Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

^hmmm…Pitäisköhän PS4:n hankintaa lykätä sen, että Nintendo paljastaa suunnitelmansa. Aika pian tulee tuo ensi kesä. Edelleenkin aika vahva kutina, että tuota NX:ää en tule enää ostamaan, mutta pitää nyt tuki eka katsoa, mitä heillä on suunnitteilla.

Miksi PS4:n hankintaa lykkäisi? Mikä estää ostamasta molempia pidemmällä aika välillä?

Mutta asiaan. En usko ensi kesäkuun julkaisuun. Lähinnä siksi, että Nintendo ilmeisesti antoi 3rd partyille ensi näkemyksen nyt E3:ssa. Tämä tarkoittaa että 3rd partyilla olisi alle vuosi aikaa kehittää sille pelejä, jos aikovat saada jotain julkaisuun. Ei se nyt itsemurha olisi, mutta todella outo ratkaisu. Konsolin ja sen työkalujen kehitys on kuitenkin jatkuva prosessi ja olen aika varma että Nintendon alkuperäiset suunnitelmat NX:n julkaisu aikataulusta on aikaistuneet vuodella tai jopa kahdella viimeisen vuoden sisään. Joten kehitystyökalut eivät voi olla edes Nintendolle itselleen ihan parhaassa vedossa vielä. Lisäksi kukaan ei julkaise konsolia kesällä. Koko pallo on sen verran lämmin kesäisin, että harva kököttää sitä sisällä. Tai no, totta kai me, mutta ns. "normaali massa" ei.

Toki jos Nintendo saisi 5-8 pelin julkaisuvalikoiman yksinään ulos, niin miksi ei pelien osalta ensi kesä olisi mahdollinen, mutta en jaksa uskoa että tämä olisi mitenkään realistinen vaihtoehto.

Zero Escape 3 kesällä 2016

Aksyksen stream ei toiminut joten ilmoitukset levisi muita kautta, mutta nyt se on varmaa.

Odotus on ohi.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Miksi PS4:n hankintaa lykkäisi? Mikä estää ostamasta molempia pidemmällä aika välillä?

Koska aikaa ja rahaa pelejä varten on rajallisesti.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Mutta asiaan. En usko ensi kesäkuun julkaisuun.

Toki jos Nintendo saisi 5-8 pelin julkaisuvalikoiman yksinään ulos, niin miksi ei pelien osalta ensi kesä olisi mahdollinen, mutta en jaksa uskoa että tämä olisi mitenkään realistinen vaihtoehto.

Juuh, haisee kyllä omaankin nenään pasha ja vielä kauas. Eihän tuo mahdotonta ole, mutta en silti jaksa uskoa moiseen julkaisuaikatauluun.

Mutta nyt kun päästiin asiaan, niin...

Toinen "luotettava lähde", on saanut tietoonsa, että NX ei tule kilpailemaan PS4:n ja Onen kanssa ainakaan tehoissa. Vaikka en usko kaverin saaneen käsiinsä mitään oikeaa infoa, niin huhun uskon silti. En millään jaksa uskoa, että Nintendo lähtisi kisaamaan konsolinsa kanssa tehoilla, vaan jutun juoni tulee olemaan "jotain muuta".

"Liam Robertson: ‘Nintendo NX Is Not Aiming To Compete Against PS4 On A Power Level’"

Täältäkin löytyy henkilöitä, jotka toivoisi Nintendon seuraavan konsolin olevan perus konsoli, perus ohjaimella, joka olisi tehoissa tahavertainen X1/PS4:n kanssa, ja jolle portattaisiin samat third party multiplattarit, mitä muillekkin alustoille. Itse en uskonut sekuntiakaan tämän toteutumiseen. Myöskään viimeaikojen huhujen ja uutisten varjossa tämä skenario ei näyttäisi toteutuvan.

EDIT: Muksu ehti ensin nähtävästi...

Sonyn yksinoikeudet, huoh.. Microsoftin yksinoikeudet, huoh potenssiin kaksi. Olisihan se ihan "vitun helmee", jos nämä Kioton urpot saisivat puskettua ulos laitteen, jossa vääntöä riittäisi/ 3rd party tuki olisi taattu ja konsoliperseily onnistuisi yhdellä vehkeellä. Nintendolla kuitenkin kaikkein seksikkäin kattaus mitä yksinoikeuksiin tulee. Ilmeisesti ei kuitenkaan käy laatuun, vaan sieltä on taas tulosssa alitehoista paskalaatikkoa pihalle.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Täältäkin löytyy henkilöitä, jotka toivoisi Nintendon seuraavan konsolin olevan perus konsoli, perus ohjaimella, joka olisi tehoissa tahavertainen X1/PS4:n kanssa, ja jolle portattaisiin samat third party multiplattarit, mitä muillekkin alustoille. Itse en uskonut sekuntiakaan tämän toteutumiseen. Myöskään viimeaikojen huhujen ja uutisten varjossa tämä skenario ei näyttäisi toteutuvan.

Mikäli julkaisu olisi niinkin aikaisin, mitä on huhuttu, niin sitten on kyllä selviö etteivät "halpaan" konsoliin lyö sellaista rautaa joka olisi tehoissa tasoissa tai ylikin noista jo ensi vuonna "keski-ikään" tulevista konsoleista. Sitten taas jos Nintendo julkaisee NX:n joskus loppuvuodesta 2017, niin silloin on riittävää tekniikkaa varmasti jo sen verran halvalla saatavissa, että konsolin julkaisuhinta voisi olla samaa luokkaa kuin Wii aikoinaan. Toki myös Xbox One ja PS4 olisivat tuolloin jo huokeaan hintaan tarjolla.

Mutta mutta, ja mutta! Eiköhän Nintendolla ole "taas" tähtäimessä jokin muu kuin tehoissa kilpailu, eli menevät (taas) omia polkujaan uuden innovaation kanssa, joka myös tosipelaajien piireissä tunnetaan nimellä gimmick. Nintendo on itse useaan otteeseen toitottanut, että uudella alustalla on tarjottavanaan jotain uutta ja yllättävää. Onko se sitten jotain yhtä vallankumouksellista kuin Wiin liikkeentunnistus, jää nähtäväksi..!? Vai onko kyseessä joku ihme systeemi, jota eivät edes pelinkehittäjät osaa hyödyntää, kuten Wii U:n GamePad ja sen hyödyntämätön potentiaali asymmetristen pelien suhteen?

Jos pitää paikkansa että NX ei tule "kilpailemaan" edes PS4:n kanssa tehoista, Nintendo suunta on minulle pieni mysteeri. Toki pelimekaniikka tuo hyötyjä ja uusia mahdollisuuksia, mutta fakta on, että jos sitä tehoa ei tuo reippaasti enemmän kuin WiiU:ssa, se oltaisiin voitu tehdä WiiU:lla pelkällä lisälaitteella. Periaatteessa tämä tarkoittaisi sitä että NX olisi pelkkä brändin uusiminen. Ja maksaisin siitä? No ei nyt suuresti pelaajaa houkuttele.

En keksi muuta kuin että Nintendon tähtäimenä olisi naurettavan huokea hinta NX:lle. Esim. PS4:n suurin voiman lähde on GPU, joka perustuu AMD:n HD7870 sarjaan. Tämä tuli markkinoille maaliskuussa 2012!! Siis kolme vuotta sitten. Tämän jälkeen AMD:ltä on tullut HD8000- ja Rx 200 -sarjat, ja todennäköisesti Rx 300 -sarja tulee tämän vuoden puolella ja Rx 400 -sarja ensi vuonna. Ja Nintendo NX ei kilpailisi edes HD7870 -sarjan tehojen kanssa? Kuulostaa aika uskomattomalta tehojen aliarvioinnilta. Tosin tällä saa hinnan varmaan jonnekin 149€/$ paikkeille.
Toki Nintendo voi keksiä jonkin kikkakolmosen joka toisi rahaa ja tehoista ei tarvisi piitata ollenkaan, mutta jos 3rd partyista puhutaan tämä tarkoittaa käytännössä saman tason kamaa mitä mobiilipuolella on. Puhumattakaan siitä että ns. "hc-pelaajat" kaikkoisivat viimeisiään myöten. Ja tämä taas tarkoittaa hei hei Zeldan ja Metroidin kaltaisille eeppisille seikkailuille, kun ostajia ei olisi.

Ensi kertaa oikeasti toivon että Nintendo siirtyisi 3rd party valmistajaksi. Nintendon tyyli on aina ollut raikas ja erilainen kuin muilla. Kun laitetaan kaikki kolme laite valmistajaa vierekkäin ja otetaan heidän suurimmat pelinsä esiin, Nintendo on se jonka tunnistaa. WiiU:n kanssa se on vain korostunut. Tähän kun vielä lisätään se, että kun Nintendo jättää turhat kikkailut pois, tuloksena on aina (AINA) laatua, niin uskallan sanoa että WiiU on aliarvostetuin konsoli mitä on ikinä ollut. Kyllä, menee ohi myös DC:n ja GC:n. Miten siis voi olla että WiiU:n kaltainen peli laite ei menesty? Monta asiaa on varmasti, mutta suurimpana on PR. Kuten täälläkin on usein mainittu. Ei se tarvitse uutta "kikkaa" vaan markkinointia. Tehoissa on se, että sitä on helppo markkinoida. Hyviä pelejä vielä helpompi.
Miettikää jos Nintendo olisi pelannut korttinsa kuten moni salaa ja avoimesti toivoo: 1080p/60fps Metroid, 1080p/60fps F-Zero, 1080p/60fps Zelda, 1080p/60fps Bayonetta, 1080p/60fps DKC,... jumalauta päärähjähtäisi pelkästään siitä että pressin ruudulle tuo viidessä rivissä mustalla tekstillä valkoisella pohjalla. Ja tuosta vielä on tullut se pelaajien graalin malja ja innovaatio joka odottaa toteutumistaan. Sitä ei ole PS4:llä, eikä X1:llä.

Ja totta kai, myönnän, ei teknisillä saavutuksilla tee mitään jos pelimekaniikka ei ole kunnossa. Mutta kuinka moni ei uskoisi että Retro Studios saisi jotain helvetin hienoa aikaiseksi, jos olisi 1080p/60fps Metroidiin? Tai Platinum Gamesin 1080p/60fps Bayonetta. Aivan sama vaikka peliä voisi ohjata ajatuksilla, jos se maksaisi esim. Bayonetta 3:lle 1080p/60fps tason, näytän sormea ja käsken antamaan sen ****n 1080p/60fps!

Pitkä avautuminen, mutta pointti oli se että: Pelaajan pelit tarvitsevat tehoja. Jos Nintendo NX ei kilpaile edes PS4:n kanssa tehoissa, sieltä on tulossa pienempi harppaus mitä oli Wiin ja WiiU:n välillä. Tämä tarkoittaa sitä että AAA -pelejä sille ei tule kuin Nintendon julkaisemana, joka pudottaa pisteitä lisää. Ja huom. en tarkoita että NX ei voisi menestyä. Se voi olla hyvinkin Wiin kaltainen menestys. Mutta kuten Wiikin lopulta, tällä suuntauksella se ei todennäköisesti ole minulle.

Ja kyllä, lopulta tällä koko kirjoituksella ei ole paskankaan väliä ja se on aivan turha, koska NX:stä ei ole vielä mitään tietoa. Mutta en sanoisi että näillä kirjoituksilla olisi ikinä paskankaan väliä tai että ne olisivat mitään muuta kuin turhia.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

[b]1080p/60fps[/b] Metroid... [b]1080p/60fps[/b] F-Zero... [b]1080p/60fps[/b] Zelda... [b]1080p/60fps[/b] Bayonetta... [b]1080p/60fps[/b] DKC...

...[b]1080p/60fps[/b] Metroidiin? Tai Platinum Gamesin [b]1080p/60fps[/b] Bayonetta. Aivan sama vaikka peliä voisi ohjata ajatuksilla, jos se maksaisi esim. Bayonetta 3:lle [b]1080p/60fps[/b] tason, näytän sormea ja käsken antamaan sen ****n [b]1080p/60fps![/b]

Pitkä avautuminen, mutta pointti oli se että: Pelaajan pelit tarvitsevat tehoja.

