Skylanders
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Skylanders <3

Kyllähän tämä suuren saatan...activisionin uusin rahasampo oman triidin ansaitsee.
Olen paska tekemään aloituksia. Olen myös paska kirjoittamaan. En osaa yhdyssanoja enkä pilkkujen paikkoja, mutta yritetään jotain nyt taas vaihteeksi kiljun voimalla tekstata.

Ensimmäinen skylander julkaistiin vuonna 2011 joka käytti nimeä spyro's adventure. Mitään tekemistä tällä ei kuitenkaan ollut spyron aikaisempien pelien kanssa ja pian sen huomasi myös activision kun skylanders brandista tuli tunnetumpi nimi.
Jos joku on elänyt yhtä tynnyrissä kuin minä eikä tajua mitään koko pelistä niin pelihahmot hommataan figuureina ja asetetaan portal of POWERin päälle. Tuo power sana on aina pakko huutaa kovaa kyseisestä laitteesta puhuttaessa. Voitte myös matkia Palpatinea ja huutaa UNLIMITED POWER kun laitatte tuon portalin keskelle olohuoneen pöytää.

IMAGE(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41saKcFTpnL._SL500_SS500_.jpg)

Sen päälle on siis sinun figuurisi laittaman ja se eläväksi muuttuman tai jtn. No oikeasti se ei eläväksi muutu vaikka mainosmiehet sanoisi mitä. Toisaalta tuo on ihan hyvä juttu sillä muuten minulla olisi kämppä täynnä muitakin elukoita kuin noita pölykoiria eikä minua pahemmin kiinnosta astua lohikäärmeen hännälle.

Hahmojahan löytyy aika läjä jo pelkästään ensimmäisesta skylanderista. Jokainen hahmo edustaa jotain kahdeksasta elementistä eli magic, tech, earth, life, fire, undead, water, air. Kirjoitin englanniksi koska suomennokset eivät kuulosta ollenkaan hyviltä.
Seuraavassa skylandersissa eli giantsissa hahmoja tuli vielä lisää sekä mukaan tuli myös ne jättiläiset jotka on myös figuurina tuplasti isompia. Samalla vanhoista hahmoista julkaistiin series 2 versiot jotka poseeraa eri asennossa kuin series 1 versiot ja muutenkin näyttävät erilaisilta.
Lisäksi series 2 hahmoilla on giantsissa wow pow kyky eli esim series 2 sonic boomilla pystyy yhdistämään kolme poikasta yhdeksi isoksi linnuksi ja sitten kun siihen käyttää sitä perus sonic boom hyökkäystä niin sekin alkaa käyttämään sitä. Tuossa vaiheessa kentällä juoksee siis oikeastaan kaksi sonic boomia tappamassa porukkaa.

Kaikki series 2 hahmot myös toimivat ensimmäisessä skylandersissa, mutta tuota wow pow kykyä siinä ei tietenkään ole.
Kaikkien nykyisten hahmojen luvataan myös toimivan loppuvuodesta tulevan uuden skylandersin kanssa.

Miksi sitten päätin tehdä tästä triidin? Koska hommasin tuon spyro's adventuren pari viikkoa sitten ja rakastuin siihen. Peli on laadukas, värikäs, iloinen ja yksinkertaisesti vain hauska pelata.
Maksoin starter paketista 39e jossa siis tuli peli, portal of POWER sekä spyro, gill grunt ja trigger happy figuurit. Kun peli oli läpi niin halusin lisää.
Pelin siis voi pelata läpi paketissa tulevilla hahmoilla ja siitä saa jopa täydet gamerscoret/trophyt, mutta kaikille pelin alueille ei pääse ennen kuin ostaa figuurin joka on samaa elementtiä mitä pelissä siellä täällä olevat portit.
Esim spyro on taika elementti, trigger happy on tech ja gill grunt vesi joten niillä ei ole asiaa portista joka vaatii vaikka tuli elementin.

Aivan liian monta tuntia tubesta videoita katsoneena siis päätin hommata pari figuuria lisää koska ne näytti hauskoilta pelata. Pari tarkoittaa tässä yhteydessä siis kahtatoista. Nyt löytyy jokaista elementtiä vähintään yksi kappale.
Jokaisen hahmon mukana aukeaa myös yksi uusi haaste kenttä jonka suorittamalla saa hahmon kykyihin pikku boostia eli vaikka lisää nopeutta, armoria tai vaikka critical hit bonuksen.
Olen nyt kuudelle hahmolle ostanut kaikki kyvyt ja pelannut ne tasolle 10 joka on maksimi. Giantsissa kaikkien hahmojen maksimi taso on 15.

Tilasin myös tänään giantsin starter paketin jossa siis tulee peli, tree-rex jättiläinen, portal of POWAH !!1! sekä jet-vac ja cynder hahmot. Hintaa tuolla oli 59e. Lisäksi mukaan tarttui battle pack jossa tulee shroom boom, chop chop (series 2) ja golden dragonfire cannon joka avaa yhden areenan giantsiin sekä toimii myös taika esineenä eli kun tuon tykin laittaa portalin päälle niin hahmon mukana on hetken aikaa tykki joka ampuu vihuja. Tai siis tuollaista luin netistä joten sen on pakko olla totta ;)
Tuolla battle packilla oli siis hintaa 19.95 jonka maksaisi jo noista kahdesta hahmosta. Moni ainakin sanoo, että chop chop on paras undead hahmo. Tosin minä olen Hex fani. Varsinkin series 2 hex on hieno.

Eilen ottamani (huono) kuva hexistä.
[spoiler]IMAGE(http://img89.imageshack.us/img89/931/201302121087.jpg)[/spoiler]

Nuo figuurit on myös ainakin minun mielestäni todella hienoja. Onhan siellä pari aika rumaakin kuten drill sergeant joka näyttää melkein kinder yllätykseltä, mutta se hahmo itsessään on jo niin ruma ettei siitä hienoa saisi vaikka mitä tekisi. Muuten nuo ovat todella yksityiskohtaisia ja laadukkaita. Itsekin yllätyin kun noita ensimmäisen kerran pääsin livenä hypistelemään.

Mutta jo riittää teksti ja huoraan pari videotani tähän. Kannattaa katsoa 1080p laadulla niin näkee paremmin nuo figuurien yksityiskohdat.

Spyro's adventure unboxaus ja pelaamista
Figuuri hankintoja
Lisää hankintoja
Pelaamista hexillä

Skylanders giants unboxausta ja siinä samalla avataan battle pack jossa tulee chop chop, shroom boom ja dragonfire tykki. Prismasta tarttui myös mukaan legendary stealth elf joten revitään sekin auki.

Edit: Pikaisesti tuli giantsia testattua eli pelasin ekan chapterin läpi. Eipä tuosta vielä paljoa voi sanoa tuon perusteella. Peli näyttää kohtuu paljonkin paremmalta kuin eka skylanders, animaatiot on sulavampia ja ruudunpäivitys parempaa. Heti ekasta osasta tähän hyppäämällä huomasi, että joidenkin hahmojen hyökkäyksiä on hidastettu. Kai ne sitten on olleet liian kovia tappajia ennen joten piti nerffata.

Vähän kuin paluu takaisin kultaiselle He-Man -ajalle. Yhden figuurin kun osti niin pakkohan niitä oli hankkia lisää, ja nälkä vain kasvoi syödessä. Kun sarja osoittautui jo hiipumista, tuli seuraava figuurien keräilysarja, G.I. Joe.

Ideana ihan jännä että fyysiset figuurit yhdistetään peliin ja niillä on sitten kullakin erilaisia kykyjä ja voi unlockia erinäisiä asioita. Itsellänikin heräsi pieni kiinnostus peliä kohtaan kun videoita katselin, mutta se jokin jää silti puuttumaan. No, jos sama toteuttaisiin He-Man -ukoilla niin kylläpä taitaisi se vähäinenkin kukkaro köyhtyä. Legendaarista, Legendaarista II.

Nyt on tullut pelattua giantsia melkein 50 tuntia viimeisen viiden päivän aikana :D Peli pelattu neljä kertaa läpi ja yhteensä kymmenen hahmoa vedetty tasolle 15. Noista yhdeksän on aloittaneet tasolta yksi ja yksi hahmo oli sellainen jonka olin vetänyt jo ekassa skylandersissa tasolle 10.
Eilen tuli myös pelattua nightmare tasolla läpi ja sitä ei ainakaan voi enää sanoa liian helpoksi. Tai on se sitä helpompi mitä enemmän hahmoja löytyy, mutta kyllä niitä menikin varmaan kymmenen parissa kohtaa. Varsinkin puolivälin jälkeen isommat vihut tappaa yhdestä osumasta tuollaisen tason 15 hahmon ja normivihutkin nappasee parilla iskulla yli puolet energiasta. Pahimmillaan eräässä areena matsissa korvasin hahmon toisella ja ennen kuin ehdin edes liikkumaan niin tuli yksi isku ja sai taas vaihtaa hahmoa.

