Pelaajaboardin GOTY-gaala 2015 - Vuoden 2015 kaikkien aikojen paras peli (TULOKSET) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaajaboardin GOTY-gaala 2015 - Vuoden 2015 kaikkien aikojen paras peli (TULOKSET)

IMAGE(http://nawiagames.com/images/ng_logo_goty.png)

GOTY

- GOTY usually refers to any videogame that has won the multiple awards when selecting the calendar year's best videogames

"Dude this Tony Hawk's Pro Skater is a definite GOTY-material"

"Please get your head checked bro."

Pikkuhiljaa sitä alkaa v*tuttamaan entistä enemmän pimeällä aamulla herääminen ja kohta olemmekin jo astuneet uusilla vettä kestämättömillä kengillämme ensimmäiseen loskaläjään. Jep, vuosi alkaa kääntymään loppua kohti talven astuessa kehiin ja se tarkoittaa myös sitä että on aika istua takkatulen ääreen lasillisen brandya kanssa, ja pohtia että mitkä olikaan vuoden 2015 parhaat videopelit... ja myös kirjoittaa ne ajatelmat tähän ketjuun. Kuten on viime vuosina ollut tapana, on mukana pieniä sääntöjä joita pitää tuomarin äänten laskemisen helpottamiseksi noudattaa ja niitä noudattamalla pääsee myös lähemmäs palkintoa (tästä lisää avausviestin lopussa) joka arvotaan vuoden 2016 alussa koosteviestin kera. Aiheesta tehdään myös ihkaoma PBC-jakso (tässä linkki viime vuotta käsittelevään jaksoon jossa lueskellaan ketjua läpi analyysilasit silmillä.

****************************************************************************************************************

Säännöt joista mainitsin menevät näin:

- Muista lihavoida lopullinen vastauksesi. On ihan OK namedroppailla pelejä jotka mielestäsi ansaitsisivat myös kategorian voiton mutta se lopullinen ääni pitää lihavoida.

- Älä jätä tyhjiä kohtia. Mainitse viestissäsi kaikki annetut kategoriat ja jos et oikeasti keksi mitään sanottavaa kyseiseen kategoriaan niin mainitse vaan että jätät kategorian tyhjäksi tjms. nokkelaa. Helpottaa ääntenlaskua ns. helvetin paljon. Voit jättää tyhjän kohdan myös jos aiot kategoriaan äänestää loppuvuoden aikana ja olet jo nyt varma joistain kategorioista.

- Muista perustella hyvin. Palkinnon voittaa osuvimmat perustelut kirjoittanut boardilainen.

- Äänestä vain pelejä joita olet itse pelannut. Älä mutuile sillä vaikka kuinka se Uncharted-kokoelma olisikin suosikkisarjastasi tehty kokoelma etkä ole sitä pelannut, voi se olla keskinkertainen käännösrykelmä.

- Pysytään PAL-alueen julkaisuissa. Ei siis mitään vain yhdessä Japanin kaupassa ilmestynyttä senrankagurapikkuhousunhaisteluhatsunemikuhappyboobseditionia vaan maassa maan tavalla... tai siis maanosassa maanosan tavalla.

******************************************************************************************************************

Sillä lailla. Sitten mennään siihen tärkeimpään eli kategorioihin. Hävytön copypaste viime vuoden ketjusta:

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Tämä kategoria sai tänä vuonna lisää virtaa kun uudet IP:t valtasivat alaa tuttujen ja turvallisten titteleiden kanssa. Bloodborne ja Captain Toad saivat kehuja ympäri planeettaa kun Kojiman joutsenlaulu rakkaalle lehtolapselleen keräili myös täysiä pisteitä. Lisäksi saatiin hieman uusioversioita mm. God of Warista, Gears of Warista, Majora's Maskista tai vaikkapa Unchartedista eikä tietenkään tasa-arvon aikana sovi unohtaa erästä naispuolista hautojen raidaajaa saatikka nahkahiiren asuun pukeutuvaa miljonääriä. Äänestäminen ei ole helppoa tässä laatua pursuavassa kategoriassa.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Piiiiiiitkään kehityksessä ollut Project CARS saapui vihdoin hämmästyttämään ja kummastuttamaan pientä kulkijaa ja Forzakin palasi tien päälle uuden pääsarjan osan voimin. Oliko joku näistä kahdesta se paras brömistelypeli vai joku muu? Sinä päätät.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Marion juhlavuotena, otti peli-ikoni niin reteästi että laittoi myös uskollisen dinosaurusratsunsa kilpailemaan lankamuodossa tähän kategoriaan. Aika fleguilua jos minulta kysytään mutta onpahan enemmän laadukasta pelattavaa. Oliko vielä muita tasoloikkapelejä jotka ansaitsisivat voiton?

Vuoden 2015 paras roolipeli

Roolipelirintamalla elettiin hienoja aikoja kun saatiin pelattavaksi mm. moderneja klassikkoja Xenoblade Chroniclesin uusioversion (ja jatko-osan) ja Witcher 3:n myötä kuin myös klassiselle tyylille kumartavan huippupelin Pillars of Eternityn muodossa. Myös muuan Fallout 4 on varmasti enemmän kuin passeli valinta. Myös Bloodbornen ja Monster Hunterin voi surutta laskea avauskategorian lisäksi myös tähän kategoriaan. Mikä oli sinun roolipelisuosikkisi armon vuonna 2015?

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Tässä tosimiesten kategoriassa on tänä vuonna jos jonkinlaista edustajaa. On kolmatta ihmeiden aikaa, presidentti Lincolnia taistelemassa avaruusolioita vastaan, Etelä-Korean kansallisurheilua tai vaikka kolmansia galaktisia sivilisaatioita. Tuo oli kuitenkin vain pintaraapaisu joten paljon on ehdokkaita mutta vain yksi voi voittaa.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

On kaikki niin kuin ennenkin kun Halo, Battlefield ja CoD ovat jälleen tukkanuottasilla. Joku ihmeen Star Wars-tuotenimi siellä myös näyttäisi olevan mutta se on täysin vieras tuotenimike minulle joten ei enempää tietoa siitä. Myös muitakin pelejä tähän kategoriaan vuoden ajalta löytyy mutta eiköhän voitto noiden kolmen meganimen myötä ratkaista?

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Futiskentällä nähtiin kenties vallanvaihto ja NHL-sarja palasi kamalan viime vuoden jälkeen takaisin tasolleen. NBA-kentillä nähtiin todellinen kaunotar ja hirviö NBA Liven ja NBA2K16 muodossa ja Mariokin palasi tenniskentille possensa kanssa mutta mikä sportti sinua miellytti eniten? Kategoriaan EI lasketa eSports-pelejä.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Disclaimerin paikka: tähän kategoriaan siis ainoastaan ladattavassa muodossa myytävät pelit. Linkitin tähän kaikkien konsolien nettikaupat kuin myös GOG:n ja Steamin valikoimat mutta koska ne veivät liikaa tilaan viestikentästä, heitän pallon sinulle. Mikä voittaa?

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Kestosuosikit Call of Duty, Halo ja Battlefield ovat tänäkin vuonna vahvoja nimiä mutta erään kaukaisen kaukaisen galaksin edustajat varmasti haluavat myös osansa glooriasta. Myös muissa genreissä on varmasti lukuisia muita mainioita edustajia hyvine nettiservuineen ja pelimuotoineen joten ei muuta kuin äänestämään.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Totuttuun tapaan urheilupelit ovat vahvasti edustettuna tässä kategoriassa koska niistä tällainen reliikkipelimuoto. Myös tappelupelit, autopelit ja partypelit ovat myös luonnollisesti edustettuna. Mikä peli sai sinut ja samalla sohvalla istuvat kaverisi pelaamaan hullun lailla? Bändipelitkin perkele sentään palasivat viemään tilaa olohuoneistamme.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Captain Toadin nimikkopeli ei ollutkaan vain läjä SM3DW:n minipelikenttiä?! Oliko King's Questin paluu parempi kuin yksikään Telltalen pseudomuotoinen seikkailupeli? Yllättikö PES:n laatu? Tässä kategoriassa pääset fiilistelemään peliä joka saa hymyn huulille tänäkin päivänä kun sitä ajattelee.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Tuhosiko uusi Batman aivosoluja kamalalla Batmobilellaan ja "onnistuneella" PC-versiollaan? Eikö Intelligent Systemsin uusi IP vastannutkaan pelitalon tuttua A-luokan laatulinjaa? Saiko MGS V:n loppu itkemään petetyistä lupauksista? Oliko Order 1886 kaiken hypen arvoinen? Tähän kategoriaan ne isoimmat avautumiset kiitos ja totta kai lihavoituna se kyseenalainen "voittaja".

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Konsolisukupolven ylivoimainen myyntikuningas on ollut hivenen kuivahko loppuvuodesta mitä tulee yksinoikeuspeleihin mutta laatu korvannee tässä tapauksessa määrän. Minkä nimikkeen sinä tulet loppuelämäsi muistamaan vuoden 2015 parhaimpana PS4-pelinä? Kerro se ihmeessä kaikille.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Wii U oli ehdottomasti viime vuoden ehdotonta eliittiä mitä tulee yksinoikeuslinjastoon mutta tämä vuosi on ollut hieman hiljaisempi. Se kuitenkaan ei tarkoita sitä etteikö sieltä löytyisi sen tason kamaa jonka voi hyvällä omatunnolla nimetä vuoden parhaaksi Wii U-peliksi joten ei muuta kuin äänestämään.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Xbox One teki melkoista jälkeä yksinoikeusrintamalla läpi vuoden ja sen ekskluvalikoima oli ehdottomasti parasta kotikonsolitridentistä. Mikä Onen peleistä oli sinun suosikkisi?

Vuoden 2015 paras PC-peli

Herrarodun ylväät edustajat saavat enää harvakseltaan ison luokan yksinoikeusjulkaisuja mutta tämän kategorian erikoisosaajat varmasti pystyvät erottelemaan jyvät akanoista ja valitsemaan sen parhaan PC-pelin. Jotenkin veikkaan että Arkham Knight ei tätä palkintoa vie.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Vita nosti päätään haudastaan TGS-esittelyjensä myötä mutta silti jokin vaisto sisälläni sanoo että tänäkin vuonna tämän kategorian voiton tulee viemään 3DS-peli. Mikä 3DS-peli, sen päätät sinä? Joku ystävänpäivän kaksikosta? Loppukevään strategiapeli? loppuvuoden Animal Crossing? Joku muu?

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Suurin ja kaunein kaikista kategorioista ja nimenomaan se kategoria jonka voittaja tulee saamaan ikuisen elämän ja aitiopaikan Louvrén taidemuseosta Pariisissa. Enempää selittelyjä ei tarvita, kerrot vaan mikä oli mielestäsi vuoden paras peli ja miksi?

Siinä sitä sitten olikin taas pähkinä kaikkien purtavaksi. Aikaa äänestämiseen on 5.1.2016 asti joten ääniä saa vapaasti muokata 4.1.2016 asti mutta sen jälkeen alkaa äänten kokoaminen ja koosteviestin kirjoitus... kuin myös palkinnon vastaanottajan valinta. Palkinnoksi parhaista perusteluista lähtee vapaavalintainen peli vuodelta 2015 (Pelaaja ei vastaa palkinnosta yms. lakisääteistä tekstiä tähän) ja voittaja valitaan siis koosteviestissä tuona aiemmin lihavoituna päivämääränä. Ei muuta kuin raapimaan päätä ja kirjoittelemaan mutta mikä tärkeintä, sitä ennen pitää tietty pelata!

IMAGE(http://www.ilovenatick.com/wp-content/uploads/2014/09/VOTE.jpg)

Aika päivittää lopulliset valinnat.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Rise of the Tomb Raiderille menee tämä voitto. Jo edellisosa oli todella viihdyttävää ja erinomainen tekele. Jatko-osa kuitenkin parantaa vieläkin enemmän, melkein joka osa-alueella. Jos Witcher 3:n tasoinen peli ei olisi tullut, niin olisi vienyt GOTYnkin himaan.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Eihän tähän ole kuin yksi vaihtoehto, Forza Motorsport 6 tuli ja vei voiton....ööö...mm. ei kenenkään edestä. No ok, tulihan se Carmageddon Reincarnation tänä vuonna, mutta se nyt ei ihan yltänyt voittajaksi vaikka takuuvarmaa Carma-viihdettä olikin. "Forssaa" jaksoin pelata, jopa careerin läpi kertaalleen ja vielä maittaa ainakin jonkinverran uusintakierrosta vedellä. Jälleen kerran loistava ajotuntuma kyseisessä pelissä, mikä tietty tärkein asia genressään.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Sak..Jussin vill...Yoshi's Woolly World ainut tasoloikintapeli, mitä tuli pelailtua lähes 100% läpi. Ainoastaan tähtikentät oli liikaa taidoilleni. Mukavan sympaattinen ja kevyt tasoloikkapeli ja tulipahan oikein teeman mukainen Yoshi-ameebo hankittua (ensimmäinen ja viimeinen hankkimani amiibo).

Vuoden 2015 paras roolipeli
Ei tähän voi muuta pistää kuin The Witcher 3. Genressään ja myös avoimen maailman peleistä todella esimerkillinen teos. Sukupolven paras peli tähän mennessä. Eipä tule oikeastaan mitään negatiivista mieleen pelistä, lähes täydellinen avoimen maailman ropetus, mistä tulisi ottaa mallia jatkossa. Pelin läpäsy jätti niin tyhjän fiiliksen, että pysäytti melkein kaikki hypejunat loppuvuoden peleistä.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
Juuei.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Wolfenstein: The Old Blood oli samaa herkkua mitä viime vuonna loistava New Order, ei kuitenkaan yltänyt kyseisen osan tasolle.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Futispelien kuningas teki viimeisimmällään vuosipäivityksellään paluun huipulle, eli voiton vie siis Pro Evolution Soccer 2016. En muista, milloin viimeksi on jotain urheilupeliä tullut niin paljon pelailtua. Reilut pari kautta GM-moodia meni oikein mukavasti. Ja kyllä vieläkin jaksaisi pelata lisää, parasta futista sitten ps2-aikakauden PESsien.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Hotline Miami 2 jatkoi siitä, mihin edellisosa päättyi. Mainiota pikselimössöräiskintää, missä kentät oli edellisosaa isompia ja vaikeampia. Soundtrack jälleen aivan huikeeta kamaa ja jopa parempi kuin ensimmäisen HM:n. Pelinä ei kuitenkaan ihan ykkösosan tasoinen, lähinnä juuri kenttäsuunnittelun takia. Erilaiset hahmot oli kuitenkin oikein mukava ja tervetullut lisäys.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Rocket League tuli ja yllätti myös meikäläisen aivan totaalisesti. Erittäin toimivaa ja viihdyttävää autofutista.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Ohi.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Kaipa tän voisi jo jakaa Until Dawnille, sen verran mukava ylläri oli. Erittäin viihdyttävä ja tunnelmallinen tarinapainotteinen pelikokemus. Maittoi kovasti, vaikka kauhuleffat on jääny lähinnä Alien-saagaan. Ja mikä parasta, niin pienilläkin valinnoilla oli oikeasti väliä.

Vuoden 2015 pahin pettymys
En pettyny, koska pelaan ja hankin vain laadukkaita pelejä, edes Arkhami tai Order eivät pettäneet.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Until Dawnille ääni, sillä ehkä pahin potentiaalinen kisaajaa Bloodbornea en ole pelaillut. Order 1886 ei aivan yllä UD:n tasolle valitettavasti.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Köyhää on ollut tänäkin vuonna, tosin viime vuonna oli sentään Bayonetta 2. Tämän vuoden ääni menee kuitenkin Yoshi's Woolly Worldille.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Mikäs muukaan kuin Rise of the Tomb Raider, okei uusi Forssa pisti hyvän haasteen.

Vuoden 2015 paras PC-peli
Empä mää tähän muuta keksi kuin Carmageddon: Reincarnation. Erittäin tuttua Carma-meininkiä ja hyvällä tavalla. Ja mikäs siinä kun Carmageddonista tykännyt lapsesta saakka.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Mario&Luigi: Paper Jam vie varsin naurettavan helposti voiton kotiin. Paper Jam tarjosi perinteikkään laadukasta M&L-ropetusta ja on jopa parantaa hieman edellisosasta. Bowser's Inside Story kuitenkin pysyy edelleen sarjan parhaana.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Jooh, tää on naurettavan selkeä. 99% varma oon siitä, että mikään loppuvuoden tulevista peleistä ei yllä lähellekkään Witcher 3:n tasolle. Helvetin hyvä tarina, hahmot, maailma, tehtävät, kokonaisuus. Kaikinpuolin täydellinen avoimen maailman rope.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Batman Arkham Knight petti odotukset ja Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ei jaksanut pitää mielenkiintoa yllä. Päädyn täten valitsemaan Rise of the Tomb Raiderin. Laran Croftin uudessa seikkailussa on paljon näyttäviä räiskintä ja toimintakohtauksia, eikä se ala missään vaiheessa puuduttamaan, koska pelin rytmitystä on onnistuttu hyvin tasapainottelemaan pelimaailman tutkimisella.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Rocket League, koska siinä on autoja. Kyllä! niissä on neljä pyörää ja pelistä löytyy myös valokuvaustila!

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Super Mario Maker antaa pelaajalle helppokäyttöiset työkalut omien Mario seikkailujen luomiseen. Paskapeukalojen ei tarvitse kuitenkaan masentua, jos oman käden jälki ei satukkaan miellyttämään, sillä pelin yhteisöstä löytyy loputtomasti uusia kenttiä pelattavaksi ja suosituimmat kentät tarjoavat usein hyvää haastetta vanhoille ja nuorille Mario veteraaneille.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Valitettavasti tänä vuonna roolipelit jäivät meikäläiseltä täysin kokematta. The Witcher III: Wild Hunt olisi toki ollut kiinnostava tapaus, mutta sarjan aiemmat osat odottavat vielä Steam-kirjastossa ja haluan luoda täydellisen Witcher kokemuksen pelaamalla koko trilogian. Noh, ehkä tänä vuonna…seuravaa kategoria!

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Kuka näitä oikeasti pelaa? Tuplahyppy!

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Microsoftin lippulaivapeli Halo 5: Guardians tarjoaa sekä yksinpelin että moninpelin osalta erinomaista räiskintää. Yksinpelikampanjalta odotin kuitenkin paljon enemmän tarinan osalta, mutta isommat paukut on näköjään säästelty Halo 6:sta varten. Moninpeli on myös viihdyttävä, mutta en koe viettäväni paljon aikaa sen parissa seuraavaan puolen vuoden ajan.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Rocket League, koska siinä on jalkapallo sekä maali.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Life Is Strange on ehkä Telltale vihaajien mielestä taas yksi turhanpäiväinen kävelysimulaattori, mutta ulkokuoren alta paljastuu paljon enemmän. Päähahmot ja sivuhahmot ovat paljon mielenkiintoisempia, kuin Telltalen peleissä ja peliin vaikuttavissa valinnoissa tulee usein ahdistunut fiilis, kun et osaa päättää minkä dialogin valitset tai miten toimit seuraavasti. Ongelmatilanteiden ratkaiseminen käyttäen aikamatkustusta tekee myös pelattavuudesta mielenkiintoisempaa.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Nintendon Splatoon vie ylivoimaisesti tämän kategorian. Pelattavuus on helvetin hauskaa ja se ei noudata normaalien nettiräiskintöjen peruskaavaa. Vastustajien päihittäminen ei onnistu tässä pelissä pelkästään tappojen tekemisellä, vaan pelaajan täytyy kiinnittää enemmän huomiota ympäristöönsä maalaamalla alueet omalla musteellaan. Pelaaminen on myös hyvin nopeatempoisia mustekalaksi muuttumisen avulla.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Rocket League, koska sitä voi pelata samalta sohvalta kaverin kanssa!

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Rehellisesti sanottuna Splatoon ei kiinnostanut vittuakaan, kun se esiteltiin ensimmäisen kerran vuoden 2014 E3-messuilla. Pelin julkaisun lähestyessä aloin kuitenkin seuraamaan pelistriimejä, joissa pelin ennakkoon saaneet pelaajat hehkuttivat peliä. Yleinen beta tuli myös saataville ja viisari vaihtui yllättäen kellossa. Päädyin yllättäen ostamaan pelin, sekä kaikki siihen kuuluvat amiibot. En osannut odottaa, että tulisin rakastumaan tähän peliin.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Pitkään odotetussa The Order: 1886:ssa oli paljon potentiaalia, mutta lopputulos oli jotain aivan muuta. Isoin synti on rikollisen lyhyt yksinpelinkampanja, jolla ei juuri ole uudelleenpeluu arvoa ja peli maksoi aikanaan täysihintaisen AAA-pelin verran. Lisäksi QTE-osuudet olivat helvetin turhauttavia. Sääli sillä next gen peliksi tämä näyttää graafisesti erittäin komealta ja tarina vaikutti myös mielenkiintoiselta.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Rocket League, koska täysjärkinen ihminen ei äänestäisi Orderia tai Until Dawnia.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Splatoon ansaitsee voiton. Se onnistui yllättämään minut täysin ja tarjoamaan vuoden viihdyttävimmän online-moninpeli kokemuksen. Peli on saanut hyvän tahtiin ilmaisia päivityksiä, mikä on pidentänyt pelin elinkaarta ja parantanut yleisesti pelikokemusta, joten siihen on aina ilahduttavaa palata vaikka viimeisimmästä pelikerrasta olisi kulunut jo pidemmän aikaa.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Pakko on näin alkuun kehua Microsoftin vuoden 2015 yksinoikeuspelien tarjontaa. Räiskinnän ystäville löytyy Haloa ja Gears of Waria, tasoloikinnan ystäville Rare Replay –kokoelma ja autourheilun ystäville uusin Forza 6. Meikäläisen suosikki oli kuitenkin ajastettu yksinoikeus Rise of the Tomb Raider, joka tarjoaa kokemuksen, jota en unohda vähään aikaan.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Life is Strange vie tämän kategorian, koska se on ainoa PC-peli, mitä olen pelannut vuonna 2015.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Keväällä minulla oli The Legend of Zelda –läpipeluu projekti, johon kuului kaikki konsoli-Zeldat Ocarina of Timesta eteenpäin luukuunottamatta Four Swords Adventuresia. Tein tämän The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D:n julkaisun ja tulevan Wii U Zeldan innoittamana. Projektin tultua päätöksen olin vahvasti sitä mieltä, että Majora’s Mask 3D oli kaikista Zeldoista se oma suosikkini. Majora’s Mask painottaa muita Zeldoja enemmän sivutehtävien tärkeyteen ja niihin on yhdistetty mielenkiintoisia hahmoja taustatarinoineen. Luolastoja on toki paljon vähemmän, kuin muissa Zeldoissa, mutta ne ovat silti erinomaisesti toteutettu, joten en jäänyt kaipaamaan enempää. Voisin puhua tästä pelistä ummet ja lammet, mutta siirrytään viimeiseen kategoriaan.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Meikäläisen suosikkipeli vuodelle 2015 on Rise of the Tomb Raider. Peli on pelattavuudeltaan lähes samaa kauraa kuin vuoden 2013 Tomb Raider, mutta mukaan on ahdettu isoja parannuksia sekä täysin uusia pelimekaniikkoja. Hiiviskely oli edellisessä Tomb Raiderissa turhan kömpelöä ja asiat ratkaistiin usein pakosti räiskimällä, mutta tämä osa-alue on onnistuttu korjaamaan antamalla pelaajalle enemmän vapauksia, miten toimia vihollisten ollessa lähistöllä. Pelin kykypuu on pysynyt lähes samanlaisena, mutta peliin on lisätty yksi modernin pelialan kuumimmista trendeistä: Crafting -systeemi ! Pelialueen ympäriltä poimituista yrteistä, puun oksista, myrkkysienistä, eläinten nyljetyistä nahoista voidaan esim. askarella parannusvoiteita, jousipyssyn nuolia, myrkkynuolia sekä asepäivityksiä, jos vaadittavia resursseja on kerätty tarpeeksi. Meikäläinen vietti pelin parissa yli 30 tuntia, jonka aikana läpäisin pelin tarinan ja sivutehtävät sekä löysin kaikki kerättävät esineet ja selvitin kaikkien hautaholvien salaisuudet. Kokonaisuudessaan Rise of the Tomb Raider tarjoaa erinomaisen seikkailun, jossa räiskintä ja tutkiminen ovat hyvässä tasapainossa, visuaalinen ilme on täyttä silmäkarkkia sekä löytämisen hetkiä riittää alusta ja loppuun.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Vuoden 2015 paras ajopeli
Forza sarja on jälleen sisällönsä puolesta niin laaja kuin pitääkin, eli Forza 6. Dirt rally ja Wreckfest eivät vielä ole edes valmiita, joten niitä ei voi edes kilpailijaksi laittaa. Muita autopelejä ei olekkaan testattu.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Vuoden 2015 paras roolipeli
Ei ole pelattu, kaipa Witcher 3.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
Täytyi oikein tarkistaa että peli ilmestyi tämän vuoden puolella. Kyllä, Total War: Attila ratsasti ja ryösti tämän kategorian palkinnon. Tasokasta ja taatusti totaalisotaisaa viihdettä aiheesta, josta ei liikaa pelejä ole edes tehty. Peli huokuu pimeän keskiajan tunnelmaa ja tuntuu taas niin viihdyttävältä peliltä, kuin sarja oli vielä Shogun 2 aikana.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Star wars Battlefront 3 on ainoa räiskintäpeli, minkä olen tänä vuonna jaksanut hankkia. Rakastin betaa ja rakastan peruspeliä kahta kauheammin. Dicen tekniikka toimii lähes bugittomasti, mikä on mukava poikkeus bugisten pelien aikakaudella eikä verkkoviivettä ollut nimeksikään. Räiskintä toimii törkeän hienosti ja peli on äärimmäisen uskollinen Lucasin visiolle star wars universumista, mitä pelissä ikinä tekeekään, kaikki paikat menuvalikoita myöten huokuvat star wars tunnelmaa ja fanit ovat heti kotonansa. Paras dicen peli pitkään aikaan ja suosittelen jopa EA allergisimpia star wars faneja harkitsemaan uudelleen pelin hankintaa.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Mikä peli se semmoinen voi olla että sitä kokeilee kerran ja hups, se imee mukanansa ja saa kuluttajan ostamaan sen täyteen hintaan ? No Syberia, PS3, X360 ja PC:n lataustapalveluissa uudelleen julkaistu seikkailupeliklassikko, joka ei nojaa Walking Deadista lähtöisin olevaan emoiluun vaan uskomattoman kauniiseen pelimaailmaan ja yhteen tehtävään. Vuosituhannen vaihteen ehdottomasti kovimpia peltapauksia, joka toimii edelleen.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Star Wars Battlefront 3 kuten ylempänä kommentoin on mainio valinta online taistelukenttä nälkään.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Rock band 4 on paras syys kutsua ystäviä kokoon tai piristää illanistujaisia. Toision kuin vaikka kilpailijansa Guitar hero, tästä pelistä riittää iloa jopa kuudelle pelaajalle (edellyttäen tietysti soitinta ja mikrofonia jokaiselle jannulle) ja kovat bileet ovat taattuja.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Cities Skyline ja perustelut löytyy hieman alempaa.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Paha sanoa, sillä en ole koskaan pelannut, ehkä Bloodborne.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Sama kuin pleikkarilla, ehkä Splatoon.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Rare Replay on nimen omaa harvinaista herkkua pelirintamalla. 30 peliä, 30 eurolla ja kasassa on paketti, joka luulisi jo jokaisen itseäänkunnioittavan Xbox one pelaajan hyllystä löytyvän. Kirsikkana kakun päällä bonusmateriaalit ja "Snapshot" haasteet, jotka tuovat eloa jo hieman kulahtaneisiinkin peleihin.

