Nintendo Switch / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Itselläkin kävi tuo vielä myöhemmin mielessä, että laitekantakin on aika oleellinen juttu, joka samalla myös todistaa sitä Japanin mobiilipelaamisen paljoutta. Ei voi siis mitenkään pitää esimerkkinä oikein mistään muusta kuin että Japanissa mobiilipelaillaan.

Sekin voisi olla hyvä huomioida, että nuo Dragon Questin versiot on kuin eri pelit ja kun puhutaan AAA-pelien porttaamisesta, niin siihenkään ei tuo DQ XI ole yhtään hyvä esimerkki. Vähän sama juttu kuin tuo tuleva FF XV:n mobiiliversio: joo, onhan se "sama" peli mutta ei kuitenkaan.

Nimenomaan tuollaisia rankasti sovitettuja versioita minäkin ottaisin mieluusti mutta niistä ei kai nyt ollutkaan kyse, vaan Skyrimin tyyppisestä AAA-pelien porttaamisesta, joissa Switchin eduksi ei jää "kuin" se kannettavuus. Muuten se tuskin on paras versio pelistä, joten millä houkutella niitä, joita kannettavuus ei kiinnosta? Skyrimistä oma versionsa Switchille? Kiinnostaisi ainakin minua paljon enemmän kuin suorempi porttaus.

Aloin tosissaan miettiä, että "kotipelaajille" tuo Switch-konsepti ei välttämättä ole vielä tuossa, vaan että siihen tosissaan ollaan tuomassa vielä lisää ruutia. Teknisesti parempia pelejä halajaville annettaisiin se optio, eli "pienellä" lisäpanostuksella saisi ostettua uuden telakan, jolla Nintendo (valitettavasti?) myös olisi trendien aallonharjalla tuossa päivitystouhussa/välisukupolven ratkaisuissa. Eli neljäkoota ja virtuaalista realistisuutta kehiin.

Ei ole mitään omaa haaveilua, vaan ennemminkin kyseessä on asioita, joista on ollut huhujakin ja vielä sitäkin enemmän spekulointia. Jotain Nvidiallakin on työn alla Nintendolle, mutta onko se sitten suoraan Switch 2.0 vai joku "tehotelakka" nykyiselle? Nintendon patentoima SCD (supplemental computing device) viittaa hyvin tämäntyyppiseen ratkaisuun, ja sitä puoltavat Kimishiman lausunnot siitä, että Switchille tullaan julkaisemaan useampi lisälaite. Yksi lisähärpäke voisi olla joku VR-hässäkkä, mutta laskentatehon lisäys tulisi olla sekä kotikäytössä että reissussa, ettei hybridin idea vesity. Tosin onhan siinä jo nyt se ero, että kotona 1080p ja reissussa 720p, ainakin valtaosassa peleistä.

Tai sitten se epärealistisin vaihtoehto.. Nintendolla on edelleen myös AMD:n kanssa kovat diilit, ja yllättävät koko peliteollisuuden roudaamalla ensi kesän eekolmosille täysiverisen kotikonsolin, joka heittämällä haastaa jopa kovimmatkin puucee-kokoonpanot, pyörittäen kevyesti natiivia 8K-grafiikkaa lukitulla 120 fps:n ruudunpäivityksellä. Hintaakin kuluttajan suuntaan laitettaisiin vain 299 vanhan saksan markkaa.

En jaksa uskoa mihinkään teholisäyksiin lisälaitteilla. Nintendo ei ole pelannut tehoilla sitten GC:n ja noudattaa tätä mantraa ilman poikkeuksia. Se onko se hyvä vai paha, en ota kantaa. Mutta se sotisi pahasti Nintendon omia puheita vastaan, jos julkaistaisiin lisälaite tehoja varten. "Tehoilla ei tehdä pelejä mutta hei, tässä olisi kuitenkin lisää tehoja. Vain 149,99$". En usko.

@Mikanes Tehonlisäys ulkoisella laitteella nykyiseen Switchiin on käytännössä mahdotonta. Tämä vaatisi uuden thunderbolt-liitännän, mutta nykyisellään käytössä on ainoastaan USB-type C (USB 2.0 / 3.0 ). Ilman thunderbolttia on turha haaveilla ylimääräisistä tehoista. Tietysti Nintendo voi tuoda uuden päivitetyn Switchin, mutta en millään usko tällaiseen ratkaisuun.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

NS:n momentumi alkaa jo heikkenemään? Switch saw huge drop in sales in japan last week. Eli 22t vs 80t.

Katsellaan nyt tätä parin viikon takaista, eli kuten olikin arvattavissa, niin heti Monster Hunter XX:n julkaisu palautti nuo myynnit 90k:n kieppeille. Saas nähdä mitä lukemat ovat kun MHXX on ollut täyden viikon myynnissä?

Mutta kyllä Switch on japanissa ollut todellinen "suksee" ainakin alun osalta, ja verrattaessa vaikka PS4:n alkuaikojen myynteihin..

Switch myynyt puolessa vuodessa lähes kolminkertaisesti sen, mitä PS4 aikanaan!

Rapakon takanakaan ei hullummin ole mennyt, sillä Switch oli jenkeissä heinäkuun myydyin konsoli. Toki kilpakumppaneiden laitteet ovat jo olleet vuosia myynnissä.

Ja se pelien puute.. hmm, lienee turha puhua kun enemmistö ei sitä indiepuolta noteeraa. Vaikka viime viikolla nyt tuli taas lähestulkoon kymmenittäin uusia julkistuksia. Toki siellä oli yksi ylitse muiden, nimittäin Travis Strikes Again: No More Heroes [K18] (Parannettu audio), joka on joillekin jopa niin kova luu, että antaa syyn Switchin hommaamiseen. Se nyt toki on (aikaisintaan) ensi vuoden asia tämän osalta.

Jotka eivät ole sarjaan tutustuneet, niin tässä oiva "spoileri" taustoittamaan tuon uusimman osan trailerin tapahtumia. Yllättävän railakasta meno lapsiystävällisellä Wiilläkin aikoinaan oli. Todellinen kulttiklassikko PlatinumGamesin Mad Worldin lisäksi.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Toki siellä oli yksi ylitse muiden, nimittäin Travis Strikes Again: No More Heroes [K18] (Parannettu audio), joka on joillekin jopa niin kova luu, että antaa syyn Switchin hommaamiseen. Se nyt toki on (aikaisintaan) ensi vuoden asia tämän osalta.

Tämä voi olla kova. Kunhan tekevät siitä paremman kuin Wiin versioista. Kovasti yritin sitä ensimmäistä pelata, koska olen genren kova fani, mutta ei vaan jaksanut. Jotenkin se vain oli kankea. Jäi aika nopeasti hyllyyn pölyttymään. Taisi muuten jopa lähteä vaihtoon jos en väärin muista...

Hei! Haluaisin ostaa nintendo switchin mutta toisaalta haluaisin myös ps4 Pron ja ongelma on se että olen hommaamassa molemmat mutta kumman hommaisin ensin? Mielipiteitä otetaan vastaan! :)

Lainaus käyttäjältä Rcfan96

Hei! Haluaisin ostaa nintendo switchin mutta toisaalta haluaisin myös ps4 Pron ja ongelma on se että olen hommaamassa molemmat mutta kumman hommaisin ensin? Mielipiteitä otetaan vastaan!

Veikkaan, että jos alat laskemaan kummallako on tällä hetkellä enemmän sinulle mieluisia pelejä niin vastaus on pleikkari. Ellet ole hillitön Zelda ja Mario fani niin hanki pleikka. Osta Switch, vaikka ensi vuonna, kun pelejä tullut lisää valikoimaan. Mieti pelivalikoimia ja mitä haluat nyt sekä lähikuukausina pelata.

Jos aiot ostaa joka tapauksessa molemmat, niin katso se peli, joka eniten kiinnostaa ja osta se alusta, jolle se peli löytyy. Aika helppoa. Sen pelin jälkeen taas valitset pelejä pelattavaksi kunnes tulee vastaan peli, joka onkin siellä toisella alustalla. Tällöin käyt taas kaupan kautta ja otat sen toisen konsolin mukaan.

Hankala sanoa kumpi tulisi itse tuollaisessa skenaariossa ostettua ensin. Zelda kiinnostaa paljon mutta jos olisi vaikkapa Witcher 3 pelaamatta niin taitaisi PS4 olla valintana. Tämän hetken pelaamattomien pelien suhteen se voisi jopa olla Zeldan vuoksi Switch mutta vain siksi, että olen ne eniten kiinnostavat PS4-pelit pelannut tai ne ovat vasta tulossa.