Saa tuon läpäisystä sen 100gs pojon lisäksi sentään koko pelin parhaan hatun. Kyseessä on ritarin kypärä joka ei sovi oikeastaan kenenkään ulkonäköön ja näyttää aika kamalalta, mutta niinhän oikeastaan ne kaikki, mutta statsien takia noita käytetään ja tuo antaa +6 speed, +15 armor, +15 critical hit, +15 elemental power ja samalla tuo on ainoa hattu joka boostaa kaikkia neljää statsia.

Tarinaltaan tämä ei ole niin hyvä kuin eka skylanders. Monen mielestä varmaan edes turha tarinasta tällaisessa puhua, mutta itse sanoisin, että jos esim pixarin animaatiot saa hymyilemään niin saa kyllä eka skylanderskin. Giants toisaalta ei ole läheskään niin hauska ja Kaoksella on aivan liian vähän aikaa ruudussa ja silloinkin sen jutut on kaukana ykkösen tasosta. Lisäksi ykkösen hub maailmana toimiva saari on paljon kivempi kuin Flynnin laiva vaikka sen laivan ulkonäköön voi pikkasen vaikuttaakin.

Sitten taas asioita jotka giantsissa on paremmin niin tietenkin maksimi tason nousu 10 -> 15 ja luck-o-tron eli kone johon löytää eri kiekkoja jotka koneeseen laittamalla saa enemmän expaa, rahaa, ruokaa tapetuilta vihuilta tai pystyy tekemään enemmän damagea. Eli jos vaikka haluaa vaan saada mahdollisimman paljon expaa niin kaikki neljä kiekkoa kannattaa laittaa xp kiekoiksi. Tosin nuo täytyy ensin löytää ja joka chapterissa on yksi kiekko ja koneeseen saa aluksi vain yhden kiekon kiinni ja loput paikat täytyy ostaa.

Lisäksi mukana on myös areena moodi jossa on aina tietty sääntö joka matsissa kuten "menetät energiaa kokoajan joten tapa porukkaa jotta saat sitä takaisin". Pelissä on kolme areenaa joissa jokaisessa on 7 matsia ja jokaisen areenan viimeinen matsi on aina one hit kill matsi jossa on siis yksi pojo energiaa

Siitä myös plussaa, että oikeastaan kaikki dialogit ja muut voi skipata joka on hienoa kun pelin pelaa monta kertaa läpi. Tosin näin oli jo ekassakin osassa tosin siinä dialogia pystyi vain nopeuttamaan.

Sittenhän on tietenkin vielä selaimella pelattava skylanders: spyro's universe. Siinä on oma saari jota voi sitten laajentaa ja muokata ostamalla uusia puita, siltoja jne. Valitettavasti minkään paikkaa ei voi itse valita vaan ne on siinä mihin ne on laitettu.
Tuolta löytyy myös muutama minipeli joista suurimpina on castle assault joka on angry birds kopio. Sky defence jossa ammutaan tykillä ilmalaivoja alas ja ground defence jossa suojellaan maassa olevaa reikää josta ilkeät trolololooollit yrittää käydä kaivamassa timantteja.
Joka elementin skylanderilla on oma boost kyky joka helpottaa hommia. Esim ilma skylanderilla pelatessa tuo sky defence helpottuu huomattavasti sillä boostia käyttämällä voi tehdä kentälle tornadon joka nappaa vihollisten tykinkuulat.
Sitten taas jos huomaa, että joku castle assault kenttä olisi helppo mennä läpi käyttäen vaikka pelkästään tiettyä hahmoluokkaa niin ihan vapaasti jos sinulta vaan löytyy tarvittava määrä hahmoja.
Tämäkin siis käyttää niitä samoja figuureita mitä muutkin. Oletko ihmetellyt mikä se koodi on joka tulee joka hahmon mukana? No sillä lisätään hahmo juurikin tuonne. Tai sitten voi vaan kytkeä sen portal of POWERIN !!1! koneeseen kiinni ja imuttaa tuolta ajurit siihen ja laittaa figuuri portalin päälle niin se ilmestyy peliin.

Lisäksi tuossa on taas se hyöty, että mitä useampi hahmo niin sitä enemmän saa tuota ylempänä mainittua boostia. Esim minulla on käytössä nykyään 22 boostia joilla pääsee kivasti esim minkä tahansa sky defencen läpi. Hahmot myös kehittyy tuolla, mutta se ei vaikuta noihin konsoleiden skylanderseihin mitenkään. tosin yksi pikku yksityiskohta tuossa on. Jos vaikka spyro on tuolla universessa tasolla 10 niin sitten ekassa skylandersissa spyron statseja katsoessa lukee hero level kohdassa 10. Tai siis noin olen ymmärtänyt. Itse en ole vielä testannut ja giantsissa ei koko hero level kohtaa edes ole enää, mutta minusta kiva pikku juttu joka tavallaan kytkee tuon universen ja spyro's adventuren toisiinsa.

Tuota universeä on tullut varmaan joku 20 tuntia jo pelattua yhteensä. Kummasti nuo muokkaus jutut aina koukuttaa. Esim halo reach:ssa ainoa syy miksi pelasin sitä n.80 tuntia oli se kun halusin aina jonkun tietyn osan haarniskaan. Sama syy tässä. Aina on joku laajennus tai suihkulähde tai joku jonka haluaa ja sitten tulee välillä pelattua tunti tai pari. Ja saahan tuossa lisää vastinetta rahalle kun samat figuurit kerran toimii tuollakin.

Tuli muuten taas tilattua pari hahmoa lisää. Series 2 zap ja hot dog. Ehkä laitan vielä pop fizzin ja light core prism breakin tulemaan myös. Eipä mulla enää olekaan kuin kaksi hahmoa jotka on tasolla yksi. Kaikki muut on joko 15 tai 10 tasolla.
Jos lasketaan kaikki nuo kolme peliä yhteen niin olen pelannut skylandersia kolmen viikon aikana yhteensä n.100 tuntia :D Aika sairasta.

edit: Nykyiset figuurit. Klikkaamalla isommaksi niin pitäisi nähdäkin jotain.

Partis perkele, minkä teit! Pakkohan siihen CDON:in tarjoukseen oli tarttua ja tilata starttipaketti PS3:lle. Hiljaa mielessäni lupasin itselleni, että niillä kolmella hahmolla saa luvan pärjätä...ja v*tut! Tänään lähti tilaukseen Ignitor, Hex, Sonic Boom, Stealth Elf, Eruptor sekä Terrafin.

Giantsia en kyllä enää osta...ihan totta, en osta...no, ehkä sitten kun hinta laskee...ehkä...

Kuinkahan moni muu tuon hommaisi jos heittäisi ne ennakkoluulot huonosta lasten pelistä romukoppaan. Hyvään aikaan tuon kyllä ostit sillä nykyään hinta on 29.95 tuolla starterilla.

Itse koitan nyt noiden uusien kanssa pärjätä ainakin siihen asti, että Ninjini julkaistaan. Nyky huhujen mukaan julkaisu on huhtikuussa. En tiedä mikä siinä muka kestää kun helmikuun alussa jaettiin yhdessä tapahtumassa noita ilmaiseksi 300 kappaletta. Vielä kun ottaa huomioon, että giants julkaistiin jo lokakuussa 2012 niin on tuo naurettavan iso väli.

Kyseessä on siis viimeinen noista jättiläisistä ja ainoa jonka haluan ostaa.
Ninjini unboxing
Ninjini gameplay

Kannattaa todellakin heittää ennakkoluulot pois. Tuli Partis kyllä sinänsä hyvään väliin nää sun hehkutukset & videot, kun sain just pelattua Spec Ops:The Linen läpi (okei, pikkusen jälkijunassa mutta kuitenkin), ja teki mieli pelata jotain kevyempää. Oli meinaan sen verran rankka kokemus.

Sen starttipaketin tosiaan sain jo pari päivää sitten ja on kyllä tullut pelattua ihan kiitettävästi. Trigger Happy on tällä hetkellä suosikki, huitelee levelillä 6. Spyro ja Gill Grunt jossain lvl 4.

Eilen tuli haettua pop fizz ja flashwing joten revitään auki. Ekaa kertaa oli figut pikkasen viallisia, mutta kun noita oli jo viikon odottanut niin en jaksanut lähettää takaisin ja pahimmillaan odottaa taas yli viikkoa. Onneksi en ollut selvänä joten ei varmaan sen takia pahemmin vituttanut.

Sitten olisi pikkasen pelaamista pop fizzilla ja näkyy siellä pikkasen myös flashwing, zook, ignitor ja tree-rex

edit: Jos jotain kiinnostaa niin nyt saa kohtuu hintaan hahmoja cdonista: KLIK
Jättiläisistä on bouncer, crusher ja swarm 11.95e ja läjä normi hahmoja 7.95e.