Vuoden 2015 paras PC-peli
Yliopistonkadulla tapahtui kummia. Cities Skyline tuli ja vei vuoden PC pelin tittelin. Ihan totta, ei tämä ole vain hetkessä unohdettava "torilla tavataan!" hetki, vaan kaupunkisimulaattori ja genrensä ylivoimaisesti parhain edustaja yli kymmeneen vuoteen. Kyllä se herrarodun edustajan sydäntä lämmittää, että joku Suomalaisfirma ymmärtää vielä pc pelien päälle ja elvyytti kuolleeksi luullun genren.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Ei kummallakaan laitteella mitään kummempaa.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Jos nostalgialasti heitetään pois, on Cities Skylines paras kaupunginrakenus simulaatio ikinä. Aika kova meriitti jo yksinään, mutta mainittakoon että tämä peli pelasti jo kuolleeksi povatun genren ja että peli on vielä omassa kotikaupungissa kasattu, mikä tuntuu uskomattomalta.

Tässä pelissä kaikki vain toimii. Lyöt tienpätkän ja rupeat maalaamaan kiinteistöjä sen ympärille. Hetkessä siihen kasvaa elävä ja uskottava naapurusto, jonka tarpeista ja turvallisuudesta huolehtiminen hoituu yksinkertaisesti palveluiden planttaamisella lähistölle, mutta kaiken tuon hiominen vie iäisyyden, sillä liikenne on pelissä yksi iso haaste. Hetkeä myöhemmin lähiö on kasvanut suureksi kaupungiksi, niin huomasin että varsinainen kaupungista huolehtiminen kävi ärsyttävän vaikeaksi koska kaupunki on audiovisuaalisesti niin komeaa katseltavaa. Ei uskoisi että kaiken tämän alla hyrisee paljon parjattu Unity Engine. Ja kun vihdoin pieni kaupunki on infastruktuuria myöten saatu toimimaan ja aloin miettiä laajentamista, olikin aikaa jo mennyt 11 tuntia, mikä on aina hyvän pelin merkki.

Eli varoituksena vielä pelin hankinnasta lienee sen kevyt riippuvutta aiheuttava vaikutus, varsinkin jos SimCityt pyörivät nuorempana koneissa, kuten allekirjoittaneella. Kevyet mullat Maxisille, eläköön Cities Skylines!

Lainaus käyttäjältä Portable

Editoin tähän sitten ajallaan vastaukseni, mutta kysyn nyt että olisiko "Vuoden bilepeli" kategoria mitään ?

Ei olisi. Olin bilepelien ja tappelupelien kanssa hiinä ja hiinä mutta koska ensimmäisen raja on jollain lailla häilyvä ja liian tulkinnanvarainen ja toisessa ei kamalasti ollut ehdokkaita, jätin ne pois.

Adnzerxille ja ZaleraFF:lle myös isot propsit oikeaoppisesta kaavion täyttämisestä. Ei siis tyhjiä kohtia vaikka ko. kohtaan ei olisikaan vielä ehdokasta (saatikka siihen tule saamaankaan ehdokasta) vaan kaikki kohdat viestiin. Portablelta sitten toivottavasti mallia siihen miten viestiä voi muokata sielun täydeltä vaikka ensi vuoden puolelle asti.

Melko vähän on vaihtoehtoja näihin kategorioihin jo senkin vuoksi, että tulee hieman myöhässä pelailtua pelejä. Nytkin on ainakin 7 korkkaamatonta peliä ja eilen tuli vasta Until Dawn hankittua. Jospa edes sen saisi vielä pelailtua tätä gaalaa varten.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Batman: Arkham Knight oli loistava tekele, ainakin PS4:llä pelattuna. Onhan se ytimeltään sitä samaa kuin aiemmatkin mutta kun kerran meikäläiseen iski niin minkäs voit. Tankkitaistelutkin olivat todella hauskoja alusta loppuun. DLC on tässä pelissä todellinen pettymys enkä sitä tule luultavasti ostamaan ollenkaan mutta sepä ei emopeliin vaikuta millään tavalla.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Yksi ajopeli olisi avaamattomien pelien joukossa mutta en sitä jaksa alkaa jauhamaan, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää joko tyhjä tai Rocket League. En kuitenkaan laske peliä ajopeliksi, joten jääköön tämä kategoria osaltani ilman vaihtoehtoa.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Tähän tuli useampikin vaihtoehto PS Plussan kautta ja myös ehdokkaani tuli tätä kautta. Super Time Force Ultra on loistava yhdistelmä perinteistä tasohyppelyä höystettynä hirveällä määrällä räiskintää sekä ajankelausta. Loistava yhdistelmä, jonka parissa viihdyin todella hyvin.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Witcher 3. Tarvitseeko tähän erityisempiä perusteita muka? Pelkkä Heart of Stone -DLC oli parempi kuin monet muut kokonaiset pelit.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

En harrasta kyseistä genreä.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Ilmeisesti en harrasta myöskään tätä genreä. En ainakaan vuoden 2015 pelien parissa.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Rocket League voisi tähänkin sopia mutta en laske sitä myöskään urheilupeliksi. Tyhjä siis näin ollen.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Valinta on joko Rocket League tai Helldivers. Voittajaksi selviytyy Helldivers sen paremman offline-puolen vuoksi, sillä peli toimii täysin yhtä hyvin sekä samalta sohvalta että netin kautta pelattuna. Kaiken lisäksi siihen on tullut käytettyä selvästi enemmän aikaa.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Rocket League toimii loistavasti ja on mahtavaa viihdettä.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Helldivers sisältää kaikki mitä samalta sohvalta pelattavan pelin pitääkin: kaaosmaista hauskuutta ja tiukkoja tilanteita kiroilun säestyksellä.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Kyllähän se on Until Dawn. En ymmärtänyt odotuksia ensimmäisten trailerien jälkeen ja vielä myöhemminkin olin peliä kohtaan skeptinen. Kyllähän nämä Telltalet sun muut on nähty ja tuskin se mitään järin erilaista tarjoaa. Peli kuitenkin todisti luuloni vääriksi ja tarjosi jotain erilaista. Todellakin siis positiivinen yllätys. Yksi lisäsyistä valita tämä peli on se, että myös vaimo innostui tästä kun alettiin peliä pelaamaan yhdessä.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Batman oli hyvä, Orderkin meni ongelmitta mutta Metal Gear Solid V The Phantom Pain jätti huonon maun suuhun vaikka sisälsi silti paljon hyvääkin. Perimmäisin syy miksi sinänsä ihan ok peli "voittaa" tämän kategorian lienee se, että odotin peliltä ehkä jotain muuta tai enemmän. Muut (sekä tässäkin mainitsemani) pelit taas eivät niin korkeita odotuksia osakseen saaneet, joten oli hankala pettyä.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Rocket League, Helldivers, kokematon Until Dawn, avaamaton Tearaway Unfolded, Bloodborne. Vaihtoehtoja olikin enemmän mitä ajattelin vaikka silti on tuntunut ettei yksinoikeuksia paljoa olisi. Pelaamattomista en tietenkään voi mitään sanoa, joten taisto käydään kolmen teoksen välillä.

Bloodborne on loistava peli, samoin Helldivers mutta Rocket League tuli niin yllättäen ja viihdyttänee sen verran laajasti ja pitkään, että se on oikeasti lopulta helppo valita voittajaksi.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Mikäli olisin kyseisen konsolin Black Fridayna ostanut, niin ehkä olisi jotain vaihtoehtojakin. Nyt jää tyhjäksi.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Tämäkin ostos on vielä tekemättä.

Vuoden 2015 paras PC-peli

En pelaa kyseisellä laitteella, koska olen laiska. Tämän vuoksi en myöskään järjestä kyseistä vehjettä olohuoneeseen, jossa laiskuuttani siis nykyisin pelailen. Jääköön muille toimille.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

En omista kyseisiä laitteita.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Ainoa lisäosa, jota odotan tulee olemaan osa tätä peliä. Peliä, jonka uskon olevan ihmisten mielessä vielä pitkään tämän vuoden jälkeenkin ja jonka lore vähemmän yllättäen on peliäkin laajempi. Valintani on helppo ja se on Witcher 3.

Tehnyt jo pitemmän aikaa mieli ostaa aiheesta tehdyt kirjat. Se on oikeasti iso juttu kun viimeksi olen lukenut pakotettuna yläasteen äidinkielien tunteihin liittyen. Peli (kuten aiempikin osa) siis on tehnyt minuun todella suuren vaikutuksen. Edes Mass Effect ei saanut samalla tapaa kiinnostumaan pelin ulkopuolisista tuotteista vaikka vähän sarjakuvia silmäilinkin aikoinaan.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Batman: Arkham knight. Gta batman, hell yeah!! Tykkäsin ja nautin pelistä paljon. Valitettavasti sillä oli mulle lopuksi vaan leffan katsomisen arvo.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Rocket league. Ehdottomasti paras tämän vuoden ajopeli ihan vaa jalkapallon vuoksi.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Laittaisin bättiksen tähä, mut meni jo..

Vuoden 2015 paras roolipeli
The elder scrolls online: Tamriel unllimited. Tässä pitäisi olla varmaan Withcher 3:nen, mut esossa oli kuitenkin mulle ihan riittävästi roolipeliä. Olihan siinä myös 9999 pelaaja ja 200h pelattavaa enemmän kuin noitujassa :D.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
Worms 2: Armageddon

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Star wars: Battlefront Tähtien sota perintöä kunnioittava peli on kyllä tässä kysessä. Graafiikka, äänet, toiminta ja kaikki muu extra oli hubaa. Paras fps peli tälle vuodelle jos tykkää rennosta räiskinnästä.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Rocket league. Hauskaa ja vihdoinkin mielenkiintoista pallopeliä jota jaksaa ja tahtoo pelata videopelinä.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Tales from the borderlands. Hyvää läppää ja toimintaa. Eikä niin masentava juoni ku WD:ssä, missä joku oma kuoli kumminkin. Teit mitä tahansa. Tässä taas valinnat palkitaan itse aiheutetulla huumorilla.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Star wars: Battlefront Se on.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Rocket league toimii silläkin tavalla, vaikka ei ne botit oo pelaajien verosia nöyryytettäviä vastustajia.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Star wars: Battlefront Oli paljon parempi peli kuin mitä odotettiin. Toki sisällössä häviää aijemmille peleille, mutta grafikkaa ja fysikkaa on senkin edestä.

Vuoden 2015 pahin pettymys
-

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Sanoisin et until dawn näin sivustakatsojana.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Mario maker oli varmaan monen nindento kansalaisen unelma peli.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
-

Vuoden 2015 paras PC-peli
Rocket league. Oli kyl awesomia pelata tota peliä omalla porukalla assyil. Monia eeppisiä hetkiä on tullut koettua tossa pelissä hyvin lyhyessä ajassa. Menee varmaa Cs:änkin ohi itel koneella, ku sillä vähä muutenkin pelaan.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
-

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Rocket league Täydellisesti kerralla toteutettu peli, ja vielä indiepelistudiolta. Wau!

Täytelläänpä itsekin jo 110% varmoja kohtia. Pelkkiä oikeita mielipiteitä tulossa...

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Uusi AC ei kehuistaan huolimatta saanut meikäläisen viisaria värähtämään samalla lailla kuin eräs brittitutkijatar erinomaisen jatko-osansa kanssa. Rise Of The Tomb Raider on tämän genren voittaja tänä armon vuonna. Pientä kalapaliikkia toki aiheuttaa se seikka että en osannut rankata erästä toista peliä tämän ja roolipelikategorian välillä mutta tästä lisää listan äänestyksen loppupuoliskolla.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Koomisen paljon myöhästellyt Project CARS oli kuin PS4:n Driveclub; helvetin kaunis videopeli mutta täysin mitäänsanomaton genressään. Tämän vuoksi Forza 6 nousee tämän kategorian voittajaksi. Sitä samaa "forssaa" peli loppupeleissä on mutta jos laatustandardit ovat näinkin korkealla, ei voi hyvien videopelien ystävänä valittaa.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Nintendo on tässä kategoriassa aina kovaa valuuttaa mutta tänä vuonna kärkikamppailuihin nousi myös taivaallinen Ori and the Blind Forest joka oli loppukesään asti itselleni se paras Xbox One-peli sitten konsolin julkaisun. Mario ja Yoshi kuitenkin ovat niin loistavia kokonaisvaltaisia pelejä genressään niin pakkohan se voitto oli antaa toiselle näistä ja vaikka Yoshin lankaseikkailut olivatkin käytännössä sitä samaa Yoshi-pelin kaavaa noudattavaa kamaa mistä olemme saaneet nauttia (ja pari kertaa vähemmän nauttia) jo parikymmentä vuotta, oli se aivan tajuttoman laadukasta tasoloikkaa. Yoshi's Woolly World on siis valintani vuoden tasoloikkapeliksi.

Vuoden 2015 paras roolipeli
Roolipelirintamalla vuosi oli tautisen kova. Undertale yllätti täysin puskan takaa indierintamalla, Mario&Luigi vetelivät huippuluokan suorituksen Paper Marion kanssa, Xenoblade Chronicles X ei ollut edeltäjänsä kaltainen messiaspeli mutta siltikin vuoden kovimpia teoksia. Pillars Of Eternity palautti 90-luvun PC-roolipelailun takaisin parrasvaloihin. Mikään näistä ei kuitenkaan ole vielä lihavoitu äänen merkiksi koska se kunnia on varattu Fallout 4:lle. Lukuisista vioistaan (tai enemmänkin vanhanaikaisuuksistaan) huolimatta, on Fallout 4 syönyt elämästäni niin paljon tunteja tämän vuoden puolella, että olisi valehtelemista itselleen väittää että peli olisi jollain lailla puutteellinen tai viallinen. Tämä on kuitenkin viimeinen mahdollisuus jonka annan Bethesdalle sillä seuraavaan peliin tahdon nähdä uutta engineä ja uutta rakennetta.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
En ole mikään maailman suurin Starcraftin ystävä eikä muutkaan PC:n tosimiesnaksuttelut oikein iskeneet. Sen vuoksi valintani on Codename S.T.E.A.M. joka ei ollut ihan niin loistava tekele mitä Intelligent Systemsiltä on totuttu saamaan vuosien saatossa mutta silti reilusti plussan puolella.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Vuosikausia on tullut ihmeteltyä että miksi porukka vielä jaksaa Call Of Duty-sarjaa mutta tämän vuoden painos tuotenimikkeen pelisaagaan osoittautui erittäin hyväksi räiskintäpeliksi niin yksin- kuin moninpelinsäkin puolesta. Samaan aikaan Star Wars jätti kylmäksi ja Halo kiinnostaa luonnollisesti yhtä paljon kuin ruotsiksi opetettu kvanttifysiikka joten valinta on selvä: Call Of Duty: Black Ops 3

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Änäri palasi laadun tielle katastrofaalisen viime vuoden jälkeen. EA:n jalkapalloilu otti mikroskooppisen askeleen taas parempaan päin. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan pääse edes lähelle kärkikaksikkoa joka on tänä vuonna aivan omissa sfääreissään. PS2-ajan ikisuosikkini Pro Evolution Soccer on virallisesti palannut takaisin valtaistuimelleen ja tämän vuoden versio hipoo jo pelisarjan osien 3, 4, 5 ja 6 täydellisyyttä. NBA2K-sarja jatkaa myös tutulla turvallisella linjalla tarjoten ehkä parasta virtuaaliurheilua mitä maailmassa tällä hetkellä on. Silti täytyy vetää vähän kotiin päin ja sanoa että Pro Evolution Soccer 2016 menee ohitse mutta vain siksi koska jalkapallo on elämässäni niin tärkeässä ja isossa osassa. Tervetuloa takaisin PES. Sinua on tosiaan kaivattu.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Undertale oli kaltaiselleni Earthbound-fanille hieman balsamia haavoille kaikkien näiden Mother 3:ttomien vuosien jälkeen ja Affordable Space Adventure osoittautui yhdeksi parhaimmista moninpelikokemuksista mitä Wii U:lla on ilmestynyt (ja tämä on iso statement sillä konsolilla on tämän konsolisukupolven parhaat moninpelit). Nämä kaksi kuitenkin häviävät mikroskooppisen pienellä erolla kuvankauniille konsoliyksinoikeuspelille, joka hetkessä nousi julkaisualustansa parhaimpien pelien joukkoon. Ori And The Blind Forest on kaiken suitsutuksensa ansainnut ja toivon mukaan pelille tehdään jollain muotoa jatkoa.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Pitkästä aikaa on tullut jaeskeltua nettipelaamisresursseja useaan eri suuntaan (yleensä vuodessa tulee se pari hassua peliä joita sitten hakkaakin suu vaahdossa koko vuoden). Monster Hunter 4 Ultimate oli käsikonsolipeliksi ehkä kovinta nettipelaamista sitten viime vuoden 3DS:n Smash Brosin kun Call Of Duty teki paluun pelikartalle helvetin hyvällä Black Ops 3:lla. Nostan kuitenkin voittajaksi pelin joka vaikutti ennakkotietojen perusteella täydeltä farssilta niin ihan perustietoineen kuin outoine osittaisine julkaisumalleineenkin. Lisäksi Nintendon konsoleille julkaistava verkkopeli ei edes vielä vuonna 2015 onnistu herättämään toimivuudellaan luottamusta. Peli kuitenkin onnistui koukuttamaan pahemman kerran ja olemaan samalla vielä myös helvetin laadukas sekä tarjoamaan pelattavaa sekä uutta sisältöä vielä kuukausia julkaisunsa jälkeenkin. Splatoon on valintani vuoden online-moninpeliksi.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Uskallan jo nyt sanoa että Pro Evolution Soccer 2016 on oman listani kärjessä mitä tulee saman sohvan moninpeleihin. Flashbackit lukioaikoihin ja yön yli venyneisiin "pessiturnauksiin" ovat vahvasti läsnä kun peli tarjoaa mitä laadukkainta virtuaalisfutista. Kahden osaavan pelaajan kohtaaminen on tosiaan nykypäivän versio shakista.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Splatoon vai Undertale? Siinä vasta pulma. Toinen ei kehityksensä aikana aiheuttanut itselleni minkäänlaista mielenkiintoa ja toisesta en ollut koskaan ennen julkaisua kuullutkaan. Splatoonilla oli kuitenkin takanaan Nintendo joka 88% ajasta tarkoittaa laadukasta pelaamista joten tämän kategorian palkinto menee Undertalelle joka tosiaan onnistui nousemaan täydestä tuntemattomuudesta yhdeksi mieluisimmista pelikokemuksista johon allekirjoittanut on tämän vuosikymmenen aikana törmännyt.

Vuoden 2015 pahin pettymys
Batman: Arkham Knight on aika selkeä voittaja tähän kategoriaan vaikka MGS 5 kovin yrittikin alkuhuuman jälkeen panna kampoihin. Olisi voinut luulla että Rocksteady laittaa kaikki kovat piippuun viimeisellä Batman-pelillään mutta homma kustiin aivan täysin. Repetitiivistä ja ennen kaikkea tönkköä toimintaa (se helvetin Batmobile...) heikolla juonella höystettynä. Ihan OK-tason peli Arkham Knight onnistui olemaan mutta kun verrataan sarjan aiempiin peleihin, mentiin alakanttiin ja ryminällä. The Order 1886 pääsee hyvin lähelle tämän kyseenalaisen kategorian "voitossa".

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Heikkoa oli PS4:n eksklutarjonta mitä tulee kilpailijoihin vuonna 2015 mutta tästä vähäisestä joukosta yksi on ylivoimaisesti ylitse muiden ja se on Bloodborne. Dark Souls-sarjan ystävänä sain vihdoin pelin joka toi totuttuun muottiin hieman lisää tempoa ja teki pelistä... pelimäisemmän kokemuksen. Ylivoimaisesti PS4:n vuoden paras peli, PS4:n paras peli tähän päivään mennessä ja ehkä jopa vuoden 2015 paras videopeli?

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Vaikka odottelin erittäin kiivaasti Xenoblade Chronicles X:ää ja alun perusteella se on osoittautunut erittäin hyväksi peliksi, joudun silti laittamaan pelin kakkossijalle tässä kategoriassa jossa muuan pitkäkielinen dino vie tällä kertaa voiton. Yoshi's Woolly World voi näyttää söpöltä mutta leikkisän ulkokuoren alta paljastuu kivenkova 2D-tasoloikka joka tarjoaa äärimmäisen tiukkaa haastetta pelaajalleen, aivan kuten 2D-loikinnan pitääkin. Kaikin puolin laadukas kokonaisuus.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Ehdottomasti Xbox Onen vuosi tämä oli omasta mielestäni. Ekskluja tippui helvetin hyvää tahtia ja laadukkaita sellaisia. Valintani vuoden parhaaksi Xbox One-pelistä ei tosiaan ollut helppo sillä konsolin ekskluvalikoima on ollut melkoista tykitystä... mutta silti oma valintani konsolin parhaaksi peliksi on kokoelmallinen ikivanhoja pelejä. Tomb Raider hävisi niukasti nostalgiapläjäykselle vailla vertaa mutta Rare Replayn puolustukseksi pitää sanoa että se on kaikkien aikojen paras pelikokoelma ja pelihistorian paras kokonaisuus hinta-/laatusuhteeltaan.