Selvä! Kiitos vastauksistanne! :)

@Rcfan96. Ja tietenkin vielä se pointti, että arvostaako kannettavuutta. Tai pikemminkin se, että onko sille ominaisuudelle oikeasti käyttöä. Pian pääsee pelaamaan kätevästi vaikkapa Rocket Leagueta reissussa ollessaan, mikäli ei siis jotain (peli)läppäriä kanna mukanaan. Toki myös Mario Kart 8 Deluxe, ARMS ja Splatoon 2 on jo julkaistu tällaisista hauskahkoista moninpeleistä, jotka toimivat yllättävän hyvin vaikka jaetun kännykkä hot-spotin kautta. Avoimia wlanejakin on nykyään joka nurkalla.

Toisaalta taas yksin tahkottavia seikkailupelejä yms. on kiva pelata myös, vaikka niiden tarjonta ei Zeldan lisäksi ole toistaiseksi mikään valtava. Indiepuolella toki on tasoloikkia ja metroidvanioita ihan mukavasti, ja kiihtyvällä tahdilla tulee lisää. Ne sopivat mielestäni jopa paremmin tuohon kannettavaan muotoon, jos ei pitkillä reissuilla ole, ja Zelda-tyyppiset isot avoimen maailman seikkailut tuntuvat liian isolta palalta siinä muodossa.

Kolmansien osapuolien (AAA) pelien puute on ollut se moite, mutta kyllä merkkejä siitäkin on ilmassa, että ovat reippaasti lisääntymään päin. Tottakai sen ymmärtää että kaikki eivät tule, mutta hyvinkin mahdollista että ensi vuonna monet tulevat jo Switchillekin muiden versioiden kanssa samaan aikaan.

Tämän vuoden lopullekin mahtuu jokunen "ihan ok" nimekäs third-party:

Skyrim - Switch Edition
Unannounced Bethesda Game (Fallout 4 Goty?)
FIFA 18
NBA 2K18
WWE 2K18
Rocket League
L.A. Noire
Resident Evil Revelations 1 + 2
Rayman Legends - Definitive Edition (Käytännössä lähes sama kuin Wii U -versio)
Sonic Forces (vai mikä olikaan tuo 3D-kökkösiilipeli?)
Nights of Azure 2: Bride of The New Moon
Just Dance 18
RedOut
Dragonball Xenoverse 2

...Ja tietty miljoona LEGO-sarjan peliä ja Telltalen-sarjoistakin jokunen.
(+ Warriors-pelejä nippu, joista se paras, Fire Emblem Warriors ilmestyy pian).

********************************
Switch The Hypersellered:
********************************
No eip oo mikkään ihme että nuo "inkkaripellet" tykkää pelejään puskea Switchille, koska se taitaa olla tällä hetkellä heille jopa se kannattavin kanava tienata vähän (v*tusti) fyffee. Toki näin alkuun sitä kilpailua on sen verran vähän, että jo senkin puolesta kannattaa. Ja Switchillä on nyt muutenkin kova förse päällä, niin kyllähän ainakin ne fiksuimmat kehittäjät tajuavat että nyt on aika iskee.. tajuaisivat vaan nuo isotkin puljut lisätä hönkää, sillä kyllä ostajia riittää niille "vesitetyillekin" AAA-peleille, kun asiakkaat voi jumankekka vaikka mennä mettään pelaamaan, jos rupee ällösosiaalisuus ahdistaa.

WB Dragon's Trappia on myyty Switchille enemmän kuin muille alustoille yhteensä..
( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . ) ( . )( . )
[size=12]Nyt on Nipalla niin kovaa menoo, että Soni-Bo1 ja M1kk1-$P€D€ kaatuu VR-lasit päässä 4K-lätäkköön.[/size] :D

Keskiviikkona uusi Direct. Kestä jopa 45min. Ei siis mikään 30min rykäisy. Tosin kerrottavaakin varmaan on, kun loppuvuodesta pitäisi tulla jonkin verran pelejä, päällimmäisimpänä tietysti Odysseya. Tosin onhan siinä taas 3DS:kin sotkemassa NS julkistuksia -_-

3DS:n näin pitkästä tukemisesta olen kyllä yllättynyt. Vaikka totta kai pelejä tehdään kun juuri vasta tuli New 2DS ja pelit kuitenkin myy kuin leipä, niin miksi ei. No okei, tietysti siksi että nekin resurssit ja rahat voisi käyttää NS kehitykseen. Mutta onhan ns. helppo raha aina helppoa rahaa. Jos 2/3DS pelit myy, miksi niitä ei tekisi. Ottamatta nyt siis kantaa siihen onko ne hyviä vai huonoja.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Keskiviikkona uusi Direct. Kestä jopa 45min. Ei siis mikään 30min rykäisy. Tosin kerrottavaakin varmaan on, kun loppuvuodesta pitäisi tulla jonkin verran pelejä, päällimmäisimpänä tietysti Odysseya. Tosin onhan siinä taas 3DS:kin sotkemassa NS julkistuksia -_-

3DS:n näin pitkästä tukemisesta olen kyllä yllättynyt. Vaikka totta kai pelejä tehdään kun juuri vasta tuli New 2DS ja pelit kuitenkin myy kuin leipä, niin miksi ei. No okei, tietysti siksi että nekin resurssit ja rahat voisi käyttää NS kehitykseen. Mutta onhan ns. helppo raha aina helppoa rahaa. Jos 2/3DS pelit myy, miksi niitä ei tekisi. Ottamatta nyt siis kantaa siihen onko ne hyviä vai huonoja.

Pieni buu tuolle ajalle, näin tyä_ukon näkökulmasta. Noh, eivät ne uutiset mihinkään vanhene, jos aamulla vilkaisee. Wuhuu ja haip siis!

Olen kyllä kanssasi samoilla linjoilla 3DS:n kanssa. Don't get me wrong, monta vuotta viihdyin ko. vempeleen parissa, mutta koen olevani valmis siirtymään eteenpäin. Jos tällä viikolla julkaistaisiin Switchille 2D-Metroidin uusinta, olisin lievästi sanottuna täpinöissäni. Kun se tulee 3DS:lle, niin ei oikein jaksa innostaa. Toki 3DS:n laitekanta on aivan toisella tasolla. Jos 3DS saa jatkossa pienempiä pelejä, niin olen ihan sinut asian suhteen. Metroid olkoon viimeinen oikea joutsenlaulu.

Palatakseni itse asiaan, jee Direct, jee!

Uusi Direct pitkästä aikaa on kyllä oikein tervetullut tapaus, ja vieläpä 45 minuuttia tykitystä! Tosin samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, että olisi saanut olla pelkästään Switchille. Ja toivottavasti Metroid: Samus Returnsin ja Mario Odysseyn osuudet eivät haukkaa liian isoa palaa kakusta. Ei siksi että pelit olisivat huonoja, vaan koska niitä pääsee itsekin jo pian pelaamaan, Metroidia jo perjantaina.

Ei kannattaisi kuitenkaan nostaa odotuksia liian suuriksi, mutta silti muutama toive on aina kiva heittää ilmoille. Directin kuvauksessa kerrotaan, että sisältönä showssa ovat lähikuukausina Switchille ja 3DS:lle julkaistavat pelit, mutta siihen kyllä saattaa mahtua uusiakin julkistuksia. Tai no, se on lähes varmaa aiempien directien tapaan, oli ne sitten pienempiä tai suurempia julkistuksia. Omat toiveet ovat tällä kertaa third partyjen suhteen, eli että vihdoin sieltä jotain Bayonettaan liittyvää julkistettaisiin. Myös muutama muu ison profiilin peli olisi tervetullutta. No More Heroesista pelikuvaa ja ensimmäinen traileri (vaikka "vain" CGI) Metroid Prime 4:sta kruunaisivat Directin.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Jos tällä viikolla julkaistaisiin Switchille 2D-Metroidin uusinta, olisin lievästi sanottuna täpinöissäni. Kun se tulee 3DS:lle, niin ei oikein jaksa innostaa. Toki 3DS:n laitekanta on aivan toisella tasolla. Jos 3DS saa jatkossa pienempiä pelejä, niin olen ihan sinut asian suhteen. Metroid olkoon viimeinen oikea joutsenlaulu.

Tämä onkin se juuri mikä itselläkin pyörii päässä. Odyssey hype on itsellä vähän laskenut, mutta jos tällä viikolla tulisi 2D Metroid NS:lle, laite olisi todennäköisesti omassa hyllyssä samana päivänä kun Metroid olisi kauppojen hyllyillä. Ja tämä on oikeastaan varsin turhauttavaa. Koska tämä sama tilanne oli myös WiiU:n tapauksessa. WiiU:n pelejä siis yhtään vähänttelemättä, tuli seurattua usein turhautuneena 3DS julkistuksia ja mietittyä miksi hitossa näitä ei tule WiiU:lle. Luulin että tämä olisi muuttunut nyt NS:n tullessa, mutta sama trendi tuntuu jatkuvan...