Scorpion battle pack unboxaus ja pelaamista.
Paketti siis sisältää zapin, hot dogin ja katapultin. Nyt onneksi oli figuurit kunnossa.

Pari kysymystä, en jaksa googlettaa : D

Ilmeisesti on co-op mahdollisuus? Ja pelattavuudelta minkä ikäsille suosittelisitte? Oon miettiny jos pojan kanssa alkais pelaileen

Joo co-op löytyy ja erikseen on myös battle mode jossa taistellaan areenoilla toista pelaajaa vastaan. Broidi tätä ainakin pelaa 6 vuotiaiden muksujensa kanssa. Molemmat pelit on myös suomeksi ihan puhetta myöden (tosin giantsista en ole 100% varma) jos sitä haluaa kuunnella.

edit: Uusi kuva kokoelmasta.

Onko jo tietoa Ninjinistä? Toys'R'Us kauppaa näemmä jo nyt harvinaisempaa Scarlett Ninjiniä. Onko heillä tuohon Suomessa yksinoikeus vai ainoastaan nopeamman saatavuuden etu? Ei vaan ole omalla paikkakunnalla myymälää, joten tulis postikulujen kanssa kustantamaan lähes 26 eur (=liikaa). Anttilassa, Prismassa ja Cittarissa ei vielä näy... Ilmeisesti normiversion saatavuus menee huhtikuun puolelle.

Eilen tsekkasin hutin, playn, britti amazonin ja gamen eikä missään ole ninjiniä. Ebaysta saa ja hinnat yli 30$ ainakin buy it now hinnoissa. Minulla ainakin se 20e on ehdoton raja mitä tuosta maksan ja mieluusti se n.16e mitä nuo muut jätit maksaa esim cdonissa.

Noh odotellaan sitä huhtikuuta jos se sillon tulee. Tosin voi olla, että silloin on jo huuma niin paljon laskenut ettei tule ostettua. Sen näkee sitten. Nyt on kuitenkin giantsikin pelattu jo kuusi kertaa läpi ja enää on 10 hahmoa jotka täytyy nostaa tasolta 10 tasolle 15 ja tietenkin uudet heroic haasteet tehdä ja sitten on pelaamiset pelattu jollei uusia hahmoja osta.
Tosin ainakin wrecking ball vielä kiinnostaa ja siitäkin se ykkös versio koska se näyttää figuna kivemmalta joten ehkä tulee sitten hommattua se ja ninjini.

Nyt oin Cdon.comissa ninjini varattavissa. Hintaa 15.95e+postit. Nappasin facebookista vitosen alekoodin niin hintaa jäi 13.95e posteineen. Julkaisu näyttää tuollakin olevan 30.4, mutta kyllä tuolla hinnalla jaksaa odottaa.

Netanttilassakin on skylandereita alessa mm.giants starter paketti 49.95, swarm 9.95 ja normi skylandereita 6.95-7.95

Kusti toi eilen (maanantaina) tuon cdonista tilatun Ninjinin.
Eiköhän se ole aika taas vetää giants kerran läpi ja siinä samalla nostaa stealth elf ja spyro tasolle 15 myös.

Skylanders on minunkin lempipelini ollut jo jonkin aikaa. Activision paljasti tässä pari kuukautta sitten, että julkaisevat vuoden loppupuolella uuden Skylanders-pelin. Taisi sen nimi olla joku Swap-Force... Siinä on kiva idea. Siihen tulaa jtn. 16 hahmoo joiden ylä ja alaosat voi vaihtaa keskenään... Täält voi lukea lisää:

http://fi.ign.com/news/394/huippusuosittu-skylanders-jatkuu-syksyllae

Tsau, valaiskaapas muakin hiukan, yritin googletella mutta varmaan saan paremman vastauksen suoraan ammattilaisilta....
Pikkupoika pelailee kans tätä, olen ostellut muutamia hahmoja sille, silmääni osui kans toi Ninjini ja ninjini scarlet, onko näillä jotain eroa? Entäs kun gigantissa oli vitivalkoinen Fright Rider, mitä eroa sillä on "normaaliin",,,
Netanttilassa oli myynnissä joku hahmo kanssa, missä oli teksti, NÄITÄ ET SAA MUUALTA ? myös netissä oli muita valkoisia , vihreitä, kromisia, yms... onko nämä jotain kalliimpia limited edition hahmoja, onko eroa pealtessa, ainakin saksan ebayssa hinnat oli joillain huimia.... kiitos jos joku viitsii valaista....

En nyt aivan 100% varma ole, mutta erona on vain se figuurin väri. Lisäksi esim tuo scarlet ninjini ja anttilan mainostama polar whirlwind taitaa myös pelissä olla juuri sen värisiä mitä figuurikin.

Sittenhän on vielä lightcore versioita joissa on vissiin se ominaisuus, että kun sen ottaa peliin niin se tekee pienen räjähdyksen pelissä joka tekee damagea ympärillä oleviin vihollisiin, mutta lightcoreilla ei ole wow pow kykyä joka löytyy vanhoilta series 2 hahmoilta. Eli niiltä jotka on olleet mukana jo spyro's adventuressa.
Otetaan esimerkkinä eruptor joka on ollut pelissä ekasta skylandersista asti.
Series 1 = vihreä jalusta
Series 2 = oranssi jalusta. Muuten sama kuin series 1, mutta tällä on wow pow kyky jolla hahmo sylkee laavaa suustaan hetken aikaa.
Lightcore = Oranssi jalusta, hahmon sisällä on valo joka syttyy kun sen laittaa jalustalle, mutta wow pow kyky puuttuu. Myös hahmon ulkonäkö on eri. Paketissa lukee aika selvästi sanat lightcore suoraan figuurin alapuolella kuten tässä.

Sitten on joistakin hahmoista legendary versioita kuten esim oma legendary stealth elf. Se on series 2 eli siltä löytyy wow pow ja myös paremmat statsit mitä perus versiolta. Paketti väittää, että tuo toimii vain giantsin kanssa, mutta se toimii myös spyros adventuressa.¨

Sitten kannattaa muistaa vielä tämä:
Kaikki series 1 hahmot toimii molemmissa skylanderseissa.
Vanhat hahmot toimii molemmissa myös series 2 versiona esim series 2 hex toimii myös ekassa skylandersissa.
Uudet series 2 hahmot jotka tuli vasta giantsissa peliin mukaan kuten jet-vac ja hot dog toimii vain giantsissa.
Nuo on onneksi merkattu aina pakettiin selvästi.

Itsekin menen näiden kanssa välillä sekaisin vaikka olen jopa asian perehtynyt joten en halua edes kuvitella miltä sinusta tuntuu :D

Itselläni on ollut pieni uteliaisuus koko sarjaa kohtaan mutta vierastin sitä kun näytti hyvin paljolti lasten peliltä. Noh, nykyään olen rohkaistunut tutkimaan leluhyllyjen tarjontaa ja täten siis uskaltanut tutkia kaupassa peliin liittyviä figuja sun muuta. Spyro's Adventuren figuja en koskaan tajunnut edes näkeväni, mutta Giantsista tuli sen verran iso juttu ettei sitä voinut olla huomaamatta (kuka ei voisi huomata kun joku kauppa omisti kokonaisen seinän pelille?). Selailimpa siis figuja ja ajattelin "hei, nämähän näyttää oikeastaan tosi siisteiltä". Uteliaisuus kasvoi ja kun partajeesuskin alkoi pelistä puhella niin kiinnostus kasvoi entisestään. Sitten olimmekin tyttöystävän kanssa osteluretkellä ja eräästä Citymarketista löydettiin Giants Starter Pack huikeaan 35€ hintaan! Muualla tuo on näkynyt olevan 60€ pintaan...

Mukaan lähti, mutta paketista tulikin syntymäpäivälahjani ja tänään pääsin sen viimein avaamaan. Anttilasta tuli napattua myös Flashwing kun kerran viidellä eurolla lähti. Oli kyllä hämmentävän halvalla figuja, muualla on aina ollut 10€.

Joten mitkä fiilikset pelistä sitten lopulta jäi? Erittäin hyvät. Läpi ei ole vielä peliä päästy kun tekemistä ja tutkittavaa riittää! Ja sehän on vain hyvä asia, ainakin yleensä. Kentät ovat tähän tarkoitukseen onneksi mukavan putkimaisia ja selkeitä eikä stressiä kaiken keräämiseen ole vielä ainakaan tullut. Toista oli esimerkiksi Bioshock Infiniten kanssa kun lääniä on niin perkuleesti ja jokainen nurkka haluttaisi koluta. Sekin vielä ettei koskaan tiennyt pääsisikö jostain takaisinpäin ja mihin mikäkin reitti saattoi viedä. Puhumattakaan vielä siitä että kyseisessä pelissä harvoin löysi mitään konkreettisesti hyödyllistä, kun taas Skylandersissa jokainen kerättävä on tarpeen. Noh, ehkä hatut vähän vähemmän mutta ovat ne kyllä hauskoja.