Ja tässä hyvät naiset ja herrat näemme pelimaailman yhden isoimmista syövistä tällä hetkellä pähkinänkuoressa. Ei, en todellakaan tarkoita tekstin kirjoittanutta käyttäjää joka on yksi tämän portaalin jaloimmista edustajista, vaan puhun noista lihavoiduista kohdista. Tuo maaginen numerosarja on nykyään se asia, jota pelaajiksi itseään kutsuvat uunot kuvittelevat päässään pelin laadun takeeksi mutta luojan kiitos maailmassa on myös yli 25 ÄO:n omaavia ihmislajin edustajia jotka ovat vielä sen ihan perinteisen videopelaamisen ja peleistä nauttimisen kannalla.

"Pelaajan pelit tarvitsevat tehoja" sanottiin lainauksen lopussa ja tälle virkkeelle nauroin niin kovaa että naapurusto heräsi. Jos tämä väite pitäisi likimainkaan paikkansa, PS Vita keikkuisi myyntitilastojen kärjessä käsikonsolimarkkinoilla, ensimmäinen Playstation ei olisi ikinä noussut sukupolvensa menestyneimmäksi konsoliksi (N64 oli kuitenkin tehokkaampi) eikä kukaan olisi koskaan korviansa hetkauttanut noin puolelle markkinoille tänä päivänä tulevista indie-nimikkeistä. Pelaajan pelien tulee olla hyviä videopelejä ja that's it. Siihen ei tarvita tehoja vaan ne ovat jumalauta se kirsikka siellä kakun päällä ja se kakku muodostuu kaikesta muusta jota eivät nykyajan pässit osaa peleissä arvostaa. 1080p/60fps on helvetin kiva lisä peliin kuin peliin mutta jos kaikki muu pelissä on päin persettä, mitä sekään enää pelastaa? Mutta sinänsä olet oikeassa että jos Nintendo olisi E3:lla näyttänyt post-it-lapun jossa olisi lukenut tuo kaikki paska jotta lihavoin tekstistäsi, olisi netin kuolasuujonnet olleett luonnollisesti innoissaan asiasta ja hype olisi satavarmasti ollut taattu. Se on valitettava fakta mutta kun kansa vaatii tehoja, annetaan heille tehoja mutta kun tätä trendiä jatketaan tarpeeksi pitkään, unohdetaan se videopelien tärkein asia (toimivuus ja viihdearvo) jonka jälkeen pelaammekin Beyond: Two Soulsin tai Order 1886:n kaltaista sysipaskaa silmäkarkkia ja kun tämä tapahtuu, on peliala kusessa ehkä jopa kovempaa kuin 80-luvun puolivälissä Atarin upottaessa koko bisneksen. En nyt sano että olemassa ei ole peliä joka onnistuisi näyttämään hyvältä ollen samalla laadukas muillakin osa-alueilla (Bayonetta 2, Witcher 3, Bloodborne, Mario Kart 8 jne.) mutta nuo kaksi mainitsemaani esimerkkiä ovat malliyksilöitä siitä kun mennään ulkoasuperse edellä puuhun ja sitten ihmetellää monttu auki että miksi jengi haukkuu meidän pelien kontrolleja, pelattavuutta ja tarinaa?

Sitten itse vellovaan keskusteluun NX:stä...

Se on hassua miten "alitehoinen" Wii tykitti kovempia myyntilukuja tauluun yksinään mitä PS4 ja Xbox One ja Wii U ovat lähestulkoon saaneet yhteensä aikaan samassa ajassa, puhumattakaan siitä miten DS ja 3DS ovat käsikonsoleilla jatkuvasti kyykyttäneet kilpailijaansa vaikka tehoissa ne häviävät Sonyn vehkeille jokaisella osa-alueella. Wiillä oli innovaatio ja siihen liitoksissa oleva markkinarako, käsikonsoleilla puolestaan puhtaasti laadukkaampi pelivalikoima ja jos NX-vehje saa nämä molemmat asiat valjastettua brändiinsä ja markkinointiinsa tulevan konsolin kanssa, on taivas vain rajana. Itse näen itseni pelaajana ja olen sitä ollut niin kauan kuin vain muistan ja itseäni ei haittaa pätkääkään jos tuleva laite ei kilpaile tehoissa muiden markkinoilla olevien konsolien kanssa. Jos minun olisi tällä hetkellä aivan pakko valita, pelaisin aika lailla mieluummin Affordable Space Adventuresia kuin Orderia ja uskon että en ole asian kanssa yksin ja toivottavasti Nintendo ottaa tämän huomioon uuden konsolinsa kanssa. Antaa urpojen itkeä pikseliensä ja freimiensä perään, kyllä nekin sieltä myöhemmin viisastuu ja näkee että pelaamisessa se ulkoasu ja pintakiilto ei ole se tärkein asia.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

. Hyviä pelejä vielä helpompi.
Miettikää jos Nintendo olisi pelannut korttinsa kuten moni salaa ja avoimesti toivoo: 1080p/60fps Metroid, 1080p/60fps F-Zero, 1080p/60fps Zelda, 1080p/60fps Bayonetta, 1080p/60fps DKC,...

*YAWN*

Norsukampa tuossa yllä melko pitkälti jo kiteytti ajatukseni tästä, joten ei tarvitse siitä enää sen enempää avautua. Mutta siis yllättävää, että joillekkin näemmä tulee vielä yllätyksenä, ettei Nintendo ole kehittämässä suoraan kilpailevien konsolien kanssa kilpailevaa tehofokusoitunutta peruskonsolia. Se ei pelkästää olisi aivan kuolettavan tylsä idea vaan myös kaupallinen itsemurha. "The Nintendo Difference" on se juttu edelleenkin ja kilpailusta selkeä erottuminen on oikea tie.

Itse olen vielä aika skeptinen NX:n suhteen, mutta jotain tuollaista strategiaa itsekkin kaavailin Nintendolle suotuisaksi. Tuo tehoihin nojaava triple A on turvonnut kalkkuna, joka alkaa karkaamaan käsistä paisuvine budjetteineen. Tästä viestii mm. se, että PS4:n jymymenestyksen keskellä isot pelitalot silti shiftaavat fokusta mobiilipuolelle. Olisi juuri nimenomaan fiksu veto Nintendolta "downgradeta" NX sille tasolle, että sille on helppoa, tehokasta ja edullista kehittää klassista, laadukasta videopelisisältöä, runsaissa määrin. Siinä missä muu triple A-maailma siirtyy päivä päivältä enemmän varmasti tuottaviin, riskittömiin kaavoihin/franchiseihin, ja erityisesti tuohon nykypäivän vitsaukseen, eli scriptattuun cinematic action hollywood-apinointi huttuun, Nintendo ottaisikin ihan eri suunnan. Itse näkisin DS/3DS-mäisen suuntauksen oikeana. Joku teknologinen innovaatio, joka tekee paketista mielenkiintoisen, ja hyvällä syötöllä huippulaadukasta klassisempaa ja "pienempää" laatupelattavaa. Teknologisen innovaation ei tarvitse välttämättä tarkoittaa mitään "gimmick" ohjausta, mutta joku jippo siinä olisi syytä olla, joka mahdollistaa erilaiset pelikokemukset, mitä ne, joita kilpailijat tällä hetkellä tarjoavat.

On aikamoista "tosipelaajien" aliarvioimista väittää heidän välittävän vain siitä, kuinka monta pikseliä ruudussa on yhtäaikaa, ja millä ruudunpäivityksellä ne pikselit liikkuu….Luokittelen itseni niin corepelaajaksi, mitä voi olla, ja itselleni esim. 2014 parhaita pelikokemuksia oli Shovel Knight. Koen myös, että peli on nimenomaan suunnattu niille, jotka ovat pelanneet videopelejä alusta saakka. On olemassa kokonainen maailma corepelaajia -juuri näitä videopelien kanssa kasvaneita, aikuisia ihmisiä-, jotka arvostavat videopelaamisessa muita aspekteja, kuin niitä, mitä triple A nykyisellään tarjoaa. Nintendo NX voisi olla tälle segmentille suunnattu laite. Kompakti, edullinen, konseptuaalisesti yhtenäinen paketti, jolle kehitetään "oikeita" videopelejä, vaihtoehdoksi mainstream videopelaamisen ottamalle suuntaukselle.

Toisekseen, eikös aika moni Nintendon oma peli Wii U:llakin pyöri 1080p/60fps..?

Olet Norsukampa sinänsä oikeassa. Sanoinkin että "ei teknisillä saavutuksilla tee mitään jos pelimekaniikka ei ole kunnossa." Eli totta kai mennään se itse peli edellä ja tekninen saavutus tulee sitten. Esim. Bayonetta 2 on minulle parempaa mitä mikään on vielä PS4:llä tai X1:llä ollut. Samoin DKC. Mutta odotinko että Nintendo toisi seuraavaksi sen prkl 1080p/60fps DKC:n seuraavalle konsolilleen? Kyllä. Tai olisinko pettynyt jos Bayonetta 3 tulisi ja se ei olisi 1080p/60fps? Olisin. Entä kyrsisikö jos seuraava Mario olisi vain 720p/60fps? No ei. Marion maailma on esim. DKC:hen verrattuna varsin yksinkertainen ja ei se tarvitse kovaa rautaa taakseen ollakseen hieno tai hyvä. Tosin 30fps olisi pettymys, varsinkin kun SM3DW hoiti tämän hyvin.

Keskityin ehkä hiukan liikaa latelemaan noita toiveita edellisessä viestissä tai painotin niitä turhan paljon. Tarkoitukseni oli siis tuoda esille mitä tämä tarkoittaa Nintendon asenteen ja käytännössä tulevaisuuden osalta. WiiU on ollut huimaa menoa Wiin jälkeen. Wii oli enemmän tai vähemmän paskaa minulle ja yksi suurimpia pettymyksiä mitä peliharrastuksen kanssa on ikinä tullut koettua. Mutta WiiU on tuonut puhdasta peli-iloa pelaamiseen pitkästä aikaa ilman typerää waglewagle täytettä. Viime sukupolven ainoa peli joka pystyi kunnolla tähän oli Bayonetta. Nyt WiiU:n peleistä voi sanoa suurimman osan olevan aivan toista maata kuin Wiin katalogi. Okei, SW3DW meinasi pudottaa tässä pallon, mutta en yhdestä kohdasta yhdessä kentässä viitsi niin paljoa sakottaa. Toki poikkeuksiakin on, mutta eihän Nintendolta ole tullut vuosiin sellaista peliä kuin esim. DKC:TF. Kursailematonta pelaamista rautaisella pelimekaniikalla ja täydellisellä teknisellä toteutuksella.
Jos Nintendo ei tuo NX:ään tehoja juuri ollenkaan lisää (kuten huhu kertoo), Nintendon pitää tuoda vaihtoehtoinen "koukku". Mitä tämä tarkoittaa? No "waglewagle".

Ja siis kuten sanoin, eihän tämä tarkoita että NX ei olisi menestynyt. Jos Nintendo keksii sen oikean "kikan", voi hyvin olla menestynyt. Mutta se ei tarkoita että se olisi hyvä pelilaite.

Mitä tehoihin konsolisosukupolven sisällä tulee, niin olet oikeassa. Tehoilla ei ole väliä niin pienellä skaalalla. Mutta kyllä se ero löytyy jos PSOne laitetaan viivalle GC:n ja Xboxin kanssa. Kuten NX:llä nyt tuntuu vähän käyvän PS4:n ja X1:n kanssa. Tietenkään käytännön ero sukupolvien välillä ei ole niin suuri kuin aikaisempina vuosina, mutta eihän WiiUta silti voi edes verrata PS4:ään tai X1:een. Ja jos NX ei juurikaan lisätehoja tuo, tilanne on sama. Ja sitten tulee se pelko jonka jo sanoin: "Waglewagle".

Lainaus käyttäjältä Megaman

*YAWN*

Mene nukkumaan, aikuiset keskustelee.

Lainaus käyttäjältä Megaman

...Nintendo ole kehittämässä suoraan kilpailevien konsolien kanssa kilpailevaa tehofokusoitunutta peruskonsolia. Se ei pelkästää olisi aivan kuolettavan tylsä idea vaan myös kaupallinen itsemurha. "The Nintendo Difference" on se juttu edelleenkin ja kilpailusta selkeä erottuminen on oikea tie.