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Omat toiveet ovat tällä kertaa third partyjen suhteen, eli että vihdoin sieltä jotain Bayonettaan liittyvää julkistettaisiin.

En uskalla edes toivoa tätä. Sehän olisi mieletöntä jos jokin julkistus tulisi Bayonetasta, mutta en vain jaksa uskoa. Vaikka Bayonetta onkin ollut otsikoissa viime aikoina. Vaikka myönnän kyllä senkin, että jos tulisi vain käännökset vanhoista osista, ne jäisi hyllyyn. Pelit olisivat kuitenkin käytännössä aivan samat. Lisäosia mukaan, niin sitten olisi eri juttu. Ja tietty jos tulisi joku keräilyversio, niin joutuisi ehkä taipumaan :D Mutta ilman niitä... ei. Jotain uutta kuitenkin pitäisi olla. WiiU-versiotkin toimii edelleen pirun hyvin. XBox One versio tai PS4 versio,... sitten olisi eri juttu. Voisi ehkä joutua ostamaan X1X:n jos tulisi kunnon viritetyt versiot molemmista sille :D

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

En uskalla edes toivoa tätä. Sehän olisi mieletöntä jos jokin julkistus tulisi Bayonetasta, mutta en vain jaksa uskoa. Vaikka Bayonetta onkin ollut otsikoissa viime aikoina. Vaikka myönnän kyllä senkin, että jos tulisi vain käännökset vanhoista osista, ne jäisi hyllyyn. Pelit olisivat kuitenkin käytännössä aivan samat. Lisäosia mukaan, niin sitten olisi eri juttu. Ja tietty jos tulisi joku keräilyversio, niin joutuisi ehkä taipumaan. Mutta ilman niitä... ei. Jotain uutta kuitenkin pitäisi olla. WiiU-versiotkin toimii edelleen pirun hyvin.

XBox One versio tai PS4 versio,... sitten olisi eri juttu. Voisi ehkä joutua ostamaan X1X:n jos tulisi kunnon [u]viritetyt versiot [b]molemmista[/b] sille.[/u]

Kakkosesta tuskin tulee, mikäli sopimus pelin suhteen on sellainen kuin sen on veikkailtu olevan, eli että Nintendolla olisi rahoittamisen myötä yksinoikeus peliin. Toki onhan sitä ennenkin nähty, että jopa vuosien päästä peli ikäänkuin "vapautetaan" muillekin markkinoille. Saas nähdä onko tässä sellaista diiliä.

Yksi tärkeä toive Directin suhteen aiemmasta viestistäni unohtui: Virtual Console!

Wiin, 3DS:n ja Wii U:n Virtual Consolelle tullut kyllä ladattua suuri määrä klassikkoja, mutta Switch olisi kyllä paras mahdollinen formaatti näille, kun kulkisivat aina mukana ja töllöttimestäkin voisi pelata. Olkoonkin sitten vaikka TAAS päivitysmaksun kautta, mutta hiljalleen noita tulee muutenkin hankittua. Muutaman "kirjastopäivityksen" kun tekee kuukaudessa, niin ei tunnu siltä, että niihin menisi rahaa käytännössä yhtään. Vaikka todellisuudessa meneekin, etenkin jos aletaan puhumaan sadoista peleistä.

Samalla tietysti Virtual Consolen myötä saisi tulisi järjestelmäpäivityksessä YouTubet, Netflixit ja nettiselaimet sun muut appit. Ja pieni pyyntö, älkää kukaan takertuko tähän, sillä aiheesta oli taannoin usean sivun keskustelut. Toiset haluaa ne ehdottomasti ja toiset ei halua "pilata" puhdasveristä pelilaitetta moisilla, niin olkoot näin, kukin tavallaan. Myös saavutusten tulemisesta Switchille huhuiltiin muutama päivä sitten, kun joku indiekehittäjä oli ilmeisesti möläyttänyt asiasta. Tähänkin pätee sama, eli että toiset eivät siitä piittaa, mutta joillekin se voi antaa jopa pontta itse laitteen ostamiselle.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Yksi tärkeä toive Directin suhteen aiemmasta viestistäni unohtui: Virtual Console!

Wiin, 3DS:n ja Wii U:n Virtual Consolelle tullut kyllä ladattua suuri määrä klassikkoja, mutta Switch olisi kyllä paras mahdollinen formaatti näille, kun kulkisivat aina mukana ja töllöttimestäkin voisi pelata. Olkoonkin sitten vaikka TAAS päivitysmaksun kautta, mutta hiljalleen noita tulee muutenkin hankittua.

Jotkin Zeldan kaltaiset pelit haluaisin nimenomaan kokea isolta ruudulta mutta tosiaan nämä VC-pelit ja muut vastaavat toimii loistavasti kannettavana. Harmi että Nintendo arvottaa myös noita niin korkealle hinnassa. Siis nimenomaan myös heille, jotka pelin jo jossain muodossa omistavat, erityisesti aiempien laitteiden VC:lla.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Samalla tietysti Virtual Consolen myötä saisi tulisi järjestelmäpäivityksessä YouTubet, Netflixit ja [b]nettiselaimet[/b] sun muut appit.

Hmm...

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Ja pieni pyyntö, älkää kukaan takertuko tähän, sillä aiheesta oli taannoin usean sivun keskustelut.

Äh...

No ei, ei minua(kaa?) kiinnosta enää tuosta aiheesta oikeasti jauhaa.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Kakkosesta tuskin tulee, mikäli sopimus pelin suhteen on sellainen kuin sen on veikkailtu olevan, eli että Nintendolla olisi rahoittamisen myötä yksinoikeus peliin. Toki onhan sitä ennenkin nähty, että jopa vuosien päästä peli ikäänkuin "vapautetaan" muillekin markkinoille. Saas nähdä onko tässä sellaista diiliä.

Tämä pitää varmaan paikkansa. Tai en oikein usko että Nintendo luopuu mistään tuotteestaan johon on rahaa laittanut. Nintendohan siis käytännössä maksoi Bayonetta 2:n kehityksen. Ensimmäinen on tosin oma juttunsa. Ja onhan siitä jo huhuja liikkunut että ensimmäinen tulisi ainakin PS4:lle. Riippuen porttauksen laadusta, sen voi joutua vielä ostamaan. Se olisi kolmas kerta kun senkin pelin osaa :D

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Pieni buu tuolle ajalle, näin tyä_ukon näkökulmasta. Noh, eivät ne uutiset mihinkään vanhene, jos aamulla vilkaisee. Wuhuu ja haip siis!

Ei hitto tuohan on 01:00 ensi yönä. Luulin että oli 00:00. Prkl. Voi tehdä tiukkaa. Vaikka ei siinä, jos tietäisi että sieltä on tulossa jotain mikä saa tippumaan tuolilta, katsoisin sen varmasti. Mutta Nintendon directit on olleet jo vuosia niin meh kamaa, että voi olla että ei jaksa pinnistää...

EDIT: Kappas tuplaposti..

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Ei hitto tuohan on 01:00 ensi yönä. Luulin että oli 00:00. Prkl. Voi tehdä tiukkaa. Vaikka ei siinä, jos tietäisi että sieltä on tulossa jotain mikä saa tippumaan tuolilta, katsoisin sen varmasti. Mutta Nintendon directit on olleet jo vuosia niin meh kamaa, että voi olla että ei jaksa pinnistää...

Meinasinkin tulla tänne muistuttelemaan, että meikäläisten ajassa tuo Direct painuu tunnin verran sinne torstain puolelle, mutta ehditkin jo sen huomioida. Itse oon taas useimmiten pitänyt Directejä ihan jees settinä, ja useasti jopa päässeet yllättämään. Ei tietty aina niitä kuuluisia megatonneja, mutta usein sinne joku kiva julkistus mahtuu.

IMAGE(http://cdn.edgecast.steamstatic.com/steam/apps/460790/header.jpg?t=1503400858)

Bayonettasta kun aiemmin oli puhetta, niin se saattaa hyvinkin jossain muodossa näyttäytyä illan (tai yön) lähetyksessä, sillä itse Hideki Kamiya oli uudelleentwiitannut Nintendon Direct-ilmoituksen. Toki se ei varmuudella merkkaa sitä, mutta useimmiten näiden kohdalla on niin, että jos joku kehittäjä näitä twiittailee/mainostelee, on kyseiseltä lafkalta joku peli siellä esillä. Turvallisesti voisi veikata, että Platinumilta tulee Bayonettan Switch-versiot ja ehkäpä The Wonderful 101 samaan satsiin.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/WiQhWA7R7VY/0.jpg)

Bayonetta 3 taikka jokin uusi IP heiltä olisi se, joka saattaisi "lievää" kuhinaa saada aikaan nettipalstoilla ja eri valtioiden hallitusten kahvipöytäkeskusteluissa.

