millainen televisio pelaamiseen / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
millainen televisio pelaamiseen

Mitkä speksit on hyvä tarkistaa televisiota ostaessa pelaamisen nimissä? Olen ostamassa televisiota ja hinta max 1500e, koko minimi 55". Television tulisi olla hyvä niin pelaamiseen kuin normaaliin katseluun. Eli kokoakin kuuluu olla.

Vaihtoehtoja saa ja on suotavaakin linkittää.

Olisiko seuraavassa mitään ideaa, pysyykö vauhdissa mukana?
https://m.verkkokauppa.com/fi/product/15223/gcvqj/Samsung-UE55JU6515-55-Smart-4K-Ultra-HD-Curved-LED-televisio/

Itse ostaisin vähintään 100hz (natiivi-)paneelilla varustetun (linkissäsi on). Vasteajatkin hyvä olla minimissä (linkistäsi en löytänyt tietoja tuosta). Itse en ostaisi 4K-televisiota. Siitä ei nykyisin oikein hyödy kuin pc-pelaamisessa ja silloinkin jakaisin tuon 1500e full HD-television ja pc-näyttön kesken.

Kokonainen aihe on vähän turha yhtä kysymystä varten tosin ja varmaan tästä häviää.

Lainaus käyttäjältä zappah

Itse ostaisin vähintään 100hz (natiivi-)paneelilla varustetun (linkissäsi on). Vasteajatkin hyvä olla minimissä (linkistäsi en löytänyt tietoja tuosta). Itse en ostaisi 4K-televisiota. Siitä ei nykyisin oikein hyödy kuin pc-pelaamisessa ja silloinkin jakaisin tuon 1500e full HD-television ja pc-näyttön kesken.

Kokonainen aihe on vähän turha yhtä kysymystä varten tosin ja varmaan tästä häviää.

https://m.verkkokauppa.com/fi/product/40892/dtmkv/LG-55UB950V-55-Smart-4K-Ultra-HD-3D-LED-televisio-1250-Hz-Wi/

????

Älä puhu tuollaisia hulluja että turha viesti ym poistuu, minulle elintärkeä kommentti osio :D

tv tulee konsoli pelaamiseen. Tiedän, tällä hetkellä ainakaan ei tee juuri mitään vielä 2k/4k tv:llä. Mutta se tässä pelottaakin että ostaa nyt kalliin television ja parin vuoden päästä se onkin kova juttu se uhd. Siinä kohtaa voi alkaa mielessä pyörimään itsetuhoisia ajatuksia.

Mitäs toi natiivi paneeli tarkoittaa, kun näyttää erimerkeillä olevan jos jonkinlaisia hertsimääriä mutta erilailla ilmoitettu.

Kyseisen linkin "1250 Hz UCI -kuvanparannus" tarkoittaa 200hz paneelin rinnalla mitä? Kiitos kärsivällisyydestä. Entä mikä on hyvä vasteaika?

Ihan järkyttävä overkill ostaa yli 1000 euron tv konsolipelaamiseen. Eikä todellakaan parin vuoden päästä ole UHD kova juttu. Mietipä vaikka Full HD:a -> vieläkään ei edes kaikki tv-kanavat näy ilman maksukortteja tuolla resoluutiolla. Siinä on aika iso hyppy 4K:ohon, ERITYISESTI konsolipelaamisessa.

Kuvanparannukset on pelaamisessa yhtä tyhjän kanssa ja yleensä vain haittaavat. Natiiviresoluutio on se oikea virkistystaajuus. Itse en ostaisi enää alle 100 hz natiivipaneelia. Se noissa on kunnossa jos toisessa kerran 100 ja toisessa 200 natiivi. Kuvanparannus luo tyhjästä kuvia: monistaa samoja kuvia, jolloin tulee sitten vaikkapa se 1250 kuvaa sekunnissa.

Mietipä näitä asioita televisiota ostaessasi: mitä laitteita siinä on kiinni nyt ja tulevaisuudessa. Mitä resoluutiota ne tukevat (konsolit eivät pääse kuin Full HD -resoluutioon tällä hetkellä ja siihenkin juuri ja juuri). Mitä teet televisiolla?

Mikäli vastaus on televisiokanavien katselu ja millä tahansa konsolilla pelaaminen, ei minun mielestäni ole mitään syytä ostaa 4K-televisiota. Säästät rahaa kun ostat Full HD-tv:n. Toki jos olet missään vaiheessa pc:llä pelaamassa 4K-resoluutiolla (vaatii kohtuu kalliin pc:n, vähintään 600-700e) niin sitten kannattanee harkita 4K-televisiota. Tosin jos itse pelaisin pc:llä, ostaisin sitä varten kunnon näytön, sillä tv on tv ja näyttö on näyttö.

Edelleen siis sanoisin, että konsolihommiin 'Full HD'-tv. 100 hz paneelikaan ei ole siihen pakollinen mutta on mukava televisiota katsellessa ja siksi en itse enää ostaisi vähempää.

Itsehän en ole varsinainen ammattilainen näissä mutta perusjutut tästä osaa jokainen vähänkin asiaa seurannut kertoa. Hyvää vasteaikaakaan en osaa nyt heittää mutta itse en edes tiedä mikä se omissa televisioissani on ollut ja hyvin olen pelaillut. Veljellä taas juuri nuo kuvanparannukset tuo hirveää viivettä kuvaan. Hankala sanoa mikä tv on hyvä kun hyvänkin voi pilata noilla säädöillä, erityisesti jos ei löydy jotain pelitilaa tai vastaavaa.

Jossain toisessa aiheessa muutenkin keskusteltiin tästä aiheesta enemmän. Katselepas vähän näitä foorumeita. Siellä oli useita asiasta enemmän selvää ottaneita kommentoimassa.

Televisioille löytyy jo oma aiheensa, joten jatketaan keskustelua siellä. Tällaisille yksittäisille kysymyksille ei ole kannattavaa tehdä kokonaan omaa ketjuaan.

-Riepu, moderaattori

Topic locked