Vieläkin hiukan ihmettelen että Nintendo fanina sinulle ei kuitenkaan riitä Nintendon peli sellaisenaan. Haluat siihen jonkin "kikan". Minusta Nintendon suurin vahvuus on se erinomaisuus joka on paistanut jokaisesta pelistä, lukuunottamatta juuri niitä "kikka" pelejä, joiden taso oli vähintäänkin ailahtelevaa. Ja siis varsinkin jos Shovel Knight oli sinusta vuoden 2014 paras peli, samalla kun Nintendolla oli näitä "innovaatioita" tarjolla.
Ja en ikinä uskonutkaan että sieltä tehofokusoitunut konsoli tulisi, mutta sen kyllä oletin että sieltä olisi tullut jotain mikä pärjäisi tullessaan 4-5 vuotta vanhalle raudalle. En sanoisi että se olisi silloinkaan erityisen "tehofokusoitunutta" jos pärjäisi.

Lainaus käyttäjältä Megaman

On aikamoista "tosipelaajien" aliarvioimista väittää heidän välittävän vain siitä, kuinka monta pikseliä ruudussa on yhtäaikaa, ja millä ruudunpäivityksellä ne pikselit liikkuu….Luokittelen itseni niin corepelaajaksi, mitä voi olla, ja itselleni esim. 2014 parhaita pelikokemuksia oli Shovel Knight. Koen myös, että peli on nimenomaan suunnattu niille, jotka ovat pelanneet videopelejä alusta saakka. On olemassa kokonainen maailma corepelaajia -juuri näitä videopelien kanssa kasvaneita, aikuisia ihmisiä-, jotka arvostavat videopelaamisessa muita aspekteja, kuin niitä, mitä triple A nykyisellään tarjoaa.

Toki Shovel Knight on arvostettu, eikä syyttä. Kaikilla peleillä on paikkansa, kun puhutaan laadukkaista peleistä. Tiesitkö muuten että Shovel Knight on 60fps? ;)

Lainaus käyttäjältä Megaman

Toisekseen, eikös aika moni Nintendon oma peli Wii U:llakin pyöri 1080p/60fps..?

Ei. 720p/60fps taitaa olla maksimi.

EDIT: Hups..tuplaposti. Olisihan sitä voinut aikasempaakin muokata...

Lainaus käyttäjältä Megaman

On olemassa kokonainen maailma corepelaajia -juuri näitä videopelien kanssa kasvaneita, aikuisia ihmisiä-, jotka arvostavat videopelaamisessa muita aspekteja, kuin niitä, mitä triple A nykyisellään tarjoaa. Nintendo NX voisi olla tälle segmentille suunnattu laite. Kompakti, edullinen, konseptuaalisesti yhtenäinen paketti, jolle kehitetään "oikeita" videopelejä, vaihtoehdoksi mainstream videopelaamisen ottamalle suuntaukselle.

Tätä vartenhan markkinoilla on laite nimeltä 3DS jonka pelikokoelma on laadukkaampi ja parempi kuin kaikkien kolmen nykysukupolven kotikonsolin yhteensä.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

eihän Nintendolta ole tullut vuosiin sellaista peliä kuin esim. DKC:TF. Kursailematonta pelaamista rautaisella pelimekaniikalla ja täydellisellä teknisellä toteutuksella.

Hmmm... New Super Mario Bros-sarja, TLoZ: Link Between Worlds, Splatoon, Pikmin 3, uusimmat Smash Bros-pelit, Mario Kartit 7 ja 8, Yoshi's Woolly World. Nuo tuli mieleen näin kahden sekunnin miettimisellä ja lisääkin varmasti löytyy jos asiaan keskittyy oikein kunnolla.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Ja siis kuten sanoin, eihän tämä tarkoita että NX ei olisi menestynyt. Jos Nintendo keksii sen oikean "kikan", voi hyvin olla menestynyt. Mutta se ei tarkoita että se olisi hyvä pelilaite.

Mikä onkaan sitten hyvän pelilaitteen määritelmä ja mikä onkaan sitten loppupeleissä se "pelaamisen" määritelmä. Wii saa paljon paskaa niskaansa ihan aiheesta ja itseäkin harmitti laitteen omistajana sen täysivaltaisen potentiaalin hukkaan heittäminen mutta karu fakta on se, että se oli videopelialalle sen kaipaama freesi tuulahdus ja ilman tällaisia riskejä, pelaisimme seuraavatkin 25 vuotta risti-istunnassa lattialla telkkarin edessä padi kädessä ja pää vinossa. Pelaamisen on pakko mennä viihdemuotona eteenpäin ja se ei voi tehdä sitä loputtomiin PS4:n ja Xbox Onen viitoittamalla tiellä jossa uuden konsolin ainoa merkittävä ero edelliseen, on se että nyt saadaan vanhalla sukupolvella julkaistuja pelejä XXXXp-resoluutiolla YYYYp-resoluution sijaan. VR on asia jota monet ovat povanneet pelialan uudeksi buumiksi á la liikkeentunnistus ja vuosien 2006-2010 sosiaalinen pelaaminen mutta itse uskon että siitä ei tule kuin pienten piirien hupia joka ei tule olemaan kuin FPS-pelien autenttisuutta parantava helvetin kallis lisälaite.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Mitä tehoihin konsolisosukupolven sisällä tulee, niin olet oikeassa. Tehoilla ei ole väliä niin pienellä skaalalla. Mutta kyllä se ero löytyy jos PSOne laitetaan viivalle GC:n ja Xboxin kanssa.

Totta kai noiden laitteiden välillä on myllyissä ja silmäkarkissa eroja mutta se ei koskaan estänyt minua nauttimasta täysin siemauksin Metal Gear Solidista, Final Fantasy IX:stä, NHL 98:sta, Wild ARMs:sta tai mistään muustakaan ykköspleikkarin legendaarisista peleistä. Tähän kohtaan nämä grafiikkakuolasuut yleensä itkevät "mut hei eiks olis kivempi pelaa noit paremmil kraffoil??" mutta tämä nyt on vaan typerää haihattelua. Miksi näiden janarien mielestä ei tällä hetkellä olisi mukavampi pelata vaikka Bloodbornea paremmilla grafiikoilla mitä se tällaisenaan meille esittelee?

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

eihän WiiUta silti voi edes verrata PS4:ään tai X1:een. Ja jos NX ei juurikaan lisätehoja tuo, tilanne on sama. Ja sitten tulee se pelko jonka jo sanoin: "Waglewagle".

Entäpä jos "waglewaglen" sijaan (huvittavaa että porukka jollain tavoin kiroaa liikeohjausta vaikka se olisi hyvin toteutettukin...) saadaan markkinahintojen keskiarvon alapuolella reilusti oleva pelikonsoli jolle julkaistaan enimmäkseen hyviä pelejä?

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Jos Nintendo ei tuo NX:ään tehoja juuri ollenkaan lisää (kuten huhu kertoo), Nintendon pitää tuoda vaihtoehtoinen "koukku". Mitä tämä tarkoittaa? No "waglewagle". Ja sitten tulee se pelko jonka jo sanoin: "Waglewagle".

Tämä on kyllä juuri se "tehoklikille" ominainen, surkuhupaisan mustavalkoinen näkemys käsillä olevista vaihtoehdoista. Joko tehot + perusohjain + third party multiplattarit (eli siis 1:1 kilpailjoiden strategian kanssa), TAI wagglewaggle. Wii U:ssakin tuo pahamainenen wagglewaggle (ymmärrän tällä wiimoten ravistelun, kuten vaikkapa Wariowaressa) on ollut mitättömän pienessä roolissa (itseasiassa en muista pelanneeni ainoatakaan wagglewaggle-peliä konsolilla), mutta jos se ei ole perusohjain as in PS/xbox padi - riittää vaikkapa, että se on peruohjain, jossa on näyttö, niin se kategorisoidaan wagglewaggleksi. It's that simple.

Itseäni ei haittaa, jos liikkeentunnistus tulee NX:ään mukaan siinä määrin, mitä esim Gamepadissa - Splatoon on testamentti sille, että liikkeentunnistus on absoluuttisen paras kontrollimetodi joihinkin pelityyppeihin ja oikealla tavalla toteutettuna. Jos saisin itse päättää, tämä kontrollimetodi kopioitaisiin kaikkiin first-/thirdperson shoottereihin. MUTTA. Liikkeentunnistus oli ja meni, siihen ei omastakaan mielestäni kannata satsaa seuraavalla rundilla ainakaan siinä määrin, että konsolin konsepti olisi sen varassa. Se olisi yhtä huono idea, mitä kilpailevien konsolien kopion lanseeraaminen. Tämä ei silti tarkoita, että ainoa toinen olemassaoleva vaihtoehto olisi perus konsoli, jonka tärkein atribuutti on tietty resoluutio x framerate. NX:n ohjainkin voi puolestani olla ihan perus ohjain, jollain pienellä Nintendo twistillä, mutta JOTAIN konseptissa on oltava, joka erottaa sen kilpailijoiden tarjonnasta - muutakin kuin nintendon first partyt.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Ei. 720p/60fps taitaa olla maksimi.

Joo ja tämä onkin nakertanut pelinautintoa niin dramaattisesti, että kaikki TOSIpelaajat ovat lähteneet heittämään. Se on se kriittinen 360 pikselin ero, joka määrittelee modernin tosipelaamisen ja ajastansa jälkeen jääneen, tosipelaajille kelvottoman sisällön. Näihin kriittisiin pikseleihin on koko videopelaamisen kehitys kulminoitunut. Nintendo, mitä ikinä teettekin seuraavalla rundilla, niin pitäkää nyt huolta, että ne puuttuvat pikselit ovat siellä!!

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Vieläkin hiukan ihmettelen että Nintendo fanina sinulle ei kuitenkaan riitä Nintendon peli sellaisenaan.

Nintendo ei ole minulle yhtäkuin Nintendon pelit, vaan tämä: Nintendon rauta + Nintendon pelit. Siksi en myöskään halua, että Nintendo alkaisi julkaisemaan pelejänsä muille alustoille.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

[quote='käyttäjältä JayeizH+]
eihän Nintendolta ole tullut vuosiin sellaista peliä kuin esim. DKC:TF. Kursailematonta pelaamista rautaisella pelimekaniikalla ja täydellisellä teknisellä toteutuksella.
[/quote]
Hmmm... New Super Mario Bros-sarja, TLoZ: Link Between Worlds, Splatoon, Pikmin 3, uusimmat Smash Bros-pelit, Mario Kartit 7 ja 8, Yoshi's Woolly World. Nuo tuli mieleen näin kahden sekunnin miettimisellä ja lisääkin varmasti löytyy jos asiaan keskittyy oikein kunnolla.

Tarkoitin siis ennen DKC:TF:ää. NSMB sarja Wiillä pilataan waglella. Samoin Wiin DKC.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Mikä onkaan sitten hyvän pelilaitteen määritelmä ja mikä onkaan sitten loppupeleissä se "pelaamisen" määritelmä. Wii saa paljon paskaa niskaansa ihan aiheesta ja itseäkin harmitti laitteen omistajana sen täysivaltaisen potentiaalin hukkaan heittäminen mutta karu fakta on se, että se oli videopelialalle sen kaipaama freesi tuulahdus ja ilman tällaisia riskejä, pelaisimme seuraavatkin 25 vuotta risti-istunnassa lattialla telkkarin edessä padi kädessä ja pää vinossa. Pelaamisen on pakko mennä viihdemuotona eteenpäin ja se ei voi tehdä sitä loputtomiin PS4:n ja Xbox Onen viitoittamalla tiellä jossa uuden konsolin ainoa merkittävä ero edelliseen, on se että nyt saadaan vanhalla sukupolvella julkaistuja pelejä XXXXp-resoluutiolla YYYYp-resoluution sijaan. VR on asia jota monet ovat povanneet pelialan uudeksi buumiksi á la liikkeentunnistus ja vuosien 2006-2010 sosiaalinen pelaaminen mutta itse uskon että siitä ei tule kuin pienten piirien hupia joka ei tule olemaan kuin FPS-pelien autenttisuutta parantava helvetin kallis lisälaite.