Minäkään en toivo, että Nintendo Direct -esitelmässä mainostetaan liikaa pelejä, jotka ilmestyvät lähiaikoina ja joita on jo nähty tarpeeksi ennakkoon (Metroid, Odysseus). Sen sijaan roolipeli Lost Sphearista, jonka ajattelin ostaa kuukauden päästä julkaisupäivänä 12.10., kaipaisin ehkä hieman lisää houkutevideota ostopäätöstä pönkittämään. Myös muita roolipelijulkistuksia saisi mieluusti tulla, kuten myös jokin uusi rytmipeli (kuten Rhythm Paradisen uusi osa).

Toivon, että esitellyt pelit ovat suhteessa 65% Switch, 35% 3DS/2DS.

Ja tulos on... 'meh'. On huvittavaa että Nintendo itse mainostaa NS:ää selvästi eri vaihtoehtona mitä PS4 tai Xbox One on, mutta silti tuo sille samoja pelejä directissä. Siis en tarkoita etteikö multiplat pelit olisi hyvä juttu, mutta että antaa niille selvän jalansijan Directissä, tuskin vakuuttaa ketään. Skyrimistäkin taisi olla pitkät esittelyt (satuin heräämään sohvalta juuri siihen aikaan). 2min koostettu traileri tulevista 3rd partyista ja that's it. Sitten oikeille NS -peleille omat trailerit ja sitä aikaa.

Omaan makuun ei ollut oikeastaan kuin Project Octopath Traveler ja sekin pienellä varauksella.

En tiedä mistä johtuu, mutta Nintendo tekee aina vääriä valintoja. Vuosia sitten WiiU aikaan toivottiin juuri 3rd party pelejä, saatiin platinum gamesin pelejä tms. ja kaikki oli vähän wtf. Nyt kun porukkaa toivoo platinum gamesin tms. pelejä saadaan 3rd partyja ja itsellä on ainakin fiilis, että wtf. Fanien lukeminen ei todellakaan ole Nintendon parasta osaamista.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Ja tulos on... 'meh'. On huvittavaa että Nintendo itse mainostaa NS:ää selvästi eri vaihtoehtona mitä PS4 tai Xbox One on, mutta silti tuo sille samoja pelejä directissä. Siis en tarkoita etteikö multiplat pelit olisi hyvä juttu, mutta että antaa niille selvän jalansijan Directissä, tuskin vakuuttaa ketään. Skyrimistäkin taisi olla pitkät esittelyt (satuin heräämään sohvalta juuri siihen aikaan). 2min koostettu traileri tulevista 3rd partyista ja that's it. Sitten oikeille NS -peleille omat trailerit ja sitä aikaa.

Omaan makuun ei ollut oikeastaan kuin Project Octopath Traveler ja sekin pienellä varauksella.

En tiedä mistä johtuu, mutta Nintendo tekee aina vääriä valintoja. Vuosia sitten WiiU aikaan toivottiin juuri 3rd party pelejä, saatiin platinum gamesin pelejä tms. ja kaikki oli vähän wtf. Nyt kun porukkaa toivoo platinum gamesin tms. pelejä saadaan 3rd partyja ja itsellä on ainakin fiilis, että wtf. Fanien lukeminen ei todellakaan ole Nintendon parasta osaamista.

Se on vaan niin ettei mikään kelpaa joillekin. Luulen että suuri osa Switchin omistajista ja tulevista omistajista on todella tyytyväisiä tulevista julkaisuista. Switchin konseptihan tekee jo siittä erilaisen vaihtoehdon verrattuna PS4:een ja Xbox:iin. Ensin itketään ettei tule mitään muuta kuin indie pelejä ja sitten kun ilmestyy julkaisuja niistä isommista 3rd party peleistä niin taas valitetaan. Tulee vääriä 3rd party pelejä. Ei jaksa ymmärtää. Bethesdan tuomat pelit olivat minusta todella positiivisia yllätyksiä. Kannettavuus ja liikeohjaus tuollaisiin AAA-luokan FPS peleihin on aika kova juttu ja näyttihän tuo vanha Skyrimkin hyvältä. Nyt on loppuvuodesta ja alkuvuodesta todella paljon potenttiaalista pelattavaa ja hankittavaa.

Lainaus käyttäjältä Wilbur

Se on vaan niin ettei mikään kelpaa joillekin. Luulen että suuri osa Switchin omistajista ja tulevista omistajista on todella tyytyväisiä tulevista julkaisuista. Switchin konseptihan tekee jo siittä erilaisen vaihtoehdon verrattuna PS4:een ja Xbox:iin. Ensin itketään ettei tule mitään muuta kuin indie pelejä ja sitten kun ilmestyy julkaisuja niistä isommista 3rd party peleistä niin taas valitetaan. Tulee vääriä 3rd party pelejä. Ei jaksa ymmärtää. Bethesdan tuomat pelit olivat minusta todella positiivisia yllätyksiä. Kannettavuus ja liikeohjaus tuollaisiin AAA-luokan FPS peleihin on aika kova juttu ja näyttihän tuo vanha Skyrimkin hyvältä. Nyt on loppuvuodesta ja alkuvuodesta todella paljon potenttiaalista pelattavaa ja hankittavaa.

Olen ns. "sohvapelaaja". Pelaan siis kotona sohvalla. En siis kaipaa kannettavuutta. Kaipaan pelejä. Nintendon tapana on ollut tuoda sellaisia pelejä joita ei muilta laitteilta saa, joka on se suurin valtti. Multiplat 3rd party peleissä on se vika, että saan ne täysin samat pelit, mutta teknisesti parempana toiselle konsolille. Miksi siis ostaisin NS version, kun pelaan pelejä kuitenkin sohvalla. Toki voi vain olla että NS on ensimmäinen Nintendon kotikonsoli joka ei vain ole minua varten.

EDIT: Toki myönnän että Xenoblade Chronicles 2 ja Mario Odysseya ovat kiinnostavia pelejä, mutta toivoin vain enemmän. Ehkä Odysseyan takia tulee NS vielä hankittua. Mario pelit kuitenkaan harvemmin ovat pettäneet, vaikka aluksi onkin ollut skeptinen.

Pelin nimi on Odyssey, ei Odysseya.

On ihmeellistä, että vielä nykyään Suomessa on niin paljon "sohvapelaajia". Vähän sama kuin jos joku vastustelisi kännykän käyttöä ja vannoisi lankapuhelimen nimeen.

Direct-lähetys ei ollut mielestäni kovin erikoinen, varsinkin kun suurin osa asioista oli jo entuudestaan tiedossa. Xenoblade Chronicles 2 -osuudessa selostanut ukko kuulosti harvinaisen huonosti rooliinsa sopivalta. Mutta siitä viis. Mitä enemmän näen kuvaa tuosta pelistä, sitä vähemmän se kiinnostaa.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

Pelin nimi on Odyssey, ei Odysseya.

True, my bad.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

On ihmeellistä, että vielä nykyään Suomessa on niin paljon "sohvapelaajia". Vähän sama kuin jos joku vastustelisi kännykän käyttöä ja vannoisi lankapuhelimen nimeen.

Wtf :D Taas jotain kaverin ihan omia päätelmiä :D Eli on outoa että porukka haluaa pelata pelinsä isolta ruudulta hyvällä ohjaimella eikä pieneltä huonommalla ohjain ergonomialla? Puhumattakaan akkukestosta. Siis... wtf?! :D

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Wtf Taas jotain kaverin ihan omia päätelmiä Eli on outoa että porukka haluaa pelata pelinsä isolta ruudulta hyvällä ohjaimella eikä pieneltä huonommalla ohjain ergonomialla? Puhumattakaan akkukestosta. Siis... wtf?!