Tykkään ehdottomasti siitä miten hahmoja vaihdellaan, miten näitä pelissä tarvitaan tietyissä tilanteissa ja kuinka näiden tiedot jäävät itse figun sisälle. Jotenkin pelihahmot tuntuvat hiukan läheisemmiltä kun nämä eivät ole vain pikseleitä ruudulla vaan hahmosta on myös jotain konkreettista pelin ulkopuolella.

Hiukan ehkä rahastus haisee kun jotkut alueet on piilotettu tiettyjen hahmotyyppien taakse ja tätä varten on tietenkin ostettava lisää näitä figuja. Siihen ei kuitenkaan ole menty että peliä ei voisi läpäistä Starter Packin hahmoilla, muuten katsoisin tekijöitä vähän kieroon. Itseäni ei kuitenkaan lisähahmojen ostaminen haittaa, sillä monet näistä hahmoista ovat niin hienoja että niitä kelpaisi pitää ihan vaan hyllyssä. Giants hahmojen myötä jotkut näistä ovat saaneet myös mukavasti kokoa.

Kaikkia en meinää kerätä mutta jos Eye-Brawlerin, Ninjinin, Whirlwindin (SE AMPUU HEI SATEENKAARIA), Chillin, Hexin, Hot Headin... en edes viitsi luetella, ne on kaikki niin komeita. Kaikki elementit koitan kuitenkin saada.

Joten olenko tyytyväinen että Activision osti Spyron? Sataprosenttisesti. Swap-Forcea odotellessa.

Muutaman tunnin pelannut swap forcea ja tykkään kyllä.

Ainakin vielä Kaoksella on ollut enemmän ruutuaikaa kuin giantsissa mikä on aina plussaa. Siitäkin plussaa, että nyt on taas isompi hub maailma kuten ekassa osassa ja kun tarinassa etenee niin sinne aukeaa uusia paikkoja jotka tosin on kauppoja jne eli eri kenttiin mennään Tessan linnun avulla joka tuo välittömästi mieleen chocobon.

Siitä miinusta ettei tässä enää ole niitä haaste kenttiä jotka suorittamalla sai aina tietyn määrän lisää nopeutta, energiaa jne tai sitten nuo ei ole vielä auenneet. Samantyylistä tekemistä kyllä löytyy, mutta nyt niistä saadaan tähtiä jotka taas kasvattaa portal master tasoa. Ensin ihmettelin, että mikäs tarkoitus tuolla koko systeemillä on muille kuin perfektionisteille, mutta selvisi sekin parin tunnin jälkeen.
Hub worldissa on jalustoja jonka päälle voi laittaa niitä piilotettuja legendary aarteita ja nyt niistä saa bonuksia kuten +10% expaa ja niillä jalustoilla on portal master rank vaatimus jotta siihen voi aarteen laittaa.
Tykkäsin vanhasta systeemistä pikkasen enemmän kyllä vaikka pikkasen se alkoi käymään tylsäksi kun samat haasteet veti läpi kaikilla hahmoilla.

Kohtuu paljon paremmaltahan tämä näyttää kuin aiemmat ja nyt on jopa se hyppy nappi lisätty. Kentät tuntuu myös aika paljonkin pidemmiltä mitä ennen, mutta se voi johtua siitäkin, että minulta löytyy jokaisen elementin skylander joten saa kohtalaisesti tutkia noita kenttiä kun saa ne elemental portit auki.

Noiden lisäksihän tässä on swap zoneja joihin vaaditaan tietty swap force hahmon kyky. Starterissa tulee hahmot joilla on kiipeily ja raketti kyky ja noiden lisäksi on tullut vastaan varmaan jo ainakin viisi paikkaa joihin vaaditaan eri kyky. Sitten noita varmaan tulee ostettua kun alkaa swappi hahmojen hinnat olemaan jossain 12e tuntumassa. Nyt nuo maksaa ainakin anttilassa 19.95e eli viidestä hahmosta saisi maksaa jo satasen.
Jättiläiset oli samoissa hinnoissa, mutta niitä tarvittiin giantsissa vain yksi jotta sai kaikki niille tarkoitetut paikat auki ja sellainen tuli heti paketin mukana.
Ja onhan tässä myös sellaisiakin "arkkuja" jotka saa auki vain jättiläisellä eli jos tämä tulee olemaan eka skylander niin paljon jää näkemättä ennen kuin ostaa lisää hahmoja.

Sellaisen ihmisen näkökulmasta joka tykkää näistä peleistä ja jolta löytyy jo valmiiksi läjä hahmoja niin kyllä tämä helposti oli sen 49e arvoinen mitä tuosta startterista tuli maksettua. Mukana kuitenkin tulee kolme hahmoa ja uusi portal sen pelin lisäksi.

Pikkasen päälle 30t pelattu. Tarina läpi easylla paikkoja tutkien ja nighmarella rushien. Score attackissa kaikista kentistä kolme tähteä eli maksimi ja tuossa siis pelataan tarinasta tutut kentät ja pistekerroin kasvaa kun tappaa vihuja ja hajottaa laatikoita. Myös niissä paikoissa joissa tarinan aikana oli vaikka legendary aarre niin sen tilalla on pistekerroin joka lisää yhden kertoimen lisää. Maksimi kerroin on 30 ja jokaisesta osumasta lähtee yksi pois.

Kaikki arena haasteet on myös kolmella tähdellä. Bonus tehtävistä en noita jaksanut tahkota pahemmin. Ne ovat lähimpänä niitä aiemmin olleita heroic haasteita joista ennen sai nopeutta jne eli pitää tuhota tietty määrä jotain tai vaikka tökkiä nukkuvat kilpikonnat takaisin pesiinsä. Nyt noista saa sitten charmin joka antaa kaikille skylandereille jonkun boostin ja niitä ei tarvitse erikseen aktivoida ja yhden tähden arvosana riittää noiden saamiseen.

Time attack moodissa en ole vielä kenttiä pelannut vaikka ainakin stealth elfilla siihen pystyisi, mutta se vaan tuntuu tyhmältä vetää kokoajan sitä front flip liikettä jotta pääsee nopeammin. Seuraavaksi hommaan roller brawlin joka on rullaluistimilla liikkuva vampyyrimimmi ja pelaan sillä nuo. Samalla hommaan jonkun swap forcelaisen myös joten noilla tulee ensin pelattua tarina taas kerran läpi jotta niitä saa kehitettyä ja sitten vasta brawlilla nuo time attackit.
Kyllähän tämä taas koukutti ja tekisi heti mieli laittaa hahmoja tulemaan vaikka ei rahaa olekaan :D

Viikonloppu pelastettu
IMAGE(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/15/x1mq.jpg)
Oikea hiiren klikkaus ja näytä kuva niin näkyy kokonaan.

Sitten tarttis alkaa tekemään unboxuas pätkää ja kykyjen esittelyä ja vaikka mitä.

Edit: Video jolla pituutta kevyet 54 minuuttia. Unboxaus, näytän noiden hahmojen kyvyt, juttelen ja näytän hieman mikä on erilaista kuin giantsissa ja pelaan ekan kentän magna chargella sekä näytän kiipeily, raketti ja nopeus swap zonet.

Tänään tuli rollerilla ja magnalla vedettyä kentät ja rollerista tuli ehkä jopa oma suosikki. Magnallakin hemmetin hauskaa ottaa vihut kiinni ja heittää reunan yli. Nopeaa ja erittäin tehokasta.
Tower of time oli positiivinen yllätys. Aikaa meni n.50 minsaa ja ainakin jotain jäi tutkimatta ja sielläkin oli kolme swap zonea josta pääsin vain yhdelle.
Tuohon tietenkin vielä time ja score attack moodit päälle niin kyllä tuohon kivasti menee aikaa ja figuurikin on ihan hieno.

Tuossa oli myös yllättävän paljon ajan pysäyttämiseen perustuvia kevyitä pulmia joka tuli yllärinä kun perus pelissä ei ole kuin pari laatikon tai kristallin työntämistä. Lisäksihän tämä ei mitenkään liity pelin päätarinaan vaan on oma pikku juttunsa.
Nyt kyllä haluan hommata sen sheep wreck islen myös jos sitä jostain saa. Täytyy varmaan joskus kuukauden päästä tutkia netin syövereitä kun on taas varaa ostaa jotain jos sen löytäisi järkevään hintaan. Tuo 29.90 oli ainakin tästä adveture paketista ihan ok hinta koska pop thorn vaikuttaa ainakin vielä siistiltä ja sky diamond on todella hyvä siinä rahan huoraamisessa kuten tuossa videollakin näytän. Saa nopeasti kaikki kyvyt ja on paljon kivempi pelata kentät läpi kun on enemmän kuin kaksi hyökkäystä.