Vuoden 2015 paras PC-peli
En tänäkään vuonna vastaa Football Manageria koska kuten viime vuonna totesin, on se enemmänkin elämäntapa kuin videopeli. Vastaan sen sijaan Pillars Of Eternity joka oli old-school roolipelailua parhaimmillaan ja tuntui juuri noiden 90-luvulta tuttujen pelimekaanikkojensa myötä freesiltä nykypäivän länsimaisten roolipelien joukossa.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Monster Hunter 4 Ultimate tarjosi sen verran paljon päräyttäviä pelihetkiä niin porukalla kuin ilman, että aniharva ns. isompien konsolien peleistä pääsi edes lähelle. Vaikka koko vuonna ei olisi julkaistu mitään muita pelejä, olisi "monhu" jaksanut viihdyttää aina näihin päiviin asti. Todellinen ikuisuuspeli.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Tähän on tultu. Graalin malja ja Miss Universum samassa paketissa. Paljon on kovia nimikkeitä joita on tämän äänestyksen aikana namedroppailtu mutta yksi huippuluokan nimike on kuitenkin mainittu vain yhdessä kategoriassa ja tämä peli on meikäläisen valinta vuoden parhaaksi videopeliksi. Peli on kaikkea sitä mitä videopeliltä odottaa saattaa. Pieni koukuttava pakomatka tosielämästä ajantappomielessä joka kuitenkin tarjoaa siihen investoidulle rahasummalle vastinetta haasteensa muodossa. Vielä kun saman kalenterivuoden aikana peli sai lisää pelattavaa lisäosan muodossa, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen että on pelin remmiin heittäytynyt. Bloodborne on PS4:n harvalukuisessa ekskluvalikoimassa ylivoimaisesti se kirkkain timantti ja uskallan jopa sanoa että konsolille ei pahemmin yksinoikeuspuolelta tulla parempia pelejä ikinä enää julkaisemaan. Nostakaa hattua, uusi kuningas on syntynyt!

Tämän viikon megajulkaisujen myötä voisi olettaa että alkaa tässäkin ketjussa tapahtumaan? Muistakaa arvon pelaajakollegat, ytimekkäimmät perustelut sisältävä viesti palkitaan vapaavalintaisella vuoden 2015 aikana ilmestyneellä pelillä joten hopiti-hop ja äänestelemään. Muistakaa että tyhjiä paikkoja saa vielä vuodenvaihteeseen asti jättää.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Bloodborne, jos sen voi tähän kategoriaan laskea. Muuten MGSV koska pelillisesti ihan toimiva paketti.

Vuoden 2015 paras roolipeli
Kova kilpailu Bloodbornen ja Witcher 3 välillä.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Vaikea sanoa, mutta Battlefrontin Beta ainakin tuntui hyvälle (lopullisesta tuotoksesta en tietysti vielä osaa sanoa yhtään mitään)

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Rocket League

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Rocket League

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Rocket League

Vuoden 2015 pahin pettymys
Metal Gear Solid V The Phantom Pain. Sarjan ja eritoten tarinan suurena fanina oli kyllä pettymys vaikka onhan tuota platinan toivossa vedetty reippaasti päälle 150 tuntia (myöhemmin lisää)

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Täytyy antaa tämä Bloodbornelle. (syitä myöhemmin)

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Jos tähän pitää se oma vuoden peli laittaa, niin tällähetkellä kilpailu Bloodbornen ja Witcher 3 välillä. Jos Witcher 3 ei olisi toiminut niin huonosti ainakin omalla PS4lläni, niin vastaus olisi aika varmasti se.

Lainaus

Pakkohan se on itsekin heittää omat ajatukset tänne.... sitten joulukuun lopulla.

Saimpas narrattua teitä kaikkia, muahaa!

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Nathan Draken kaksi ensimmäistä seikkailua iski kyllä kovaa näin parin vuoden tauon jälkeen, mutta koska kyseessä on remaster ja tänä vuonna on saatu monia muita erittäin hyviä saman kategorian pelejä, en sille ääntäni anna. Ylivoimaisesti Mad Max kaikessa keskinkertaisuudessaan on kuitenkin aivan loistava peli ja saa ääneni. Mitäänsanomaton ja lyhyt tarina ja itseään aivan liikaa toistava pelattavuus kuvaavat peliä erinomaisesti, mutta silti tämän pelin pelaaminen on vain puhtaasti hauskaa. Peliin upotin lähemmäs 60 tuntia tutkien pelimaailmaa ja avaten kaikki mahdolliset upgradet Maxin autoon. Autolla ajaminen on hauskaa, äänet ovat hyvät (tosin näissä välillä tuli joitain bugeja vastaan), meno on äijämäistä ja grafiikat älyttömän upeat, varsinkin räjähdysten kohdalla. Kun siirryin muiden pelien pariin olin myös huomannut napsineeni yli 300 kuvaa kiitos pelin älyttömän hyvin tehdyn kuvausmoodin. Ainoa asia mitä jäin pelissä kaipaamaan on Gibsonin Maxia.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Ajopelejä ei tule enää pelattua lähes ollenkaan Driveclubia lukuunottamatta. Rocket League on lähimpänä autopeliä mitä tänä vuonna on tullut pelattua, joten jos jotain täytyy äänestää niin äänestetään sitä. Peliä olen pelannut ainoastaan kavereiden kanssa jaetulla ruudulla botteja vastaan, ja olihan se varsin kivaa. Monikaan peli ei enää tue neljän pelaajan jaettuaruutua, joten jo sen vuoksi peli saa minulta arvostusta. Pelin suurimmaksi miinukseksi osoittautui pelikenttien samanlaisuus, kaikki ovat tylsiä jalkapallokenttiä vaikka tämän tyyppinen peli huutaa mitä erikoisimpia areenoita.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Ei ole valitettavasti tullut pelailtua yhtäkään tänä vuonna ilmestynyttä tasoloikkaa.

Vuoden 2015 paras roolipeli
Fallout vai Witcher, siinä varmaan yksi vuoden kiperäimpiä kysymyksiä. Withcer 3 on ylivoimaisesti näistä parempi roolipeli, mutta kun kummatkin luokitellaan tähän samaan kategoriaan niin on Fallout 4 pelinä parempi. Kun jätetään huomioimatta se että peli on selvästi tyhmennetty nykyräiskintöjen suuntaan poistamalla lähes kaikki roolipelielementit ja valintojen vaikutukset niin jää käteen varsin toimiva ja ennenkaikkea koukuttava peli. Vaikka Bethesda ei osaa rakentaa selvästikään tarinaa joka kantaisi pelin alusta pelin loppuun niin osaa se silti rakentaa pirun kiinnostavan pelimaailman. Peliin olen upottanut (vasta) päälle 100 tuntia, enkä todellakaan ole ehtinyt kokea tai tutkia kaikkea. Pelimaailmasta löytyy mitä erilaisimpia alueita omine mysteereineen ja näiden paikkojen tutkiminen on se Falloutin suola. Vaikka kartassa ei päästykään samalle tasoille kuin Skyrimissä, on pelialue silti merkittävän laaja ja lähes jokaisen nurkan takaa löytyy jotain tutkimisen arvoista. Vaikka neljäs osa ei pärjää aikaisemmille Fallouteille on se silti järjettömän hyvä peli jonka kanssa ajantaju katoaa tyystin. Se että vioistaan huolimatta se kykenee koukuttamaan pelaajaa kerta toisensa jälkeen kertoo selvästi että jossain on onnistuttu.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
Empire at War on viimeisin roolipeli mitä tullut pelailtua, ei taida olla edes tämän vuosikymmenen peli.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Vuoden alkupuolella ilmestynyt Wolfenstein The Old Blood on valehtelematta vuoden kovin räiskintäpeli, pituutta on melkein yhtä paljon kuin täysihintaisella pelillä, mutta hinta vain kolmasosan siitä. Peli jatkaa samalla tiellä kuin aikaisempana vuonna ilmestynyt The New Order: räiskintä tuntuu hyvälle ja meno on juuri sitä oldschoolia mitä sen pitääkin. Machine Games on tehnty aivan pirun hyvää työtä pelin kanssa ja innolla odottelen aikanaan ilmestyvää mahdollista jatko-osaa.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Urheilupelit eivät ole ikinä olleet osa omaa pelikirjastoa.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Rocket League on ainoa ladattava peli mitä olen tänä vuonna pelannut. Grim Fandango tuli ostettua syksyllä Storesta, mutta sitäkään en ole vielä päässyt aloittamaan, joten tämän jätän tyhjäksi.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Eipä tänä vuonna ole mitään muuta netissä pelaamisen arvoista tullut kuin Black Ops 3. Vaikka ei seinillä juokseminen ja superhypyt hirveästi kiinnosta ja olisin mielummin ottanut WW2:een sijoittuvan pelin, on se silti myönnettävä että peliä on oikeasti kiva pelata. Asiaan varmasti vaikuttaa sekin että tekijät ovat samat kuin viime sukupolven parhaimman Call of Dutyn takana.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Tämän vie ylivoimaisesti Black Ops 3. Se että Treyarch jaksaa tukea meitä vanhankoulukunnan pelaajia antamalla pelille neljän pelaajan jaetunruudun pelitilan on jotain mistä muidenkin pelistudioiden täytyisi ottaa mallia. Black Opsit ovat ylivoimaisesti pelatuimpia pelejä kaveriporukassa yksinkertaisesti koska ne antavat mahdollisuuden siihen että kaikki pääsevät pelaamaan samalla koneella samaan aikaan samalta sohvalta. Sitten vielä heitetään mukaan se että pelitiloja löytyy zombiesta normaaliin multiplayeriin ilman botteja sekä bottien kanssa, omilla säännöillä tai pelin säännöillä. Siinä on jonkin verran ironiaa että suurin osa tuntuu arvostelevan Call of Duty sarjaa siitä kuinka se on pelialan syöpä, mutta samalla se on kuitenkin yksi niistä harvoista AAA-peleistä jotka tarjoavat mahdollisuuden tähän kuolevaan illanviettotapaan.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Mad Max oli peli jolta en odottanut yhtään mitään vuoden alussa, lopulta kun pelistä alkoi valua trailereita ulos alkoi se kiinnostamaan ja tuli jopa lopulta rikottua omia periaatteita ja ennakkotilattua (viikko ennen julkaisua) tämä. Hetkeäkään en ole katunut. Peli sieppasi hetkessä mukaansa ja sitä pelatessa katosi kokonaan ajantaju, tätä ei ole mikään peli onnistunut tekemään pariin vuoteen (toki Fallout teki saman myöhemmin tänä vuonna).

Vuoden 2015 pahin pettymys
Riddle me this, what has a bat but plays as a tank. Aivan, vaikka Battlefront on tämän sukupolven huonoin reboot ja suuri pettymys, niin en voi sille ääntäni antaa koska en kyseiseen tekeleeseen rahojani tuhlaa. Samaa ajattelin Lepakkomiehen uusimmasta seikkailusta kun kuulin että peli saa kylkeensä 40 euron kausipassin ja trailerit saivat pelin näyttämään mielenkiinnottomalta. Kuitenkin jouluaattona joulupukki päätti että olin ollut ilkeä ja sain rangaistuksekseni Batman Arkham Knightin. Pelin suurin ongelma on se mitä peli on lähes 80% ajasta, eli tankkeilua ja hukattua potentiaalia. Arkham Originsia aikoinaan parjattiin mm. pomotappeluidensa tasosta (varsinkin Deathstroken kohdalla) ja Arkahm Knightissä ei voida moisia argumentteja antaa koska peli ei sisällä mitään minkä voisi sisäistää sanaan pomotappelu. Myöskään tarina, joka yleensä on ollut Rocksteadyn valtti ei tässäkään päässyt missään vaiheessa yllättämään, vaan jokaisen juonenkäänteen pystyi ennakoimaan ja arvaamaan etukäteen. Akrham Knightin identiteettikin oli päivän selvä juttu viimeistään pelin keskivälissä heille ketkä eivät lorea tunnekaan. Aivan loistavan Arkham Cityn ja Asylumin jälkeen on surullista että Arkham trilogia ei saanut arvoistaan päätöstä ja vaikka pelistä näytetyn ennakkomateriaalin perusteella peli tuntui pettymykseltä pystyi se silti alittamaan kaikki odotukset ja pettämään uudestaan, saavutus siis tavalla tai toisella.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Pleikkarin omistajia ei kyllä tänä vuonna jäänyt käteen hirveästi mitään, PS4 taistelee edelleen ongelmiensa kanssa ja yksinoikeuksia tuli aivan naurettavan vähän. Silti sekaan mahtuu jotain hyvääkin. Itselle vuoden paras PS4-peli on Until Dawn joka onnistui yllättämään täysin. Aikoinaan PS3:n movelle suunniteltu peli joka vedettiin takaisin suunnittelupöydälle ja tehtiin PS4:lle, aiheena teinit metsässä mökillä, kuulostaa aivan järjettömän paskalta eikös? Tosiasiassa pelihän on aivan loistava, grafiikat ovat loistavat, ääninäyttely toimivaa ja ennenkaikkea peli toimii. Pelaajalle annetaan vaihtoehdot edetä tarinassa omalla tavallaan ja lähes kaikki, jopa pelimaailmaan piilotetut cluet vaikuttavat tarinan kulkuun, joten kannattaa nuohota kaikenmaailman luolat valokuvien toivossa läpi. Until Dawn on erittäin toimiva kokonaisuus joka toimii niin huumorimielessä kuin siihen kunnolla eläytyenkin.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
WiiU lähti melkein ostoon black fridayn alennuksista, mutta vain melkein. En siis ole pelannut yhtäkään näitä tänä vuonna.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Tekisi mieli ostaa One vain sen vuoksi että tällä puolella kuunnellaan faneja. En siis konsolia omista joten en ole pelejäkään pelannut.

Vuoden 2015 paras PC-peli
Läppärillä ei hirveästi pelailla.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Vita ollut pölyttymässä muuttolaatikossa koko vuoden ajan.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Seriously, vaikea nostaa yhtä ylitse muiden.

Edit. Nyt Witcher 3:a pelanneena lista muuttuu hieman.
Hep elikkä vuoden tulokkaat, veteraanit, vuoden miehet ja arvon kuljettajat muotoon mars!

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Piupiu, mitäs sitä tänä vuonna räiskittiinkään? Battlefrontin beta näin loppuvuodesta on päällimmäisenä mielessä, mutta täyttä peliä en ole päässyt testaamaan enkä tiedä haluanko vielä ennen sisältöpäivityksiä. Alkuvuodesta en muista ilmestyneen mitään kovin sykähdyttävää nimikettä, mutta testattu Splatoon kesältä on vakuuttanut. Harmi vain että läiskyttely ei ole vielä niin paljon napannut, että olisin oman kopion hankkinut.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Näitä en ole miesmuistiin enää taluttanut kaupasta kotio. Vuoden 2012 SSX jätti niin syvät arvet, ettei sen jälkeen urheilupelit enää ole tuntuneet siltä, mitä ennen. Myönnettäköön maininta tämän vuoden F1-pelille, sillä laji on ollut tänä vuonna pitkästä pitkästä aikaa aktiivisessa seurannassa.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Kun yhdistät Applen käyttöjärjestelmän (joka on tällä saralla kyllä petrannut viime vuosina) ja pian viiden vuoden ikään pääsevän läpyskän, niin pelikirjastoa ei kannata edes sormilla alkaa laskemaan.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Metal Gear Solid V, kaikenkaikkiaan odotukset olivat turhan korkealla tätä peliä kohtaan ja sen läpi pelattuani en heti osannut arvostaa koko teosta. Pikkuhiljaa sulateltuani pelin tarinaa, ovat muut aspektit nousseet esiin ja varsin mukavaahan tätä oli pelata. Kuitenkaan onlineen en vielä tänäkään päivänä ole jalkaani laittanut, niin suuren ähkyn yksinpeli jätti.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Haukka, Tony Halme, varsinainen proo skeitteri, millä sitä haluakaan kutsua, oli tämän vuoden suurin pannukakku. Hype oli muilta osin olematonta, mutta koska nimi kuitenkin sisälsi numeron viisi ja aiemmat osat 1-4 olivat niin kovaa timangia, että tältäkin odotin jopa jotain, mitä ei sitten lunastettu. Aivan kauhea tekele vaikka ottaisikin huomioon Tony Hawkin viimeisimmät pelipökäleet. Vastaukseni siis Tony Hawk's Pro Skater 5

Vuoden 2015 paras ajopeli

Ei perusteita vastata.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Loppuvuodesta löytyy vaikka mitä nimikkeitä, muttei perusteita vastata ilman konsolia.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Tämän kategorian vie tällä kertaa tietyn tason uusiojulkaisu jos niin voi sanoa, elikkä putkimiehen rakentelusimulaattori Super Mario Maker . Yoshi's Woolly World on myös mainittava nimike, mutta tuntuu oman tastaamisen ja striimien katselun perusteella liikaa edeltäviltä Yoshi-peleiltä.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Katsotaan jos joku tämän vuoden puolella ilmestynyt latauspeli tulisi ostettua. Rocket League on ainakin vaikuttanut edeltävää osaa pelanneena hyvinkin hauskalta tapaukselta.


Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Ehdottomasti Super Mario Maker. Hulvatonta parisuhdepelaamista ja toisen jallittamista mitä hullummilla kentillä. Asia, jota LBP ei itsellä koskaan saanut aikaan, koska siinä kentän tekeminen vei keskimäärin paljon enemmän aikaa ja kaikenlainen pikkukikkailu oli myös turhan suuren vaivan takana omasta mielestäni.

Mario Makerilla tekee puolessa tunnissa jo nautittavan kentän ja parissa tunnissa hyvinkin julkaisukelpoisen mikäli vaan luovuutta riittää. Sitä kyseenalaista luovuutta onkin 100 marion haasteissa tullut eteen, kun vihollisia täytyy spämmiä mittari täyteen, extreme-tasolla kentissä on vain kaizo-blokkeja ja äkkikuolemia aiheuttavia ansoja, kun taas easyllä kentät pelaavat itse itsensä läpi. Mutta tunne on hieno, kun vastaan tulee panostettu, sopivan haastava ja innovatiivinen kenttä.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Witcherin aloitus on venynyt jo useamman kuukauden, koska Mario Maker ja MGS V tulivat häiritsemään. Uskon kuitenkin kirjojakin lukeneena tämän vievän selvän voiton. Vaatisi kuitenkin useamman kymmentä pelituntia ensin alle, mutta onhan tässä kuukausi pari vielä aikaa...

Tähän voinen nyt 20 tuntia Witcheriä pelanneena hyvin vastata vain The Witcher 3, koska peli on kaikkea sitä mitä kunnon roolipelieepokselta voi odottaa ja paljon paljon enemmän. Kaikki oikeastaan toimii grafiikan pientä bugisuutta lukuunottamatta ja olen nauttinut pelistä enemmän, kuin mistään muusta pelistä pitkään aikaan.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Ei perusteita vastata.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Ei perusteita vastata.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Näitä ilmestyy edelleen harmittavan vähän.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

-

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Muutama kuukausi on konsoli vasta taloudesta löytynyt, ei yhtään Sonyn omaa peliä/yksinoikeutta.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Ei perusteita vastata.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA GOTY VIDEOPELI NYT JA AINA!!!!

Vuoden pelin voi päättää vasta viimeisenä ja koska tässä olisi tarkoitus vielä tarttua ainakin Witcheriin ja mahdollisesti Just Cause 3:een niin pidetään tämä tyhjänä.

Witcher 3 ehdottomasti, älytön hatunnosto tekijätiimille tästä huikeasta pelistä, jossa olen vielä tuskin puolta väliäkään ylittänyt. Maailma on rikas ja houkuttelee tutkimaan sen syrjäseutujakin. Peli jossa fast travelia ei tule käytettyä, on nykypäivänä jo ajanpuutteen/pelitulvan takia harvinaista, mutta tässä sen käyttöä en suosi ollenkaan vaan rakas heppani toimii kulkuvälineenä hienosta. Tarina ja ennen kaikkea yksittäiset tehtävät olivat ne sitten sivu- tai päätehtäviä sulautuvat uskomattoman hyvin maailmaan ja mikään ei toistaiseksi ole tuntunut päälleliimatulta tai turhalta pelin pidentäjältä.

Perjantaina sitten jysähtää kun itselleni vuoden kaksi viimeistä enemmän tai vähemmän odotettua peliä iskeytyy eetteriin ja sen jälkeen alkaakin omien loppuäänien muokkaaminen. Tehkäähän muutkin samoin ja lukekaa avausviestistä hyvä jumala sentään ne vastausohjeet jotta äänten laskeminen olisi yhtä juhlaa ja jotta mahdollisesti vapaavalintainen vuonna 2015 ilmestynyt videopeli olisi lähempänä teitä.