Onhan se outoa jos Japanissa niin ei tehdä.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Lainaus käyttäjältä Wilbur
Se on vaan niin ettei mikään kelpaa joillekin. Luulen että suuri osa Switchin omistajista ja tulevista omistajista on todella tyytyväisiä tulevista julkaisuista. Switchin konseptihan tekee jo siittä erilaisen vaihtoehdon verrattuna PS4:een ja Xbox:iin. Ensin itketään ettei tule mitään muuta kuin indie pelejä ja sitten kun ilmestyy julkaisuja niistä isommista 3rd party peleistä niin taas valitetaan. Tulee vääriä 3rd party pelejä. Ei jaksa ymmärtää. Bethesdan tuomat pelit olivat minusta todella positiivisia yllätyksiä. Kannettavuus ja liikeohjaus tuollaisiin AAA-luokan FPS peleihin on aika kova juttu ja näyttihän tuo vanha Skyrimkin hyvältä. Nyt on loppuvuodesta ja alkuvuodesta todella paljon potenttiaalista pelattavaa ja hankittavaa.
Olen ns. "sohvapelaaja". Pelaan siis kotona sohvalla. En siis kaipaa kannettavuutta. Kaipaan pelejä. Nintendon tapana on ollut tuoda sellaisia pelejä joita ei muilta laitteilta saa, joka on se suurin valtti. Multiplat 3rd party peleissä on se vika, että saan ne täysin samat pelit, mutta teknisesti parempana toiselle konsolille. Miksi siis ostaisin NS version, kun pelaan pelejä kuitenkin sohvalla. Toki voi vain olla että NS on ensimmäinen Nintendon kotikonsoli joka ei vain ole minua varten.

EDIT: Toki myönnän että Xenoblade Chronicles 2 ja Mario Odysseya ovat kiinnostavia pelejä, mutta toivoin vain enemmän. Ehkä Odysseyan takia tulee NS vielä hankittua. Mario pelit kuitenkaan harvemmin ovat pettäneet, vaikka aluksi onkin ollut skeptinen.

Niin kaikkihan tässä varmasti odottaa niitä 3rd partyn exluja enemmän kuin multiplättyjä. Toisaalta sitten on kauhea valitus on ollut ettei tule niitä multiplättyjä niin sitten kun tulee niin nekään ei kelpaa :-D Tokihan nuo on teknisesti huonompia mutta niissä hyödynnetään Joy-conien liiketunnistusta ja tosiaakin tuo kannettavuus tulee kaupan päälle. Itse tykkään paljonkin tuosta motion ohjauksesta vaikka moni "pro" pelaaja siittä ei tunnu välittävänkään. Switchillä saa tavallaan kaksi peliä yhden hinnalla.Kannettavan ja kotikonsoli pelin. Itsekkään en alkuun pelannut paljoakaan kannettavana mutta nyt sitä tulee selvästi useammin tehtyä. Niin handheld kuin tabletop modessa. No tokihan minulle syy miksi peliharrastukseni jatkuu on Nintendon pelit. Sen verran hyviä pelejä Nintendo tekee tutuista sarjoistaan että joka sukupolven konsoli tulee hankittua ja nyt vahvasti näyttää siltä että tulevaisuudessa Switch on Nintendo ainoa alusta ja todella monelle sarjalle tulee sille jatko-osa. Minulle nuo ulkopuolisten kehittäjien pelit Switchille on vain plussaa ja olen todella tyytyväinen kun tässä on tullut nyt 4 niin sanottua AAA-peli julkistusta Switchille ja kaikki vaikuttaa vielä hyviltä ostamis eli pelikelpoiselta.

Uskon myös että monelle tuo multiplättyjen Switchin ominaisuudet saa ne hankkimaan Nintendon konsolille. Ei tietenkään kaikille mutta osalle varmasti.

Siitä olen kyllä Hayarigamin kanssa samaa mieltä, että mitä enemmän Xenoblade Chronicles 2:sta näkee pätkää, sitä vähemmän se kiinnostaa. Katsoin huvikseni XCX:n trailerin ja se nosti enemmän mielenkiintoa kuin XC2. Olisi tuo XCX:kin hyllyssä, ei vaan ole ikinä ollut aikaa korkata sitä. NS kyllä alkaa oikeasti tuntumaan vähän turhalta tällä backlogilla. Tosin, Octopath Traverel taas antaa paljon paremmat fiilikset.

Mikä näissä muuten on kun kaikki jrpg pelit on nykyään dubattu englanniksi? Japaninkieli toi niihin sen oman fiiliksensä. Ja englannin huomaa helpommin olevan perseestä.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Eli on outoa että porukka haluaa pelata pelinsä isolta ruudulta hyvällä ohjaimella eikä pieneltä huonommalla ohjain ergonomialla? Puhumattakaan akkukestosta. Siis... wtf?!

Switch tarjoaa tismalleen tuon kaiken (iso TV-ruutu, Pro Controller monen mielestä maailman käteensopivin ohjain, akkua ei edes huomaa TV:llä pelattaessa)... JA lisäksi kannettavuuden, jota suurin osa ihmisistä arvostaa :D.

Siitä olen JayeizH:in kanssa samaa mieltä, että Octopath Traveleria odotan minäkin.

Itsellä ainakin nousi hieman hype xenobladen traikusta. Osa maisemista näytti niin hemmetin hienoilta.
Itselle ainoa negatiivinen asia oli se kertojan ääni ja taistelu systeemi vaikutti taas sekavalta ja monimutkaiselta, mutta siltä ne aiemmatkin vaikutti ja hyvin tuli läpi pelattua.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

Lainaus käyttäjältä JayeizH+Eli on outoa että porukka haluaa pelata pelinsä isolta ruudulta hyvällä ohjaimella eikä pieneltä huonommalla ohjain ergonomialla? Puhumattakaan akkukestosta. Siis... wtf?!

Switch tarjoaa tismalleen tuon kaiken (iso TV-ruutu, Pro Controller monen mielestä maailman käteensopivin ohjain, akkua ei edes huomaa TV:llä pelattaessa)... JA lisäksi kannettavuuden, jota suurin osa ihmisistä arvostaa.

Pointtini oli se, että multiplat pelit eivät houkuttele NS:llä jos kannettavuus ei kiinnosta. Saan kaikki multiplat -pelit PS4:lle teknisesti parempana, niin perusteet ostaa niitä NS:lle on aika vähissä jos kannettavuus ei kiinnosta.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

Pelin nimi on Odyssey, ei Odysseya.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

Minäkään en toivo, että Nintendo Direct -esitelmässä mainostetaan liikaa pelejä, jotka ilmestyvät lähiaikoina ja joita on jo nähty tarpeeksi ennakkoon (Metroid, [b]Odysseus[/b]).

Niin, mikä se pelin nimi nyt olikaan? Kannattanee ensin lukea omat viestit ennen kuin kritisoi muiden virheitä.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

On ihmeellistä, että vielä nykyään Suomessa on niin paljon "sohvapelaajia". Vähän sama kuin jos joku vastustelisi kännykän käyttöä ja vannoisi lankapuhelimen nimeen.

Juu, TÄYSIN sama asiahan se. Kyllä.

Ihan news flash sinulle: se kännyjen mobiilipelaamisen yleisyys ei liity suoraan mitenkään siihen että muka suurin osa pitäisi kannettavuudesta. Se nyt edelleen sattuu olemaan se laite joka on aina mukana, joten sen vuoksi pelataan mobiilisti. Muuten se mobiilipelaaminen on edelleen niitä sinun Japanisi juttuja.

Lisäksi langallinen puhelin on puhelimen alkukantaisempi muoto. Näin ei ole kannettavien pelikonsoleiden ja kotikonsoleiden kohdalla. Ei mobiilipelilaite ole mikään pelaamisen tuorein ja kehittynein versio. Ei sitten millään. Toisin kun taas kännykkä on puhelimen kehittyneempi versio.

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Onhan se outoa jos Japanissa niin ei tehdä.

Näin minäkin päättelin.

Lainaus käyttäjältä Hayarigami

JA lisäksi kannettavuuden, jota suurin osa ihmisistä arvostaa.

Ai siellä Japanissa? Mistä sinä nämä faktasi vedät? Mihin tuo "suurin osa" perustuu? Japaniin varmaankin. Tälläkin kertaa.

Siellä Japanissa ilmeisesti logiikka menee jotenkin eri tavalla. Väitteitä voi myös heitellä ilman mitään perusteita ja vielä ikään kuin faktoina.

Japanihan nyt on pelimarkkinana todella pieni kun verrataan koko muuhun maailmaan. Kun vielä yhdistetään se, että niillä on täysin omat nichet siellä mikä ei heijastu muuhun maailmaan oikein millään lailla, on mun mielestä ihan turhaa tehdä mitään "mutta Japanissa..."-juttuja tänne länsimaihin.

