Pelaaja-lehti 150 maaliskuu -palauteketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaaja-lehti 150 maaliskuu -palauteketju

150. Pelaajan numeron pitäisi putoilla tänään ja huomenna tilaajien postiluukuista ja löytyä kaupoista perjantaina. Mukana mm. 150 hienointa pelikantta ja paljon muuta. Palautetta uudesta numerosta ja lehdestä noin yleensä tähän ketjuun.

Ja kiitokset niin uusille ja vanhoille lukijoille Pelaajan matkassa olemisesta!

Kiitti vaan - väsyneenä tässä olen pyöritellyt tuota 'salakirjoitusta' ja kirjainpyörylää suuntaan jos toiseen. Ei avaudu, ei, aivot jumissa... Mutta muuten hieno numero lehdestä taas kerran :).

Heh, tutkiskelin noita lehdessä esiintyviä piirakan palasia ja käänsin pikaisesti niiden avulla lehden selkämyksen tekstin. En tiedä teinkö oikein, mutta sain 'Kerää kappaleiden ensimmäiset kirjaimet. Kiitos Charles Wheatstone. Pelaa reilusti. J on I'. Ihan hauska oli kyllä tuo salakirjoitus juttu. Lehti vaikuttaa muutenkin hyvältä. Pelikansi -artikkelin teko oli todella hyvä idea. Tulee hyvin muistoja mieleen vuosien takaa :')

Aloitin myös tuon salakirjoitus jutun selvittämisen, mutta jostain syystä oman lehteni selkämys mureni kun etsiskelin piirakan palaiset. Tästä johtuen en sitä voinut selvittää. Arvostin myös pelikansi -artikkelia todella paljon.

Eipä oo koskaan aiemmin mieheni ollut näin innoissaan pelaajasta kuin nyt kun sitä salakirjoitusta ratkoo.. Ihan siis hauska juttu tämä selkeästi :D
Ehkä mäkin vielä jossain vaiheessa saan ryöstettyä lehden itselleni ja pääsen lukemaan...
Mutta onnittelut nyt tästä hienosta pyöreästä numerosta koko toimitukselle!

No ilmankos ei auennut - itse yritin tulkata sivun 3 "Izwwnwnw rbgmfcxxc, jne jne..." -tekstejä. Tuo selkämys nyt oli simppeli :D :D

Voi pojat. Pitäisi ehkä lehtikin avata ennen kuin innostuu mitään riimuja alkaa tulkitsemaan...hyvät 2 tuntia ainakin pyörinyt netissä etsiskellen eri riimuja ja koittanut saada käännettyä kirjaimia tutumpaan muotoon. Nyt sitten kerrotaan jostain piirakasta? Valoja päälle ja lehteä auki....

Demppa, se piirakka on ainoa avain niihin riimuihin. Kokoa se, niin homma selviää. Itse koitan keksiä mitä nuo kappaleet on.

Oikein persoonnallinen numero tämä 150. Vaikka kannessa on jälleen kerran mies ja pyssy, niin Just Causen kirjava värimaailma antaa pirteän vaikutelman.

Puhan kolummin oli todella hyvä. Vertaukset pelaajan muuttumattomiin, ja softa puolen epämääräisiin aikatauluihin auttoi käsittämään tekniikka puolta paremmin. Kaikki on melko monimutkaista nykyään .Arvostelut, muut kolumminit sekä pääkirjoitus olivat hyvää tavaraa kuten aina. Teidän ennakkoon hypettämä erikois feature oli kanssa todella siisti. Kyllä itseä eniten lämmittivät ne pelikannet, joissa oli käsinpiirrettyä taidetta.

Pyykkönen oli selvästi jättänyt viittauksen eräseen sukkavitsiin Toimituksen kuulumisia osiossa. :D

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä paketti!
Ja kyllä minun puolesta ne arvosanat voi vielä pitää. Kyllä se teksti tulee itsellä luettua, vaikka se numero siinä pönöttää. Numero teksti suhdetta oli käytetty mielestäni hyvin hyödyksi, kun Pyykkönen selitti miksi hän alentaa arvosanan yhdellä numerolla alaspäin Evolven arvosteussa.

Hyvä lehti, erinomaiset kolumnit ja 150 hienointa pelikantta toi kivoja nostalgiamuistoja peleistä mitä on tullut pelattua kauan sitten kaukaisessa galak... kultaisella 80-luvulla.