Uusia hankintoja taas vaihteeksi.
Unboxaus ja kykyjen esittelyt areenalla.

IMAGE(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/600/1j89.jpg)

Maanantaina toi posti sheep wreck island adventure packin. Tarkoitus oli tehdä se perus unboxing ja kykyjen esittely, mutta se sitten venahti ja tuli vedettyä lisäksi koko sheep wreck island läpi.

Öhh, itse olen monesti kaupoissa lähinnä naureskellut Skylanderseille ja luulin oikeasti, että nämä ovat kämäisiä lastenpelejä, mutta jostain syystä viime aikoina mielenkiintoni on alkanut nousemaan näitä pelejä kohtaan. Wii U:lle saisi Swap Forcen Starter Packia 19,90€ ja Giantsin vastaava näyttäisi olevan 16,95€. Figuurien perushinnat näyttäisivät olevan melko sikamaisia, noin 10-20€ yhdestä. Noissakin tosin näyttäisi olevan ihan hyviä alennuksia siellä täällä, mm. 3 hahmon pakkaus 10€ ei ole enää ollenkaan paha minusta.

Mikäli oikein ymmärsin niin hahmot avaavat peleissä myös uusia alueita? Montako hahmoa sitten tarvitsen, että saan vaikkapa Giantsissa kaikki alueet avattua? Montako hahmoa Giantsiin ja Swap Forceen ylipäätään on julkaistu?

Katselin parit gameplay-videot, niin nämä oikeasti näyttävät ihan hauskoilta peleiltä ja tuovat jostakin syystä 90-luvun värikkäät seikkailu/tasoloikkapelit mieleeni, mutta olen toistaiseksi jättänyt hommaamatta koska peleistä huokuu rahastuksen maku. Toisaalta kun halvalla saisi....

Giantsissa tarvitaan jättiläinen ja jokaista elementtiä yksi hahmo jotta saa kaikki auki. Swap forcessa tarvitaan jokaista elementtiä yksi ja sitten on vielä swap zonet joissa on omat vaatimukset eli tarvitaan esim kiipeily tai raketti kyky jotta ne saa auki.

Tosin nuo swap zonet on lähinnä lyhyitä minipelejä eli ei kauheasti menetä jos kaikkia ei pääse kokeilemaan. Starterissa tulee hahmot joilla pääsee raketti ja kiipeily swap zoneille ja niiden elementit taisi olla tuli ja vesi ja tulikohan siinä vielä stealth elf joka on luonto elementtiä.
Lisäksi swap forcessa on elementti portteja jotka saa auki vain kahdella pelaajalla tai yhdistämällä oikeat osat swapeista eli jos muutenkin meinaa hommata jokaista elementtiä yhden hahmon niin nuo saa auki kunhan omistaa kaksi ohjainta.

Minusta nuo starterit on tuolla hintaa jo hintansa arvoisia vaikka ei ostaisi yhtään hahmoa lisää ja niitä tosiaan löytää jostain halvalla. Verkkiksessä taisi olla 3-4e hintaan jotain, mutta melkein kaikki on loppu.

Hmm, löytyykö Giantsin hahmoja enää kaupoista miten hyvin? Nettikaupoissa niitä näyttää olevan aika heikosti. Swap Forcesta näköjään lähes kaikki saatavilla. Jos nyt ostan nämä niin en ajatellut oikeasti ostaakuin muutaman hahmon. Ihan varmasti...

No niin, tuli sitten Verkkiksestä tilattua Swap Forcen Starter Pack Wii U:lle, sekä Tower of Time Adventure Pack, Triple Pack B -figusetti ja Sheep Wreck Island -setti. Koko paketille tuli hintaa 65,50€ postikuluineen. Ei mielestäni paha hinta silleensä kun mitä katselin niin monissa nettikaupoissa nuo Adventure Packit ja 3 hahmon setit näyttäisi olevan sen 30€. Ihan mielenkiinnolla odottelen että saapuvat, peli näyttää gameplay-videoitten perusteella oikeasti hauskalta. Mutta en varmasti osta noita figuja tuon enempää...

Hyvään hintaan kyllä lähti. Juu eihän minunkaan pitänyt noita pahemmin ostella, mutta oiskohan noihin mennyt jotain 300-400e väliltä :D Ei kyllä sinänsä kaduta ollenkaan ja tarkoitus olisi vielä joskus laittaa kaikki nuo hahmot oikein hyllyyn ja olen kaikki nuo paketitkin säästänyt sitä varten.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Hyvään hintaan kyllä lähti. Juu eihän minunkaan pitänyt noita pahemmin ostella, mutta oiskohan noihin mennyt jotain 300-400e väliltä Ei kyllä sinänsä kaduta ollenkaan ja tarkoitus olisi vielä joskus laittaa kaikki nuo hahmot oikein hyllyyn ja olen kaikki nuo paketitkin säästänyt sitä varten.

Kai noita ehkä voi joskus alelaarista ostaa lisää... ;) Mitenkä tuo Giants, vieläkö sen figuureja löytyy kaupoista tai alelaareista? Nettikaupoista niitä ei oikein Suomesta ainakaan tahdo löytyä paljoa enää.

E: Tuli sitten Discshopista tilattua Wii U:lle Giantsin Starter Pack ja Sprocket-figu 24,85€ postikuluineen. Ei tuokaan mikään kallis ollut kyllä, joten eipä haittaa vaikken pelistä pidäkään hirveänä.

Cdonissa on läjä swap forcen perus hahmoja 4.95e/kpl. Olisivat voineet laittaa myös niitä swappi hahmoja vaikka 10e hintaan niin olisin voinut pari ostaa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Cdonissa on läjä swap forcen perus hahmoja 4.95e/kpl. Olisivat voineet laittaa myös niitä swappi hahmoja vaikka 10e hintaan niin olisin voinut pari ostaa.

Kannattaa käydä Sittareissa katsomassa noita Swappi hahmoja, jos niitä haluaa. Siellä lähes kaikki Skylanders hahmot ja muut pakkaukset alennuksessa. Itse ostin mm: Tower of the Time packin ja Rattle Shake hahmon 10€ kpl.

Olen tuossa Giantsia pelaillut nytten, tykkään kyllä ihan hemmetisti. Voisi myöhemmin tarkempia fiiliksiä kirjoitella.

Figuurit ovat yleisesti hienoja, mutta niissä on ihan hemmetisti kaiken maailman vikoja maalien suhteen. Tässä kuva Ninjinistä jonka sain tänään Ranskan Amazonista:

IMAGE(http://oi60.tinypic.com/2e0iuix.jpg)

Ärsyttävää vain lähetellä takaisin ja odottaa, että saa uuden. Aiemmista figuureista vastaavanlaisia maalitöherryksiä on ollut mm. Lightcore Hex, Super Gulp Pop Fizz, Lightcore Flashwing ja Ninja Stealth Elf. Toki en odotakaan, että nuo ihan täydellisiä olisivat maalien suhteen mutta esim tuo Ninjini ja nuo neljä mainitsemaani ovat aika törkeän näköisiä.

Juu itsellänikin on muutama ollut. En muista olenko laittanut kuvaa tänne vai näytänkö vaan videoilla. Pop fizz oli se pahin, mutta en sitäkään viitsinyt lähettää takaisin kun oli osa triple pakettia. Omassa ninjinissä on myös jtn pientä, mutta sen huomaa vain kun siinä on valot päällä joten ei haittaa.

Katselin pari päivää sitten ign:n revikan trap teamista ja sehän näyttää ainakin ps4:llä graafisestikin komialta. Aivan helvetin iso ero jos vertaa vaikka WiiU:n swapforceen. Kyllä sekin vaan ostaa täytyy, mutta ei ennen kun starterin saa about 40e tuntumaan.

Juu, itsellä kävi hyvä tuuri kun laitoin Ranskan Amazonille sähköpostia niin lupasivat lähettää uuden veloituksetta ja vanhaa ei tarvitse lähettää takaisin.

Itse ostan Trap Teamin vasta sitten kun Starter Packin saa 20-30 euron tuntumaan ja figujen sekä Adventure/Battle Packien hinnatkin ovat tippuneet. Tulee nimittäin ihan helvetin paljon halvemmaksi ja toisaalta itsellä on tässä nyt kolme Skylanders-peliä pelaamatta, joista kahteen en ole vielä edes koskenut.