Varmasti suuri osa arvostaa Switchin kannettavuutta, vaikka olisivatkin enemmän sohvapelaajia. Luulen että Switchin kannettavuus yllätti aika monetkin sellaiset (minutkin), jotka kuvittelevat että eipä tuo vehje ikinä telakasta lähde. Kannettavalla pelaamisella ei sinänsä ole mitään itseisarvoista paremmuutta kyllä telakassa pelaamiseen, on vain kolikon kaksi eri puolta. Kyllä mä jos kotona olen ni pelaan mukavasti sohvalta ja 40" näytöltä, mut onhan se pirun kova et samaa peliä voi pelata myös reissun päällä ja oikeastaan vaan näytön koko ja mahdollisesti ohjausmetodi on hieman eri.

Lainaus käyttäjältä zappah

Siellä Japanissa ilmeisesti logiikka menee jotenkin eri tavalla.

Itseasiassa siellä menee logiikka useassa tapauksessa vähän eri tavalla.

Myönnän sinänsä että Hayarigami on Japanin osalta monessa asiassa oikeassa. Mutta vaikka Japani ja Suomi muistuttavat yllättävänkin paljon toisiaan, Hayarigamin jatkuvasti rivien välistä (ja joskus suorempaankin) esille tuleva mielipide "mitä tapahtuu Japanissa, on se mitä pitää ja kuuluu tapahtua, koska se on oikea ja paras tapa", ei nyt ihan toimi käytännössä. Toki kaveri voi näin itse ajatella, mutta konsolien tai minkään tuotteen paremmuutta on länsimaalaiselle (edes suomalaiselle) turha perustella sillä että "tämä on kova juttu Japanissa". Eli Japani ei ole "kaikki", vaikka kova markkina pelibisneksessä onkin.

Japanissa on mobiilipelaaminen kyllä lyönyt itsensä ihan eri tavalla läpi kuin täällä. Mutta tämähän liittyy kulttuurieroihin. Siinä missä siellä vietetään töissä saatanan pitkiä päiviä töissä ja kodin ulkopuolella, länsimaalainen palaa sinne kotiinsa ennen iltaa ja viettää aikaa kotona. Silloin japanilaiselle on huomattavasti luonnollisempaa pelata kannettavalla laitteella kuin länsimaalaiselle. Toki Japanissakin ns. kotipelaajia edelleen löytyy ja varmasti tulee löytymään vastaisuudessakin, mutta siellä kodin ulkopuolella tapahtuva pelaaminen on ymmärtääkseni aika olennainen osa (peli)kulttuuria, on aina ollut GB ajoista asti. Joten NS on hyvinkin japanilainen laite. Ei ole sattumaa että laitteelle tulee JRPG -pelejä aika hyvällä tahdilla.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Eli on outoa että porukka haluaa pelata pelinsä isolta ruudulta hyvällä ohjaimella eikä pieneltä [b]huonommalla ohjainergonomialla?[/b]

En tiedä tarkoititko pelaamista käsikonsolimuodossa, että ne Joy-Conit on siinä Switchissä kiinni vai mitä, mutta erillisinä pelaten se ergonomia on kyllä muutamaa kertaluokkaa parempaa kuin ns. normiohjaimilla pelatessa. Ja syynähän on se, että ei tarvitse kädet yhteen liimattuna pelata, mikä taas ehkäisee niska-hartia -seudun kipeytymistä vastaan. Eikä sillä Joy-Con Gripilläkään pelatessa se ergonomia ole sen huonompi kuin muillakaan ohjaimilla, ainoastaan napit ovat pienempiä.

Ja tuo Octopath Traveler on kyllä paras Final Fantasy miesmuistiin, vaikka ei olekaan Final Fantasy.. :D (Peli on yllättävän brutaali, se yllätti demossa..)

Lainaus käyttäjältä Mikanes

En tiedä tarkoititko pelaamista käsikonsolimuodossa, että ne Joy-Conit on siinä Switchissä kiinni vai mitä,

No kannettavasta pelaamisesta oli kyse niin kyllä.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

mutta erillisinä pelaten se ergonomia on kyllä muutamaa kertaluokkaa parempaa kuin ns. normiohjaimilla pelatessa. Ja syynähän on se, että ei tarvitse kädet yhteen liimattuna pelata, mikä taas ehkäisee niska-hartia -seudun kipeytymistä vastaan.

Jos pelataan kyyryssä pikkuruudulta (eli kannettavana) ohjaimet kädessä, niin... no ehkä tähän ei tarvitse ergonomian kannalta mennä sen enempää.

Tulen nyt vähän myöhässä, mutta ihan perusvarma Directi. Bethesdan julkistukset olivat kyllä ylläreitä ja jonkin verran ne kiinnostavat, koska Doomia en ole pelannut ja Wolfenstein jää syksyllä mielenkiintoisempien julkaisujen jalkoihin. Räiskintöjä Switchillä ei liiaksi ole (tuskin ollenkaan?), joten ihan hyvään rakoon sujahtavat. En uskonut, että XC2 näkisi päivänvalon tänä vuonna, mutta hyvä näin. Taistelusysteemi vaikuttaa kyllä melkoiselta sillisalaatilta, mikä latistaa omaa hypeä jonkin verran, mutta maisemat ovat kieltämättä hienoja.

Super Mario Oidipus (heh heh heh) näyttää paremmalta kuin oikeastaan mikään Mario pitkään aikaan. Gib now pls!

Kaiken kaikkiaan Switchin ensimmäinen vuosi on kyllä positiivinen yllätys. Pelattavaa on riittänyt ja laatukin on ollut kohdillaan. En jaksa uskoa, että Mario tulee olemaan mikään sysipaska esitys. Ensi vuosi on kyllä kiinnostava, koska Kirby ja Yoshi eivät oikein herätä tunteita mihinkään suuntaan. Molemmat hahmot ovat IMO kokeneet pienen inflaation, kun uusia 2D-tasoloikkia tuntuu puskevan ovista ja ikkunoista.

Yhtä juttua en aluksi tuosta Wolfenstainista osannut ajatella, joka iski nyt tajuntaan. Se on PS4 ja Xbox One peli. Ja se on aika kova meriitti. Ihan sama vaikka voi sanoa että graafista loistoa voi ottaa pois, teho eron pitäisi olla sen verran kova, että porttauksessa ei kovin paljoa olisi järkeä. Mielenkiinnolla odotan mitä sieltä tulee. Ja riippuen tuloksista, todella haluaisin tietää kuinka peli tehtiin tai koodattiin. NS on oikeasti selvästi lähempänä PS3&X360 tehoja kuin nykygenin tehoja, niin tälläisen vedon onnistuminen antaa aika kovan meriitin joko raudan taipuisuudelle tai kehitystyökaluille.

Ei sillä että tämä muutaisi varsinaisesti mitään. PS4:lle Wolfenstainin todennäköisesti ostan jos sen ostan. Mutta rautaa ajatellen julkistus on lopulta aika kova yllätys. Saa nähdä kuinka porttaus onnistuu.

^ Doomikin on porttaus ps4 / xbox one pelistä.
Mielenkiinnolla kyllä odotan miltä lopulliset tuotteet näyttää isoveljiinsä verrattuna.

Osallistutaan nyt taas itsekin sen verran, että minuakin kiinnostaisi pelikuva Switchin Doomista ja Wolfensteinista. En ole ostamassa niitä kyseiselle laitteelle mutta ihan kun muutenkin teknologia jne. kiinnostaa.

Mikäli tarvitsee syitä luetella että miksei Switchille, niin ne ilmiselvät: parempi versio on olemassa jo usealla alustalla eikä kannettavuus saa isojen teosten kohdalla minulta mitään plussapisteitä. Ei kyllä kummemmin pienempienkään tuotosten kohdalla mutta jos valinta on epäselvä niin saattaa se lopulta ratkaista asian. Vähän samalla tapaa kuin "ostanpa varmuuden vuoksi kellotettavan prossun, jota en ikinä kellota". Tuota esimerkkiäni tein varmaan 2-3 koneeni kohdalla kunnes tajusin maksavani turhasta kun en ominaisuutta käytä.

Tuli haettua switch ja pro controller postista.
Elisa tarjoaa 36kk korottoman osamaksun joten nuo maksaa yhteensä vaivaiset 12e/kk. Koneen hinnaksi tulee n.350e ja ohjaimen hinnaksi 75e eli aika samat mitä nuo maksaa juuri nyt kaupassa. Esim ohjain maksaa verkkiksessä 73e.
Kokemuksista ei voi vielä kirjoittaa kun mulla ei ole mitään pelattavaa.

Laitoin verkkiksestä tilaukseen lan adapterin, kantolaukun ja mario x rabbids: kingdom battlen niin saa ongelmat kerralla korjattua.
Viime päivinä katsonut paljon switch aiheisia videoita ja jos ennen oli kolme peliä jotka kiinnosti niin nyt on 10.