Xbox Onen viitoittama tiehän oli alunperin aivan jotain muuta. Ei ole enää. Ja on totta että uusia juttuja pitää testata ja on uudet jutut ja kokeilut on aina hyvä juttu. Mutta pitääkö se tehdä aikaisemman "parhauden" kustannuksella? Minusta ei ja näin ei olisi tarpeenkaan.

Itse luokittelen hyvän pelilaitteen sellaisena jolla on kiva pelata ja sille saa hyviä pelejä. Wiillä tämä ei oikein toiminut, WiiU:lla on toiminut Nintendon osalta oikeastaan aina kun tabletti ja mote on jätetty pois. Toki määrityksiä ja tulkintoja on monia, mutta olen tässä puhunut itseni kaltaisen pelaajan kannalta. Wii on menestyksenä mitattuna hyvä pelilaite ja bilekonsolina todella kova, mutta ei siitä nyt sitä pelaamisen riemua ole saanut mitä esim. WiiU -peleistä on saanut.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Totta kai noiden laitteiden välillä on myllyissä ja silmäkarkissa eroja mutta se ei koskaan estänyt minua nauttimasta täysin siemauksin Metal Gear Solidista, Final Fantasy IX:stä, NHL 98:sta, Wild ARMs:sta tai mistään muustakaan ykköspleikkarin legendaarisista peleistä. Tähän kohtaan nämä grafiikkakuolasuut yleensä itkevät "mut hei eiks olis kivempi pelaa noit paremmil kraffoil??" mutta tämä nyt on vaan typerää haihattelua. Miksi näiden janarien mielestä ei tällä hetkellä olisi mukavampi pelata vaikka Bloodbornea paremmilla grafiikoilla mitä se tällaisenaan meille esittelee?

Kuten sanoit, pelaamisen on mentävä eteenpäin ja tämä on yksi tapa kuinka se menee eteenpäin. Ja tämä tapa sopii minulle (ja monelle muullekin) pelaajana paremmin kuin Nintendon "waglewagle". Tehoja voi parjata vaikka kuinka että pelkästään niillä ei pelista laadukasta saada. Ja onhan se ihan totta. Mutta sama pätee pidemmälti näihin Nintendon innovaatioihinkin, ehkä jopa kovemmalla kädellä. Ja uskallan väittää että myös tehot tuovat innovaatioita. Esim. Hyrule Warriors ilman pykimistä olisi aika paljon hienompaa pelattavaa, vaikka myönnänkin että se on nytkin ihan kelpo viihdettä. Ei se innovaatiota tietty ole, mutta tehojen tuomaa parannusta peliin.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Entäpä jos "waglewaglen" sijaan (huvittavaa että porukka jollain tavoin kiroaa liikeohjausta vaikka se olisi hyvin toteutettukin...) saadaan markkinahintojen keskiarvon alapuolella reilusti oleva pelikonsoli jolle julkaistaan enimmäkseen hyviä pelejä?

Ongelma on se että en ole vielä oikein pelannut hyvää peliä näillä "vaihtoehtoisilla" ohjaustavoilla. Zack&Wiki on ehkä paras yritys mitä on ollut, mutta senkin pilasi ohjaustarkkuus. Pikmin -sarja on varmaan parhaimmillaan motella ja uskon että tämä on niitä harvoja genriä jotka oikeasti hyötyvät motesta. Pikmin sarjana ei itseä jostain syystä kiinnosta, joten tässä voi olla (yksi) genre joka todistaa väitteeni vääräksi. Vielä se ei ole sitä yhdellä sarjalla tehnyt.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Tämä on kyllä juuri se "tehoklikille" ominainen, surkuhupaisan mustavalkoinen näkemys käsillä olevista vaihtoehdoista. Joko tehot + perusohjain + third party multiplattarit (eli siis 1:1 kilpailjoiden strategian kanssa), TAI wagglewaggle. Wii U:ssakin tuo pahamainenen wagglewaggle (ymmärrän tällä wiimoten ravistelun, kuten vaikkapa Wariowaressa) on ollut mitättömän pienessä roolissa (itseasiassa en muista pelanneeni ainoatakaan wagglewaggle-peliä konsolilla), mutta jos se ei ole perusohjain as in PS/xbox padi - riittää vaikkapa, että se on peruohjain, jossa on näyttö, niin se kategorisoidaan wagglewaggleksi. It's that simple.
....
Tämä ei silti tarkoita, että ainoa toinen olemassaoleva vaihtoehto olisi perus konsoli, jonka tärkein atribuutti on tietty resoluutio x framerate. NX:n ohjainkin voi puolestani olla ihan perus ohjain, jollain pienellä Nintendo twistillä, mutta JOTAIN konseptissa on oltava, joka erottaa sen kilpailijoiden tarjonnasta - muutakin kuin nintendon first partyt.

No nyt olet käsittänyt taas aivan väärin. Vaihtoehdot on hyvästä. Mitä luulet tähtääkö Nintendo vaihtoehtoihin jos tehot ovat vain hiukan WiiU:n yli ja "koukkuna" on jokin uusi tapa pelata?

En todellakaan vastusta vaihtoehtoisia ohjaustapoja juurikin vaihtoehtona. Ja tämä on toiminut WiiU:lla aika hyvin. Bayonetta 2:ssakin on "waglewagle" (käytän tätä siis kuvaamaan kaikkea vaihtoehtoista pelaamismekaniikkaa) mahdollisuus ja ei se minua haittaa, kun saan pelata normaalillakin tavalla. Mutta kun mennään Wiin tavoin, että pakotetaan se pelimekaniikkaan (DKC, NSMB, jne.) ollaan väärällä tiellä. Ja jos Nintendo ei päivitä tehoja laitteeseensa, sen painotus on aivan muualla. Tämä taas tarkoittaa Wiin tietä.

Lainaus käyttäjältä Megaman

[quote='käyttäjältä JayeizH+]
Ei. 720p/60fps taitaa olla maksimi.
[/quote]
Joo ja tämä onkin nakertanut pelinautintoa niin dramaattisesti, että kaikki TOSIpelaajat ovat lähteneet heittämään. Se on se kriittinen 360 pikselin ero, joka määrittelee modernin tosipelaamisen ja ajastansa jälkeen jääneen, tosipelaajille kelvottoman sisällön. Näihin kriittisiin pikseleihin on koko videopelaamisen kehitys kulminoitunut. Nintendo, mitä ikinä teettekin seuraavalla rundilla, niin pitäkää nyt huolta, että ne puuttuvat pikselit ovat siellä!!

No todellakin! Iskee silmään ne puuttuvat pikselit kuin 1000 tikaria. Nyt ymmärrät vihdoin miksi WiiU on paskin laite ikinä.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Nintendo ei ole minulle yhtäkuin Nintendon pelit, vaan tämä: Nintendon rauta + Nintendon pelit. Siksi en myöskään halua, että Nintendo alkaisi julkaisemaan pelejänsä muille alustoille.

Eli sinä tuomitset pelin pelkän laitteen vuoksi, et vain pelien. Ja sitten vielä riittää pokkaa tuomita toiset siitä kun haluaa itse peleiltä parempaa teknistä suoritusta. Juuri näin. Olisi se Super Mario Worldkin ollut niin paljon huonompi jos olisi tullut konsolille jonka päällä lukee Sega. Uskallan sanoa että saan enemmän porukkaa puolelleni jos aletaan vertailemaan kumpi merkkaa enemmän 1080p/60fps, vai se että laitteen päällä lukee Nintendo.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Nintendo ei ole minulle yhtäkuin Nintendon pelit, vaan tämä: Nintendon rauta + Nintendon pelit. Siksi en myöskään halua, että Nintendo alkaisi julkaisemaan pelejänsä muille alustoille.

Tämä on sitä ns. "fanipoikameininkiä" jota pelimaailmassa nähdään tänä päivänä valitettavan paljon. Final Fantasy-fanit repimässä itselleen uutta peräaukkoa vuonna 2000-luvun lopulla vain siksi koska pelisarjan pelejä alettiin julkaisemaan myös Xbox 360:lle (vaikka sarjan pelejä on läpi historian ilmestynyt useallekin eri alustalle), Tekken-fanaatikot itkemässä samasta syystä (Tekken Advance muutamaa vuotta aiemmin anyone?) ja pari muutakin mainiota esimerkkiä. Kaikkia näitä asioita yhdisti vain se että kilpailija saa omalla suosikkivalmistajan laitteella tutuksi tulleen sarjan ja kuten suluissa olevista seikoista voitte tavata, ei näillä apinoilla ollut hajuakaan mistä puhuivat ja miksi olivat edes vihaisia. Ei itseäni haittaisi jos Nintendon pelit tulisivat muillekin alustoille kunhan jälki olisi totutun laadukasta. Sega ei tätä siirtymää onnistunut kauhean hyvin jostain syystä tekemään pelivalmistajaksi siirryttyään joten hieman jänskättää osaisiko Nintendo hoitaa asian yhtään paremmin.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Kuten sanoit, pelaamisen on mentävä eteenpäin ja tämä on yksi tapa kuinka se menee eteenpäin. Ja tämä tapa sopii minulle (ja monelle muullekin) pelaajana paremmin kuin Nintendon "waglewagle".

Olisi ihan helvetin mukava tietää miksi asia on näin? Johtuuko tämä liiketunnistusta kohtaan jokaisen "hooseecoreeesportstosipelaajan" suunnalta siitä että nämä ovat pelanneet huonosti toteutettua motion control-peliä? Itselle ensimmäinen liikkeentunnistuspeli jota pelasin oli PS2:n Eyetoy ja ensimmäinen suuren yleisön suosiota nauttiva moinen oli luonnollisesti Wii Sports. En pitänyt Wii Sportsin tarjoamasta epätarkasta heilumisesta (asia joka korjattiin helvetin tyylikkäästi Wii Sports Resortsissa) mutta en sen johdosta vannonut vihaa ja raivoa kaikkea liikeohjausta käyttävää kohtaan vaan annoin mahdollisuuksia ja löysin julkaistuista peleistä aivan tautisen kovia liikeohjausta hyödyntäviä pelejä. Se pettymyksen tunne kun pelaa Battlefieldiä padilla sen jälkeen kun on kokeillut parhaita mahdollisia konsolilla nähtyjä FPS-kontrolleja Red Steel 2:n myötä, on aina takaraivossa kun konsolilla räiskintäpeliä pelaan.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Final Fantasy-fanit repimässä itselleen uutta peräaukkoa vuonna 2000-luvun lopulla vain siksi koska pelisarjan pelejä alettiin julkaisemaan myös Xbox 360:lle.

Nauroin ääneen. Koska tämä on totta.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

[quote='käyttäjältä JayeizH+']Kuten sanoit, pelaamisen on mentävä eteenpäin ja tämä on yksi tapa kuinka se menee eteenpäin. Ja tämä tapa sopii minulle (ja monelle muullekin) pelaajana paremmin kuin Nintendon "waglewagle".[/quote]
Olisi ihan helvetin mukava tietää miksi asia on näin? Johtuuko tämä liiketunnistusta kohtaan jokaisen "hooseecoreeesportstosipelaajan" suunnalta siitä että nämä ovat pelanneet huonosti toteutettua motion control-peliä? Itselle ensimmäinen liikkeentunnistuspeli jota pelasin oli PS2:n Eyetoy ja ensimmäinen suuren yleisön suosiota nauttiva moinen oli luonnollisesti Wii Sports. En pitänyt Wii Sportsin tarjoamasta epätarkasta heilumisesta (asia joka korjattiin helvetin tyylikkäästi Wii Sports Resortsissa) mutta en sen johdosta vannonut vihaa ja raivoa kaikkea liikeohjausta käyttävää kohtaan vaan annoin mahdollisuuksia ja löysin julkaistuista peleistä aivan tautisen kovia liikeohjausta hyödyntäviä pelejä. Se pettymyksen tunne kun pelaa Battlefieldiä padilla sen jälkeen kun on kokeillut parhaita mahdollisia konsolilla nähtyjä FPS-kontrolleja Red Steel 2:n myötä, on aina takaraivossa kun konsolilla räiskintäpeliä pelaan.