Netanttilassa on muuten Pumpkin Eye-Brawl sekä useita Swap-hahmoja 5 eurolla nytten. En itse laittanut tuota Pumpkinia tilaukseen vaikka se erittäin hieno onkin, koska Ranskan Amazonista on tulossa parhaillaan normaali Eye-Brawl ja tuo Pumpkin-versio ei pelissä ole kuulemma mitenkään erilainen. Swap-hahmoja kerkesin aiemmin tilata jo yhdet kappaleet jokaista kykyä/elementtiä, mutta silti tilasin Netanttilasta Fire Krakenin ja Grilla Drillan ihan vain siksi koska näyttävät niin hienoilta.

Tosiaan tilasin aluksi pelkän Giantsin ja Swap Forcen Wii U:lle, mutta sitten löysin Wiille Spyro's Adventuren kun sitä sattui Konsolinetistä vielä löytymään kohtuulliseen hintaan (35€ + postit). En olisi muuten uskonut että enää vuonna 2014 ostan Wiille uuden (tai tässä tapauksessa 3 vuotta vanhan) pelin. Sain siis ekana Giantsin ja Swap Forcen ja noin viikko niiden jälkeen vasta Spyro's Adventuren, joten olin jo ehtinyt aloittaa pelaamaan Giantsia. Swap Forceen ja Spyro's Adventureen en ole vielä koskenut lainkaan unboxauksia lukuunottamatta. Samapa tässä on nyt kirjoitella fiiliksiä Giantsista, kun sitä olen pelaillut kohtuullisen paljon. Hardilla olen pelannut ja yhdeksäs Chapter menossa tällä hetkellä. Suosikkihahmoni on Cynder, Spyrosta ja Tree Rexistä tykkään myös paljon. Näillä kolmella olenkin eniten pelaillut. Spyro ja Cynder ovat tasolla 15 ja molemmilla on kaikki upgradet ostettu (Cynderille jopa molemmat Upgrade Pathit). Tree Rex on lvl 13 ja silläkin on kaikki päivitykset paitsi Soul Gem ability, jota en ole vielä löytänyt. Oikeastaan tarinaa olen pääsäänöistesti noilla kolmella hahmolla vetänyt, mutta olen grindannut kaikille tähänastisille hahmoilleni kaikki Heroic Challenget, jotka olen saanut avattua eli jokainen hahmo huitelee jossain 5-7 levelin paikkeilla lukuunottamatta noita kolmea tietysti. Tree Rexille ja Spyrolle grindasin tänään myös kaikki Questit ja Cynderilta puuttuu enää yksi, jota en ole vielä voinut tehdä kun ei ole tullut vastaan Undead-elementin pahaa Skylanderia. Nyt kun Spyro ja Cynder ovat maksimi-levelillä, niin ajattelin pelailla seuraavia Chaptereita joillain muilla hahmoilla osittain myös vaihtelun vuoksi. Voisi varmaan Flashwingillä pelata, kun jostain syystä tykkään noista lohikäärmeistä ihan hemmetisti.

Tarinan parissa olen viihtynyt oikeinkin mukavasti. Aikalailla Pixar/Dreamworks-tason linjalla, mikä on positiivista. Myöskin pelin hahmot ovat hauskoja, erityisesti Flynn (Hauskuutta vielä tehdostaa kun ääninäyttelijänä on Family Guyn Joen ääninäyttelijä Patrick Warburton) ja Ermit. Kaos ja Glumshanks ovat oikein hauskoja myös. Pelin ääninäyttely on muuten näin yleisesti todella laadukasta. Graafisesti tämä ei ole mitenkään säväyttävä, mutta ei mikään rumakaan.

Kentät ovat todella hienoja ja monipuolisia tyylillisesti. Itse tykkään myös siitä, kun ne ovat pullollaan salaisuuksia ja sidequesteja ja olenkin tähän mennessä vetänyt kaikki kentät 3 tähdellä. Mutta juu, tähän asti olen todellakin tykännyt pelistä ja pelaaminen on ihan oikeasti mukavan letkeää. Ylesesti tämän tyyliset pelit uppoaa meikäläiseen paljon enemmän kuin "synkät" tai "realistiset" pelit, jotka kattavat varmaan 80% nykyisestä tarjonnasta. Figuurit, etenkin Lightcoret ja jätit ovat myös yleensä todella hienon näköisiä ja ei noita voi mitenkään verrata digitaaliseen DLC:hen. Portal of Power on myös minusta vaikuttavan näköinen pimeässä. Hahmot myöskin tallentavat ekspat, kolikot, questit yms mikrosirulleen ja sitten noita voi käyttää esim. jatko-osissa, joten tuostakin ehdottomasti plussaa. Hahmoista vielä sen verran että tuokin on positiivista niissä, että eri hahmot ovat oikeasti erilaisia pelata, eli kyseessä ei ole vain sama hahmo eri skinillä.

Positiivinen puoli pelissä on myös se, että koko Story Moden voi vetää läpi vaikka niillä Starter Packin hahmoilla. Toki joillekin sala-alueille tarvitsee tietyn elementin Skylanderin, mutta käytännössä aina nämä alueet ovat melko lyhyitä ja vaikka niitä ei näkisikään niin ei minusta missaa paljoa. Nuo alueethan sisältävät lähinnä jonkun hatun/aarteen. Ainakin Giantsin Story Mode on pituudeltaan noin 15-20 tunnin mittainen todennäköisesti, itsellä tosin mennyt nyt jo varmaan tuon verran kun tullut vedettyä kaikki sidequestit yms. Tämän takia vaikkapa Disney Infinity ei kiinnosta itseä lainkaan, koska siinä saat Starter Packissa saat kolme hahmoa, joista jokaisella on noin 4 tunnin mittainen "Story Mode". Jos haluat lisää, niin joudut ostamaan lisää hahmoja. Lisäksi Infityn hahmot ovat ihan helvetin kalliita verrattuna Skylandersiin, esim yksi Playset maksaa noin 40 euroa, jossa tulee 2 hahmoa ja uusi 3-4 tunnin tarina. Infinityssä et myöskään voi miksata noita hahmoja tarinassa, eli jos haluat pelata jonkun tietyn tarinan (esim. Pirates of the Caribbean) niin joudut pelaamaan sen pelkästään PotC-aiheisilla hahmoilla. Yksi Skylandersin hienouksia mielestäni on se, että voit vaihtaa minkä tahansa hahmon missä kohtaa peliä tahansa.

Pelin musiikit ovat myös todella hienot ja mukavan kuuloiset näin yleisesti. Muistaakseni Hans Zimmer on säveltänyt ainakin osan musiikeista ja sen kyllä huomaa.

Tässä sitten omat figuurit. Yleensä olen ostanut vain niitä hahmoja, jotka näyttävät joko mielestäni hienoilta tai sitten niillä on vain hauskan näköistä pelata. Parit hahmot olen ostanut myös siksi koska olen saanut niin halvalla (esim. Lightcore-hahmoja oli Oulun Verkkiksessä 4 euron luokkaan). Swap Forceen ostin myös molemmat Adventure Packit.

Swap-hahmot: Blast Zone, Hoot Loop, Rattle Shake, Rubble Rouser, Wash Buckler

Swap Force series 1: Pop Thorn, Star Strike, Wind Up, Zoo Lou

Swap Force series 2 & 3: Blizzard Chill, Horn Blast Whirlwind, Mega Ram Spyro, Ninja Stealth Elf, Super Gulp Pop Fizz

Swap Force Lightcore: Countdown, Flashwing, Smolderdash

Jätit: Ninjini, Thumpback, Tree Rex

Giants series 1: Jet-Vac, Sprocket

Giants series 2: Cynder

Giants Lightcore: Eruptor, Hex, Prism Break

Battle Packit: Dragonfire Cannon, Scorpion Striker

Spyro's Adventure series 1: Gill Grunt, Spyro, Trigger Happy

Lisäksi Ranskan Amazonista on tulossa Spyro's Adventureen kaikki neljä Adventure Packia, Giantsiin molemmat Battle Packit, edellä mainittu Eye-Brawl, Stink Bomb, Nitro Magna Charge ja Free Ranger. Verkkiksestä olisi myös tarkoitus ostaa Swap Forceen nuo molemmat Battle Packit mutta pitää odotella että hinta vielä tippuu (tällä hetkellä 11,10e ja 18,80e). Tuo 11e on jo ihan jees hinta mutta lähinnä tuon toisen hinnanpudotusta odottelen.

Cdonista puolestaan on tulossa Lightcore Drobot ja Vpd:stä Lightcore Warnado ja Fright Rider. Tulihan tuota muutama figu ostettua näin alkuun jo vaikkei pitänyt mutta minkäs teet. :D

Noista postissa olevista paketeista etenkin Dragon's Peak Adventure Pack kuumottaa (pun inteded), koska Sunburn näyttää ihan helvetin hienolta itse figuurina ja ingamessa. Kaikki noista Adventure Packeista oli ihan kohtuullisen hintaisia, mutta Darklight Crypt oli melko suolainen (39,99e) mutta pakkohan se oli ostaa koska nuo muutkin tuli tilattua. :D

Kiitokset Partikselle tästä ketjusta, ilman tätä tuskin olisin tutustunut Skylandersiin.