Nyt tähän alkuun on hyvä sanoa jotain vuodesta ihan kokonaisuutena. Kaikki kai muistavat sen kuivan kauden joka oli 2014? Onneksi 2015 otti hiukan opiksi, ja antoi meille paljon suuria nimikkeitä, jotka enemmän tai vähemmän toimivat/olivat edes hyviä. 2016 sentään näyttää hiukan valoisammalta, XCOM 2:sen ja Dragons Dogman avulla heti vuoden alussa. Nyt ääniin.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Tähän kategoriaan minulla oli vain kaksi osallistujaa, Bloodborne ja Monster Hunter 4U. Bloodborne oli oikein mukava ja nopeatempoinen Souls-peli, eikä se vaikeustasokaan ollut sieltä helpoimmasta päästä kuten tavaramerkkiin kuuluu. MH4U:n käyttöä tässä kategoriassa voidaan arvostella, mutta minusta se oli yksi vuoden parhaimmista toimintapeleistä. Kuitenkin, loppujen lopuksi voiton vei Fallout 4. Kyllä, Fallout 4 saa minulta äänen tähän kategoriaan. Kaikessa suolaisuudessani täten julistan, että Fallout 4 ei ole roolipeli, mutta hyvä toimintapeli. Obsidian iski New Vegasilla siihen RPG suoneen mitä monet muut länsimaiset RPG:t eivät voineet täyttää, niin puhdas Bethesdan Fallout pelotti hiukan. Osasihan sitä odottaa, varsinkin jo silloin kun julkistettiin että Fallout 4:ssä olisi ääninäytelty päähahmo. Ja niin, Fallout 4:stä ei ollut roolipeliksi, mutta oli siitä toimintapeliksi. Mikään ei tunnu yhtä hyvältä kuin hypätä power armoriin ja hakata raidereita pieniksi palasiksi super sledgen kanssa. Kattava aseiden ja armoreiden muokkailu oli myös hieno lisäys, ikävä kyllä siitä kuitenkin aiheutui haittapuolia, kuten piippu aseet ja erilaisten aseiden vähäisyys muutenkin. Nyt vain odottelemaan Obsidianin uutta Fallouttia, mikäli jos sellainen saataisiin.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Ehkäpä vuoden vaikein kategoria, sillä minulle tällä rintamalla ei tullut yhtään mitään. Joten annan ääneni sille ainoalle ajopelille joka tuli ostettua ja pelattua tänä vuonna, Rocket Leaguelle. Tämä on taas hiukan kyseenalainen vaihtoehto, onko arcademainen jalkapallon peluu autoilla kunnon ajopeli? Kuitenkin, Rocket Leaguen parissa tuli monta hyvää sohvailtaa istuttua ja kavereiden kanssa naurettua. Kovat kontrollit ja ”helppo oppia, vaikea hallita” –malli toimivat nappiin niin sujuvasti kuin vain voi olla.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Nintendolla oli vahva edustus tällä saralla tänä vuonna. Mario ja Yoshi tulivat ja menivät, ja hienoja teoksia olivat kumpainenkin. Silti pitää myöntää että en voi voittoa antaa kummallekkaan, kun jostain takavasemmalta tuli paljon kovempi peli, jonka voisin myös sanoa räjäyttäneen pankin. Tarkoitan tietysti Shovel Knight: Plague of Shafows. Jälleen kerran aika epäilyttävä vastaus, olihan kyseessä vain ilmainen DLC, joka oli lisännyt alueisiin pieniä piilopaikkoja ja vaihtanut päähahmoa, mutta se kun iski vain niin lujaa. Erilaiset pommiyhdistelmät, hyppytemput ja pomotappelut tuntuivat erilaisilta ja yhtä hyvältä kuin alkuperäisessäkin Shovel Knightissa.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Tämä nyt on varmasti helpoin kategoria. Jos kukaan on lukenut Xenoblade lankaa, niin osaa varmasti arvata mille annan ääneni. Xenoblade X tietysti. Lue lisää alempaa.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Tämä on ensimmäinen kategoria mihin vastaan tyhjällä. Tänä vuonna ei yksinkertaisesti tullut yhtäkään strategia peliä joka minulle olisi iskenyt.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Vaikka tänä vuonna räiskintäpelejä on tullut vaikka muille jakaa, ei mikään näistä suurista nimikkeistä oikein iskenyt minulle. Kaksi kovinta kilpailijaa vielä vähän aikaa sitten olivat MGSV ja Fallout 4, vaikka kumpainenkaan ei nyt mikään kunnon räiskintä ollut. Ääneni kuitenkin saa Rainbow Six Siege. Jos joku kysyisi minulta tällä hetkellä pitäisikö hänen se hankkia, sanoisin ihan rehellisesti että älä missään nimessä. 30 tickin serverit tekevät kuolemista välillä vitutuksen huipentumia, kunnon servereiden puuttuminen muualta kuin rankedista, rankediin pitää grindata itsensä 20 levuiseksi ja pari pientä muuta ongelmaa tekevät siitä vielä vähän hiomattoman. Mutta toiminta on hauskaa ja sujuvaa, mikään ei tunnu niin hyvältä kuin tehdä kunnolla koordinoitu hyökkäys kovasti puolustettuun paikkaan neljän kaverin kanssa, Ubisoft on luvannut korjata ongelmat ja ensi vuonna tulevat DLC paketit jotka ovat kaikille ilmaisia, saavat minut antamaan Siegelle ääneni. Vaikkei se kunnon tactical räiskintä olekaan. Tacticool pikemminkin.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Annan ääneni Rocket Leaguelle. Syyt voit katsoa ylempää, tai jos jo katsoit, voit lukea uudestaan.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Ladattavia pelejähän on vaikka muille jakaa. Tänä vuonna tuli taas paljon kovia ladattavia nimikkeitä, mutta voitto on selvä. Ääneni menee eräälle keskustelluimmista ja eniten mielipiteitä jakavalle pelille, Undertalelle. Olinhan minäkin jo kuullut tämän pelin demosta aikoja sitten, kuka ei, mutta en ollut koskaan jaksanut vaivautua kokeilemaan sitä. Nyt kun se viimein tuli ulos, ajattelin että annetaan mennä. Ja sitten mentiin. Musiikki, hahmot ja pseudo-bullethell/rpg toiminta iski täysiä. Kaikkia ei tietysti tämän pelin huumori naurata, taikka pakottava ”you’re horrible” meininki iske, mutta kaikki loput pelanneena en voi muuta kuin taputtaa.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Nykyaikana kun JRPG:llä että ihan tavallisella kävelysimulaattorilla pitää olla se pakollinen moninpeli, niin tämä kategoria on yksi laajimmista. Tänä vuonnahan tuli taas monta hyvää online nimikettä, joista menisin valitsemaan. Rocket League, Siege, Splatoon jne. Parhaaksi päätyy kuitenkin Monster Hunter 4U. Vaikka jahtia voi suorittaa yksin, niin kaikki kunnon metsästäjät tietävät että puuha on parhaillaan mitä enemmän on porukkaa. Monhunia nyt tuli hakattua enemmän kuin tattia, ja se tuntuu edelleen hyvältä. Se pelaaminen siis. Vaikka alkupuolen jahdit ovatkin vain kaameaa rämpytystä, niin loppupuolella meininki sentään muuttuu, varsinkin jos on kunnon porukka. Se hetki kun olet kaatanut Apex Jhon kavereidesi kanssa ensimmäistä kertaa, on sellainen joka jokaisen pitäisi kokea itse.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Sohvapelaaminenhan on kuollut, kaikkien suruksi, joten vaihtoehdot tähän kategoriaan ovat aika vähissä. Ääneni meneekin siis Rocket Leaguelle. Vaikkei se mikään paras sohvapeli olekaan, se on paras mikä minulle on tällä hetkellä tarjolla.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Jos totta nyt puhutaan, niin 2015 oli enemmän masentava kuin positiivinen. MGSV:n tarina, Fallout 4:n tarina, useiden pelien yleinen toimimattomuus/takkuilusuus, aiheutti enemmän harmaita hiuksia kuin laki sallii. Senpä takia suurin osa iloisista yllätyksistä löytyikin indiepuolelta. Shovel Knightin DLC, Rocket League ja pari muuta toivat positiivisia fiiliksiä tähän synkkään vuoteen. Ääneni menee kuitenkin Xenoblade, eikun Undertalelle. Toisin kuin Xenobladelta jolta odotin paljon, ei Undertalea kohtaan ollut odotuksia ollenkaan. Aloittaessani ajattelin kykenisikö jokin niin yksinkertainen pitämään minut koukussaan, ja se piti. Undertalessa kaikki napsahtaa vain jotenkin kohdilleen, ja se vain nyt sattui läimäisemään minua lujaa poskelle.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Nyt, suoraa asiaa. Kun tuossa ylempänä ylistin tätä indie vuotena, niin sattui yksi musta lammas yllättämään, erillä lailla vain. Kyseessähän on Hotline Miami 2. Ykkönen oli kovaa tykitystä, verijuhlaa ja adrenaliini purkauksia kaikki tiiviissä paketissa. Odotukset kakkosta kohtaa siis korkealla, mutta ei kai se nyt liian huonosti voisi mennä. Kunhan vain pidetään ykkösen mahtava kenttä suunnittelu, niin kyllä siitä ihan hyvä tulee. Miten kävikään? Ainoa osa-alue jossa kakkonen oli selvästi ykköstä parempi, oli musiikki. Muutenhan kakkonen ei sitten ansaitse pisteitä juuri ollenkaan. Myönnän, kakkosessa oli paljon kiinnostavia hahmoja, ja osa kentistä jopa tuntui hyviltä. Mutten sitten päästään sellaisiin aivoripuleihin, joissa tarkoituksena on kykkiä nurkan takana ja ampua vihollisia jotka tulevat kunhan kuulevat laukauksesi. Ja auta armias jos aiot edetä, kohta noiden viidenkymmenen ikkunan takaa on tullut sellaista tulitusta että olet kuollut jo valmiiksi kuollut. Pisteenä Iin päälle on juoni joka yksinkertaisesti vain yritti liikaa.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Nyt on pakkoa sanoa että vaikka PS4 on selvästi konsolikisan voittaja, ei sille oikein tullut tänä vuonna mitään. Joten voittaja tässä kategoriassa on Bloodborne. En aluksi ajatellut että Souls toimisi nopeatempoisena. Eiväthän Souls pelit tietysti mitään hitaita olleet, mutta Bloodborne nyt vain näytti liiankin nopealta. Yllättäen sanoisin että se toimi mahtavasti, omassa kontekstissaan. Kevyesti varustautunut metsästäjä liikkuu varmasti nopeampaa kuin panssaroitu ritari. Souls pelien omaisesti ei kuitenkaan kuolemilta ja niistä aiheutuvilta vitutuksilta säästytty. Pomo taistelut kyllä jakavat mielipiteeni, osa niistä oli oikein huippuja, kun osa taas tylsyyden perikuvia (Rom). Tällä hetkellä ainoa toiveeni on, ettei From liikaa sekoittanut Bloodbornea Soulsiin, pidetään nämä sarjat erillään toisistaan, jooko? Ja jos voisitte, niin myös uusi Armored Core olisi kiva. Kiitos.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Wii U sai tänä vuonna taas kiitettävän määrän kovia nimikkeitä, vaikka Nintendon nimikkeitä nyt kaikki ovatkin. Mario Maker, Splatoon ja Yoshi’s Woolly World tekivät tehtävänsä taitavasti ja osaavasti, mutta voiton vie Xenoblade X. Perustelut vieläkin alempana.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Jätän välistä tämän sarakkeen, mikäli jos se vain käy.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Tämän vuoden paras PC-peli on Mountain Blade 2, ai niin, no sittenhän voittaja on Overwatch, eikun sehän oli vielä betassa, jaa no hmm. . . Mitä tällä nyt tarkoitan on se, että PC:llä oli vaikea vuosi. Eksklusiivithan nyt eivät ole PC:n SE juttu, joten tämä on aika vaikea kategoria minusta. Voisin tietysti pamauttaa jonkin multiplatin voittajaksi, taikka sitten jonkun noname indie pelin josta se kellarissa asuva weeabookaan ei tiedä. Mutta se ei tunnu oikein oikealta. Joten, näin monen moraalisen ja vähemmän moraalisen dilemman kautta ääneni saa Undertale. Ensi vuosi näyttääkin jo valoisammalta, kuten jo tuolla ylhäällä mainitsin, mutta saa nähdä saadaanko Bannerlordia silloinkaan.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Tämä nyt on taas näitä helppoja kategorioita. Mikäpä muu voisi saada ääneni kuin se peli jonka ääressä tuli kulutettua noin pari sataa tuntia, eikä tehnyt edes tiukkaa. Eli Monster Hunter 4U. Ehdottomasti vuoden paras käsikonsolipeli.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Turhia jaakailematta oma vuoden GOTY:ni on Xenoblade Chronicles X. Tämä valinta alkoi olla selvä siinä vaiheilla kun pelikellossa alkoi näyttää aika 25 tuntia. Jos joskus joku teistä on nähnyt kuvia Youtubesta/Facebookista missä joku on kehunut Skyrimia sanoilla ”elävä hengittävä maailma, aito kokemus,” niin myönnän että tunteeni X:ää kohtaan ovat juuri samanlaiset. Minulla oli usein hetkiä jolloin näin jonkin ison uuden otuksen taikka vuorenkielekkeen ja se vain kutsui luokseen, päihittämään se. X tuntuu oikeasti seikkailulta planeetalla jossa otukset eivät ole ihan kotimaisesta päästä. Sammalta kasvavat porot(?), lentävät aurinkopaneelit ja maailmanloppua suuremmat otukset kaikki saavat minut tuntemaan samalta kun sain kirjan dinosauruksista. Kaikki tuntuu uudelta ja ihmeelliseltä ja joskus jopa huomaan kuinka olen jäänyt tuijottamaan jotain otusta tai näkymää pariksi minuutiksi, vain siksi että se näyttää niin kiinnostavalta. Wii U ei tietysti ole tunnettu hevosvoimistaan, niin reunat saattavat olla hiukan soroiset ja joskus otukset pomppivat naaman eteen näkymättömistä, mutta se ei menoa haittaa. Tappelusysteemikin kun sai mukavan maalipinnan, niin taistelutkin tuntuvat mielenkiintoisilta ja hauskoilta. Kaikin puolin Xenoblade X on GOTY.

Pari viikkoa äänestysaikaa jäljellä ja hyvää jakaumaa äänissä. Yhdessäkään kategoriassa ei ole ilmennyt ylivoimaista äänijyrää joten joko pelivuosi on oikeasti ollut täyttä laatua tai sitten boardilaiset ovat vain sekaisin kuin seinäkello?

Kaikki äänestämään!!!

Vuoden 2015 paras seikkailu-/toimintapeli
Batman Arkham Knight. Batman ollut aina DC:n supersankareista lähimpänä sydäntä, joten Arkham Knight on selvä valinta meikäläiselle. Erinomainen tarina, mielenkiintoiset hahmot, paljon tekemistä ja teknisesti uskomaton pelimaailma.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Mikäs muukaan kuin Forza Motorsport 6. No okei, Project Cars vaikuttaa kans kivalta, mutta Forza on meikäläiselle se ajopelien virstanpylväs (heti GT:n jälkeen). :D

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Trine 3. Sain vihdoin ostettua kyseisen teoksen ja kavereiden kanssahan tuo tuli pelattua, mitenpä muutenkaan. Loistava peli, mutta harmillista on pelin lyhyt kesto.

Vuoden 2015 paras roolipeli
Eiköhän se ole Witcher 3. En ole vielä ehtinyt pelaamaan, mutta eiköhän tuo tule korkattua viimeistään vuodenvaihteessa.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Destiny: The Taken King. Tuli vietettyä Destinyn parissa lukemattomia tunteja, kunnes kiinnostus lopsahti. Noh, TTK sai palaamaan Destinyn pariin ja sitä tulikin sitten pelattua kymmenien tuntien edestä. Juonihan ei ole mistään kotosin, mutta itse äksön on koukuttavaa.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Eipä ole tänä vuonna tullut pahemmin pelattua näitä.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Tales from the Borderlands

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Black Ops 3. Pitkästä aikaa hyvä COD, jota jaksaa pelata enemmänkin kuin 5h.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Tähän en osaa vastata. Petyin BO3 split-screeniin ja sen tarjoamaan suttuisuuteen. Ennen kuin joku sanoo ''pelaa isommalta näytöltä'', niin niinhän mä teinkin. Split-screeniä testattu 50'' telkkarilla ja näyttää hirveältä.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Black Ops 3.

Vuoden 2015 pahin pettymys
Tony Hawkin Pro Skater. Hirveä pökäle. Tämä on esimerkki siitä miten klassikkoja ei tule kohdella. Onneksi en erehtynyt tilaamaan.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Until Dawn.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Rise of the Tomb Raider. Demo iski kyllä kovaa ja kun CDON:lta sai 40€, niin totta kai tuli tilattua. (Edit) Pelattuani läpi voin todeta, että aivan loistava peli! Mahtava jatko-osa vuoden 2013 Tomb Raiderille ja kaikki TR:stä pitävät nyt kipin kapin ostamaan tämä mestariteos.

Vuoden 2015 paras PC-peli
Fallout 4, vaikka ei yksinoikeus olekaan, niin silti omasta mielestäni tämä on sellainen peli, mikä kuuluu pelata PC:llä.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Pitkän mietiskelyn jälkeen päädyin siihen, että annan oman ääneni Tales from the Borderlands pelille. Nappasin eräästä alennuksesta joskus syksyllä about 10€ hintaan ja nautin joka ikisestä hetkestä pelin parissa. Tässä pelissä kaikki on täydellistä. Päälle vielä mahtavaakin mahtavammat ääninäyttelijät: Troy Baker, Laura Bailey yms. niin johan on laatupeli kasassa. Tämä kuuluu ehdottomasti TellTalen parhaimmistoon. Menee ehkä jopa omalla listallani Walking Deadin ohitse. 2 kautta odotellessa. :)

Edit: Vastaukset lihavoitu.

Lainaus

Tähän on kyllä paha vielä vastata. Palataan asiaan lähempänä vuodenvaihdetta.

Muistathan tuolloin myös lihavoida lopulliset vastauksesi jotta elämä olisi yhtä juhlaa.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Toimintapelin määritelmä silmissäni aika laaja, mutta jos jätetään nyt nämä perus fps setit toiseen kategoriaan niin voitaja on Witcher 3. Päälle 120h takana ennenkuin lopputekstit näkyivät ruudussa, eikä tylsistymisestä juuri näkynyt merkkejä. Uusin DLC vielä korkkaamatta, mutta aika kuluu ennen sitäkin rattoisasti fyysisiä gwent kortteja lätkien.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Konkeli.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Dodiin. Ori and the Blind Forest tuli tuossa muutama tunti sitten läpäistyä ja valintakin oli sitten sitä myötä selvä. Julkaisusta asti kiinnostanut, kaikkien hehkuttama tekele, lähti nyt viimein boxin joulualesta kuusen alle. Ja olihan se hyvä. Mukavan pirteät grafiikat, tarkat kontrollit, sopivan haastava ja pituuttakin löytyi ihan kiitettävästi. Päälle 10h sain itse kulutettu. Tuli mukavalla tavalla vuosien takainen Shadow Complex tästä mieleen.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Fallout 4 jäi vielä kaupan hyllylle ajanpuutteen takia, joten äänestetään tähänkin kohtaan Witcher 3.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Täälläkin tuntuu aika autiolle. Ainoa tähän luokiteltava pökäle taitaa olla uusin Magic, mutta siihen perehdytään tarkemmin toisessa kategoriassa.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Tämä kategoria on se mikä teki vuodesta loistavan. Oli blopsia, Evolvea, Siegeä ja joku tyhmä avaruuspeli mistä ostin juuri expertin alesta jonkin collectionin kympillä. Mutta voittajia voi olla tässäkin kategoriassa vain yksi. Siege toimii atm yhtä laadukkaasti kuin omat 9. luokan koodaustunneilla väsäämät viritelmät ja Evolvekaan ei tunnu tähän kategoriaan oikealle vaihtoehdolle. Tiedä sitten oliko viime vuoden tekeleen jättäminen väliin syynä miksi Black Ops 3 maistuu erittäin hyvälle. Codi on aina codi. Rautainen pelattavuus, 60 fps ja nopea tempo. Halusi sitten hikoilla paitansa märäksi areenan puolella vai kenties rentoa ajanvietettä iha perus public playlistillä, niin Black Ops 3 on valintani.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Pesäpallo.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Ori and the Blind Forest taistelee tiensä myös tänne.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Siegeä en tähän halua laittaa sen tämän hetkisen toimivuuden takia. Potentiaalia olisi, mutta jos jos kymmenestä pelistä saa 8 pelattua loppuun ilman ettei yksikään kaveri/itse putoa pelistä, niin v-käyrä nousee vaarallisen ylös. Battlefront ei säväyttänyt ja halotkaan koskaan kiinnostanut. Alkuvuodesta tullut Evolve taas tarjosi tajuttoman hauskaa hippaa, mikä iski ainakin allekirjoittaneen nuppiin kuin halko.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Tässä vaiheessa piti ihan kunnolla alkaa miettimään ja päädyinkin googlettamaan tänä vuonna tulleet pelit. Resident Evil: Revelations 2 osui silmään ja samalla muistin että sehän oli itseasiassa oikein hauskaa jaetulla ruudulla pelattuna. Black Opsin jaetun ruudun nautintoa laski se ettei kuva skaalaudu koko ruudulle ja suttuisuus. Tässäkin oli kyllä ihan samat ongelmat, mutta ne eivät tämän tyyppisessä pelissä aiheuttaneet samanlaista raivoa kuin blopsissa, missä kuolema korjasi kun et erottanut vihollisia ympäristöstä.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Ei nyt varsinaisesti mikään oikein yllättänyt, mutta jos nyt jotain pitäisi keksiä niin Evolvelle myös tämä pytty. Kai sitä vähän yllättänyt täytyy olla kuinka sen pariin jaksaa palata yhä uudelleen ja uudelleen.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Magic Duels: Origins. Sellainen kutina että viime vuonnakin MTG:n vuosipäivitys pääsi tähän kategoriaan. Jotain kertonee se että tämän vuoden kikkare huononi aivan jokaiselle osa-alueella. F2P = P2W. Mieluumin olisin maksanut tästä sen 10e mitä aikaisemmatkin ovat kustantaneet, kuin että ostaisin sitten kortteja 6kpl = 2e. Voihan ne toki pelata auki ihan vaa grindaamalla. Katsellaan vuonna 2017 jos olisin saanut ne kaikki jo avattua.

Kunniamaininta Rainbow Six: Siegelle, toimimattomuuden johdosta. Viimeisin patchi sisälsi matchmakingin korjauksien sijasta tärkeitä featrureita kuten: uusitun veren värin ja muuta fiksua. 3 viikkoa launchissa ja peli on day1 kuosissa. Että osaa kyrpiä.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Joku kiva move peli.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Se putkimies. Mario?

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Äijiä, moottorisahoja. murahtelua, gorea sekä muutama nainen. Tästä voisi tyhmenpi alkuun luulla että on kyse jostakin elokuvasta, kunnes huomaa että on lukemassa vuoden peli ketjua. Kyseessähän on tietenkin Gears of War: Ultimate Edition. Yleensä en ole näiden remakejen ystävä, mutta tällä pelillä alkoi olla jo vähän ikääkin, sekä sen alkupepäisen pelattavuus on nykypäivän herkkuihin tottuneena aikas hirveä. Nyt pääsi ottamaan pelikentät haltuun sulavan ruudunpäivityksen ja nättien grafiikoiden voimin. Kyllä kelpaa.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Cdonin joulukalenteripeli

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Noup.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Vuosi 2015 alkaa olla taputeltu. Mitä jäi käteen? Todella kovia pelejä ainakin FPS ja RPG rintamalla. Muutamat isot nimet jäivät harmikseni korkkaamatta, mutta niitä naatiskellaan sitten ensi vuonna. Witcher 3, huikea peli ja varsinkin se open world side questeineen oli äärimmäistä herkkua. Eikä se juonikaan jättänyt kylmäksi. Oli ilmaistä DLC:tä ja vaikka mitä. Tässähän olisi ainekset vuoden peliksi. Kuitenkin kun alan miettimään mitä olen pelannut tänä vuonna eniten ja minkä pelin kanssa on ollut kaikken hauskinta, niin valehtelisin jos väittäisen sen olleen noituri 3. Peli sai ilmestyessään kamalasti kakkaa niskaansa, ja kyllä osittain syystä. Siitä huolimatta pelimediassakin ihan kohtalaisia (7-8) arvosteluja kerännyt peli kuitenkin menetti suurimmat pelaajamääränsä, syystä tai toisesta, muutama kuukausi julkaisun jälkeen. Monet tuntuivat näkevän itseään toistavan, epäbalanssissa olevan, AAA-pelinä hehkutetun pökäleen, jonka hintalapun olisi pitänyt olla 20e. Minä näin äärimmäisen skill basedin ja saumatonta yhteistyötä vaativan pelin, jonka konsepti oli nerokas ja oppimiskäyrä kohtuu korkea. Pelin jonka pariin on yhä hauska palata yli 1500 pelatun ottelun jälkeen. Sen pelin nimi on Evolve.

Vuoden paras toiminta/seikkailupeli

Toimintapeli rintamalla nähtiin useampia upeita nimikkeitä, mutta voiton vie ylivoimaisesti Witcher 3.
Mikään muu peli ei pääse lähellekään samaa tunnelmaa, jota Witcher 3 pelistä huokuu. Peliin on laitettu uskomaton määrä työtunteja ja kaikesta näkee, kuinka tekijät rakastavat maailmaa, jonka ovat kirjojen pohjalta luoneet.
Sivutehtävät ovat uskomattoman mielenkiintoisia ja dialogirikkaita. Pelistä voisi kirjoittaa rivikaupalla, mutta jätetään
Tämä tällä kertaa tähän. Hyvänä kakkosena tulee Rise of the tomb Raider.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Forza motosport 6. Laadukas ajopeli, jossa riittää tekemistä. Muita ajopelejä en tänä vuonna pelannut.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Ori and the blind forest. Tässä on tämän vuoden toiseksi tunnelmallisin peli heti Witcher 3 pelin jälkeen.
Täysin itselle puun takaa tullut peli pitää sisällään nerokasta ja viimeisen päälle hiottua tasoloikkaa, joka raastaa hermoja. Pelasin pelin yhdellä peluukerralla läpi, eli hieman lyhyt tapaus, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Witcher 3. Eräänlaista roolia tässäkin pelataan, vaikka roolipelielementtejä onkin riisuttu rankalla kädellä. Voisi jopa sanoa, että uudistaa roolipelaamisen olemusta. Fallout 4 pääsee pahuksen lähelle, mutta kyseessä on sellainen järkäle, etten sitä tämän vuoden puolella läpäise.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Nope.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Tähän sitten laitetaan Rise of the tomb Raider. Pelissä on uskomattoman hieno grafiikka sekä äänimaailma. Lumiset vuorenhuiput ja kylmästä paleleva Lara saavat aikaiseksi vilunväristyksiä kotisohvalle asti. Viimeisen päälle hiottu pelattavuus imaisee mukaansa vastustattomasti ja pelaaja alkaa välittämään Laran kohtalosta oikeasti. Lisäksi ääninäyttely on huippuluokkaa ja lisäsälää on huomattavasti edellisosaa enemmän, eli myös uudelleen peluu arvoa löytyy mukavasti. Tämä peli osoittaa sen, että Xbox one konsolista löytyy mukavasti tehoja tarvittaessa.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Enpä ole pelannut.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Pääasiassa omat peli on muutamaa lukuunottamatta ladattuja, mutta siltikin eräs episodi pohjainen peli tuli ja yllätti täysin. Ei, se ei ole Tales of borderlands, vaikka viihdyttävä olikin. Valinta osuu Life is strange nimiselle pelille. Alusta loppuun tunnelmallinen, ja omat valinnat sattuvat oikeasti. Kaikkia kun ei pysty miellyttämään, vaikka haluaisikin. Hieno läpikatsaus nuoren tytön mieleen, jossa kaikki tuntuu hieman ahdistavalta.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

-

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

-

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Kyllä se tänä vuonna on Rise of the Tomb Raider

Vuoden 2015 pahin pettymys

Olen huono pettymään peleihin, mutta kovat odotukset eivät täyttyneet Batman: arkham of knight pelin kohdalla. Melkoisen hyvä pelivuosi, jos näin kovatasoinen peli on vuoden pettymys. Hyvä, mutta liian samanlainen aikaisempien pelien rinnalla.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

En omista konsolia.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Ei ole hyllyssä näkynyt.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Kyllä se on Rise of the Tomb Raider. Perustelut ylhäällä.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Ei meikäläisen nuhapumpulla fallout 2 pelejä kummempia pelata. Laitetaan silti Undertale joka yllätti hauskalla taistelusysteemillä.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Koska ipad luultavasti lasketaan jonkinlaiseksi käsikonsoliksi, niin valintani on sellainen pikkupeli kuin Monument valley. Pulmanratkontaa uudella tavalla. Mukava suupala. Pelasin kerrasta lävitse.