Olin aikoinaan aika liekeissä Wiin ja FPS -genren mahdollisuuksista. Löytyy varmaan näiltäkin palstoilta kovaa hehkutusta, luottoa, odotusta ja hypetystä. Sitten sain käsiini Wiin. Alku innostus oli kova. Wii sports, Zack&Wiki, Metroid Prime, Conduit, Twilight Princess,... Wii Sports oli ainoa joka oikeasti toimi, mutta ei sitä yksistään jaksa pelata, porukassakin korkeintaan muutaman kerran vuodessa. Jopa Mario Galaxy antoi meh -fiiliksiä ja wagle tuntui kahtia vedetyn ohjaimen lisäksi enemmän ärsyttävän kuin innostavan. Yksi peli oli mahtava: Resident Evil 4. Taitaa olla ainoa Wii -peli joka on tullut pelattua läpi.

Mutta RE4:ää lukuunottamatta pettymys oli kova. Pelaajana olin lähes masentunut ja koko harrastus itse pelaamisen osalta pitkälti aika nollissa. Ei vaan jaksanut kiinnostaa vaikka alaa seurasinkin suht tiiviisti. Sitten kävi niin että ostin PS3:n. Hitto se oli hieno paluu pelaamisen lähteelle. Padiohjaus oikeasti toimi ja pelaaminen tuntui taas pelaamiselta. Jumalauta että pelasin näihin aikoihin jopa Resistance 3:n läpi, enkä ole ikinä edes pitänyt genrestä (johon Wiin piti olla vastaus). Bayonetta sitten räjäytti koko parhauden naamalle. Ja sitten oli MGR:R ja Azura jne. Lopulta X360:n hankinnan jälkeen testasin Twilight Princessiä GC:llä, peliä jota olin ajatellut selkeästi huonoimpana Zeldana ikinä. Ja hitto että se toimi hyvin. Läpi meni ilman kummempia ponnistuksia. Tämän jälkeen viimeistään kirosin Nintendon uuden suuntauksen alimpaan helvettiin. Toki TP:n wagle oli tehty huonosti millä tahansa mittarilla, mutta silti se kuvaa hyvin tulosta Nintendon toimista: pilasivat perkele monta hyvää peliä rajoituksilla ja pakotuksilla.

NykyNintendo onkin ollut meikäläiselle parasta Nintendoa vuosiin. Aluksi oli ennakkoluuloja vaikka mistä SM3DW:n kanssakin, mutta sehän olikin sitä vanhaa tuttua laatua ja viihdytti yhtä tai kahta kohtaa lukuunottamatta. ProController yhteensopivuus ja olisin nostanut sen lähes DKC:n tasolle. Joten nyt kun huhutaan että tehot eivät pärjää edes nykysukupolvelle ja Nintendolta on tulossa uusi konsepti, tulee niin pahat Wii vibat että kyynelet kohoaa silmiin. Nintendo pelien kaltaisia pelejä ei vain saa enää mistään. Tätä menoa kohta ei edes Nintendolta itseltään. Se jos mikä on sääli.

Onhan itku turhaa kun huhuista on kyse ja tämä keskustelu vähän repesi käsiin. Mutta sen verran kova pettymys se olisi meikäläiselle jos huhut pitäisi paikkansa, että pakkohan siitä oli avautua.

Viimeinen offtopic vielä tähän keskusteluun joten Riepu on hyvä ja laittaa sen bannivasaransa takaisin sinne holsteriin...

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Nintendo pelien kaltaisia pelejä ei vain saa enää mistään. Tätä menoa kohta ei edes Nintendolta itseltään. Se jos mikä on sääli.

Tämän vuoksi onkin sääli että Nintendo ei ole tällä hetkellä takomassa sitä kuuminta rautaa jota käytännössä heilutellaan firman nenän edessä; indietä.

Tämän päivän parhaat indiet ovat nimenomaan sitä mistä Nintendo on tullut näinä synkkinä FPS-pelien tusina-aikakautena tunnetuksi. Värikkäitä, omaperäisiä ja kekseliäitä luomuksia jotka eroavat massasta jo sekunnin pelikuvan näkemisen jälkeen joten miksi helvetissä Nintendo ei lyö enempää pökköä pesään pienempien kehittäjien kanssa? Shovel Knight oli malliesimerkki hyvin hoidetusta indie-yhteistyöstä Nintendon osalta ja esim. PBC-jaksoissa hehkuttamani Affordable Space Adventure puolestaan on malliesimerkki indie-talon hyvin hoidetusta yhteistyöstä Wii U:n kanssa. Lafkalla olisi rahaa ostaa yksinoikeuksikseen jokainen markkinoiden tunnetumpi indie-nimike ja siihen kylkeen muutama tuntemattomampi ja olenkin kauan ihmetellyt että miksi ei firma ole näin jo tehnyt? Nintendon omat suurnimikkeet ovat niitä jotka myyvät konsoleita ja sitten nämä kaikki haaveilemani ison budjetin indie-nimikkeet olisivat sitten sitä makoisaa kuorrutetta kakun reunalla. Laitekanta ja sen tuottavuus voi toki olla jonkinlainen leverage indie-kehittäjien suunnalta mutta 3DS luulisi löytyvän erittäin monelta ihmiseltä joten siinä olisi markkinarakoa.

Jatkot sitten aiheeseen sopivammassa ketjussa jos aihetta on...

Olen alkanut miettimään, että jos NX onkin Quality of Life? Huhujen perusteella ainakin alkaa haiskahtamaan siltä. NX:n paljastamisen jälkeen kukaan ei ole puhunut Quality of Lifestä mitään. Huhut hinnasta ja myynneistä niin se haiskahtanee kyllä hieman siltä, että NX voisi olla Quality of Life. Mutta onneksi huhut ovat huhuja.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Tämän vuoksi onkin sääli että Nintendo ei ole tällä hetkellä takomassa sitä kuuminta rautaa jota käytännössä heilutellaan firman nenän edessä; indietä.

Tämän päivän parhaat indiet ovat nimenomaan sitä mistä Nintendo on tullut näinä synkkinä FPS-pelien tusina-aikakautena tunnetuksi. Värikkäitä, omaperäisiä ja kekseliäitä luomuksia jotka eroavat massasta jo sekunnin pelikuvan näkemisen jälkeen joten miksi helvetissä Nintendo ei lyö enempää pökköä pesään pienempien kehittäjien kanssa?

Kyllähän tämä hype keskustelun alle saadaan sovitettua. Niin vähän täällä on muutenkin aktiivista keskustelua ;)

Häpeäkseni myönnän että itseltä on jäänyt tämä indie osasto kokonaan väliin. Surullisen huvittavaa ja ironista on että nämä kuulostavat juuri peleiltä jotka meikälle nappaisi paremmin kuin hyvin. Hyvää pelimekaniikkaa, suhteellisen lyhyitä ja harmaasta massasta poikkeavaa. En oikein tiedä miksi tämä indie on jäänyt itseltä niin piiloon, vaikka useasti niitä tulee katseltua ihaillenkin. Ehkä se johtuu siitä että niitä ei enää muista. Pelin voikin muistaa, mutta nimi on taas ihan eri juttu. E3 messuillakin ollut Cuphead oli helvetin hieno ja herätti todellakin mielenkiinnon. Muistanko tätä kun se vihdoin julkaistaan? No en varmasti. Pitäisi varmaan seurata enemmän niitä indie sivuja sielä konsoleiden käyttöliittymissä. Tai uutisia. Voisi muuten olla aika kova tähän dedikoitunut lehti. Pelkkiä indie tms. pelejä käsittelevä lehti. Pelejä tulee kuitenkin jatkuvalla syötöllä ja niitä ei oikeasti kukaan yksinään osaa erotella. Onko muuten indie peleihin keskittyneitä saitteja? Siis juurikin konsolipuolella julkaistaviin indie peleihin?

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

No nyt olet käsittänyt taas aivan väärin. Vaihtoehdot on hyvästä. Mitä luulet tähtääkö Nintendo vaihtoehtoihin jos tehot ovat vain hiukan WiiU:n yli ja "koukkuna" on jokin uusi tapa pelata?

"Vaihtoehtoihin" tässä selkeästi tähdätään. Kyllähän sitä voi tuoda ihmisille uudenlaisia pelikokemuksia muutenkin, kuin liiikkeentunnistusohjauksella. Siitä voin lyödä pääni vetoa, että sieltä ei ole tulossa mitään Wii 2:ta, jossa myyntikoukku olisi liikkeentunnistusohjaus. En tajua…liikkeentunnistusohjauksesta, tai edes ohjaustavan innovoinnista ei olla edes NX:n kohdalla puhuttu kertaakaan.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Uskallan sanoa että saan enemmän porukkaa puolelleni jos aletaan vertailemaan kumpi merkkaa enemmän 1080p/60fps, vai se että laitteen päällä lukee Nintendo.

Ööh..tuo nyt alkoi menemään aika sekavaksi, mutta….uskaltaisin väittää, että tuon 1080p/60fps:n merkitys on suuri lähinnä juuri videopeliboardeja koluavalle, tekniikasta valveutuneelle, nuorelle (pääsääntöisesti) miehelle, eikä suuri yleisö, joka lopulta määrittelee konsolin menestyksen, tiedä edes mitä se tarkoittaa, saati sitten välitä. Kyllä kokonaisvaltaisesti hyvin suunniteltu konsepti, vahva brändäys, hyvä sisältö ja toimiva kommunikaatio on se, joka menestyksen määrittelee.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Tämä on sitä ns. "fanipoikameininkiä" jota pelimaailmassa nähdään tänä päivänä valitettavan paljon.

Ei tuolla ole mitään yhteyttä "fanipoikameininkiin". Itse tykkään, siitä, että on paljon eri konsoleja ja voin ostaa ne kaikki. Pidän siitä, että kaikkien konsolien hankinta perustellaan minulle sillä, että ne tarjoavat yksilöllistä rautainfrastruktuuria yhdistettynä yksilölliseen softaan, oli sitten kyse mistä konsolivalmistajasta tahansa. Tämä luo mielestäni sitä rikkautta, josta me pelaajat voimme nauttia. Nytkin toivoisin, että X1:n ja PS4:n välillä olisi suurempi ero, jotta olisi joku järki ostaa molemmat konsolit. Nyt ne ovat käytännössä katsoen sama laite, kourallisella yksinoikeuspelejä. Siihen päälle vielä PC, joka tajoaa myös 90% samaa sisältöä.

Sen verran vielä tuosta NX:n tehokeskustelusta, että kaikkihan on toki vielä huhujen ja spekulaatioiden varassa, niin toivottavasti tällä kertaa ei tule tapahtumaan samanlaista Nintendoomed -hässäkkää, kuin oli Wii U:n kanssa. Eli jos huhuttu halpa hinta (~150$) tulisi toteutumaan, niin toivottavasti asia olisi jopa niin, että Nintendo lähtisi uuden konsolinsa kanssa yhtiölle epätyypilliseen tapaan myymään laitetta.. eli tappiolla, ja tehoja olisi kuitenkin vähintään kohtalaisesti nykystandardeilla mitattuna. Muistaakseni 3DS:n hinnanalennuksen tapahduttua huonon alun jälkeen, se oli ensimmäinen kerta kun Nintendo kauppasi konsoliaan tappiolla. Kyllähän Nintendolla tässä olisi hyvä sauma puskea itsensä menestyksen tielle, mutta eri asia sitten on kuinka toteutus onnistuu, eli lähinnä uuden konsolin esittely ja sen markkinointi.

Lainaus käyttäjältä Megaman

"Vaihtoehtoihin" tässä selkeästi tähdätään. Kyllähän sitä voi tuoda ihmisille uudenlaisia pelikokemuksia muutenkin, kuin liiikkeentunnistusohjauksella.

Ja näistä olisi yksi vaihtoehto juurikin tehot.

Lainaus käyttäjältä Megaman

En tajua…liikkeentunnistusohjauksesta, tai edes ohjaustavan innovoinnista ei olla edes NX:n kohdalla puhuttu kertaakaan.

Eihän mistään ole puhuttu missään mitään virallista vielä. Muuta kuin että NX on tulossa. Tämä koko keskustelu perustuu huhuihin ja on spekulointia. Enää tässä ei ole lopulta ollut edes kyse siitä mitä NX:stä on tulossa, vaan siitä onko tehoilla merkitystä pelattavuuteen "waglenwaglen" ohi.