Kingdom battle ei alunperin kiinnostanut ollenkaan jo ihan genrensä takia, mutta se vaan näyttää ihan hemmetin hienolta ja hauskalta. Hintakin verkkiksessä sopivat 47.9e.
Super mario odyssey kiinnosti ekan traikun jälkeen, mutta uudemmat trailerit vuorostaan sai innostuksen laantumaan.
Nyt kun on katsonut ihan normaalia pelaamista niin innostus palasi ja tuo tulee kyllä ennakkotilattua. Siinä tuntuu olevan tavallaan samaa löytämisen iloa mitä breath of the wildissa.
Eniten tuossa häiritsee musiikin puute.

Sitten tietenkin joulukuun eka päivä tulee xenoblade chronicles 2.
Eshopissa olisi blaster master zero johon saa jopa shantaen dlc hahmona ja se jopa toimii kuten pitää. Esim niissä sivulta kuvatuissa osioissa voi apina muodossa kiivetä pitkin seiniä. Tuo tuli itselle ihan täysin yllätyksenä. Saa siihen myös shovel knightin ja pari muuta hahmoa. Peli taitaa maksaa 10e ja hahmot 2e/kpl. Ilmeisesti nuo oli pari viikkoa ilmestymisen jälkeen ilmaisia joka on aika reilua.

Sitten on fast rmx jonka osto haluja en edes ymmärrä sillä se koetteli hermoja jo wiiu:lla kohtuu kovin. Switch versiossa kuitenkin on kuusi uutta rataa ja se sai uusimman ilmaisen päivityksen myötä taas kuusi uutta rataa.
Ja onhan se vaan erittäin komeaa silmäkarkkia.

Kamiko on simppeli ylhäältä päin kuvattu pikku peli joka maksaa vissiin vain 5e. Valittavana on kolme hahmoa joilla kaikilla on eri taistelutyyli. Varsin simppeliä hack ' slashia sekä avaimien ja muun etsintää. Yhdellä hahmolla kuulemma pelaa pelin läpi hieman yli tunnissa, mutta hintakin on halpa.
Graafisen ilmeen takia tuota ei tule edes kokeiltua telkkarin kautta.

Mario kart 8 deluxe tulee hommattua lähinnä uuden battle moodin takia jossa on kunnon areenat toisin kuin wiiu versiossa jossa käytettiin vain perus ratoja ja siinä en kokeillut koko moodia kertaakaan.

Sitten on tietenkin ne vielä tulossa olevat eli metroid prime 4, no more heroes ja golf story jonka bongasin tubesta eilen. Siitä ei vissiin ole muuta tarjolla kuin tämä traileri.
Kyllä. Kyseessä on golf rpg :D

Sitten asiasta kolmanteen joten tässä on doomista pelikuvaa. Valitettavasti vaan off screen matskua switchin ruudulta, mutta ei se tuon perusteella ainakaan kovin paskalta näytä.
DOOM On Switch Gameplay

edit: Toinen doom pätkä jolla pituutta 27 minsaa ja näkyy paljon sisätilojakin.
27 minutes of DOOM on Nintendo Switch with Audio
Switch versio rullaa 30fps kun muilla konsoleilla se on 60fps.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Sitten asiasta kolmanteen joten tässä on doomista pelikuvaa. Valitettavasti vaan off screen matskua switchin ruudulta, mutta ei se tuon perusteella ainakaan kovin paskalta näytä.
DOOM On Switch Gameplay

edit: Toinen doom pätkä jolla pituutta 27 minsaa ja näkyy paljon sisätilojakin.
27 minutes of DOOM on Nintendo Switch with Audio
Switch versio rullaa 30fps kun muilla konsoleilla se on 60fps.

Aika hyvältä kyllä näyttää. Tosin, onhan tuosta paha sanoa kun on offscreen kuvaa. Pehmentää kuitenkin niin paljon että ei kerro ihan koko totuutta. Ei varmaan mene kauaa kun saadaan vertailu kuvaa tai Digital Foundryn analyysia.

Vaikka sanon kyllä senkin, että kannettava moodi on NS vahvuus todennäköisesti. Toki specsit laskee siihen, mutta reso on varmasti max 720p + 30fps niin kuulostaa jo suht uskottavalta että pyörii suht nättinä ja sujuvasti. Muistia on kuitenkin sen 4GB niin tekstuureille riittää aika hyvin tilaa ja pikku ruutu antaa muutenkin aika paljon anteeksi, niin pinnat näyttää varmaan hyvältä.

EDIT: Digital Foundrylta onkin tullut jo analyysia. Täytyykin lukasta läpi.

Tuo Doomin pelikuva kyllä viimeistään osoittaa, että tekosyitä sepittävät ne pelitalot, jotka väittävät että eivät saa peliä X toimimaan Switchillä. Kun siis puhutaan peleistä, jotka on julkaistu PS4:llä ja Xbonella. Jos Wii U olisi myynyt vaikkapa yli 50 miljoonaa konsolia, tämä olisi pyörinyt silläkin. Tosin ei edes niin hyvin kuin Switchillä.

Jotakin huhuja liikkunut, että tuo Doom saattaisi telakoituna pyöriä Switchillä jopa 60 fps:n nopeudella, mutta tiedä häntä. Panic Buttonilla (tämä lafka tekee myös Rocket Leaguen Switch-käännöksen) on vielä pari kuukautta aikaa hioa peliä, ja tuokin testiversio voi olla jo valmistunut kauemman aikaa sitten. Lupaava tuotos tulossa jo näiden tietojen ja varhaisen pelikuvan perusteella.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Tuo Doomin pelikuva kyllä viimeistään osoittaa, että tekosyitä sepittävät ne pelitalot, jotka väittävät että eivät saa peliä X toimimaan Switchillä.

Ihan mielenkiinnosta olisi kiinnostavaa kuulla, että mitkä pelitalot ovat noin sanoneet. Kannattaa pitää mielessä, että pelien vaativuudet tekoälyn ja vaikkapa fysiikkamallinnuksen osalta vaihtelevat suuresti. Vaatimattoman näköinen peli saattaa olla muilta osa-alueiltaan todella vaativa. Kuten tuolla Doom-videollakin näkyy, niin vihollisia ei suuria määriä samanaikaisesti ole ja omien kokemuksieni mukaan niiden tekoälykin vaikuttaa erittäin simppeliltä.

Hienoa kuitenkin nähdä, että pelit saadaan mahdollisimman monille eri alustoille. En tiedä johtuuko pelaajasta vai siitä että pelaa padilla, mutta pelaajan liikkeet vaikuttavat erittäin "kulmikkailta". Toivottavasti pelattavuus on todellisuudessa videolla nähtyä huomattavasti parempi.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Tuo Doomin pelikuva kyllä viimeistään osoittaa, että tekosyitä sepittävät ne pelitalot, jotka väittävät että eivät saa peliä X toimimaan Switchillä. Kun siis puhutaan peleistä, jotka on julkaistu PS4:llä ja Xbonella.

No en niitä nyt parin pelin perusteella tekosyiksi sanoisi. Kyseessä on vielä fps -pelejä. Lueppa Digital Foundryn analyysi. Siitä selviää että Doom on erittäin hyvin skaalautuva peli. Se on siis koodattu ja suunniteltu varsin hyvin alunperinkin. Lisäksi analyysista selkeästi saa kuvan että ilman selkeitä kompromisseja peliä ei ole portattu.

Ei sillä että ottaisin varsinaisesti NS:ltä mitään pois. On se oikeasti aika huimaa että sillä raudalla oikeasti pyöritetään tälläisiä pelejä, pelattavassa muodossa. Mutta en yhtään ylläty siitä että esim. Witcher 3 voi olla eri juttu. Siinä vain on ruudulla niin perkeleesti sitä kamaa ja fps on ymmärtääkseni paremmallakin raudalla 30fps ja X1:llä vielä 900p resolla. Siinä ei vain ole kovin paljoa mistä kiristää NS versioon.

EDIT: Ja tuo off-screen on oikeasti todella harhaan johtavaa. Kuva pehmenee todella paljon kun se on kuvattu off-screen. Katso vaikka tekstejä mitä näkyy valikoissa. Kaikki teksti on selvästi normaalia pehmeäpää. Kuvaustekniikka siloittaa oikeasti aika paljon pelin kokonaiskuvaa. Puhumattakaan heijastuksista jne.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

No en niitä nyt parin pelin perusteella tekosyiksi sanoisi. Kyseessä on vielä fps -pelejä. Lueppa Digital Foundryn analyysi. Siitä selviää että Doom on erittäin hyvin skaalautuva peli. Se on siis koodattu ja suunniteltu varsin hyvin alunperinkin. Lisäksi analyysista selkeästi saa kuvan että ilman selkeitä kompromisseja peliä ei ole portattu.