Vuoden 2015 pelaajaboardin valitsema paras Videopeli

Kyllä tämä napsahtaa Witcher 3 pelille. Enpä muista missä pelissä olisi yhtä paljon pelattuja tunteja takana.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Aluksi en ollut ihan varma, että miten avoin maailma ja Metal Gear sulautuvat yhteen, mutta lopputulos on kyllä loistava. Pidän todella paljon siitä, että tehtävissä on vapautta liikkua, paljon varusteita ja aseita, joilla tavoitteet voi suorittaa välillä hyvinkin luovilla tavoilla. Lisäksi tukikohdan rakentelu, värväystyö ym. sisältö oli todella koukuttavaa. Peli myös pyörii todella sulavasti, on nätti ja kuulostaa hyvältä. Lisäksi pelissä on ehdottomasti paras pelattavuus koko sarjassa, hiippailu ei koskaan ole ollut näin sujuvaa. Kaiken kaikkiaan peli on suitsutuksensa ansainnut, mutta minulle itse asiassa jäi ikävä pitkiä välivideoita, ne olivat jotenkin olennainen osa kyseistä sarjaa.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Forza Motorsport 6 vei tämän kategorian omalla kohdallani. Tämän vuoden versiossa oli riittävästi autoja ja ratoja, ja muuta sisältöä, ja sitä ei oltu piilotettu maksumuurin taakse. Lisäksi peli näytti ja kuulosti jälleen upealta, varustettuna sarjalle uskollisella rautaisella pelattavuudella. Erityisesti sadekeli jäi mieleen sekä audiovisuaalisena että pelillisenä kokemuksena. Sellainen huomio kylläkin tuli, että kolareiden suhteen tunnuttiin menneen takapakkia, sillä vaikka minulla oli realistisin vaurioasetus päällä, tuntui että autolla sai vetää rajujakin rysäyksiä ilman mitään vaurioita, siinä missä ainakin muistelen, että aiemmissa osissa olisi kisa joko jäänyt siihen, tai ainakin tullut tuntuvia vaurioita autoon. Lisäksi äänet törmäyksissä kuulostivat munattomilta töpsähdyksiltä.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Ori and the Blind Forest oli mielestäni tänä vuonna ylitse muiden lajityypissään. Peli yllätti varsinkin upealla äänipuolen toteutuksellaan musiikista efekteihin. Peli oli myös nätti, enemmän taiteellisessa mielessä kuin fotorealistisessa, mutta kuitenkin. Itse pelaamisen suhteen pelissä oli kuitenkin menty aika useasti nähtyjä teitä, mutta toki uskollisuus esikuville oli varmasti pointtinakin.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Tänä vuonna ilmestyi useita loistavia lajityypin edustajia, mutta omalla kohdallani The Witcher 3: Wild Hunt vei selvästi voiton. Puolalaiset näyttivät, miten avoimen maailman peli tulee tehdä. Sen maailma oli elävä ja tunnelmallinen, ja tehtävät olivat hauskoja ja mielenkiintoisia, eivätkä "tapa 14 kanaa ja keraa 34 höyhentä mahduttaaksesi lisää rahaa lompakkoosi" -osastoa. Lisäksi peli oli ainakin PC:llä upean näköinen, vaikkakin paikoin esiintyi bugeja ja suttuisia tekstuureja. Pelissä myös häiritsi hieman tylsä taistelu, ja samat hahmojen kasvomallit, ja ääninäyttelijät, jotka toistuivat niin usein että rikkoivat immersiota tuntuvastikin. Tässä toki studion rajalliset resurssit tulivat varmasti vastaan. Kaiken kaikkiaan loistava peli, jonka tulisi olla pyhä esimerkki kaikille, jotka haluavat vastaisuudessa kyhätä avoimen maailman pelejä.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Tässä kategoriassa olisi paljonkin palkinnon ansaistsevia pelejä tänä vuonna, mutta StarCraft II: Legacy of the Void oli karvan verran muita edellä. Grafiikaltaan peli alkaa sattuneesta syystä näyttää jo vanhalta, mutta toisaalta sujuva ruudunpäivitys on kyseiselle pelille paljon tärkeämpää, mihin päästään hyvin. Pelattavuudeltaankin se on kyllä sitä tuttua Starcraft II:sta, mutta peli on sen verran hiottu ja toimiva kokonaisuus, että vuoden muut strategiapelit eivät ihan yllä samalle tasolle, vaikka omalla tahollaan hyviä ovatkin.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Tänä vuonna ei mielestäni ilmestynyt yhtäkään räiskintää, joka olisi ollut jollain tavalla loistava, enemmänkin geneeristä settiä ja vanhan toistoa. Näistä vanhan toistoista paras oli omalla kohdallani Halo 5: Guardians. Tämänkertainen Halo, tosin kuin 4, jaksoi sentään pyöriä alustallaan sujuvasti, mikä olikin perustason grafiikkaa tärkeämpää. Pelattavuudeltaan se on ollut minulle sitä tuttua, hyväksi todettua Haloa, vaikkakin jo moneen kertaan nähtyä. Pelissä on ollut myös aika ikäviä bugeja, mutta kaiken kaikkiaan se on varsin maistuvaa Haloa, hyväksi todetulla pelattavuudella, tällä kertaa sujuvammalla teknisellä toteutuksella ja hyvillä tuotantoarvoilla.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

NHL 16, winner by default, sillä se oli ainoa tänä vuonna ilmestynyt varsinainen urheilupeli, jota olen pelannut. Kyllä se kuitenkin kehujakin ansaitsee, kun vertaa viime vuoden pökäleeseen. Tällä kertaa pelissä on kunnolla sisältöä, mutta kaikkein tärkeimpänä juttuna se toimii. Vaikka edellisen vuoden bugit herättivätkin välillä suunnatonta hilpeyttä, kävivät ne kuitenkin kuitenkin pitemmän päälle hermoille pelin ollessa välillä ihan täysin pelaajista riippumatonta bugisirkusta. NHL on viimein tullut nykykonsoleille pelaajiensa arvoisena tekeleenä.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Itse asiassa tähän kategoriaan voisi olla useampikin hyvä ehdokas, mutta paras tänä vuonna ilmestyneista ladattavista peleistä joita olen pelannut, oli Broforce Peli oli varsinkin co-oppina kaoottisen hauskaa sähellystä, ja mielestäni se on pelille kuin pelille upea meriitti, kun sen parissa saa oikeasti nauraa. Lisäksi kaltaiselleni kasari- ja ysäritoiminnan parissa kasvaneelle sen teema osui kuin nyrkki silmään.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Tämä kategoria olikin hieman haastava, sillä tänä vuona ei tullut oikein mitään peliä, missä jossa olisi ollut minua oikeasti kiinnostava online-moninpeli. Splatoon oli kuitenkin mieliinpainuvin, sillä se sentään yritti jotain uutta ja erilaista, ja se olikin aikansa hauskaa pelattavaa. Tosin kyllästyin peliin varsin nopeasti, sillä ainakin omalla kohdallani siitä puuttui riittävä koukku, lisäksi pelissä oli varsin pahoja tasapaino-ongelmia. Joka tapauksessa, tämän vuoden online-moninpelaamisen "ihan hyvä" -tason vuoksi se nousi parhaaksi omalla kohdallani.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Ainakin esimerkissä tähän kategoriaan oli käytetty kilpailullisia moninpelejä, mutta itselleni tänä vuonna paras samalla sohvalla pelattava peli on ollut Lovers in a Dangerous Spacetime. Tämäkin on ollut niitä pelejä, joiden parissa on saanut nauraa ääneen, sekä pelin hönölle rakkaushippiteemalle että kaoottisille hetkille, kun kaksi pelaajaa yrittää säätää aluksen järjestelmiä vihollisien pyöriessä joka suunnalla. Pienenä miinuksena peli nimenomaan on offline-moninpeli, sillä ainakaan tietääkseni sitä ei voi pelata muuten kuin saman laitteen ääressä, joten peliseuran pitäisi asua mielellään saman katon alla tai vähintään samassa kaupungissa. Parasta tyttöystävän (tahi muun kumppanin) kanssa nautittuna.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Oikeastaan tähän kategoriaan olisi tunkua omalla kohdallani, sillä tänä vuonna ilmestyi montakin hienoa peliä vähän puskan takaa, tai joista en ainakaan olisi uskonut tulevan niin loistavia. Until Dawn oli kuitenkin kenties niistä se positiivisin yllätys. Ymmärrän kuitenkin hyvin olevan mielipiteitä jakava, sillä se ei tyylinsä ja teemansa takia sovi kuin aika tarkkaan rajatulle kohderyhmälle. Ensinnäkin saadakseen pelistä eniten irti tulisi olla teinikauhuleffojen ystävä, sillä peli nojaa niiden kliseisiin paljon, ja nerokkaasti nojaakin. Tärkeimpänä seikkana tulisi nauttia Fahrenheitin (tai Indigo Prophecyn) sekä Heavy Rainin tyylisistä, interaktiivisen elokuvan kaltaisista peleistä. Pelissä on myös maintsemisen arvoista nätti grafiikka sekä varsinkin upea äänimaailma, jotka auttavat elokuvamaisen tunnelman luomisessa.

Vuoden 2015 pahin pettymys

En yleensä pety ostamiini peleihin, sillä pyrin ostamaan vain laatua. Siksi tänäkään vuonna ei ollut oikeastaan kuin yksi peli, johon olisin ollut oikeasti pettynyt, ja se oli Rebel Galaxy. Alkuinnostuksen jälkeen pelin puutteet alkoivat paistaa läpi liian kirkkaasti. Pelistä puuttuu riittävä syvyys, pelin maailmassa ei tunnu juuri olevan mitään kiinnostavaa löydettävää, peli menee jo liian pian armottamaksi grindaamiseksi, ja vaikka se taistelu onkin hauskaa, kyllä siihenkin jatkuvan grindauksen myötä kyllästyy ja nopeaa. Pelissä on kyllä hyvä runko, ja se on yllättävänkin onnistunut ja upea peli pienen studion tekeleeksi, ja uskoisin, että he voisivat tulevaisuudessa luoda loistavan avaruuspelin. Mutta tämä se ei todellakaan ole, enkä ole edes varma, että jaksanko peliä pelata loppuun, parempaakin löytyy. Ehkä sitten joskus.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Bloodborne. PS4:llä oli aika hiljainen vuosi varteenotettavien yksinoikeuksien suhteen, mutta toisaalta sieltä tuli sitten yksi loistava yksinoikeus, johon verrattavaa ei tullut kilpailijoiltakaan. Souls-sarjasta on tulossa tällä menolla vuosittainen sarja, mikä ainakin omalla kohdallani alkaa aiheuttaa Souls-ähkyä, mutta Bloodborne uudisti pelisarjan ominaista tyyliä nopealla ja aggressiivisella pelimallillaan, siinä missä perinteisesti sarjassa on kykitty aika passiivisesti kilven takana suojassa. Myös aseiden eri muodot olivat mielenkiintoinen uudistus, ja peli oli myös nätein sarjan peleistä tähän mennessä. Kaikenkaikkiaan peli oli rautainen kokonaisuus, ja uskaltaisin väittää, että se tullaan muistamaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista PS4-peleistä.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Wii U:lla olikin sitten harvinaisen kuiva vuosi, varsinkin kun vertaa parin edellisen vuoden yksinoikeustarjontaan, ja konsoli keräsikin itselläni pääosan vuodesta pölyä. Tosin asia muuttunee ensi vuoden puolella, sillä nyt loppuvuoteen osuivat mm. Xenoblade Chronicles X sekä Fast Racing NEO, jotka omistan, mutta en ole vielä kerennyt pelata, joten en voi niitä hyvällä omallatunnolla äänestää. Splatooniin kyllästyin nopeasti, mutta on yksi peli, jonka haluan tällä alustalla nostaa valoon. Affordable Space Adventures oli yllättävän hauska tapaus, josta en muista edes kuulleeni ennen sen ilmestymistä. Peli on parhaimmillaan co-oppina samalla sohvalla, en tiedä kuinka se onnistuisi yksin tai netissä. Kyseessä on taas peli, jonka parissa olen saanut nauraa, sillä välillä yritykset koordinoida aluksen eri toimintoja yhteistyössä johtaa koomisiin kämmeihin. Lisäksi muutenkin on hienoa, miten pelissä on saatu yhteistyön merkitys niin selväksi hajauttamalla toiminnot eri pelaajille. Tosin on pakko myös sanoa, että peli kenties vaatii aika kärsivällistä ja pohdiskelevaa luonnetta, sillä pelissä tulee usein mietittyä toimintasuunnitelmaa, että mitä kukin tekee ja mitä, ja sitten esteiden yli/ohi/läpi mennään pyräyksessä (tai kyrvähdetään korpuksi jo alkumetreillä). Esim. tyttöystävälleni peli tuntui turhan hitaalta ja tylsältä, ja hän suosii enemmän Loversia, joka on tietyssä mielessä hyvin samankaltainen.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Xbonella oli hyvä vuosi yksinoikeuksiensa suhteen, ja se näkyykin omissakin valinnoissani kategorioiden voittajiksi. Oli kuitenkin yksi, josta nautin kaikkein eniten, ja se oli Rise of the Tomb Raider. Peli näytti ja kuulosti upealta, ja on kenties Xbonen parhaimman näköinen peli tähän mennessä, ja minulle toimintapelin näyttävyys on hyvin tärkeä asia. Lisäksi peliä on selvästi hiottu edelliseen nähden, ja ainakin itse olen tykännyt nuohota joka nurkan ja haudan uusien kykyjen tai esineiden toivossa. Muutenkin craftaamisessa tuntuu olevan enemmän järkeä, kuin Ubisoftin naurettavissa lompakon kasvattamisissa.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Tähänkin kategoriaan olisi useampikin peli tyrkyllä tänä vuonna, mutta itselleni Pillars of Eternity nousi ykköseksi. Pelissä oli mielenkiintoinen tarina, peli oli hyvin kirjoitettu ja ääninäytelty, ja hahmotkin olivat pääosin muistettavia. Graafisesti peli oli toki nykypäivän standardeilla aika mitäänsanomaton, mutta esikuviinsa verrattuna mukavan selkeää ja kaunista yksityiskohtineen. Lisäksi pidin paljon pelin musiikista, mikä oli myös pelin esikuvissa tärkeä elementti. Peli oli kaikin puolin hieno kunnianosoitus 90-luvun roolipeliklassikoille, jotka ovat itsellänikin muistoissani kunniapaikoilla.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Nyt tulikin sitten tyhjä kategoria omalle kohdalleni, sillä Vitalla oli jälleen hyvin kuollut vuosi omalle kohdalleni, ja jopa 3DS petti tänä vuonna, kyseisen laitteen pelien koostuessa vanhojen pelien uudelleenjulkaisuista ja menetetyistä mahdollisuuksista. En nyt lähde tähän mutuilemaan, vaan annan niiden, jotka ovat laitteiden pelejä ostaneet ja pelanneet tänä vuonna päättää tämän kategorian voittajan. Omalla kohdallani vuoden 2015 pelipettymys oli pikemminkin yksittäisen pelin sijaan käsikonsoleiden pelitarjonta.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Tästä tulikin yllättävän hankala päätös, aluksi olin hyvin vahvasti Geraltin kolmannen tulemisen kannalla, mutta viime hetkellä tulin siihen tulokseen, että kyllä Fallout 4 oli se peli tänä vuonna, josta nautin kaikkein eniten. Onhan se rujo ulkonäöltään, käyttöliittymä on PC:llä syvältä, jollei pelaa ohjaimella, ja lisäksi täynnä bugeja ym. teknisiä ongelmia. Mutta Bethesda on onnistunut jälleen kerran tekemään maailman, joka kutsuu tutkimaan itseään, ja pelin maailma on myös todella tunnelmallinen maisemiltaan, ja pieniltä tarinoiltaan, joita pelistä löytyy. Tällä kertaa mukana on myös kiinnostavampia kumppaneita pelaajan apureiksi. Lisäksi Bethesda muutti rohkeasti mm. hahmonkehitystä, jonka suhteen olin aluksi skeptinen, mutta loppujen lopuksi olen pitänyt siitä. Fallout 4 tuskin vie vuoden pelin titteliä tässä äänestyksessä, mutta omalla kohdallani se oli voittaja. Onhan se kaukana täydellisestä, eikä pärjää ensimmäisille Fallouteille tai New Vegasille, on se kuitenkin Bethesdan paras yritys tähän mennessä. Ja jos peli on onnistunut miellyttämään kaltaistani Fallout-fania näin hyvin, täytyy siinä olla sitä jotakin.

Saas nähdä sykkisikö runosuoni niin paljon että vastaisi... Tulisi edes yhdet oikeat mielipiteet tännekkin.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Tavallaan teki mieli pamauttaa 3DS:n Monster Hunter heti tähän alkuun, mutta kyllä Batman Arkham Knight vie potin kotiin. Täydelliseksi en tuota esitystä väitä ja PC-versiosta ei kannata varmaan edes puhua, mutta viihdyin viittasankarin matkassa perhanan hyvin. Autolla huristelu oli sopivan arcademaista (vruum vruum jne.) ja kaikki oli/on vain niin kovin nättiä. Paitsi Karhukoplan naamat turpasaunan jälkeen.

Vuoden 2015 paras ajopeli

No tuota, kaipa sitä ilmaista Driceclubin demoa voisin äänestää, mutta ei nyt sentään...

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Sanotaanko näin, että varsin heikko vuosi tälle genrelle. Yoshi's Wooly World ei ollut mitään timanttista settiä, mutta mukavan leppoisaa loikkimista ja that's fine by me. Koska ole sisältä kuollut ja keskimäärin yhtä hauska ja luova kuin keskiverto kirjapitäjä, niin en äänestä Super Mario Makeria.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Witcher 3. Puhumme tästä veijarista pikkuisen enemmän tuolla alhaalla. Skrollaa siis siihen suuntaan.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Haluaisin äänestää Codename S.T.A.M.:ia, se kun sattuu olemaan ainut pelaamani naksuttelu tänä vuonna, mutta niin mauton/väritön/harmaa/tylsä ja persoonaton esitys se on kautta linjan, että passaan. Luovutusvoitosta ei kuitenkaan ole kenellekkään mitään iloa.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Splatoon. Skrollaa vielä pikkuisen alemmas.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Kirjoitushetkellä nuoremmat Leijonat tekivät maalin. Siinä tämän vuoden urheilut kthnxby.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Öööö. Seuraava!

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Splatoon. Skrollaa vielä aivan pikkuisen alemmas niin pääset perusteluiden kimppuun.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Ööö, Smash? Mario Kart? Eikö? Okei.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Sanotaan kollektiivisesti, että Sony. PS4 myy kuin leipä, eikä siinä mitään. Vaikka yksinoikeuksia odotellaankin vielä(kin), niin mukavasti on saatu ulkopuolisten kehittäjien pelejä paikkaamaan. PS4 on hurissut päällä pitkin vuotta mukavasti ja muutenkin Sonylla on hyvä habitus päällä. Very nais ja näin!

Vuoden 2015 pahin pettymys

Vedetään tähän myös kollektiivisesti Nintendo. Oikeastaan ainut Nintendon tallista tullut peli mikä kutkutteli odotetusti, oli Splatoon. Muutoin homma oli koko vuoden ajan melkoisen tylsää ja keskinkertaista. Tähän päälle vielä melkoisen kamala E3-esitys, niin homma on pulkassa. Jos NX:ää ei saada ensi vuonna kauppoihin huikean julkaisumatskun kanssa, niin taitaa tulla toinen huti vuosi putkeen.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Witcher III. Vielä aivan hitusen alemmas.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Ei sitä voi kiistää, Splatoon on aivan huikean hieno esitys. Pikkuisen kankeasta alusta huolimatta kalmarikekkerit valloittivat niin pelaajat, kuin myös myyntilistat. Uudet IP:t ovat aina kinkkinen juttu, mutta Splatoonin kohdalla satsaus todellakin kannatti. Splatoon oli pitkästä aikaa ensimmäinen nettiräiskintä mikä tuli ostettua julkaisussa ja mitä tulee vielä kirjoitushetkelläkin pelattua.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Tomb Raider? Tomb Raider. En tosin ole pelannut, mutta ensi vuonna sitten :).

Vuoden 2015 paras PC-peli

Hyi.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Äärettömän helppo valinta: Monster Hunter 4 Ultimate. En olisi uskonut, että 3DS taipuu niin hyvin pitkiin pomomatseihin, mutta jollain noituudella Capcom vie homman kotiin. Vaikka 4U ei ollut ensimmäinen kosketukseni sarjaan, niin vasta nyt voin sanoa olevani sarjan fani. Toivottavasti myös tulevat osat saadaan käännettyä kansakielelle ja kauppoihin myös lännessä. Pls Capcom.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Witcher 3. Noh, helppo valinta tämäkin. Noiturin seikkailut veivät kirjaimellisesti täysin mennessään ja Witcher 3 on kenties yksi kaikkien aikojen parhaita pelejä. Jotenkin turhaa perustella miksi kyseessä on #vuodenparaspeli, kun oikeastaan jokainen osa-alue Puolan veljien ja siskojen kutomassa tilkkutäkissä on niin kovin hyvin kohdillaan. Pelatkaa tämä peli, ihan for real. Oikeesti. Pelatkaa. Hei pelaatko jo. Jäpä.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Vaikka arvostettu Mögösö-sarja sai tänä vuonna parhaan pelinsä, menee palkinto tänä vuonna The Legend of Zelda: Majora’s Maskille. 3DS:n mainio remake N64 klassikosta sai kaltaiseni nykyjonnen jumittumaan käsikonsoli käteen tuntikausiksi.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Helvetin bensalenkkarit

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Ori and the Blind Forest taitaa olla ainoa tänä vuonna tasoloikaksi laskettava peli mitä olen pelannut. Käsittämättömän kaunis graafinen ulkoasu ja rautainen pelattavuus pitävät huolta ettei peliä ihan helpolla unohda.

Vuoden 2015 paras roolipeli
Witcher 3 on yksi kaikkien aikojen parhaista roolipeleistä eikä mikään muu ehdokas ollut tänä vuonna lähelläkään. PS. Bloodborne on roolipeli vain Soulselitistien märissä unissa.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
En tykkää ajatella

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Kuningas on palannut 5 vuoden tauon jälkeen. Halo 5 on sarjan paluu takaisin sen juurille. Poissa on killstreakit, loadoutit ja muut turhat paskat. Matsit ratkeavat jälleen pistooli aimilla, map controllillla ja teamshoteilla.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Mehhhhh

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Hotline Miami 2 oli pieni pettymys parin vuoden takaisen ykkösosan jälkeen, mutta räiskintä kasibittisellä ulkoasulla ja kovalla tahdilla on vieläkin viihdyttävää. Valitettavasti peliä on venytetty erilaisilla gimmickeillä liiaksikin.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Halo 5 ks. paras räiskintäpeli

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Mortal Kombat X ei ehkä ole yhtä viihdyttävä kokemus kuin MK9, mutta kyllä saman sohvan turpasaunat kelpaa aina.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Witcher 3 oli korkealla odotuslistalla jo ennen vuoden alkua, joten on ehkä omituista sanoa sitä vuoden yllättäjäksi. Odotin CDPR:n tuotoksen olevan erittäin hyvä roolipeli, mutta se oli jotain paljon parempaa. Harvat peli jäävät samallalailla mieleen kummittelemaan viikkoja läpäisyn jälkeen, ja vielä harvempia pelejä jaksaa pelata yli 50h julkaisuviikolla.