Lainaus käyttäjältä Megaman

[quote='käyttäjältä JayeizH+']
Uskallan sanoa että saan enemmän porukkaa puolelleni jos aletaan vertailemaan kumpi merkkaa enemmän 1080p/60fps, vai se että laitteen päällä lukee Nintendo.
[/quote]
Ööh..tuo nyt alkoi menemään aika sekavaksi, mutta….uskaltaisin väittää, että tuon 1080p/60fps:n merkitys on suuri lähinnä juuri videopeliboardeja koluavalle, tekniikasta valveutuneelle, nuorelle (pääsääntöisesti) miehelle, eikä suuri yleisö, joka lopulta määrittelee konsolin menestyksen, tiedä edes mitä se tarkoittaa, saati sitten välitä. Kyllä kokonaisvaltaisesti hyvin suunniteltu konsepti, vahva brändäys, hyvä sisältö ja toimiva kommunikaatio on se, joka menestyksen määrittelee.

Eli rinnastat nyt itsesi massoihin? I rest my case.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Ei tuolla ole mitään yhteyttä "fanipoikameininkiin". Itse tykkään, siitä, että on paljon eri konsoleja ja voin ostaa ne kaikki. Pidän siitä, että kaikkien konsolien hankinta perustellaan minulle sillä, että ne tarjoavat yksilöllistä rautainfrastruktuuria yhdistettynä yksilölliseen softaan, oli sitten kyse mistä konsolivalmistajasta tahansa. Tämä luo mielestäni sitä rikkautta, josta me pelaajat voimme nauttia. Nytkin toivoisin, että X1:n ja PS4:n välillä olisi suurempi ero, jotta olisi joku järki ostaa molemmat konsolit. Nyt ne ovat käytännössä katsoen sama laite, kourallisella yksinoikeuspelejä. Siihen päälle vielä PC, joka tajoaa myös 90% samaa sisältöä.

Onhan X1:ssä ja PS4:ssä paljonkin eroa: Kinect vs. Mote. Ei niitä erikoisesti ole hyödynnetty, mutta ei se paljoa heitä Nintendonkaan tasosta. Etkö tätä eroa kuitenkin hae? "Rautainfrastruktuuria"?
Kuitenkin mitä Nintendon peleihin tulee, eivät ne "rautainfrastruktuurilla" PS4:n ja X1:n peleistä eroa. Se on jotain paljon syvempää kuin erillinen "waglewagle" lisä. Tämän puolesta puhuu sekin, että WiiU:n Top10 myydyimmistä peleistä vain Nintendo Land ja WiiU Party eivät olisi olleet mitenkään mahdollisia PS4:llä tai X1:llä. Se Nintendo Difference on jotain ihan muuta kuin se ohjain. Tai "rautainfrastruktuuri".

Lainaus käyttäjältä Megaman

Ei tuolla ole mitään yhteyttä "fanipoikameininkiin". Itse tykkään, siitä, että on paljon eri konsoleja ja voin ostaa ne kaikki. Pidän siitä, että kaikkien konsolien hankinta perustellaan minulle sillä, että ne tarjoavat yksilöllistä rautainfrastruktuuria yhdistettynä yksilölliseen softaan, oli sitten kyse mistä konsolivalmistajasta tahansa. Tämä luo mielestäni sitä rikkautta, josta me pelaajat voimme nauttia. Nytkin toivoisin, että X1:n ja PS4:n välillä olisi suurempi ero, jotta olisi joku järki ostaa molemmat konsolit. Nyt ne ovat käytännössä katsoen sama laite, kourallisella yksinoikeuspelejä. Siihen päälle vielä PC, joka tajoaa myös 90% samaa sisältöä.

Jos tuo on logiikkasi niin miten ihmeessä pärjäsit ennen Wiin markkinoille tuloa? 16-bittisten aikakaudella toki pelivalikoima oli sitä oikeaa ekskluilla kilpailua ja siitä eteenpäin mentiinkin grafiikkakilpailulla mutta PS2:n, Gamecuben ja Xboxin aikana ei pahemmin kilpailijoista erottunut muu kuin Dreamcast ja kyseisellä konsolilla ei aivan kaikki mennyt ihan gameplanin mukaan.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Häpeäkseni myönnän että itseltä on jäänyt tämä indie osasto kokonaan väliin. Surullisen huvittavaa ja ironista on että nämä kuulostavat juuri peleiltä jotka meikälle nappaisi paremmin kuin hyvin. Hyvää pelimekaniikkaa, suhteellisen lyhyitä ja harmaasta massasta poikkeavaa. En oikein tiedä miksi tämä indie on jäänyt itseltä niin piiloon, vaikka useasti niitä tulee katseltua ihaillenkin. Ehkä se johtuu siitä että niitä ei enää muista. Pelin voikin muistaa, mutta nimi on taas ihan eri juttu. E3 messuillakin ollut Cuphead oli helvetin hieno ja herätti todellakin mielenkiinnon. Muistanko tätä kun se vihdoin julkaistaan? No en varmasti. Pitäisi varmaan seurata enemmän niitä indie sivuja sielä konsoleiden käyttöliittymissä. Tai uutisia. Voisi muuten olla aika kova tähän dedikoitunut lehti. Pelkkiä indie tms. pelejä käsittelevä lehti. Pelejä tulee kuitenkin jatkuvalla syötöllä ja niitä ei oikeasti kukaan yksinään osaa erotella. Onko muuten indie peleihin keskittyneitä saitteja? Siis juurikin konsolipuolella julkaistaviin indie peleihin?

Indie on hieman kaksipiippuinen juttu. Sieltä löytyy aivan totaalisen hienoja teoksia mutta nykyisellään myös aivan tolkuton määrä tusinaa ja kaiken maailman early access-paskaa josta jengi maksaa käytännössä peliä "kehittäville" tahoille hulppeat pikkujoulubileet pelin itsessään jäädessä jonkinasteiseen limboon. Konsolien omilla kauppapaikoilla on mielestäni kaikissa nykyään jonkinlainen indie-peleihin ohjaava linkki joskin ne parhaat ja laadukkaimmat yleensä pyörivät Youtuben ja pelilehtien etusivuilla asti joten niitä kannattaa pitää silmällä eniten.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Kyllähän Nintendolla tässä olisi hyvä sauma puskea itsensä menestyksen tielle, mutta eri asia sitten on kuinka toteutus onnistuu, eli lähinnä uuden konsolin esittely ja sen markkinointi.

Se vaatii nykyään paljon enemmän kuin hyvän ensiesittelyn ja markkinoinnin sisko hyvä. Kuten tässä on viime päivinä tässä ketjussa käynyt ilmi, on nykypelaajisto valitettavan kallellaan graafiseen näyttävyyteen näinä PC Master Race-/1920p600fps-aikoina ja se tekee jo paljon konsolin hypestä ennen julkaisua ja valitettavasti näköjään myös sen jälkeenkin. Tehohypen jälkeen homman nimi tulisi olla pelit ja tämä puoli nintsikalla on tunnetusti enemmän kuin hyvin hallussa, sanoivat CoD-kuolasuut mitä tahansa Mariosta tai Zeldasta ja tämän jälkeen pitäisi olla vielä tavallista kuluttajaa kosiskeleva myyntihinta. Kaikkia näitä ei vaan Nintendon kaltainen jästipääfirma voi saada laitettua yhteen konsoliin joten saa nähdä mitä tapahtuu...

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Enää tässä ei ole lopulta ollut edes kyse siitä mitä NX:stä on tulossa, vaan siitä onko tehoilla merkitystä pelattavuuteen "waglenwaglen" ohi.

Tähänpä age-old vääntöön se keskustelu aina ajautuu, kun hahmottaa vain kaksi vaihtoehtoa siitä, miten asiat voivat edetä.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Eli rinnastat nyt itsesi massoihin? I rest my case.

öh.....nyt menee aika heikoksi. Eli siis en ole True Hard-Core Full-HD Gamer™?

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Onhan X1:ssä ja PS4:ssä paljonkin eroa: Kinect vs. Mote.

Just, eli käytännössä ei mitään.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Jos tuo on logiikkasi niin miten ihmeessä pärjäsit ennen Wiin markkinoille tuloa?

No, koenkin, että Gamecuben heikko menestys johtui melko pitkälti kykenemättömyydestä erottua kilpailusta. Nintendo lähti kilpailemaan täsmälleen samoin paukuin, mitä kilpailijat (-kantokahva) ja kaikki tietää, miten siinä kävi. Kyllähän mä toki nautin Gamecuben pelikirjastosta, niinkuin nautin kaikkien muidenkin omistamieni konsolien kohdalla, mutta olen silti tyytyväinen, että Nintendo otti jatkossa eri linjauksen.

Mitä tulee 16-Bittisten aikaan, se oli silloin ja nyt o nyt. Maailma on muuttunut sitten niiden aikojen. Näkemykseni siitä, mikä olisi suotuisa linjaus Nintendolle perustuu ensisijaisesti tähän päivään, eikä 16-Bittisten aikakauteen. Toisekseen niihinkin aikoihin oli loppupeleissä melko paljon variaatiota laitteissa ja peleissä...16-Bittisten pelivalikoima koostui pääasiallisesti excluista, 8 Bittiset olivat vielä aktiivisesti mukana kuvioissa, arcade tarjosi hyvin omanlaistansa sisältöä, löytyi kuriositeetteja, kuten ensimmäiset CD-pohjaiset laitteet ja pelikonsolien Rolls Royce, eli Neo Geo. Tämän lisäksi vieläpä PC/Amiga tarjosi taas aivan omanlaisensa ja persoonallisen maailman, joka erosi täysin konsolien tarjonnasta. Aika eri tilanne, kuin nykyään, jossa kaikki sisältö eri pelilaitteiden välillä on 90% samaa (Nintendoa lukuunottamatta).

Lainaus käyttäjältä Megaman

Tähänpä age-old vääntöön se keskustelu aina ajautuu, kun hahmottaa vain kaksi vaihtoehtoa siitä, miten asiat voivat edetä.

No voinhan muokata lausetta jos et sitä ymmärtänyt: Enää tässä ei ole lopulta ollut edes kyse siitä mitä NX:stä on tulossa, vaan siitä onko tehoilla merkitystä pelattavuuteen verrattuna Nintendon muuhun innovaatioon.

Lainaus käyttäjältä Megaman

[quote='käyttäjältä JayeizH+']
Eli rinnastat nyt itsesi massoihin? I rest my case.
[/quote]
öh.....nyt menee aika heikoksi. Eli siis en ole True Hard-Core Full-HD Gamer™?

No jos sen niin luokittelet, mutta juuri itse sanoit että sinulle on Nintendo valmistajana tärkeä, mutta 1080p60fps ei. Sen jälkeen heitit että 1080p/60fps:n merkitys on suuri lähinnä juuri videopeliboardeja koluavalle, tekniikasta valveutuneelle, nuorelle (pääsääntöisesti) miehelle, eikä suuri yleisö, joka lopulta määrittelee konsolin menestyksen, tiedä edes mitä se tarkoittaa, saati sitten välitä.
Ja ei siinä, olet aivan oikeassa. "Suuri yleisö" (massat) ei tajua tekniikasta tuon taivaallista. Laatukin on häilyvä käsite. Ja silti lopultahan se sen menestyksen määrittelee. Brändi ja markkinointi kosiskelee suuria massoja, pelaajia ne pelit.

Lainaus käyttäjältä Megaman

[quote='käyttäjältä JayeizH+']
Onhan X1:ssä ja PS4:ssä paljonkin eroa: Kinect vs. Mote.
[/quote]
Just, eli käytännössä ei mitään.

Taas tullaan tähän että Nintendon uudet ohjaustavat jne. on sinusta uutta innovaatiota, mutta kilpailijan ei ole. Mutta eihän sinussa fanipojan ominaisuuksia ole...

Lainaus käyttäjältä Megaman

Näkemykseni siitä, mikä olisi suotuisa linjaus Nintendolle perustuu ensisijaisesti tähän päivään, eikä 16-Bittisten aikakauteen.