Arvosanakeskusteluun sen verran että jokin määre saa olla mukana, itse perustan omat ostopäätökseni pitkälti tekstiin mutta on se joku luku kiva nähdä. Tai sitten ainakin vielä sellainen tiukka yhteenvetoteksti loppuun tms.

Pelaajalehti tilattu 25.2. Ei ole maaliskuun lehteä tullut. Alkaako tilaukseni vasta huhtikuusta jos sen käsitteleminen vain kestää ? Aspaan pistin viestiä jo perjantaina mutta ei ainakaan vielä ole vastausta tullut.

Lainaus käyttäjältä Kermaukko

Pelaajalehti tilattu 25.2. Ei ole maaliskuun lehteä tullut. Alkaako tilaukseni vasta huhtikuusta jos sen käsitteleminen vain kestää ? Aspaan pistin viestiä jo perjantaina mutta ei ainakaan vielä ole vastausta tullut.

Maaliskuun Pelaaja meni painoon tuossa päivää ennen tilaustasi, tilauksesi siis alkaa vasta huhtikuun numerosta.

150. numero on tosin -50% lehtipisteissä, joten kannattaa poimia juhlanumero talteen.

Lainaus käyttäjältä finngamer+

Lainaus käyttäjältä KermaukkoPelaajalehti tilattu 25.2. Ei ole maaliskuun lehteä tullut. Alkaako tilaukseni vasta huhtikuusta jos sen käsitteleminen vain kestää ? Aspaan pistin viestiä jo perjantaina mutta ei ainakaan vielä ole vastausta tullut.

Maaliskuun Pelaaja meni painoon tuossa päivää ennen tilaustasi, tilauksesi siis alkaa vasta huhtikuun numerosta.

150. numero on tosin -50% lehtipisteissä, joten kannattaa poimia juhlanumero talteen.

Kiitos vastauksesta. Pitääpä käydä nappaamassa lehti kaupasta

Näin jälkijunassa mutta pidin erityisesti Kansikuvakokoelmasta, tuli hyviä muistoja mieleen niitä katsellessa, kiitän ja kumarran.

Kukaan ei muuten ole vieläkään ratkaissut tuota lehdessä olevaa arvoitusta kokonaan, alkuun on päästy. Tai ainakaan meille ei ole ilmaantunut tietoomme tuota lopullista ratkaisua keneltäkään. Kyseessä on ns. Ilvessuo-arvoitus, joten ei se nyt tuohon helppoon alkuun jää ;)

Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82+

Näin jälkijunassa mutta pidin erityisesti Kansikuvakokoelmasta, tuli hyviä muistoja mieleen niitä katsellessa, kiitän ja kumarran.

Minustakin kansikuvakokoelma oli mukava nostalginen juttu, mutta silti kyllä niitä selatessa mietin että minkä takia tähänkin on käytetty tilaa useampi aukio. Ihan niinku pienemmät kuvat ei olisi riittänyt.

Lainaus käyttäjältä Miika Huttunen+

Kukaan ei muuten ole vieläkään ratkaissut tuota lehdessä olevaa arvoitusta kokonaan, alkuun on päästy. Tai ainakaan meille ei ole ilmaantunut tietoomme tuota lopullista ratkaisua keneltäkään. Kyseessä on ns. Ilvessuo-arvoitus, joten ei se nyt tuohon helppoon alkuun jää

Löysin kyllä alkuperäisen sanskriittitekstin, mutten saa päähäni, onko tähän pakko yrittää yhdistää lasin kitkakerroin ja miksi Kariamanickamin nimi oli kahteen kertaan. Ylimääräinen M-kirjainkin aiheuttaa tuskaa. Olen aika yllättynyt, jos vastaus on vain että sen "eveshamilaisen vihanneskaupan" nimi kääntyykin muotoon sahhac = seikkailu.

Lainaus käyttäjältä Miika Huttunen+

Kukaan ei muuten ole vieläkään ratkaissut tuota lehdessä olevaa arvoitusta kokonaan, alkuun on päästy. Tai ainakaan meille ei ole ilmaantunut tietoomme tuota lopullista ratkaisua keneltäkään. Kyseessä on ns. Ilvessuo-arvoitus, joten ei se nyt tuohon helppoon alkuun jää

Vuosi on kulunut arvoituksen julkaisusta, joten päätin ottaa sen vielä esille. Olin alkujaankin hieman myöhässä ratkomassa kun ajattelin varata tälle enemmän aikaa, ja niin se vain unohtui ja lykkääntyi monella kuukaudella.