Kiitti vinkistä.
Tuli tilattua sitten fire kraken, grilla drilla ja night shift. Saapahan kolme uutta swap zonea auki.
Fire kraken oli sitten ensimmäinen figu jonka ostin vain sen swappi kyvyn takia. Hahmo on ruma eikä sillä pelaaminen näytä hauskalta, mutta hei sillä pääsee uudelle swap zonelle joten kyllä siitä sen vitosen voi maksaa.

Minusta muuten giants on tarinaltaan heikoin ja Kaos ei saa ruutuaikaa melkein yhtään. Spyros adventuressa sillä on melkein parhaat läpät ja äijä on melkein joka välivideossa ja näkyy sitä swapissakin paljon.

Miten muuten tuo Nightmare-vaikeustaso, sitten kun sen aloittaa niin mitkä kaikki säilyy vanhasta tallennuksesta vai säilyykö mitään? Hahmojen kolikot, questit ja kokemukset tietty mutta mitenkäs muut?

Onko nuo Adventure Packit muuten olleet sisällöltään hintansa arvoisia? Spyro's Adventuren omista maksoin noin 17e kpl paitsi se Darklight Crypt oli sen 40e. Swap Forcen Adventure Packeista taisin maksaa 10e ja 17e. Osassa noistahan tulee eksklusiivisia hahmoja (ainakin Sunburn, Ghost Roaster, Pop Thorn ja Wind Up). Nuo Spyro's Adventuren Packit toimivat näköjään myös Giantsissa, eli avaavat samat 4 Chapteria siinäkin.

Jos muistan oikein niin giantsissa nightmare tasolla homma alkaa alusta ja vaikeustaso lukittuu eli kannattaa tallentaa eri slottiin ja pelata sillä lähinnä se tarina läpi. Swapissa sitten voi vaihtaa vaikeustasoa ihan vapaasti. Spyros adventuressa en koskaan edes kokeillut muita tasoja.

Minulla on vain swapin lisä kentät ja kyllä ne minulle oli hintansa arvoisia vaikka aika lyhyitä ne on. Esim sheep wreck island taisi kestää n.40 minuuttia. Niissä kuitenkin tulee muutakin kamaa ja tuleehan nuo kentät pelattua useammalla hahmolla. Itse kun pelaan aina tarinan läpi kahdella hahmolla kerrallaan ja sen jälkeen nuo lisä kentät. Kunhan nuo uudet hahmot tulee niin olisi taas kaksi läpipeluuta edessä ja ainakin tower of timessa oli swappi alueita joihin en ole edes päässyt vielä.

IMAGE(http://oi58.tinypic.com/10xhuet.jpg)

Kävin hakemassa Anttilasta tuon Netanttilan tilauksen. Mielestäni molemmat figuurit ovat todella hienoja ja yksityiskohtaisia, hyvinkin 5 euron arvoisia.

E: Tuli eilen tilattua Ranskan Amazonista nuo loput jätit jotka minulta puuttuu, eli Hot Head, Crusher, Bouncer ja Swarm. 15e / kpl paitsi Swarm oli kympin. Ei nyt silleensä mitenkään halpoja olleet, muttei jäteiksi minusta kalliitakaan. Itse vain tykkään noilla jäteillä pelaamisesta ihan pirusti ja figuureinakin ovat hemmetin hienoja, kun ovat niin isokokoisia valoineen päivineen. Noista neljästä etenkin Swarm ja Hot Head ovat figuureina pirun hienoja minusta. Niin sitä vain on tullut jo muutama satanen upotettua näihin kolmeen peliin, vaikkei pitänyt. :D Mutta ei kyllä kaduta kuitenkaan, päinvastoin.

Jaksoin pitkästä aikaa ottaa kuvan tuosta vaatimattomasta kokoelmastani. Ninjini unohtui kun se on aina hyllyssä näytillä ja muut parissa laatikossa.
Jostain täytyisi kyllä saada halvalla giantsin 3ds startteri kun se on ihan eri peli mitä isoilla konsoleilla. Tosin niin on spyro's adventurekin, mutta siinä on vissiin paljon aikarajallista settiä joka ei nappaa ollenkaan.

3DS:llä nuo ovat kaikki kuulemma täysin eri pelejä niin pelillisesti ja juonellisestikin. Mitä katselin parit arvostelut niin nuo ovat enemmänkin Crash Bandicoot -tyylisiä tasoloikkapelejä, mikä ei ole yhtään huono juttu tietenkään. Cdonissa olisi Spyro's Adventuren Starteria 30 eurolla. Näköjään tuo Giantsin Starteri on halvin ainakin Suomen kaupoista myös Cdonissa, 37,95€. Noissa 3DS-startereissahan tulee ekslusiivit hahmot, näköjään punainen Pop Fizz on Giantsissa ja olikohan Spyro's Adventuressa Dark Spyro.

Eilen posti toi nuo Spyro's Adventuren/Giantsin Adventure Packit. Kiva huomata näin jälkikäteen että tuli sitten tilattua vahingossa kaksi Dragon's Peakia... Ei näköjään pitäisi tehdä tilauksia autolla ajaessa kännykällä. Mutta on kyllä erittäin hienot nuo Adventure Packit. Hahmot ovat kaikki pirun hienoja (etenkin Sunburn taitaa olla yksi omia suosikkeja koko Skylanderseista ulkonäöllisesti) ja myöskin nuo itse levelit avaavat patsasmötikät ovat mielestäni erittäin komeita.

E: Swap Forcen Starter Pack on näköjään 3DS:lle 11,10€ Verkkiksessä. Hitsi kun siinä ei vain tule itselle mitään uusia hahmoja, Free Ranger, Rattle Shake ja Eruptor löytyvät jo. Eruptorista tuossa on vissiin eri värinen versio tai jotain mutta kuitenkin. No itse peli voi olla ihan jees kuitenkn.

Pakkohan tuo tilata oli. Varsinkin kun mitään noista hahmoista en vielä omistanut ja minulta puuttui myös kokonaan spin kyvyn omaava swappilainen joka free ranger on joten tuossa sai jo rahoille vastinetta pelkästään jo senkin takia.

Kyllähän tuo ihan kivalta näyttää.

No niin, nyt on Giants 100% läpi Hardilla. Kaikki kentät tuli vedettyä kolmella tähdellä läpi. Kaikki hatut, Skystone-kivet, Charmit yms tuli hommattua myös. Vedin myös kaikki Heroic Challenget kaikilla hahmoilla läpi sekä nuo Arena Battlet. Areenoissa taisin pääsääntöisesti käyttää Cynderiä, Spyroa ja Flashwingiä.

Tykkäsin kyllä loppuun asti tosi paljon. Aloitin jo Nightmarella uuden pelin ja nyt on neljä ekaa Chapteria vedetty kolmella tähdellä. Nightmarella tämä tosin menee siksi paljon nopeammin läpi koska nyt on tuoreessa muistissa kaikki salapaikat, itemit jne. Haastettahan tässä Nightmaressa on ihan mukavasti, kun isommat vihut tappavat 15-levun hahmotkin parista iskusta. Tarkoitus olisi vetää vielä nuo neljä Adventure Packia läpi molempiin tallennuksiin, kun nehän avaavat neljä uutta Chapteria ja noista saa eksklusiivisia hattujakin näköjään. Empire of Ice Adventure Pack ei vain ole vielä tullut postissa, joten pitänee ekana odotella että saan sen. Sitten kun saan Nightmarella tämän läpi niin pitänee pelata joko Spyro's Adventure tai Swap Force läpi. Todennäköisesti pelaan Spyro's Adventuren ekana. Olisin oikeastaan pelannut sen ekana, mutta alunperin minulla oli tarkoitus ostaa vain Giants ja Swap Force ja tilasin Spyro's Adventuren sen verta myöhemmin että olin kerennyt Giantsissa jo melko pitkälle.

Eilen tuli postissa tuo ilmainen Ninjini ja tällä kertaa oli onneksi maalit kunnossa. Sen lisäksi sain Eye-Brawlin ja loput jätit pitäisi saapua huomenna tai ensi viikon alussa.

Nyt on 3ds:n swappi läpi. Logi näytti 6.5 tuntia peliajaksi. Neljä swap zonea uupuu kun kaksi onnistuin jotenkin missaamaan eikä hajuakaan miten missaan kaksi isoa porttia ja toiset kaksi oli sneak kyvylle jota en vielä omista. Muutama arkkukin jäi johonkin.