Silloinhan sinun pitäisi ajaa Nintendoa mobiiliin ja kovaa, tai olla vähintäänkin innostunut että ovat sinne lähteneet. Se jos mikä on suotuisa suunta Nintendolle itselleen. Faneille ei ehkä niinkään. Tämäkin kun on jälleen vain: Vaihtoehto ja lisä. Ei ainoa ja fokusoitunut.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Taas tullaan tähän että Nintendon uudet ohjaustavat jne. on sinusta uutta innovaatiota, mutta kilpailijan ei ole. Mutta eihän sinussa fanipojan ominaisuuksia ole...

Eh...pointti oli siinä, että käytetäänkö niitä jotenkin vielä?? Onko PS4:lle tullut ainoatakaan move-tuellista peliä? Kinectille tiedän ilmestyneen sen kaiketi umpisurkean tappelupelin, mutta entä sitten...onko muuta? Kuinka tärkeässä roolissa näet nämä lisälaitteet kyseisten konsolien tulevaisuudessa? Mun perspektiivistä näyttäisi siltä, että nämä ovat kuolleet ja kuopattu ajat sitten, eli niitä ei tarvitse enää tässä vaiheessa punnita konsolien erilaisuudesta puhuttaessa.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Silloinhan sinun pitäisi ajaa Nintendoa mobiiliin ja kovaa, tai olla vähintäänkin innostunut että ovat sinne lähteneet. Se jos mikä on suotuisa suunta Nintendolle itselleen.

Joo, mutta ei minulle. En ole Nintendon osakas.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Eh...pointti oli siinä, että käytetäänkö niitä jotenkin vielä?? Onko PS4:lle tullut ainoatakaan move-tuellista peliä? Kinectille tiedän ilmestyneen sen kaiketi umpisurkean tappelupelin, mutta entä sitten...onko muuta? Kuinka tärkeässä roolissa näet nämä lisälaitteet kyseisten konsolien tulevaisuudessa? Mun perspektiivistä näyttäisi siltä, että nämä ovat kuolleet ja kuopattu ajat sitten, eli niitä ei tarvitse enää tässä vaiheessa punnita konsolien erilaisuudesta puhuttaessa.

Juuri kerroin aikaisemmin että WiiU:n top10 myydyimmissä peleissä oli vain kaksi peliä (Nintendo Land ja WiiU Party) jotka eivät olisi muilla laitteilla toteutettavissa. Ei ne ohjaustavat tms. sielä WiiU:n puolellakaan suurta roolia käytännössä pidä.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Joo, mutta ei minulle. En ole Nintendon osakas.

Varmasti, mutta oletin, että tässä puhutaan juuri markkinoiden näkökulmasta. Ja en ole kuullut sinulta vielä mitään hyvää Nintendon mobiilisuunnitelmista, edes Nintendon itsensä kannalta. Toki on voinut mennä ohi silmienkin. No, tämä menee ehkä jo kuitenkin turhan kauas itse aiheesta.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Eh...pointti oli siinä, että käytetäänkö niitä jotenkin vielä?? Onko PS4:lle tullut ainoatakaan move-tuellista peliä? Kinectille tiedän ilmestyneen sen kaiketi umpisurkean tappelupelin, mutta entä sitten...onko muuta?

Mm. Child of Eden ja Kinect Star Wars jotka ovat erittäin mallikkaita pelkästään Kinectiä käyttäviä tekeleitä. Disney-lisenssiä hyödyntävä Fantasia on Kinect-peli ja yksi Xbox Onen parhaita pelejä joten hieman nyt taas tasoa näihin juttuihin...

Moveen toki samat sanat ja uskon että Sonykin on jo luovuttanut tämän ihmetikkarin suhteen.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Silloinhan sinun pitäisi ajaa Nintendoa mobiiliin ja kovaa, tai olla vähintäänkin innostunut että ovat sinne lähteneet. Se jos mikä on suotuisa suunta Nintendolle itselleen. Faneille ei ehkä niinkään.

Mobiili nyt on aika helvetin kaukana Megamanin mainitsemasta "tästä päivästä" sikälimikäli pelaajilta kysytään. Se että freerunnerit ja parin minuutin rykäyksissä pelattavat puzzleilut tai mikromaksukevyttaktikoinnit myyvät tällä hetkellä kuin mansikat kesätorilla, ei tarkoita sitä että mobiili olisi ns. pelaamisessa se tämän päivän kovin juttu. Tämän päivän kovin juttu pelaamisessa on nimenomaan tämä spekseillä ja parilla lisäpikselillä elvistely josta todisteena noin 10000 sivua pelaajalehti.comin grafiikkavertailu-uutisissa (joita ei ole viime aikoina "valitettavasti" näkynyt) ja sama potenssiin kaksi ulkomaisilla peliaiheisilla foorumeilla. Tämä trendi tulee toivon mukaan väistymään seuraavassa konsolisukupolvessa mutta se vaatii sen että joku taho määrittelee uuden massoihin vetoavan pseudolaatustandardin. Viime konsolisukupolvessa mentiin semisti oikeaan suuntaan eksklujen vertailuun painottavassa väännössä (Wiitä ei tähän keskusteluun fanipojat tuoneet koska se voitti konsolisukupolven aika 6-0 aina lähtöruudusta asti) joka pitäisikin olla se kunnon tapa saada pelialalla kilpailuksi muodostettua vastakkainasettelua aikaiseksi. Tuolloin tosiaan ne pelit ja niiden laatu olisi markkinallinen kilpailuväline eikä suinkaan 180 pikselin muodostamat "laatuerot".

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Mobiili nyt on aika helvetin kaukana Megamanin mainitsemasta "tästä päivästä" sikälimikäli pelaajilta kysytään. Se että freerunnerit ja parin minuutin rykäyksissä pelattavat puzzleilut tai mikromaksukevyttaktikoinnit myyvät tällä hetkellä kuin mansikat kesätorilla, ei tarkoita sitä että mobiili olisi ns. pelaamisessa se tämän päivän kovin juttu.

Jos puhtaasti pelaamista ajatellaan ja sen kehitystä, niin eihän se siihen mitään tuo. Ja lännen konsolikansa ei mobiilista paljoa piittaa. Mutta sielä se raha on, kun Megaman tuossa kertoi "mikä olisi suotuisa linjaus Nintendolle". Tietenkään täysin mobiilimarkkinoille rajoittuminen ei varmaan toimisi, mutta mobiili yhtenä osa-alueena, bisnesmielessä on fiksu veto. Varsinkin Japanin markkinoilla, jossa mobiili taitaa olla oikeasti kova juttu pelaajienkin keskuudessa ja on jo ohittanut konsolipelien myynnit rahassa.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Tämän päivän kovin juttu pelaamisessa on nimenomaan tämä spekseillä ja parilla lisäpikselillä elvistely josta todisteena noin 10000 sivua pelaajalehti.comin grafiikkavertailu-uutisissa (joita ei ole viime aikoina "valitettavasti" näkynyt) ja sama potenssiin kaksi ulkomaisilla peliaiheisilla foorumeilla.

Loppujen lopuksi uskon että tämä on palstojen tuoma harha. Toki nyt tuntuu että PS4 tulee olemaan ensimmäinen konsoli joka on samalla sukupolvensa "voittaja" sekä tehokkain laite. Mutta silti uskon että tässäkin on enemmän osotettava M$:n Kinect- ja verkkopakko -hörhöilyyn, kuin tiettyihin Sonyn ratkaisuihin.
Ja näissäkin se keskustelu yltyy sitä mukaa mitä on keskusteltavaa. Paperilla X1 yksiselitteisesti jää PS4:stä. Käytännössä ero tuskin on niin kova, mutta sitä taas ei palstaväki huomioi.

Lisäksi minusta tehoja katsotaan turhaa vinoon. Ei tehot pelistä hyvää automaattisesti tee, kuten ei mikään teknologia, mutta se antaa siihen paremman mahdollisuuden. SM3DW ja DKC:TF omaavat hienon kenttäsuunnittelun, rautaisen mekaniikan ja pirteän maailman. Mutta onhan niitä helvetin paljon hienompi pelata 720p resolla 60fps ruudunpäivityksellä, kuin Wiillä olisi ollut sen rajoitteiden kanssa. Haittaisiko Captain Toadia samalla tavalla Wiin rajoitukset? No ei. Tai sitten jos otetaan tämä meikäläisen joka paikkaan heittämä Bayonetta 2. Olisiko tämä ollut yhtä upeaa menoa Wiillä? Se on aivan varma että ei. Tehot parantavat pelejä ja antavat lisää mahdollisuuksia. Onko niillä merkitystä jos ollaan ns. "saman sukupolven tehojen sisällä"? No ei. Se ero tuskin pelejä pilaa. Mutta sukupolvien välillä merkitsevä ero on.

Tästä voisi pistää oman keskustelunsakin pystyyn. Minusta aihe on sinänsä mielenkiintoinen ja näitä on kvia huvikseen pyöritellä. Mutta tätä on taidettu puida tässä jo niin paljon että keskustelu voisi jäädä tyngäksi.

Nyt tässä ohi mennen aloin miettimään ihan ketjun aiheestakin, niin NX voisi hyvinkin olla verkkojakeluun keskittynyt laite. Fyysinen media puuttuisi kokonaan. Säästäisi valimistuskuluissa, kehityskuluissa, jakelussa ja käytetytkin pelit häviäisivät kertaheitolla. Sitten mukaan "päivitetty" WiiU rauta, niin hinnan saisi helposti 150$:n hintaan ja saisi käteensäkin jotain joka konsolista. Nintendo voisi olla tarpeeksi hullu että yrittäisi mennä tähän, vaikka M$ mokasi tämän juuri pari vuotta sitten.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Mm. Child of Eden ja Kinect Star Wars jotka ovat erittäin mallikkaita pelkästään Kinectiä käyttäviä tekeleitä. Disney-lisenssiä hyödyntävä Fantasia on Kinect-peli ja yksi Xbox Onen parhaita pelejä joten hieman nyt taas tasoa näihin juttuihin...

Child of Eden ja Kinect Star Wars ovat Xbox 360 pelejä. Kuinka monta Kinect peliä on tullut sen jälkeen, kun MS dumppasi Kinectin X1 paketista? Tasoa.

Muistaakseni tästä oli joskus aiemmin jo juttua jossain, mutta nyt uutta Raymania olisi luvassa trailerin kera. Mobiililla.

Videon perusteella kyseessä olisi Legends/Origins tyylinen tasoloikka omalla otteellaan. Itselläni ei ole mitään mobiilia vastaan, mutta en tottapuhuen näe, että näin pikkutarkkaa kontrollia vaativa sarja pärjää kosketuskontrolleilla. Tai sitä ei ainakaan ole yhtä mukava pelata. En sitten tiedä, ehkä se on loistava peli kuten Legends/Origins ja siinä on rautaiset kontrollit mobiilista huolimatta. Mutta pelistä varmaan löytyy sitten mikromaksuja ja muuta mikä estää sen ihanuuden pelaamisen useiden tuntien sessioissa.

Noh, saa nähdä. Parempi odottaa ja nähdä mitä on luvassa ennekuin tuomitsee.

Lainaus käyttäjältä erakko

Muistaakseni tästä oli joskus aiemmin jo juttua jossain, mutta nyt uutta Raymania olisi luvassa trailerin kera. Mobiililla.

Videon perusteella kyseessä olisi Legends/Origins tyylinen tasoloikka omalla otteellaan. Itselläni ei ole mitään mobiilia vastaan, mutta en tottapuhuen näe, että näin pikkutarkkaa kontrollia vaativa sarja pärjää kosketuskontrolleilla. Tai sitä ei ainakaan ole yhtä mukava pelata. En sitten tiedä, ehkä se on loistava peli kuten Legends/Origins ja siinä on rautaiset kontrollit mobiilista huolimatta. Mutta pelistä varmaan löytyy sitten mikromaksuja ja muuta mikä estää sen ihanuuden pelaamisen useiden tuntien sessioissa.

Noh, saa nähdä. Parempi odottaa ja nähdä mitä on luvassa ennekuin tuomitsee.

Niin siis Rayman mobiili-alustoilla ei ole mikään uusi juttu, mutta erakolta on ilmeisesti menneet Rayman Jungle Run ja Fiesta Run täysin ohitse? Molemmat pelit oli tehty Legends/Origins tyyllisesti ja toimivat erinomaisesti sillä hahmo juoksee automaattisesti, pelaajan tehtävänä on ainoastaan ajoittaa hypyt oikein.