Doom on kyllä yksi niistä harvoista peleistä, joka pyörii todella hyvin heikollakin raudalla. Tähän samaan kategoriaan lukeutuu myös Overwatch. CPU:lta ei vaadita juuri mitään, joten ainoastaan graafisia asetuksia ja resoluutiota muuttamalla saadan peli rullaamaan nätisti melkein laitteella kuin laitteella. Nykypeleissä tekoäly, fysiikat ja avoimet pelimaailmat tuntuvat olevan niitä seikkoja, jotka estävät tehokkaasti suuren osan porttauksista Switchille. Myös pelimoottorin valinta vaikuttaa todella paljon.

Nykyään suuri osa PS4 & X1 peleistä tuntuu juuri ja juuri pyörivän 30 fps. Näitä pelejä voi olla käytännössä mahdoton portata Switchille, koska prosessorissa ei vaan mitenkään riitä tehoja pyörittämään pelimaailmaa ja fysiikoita. Huom ainakaan ilman massiivista muutosta itse peliin. Tuntuu siltä, ettei perus pelaaja oikeen ymmärrä mitä resursseja mikäkin peli vaatii ja minkä takia joitain porttauksia ei vaan voida tehdä. Itse kun olen monitoroinut reilusti yli sataa peliä, niin alkaa olla melko hyvin tiedossa mitä on mahdollista portata ja mitä puolestaan ei.

[?]

Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Nykyään suuri osa PS4 & X1 peleistä tuntuu juuri ja juuri pyörivän 30 fps. Näitä pelejä voi olla käytännössä mahdoton portata Switchille, koska prosessorissa ei vaan mitenkään riitä tehoja pyörittämään pelimaailmaa ja fysiikoita. Huom ainakaan ilman massiivista muutosta itse peliin. [b]Tuntuu siltä, ettei perus pelaaja oikeen ymmärrä mitä resursseja mikäkin peli vaatii[/b] ja minkä takia joitain porttauksia ei vaan voida tehdä. Itse kun olen monitoroinut reilusti yli sataa peliä, niin alkaa olla melko hyvin tiedossa mitä on mahdollista portata ja mitä puolestaan ei.

Ketähän nämä tällaiset peruspelaajat mahtavat olla? Varmaan nykyään niitä, jotka keskittyvät pelien tekniseen pilkunviilaukseen. Ihan vaan pelaamista harrastavat pelaavat, eivätkä keskity siihen, että mitä speksejä mikäkin peli vaatii. Se on se konsolipelaamisen hyvä puoli, että PÄÄSÄÄNTÖISESTI jos jokin peli laitteelle julkaistaan, on se TÄYSIN pelattava, kun taas vaikkapa PC:llä kyseinen asia on hyvin huteralla pohjalla.

Ja itse juuri todistitte sen, että aika tahmaisia nuo AAA-kehittäjien tuotokset usein ovat, jos kerran Doom on harvinaisen hyvin koodattu ja skaalautuu vaikka sille kuuluisalle taskulaskimelle. Ja näkeehän sen jo "bittien tuhlauksesta" että koodataan leväperäisesti, sillä esimerkiksi NBA 2K18:n tallennustiedosto on lähes samaa kokoluokkaa, kuin Super Mario Odyssey kokonaisuudessaan. Kyseessä kuitenkin on ilmeisesti laajahko peli ja uulalaa.. legendaarisella 1080/60-kompolla rullaava kikkare. No juu, kuten sanottu, numeroilla ei peliä tehdä. Mutta hauskaahan se on kummastella miten jotkut pelit haukkaavat puolikkaan terasen tilaa, ja itse peli ei ole NES:n golfia parempi.

Powered: RIVE is Confirmed to Hit 1080p and 60fps on Switch, Runs "Smoother than PS4 version".. eli eipä tuo rauta ole aina kaikki kaikessa. ;)

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Ja itse juuri todistitte sen, että aika tahmaisia nuo AAA-kehittäjien tuotokset usein ovat, jos kerran Doom on harvinaisen hyvin koodattu ja skaalautuu vaikka sille kuuluisalle taskulaskimelle. Ja näkeehän sen jo "bittien tuhlauksesta" että koodataan leväperäisesti, sillä esimerkiksi NBA 2K18:n tallennustiedosto on lähes samaa kokoluokkaa, kuin Super Mario Odyssey kokonaisuudessaan. Kyseessä kuitenkin on ilmeisesti laajahko peli ja uulalaa.. legendaarisella 1080/60-kompolla rullaava kikkare. No juu, kuten sanottu, numeroilla ei peliä tehdä. Mutta hauskaahan se on kummastella miten jotkut pelit haukkaavat puolikkaan terasen tilaa, ja itse peli ei ole NES:n golfia parempi.

Sinähän juuri mainitsit.

Lainaus

Tuo Doomin pelikuva kyllä viimeistään osoittaa, että tekosyitä sepittävät ne pelitalot, jotka väittävät että eivät saa peliä X toimimaan Switchillä.

Jos tietäisit enemmän peleistä ja mitä resursseja ne vaativat, niin et olisi heittänyt vastaavaa möläytystä. Doomissa ei ole juuri mitään raskasta. Ei kovia fysiikoita, monimutkaista tekoälyä ja pelimoottori skaalautuu hyvin. Resoluutiota ja tekstuureita muokkaamalla se saadaan kyllä käännettyä hyvin esim Switchille. Aivan samalla tavalla kuin tarvittaessa Overwatch. Enkä ole puhunut yhtään miten hyvin esim Doom on koodattu. Tiedän vain melko hyvin, mitä resursseja se vaatii ja kuinka skaalautuva se tarvittaessa on. Jos jokin peli pyörii hädin tuskin 20-30 fps ns. tehokonsoleilla, niin hyvin todennäköisesti se ei skaalaudu mitenkään Switchille. Tämä johtuu jo pelkästään prosessorin heikkoudesta. Grafiikoita saa skaalattua alaspäin jokaisessa pelissä, mutta pelin fysiikkamoottoria ja pelimaailmaa ei ilman suuria muutoksia. Tämän takia valtaosa peleistä ei tule ikinä kääntymään Nintendon uudelle konsolille. Jos pelin kehitysvaiheessa Switch otetaan mukaan, niin ehkä jatkossa voidaan nähdä myös enemmän porttauksia käsikonsolille.

NBA 18 ei puolestaan liity mitenkään meidän käymään keskusteluun pelien mahdollisesta porttauksesta Switchille. Lähinnä toivoisit pienempää tiedostokokoa. Tiedostokoolla ei ole kuitenkaan käytännön vaikutusta pelin pyörimiseen kyseisellä konsolilla. PC:llä pelit voivat olla kuinka hyvin tai huonosti optimoituja, mutta niistä näkee yhdellä vilkaisulla suurinpiirtein mitä resursseja pelimoottori käyttää. Jos näen esimerkiksi GTA V:n CPU kulutuksen pyörivän 80-90% hujakoilla, niin melko todennäköisesti se ei ikinä pyöri Switchillä. Sama homma käytännössä jokaisen muun pelin kohdalla. Pelaan usein kahdella eri koneella (vanhempi peliläppäri ja tehokkaampi kotikone). Jos peli pyörii läppärillä kohtalaisesti, niin voisin olettaa sen porttautuvan edes kohtalaisen hyvin Switchille. Tottakai tarkistan vielä mielenkiinnosta monitoroimalla miten peli skaalautuu eri asetuksilla. Tämän teen aivan omasta mielenkiinnosta ja joskus saatan korjata muiden virheellisiä kommentteja.

Ps. En vieläkään ymmärrä kommenttia PC-pelien "huteralla pohjalla" olemisesta. Osa PC-pelaajista saattaa valittaa, jos peli ei pyöri vähintäänkin sulavasti 60 fps. Tästä konsolipelaajat saavat mielikuvan huonosta porttauksesta ja haukkuvat foorumeilla. Kuitenkin nämä pelit saadaan pyörimään konsolien mukaisesti 20-30fps aivan milloin tahansa todella heikollakin raudalla. Tämä on ihmetyttänyt itseäni jo kohta kymmenen vuotta. Jos halutaan saada konsolien kaltainen kokemus, niin se ei ole ollut ongelma pieneen ikuisuuteen. Toki muutama Arkham Knight tyylinen peli on mahtunut joukkoon, mutta samoin mieleeni tulee konsoleilta esim. Skyrim ja Bayonetta PS3:lla.