Vuoden 2015 pahin pettymys
Star Wars Battlefront on näin DICEn fanina keskisuuri pettymys. BF4 oli ehkä julkaisussa rikki, mutta siellä kaikkien bugien alla oli erinomainen räiskintäpeli. SWBF saa taas allekirjoittaneen nukkumaan parin matsin sisällä.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Vaikka en Bloodbornesta paljoa perusta DaSII:een verrattuna, on se silti ylivoimaisesti paras PS4 yksinoikeus tältä vuodelta. Taistelu toimii hyvin ja maailma on sopivan omituinen ja pelottava. Olisipa peli vaan monipuolisempi eikä pakottaisi kaikkia pelaajia pariin muottiin.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Pöly

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Rare Replay on omalla tavallaan kunnioitettava teos, mutta otan mielummin yhden mahtavan pelin kuin 30 ihan hyvää. Halo 5

Vuoden 2015 paras PC-peli
PC:llä pelataan samoja pelejä vuodesta toiseen, eli CSGO ja BF4.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Majora’s Mask 3DS ei ole ehkä käsikonsolille alunperin suunniteltu peli, mutta kyllä se kannattaa käsikonsolilla pelata.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Harvana vuonna tulee näin monta hyvää peliä. Heikompana vuonna palkinnon olisi saattanut viedä Fallout 4, Halo 5 olisi GOTY melkein minä tahansa vuotena joka ei ole 2015. Vuoden 2015 paras peli on The Witcher 3: Wild Hunt. Laaja ja yksityiskohtainen maailma, kaikkien aikojen parhaat kasvoanimaatiot yhdistettynä kiinnostavaan tarinaan ja vuoden kovin OST, mitä muuta voi toivoa? Saattoi lopussa myös tulla hieman miehisiä kyyneleitä. Yksi kaikkien aikojen parhaita pelejä.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

- Vaikka yleisesti ottaen tän lajityylin suuri ystävä olenkin niin aika vähän tuli tän genren pelejä pelattua tänä vuonna. Arkham Knight, Mad Max ja Fallout 4 nyt taitaa ehkä parhaiten osua tähän kategoriaan. Batman ei palkintoa kuitenkaan vie koska ne tankkikohtaukset oli aivan ultimaattista ripulia, Mad Max oli hyvä peli, mutta jossain vaiheessa se alkoi toistamaan itseään aika pahasti. Palkinto siis Fallout 4:lle. Vaikken tosta nelosesta ihan samanlaista fiilistä saanutkaan kuin kolmosesta tai New Vegasista niin olihan toi nyt ihan helvetin hyvä peli.

Vuoden 2015 paras ajopeli

- En ole ihan varma voiko Rocket Leaguea sanoa ajopeliksi, mutta kai se nyt semmonen on. Joten ääni siis Rocket Leaguelle. Ihan hauskaa sekoilua sen pari viikkoa mitä sitä jaksoi hakata.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

- En mä tainnut tän genren peleistä pelata muuta kuin Super Meat Boyta ja Shovel Knightia. Super Meat Boy oli niin tuskastuttavan vaikea ja verenpainetta nostattava että jo sen takia ääni menee Shovel Knightille. Vaikka Shovel Knightkin paikoitellen on suht haastava niin sen mä sentään jaksoin pelata läpi toisin kuin tuon toisen ehdokkaan.

Vuoden 2015 paras roolipeli

- The Witcher 3 varmaan olisi tähän se "oikea" valinta, mutta kun kovasta yrityksestä huolimatta en päässyt peliin sisään niin ei ihan kymmenen tunnin pelailun perusteella kehtaa sille ääntä antaa. Ehkä vuonna 2016 vihdoinkin pääsisin tuossa alkua pisemmälle. Nyt on kuitenkin annettava ääni Fallout 4:lle koska ei oo oikein muita vaihtoehtoja.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

- En harrasta.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

- Wolfenstein: The Old Blood jatkoi aikalailla samalla kaavalla kuin loistavaksi todettu New Order, mutta hieman tiiviimmässä paketissa. Oikein mainiota mäiskettä ja räiskettä. Seuraavaa kokopitkää Wolfensteinia odotan siitin jäykkänä.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

- Öööhhh... Rocket League. Toinen vaihtoehto olis WWE 2K16, mutta se on ihan paska.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

- Koska fyysinen kopio tästä pelistä on tulossa vasta 2016 niin voin hyvin mielin antaa äänen Life Is Strangelle. Paras TellTale-peli eikä edes ole TellTalen tekemä.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

- No sehän on taas se Rocket League koska hyvin pitkälti tuon pelin mahtavuus kulminoitui nettipeliin.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

- En omista kavereita.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

- No varmaankin Mad Max, koska en mä odottanut siltä oikein mitään. Osoittautui kuitenkin ihan hyväksi peliksi.

Vuoden 2015 pahin pettymys

- En pettynyt oikein mihinkään muuhun kuin maapallon väestöön. Taas.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

- Pleikkarin yksinoikeuksia kun ajattelee niin Until Dawn nousee kyllä kirkkaimpana mieleen. Paskojen teinikauhuleffojen ystävänä nautin tuosta pelistä suunnattoman paljon. Toivottavasti tälle tulis joskus jatkoa. Ostaisin.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

- En omista

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

- En omista

Vuoden 2015 paras PC-peli

- En omista

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

- En omista

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

- Se voisi olla Tales From The Borderlands. Se voisi olla Fallout 4. Se voisi olla Until Dawn. Se voisi olla Rocket League. Se voisi olla Wolfenstein: The Old Blood. Mutta ei se kuitenkaan oo mikään noista, koska itselleni vuoden paras peli vuonna 2015 oli ihan selkeästi Life Is Strange.

Life Is Strange teki oikeastaan kaiken oikein mitä se oman lajityylin pelissään voi tehdä. Siitä syystä se oli itselleni vuoden paras peli. Ni.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Rise Of The Tomb Raider
Hyvä peli, jaksaa kantaa pitkälle taattua Tomb Raider laaua.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Forza Motorsport 6
erittäin nätti. Ja hyvä ajotuntuma sekä todella sulavasti pyörii.
Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
en tämän tyylin pelejä hirveästi ole pelannut.

Vuoden 2015 paras roolipeli
tota joo....

Vuoden 2015 paras strategiapeli
niin... En kyllä keksi mitään.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Halo 5 Guardians

Peli ei ollut kauhean erikoinen mutta ihan hyvä silti.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Rocket League
hauska peli ja ainut ''urheilu'' peli jota tullut kauheasti pelailtua.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
en kauheasti ole näitä pelaillut.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Halo 5 Guardians
Tämä tuli pelailtua kaverin kanssa kokonaan läpi. Yksin en olisi varmaa jaksanut pelata.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
-
Vuoden 2015 pahin pettymys
-

Vuoden 2015 paras PS4-peli

The Order 1886
Lyhyt, hieno ja tarina sekä suhteellisen hauska pelattava.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
en omista konsolia joten en osaa vastata.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Rise Of The Tomb Raider
ei uutta perusteltavaa

Vuoden 2015 paras PC-peli
en osaa valita vain yhtä

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
on videopeli. Muuta en osaa sanoa

Jätän monta kategoriaa tyhjäksi, ja muutenkin perustelen valintani periaatteella "lyhyestä virsi kaunis". En yksinkertaisesti ole pelannut kunnolla kovin montaa peliä tänä vuonna. En ole pelannut Witcheria, Batmania, Forzaa tai Fallouttia joiden uskoisin omissa kirjoissani nousevan erittäin korkealle GOTY-listalla, mutta olen pelannut paria muuta joiden parissa voin sanoa viihtyneeni paremmin kuin minkään muun kanssa moniin vuosiin.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Perustelut löytyvät eräästä myöhemmästä kategoriasta.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Project CARS ja Need For Speed ovat ainoat ajopelit joita pelailin tänä vuonna. NFS lisää myöhemmin... Project CARS ei ollut lainkaan minulle sopiva peli, vaikkei huono ollutkaan. Äänestän siis tyhjää.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

En pelannut tämän kategorian pelejä.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Olen roolipelimiehiä, mutta tämä kyseinen vuosi meni muissa genreissä.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Starcraft 2: Legacy of the Void. Kampanja vie Starcraftin tarinan hienoon päätökseen ja moninpeli puolella meno on muuttunut onnistuneesti kahteen edelliseen osaan nähden. Myönnän, etten ole pelannut tätä alkuinnostuksen jälkeen kovinkaan uutterasti, on tämä silti sellainen peli jonka peliin palaan varmasti yhä uudelleen kunhan muilta kiireiltäni ennätän.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Otan tähän genreen parhaillaan etäisyyttä, että se tuntuisi vastaisuudessa taas freesiltä.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

En pelaa urheilupelejä juuri koskaan.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

En ole pelannut mitään mikä sopisi tähän kategoriaan.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Heroes of the Storm. Pelatut matsit liikkuvat jo tuhansissa, joten se riittänee perusteluksi miksi tässä on paras online-moninpeli. Pelin varsinainen matchmaker on todella kurja, mutta yhdessä kavereiden kanssa kokemus muuttuu merkittävästi.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Täällä pelataan edelleen Tekken Tag Tournament 2 vuodelta 2012. Äänestän tyhjää.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Koin tänä vuonna toki yllätyksiä, mutten varsinaisesti mitään sellaista joka olisi merkittävästi ylittänyt odotukset tai tullut puun takaa. Äänestän tyhjää.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Need for Speed. En ymmärrä puheita rebootista. Tämä on Underground 3 jossa on täysin joutavana lisänä poliisit. Pelissä on paljon hyvää, ja suurempi osa peliajasta menee nautinnollisesti autotallissa autoja rassatessa kuin kaduilla ajaessa. Pelin synnit ovat karmea tekoäly, helppo vaikeusaste ja juosten kustu online-riippuvuus joka ei tuo peliin minkäänlaista lisäarvoa. En luota enää siihen, että Ghost Games yltäisi vuoden 2010 Hot Pursuitin tasoiseen suoritukseen. Vähemmän kun olisi enemmän.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

En omista pelejä jotka olisivat olleet vain PS4:n yksinoikeuksia.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

En omista kyseistä laitetta.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

En omista kyseistä laitetta.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Pelaan PC:llä paljon, mutta vain muutamia pelejä. Tämä PC-vuosi meni Heroes of the Stormin parissa. En vaan oikein viitsisi äänestää sitä, sillä peli on paikoin äärimmäisestä viihdyttävyydestään huolimatta vielä 6 kk virallisen julkaisun jälkeenkin melkoinen raakile. Blizzard ei ole koskaan aiemmin julkaissut mitään näin keskeneräistä. Äänestän siis jälleen Starcraft 2: Legacy of the Void.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Edellinen pelaamani käsikonsolipeli oli vuodelta 2011 (erinomainen Dissidia 012: Duodecim Final Fantasy). Sen jälkeen ei ole tullut käsikonsoleilla tai edes puhelimilla pelattua.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Tämän nimen alla monta eri peliä punoutuu niin saumattomasti yhteen, että kyseessä on kokonaisvaltaisin elämys vuosikausiin. Konamin ja Kojiman riidat ovat ehkä repineet riekaleiksi osan pelin tarinasta, mutta se ei estä peliä yltämästä täydellisyyteen lukuisilla muilla osa-alueilla. Pelattavuus, tekoäly, grafiikka, peli- ja äänimaailma (etenkin rautainen soundtrack), ovat kaikki joko täydellisiä tai hipovat sitä. Allekirjoitin adressin David Hayterin vaatimisesta Snaken rooliin vuonna 2013, mutta Kiefer hoitaa lopulta roolinsa niin hyvin, etten kaipaa alkuperäistä. Muistan, kun pelasin seitsemän vuotta sitten Metal Gear Solid 4:ää ja sarjan "päättyminen" silotteli koko pelin päälle taianomaisen kaihon tunteen. MGSV:n päällä sen sijaan velloo kauhu. Sarja ei pääty, vaan jatkuu Konamin känsien peittämissä kourissa. Päivän uutisiin viitaten tämä on periaatteessa sama kuin Motörhead jatkaisi ilman Lemmyä. Kojima sen sijaan tekee varmasti jatkossakin timanttisia pelejä omalla studiollaan eri julkaisijan kanssa. Joka tapauksessa, MGSV on viimeinen aito Metal Gear Solid ja samalla paras peli jota olen pelannut koskaan. Minä rakastan tätä peliä, ja se on minulle selvä GOTY.

About viikko äänestysaikaa jäljellä! Mikään peli ei ole melkein missään kategoriassa laittanut tauluun mitään murskalukemia joten jokainen ääni ratkaisee.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Witcher 3 oli vuoden pelitapauksia. Kaunis, mutta karu ja synkkä maailma, tissejä, verta, monstereita ja tappelua, päälle vielä mainio gwent-korttipeli niin enempää ei voi peliltä vaatia. Pelattavuuskin oli erinomaista.

Vuoden 2015 paras ajopeli
-

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
-

Vuoden 2015 paras roolipeli
Koska Witcher 3 ei itselleni roolipeligenreen kuulu Mass Effectien tavoin, niin tähän tulee Xenoblade Chronicles X. Vihaan vaikeita pelejä, peli sisältää myös ärsyttäviä ratkaisuja roppakaupalla, mutta silti olen tahkonnut peliä kohta 300 tuntia. Tarina ei ole sitä maailmanpelastusta tällä kertaa, sillä se taistelu on jo hävitty heti kun peli alkaa, nyt ihmiskunnan rippeet yrittävät vain epätoivoisesti selvityä. Huikea maailma täynnä valtavia olentoja, tunnelmaa roppakaupalla.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
En tiedä sopiiko Disgaea 5 tähän kategoriaan, sillä se kulkee hyvin lähellä myös jrpg-genreä, mutta menköön. Hiukan sarja on menettänyt hohtoaan, sillä animetarinoille nauramisen sijaan pelin stoori on nykyjään niitä. Kuitenkin pelimekaniikat ovat edelleen kunnossa ja tekemistä on valtavasti. Vaikka tarinassa synkistellään nykyään enemmän kuin ennen on kieli silti pääasiassa poskessa.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Halo 5 Guardians on ainoa tänä vuonna pelaamani räiskintä, mutta meno on sen verran hulppeaa että tätä voi hyvillä mielin äänestää parhaimmaksi räiskinnäksi tänä vuonna.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
-

Vuoden 2015 paras ladattava peli
-

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
-

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
-

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Kauhupeleistä en niin perusta, mutta kun aihe oli slasher ja peli edusti Telltalen pelien sekä Heavy Rainin genreä, niin tuli sittenkin hankittua enkä joutunut katumaan. Peli on tietenkin Until Dawn.

Vuoden 2015 pahin pettymys
Metal Gear Solid 5 oli erinomainen peli, mutta se vain ei ollut Metal Gear. Alku tuntui Metal Gearilta, mutta sitten tarina heitettiin romukoppaan ja tarvottiin pitkin tyhjää, itseään toistavaa, joskin komeaa maastoa tekemässä itseään toistavia tehtäviä.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Until Dawn nousi kyseisen genren kärkisijoille. Erinomainen ulkoasu ja erittäin onnistunut valinta-seuraus mekaniikka. Raju suunnanmuutos tarinassa puolenvälin jälkeen hiukan hiersi itseäni, mutta erinomainen peli silti.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Xenoblade Chronicles X, tosin toinen tänä vuonna pelaamani peli Bayonetta 2 olisi myös kova ehdokas, mutta peli ei ole tältä vuodelta.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Rise of the Tomb Raider teki sen verran kovan vaikutuksen että se oli vaihdettava vuoden parhaaksi Xbox One-peliksi ohi Halon. Vahva tunnelma, näyttävä ulkoasu ja hyvin toimiva pelattavuus tekevät tästä erinomaisen pelin. Kaikella kunnioituksella Unchartedia kohtaan on hienoa nähdä että Tomb Raider on ottamassa askelia omaan suuntaansa.

Vuoden 2015 paras PC-peli
-

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
-

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI
Kaksi ehdokasta on mielessä, toinen voittanee äänistäni riippumatta, joten valintani vuoden peliksi on Xenoblade Chronicles X.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Kyllä sen pakko on olla Bloodborne. En muista milloin viimeksi pelannut näin koukuttavaa peli. Peliä tuli pelattua veljeni kanssa co-oppina ja tämän takia pelin vaikeusaste ei ollut minulle liian vaikea. Kaikki paikat ja pomot tuli siis mentyä kahteen kertaan, että päästiin ne molemmille läpi. Old hunters DLC tuli peliin hommattua heti julkaisussa ja pelattua koko peli uudestaan NG+:lla. DLC:ssä tuli myös paljon uusia mielenkiintoisia aseita, jotka oli hyvä lisä jo valmiiksi hyvään ase valikoimaan. Parasta pelissä oli sen taistelusysteemi ja tunnelma. Taistelusysteemi oli minulle oikeastaan kokonaan uusi kokemus, sillä Souls sarjaa ei ole tullut pelattua. Tunnelma taas pelissä oli juuri sopivan pelottava.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Nyt kun veli hommasi Xbox Onen niin tuli mahdollisuus päästä pelaamaan Forza 6:sta. Kyllähän sitä mielellään pelailee ja eipä ole muuta ajopeliä tänä vuonna tullut pelattua.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Ensimmäisenä vaihtoehtona on Super Mario Maker. Sitä on nyt takana lähemmäs 30 tuntia ja paljon vielä tulossa, sen verran helppo ja kivaa on kenttien tekeminen, sekä muitten kenttien pelaaminen. Vielä kun peliin saataisiin parempi kenttien haku systeemi, niin peli olisi ehdoton ykkönen tässä kategoriassa. Toisena vaihtoehtona Yoshi’s Woolly World, joka tuli pelattua 100 % läpi heti julkaisun jälkeen. Peli oli aika helppo, mutta silti sai sopivasti haastetta kun etsi kentistä kaiken kerättävän. Muutama bonus kentän kanssa oli vähän vaikeiksia päästä läpi, mutta ei siinä muistaakseni hirveästi viikkoa enempää mennyt kun peli oli 100% pelattu. Ulkoasusta vielä sen verran, että olihan se nyt ihan yli söpö peli.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Itse pidän enemmän japani roolipeleistä, mutta kun Xenoblade Chronicles X on vielä hyllyssä odottamassa vuoroaan, niin vastaan tähän Wicher 3. Se on aivan huikea peli, jossa on iso ja yksityiskohtainen maailma, hyvä soundtrack, paljon tehtävää ja hyvä tarina. Niin ja Gwent korttipelikin on tosi koukuttava, sitäkin on tullut pelattua monta tuntia.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Tähän kohtaan olisi oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, jotka molemmat vaikuttavat hyviltä peleiltä. Disgaea 5 on näistä toinen, mutta kun en ole peliä hirveästi kerennyt pelaamaan niin vastaan tähän Code Name: S.T.E.A.M. Kun kyseessä on käsikonsolipeli olen kerennyt sitä pelaamaan työmatkoilla bussissa. ei muita perusteluja kuin, että hyvä ajantappo peli on ollut.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Kyllä tämän vuoden paras läiskintä peli oli Splatoon. Peli on vaan niin hauskaa pelattavaa, että vieläkin tulee satunnaisesti palattua pelin pariin “sotimaan”. Nyt kun on taas tullut muutamia aseita ja kenttiä lisää, niin pitäisi taas käydä testailemassa niitäkin.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Ehdottomasti Rocket League. Peliä on nyt tullut kavereiden kanssa pelailtua netissä ja samalta sohvalta niinuseat tunnit. Peli on hauska, koukuttava ja nopeat matsit vaikuttavat siihen, että pelin pariin on helppo palata pelamaan muutama matsi. Eikä muita urheilupelejä ole oikeastaan tullu pelattuakaan.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Hyvinä vaihtoehtoina olisi Telltale Gamesin Game of Thrones sekä Tales From Borderlands, mutta kyllä voitto menee varmaan Rocket Leaguelle. Perusteet ylemmässä kategoriassa.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Se voisi olla Splatoon, mutta vastaan kumminkin Rocket League. Sitä peliä on tullut tahkottua kavereiden kanssa niin paljon. Neljän hengen joukkueella on tullut pelattua paljon ja se on ollut kyllä erittäin viihdyttävää ajan vietettä.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Ei ole tullut pelattua samalta sohvalta muuta kun Rocket Leaguee, mutta sitä on tullut pelattua vaan jaetulla ruudulla netissä. Jos sen voi tähän laskea niin se.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Until Dawn yllätti kyllä positiivisesti. Peli ei itselläni ollut hankintalistalla, mutta kun sen veljeltä sai lainaksi niin olihan sille annettava mahdollisuus. Peli oli mukava kokemus, vaikka en kauhupeleistä niin hirveästi välitä. Pelissä oli mielestäni ihan ok juoni ja erilaiset loput antavat pelille uudelleen peluu arvoa.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Tänä vuonna ei ole kyllä tullut juurikaan pettymyksiä. Kaikki pelaamani pelit ainakin vielä tällä hetkellä on vastanneet odotuksiani. The Order 1886 oli vissiin monelle pettymys, mutta itselläni ei ollut peliä kohtaan suurempia odotuksia ja eikä peli mielästäni ollut millään tapaa huono vaan oikeastaan ihan viihdyttävä peli. Sen takia jää kyllä tämä kategoria tyhjäksi.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Kyllä tämä menee ehdottomasti Bloodbornelle. Hyvänä kakkosena onkin sitten Until Dawn, joka oli erittäin hyvä kauhupeliksi.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Super Mario Maker. Perustelut aikaisemmin. Tässä luultavasti olisi Xenoblade Chronicles X, mutta se odottaa vielä hyllyssä vuoroaan.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Vastaan tähän Forza 6 Perustelut aikaisemmin.

Vuoden 2015 paras PC-peli

en pelaa juurikaan PC:llä mitään uusia pelejä.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Xenoblade Chronicles 3D on ehdottomasti paras tänä vuonna pelaamani käsikonsolipeli. Peliä tuli pelattua reilusti yli 100 tuntia ja missään vaiheessa en kyllästynyt peliin. Pelin soundtrack ja maailma oli juuri sellainen mitä roolipeliltä toivon. Taistelumekaniikkakin oli pelissä mielestäni hyvä ja pelissä oli paljon tehtävää ja tutkittavaa. Nyt täytyisi jostain yrittää saada aikaa, jotta kerkeisi pelaamaan Xenoblade Chronicles X:n.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI

Vaikka Wicher 3 on yksi parhaimpia pelejä mitä olen pelannut, niin joudun silti vastaamaan tähän Bloodborne. Se oli mielestäni ehkä ihan vähän parempi. perusteluja aikaisemmin. Sanotaan nyt vielä, että vuosi 2015 oli todella hyvä peli vuosi.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Metal Gear Solid 5: Phantom Pain on pelillisesti aivan huikea peli. Ammuskelu sekä hiiviskely toimivat upeasti suuressa avoimessa maailmassa. Pelattavaa on jopa liiankin paljon mutta sisällön liiallisuudesta on hölmöä valittaa. Paskintahan oli vaan se että monet selvästi alunperin sivutehtäviksi suunnatut tehtävät olivat pakollisia ja tuntuivat näin turhauttavilta. Juonen vähyys oli se merkittävin miinus pelissä joka vie peliltä mm. GOTY tittelin omissa kirjoissa. Pelinä kuitenkin hieno ja turhankin paljon laitoin pelitunteja peliin.

Vuoden 2015 paras ajopeli
Rocket League. Peli tuli ja yllätti täysin. Perkeleen hauskaa kaahailu/pallottelua jonka melko yksinkertaisen kuoren alla löytyy yllättävän syvä peli jonka salaisuuksien oppimisessa kestää tovi.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Öh hiljaista ollut tällä saralla omissa pelailuissa...

Vuoden 2015 paras roolipeli
Pillars of Eternity. Baldur's Gate 3 sopisi pelille nimeksi ja kunniaa tekeekin tuolle sarjalle isolla kädellä. Pillarsi on täydellisen nostalgiatrippi ysärin pc-ropejen kulta-aikaan. Heti alusta asti tuntui kuin olisin aikakoneella matkannut reippaat 15 vuotta menneisyyteen ja tämä on suuri plussa. Reippaat 50h pyörähti pelin parissa ekalla läpäisyllä ja nautiskelin joka sekunnista vaikka välillä ärsyttävänkin armoton meno voi hermoja raastaa. Tämä kuuluu kuitenkin asiaan. Noituri 3 olisi muuten voinut viedä tämänkin pokaalin mutta kun puhutaan puhtaasti kunnon ropetuksesta niin tässä on vuoden kovin teos.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
Uusimman civin lisäri pelaamatta vielä...

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Halo 5. Minulla oli suuria epäilyksiä peliä kohtaan kiitos sarjan neljännen osan mutta onneksi huolestuin turhasta. Vitonen ei todellakaan ole täydelinen räime eikä sarjan paras osakaan. Kampanja on liian usein toistuvaa pomotappelua lukuunottamatta aivan mainioo kamaa mutta peli pääsee tosissaan loistamaan nettipelin puolella. 4v4 arena on Haloa parhaimmillaan. Hiton tiukkaa ammuskelua ja vieläpä teknisesti tasaista äksöniä jollaista ei muut pelit tällä hetkellä tarjoa. Peli on jo yksinään syy ostaa xbone jos hyvä nettiräime kelpaa.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Rocket League. Hieman huijaan laittamalla pelin tähänkin kategoriaan mutta mitäs voin sille että kaikki tavalliset urheilupelit eivät iske sitten ollenkaan.