Jos isojen koneiden versiot on mätkintää/räiskintää muutamalla hyppy kohdalla niin tässä tasapaino on juuri toisinpäin josta kielii myös hahmojen tuplahyppy ja sprint toiminto jolla saa vielä lisää pituutta loikkiin.
Toisena eroavaisuutena tässä ei osteta upgradeja vaan ne aukeaa hahmon tasojen myötä itsestään eikä ne ole 1:1 ison swapin kanssa. Esim flashwingillä on tässä vain se perus shard ammus, se hännästä ammuttava laser ja ympärille lentävät shardit.
Viimeisimmästä on kaksi versiota joista jälkimmäinen vaan lisää shardien määrää ja sitten tuo perus ammus muuttuu myös sellaiseksi, että kuollut vihu saattaa jättää jälkeensä sen "majakan" jonka pyörivä valo vahingoittaa lähellä olevia.
Eli siis pyörimis hyökkäystä ei ole, parantavia ammuksia ei ole jotka voi ampua seinään eikä myöskään tuota majakkaa voi itse tehdä halutessaan.

Sitten taas tuon sprintin takia joillakin hahmoilla on siihen sidottuja hyökkäyksiä joita ei isossa swapissa ole ollenkaan. Minusta tuo jää plussan puolelle sillä itse käytin grilla drillaa life alueilla ja senkin kyvyissä on isoon versioon verratuna eroavaisuuksia joten kun alan sillä pelaamaan WiiU versiota niin se ei tunnu tylsältä kun on kykyjä joita ei ole vielä käyttänyt.

Siitä ehdoton plussa, että pelin muistiin voi laittaa vaikka kaikki skylanderit ja hyvä niin sillä minulla oli ongelmia saada kone ja portaali yhdistymään kun tuntui sen IR portin sihtaaminen olevan millintarkkaa puuhaa.
Yllätyin myös siitä, että tämähän tukee myös sheep wreck islandia ja tower of timea. Ihan loogistahan tuo on kun mikään muukaan ei ole sidottu johonkin tiettyyn versioon. Vielä en niitä testannut, mutta kaipa nekin erilaisia on mitä isossa versiossa joten tulee niistäkin saatua vielä lisää vastinetta rahalle.

Kyllä tämä tekisi mieli vetää vielä hardilla ja ehkä kokeilla niitä time attackeja myös. On se verkkiksen 11e aika ryöstöhalpa hinta ja nyt kun pelin on pelannut läpi niin se on kyllä hemmetin halpa hinta pelkästä pelistäkin.

edit: Nyt on enää sheep wreck islandista ja yhdestä toisesta kentästä yksi arkku hukassa ja sitten on ne kaikki sneak zonet tekemättä. Täytyy varmaan joskus katsella jos saisi halvalla (mieluusti alle 15e posteineen) sneak hahmon niin voisi nuo siivoilla pois ja sitten olisi kaikki tähdet kerätty.

Huomasin myös, että vaikeustaso vaikuttaa myös tasohyppely kohtiin. Hardilla tasanteet liikkuu / pyörii nopeammin ja esim yhdessä alkupuolen kentässä ylitetään vettä hyppimällä lumpeenlehtien ja tukkien päällä niin easyllä ne pysyy paikoillaan, mutta hardilla menevät kokoajan virran mukana. Nightmare tasoahan tässä ei ole ollenkaan ja ainoa palkinto jonka hardista saa on yksi hattu eikä se vaikuta edes tähtiin mitenkään.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

edit: Nyt on enää sheep wreck islandista ja yhdestä toisesta kentästä yksi arkku hukassa ja sitten on ne kaikki sneak zonet tekemättä. Täytyy varmaan joskus katsella jos saisi halvalla (mieluusti alle 15e posteineen) sneak hahmon niin voisi nuo siivoilla pois ja sitten olisi kaikki tähdet kerätty.

Itsellä on yksi ylimääräinen Stink Bomb, jonka voin myydä. Tilasin Amazonista toisen itselle kun tuossa alkuperäisessä tilaamassani on maalit vähän vituillaan figuurin suun ympärillä. Olen unboxannut sen, mutta muuten ollut koskemattomana hyllyssä kun en ole ylipäätään Swap Forcea vielä edes kokeillut.

Itse olen Giantsissa Nightmarella Chapter 9:ssä menossa, aiemmat olen jo kaikki vetänyt kolmella tähdellä. Mukavan haastava vaikeustaso tämä kyllä on. Sain tänään myös postissa Empire of Ice Adventure Packin, joka on kyllä figuurina ainakin hemmetin komea ja paketissa tullut Slam Bam on todella (pun intended) coolin näköinen.

^Heitin privaa tuosta stink bombista.

edit: Sorruin sitten tilaamaan cdonista 3ds:lle spyros adventuren kun katsoin siitä pari videota tubesta. Onhan siinä niitä aikarajoja vissiin joka kentässä kun etenee tarpeeksi pitkälle, mutta muuten näytti kuitenkin kivalle loikinnalle.

Tuntuuhan se aika tyhmältä maksaa tuosta 30e kun juuri osti sen swapin 11 eurolla. Varsinkin kun ainoa "uusi" hahmo mikä tuon mukana tulee on dark spyro koska ignitor löytyy jo ja stealth elfeja löytyy myös kaksi kipaletta eli legendary ja ninja versiot. Tosin tuossa taitaa tulla normi versio jota ei vielä ole. "Jippii" :D

Katselin myös giantsin booster pakettia 3ds:lle amazonista ja yksi olisi ollut 10£ hintaan, mutta kun postikuluja tuli 11£ niin päätin antaa olla.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

^Heitin privaa tuosta stink bombista.

edit: Sorruin sitten tilaamaan cdonista 3ds:lle spyros adventuren kun katsoin siitä pari videota tubesta. Onhan siinä niitä aikarajoja vissiin joka kentässä kun etenee tarpeeksi pitkälle, mutta muuten näytti kuitenkin kivalle loikinnalle.

Tuntuuhan se aika tyhmältä maksaa tuosta 30e kun juuri osti sen swapin 11 eurolla. Varsinkin kun ainoa "uusi" hahmo mikä tuon mukana tulee on dark spyro koska ignitor löytyy jo ja stealth elfeja löytyy myös kaksi kipaletta eli legendary ja ninja versiot. Tosin tuossa taitaa tulla normi versio jota ei vielä ole. "Jippii"

Katselin myös giantsin booster pakettia 3ds:lle amazonista ja yksi olisi ollut 10£ hintaan, mutta kun postikuluja tuli 11£ niin päätin antaa olla.

Itse ostin Spyros Adventure 3DS:lle 20€:lla Gigantista ja toisesta Gigantista ostin Giants Starter Pack 10€:lla 3DS:lle :). Booster Pack näin muutamassa Gamestopissa 10€:lla samalla laitteelle.

Itse olen miettinyt myös noiden 3DS-versioiden ostamista, kun näyttävät ihan hauskoilta ja noissa on ihan mukavat nuo eksklusiivi-hahmotkin. Varsinkin Dark Spyro on tosi coolin näköinen. Pitänee odotella vielä että hinta tippuisi noilla kahdella ekalla Starter Packilla.

Partajeesukselle ja muille kiinnostuneille...

Huuto.netissä yks herra myy 3DS:n giantsin korkkaamatonta boosteria 2,2€ (+ 7€ postit) hintaan.

Mitähän ihmettä. Partis ja muu jengi sai teksteillään lukemaan Skylanderseista lisää ja kai se pitää Wii U:lle heittää Giants ja Swap Force ainakin tilaukseen, kun halvalla näyttää lähtevän. Ilmeisesti noilla Starter Packeilla voi pelata pelit läpi? Kaupassa tosiaan olen katsellut näitä ja pitänyt lähinnä lasten hömppänä enkä ole sen enempää perehtynyt. YouTubesta katsoessa vaikutti kuitenkin sen verran kiinnostavalta ja kun Giantsin ja Swap Forcen starterit saa reiluun 30 euroon, niin miksipäs ei näitä voisi kokeilla.

Juu startereilla pääsee tarinan läpi ja saa jopa kaikki saavutukset jos haluaa ne kerätä ja taito riittää. Itse en ikinä olisi päässyt giantsia nightmare tasolla läpi vain niillä starteri hahmoilla.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Juu startereilla pääsee tarinan läpi ja saa jopa kaikki saavutukset jos haluaa ne kerätä ja taito riittää. Itse en ikinä olisi päässyt giantsia nightmare tasolla läpi vain niillä starteri hahmoilla.

Okei. Hyvä juttu. Onkos jotain "must have" hahmoja, mitä kannattais Giantsiin ja Swap Forceen hankkia? Laitoin Verkkiksestä yhden random hahmon Swap Forcen mukaan. Giantsiin ei ainakaan kotimaisista kaupoista hirveästi näytä löytyvän. Tietysti halvalla jos löytyisi. :) Pitää myös tuota Trap Teamia kyttäillä, kun rupeaa halpenemaan.

Niin ja toimiiko Giantsin hahmot muuten Swap Forcessa? Ilmeisesti taaksepäin ei ainakaan hahmot käy?