1. Moni ratkaisikin näkyvimmän osan eli vanhan miehen kasvoja kuvaavan riimukirjainkiekon, josta lehden syrjässä oleva lause kääntyi muotoon
Kerää kappaleiden ensimmäiset kirjaimet. Kiitos Charles Wheatstone. Pelaa reilusti. J on I.
2. Kappaleilla tarkoitettiin lehdessä olevan Ilvessuon kolumnin kappaleiden alkukirjaimia, joista saatiin koodiavain H-I-N-T-P-L-M-E(, muistaakseni, ...-A-B-C-D-F-G-K...) käytettäväksi Charles Wheatstonen kehittämässä Playfair-koodikielessä. Harmikseni nämä arvoituksen kannalta oleellisimmat Wheatstonea koskevat tiedot löytyivät ainoastaan lähteestä jota olisin viimeiseksi halunnut käyttää, Wikipediasta (englanninkielisestä).
3. Playfairissa: saadusta koodiavaimesta ja lopuista aakkosista, jotka jäivät siinä käyttämättä, tehdään 5 x 5 -kokoinen ruudukko. Saadakseen 25 kirjainta olivat tässä tapauksessa J ja I sama kirjain. Näitä sitten otetaan ruudukosta ristipareittain tai jos ovat samassa pylväässä tai rivissä, siirtämällä sitä kirjaimen verran. Alkusivulla oli tätä käyttäen tulkittava mökellys (Izwwnwnw rbgmfc...), josta Rinky987 mainitsikin. Käännettynä se kuuluu
Kymmenen saraketta, kymmenen riviä. Ylhäältä vasemmalta suoraan oikealle alas.
Kymmenen sivua. Oikea puoli. Route cipher.M

4. Ilman yllämainittuakin olivat monet varmaan huomanneet lehden kymmenellä perättäisellä aukeamalla olevat intialaiseen tiedemaailmaan liittyvät nimet ja termit, joista kolmas ja kuudes olivat sama (?), ja näiden oikealla puolella kymmenkirjaimiset "sanat", joista muodostuisi ruudukko tyyliin
SANSTHAPYA
TAMRAPATRA
CHMADYECHH
KASSTHPAMS
DASTALOSHT
PARDARHHAD
SANYOGAJJA
MITRAVALUN
SHATAKUMTN
SAUDAMINID
, jotka ovat alkuaan sanskriitinkielisestä tekstistä
"Sansthapya Mrinmaya Patre Tamrapatram Su saMkritam
Chhadye chhikhi griven Chardrarbhih Kashthpamsubhih
Dastaloshto Nidhatavyah Parda chhaditaSTah
Sanyogajjayte Tejo Mitravarunsangyitam
Anen Jal bhagosti Prano Daneshu Vayushu
Evam Shatanam Kumbhanam sanyog karya kritsmrita", joka taas on ohje sähköttä tapahtuvaan kuparipinnoitukseen, mikä ilmeisesti osattiin Intiassa jo hyvissä ajoin. Muistan että jo kadottamallani verkkosivulla oli tekstin jälkeen vielä lyhyt luettelo, josta oli poimittu tuo aiemmin mainitsemani lasin kitkakerroin saudaminid.

4. Vihjeet loppuvat tähän. Jos ruudukosta yrittää vetää suoran (ylhäältä vasemmalta suoraan oikealle alas eli käsittääkseni) viistoon, saamme kirjaimet S A M S A R A L T D. Jos taas vaihdamme sanoihin alkuperäiset kirjaimet, tuloksena on S A H H A C A R ... . ?

Jos joku jaksaa enää palata arvoituksen pariin, toivotan onnea!

Huikeaa suorittamista Erik H.! Ilvessuo on taatusti ylpeä. Sanottakoon, että olet aivan loppumetreillä, mutta olet väärässä siinä, että vihjeet olisivat loppuneet kesken. Olet kirjoittanut kaikki tuossa yllä, mutta olet ilmeisesti unohtanut/ohittanut yhden.

Ostin toki Trials Fusionin joskus pikkuveljelleni, mutta hän hukkasi Uplay-tunnuksensa ja peli jäi. Nyt oli pakko ostaa se uudestaan itselleni, kun Game Housesta vieläpä sai erittäin edullisesti, ja siellähän se Samsara Ltd. saman tien käveli vastaan. Pelistä oli ollut vieläpä kuva Ilvessuon kolumnin yhteydessä..!