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Vuoden 2015 pahin pettymys

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Vuoden 2015 paras PC-peli

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Witcher 3 Cd Projekt red uskaliaasti uudisti jälleen sarjaansa roimasti ja kaikki parannukset ovat tervetulleita. Odotukset olivat minullakin suuret mutta silti peli yllätti laadullaan. Witcher 3 oli myös itselle eka tämän genin peli joka näytti ja tuntui uudelta sukupolvelta.Tästä on hankala laittaa paremmaksi, harvoja pelejä jolle antaisin täydet pisteet.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Armottoman huono Metal Gear Solid, jäätävän mainio toimintapeli. Olen aina pelannut MGS-sarjaa välinäytöksestä toiseen, en pelien pelillisten ominaisuuksien vuoksi. Tämä toimintatapa ei pätenyt enää sarjan viidennen numeroidun sarjan kohdalla vaan jouduin pelaamaan nimenomaan pelin vuoksi. Luojan kiitos peli on loistokas pelattava, ei sitä muuten olisi tullut läpi asti pelattua kun peli kesti sen 60 tuntia. Viimeiset tehtävät vain pistivät aikuisen miehen kyyneliin.

Vuoden 2015 paras ajopeli
-

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
-

Vuoden 2015 paras roolipeli
The Witcher 3: Wild Hunt. Pelasin tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko Witcher-sarjan läpi ja pääsin näin seuraamaan miten paljon ne ovat vuosien varrella kehittyneet. Kun Witcher 3:n käynnisti, oli ensimmäisten 10 minuutin sisällä jo selvää millaisella intohimolla tekijät ovat peliinsä suhtautuneet. Kaikelle on paikkansa ja kaikki on viilattu niin hyväksi kuin vain on mahdollista tämän hetkisellä kapasiteetillaan. Ennen tätä pelasin kellonympärystän verran Fallout 4:ää mutta sen sontaläjän laitoin myyntiin saman tien kun hoksasin millaisia roolipelien tulee olla armon vuonna 2015.

Vuoden 2015 paras strategiapeli
-

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Call of Duty: Black Ops III. Tänä vuonna suoranaiset räiskinnät jäi varsin vähälle mutta CoDit on aina perushyviä vaihtoehtoja jos kaipaa keskinkertaisuutta.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
-

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Life is Strange. Ehdottoman hyvä teos ja episodirakenne sopi pelille paremmin kuin hyvin.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Kaiken nettipelin hidastelun ja tökkimisen vuoksi, ei tuorein CoD saa tänä vuonna helppoa voittoa koska tällä kertaa tuli peräti yhden kerran pelattua jotain muutakin netissä ja se peli on Monster Hunter 4 Ultimate. PBC-porukalla ennätin ainoastaan kerran peleihin mukaan mutta se oli henkilökohtaisesti sen verran nautittava kokemus, että muistelen sitä lämmöllä vielä tänäänkin. Vaikka tipahdin pelistä kesken kaiken. Ei ole helppoa olla toimiva nettipeli tänä päivänä.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Call of Duty: Black Ops III. En ole muuta pelannut samalta sohvalta eikä tämäkään mikään hieno kokemus ollut.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Life is Strange. Tästä mietteitäni pääsee lukemaan PBC-sivustolta mutta tiivistettynä voisin sanoa että keskellä tämän vuotisia avoimia maailmoja, oli hienoa päästä kokemaan loppuviimein varsin maanläheinen peli vailla kiirettä tai pelin jatkuvaa hoputtamista.

Vuoden 2015 pahin pettymys
Batman: Arkham Knight. Rocksteadyn Batman-sarjalta on sopinut odottaa suuria sen jälkeen kun Asylumin aikoinaan julkaisivat mutta tällä kertaa kävi kuten etukäteen pelkäsin, peli keskittyi aivan liikaa tekijöiden kuukausien ajan hehkuttamaan Lepakkoautoon. Sekään ei haittaisi jos auton ohjattavuus olisi pelkkää timanttia eikä Gothamin katuja olisi tehty saman levyisiksi kuin Arkham Cityssä jossa siinäkin tila loppui välillä kesken Batmanin tehdessään karateliikkeitään. Autolla siis nuollaan joka ikistä talon seinää ja läpäistään katulamppuja vailla minkäänlaista törmäysmallinnusta jonka jälkeen auto muutetaan tankiksi ja räiskitään jälleen tusinan verran vihollistankkeja. Tämän jälkeen toistetaan kaksi kertaa seuraavan puolen tunnin sisällä. Peli olisi ollut varmasti mainio kun mittakaavaa olisi pienennetty ja auto heitetty hevon karsinaan.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Bloodborne. Toinen vaihtoehtoni olisi ollut Until Dawn mutta koska Dawnia en ole pelannut edes sitä kahta tuntia jonka olen käyttänyt Bloodborneen, oli valinta helppo. Ostin Bloodbornen vasta tällä viikolla vaikka suuri From Softwaren fani olenkin mutta alun perusteella en tule peliin pettymään kilpipuutteesta huolimatta.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Aioin ostaa sekä Super Mario Makerin, että Xenoblade Chronicles X:n mutta rahatilanteen ja vuoden päättymisen myötä, jää tämä kohta tyhjäksi.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
-

Vuoden 2015 paras PC-peli
Her Story. Nopea pari tuntia kestävä peli jossa ei loppuviimein tehdä oikeastaan mitään muuta kuin katsotaan kymmenen sekunnin videopätkiä. Loppukin selitetään pelaajalle vaikka tämä ei olisi kiinnittänyt mitään huomiota koko peliin. Silti itse pelihetkellä tunsit olevasi oikea tutkija joka pyrki selvittämään mystiseltä vaikuttavaa murhaa. Toivon että tällaisia ilmestyisi lisääkin. Hieno kokemuksena, ei videopelinä.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Monster Hunter 4 Ultimate. Tämän lisäksi tuli pelattua ainoastaan Majora's Maskin kauan odotettua uusioversiota mutta annetaan voitto tällä kertaa pelille joka ei ole uusioversio. Mainio tekele johon oli huomattavasti helpompi päästä sisään kuin aiempaan kolmanteen iteraatioon. Olisin pelannut tätä varmasti paljon enemmänkin mutta 3DS XL aiheuttaa itselläni jännetuppitulehduksia pidemmissä sessioissa. Hankalaa olla vanha, pelaava mies.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
The Witcher 3: Wild Hunt. Peli jätti tajuttoman suuren vaikutuksen. Pelihahmot ovat ikimuistoisia, Geraltin ääninäyttelijä jatkaa jo kahdessa aiemmassa pelissä tekemäänsä fantastista suoritusta, pelimaailma on valtava ja se on täynnä mielenkiintoista tekemistä. Ja tekemisestä kun puhutaan, on mahdotonta olla mainitsematta pelin järjetöntä tehtävämäärää joista mikä tahansa mitättömältä vaikuttava sivutehtävän osanen alkaa kasvamaan suurempiin mittasuhteisiin etkä voi aidosti koskaan tietää millaiseen ratkaisuun päädyt aloittaessasi mitään tehtävistä. Kaikkien tulevien roolipelien tulisi ottaa tehtävärakenteisiinsa tästä mallia jolloin säästyttäisiin niiltä iän ikuisilta WoW-tehtäviltä joissa tulee kerätä 20 kukkasta paskaläjästä joka syntyy uudelleen aina kolmen kukan jälkeen.

Ai tarttis tännekin jotain koittaa kirjoittaa. Noh kierretään korkki auki ja yritetään...

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Metal gea...Senran Kagura 2: Deep crimson
Kiinnostava tarina, hektistä mättöä, loistava soundtrack ja lisää tietoa joka syventää hahmoja entisestään.
Kyllä. Puhun edelleen senran kagurasta. Pelissä kun on muutakin kuin tissit ja tuhoutuvat vaatteet.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Need for sp...onko pakko jos ei halua?
No kai se on pakko koska en ole muutakaan tänä vuonna julkaistua ajopeliä pelannut eli need for speed.
Peli ei ole huono, mutta ei se tätä titteliä ansaitsisi.
Välillä pelaaminen on ihan kivaa ja välillä täyttä paskaa. Ohjauksessa on samat ongelmat mitä most wantedissa ja hot pursuitissa eli jos auto on sladissa niin kaikki on kohtuu ok, mutta jos se ei ole niin ajaminen on varsinkin hitaammassa vauhdissa aivan hirveää koska renkaat kääntyy aivan tajuttoman hiiitaaaastiiii.

Grip asetuksilla homma ei toimi sen paremmin ja lisäksi jos annat autolle käsijarrua niin luisun korjaamisen jälkeen ohjaus lukittuu täysin pariksi sekunniksi eli auto ei käänny mihinkkään sinä aikana.
Lisää tuohon paska kuminauha tekoäly ja välivideot joissa "kovat kisaajat" juhlii jokaista voittoa juomalla monster energiajuomaa niin soppa on valmis.
Olisi vissiin pitänyt korkata se forza 6 tämän vuoden puolella.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Yoshi's woolly world

Se näyttää söpöltä, se kuulostaa söpöltä, se on söpö. Ihan kuten minä.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Upea maailma, loistava soundtrack, kauniita naisia, kovaa toimintaa.
Mikäs muukaan kuin Witch...Xenoblade chronicles X.
Yli 200 tuntia pelattuna joka on enemmän kuin millään roolipelillä koskaan. Hahmoihin oikeasti kiintyy, maailma on kaunis kuin James Cameronin avatarissa konsanaan ja monta kertaa kun löysi jotain uutta niin hymy levisi korviin asti.
En haluaisi tämän koskaan loppuvan, mutta nyt alkaa järkevä tekeminen jo valitettavasti loppua.
Sama fiilis on viimeksi ollut persona 4 goldenin kanssa.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Black ops 3
Homma vaan toimii. Tarina muuttui kerrasta hyväksi kun löysin redditin triidin joka selitti kaiken. Vaikka olen ns. mindfuck tarinoiden fani niin tuota en tullut ajatelleeksi. Linkkiä en jaksa nyt tähän kaivaa.
Lisäksi OST on pirun kova ja tässä todellakin on vastinetta rahalle.

Löytyy tarina, zombies ja VR tilassa pelattava horde moodi joita kaikkia voi pelata cooppina kolmen kaverin kanssa. Sitten löytyy nightmares joka kierrättää tarinan kentät, mutta laittaa zombit vihollisiksi ja muuttaa jopa juonen. Tämäkin pelattavissa cooppina.
Sitten on se kunnon moninpeli josta joko tykkää tai ei. Piilotettuna bonuksena löytyy vielä ylhäältä kuvattu zombi mättö kuten ekassa blopsissa jota voi myös pelata cooppina.
Kirsikkana kakun päällä on muutama free run kenttä joissa juostaan pitkin seiniä, uidaan ja loikitaan mahdollisimman nopeasti maaliin.

Sisältöä siis löytyy enemmän kuin mistään codista aiemmin.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Call of duty: Black ops 3
Koska en voi äänestää GTA onlinea.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Tyhjä

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Liikaa vaihtoehtoja, mutta valitaan vaikka se Xenoblade chronicles X tähänkin.
Kammoksun roolipelien ostamista koska aina pelkään, että kymmenien tuntien jälkeen jämähdän johonkin bossiin ja kaikki peliin sijoitettu aika ja raha on ollut turhaa.
XCX:n tapauksessa pelko oli vielä suurempi koska kaikki näytti niin pirun sekavalta kun videoita katseli, mutta samalla pelin maailma myös näytti aivan upealta joten taas kerran päätin ottaa riskin ja se kyllä kannatti.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Arkham knight

Perusteluksi oma blogi kirjoitus.
Toki voisin kopioida koko tekstin tähänkin, mutta siinä ei olisi mitään järkeä.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

The order 1886
Varsin mainio elämys joka tuli pelattua kolmessa päivässä kolmesti läpi. Pituutta oli ihan tarpeeksi eikä edes ne pakotetut kävely osuudet haitanneet koska kävelin muutenkin kokoajan.
Jatkoa odotellessa.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

No olkoon vaikka se Xenoblade chronicles X taas.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Halo 5
Mikäs muukaan. Tuttua halo laatua sopivilla uudistuksilla. Tarinasta nyt ei voi muuta sanoa kuin sen vanhan "jatkoa odotellessa"
Oli kuitenkin kiva saada kirjoista tutut tyypit taisteluun mukaan joka antaa heti pari pistettä lisää.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Hatsune Miku: Project mirai DX

Yli 40 biisiä.
Kaksi tapaa pelata.
Monissa biiseissä mahdollisuus vaihtaa laulaja.
Poyo poyo.
Mikuversi.
Hahmon kämpän sisustus.
jne jne

Kyllä. Tämä on vain lista, mutta rytmipelistä jotenkin syvällisesti kirjoittaminen on aika vaikeaa.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Project zero: Maiden of black water

En osaa vieläkään sanoa mikä tässä iski niin kovin. Tiedän vain, että peli iski ja kovaa.
Se näyttää hyvältä. Äänimaailma toimii todella hyvin sillä se koostuu lähinnä epämääräisistä äänistä, sateesta ja muusta vastaavasta. Musiikkia ei ole juuri ollenkaan.
Gamepadin käyttö kameran etsimenä toimii kuin ajatus ja tuo mekaniikka ei käy vanhaksi vaikka minulla kesti ensimmäinen läpipeluu yli 10 tuntia.

Siinä vaan on sitä jotain kun kävelee taskulampun kanssa pimeässä metsässä, talossa, whatever samalla kun sade ropisee ja yht'äkkiä kuuluu joku random ääni tai haamu ilmestyy naaman eteen.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Metal gear solid 5 phantom pain tuli, näki ja petytti monia sarjan pitkäaikaisia faneja tarinansa puolesta mutta myös yllätti monia vasta nyt sarjan kelkkaan nousevia pelaajia erittäin hyvin toimivilla pelimekaniikoillaan. Peli oli graafiselta loistoltaan yhtä glooriaa ja eipä tuossa audiopuolessakaan mitään valittamista ollut kun surroud äänet herättivät maailman eloon ihan uudella tavalla ja soundtrack piti sisällään sitä parhainta kasaria mitä arkistoista on pystynyt kaivamaan. Pelimaailma tuntuu yleispiirteisesti hyvin elävältä vaikkakin kolkolta paikalta silloin tällöin. Se on myös teknisesti hiottu lähes puhki ja mitään erityistä teknistä vikaa ei pelistä löytynyt edes julkaisussa, joka on tänä päivänä jo itsessään iso saavutus. Kun ottaa vielä huomioon pelin koon mittasuhteet, niin se on suoraan sanottuna isompi kuin ihme. Onkin sääli ettei Kojima saanut taputella tätä hänen Konami uransa viimeiseksi jäänyttä teosta loppuun ja nykyisellään se tullaan valitettavasti muistamaan enemmänkin taistelusta kehittäjien sekä isojen firman pamppujen välillä.
Tähän vielä vakkari #FuckKonami.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Tämä vuosi ei ole poikkeus meikäläisen autopelikokeiluissa ja taas on se puoli jäänyt hyvin pienille koitoksille. Itseäni kun ei juurikaan kiinnosta minkäänlainen oikean maailman simulointi vaan sydämeni sykkii enemmän arcadepuoleiselle rälläilylle.
Rocket League on siitä erikoinen tapaus, että se yhdistää toimivasti jalkapallon sekä arcadekurvittelun ja saattaa koko paketin yhteen helposti lähestyttävällä pelattavuudellaan ja erittäin hyvin toimivalla moninpelillä.
Välillä vaan ne pienet ideat toimivat paremmin kuin isommat.

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

En ole tänä vuonna juuri mitenkään ihmeellisesti tasoloikintoja pelaillut ja kun Nipakin on lähinnä pudotellut palloa tämän vuoden osalta niiden suhteen (poikkeuksena toki lanka Yoshi), niin hyvin vähäiseksi on tämän vuoden toilaillut kyseisen genren kanssa jääneet.
Yhden liiaksi parjatun pikku helmen kuitenkin muistin tänä vuonna läpi pelanneeni ja se kantaa nimeä Trine 3: The Artifacts of Power. Se on umpisuomalainen peli joka sai lokaa niskaansa sen lyhyydestä, auki jääneestä juonesta ja mukakas huonoista pelillisistä ratkaisuistaan.
On erittäin sääli että valitusaalto vei ns. pelin syvyyksiin ja unohduksiin alta aikayksikön.
Se nimittäin on erittäin kaunis peli jonka tasosuunnittelu on poikkeuksellisen taidokasta sekä ajoittain jopa haastavaa. Se myöskin hyödynsi uutta 2,5-3D kuvakulmaansa erittäin mallikkaasti sekä pelin fysiikkapuoli oli suurimman osan ajasta vallan mainio.
Yksinpelattuna en ole varma kantaako peli kuinka hyvin itseään alusta loppuun mutta ainankin Co-op pelinä se oli mitä mainioin.

Vuoden 2015 paras roolipeli

Fallout 4
Olin lähes tuhtia pöksyni kun kuulin viime vuoden E3 messuilla että uusin osa Falloutista
tulossa samaisena vuonna pelattavaksi. Sitten kun sain pelin vihdoin ja viimein käsiini, olin enemmän kuin tyytyväinen näkemääni, vaikkakin muutamat seikat hieman jäivät kaivelemaan hampaankoloon. Yleisesti peliä on ensinnäkin parjattu säädyttömän rumaksi sekä erittäin vanhentuneeksi sen käyttämän pelimoottorin takia. Tämän lisäksi sen roolipeli elementtejä oli lähdetty purkamaan hieman "kasuaalimpaan" väkeen enemmän uppoaviksi.
Nämä pointit ovat kaikki varsin valideja mutta miksi se sitten on niin mainio videopeli?
Miten se onnistuu viemään pelaajan ajantajun totaalisesti sekä tuntua tuoreelta vaikka siihen olisi käyttänyt yli sata tuntia?
Vastaus on että se vaan on niin järjettömän laaja ja kiinnostusta herättävä.
Se on toisaalta kuin Fallout 3 modeilla ja vähän enemmän, mutta kun fallout 3 oli jo enemmän kuin hyvä itsessään niin onhan se nelkkunkin silloin oltava.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Heroes Of The Storm
En olisi koskaan tohtinut uskoa että meikäläisen kaltainenkin nettimoninpelejä harvoin pelaaja vanha naavaparta olisi koskaan innostunut mistään tälläisesta.
Heroes of the Storm on yksinkertaisesti yllättänyt meikäläisen totaalisesti.
Se on helposti ja mukavasti lähestyttävä peli, jossa on kuitenkin paljon tekemistä, saavutettavaa ja sitä on ennen kaikkea hauska sekä vaivatonta pelata.
Näiden pelillisten "pienten" asioiden lisäksi se osaa ammentaa kokonaisen pelitalon kattavaa historiaa aina Lost Vikingsistä asti enemmän kuin hyvin.
Ja kaiken lisäksi se on vieläpä ilmainen.

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Halo 5 Guardians
Vaikka en olekaan oikein koskaan piitannut Halo -pelisarjasta, niin olen aina ollut kiinnostunut niiden aikaan saamasta hypestä sekä yleisestä kunnioituksesta sarjaa kohtaan.
Alkuperäisestä trilogiasta ei itselleni jäänyt juuri mitään ihmeempiä mieleen (toki Akimbo aseet never forget) ja nelonenkin meni silleen ohimennen pelaten läpi.
Nyt kun kuitenkin tartuin kiinni Halo femman kampanjaan niin herranpieksut kuinka kovaa kamaa se osasikaan olla. Se tuntuu, näyttää sekä kuulostaa varsin mahtavalle ja olenkin lähes valmis nimeämään sen omaksi lemppari Halo -pelisarjan peliksi.

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Urheilupelianti on ollut aikas heikoilla kantimilla joten annettaan titteli vaikka Mario Tennis Ultra Smashille.
Vaikka se olikin rakenteellisesti suunniteltu aivan päin persettä, niin oli se kuitenkin erittäin toimiva tennispeli.

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Box Boy!
Miten tätä ei ole keksitty aiemmin?
Simppeliä puzzle aivojumppaa söötillä laatikkojäbällä mustavalkoisissa maisemissa.
Peli muistuttaa eläväisesti gameboy ajan rajoitusten aikaiselta projektilta ja siitä on sen takia muodostunut
erittäin yksinkertainen mutta samalla erittäin palkitseva kokemus.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Heroes of the storm
Selitys ylenpänä

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Trine 3: The Artifacts of Power
Ylempänä selitys.

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Ehdokkaitani kyseiselle pystille olivat Splatoon, Heroes of the Storm sekä Boxboy.
Splatoon onnistui yllättämään minut siitä miten Nintendo onnistui saamaan nettimoninpeli räiskinnän ylipäätänsä tehtyä.
HOTS taas yllätti minut siitä miten addiktiivinen joku muiden ihmisten kanssa pelattava moba voi olla.
Boxboy yllätti taas sen takia koska en voinut uskoa ettei kukaan koskaan ollut onnistunut kehittämään yhtä simppeliä peli-ideaa kuin vasta vuonna 2015.
Pystin menee Heroes Of The Stormille, koska se on näistä se peli jolle olen antanut tänä vuonna eniten aikaa ja näin ollen yllätti eniten.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Guitar Hero Live
Kaikki pitäisi olla kohdillaan. Taukoa edelliseen osaan on kertynyt jo monta vuotta, peliohjainta ja mekaaniikkaa hiotaan uuteen suuntaan ja paljolti kertyneiden käyttäjäkokemusten perusteella pitäisi olla mahdotonta rakentaa huonoa biisivalikoimaan.
Joten onkin pakko kysyä että mikä helvetti tässä hommassa meni vikaan?
Itse kitara taottiin täysin uuteen uskoon ja sen mukana tuoma pelillinen uudistus on jopa varsin toimiva. Pelaaminen on itsessään hauskaa ja muistuttaa enemmän kitaransoittoa kuin edeltäjissään mutta sitten iskeytyykin naamaan kylmä totuus. FML videoiden toteutus on lähinnä surkuhäpeää herättävä kokemus ja biisivalikoima on lähinnä itkua aiheuttava.
Jos kyseisissä biiseissä olisi edes kitaraääntä koitettu painottaa kovemmalla volyymilla, niin olisin voinut kyseenalaisten biisien valitsemisen ymmärtää mutta tälläisenään se jätti ainoastaan laiskan kuvan tekijöistään.

Vuoden 2015 paras PS4-peli
Bloodborne
Plegen yksinoikeuspuoli on tänä vuonna ollut varsin aneemisella tasolla mutta yksi poikkeus löytyy tähänkin kaavaan. Nimittäin alkuvuodesta julkaistu Bloodborne oli tasoltaan aivan jotain muuta mitä olin tohtinut odottamaan. Se on rujo, ahdistava, välillä jopa pelottava mutta samalla törkeän nopeatempoinen, ihanaista ja vihastuttavaa haastetta sekä törkeän kovaa tasosuunnittelua sisältävä peli. Tekniseltä puolelta peli olisi voinut olla hippusen verran toki hiotumpi mutta tälläisenäänkin se iski itseeni kuin tuhat salamaa.
Ja välillä jopa iskikin. Prkl Darkbeast Paarl.