Erinomaisia mobiilipelejä eivätkä paljoa maksa joten siitä vain kokeilemaan

Lainaus käyttäjältä Balnazzard

Niin siis Rayman mobiili-alustoilla ei ole mikään uusi juttu, mutta erakolta on ilmeisesti menneet Rayman Jungle Run ja Fiesta Run täysin ohitse? Molemmat pelit oli tehty Legends/Origins tyyllisesti ja toimivat erinomaisesti sillä hahmo juoksee automaattisesti, pelaajan tehtävänä on ainoastaan ajoittaa hypyt oikein.

Erinomaisia mobiilipelejä eivätkä paljoa maksa joten siitä vain kokeilemaan

Joku muistikuva oli että jostain mobiili-Raymanista oli joskus puhetta mutta kyllä, heilahtaneet nuo kaksi aivan täysin ohi. Pitääpä katsastaa.

Terminaattori tulee olemaan pre-order bonuksena WWE 2K16:ssa:
https://www.youtube.com/watch?v=oRonKStXZM4

Ei kyllä saa ennakkotilaamaan mutta onhan tuo T2:sta inspiroitunut traileri mahtava. Arska laitettiin WWE:n Hall of Fameen ei niin pitkä aika sitten joten käy tämä jollain tavalla järkeen mutta olisin ottanut painijan mielummin.

Pienoinen pettymys nämä Gamescomit. Niin kovasti sitä yritettiin nostaa sanoilla "Euroopan suurimmat pelimessut" tai "E3:n jälkeen suurin pelitapahtuma" tms. mutta suht aika heikoksi on jäänyt. Toki messuja on vielä jäljellä.

Suurin osa pettymyksestä tulee M$:n osalta. Kova oli puhe ja E3:stakin osa peleistä siirrettiin Gamescomiin, koska niitä on vain "niiiiin paljon". No jaa... Quantum Break näytti varsin komeelta ja kytkös TV-sarjaan vaikuttin ensimmäistä kertaa mielenkiintoiselta. Scalebound oli pieni pettymys PlatinumGamesin sulavuuden puutteen ja korvakuulokkeet päässä pyörivän typeryyden vuoksi, jota ei auttanut vihjaus verkkopelistä. Toki tästä voi tulla mitä vaan vielä. Mutta muuten...olihan sielä sitä pelikuvaa ainakin.

Mutta empä tiedä, onko pelimessuille tarvetta näin lähellä E3-messuja? Tietty on hienoa että Euroopassakin tälläisiä järjestetään ja ainaki yritetään suurempaa mittakaavaa, mutta onhan tämä enimmäkseen E3:n jatke, kuin hypen laukaiseva raketti. Se on tietty hienoa, että Gamescom tuntuu tuovan enemmän pelikuvaa peleistä kuin E3. Eli käytännössä julkistukset tehdään E3:ssa ja Gamescomissa vedetään pelikuvaa ja demoa kehiin. Mutta ehkä silti siirtäisin nämä syksymmälle. Vaikka sielä Tokyo Games Show viekin osan hypestä. 2kk on aika pieni aika tuoda jotain sellaista mitä ei olisi voitu tuoda jo 2kk sitten.

Omaan makuun Gamescomit ovat sen sijaan jopa vähän olleet. Unravel näytti (mutta ei todellakaan kuulostanut) jälleen erittäinkin mukavalta tekeleeltä ja tietty Dark Souls 3 oli erittäin kiva, kuin myös Mirror's Edge ja jollain kieroutuneella tavalla Need For Speedkin.

Quantum Break sen sijaan sai vaihtamaan välilehteä sillä luvassa on mitä luultavammin yksi suojan/olan takaa ammuskelu jossa viholliset ottavat osumaa enemmän kuin tankki, päähahmon dialogi on myötähäpeää aiheuttavaa "rock on!"-tason paskaa, helikopterivälibossi pörrää paikalle jossain vaiheessa ja mitä muita näitä kliseitä nyt onkaan? Scaleboundiinkin pitää suhtautua varovaisesti, etenkin nyt kun Korra-lisenssiräpellyksen kanssa (kuin myös 98% varmuudella tulevan Transformers-pelin myötä) tuli todettua se että edes Platinum ei ole turvassa heikoilta esityksiltä.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

...Transformers-pelin...

Tästä olisin kyllä mielelläni kuullut lisää. Peli ei ole ihan niin onnettoman oloinen kuin voisi luulla. Ainakin on huomattavasti sujuvamman näköistä kuin esim. Scalebound (ilmeisesti graafisen ilmeen ansiosta). Touhu tosin näyttää hiukan tylsältä napinhakkaukselta, mitä paria gameplay demoa on katsonut, mutta saa nyt nähdä. Jos saavat liikkeisiin monipuolisuutta, sovittavat ne hyvin erikoisiskuihin (trailereissa olleet autot, tykit jne.) ja hahmoihin eroja niin...tämä voisi olla pieni tapaus. Ja tietty kunnon Michael Bay rytinä talojen sortuessa ja jättirobojen lentäessä toisi tunnelmaa touhuun myös. "Ajatelmaa Bayonettasti", voisi olla viesti :D

Mutta onhan tässä paljon kysymyksiä auki. Tuleeko verkkopelituki kuinka vahvasti? Aivan varmasti se on mukana. Onko peli enemmän 1vs1 taisteluita? Toivottavasti ei. Mutta enemmän tätä kuitenkin odotan kuin Scaleboundia näillä trailereilla mitä peleistä on tullut.

Laitan tänne, kun Dark Souls 3:sen -uutinen on jo karannut useamman sivun taakse.

Katsoitteko yhtään noin 15 minuutin pelivideota? Eipä siinä hahmon nopeus kyllä paljoa Bloodbornesta jälkeen jää. Näytti loistavalle, mitä nyt ihan pikkusen viitsi seurata.

Kävinpäs katsomassa traileria ja ei tuo nyt niin nopea ole mitä pelkäsin. Aina Soulseissa on ollut tuollaista tuo meno ja lähinnä pelaaja tuossa videolla pelaa Bloodborne-tyylillä. Tosi paljon muuten tulee mieleen Bloodborne tuosta pelistä. En tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia. Itse pidän enemmän Dark Soulsin maailmasta kuin Bloodbornen vähemmän vaihtelua sisältävästä. Kyllähän tuo silti tulee ostettua ja tiedä vaikka olisi paras Souls-peli tähän asti.

Ign:llä oli pidempää pelivideota, josta sai parempaa kuvaa. On se minusta huomattavasti jouheampaa sekä kyllä nopeampaakin kuin Dark Soulseissa.

SW: Battlefront lentelyä

Piti jo aikaisemmin viikolla ilmaista mielipiteeni tästä Gamescomin lentelypätkästä. En muista milloin olisin viimeksi aidosti odottanut FPS:ää, mutta Battlefront läpää parhaillaan tiiviisti vuoden odotetuimman pelin pallilla. Kaikki mitä on näytetty on hivellyt silmiä, korvia ja alapäätä.

Silti, samalla niskassa pistelee borrelioosia kantavan punkin lailla EA:n ja naapurimaan janarien suoritus BF4:n kanssa. Jos serverit kyykkäävät ensimmäiset kuusi kuukautta ja viimeistely on muutenkin samalla tasolla, niin hype laskee kuin kotimaan BKT.

Pls be good...

Itse en housupyykille joutunut Battlefrontin lentelymoodin paljastuksen saatikka pelikuvan kanssa. Rogue Squadron II teki tämän jo kolmetoista vuotta sitten (ehkä jopa paremmin, who knows?) ja ihmetys siitä että dogfightit pitää piilottaa erillisen pelitilan taakse, sen sijaan että ne olisi bäfäri-tyyliin nivottu osaksi normaalia moninpeliä, on yhtä suuri kuin Lukella ensi kertaa Obi-Wanin tavatessaan.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Silti, samalla niskassa pistelee borrelioosia kantavan punkin lailla EA:n ja naapurimaan janarien suoritus BF4:n kanssa. Jos serverit kyykkäävät ensimmäiset kuusi kuukautta ja viimeistely on muutenkin samalla tasolla, niin hype laskee kuin kotimaan BKT.

Pls be good...

En tiedä kumman suuntaan tässä tapauksessa pitäisi pistää iltarukoukset; Disneyn vai EA:n? Mikki Hiiri-firma varmasti haluaisi saada pelin ulos (sikälimikäli heitä pätkääkään kiinnostaa edes tuotteen olemassaolo koska runner-tyyliset mobiilipelit FTW) uuden leffan hypen imussa mutta pystyykö EA neuvottelemaan mahdollisesta viivästyksestä jos/kun DICE tarvitsee pelin lopulliseen crunchiin ja hiomiseen aikaa joka siirtäisi pelin julkaisun ensi vuoteen, vai vetääkö EA kusipää-moodin päälle ja pakottaa pelin ulos vaikka sitten pahasti testaamattomana? Kävi miten kävi, peliä odottava pelaaja tässä häviää joten mustaa joulua vaan kaikille!

Onkos jengi täällä jo nähnyt tuon Mirrors Edge Catalystin pelikuva pätkän?
Your text to link here...
Tuossa itse sen katsoin ja kyllä oli leuka loksahtaa lattiaan. Peli näyttää kyllä julmetun hyvälle, ja musiikki ja taiteellinen tyyli hönkivät Mirrors Egden persoonallista tyyliä. Lisää vaan kiitos!

Platinum Games on perustamassa toista kehitysyksikköään Tokioon. Tämä ei ollut minkäänlainen yllätys. Katsoin kuitenkin ihan mielenkiinnosta tulevan studion sijainnin. Tämä laittoikin mielikuvitukseni laukkaamaan. Platinum Games ja Kojima ovat tehneet yhteistyötä aikaisemminkin, mutta voisiko Kojima olla liittymässä Konamin jälkeen Platinum Gamesin riveihin? Platinum Gamesin uusi studio on sijoitettu lähelle Kojiman entistä työpaikkaa. Muistaakseni myös itse Kojima asustelee Tokion Minato-kaupunginosassa. Ajoituskin on likimain täydellinen näin Metal Gear Solid V:n julkaisun jälkeen.

Kyllä menestyvän studion kannattaisi ihan Kojimaa varten pystyttää uusi kehitysyksikkö. Mikäli tämä spekulaatiot muuttuvat todeksi, niin Platinum Gamesista tulisi sellainen studio, että oksat pois. Kojima myös sopisi imagonsa ja historiansa kannalta täydellisesti Platinumin jo valmiiksi timantinkovaan kehitystiimiin.

Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Ign:llä oli pidempää pelivideota, josta sai parempaa kuvaa. On se minusta huomattavasti jouheampaa sekä kyllä nopeampaakin kuin Dark Soulseissa.

Tilulii. En ole enää samaa mieltä, kun itse kunnolla kokeillut. Ei pitäisi hätiköidä ja huitoa.

Muuten, kaikkihan ovat varmaan lukeneet niitä uutisia, joiden mukaan tämä uusi Apple TV tulee tappamaan perinteiset pelikonsolit ja niin edelleen. No, löysinpäs aamulla hauskan uutisen siitä, että kaikkien pelien on PAKKO tukea tuon laitteen kaukosäädintä. Mietin vain niitä kehittäjiä, jotka lähtivät kehittämään pelejään perinteisille gamepadeille, ja nyt joutuvat väkivalloin survomaan tuollaisen ohjaustavan mukaan...

Linkki uutiseen

Ubisoft sulkee moninpeliservereitä

Ehdottomasti eniten silmään pisti World in Conflict, joka kuuluu meikäläisen suosikkipeleihin kautta aikain. Kolmas maailmansota päättyy näillä näkymin kuudes lokakuuta. Täytyy kyllä asentaa peli uudestaan ja pelata niin kauan kuin ehtii. Onko täällä ketään muita, jotka harrastavat tai ovat harrastaneet peliä ?

Löytys uutta pelikuvaa Quantum Breakista. Sitä onkin sitten esittelemässä itse Thomas Puha ;) Oikein hyvältä näyttää tuo Remedyn tekele.