliä ja vedetään hatusta 15% hävikki näiden "en tykkää" -pelien osalta ja sitten on konsoli Y jolla laatupelien määrä on 10, niin jäljelle jäävien vaihtoehtojen määrä on huomattavassa määrin pieni kun poistetaan tuo luonnollinen osuus henkilökohtaisen maun suhteen.

Olen pelannut Vitalla isoa osaa länsimaihin tulleista yksinoikeuksista, näitähän on siis todellakin naurettavan vähän, joten ei tarvitse olla mikään vuoden pelimestari, että nämä pystyy käymään läpi. Tässä on kuitenkin kokoajan kyse kokonaiskuvasta, millaisena Vita itsensä tarjoaa, ei jostain tietystä yksittäisestä nimikkeestä. Esim. Gravity Rushissa oli potentiaalia mutta niin näiden alkuaikojen yksinoikeuksienkin pieni puro kuivui nopeasti. Harvalla konsolilla mitä kauemmas julkaisusta mennnään, sitä huonommalta tilanne näyttää.

Jos nyt oikeasti katsotaan länsimaalaista pelikirjastoa, niin ei tuonne kyllä mitään varsinaisia salaisuuksia pääse kätkeytymään vaikka kuinka yrittäisi tihrustaa, Japanin puolella sellasia saattaa jopa ollakkin siihen mennessä kun laitteen elinkaare tulee päätökseensä.

Kun unohdetaan indiet, remaster / porttaukset ja keskitytään vain siihen harvaan yksinoikeussisältöön mitä on ja yhdistetään tämä omaan pelimakuuni, tuloksena on jotain hyvin miinusmerkkistä, tästä oli alunperin kyse ja sen takia päädyin omaan ratkaisuuni. Siitä huolimatta pidän Vitasta laitteena ja toivon, että jonkinlainen suonenveto vielä saataisiin aikaan mitä tulee laitteen tulevaisuuteen mutta en pidättele hengitystäni.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Lainaus käyttäjältä Jester+Muramasa Rebirth taas yksinoikeuspeli. Todella kaunis peli. Sivulle skrollaava toimintapeli, jossa on roolipeli elementtejä. Dragon's crown tekijöiden peli, ja taiteesta hyvin huomaa. Ei isoja tissejä jos niitä pelkää kovasti.
Remake Wii-pelistä parilla uudella jutulla joten en nyt ihan menisi ekskluksi haukkumaan.

Lainaus käyttäjältä partajeesusJa onhan niitä excluja muutama. Persona 4 golden, dragon's crown
Persona löytyy PS2:lle ja DC löytyy PS3:lle.
.

Muramasa rebirth on isompi ja parempi kuin alkuperäinen. En ollut koskaan Wii versiosta kuullutkaan, ennen Vita versiota. Persona 4 ihan sama juttu, karvalakki malli löytyy PS2 kyllä. Kumpikaan ei ole mikään HD versio missä ei ole mitään uutta. Ja porukat ostaa niitäkin. Ihan syytä mainostaa kyllä kumpaakin Vitalle.

Ja pian tulee Tales of Hearts. Vita only.

Nyt kun vitallekin on teemat tulossa niin tulee kyllä danganronpa teema ostettua ellei siitä pyydetä liikoja.
IMAGE(http://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/KBA50yFytRQeTv0brL5FL0-Nyj0=/675x0/filters:no_upscale%28%29/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/677154/ps_vita_themes.0.jpg)

Toivottavasti annetaan mahdollisuus edelleen käyttää omia taustakuvia noiden ikonien kanssa.

Edit: Uusimmassa store alennuksessa on virtue's last reward 8.99e ja ps+ jäsenet saa vielä 10% pois hinnasta. Nyt ei ole sitten kenelläkään mitään tekosyytä jättää tuo pelaamatta. Vielä ei tosin ole hinnat päivittyneet storeen.

Alennukset

On jäänyt hieman epäselväksi minulla tuo että jos Vitalla poistaa pelin niin lähteekö sen mukana myös pelien tallennukset? en ainakaan ole löytänyt mistään pelitallennuksia toisin kuin esim. ps3:lla.

Olet ymmärtänyt juuri oikein eli savet lähtee kun pelin poistaa eli jos ne haluaa säilyttää niin joko uppii ne pilveen ennen poistoa tai sitten kopsaa pc:n kovolle content managerin avulla. Tosin tuolloin se vissiin kopioi koko pelin samalla ja pilvi tallennus vaatii ps+:n.

On muuten tosi hölmö systeemi tuo savejen poistaminen pelin poiston yhteydessä. Itse en ollut tästä tietoinen aikanaan ja kun muistikortille piti saada tilaa nii lähti mm. Unit 13:n mukana myös tallennukset.

Ei vaan voi ymmärtää mitä ovat konsolin suunnitteluvaiheessa ajatelleet vai ovatko ajatelleet mitään. Tuo tallennuksien poisto pelin poiston yhteydessä kun ei jää vitan ainoaksi typeräksi vedoksi. Harmi vaan että Sonyn kiinnostus Vitaa kohtaan on melkeimpä pyöreä nolla niin tuskin koskaan enää tulee suuria muutoksia konsolin käyttöliittymään tai vastaavaan.