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Splatoon
Nintendo teki sen mihin kukaan ei uskonut. Nipa onnistui väkertämään kasaan kolmannen persoonan räiskintäpelin jossa on toimiva moninpeli. Se on Nintendolta jo itsessään hatun noston arvoinen suoritus. Splatoon on kuitenkin tämän lisäksi vieläpä aivan sairaan hauska peli pelata ja se tuntuu elävän omaa elämäänsä jatkuvilla päivityksillään.
Olihan se myös tuore IP joten kaikki propsit siitä.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Xbonen syksy oli kyllä kovaakin kovempi. Mikkis takosi isompia paukkuja puolin ja toisin niin Halon, Forzan kuin myös Tomb Raiderien muodossa mutta jotenkin silti se Rare Replay kokoelma jäi kolkuttelemaan pääkoppaan sillä tavalla ettei uskokaan. Toki se on vain kokoelma vanhoja pelejä yksien kuorien välissä mutta onhan se jo itsessään semmoinen kulttuuriteko ettei vastaavaa ole nähty toviin. Se mikä tässä Raren historian kertauksessa lämmitti eniten itseäni, oli se, ettei sitä ollut tehtyä halvalla vaan sen kehittämiseen oli oikeasti käytetty aikaa.
Jokaiselle pelille oli kehitetty omat saavutuksensa, pelin sisälle oli kätketty oma saavutussysteeminsä jonka avulla pystyi aukaisemaan videoita pelien taustoista ja osassa peleistä oli jopa ohjaus luotu täysin uudelleen (niin hyvässä kuin pahassakin toki). Myös pelin nimessäkin esiintyvä replay ominaisuus oli saatu tuotua pakettiin mukaan ja se jos jokin lämmitti tälläisiä nykyajan mämmikouria.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Heroes Of The Storm
Selitys ylempänä

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
Box boy!
Selitys ylempänä.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Vuosi 2015 on ollut kyllä yllättävä pelivuosi. Kovia teoksia on tullut kuin sieniä sateella mutta myös monia ison hypeaallon kannattamia pelejä on pudonnut aallon harjalta. Pelimaailma koki myös mullistuksia Iwatan poismenon myötä eikä Konamikaan jättänyt pelialasta mitään järin pirteää kuvaa ihmisille. GOTYn valinta on tänä vuonna enemmän kuin hankala. Sinällään haluaisin antaa kunnian uusinta uutuutta edustaville teoksille mutta toisaalta en haluaisi antaa titteliä semmoisille tekeleille jotka saattavat kärsiä pienistä tai isommista lapsuksista.
Valintani siis olkoon Bloodborne. Kyllä, sen latausajat olivat (ja ovat vieläkin) aivan säälittävät. Kyllä, sen ruudunpäivitys osaa välillä olla täysin pohjalukemissa.
Mutta kun se itse pelattavuus on niin toimivaa. Kilvestä luopuminen ja sen korvaaminen aseparrylla on kenties yksi parhaista pelillisistä uudistuksista mitä olen toviin tavannut ja dashaamisen mukaan tuominen oli myös varsin onnistunut ratkaisu.
Sen pelimaailma ei kärsinyt enään DS2:n sekalaisuudesta vaan vanha kunnon looppirakenne tuli takaisin. Pomoissa oli mukavaa haastetta ja ainoastaan Chalice dunskut jäivät varsinaisesti harmittamaan.
Perintöprinsessan tittelin saa Fallout 4 joka myöskin oli erittäin hyvin toteutettu ja todella laaja peli, mutta koska mielestäni se ei kuitenkaan onnistu olemaan parempi kuin sarjansa edeltäjä, niin en voi sille päätitteliä antaan. Toisen perintöprinsessan kruunu menee Metal Gear Solid femmalle joka olisi voinut lunastaa pääpalkinnon jos Konami olisi antanut Kojiman taputella pelin loppuun asti.

Mobiilipeleille ei näyttäisi olevan omaa ryhmää olleenkaan. Unohtuiko se vai sisältyykö se johonkin muuhun ryhmää?

Yllättävää näin paljon samoja nimiä. Itse en pystyisi valitsemaan esimerkiksi CRPG 'Pillars of Eternity' vs 'Serpent in the Staglands' vs monen muu välilä. Puhumattakaan siitä, että pitäisi valita kaikista paras peli ...

Montaakaan (uutta) peliä ei tämänkään vuoden puolella tullut pelattua, mutta täytellään ne mitkä tuli.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Monster Hunter 4: Ultimate. Oikeastaan varmaan ainoa tänä vuonna pelaamani peli, mikä parhaiten tähän kategoriaan sopii. Ei se tätä saavutusta silti yhtään huononna. Monstereita tuli tänä vuonna lahdattua kiitettäviä määriä sekä tunteja.

Vuoden 2015 paras ajopeli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Tyhjä (miten on jäänyt kaikki pelaamatta, sitä en tiedä)

Vuoden 2015 paras roolipeli

Roolipelejä tuli muutamia tänä vuonna pelattuakin. Mutta ykkössijalle pääsee mukava pikkupeli nimeltä Undertale. Sekä pelin ulkoasu että soundtrack huokui nostalgiaa, mutta pelissä oli hyvä tarina ja kyllä sitä pelasi mielellään.

Vuoden 2015 paras strategiapeli

Tyhjä (tätä genreä ei ole tullut pelattua vuosiin, eikä tämä vuosi ollut poikkeus)

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

Muutama räimintä tuli koettua tänä vuonna, ja lopputaistelussa oli itsellä Halo 5 ja Battlefront. Kuitenkin loppujen lopuksi päätin antaa ääneni Halo 5: Guardiansille. Varmaa Halo meininkiä, ja allekirjoittanutta myös moninpeli piti otteessaan.

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Tales from the Borderlands. Ainoa vaihtoehto. En olisi uskonut että toimii näin hyvin.

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Tässä kamppaili itsellä niin Halo 5, Battlefront kuin Monster Hunterkin. Lopullisen arvion annan pelituntien perusteella, joten tittelin saa Monster Hunter 4: Ultimate.

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Tyhjä (edes Halossa ei ollut split screeniä)

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Project Zero: Maiden of Black Water. En odottanut peliltä hirveämmin mitään, mutta yllätyin kuitenkin erittäin positiivisesti.

Vuoden 2015 pahin pettymys

Fallout 4. En tiedä miksi, mutta jostain syystä peli ei uponnut yhtään. Kyllä sille vielä mahdollisuuden annan ja pelaan loppuun, mutta jokin siinä stoppasi. Mystistä. Olin hypettynyt pelistä, ja pidän sitä vieläkin hyvänä.

Vuoden 2015 paras PS4-peli

Tyhjä

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Project Zero: Maiden of Black Water. Wii U:lla ei hirveän kummoinen vuosi ollut, ja häpeäkseni myönnän että pelit kuten Splatoon, Xenoblade Chronicles X ja lanka Yoshi jäivät kaikki hankkimatta ajan puutteen vuoksi.

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Halo 5: Guardians.

Vuoden 2015 paras PC-peli

Laitetaan tännekin Undertale. Perusteluja ylempänä.

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Monster Hunter 4: Ultimate oli ainoa käsikonsolipelihankinta tälle vuodelle.

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Kaikista niistä vähäisistä tänä vuonna julkaistuista peleistä mitä tuli hankittua, niin eniten viihdytti ja piti otteessaan Monster Hunter 4: Ultimate. Tähän vaikutti paljon se, että oli myös hyvä neljän pelaajan porukka jonka kanssa pelailla, mutta peliä oli yksinkertaisesti hauska pelata. Ja pirun koukuttavaa puuhaa.

Pari hassua päivää aikaa äänestää joten nyt tai ei koskaan joko muokkaamaan niitä annettuja ääniä tai ihan vaan ääenstämään!

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli

Lara palasi,
enemmän tutkittavaa,
kaikki paremmin?
Rise of the Tomb Raider

Vuoden 2015 paras ajopeli

---

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli

Keräsin kukat,
nautin jok’ikisestä,
langalla voittoon
Yoshi's Wooly World

Vuoden 2015 paras roolipeli

Valkoinen susi,
miekka ja basiliski,
unohtumaton
The Witcher 3: Wild Hunt

Vuoden 2015 paras strategiapeli

---

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli

---

Vuoden 2015 paras urheilupeli

Luigi löi ässän,
Wario purki kiukun,
ei haastajia
Mario Tennis: Ultra Smash

Vuoden 2015 paras ladattava peli

Melkein Candy Crush,
free-to-play - kirosana,
silti koukutuin
Pokemon Shuffle

Vuoden 2015 paras online-moninpeli

Helpompi Dotaa,
mukavaa vaihtelua,
rajat rikkoen
Heroes of the Storm

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli

Yksin pelasin,
tennikset sekä Yoshit,
seuraa kaivaten

Vuoden 2015 positiivisin yllätys

Söpömpi kuori,
ei saa pelaajaa pettää,
lanka on rautaa
Yoshi's Wooly World

Vuoden 2015 pahin pettymys

Uusi konsoli,
vanhaa aina parempi,
silti turhempi
New Nintendo 3DS

Vuoden 2015 paras PS4-peli

---

Vuoden 2015 paras Wii U-peli

Mario maker,
kaipaamaan jättää liikaa,
Yoshi jyrää taas
Yoshi's Wooly World

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli

Laraa pelasin,
vaan vanhalla boksilla,
tyhjää äänestän

Vuoden 2015 paras PC-peli

Blizzardin taika,
moba-genren tulokas,
paikkansa otti
Heroes of the Storm

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli

Pikku kananen,
kuun kertoi putoavan,
uskoiko kukaan?
The Legend of Zelda: Majora’s Mask

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!

Vanha vai uusi,
nostalgia vai kesto,
Yoshi vai Geralt?

Toinen vain voittaa,
molemmat sen ansaitsee,
laajuus ratkaisee
The Witcher 3: Wild Hunt

STOP VOTING!!!!!!!!!!!!!

Ääntenlaskusta vastaava konklaavi on kokoontunut ja Vatikaanin savupiipusta nousee vihdoin valkoista savua. Pelaajaboardin GOTY on valittu vuoden 2015 osalta. Koosteviesti ilmestyy tähän kenttään tämän vuorokauden puolella ja täytyy sanoa että oli mielenkiintoisimmat GOTY-awardsit boardeilla miesmuistiin.

Perinteitä noudattaen, ensin hieman hajatelmia tämän vuoden äänestyksestä:

- Boardilaiset eivät näytä olevan strategiapelien ystäviä
- Vuosi oli positiivisten yllätysten täyttämä
- Pari suurnimikettä (Arkham Knight sekä MGS5) jakoivat mielipiteitä kovalla kädellä
- Vuoden paras peli sekä roolipeli olivat tänä vuonna aika lailla yhden pelin totaalidominanssia

Tältä ne tulokset nyt sitten näyttävät.

Vuoden 2015 paras seikkailu-/ toimintapeli
Jäätävän kovia nimikkeitä julkaistiin vuonna 2015 tähän kyseiseen kategoriaan. Pelialan suurnimet (MGS, Tomb Raider, Zelda) olivat takuuvarmoja jo siinä vaiheessa kun vuosi 2015 alkoi mutta myös tuoreemmat nimet kuten Mad Max ja Bloodborne saivat ääniä boardilaisilta. Taistelu kävi kiivaana loppuun asti kahden pelin välillä ja Hideo Kojiman joutsenlaulu Konamilla nousi lopulta voittoon yhden äänen erolla Lara Croftin seikkailujen edestä.

Voittaja: Metal Gear Solid 5 - Phantom Pain
Runner-up: Rise of The Tomb Raider

Vuoden 2015 paras ajopeli
Tämä kategoria oli käytännössä kahden pelin kaksinkamppailu. Hassua tilanteessa oli se että toinen näistä peleistä edustaa äänestyskategoriaa puhtaimmillaan kun taas toisen ajopelimäisyydestä voidaan olla montaa eri mieltä. Luonto ja fysiikan lait tekivät kuitenkin tehtävänsä ja Xbox Onen eksklusiiviajelu vei kuin veikin voiton. Kilpa-ajon henkeen sopivasti voitto kuitenkin irtosi vasta maaliviivalla yhden äänen erolla.

Voittaja: Forza 6
Runner-up: Rocket League

Vuoden 2015 paras tasoloikkapeli
Ketään ei varmaan yllätä että Nintendon pelit (tänä vuonna Yoshi's Woolly World ja Super Mario Maker) löytyisivät tämän kategorian kärkisijoilta mutta näiden kahden tasoloikkanimikkeen väliin kiilasi loistava Xbox Onen konsoliyksinoikeus joka tarjosi silmäkarkkia ja laadukasta pelattavaa pikkurahalla. Orin seikkailut sokeassa metsässä eivät kuitenkaan pärjänneet hyvästä äänimäärästä huolimatta Yoshin langallisille seikkailuille. Jälleen kerran eroa oli lopussa kuitenkin vain yhden vaivaisen äänen verran.

Voittaja: Yoshi's Woolly World
Runner-up: Ori and The Blind Forest

Vuoden 2015 paras roolipeli
Vuosi 2015 oli mainio vuosi roolipelien ystäville. Niin länsimaisia roolipelejä (Fallout 4, Witcher 3) mieltävät kuin enemmän japsiropen (Xenoblade Chronicles X ) suuntaan kallelllaan olevat saivat olla tyytyväisiä tarjontaan ja jopa old schoolimmasta menosta (Pillars Of Eternity) pitävät saivat myhäillä tyytyväisinä. Jokainen näistä mainituista peleistä keräsi ääniä. Vaikka äänet kivasti jakautuivatkin, olivat noiturismiehen seikkailut ensimmäiset isolla marginaalilla kategoriansa voiton vieneet.

Voittaja: Witcher 3: The Wild Hunt
Runner-up: Fallout 4

Vuoden 2015 paras strategiapeli
Ensimmäinen kategoria tänä vuonna jossa voitto meni jakoon. Tämä kategoria sai myös kovin vähän ääniä vaikka esim. PC oli pullollaan isojakin nimiä strategikoille. Ykköspallille nousivat savun hälvettyä Starcraft 2-saagan vuosien jälkeen päätökseen saanut "lisäosa" Legacy Of The Void sekä hieman erilaisesta näkövinkkelistä strategiapelaamista tarjoava 3DS:n Codename S.T.E.A.M. Hienoa kontrastia voittajien välillä kerrassaan.

Voittaja(t): Codename S.T.E.A.M. & Starcraft II - Legacy Of The Void
Runner-up(it): mm. Total War: Attila & Disgaea 5: Alliance of Vengeance

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli
Call Of Duty palasi tänä vuonna taas huippulaadun tielle ja saman teki myös Halo-sarja viidennellä pääsarjan osallaan. Lisäksi Battlefront 3 näki vuosien soutamisen ja huopaamisen jälkeen päivänvalon ja Nintendon värikkäämpää räiskintää tarjoava Splatoon osoittautui varsin laadukkaaksi tekeleeksi. Xboxin lippulaivasarjan uutukainen vei lopulta voiton aika selkeälläkin marginaalilla.

Voittaja: Halo 5 - Guardians
Runner-up: Call Of Duty: Black Ops 3

Vuoden 2015 paras urheilupeli
Änärien ja muiden perinteisten urheilujen aika on boardeilla ohi, tai ainakin oli ohi vuonna 2015 kun mielikuvitusurheilua tarjoava teos nousi ylivoimaiseksi ykköseksi. Jalkapallopelien kuninkaaksi palannut Pro Evolution Soccerkaan ei voinut mitään kun tämä "hieman" erilaista futista tarjoava arcade-rellestys paineli menemään kohti vääjäämätöntä voittoa. Myös kovaa parjausta saanut uusi Mario-köörin tennissekoilu sai yllättävästi ääniä.

Voittaja: Rocket league
Runner-up(it): Mario Tennis - Ultra Smash & Pro Evolution Soccer 2016

Vuoden 2015 paras ladattava peli
Laajimman kirjon tarjoava kategoria oli tänäkin vuonna yhtä täynnä ääniä kuin synnytyslaitos. Hajaäänien seasta voitosta päätyivät taistelemaan kovin vähän ns. kunnollista pelattavaa tarjoavat klikkailupelit joista toisella oli tukenaan tunnettu brändi. Tästä lievästä edusta huolimatta uusi IP vei voiton tässä kategoriassa.

Voittaja: Life Is Strange
Tales From The Borderlands

Vuoden 2015 paras online-moninpeli
Tämän kategorian äärimmäisen jakautuneesta äänimäärästä voidaan päätellä että boardilaisten sydän todella sykkii online-moninpelaamiselle. Ääniä keränneet nimikkeet olivat pääasiassa räiskintäpelejä (mm. Black Ops 3, Halo 5, Evolve ja Battlefront 3) kuin myös roolipelailua (Monster Hunter 4 Ultimate) sekä MOBA-klikkailua (Heroes Of The Storm). Voitosta päätyivät kuitenkin kamppailemaan uudet nimikkeet joka on aina ilahduttavaa näinä ideattomien jatko-osien synkkinä vuosina. Yksi ääni lopulta erotti kolmannen persoonan nettiräiskinnän ja arcadeurheilun toisistaan.

Voittaja: Rocket League
Runner-up: Splatoon

Vuoden 2015 paras offline-moninpeli
Offline-moninpeli saattaa olla sukupuuttoon kuolemisen partaalla oleva asia pelaamisen ihmeellisessä maailmassa mutta onneksi jotkut tahot vielä tarjoavat meille samalla sohvalla moninpelejä pelaaville pelaajille viihdettä (vihainen katse 343 Studiosin suuntaan). Rocket League nousi myös tämän kategorian voittoon joka on äärimmäinen osoitus pelin loistavuudesta mitä moninpeliin tulee.

Voittaja: Rocket League
Runner-up: Call Of Duty: Black Ops 3

Vuoden 2015 positiivisin yllätys
Tämä kategoria keräsi käsittämättömän määrän hajaääniä joka on pelkästään... ...positiivinen asia sillä nykypäivänä tuntuu siltä että aniharva peli pääsee yllättämään laadullaan pelaajia. Yllättäneistä tahoista voidaan mainita ainakin Splatoon, Cities: Skylines, Life Is Strange ja vaikkapa Heroes Of The Storm. Eniten pelaajat kuitenkin sen kuuluisan puun takaa yllätti PS4:n teinikauhuilu Until Dawn. Kova temppu täysin uudelta nimikkeeltä ja peliltä joka ei saanut osakseen lähes lainkaan tukea Sonyn markkinointiosastolta.

Voittaja: Until Dawn
Runner-up(it): Undertale & Mad Max

Vuoden 2015 pahin pettymys
Hassua kyllä, boardilaisten mielestä vuoden parhaimpiin seikkailu-/toimintanimikkeisiin kuuluneet Arkham Knight ja MGS5 tuottivat isolle osasta boardilaisista niin ison pettymyksen että ne valittiin tämän kategorian kärkikaksikoksi. Ikävän kunnian osakseen vei lepakkomiehen edesottamukset jotka etenkin PC-pelaajien painajaisista eivät tule koskaan lähtemään. Kojiman ja Konamin välisistä riidoista kärsinyt MGS5 jäi Batmanista pari ääntä.

"Voittaja": Batman - Arkham Knight
Ei yhtään sen parempi: Metal Gear Solid 5 - Phantom Pain

Vuoden 2015 paras PS4-peli
PS4:n yksinoikeustarjonta jäi vuonna 2015 ehkä hieman kilpailijoiden jalkoihin mutta siitä huolimatta boardilaiset löysivät harvalukuisesta joukosta suosikkinsa, ja vieläpä suhteellisen isolla marginaalilla. Kaksi eniten ääniä saanutta peliä tarjoavat molemmat pelaajilleen aimo annoksen kauhua mutta onnistuvat silti olemaan peleinä erittäin erilaisia. Until Dawnin tarinavetoinen QTE-pelailu on täysin ääripää Bloodbornen tiukkaakin tiukemmalle videopelihaasteelle ja tällä kertaa juurikin se perinteinen pelaaminen vei voiton.

Voittaja: Bloodborne
Runner-up: Until Dawn

Vuoden 2015 paras Wii U-peli
Wii U:n jokainen peli on luokiteltavissa nykypäivänä yksinoikeudeksi, ja ehkä tästä syystä tämä kategoria sai osakseen jopa kolme voittajaa. Jopa suuri ja mahtava Super Mario jäi jalkoihin kun mukavasti toisistaan täysin eroava kärkikolmikko paineli menemään kohti maaliviivaa jonne jokainen saapui samaan aikaan.

Voittaja(t): Splatoon & Xenoblade Chronicles X & Yoshi's Woolly World
Runner-up: Super Mario Maker

Vuoden 2015 paras Xbox One-peli
Xbox Onen yksinoikeustarjontaa ei voi vuoden 2015 puolelta liikaa hypetellä. Alkuvuosi oli hiljaista (kuten myös kilpailijoilla) mutta kesällä ja kesän jälkeen tykitys oli huikeaa kun huippunimikkeet seurasivat toisiaan. Näistä huippupeleistä parhaiksi boardilaiset nostivat Lara Croftin tuoreimmat seikkailut. Kakkossija jaettiin uusimman Halon sekä Raren takaisin valokeilaan tuoneen Rare Replayn kesken.

Voittaja: Rise Of The Tomb Raider
Runner-up(it): Rare Replay & Halo 5 - Guardians

Vuoden 2015 paras PC-peli
PC-pelaajat jaksavat aina muistuttaa siitä miten heidän ykköslaitteellaan grafiikat ovat valovuosia konsoleita edellä ja tämä kuriositeetti ei näemmä boardilaisia paljoa paina kun 8-bittiseltä peliltä näyttävä roolipeli vei voiton vuoden 2015 parasta PC-peliä valittaessa. Undertale on yhden miehen indiehelmi jonkalaisia on nykymarkkinoilla yksitoista tusinassa ja se yksi tusinasta uupuva on yleensä Undertalen kaltainen laatuteos.

Voittaja: Undertale
Runner-up(it): Heroes Of The Storm & Pillars Of Eternity

Vuoden 2015 paras käsikonsolipeli
3DS:n vuosi 2015 oli melko köykäinen määrällisesti mutta sitäkin laadukkaampaa kamaa olivat sille ilmestyneet pelit. Kaksi samana päivänä alkuvuodesta ilmestynyttä peliä kävivät kiivaan taiston tämän kategorian voitosta. Capcomin Monster Hunter on emämaassaan älyttömän suurta suosiota nauttiva pelisarja ja näyttää siltä että boardilaiset ovat vihdoin myös löytämässä tätä loistavaa pelisarjaa. Majora's Mask myös löysi varmasti monta uutta fania loistavan uusiversionsa myötä mutta tällä kertaa satoja tunteja pelaajaltaan vaativa roolipeli vei voiton.

Voittaja: Monster Hunter 4 Ultimate
Runner-up: Legend Of Zelda: Majora's Mask 3D

VUODEN 2015 PELAAJABOARDIN VALITSEMA VUODEN PARAS VIDEOPELI!!!!
Vuosi 2015 oli kuin olikin keskimääräistä laadukkaampi pelivuosi. Konsolipuolella etenkin Xbox One-pelaajat voivat rauhassa pröystäillä eksklutarjonnallaan. Myös lukuisat legendaariset pelisarjat tekivät paluun parrasvaloihin ja saatiinpahan vuoden aikana useita uusia nimikkeitä joiden jatko-osia odotamme kaikki nyt jo intoa puhkuen. Yksi peli oli kuitenkin selkeästi ylitse muiden vuoden parasta peliä etsittäessä. Bloodborne ja Xenoblade Chronicles X olivat ainoat nimikkeet jotka saivat enemmän kuin yhden hajaäänen ja peli joka paineli aivan omilla äänilukemillaan, on todellinen osoitus siitä miten oikeisiin asioihin keskittymällä, saa pienikin pelitalo aikaan todellista magiaa. CD Projekt Red ei ainoastaan tehnyt vain loistavaa jatko-osaa pidettyyn Witcher-sarjaansa, pelitalo onnistui myös tekemään yhden kaikkien aikojen parhaista toimintaroolipeleistä. Witcher 3 - Wild Hunt on pelaajaboardin lähes yksimielinen valinta vuoden 2015 parhaaksi videopeliksi. Onnea ja toivon mukaan olet jo peliä hankkimassa jos et sitä ole jo pelannut.

Voittaja: Witcher 3 - Wild Hunt
Runner-up: Bloodborne

Se siitä sitten. Nyt viimeistään voi sanoa että pelivuosi 2015 on paketissa ja jos joku tällä listalla mainituista nimikkeistä on vielä kokematta (pl. Batman ja MGS5) niin ei muuta kuin kauppaan ja pelaamaan!

Ai niin joo se luvattu palkinto...

Vaikka Kingstan haiku-muotoon tehdyt perustelut lämmittivätkin mieltä, sain silti eniten mielihyvää lukiessani käyttäjänimeä Provenmental tottelevan boardilaisen perusteluja. Hienoa työtä ja laita meikäläiselle boardi-inboksiin yksityisviestiä palkinnosta (vuonna 2015 ilmestynyt peli halutulle alustalle) niin laitetaan homma rullaamaan. Kiitos kaikille äänestäneille!!

Ehdotuksena ensi vuodelle, paras musiikki?

Kukaan ei ainakaan äänestäisi tyhjää tai löysin perustein.

Lainaus käyttäjältä Substance+

Ehdotuksena ensi vuodelle, paras musiikki?

Kukaan ei ainakaan äänestäisi tyhjää tai löysin perustein.

Pelimusiikki-intoilijana laitan ehdottomasti muistipankkiini tämän. Kuurot äänestäjät älkööt vaivautuko.