Star Wars on POP (Kirjat, lehdet, elokuvat jne. jne.) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Leffa tosiaan vielä näkemättä mutta mielenkiintoiseksi tekee kyllä tuo, että kriitikot ovat ylistäneet, mutta melko moni katsojista on pettynyt.

TFA:n kohdalla olin pettynyt vaikka kriitikot ja suurin osa yleisöstä tykkäsi, joten saas nähdä miten tämän kohdalla. Itse nimenomaan kaipasin sitä, että uskallettaisiin ottaa riskejä ja viedä sarjaa uusiin suuntiin sillä saman vanhan kierrättäminen risoi TFAssa eniten.

Mutta vielä olisi Thor ja Justice League myös katsomatta, niin varmaan menee Last Jedin katsominen pitkälle ensi vuoteen. TFA tuli käytyä ensi-illassa katsomassa, mutta sen tuottaman pettymyksen jälkeen ei näistä enää samalla tavalla ole kiinnostunut.

Itse en ole mikään Star Warsin tosifani ja ehkäpä siksi tykkäsin uudesta The Last Jedi -leffasta paljon.
Se tuo Voimasta uusia puolia esiin ja se on erilainen sarjan elokuva. Toki se on osaltaan tuttua Star Warsia, mutta Rian Johnson on uskaltanut ottaa uusia avauksia tuttuun kaavaan ja hahmoihin.
Leffan visuaalinen ilme on suorastaan häikäisevä ja sanoisin, että se on parhaimman näköinen Star Wars-leffa koskaan, ja kestää vertailun täysin myös yleisellä tasolla. Verkkokalvoille paukutetaan sellaisia näkymiä, että niistä saisi napattua tauluja suoraan pysäytettynä. Yksi kohtaus jopa hiljentää koko teatterin ja voi melkein kuulla, kun "leuka putoaa lattiaan".

Hahmoja täytyy myös ylistää. Kaikki toimivat, mutta erityisesti Hamill, Driver, Ridley ja Serkis suorastaan sädehtivät ja heidän suorituksia rooleissaan voisi katsoa vaikka koko leffan ajan. Ja Porkit! Ihan parhaita!

Itse en myöskään koe olevani mikään SW-superfani ja tykkäsin uusimmasta leffasta todella paljon. IMO koko leffasarjan parhaimmistoa, ellei jopa paras leffa. Vähän vaikea sanoa. TFA:n aikaan jopa fanit tuntuivat kaipaavan uusia avauksia ja kun niitä nyt tehdään, niin olisi pitänyt tehdä vain samaa vanhaa. Noh, toki tämäkin on kärjistetty ote keskusteluista, mutta kuitenkin. Kun jengi ihan tosissaan väittää että vuosia vihatut prequelit ovatkin nyt sitä mitä kaivataan, niin ei voi kuin huokailla. IMO mitään kovinkaan järkyttäviä suuntia sarja ei vieläkään ottanut.

Mutta kuten sanottua, TLJ ei jättänyt kylmäksi. Näyttelijät hoitivat hommansa hyvin, etenkin Hamill, kuka kuulosti ihan Jokerilta melkein koko leffan ajan. Tämä ei siis ole huono juttu ollenkaan. Samoin Carrie Fisherin viimein rooli Leiana oli erittäin onnistunut. Visuaalisesti oikein nättiä kamaa ja yhdessä kohdassa leuka oli kirjaimmellisesti lattiassa. Musiikeissa oli aika paljon tuttuja soundeja, mutta hyvältä ne kuulostivat.

Huumoria oli myös melko reilusti, mutta se ei ollut IMO huono juttu. Useammassa kohdassa tuli naureskeltua jopa ääneen. Toki paikoin tahti meni ihan mateluksi ja osa hahmoista ei oikein saanut mitään kiinnostavaa tekemistä ja juonessakin oli pari aivopierua. Silti, eivät ainakaan omalla kohdalla liikaa haitanneet.

Vielä kun EA heräisi koomastaan ja tajuaisi, että tästä aihepiiristä voisi tehdä myös hyviä pelejä...

En pidä itseäni mitenkään erikoisen suurena Star Wars fanina, onnistuin leffan katsomaan epämääräiseltä sivustolta josta löytyi elokuva susipaskalla kuvan- ja äänenlaadullta (kännykkä?)kameralla kuvattuna.

Miksi moinen astien raiskaus? Elokuvateattereita ei täälläpäin ole ja viime kerralla Force Awakens spoilaantui useaan otteeseen pelkästään nettiä selaamalla, joka hiukan kaivelee vieläkin, nyt se ei ole mahdollista vaikka ensimmäinen katselukerta onkin kaukana ideaalista.

Itselläni on vähän ristiriitaiset fiilikset joita ei oikein pysty spoilereitta selittämään ja täällä ei niitä tageja taida (vielä?) olla, joten heitän tähän mistä pidin.

Huumori oli välillä hit and miss, mutta suurimmalta osin toimi hyvin. Yksi läppä taisi olla hiukan väärään tilanteeseen/tunnelmaan pistetty, mutta muuten komiikka toimi ihan hyvin.

Visuaalisuudesta ei voi juuri sanoa mitään ottaen huomioon minkälainen versio tuli katsottua, mutta jopa tämän perusteella osa näyttävyydestä puski läpi. Aikeissa olisi varata tämä cdonista tai discshopista ensimmäisenä bluray 4k elokuvanani koskaan.

Porkit joita on jo monessa lähteessä keritty haukkua olivat itselleni hauskan näköisiä palleroita, aww-factor oli parempi kuin ewokeissa ja muutenkin tuntui että nämä söpö-otukset olivat integroitu elokuvaan ewokeja paremmin. Lisään vielä etten koskaan inhonnut myöskään ewokeja, mutta ewokit tekivät hiukan...epäuskottavia asioita alkuperäisessä trilogiassa, porkit taas olivat enemmän lisuke, koominen kevennys.

Omasta mielestäni välillä ehkä hiukan emoilun pimeällä puolella Awakensissa käynyt Kylo Ren oli tässä huomattavasti paremmassa kuosissa.

Se mikä jätti ristiriitaisen maun oli elokuvan parhaita ja samalla huonoimpia osuuksia, muulla tavalla en osaa selittää spoilaamatta. Mielestäni elokuva on myöskin irtiotto Lucasin saagasta ja askel kohti Disney saagaa, tämä saattaa olla syy siihen miksi osa faneista on leimannut tämän ylivoimaisesti huonoimmaksi Star Wars elokuvaksi koskaan. Kuitenkin Disneyn versio Star Warsista vaikuttaisi silti olevan selvästi Star Wars. Todella ristiriitaiset fiilikset, arvosana 7/10 ja 9/10.

Saa nähdä mitkä ovat fiilikset kun tämän näkee kunnon kuvan- ja äänenlaadulla uudestaan.

Edit: Last Jedi on nostattamassa sellaista paskamyrskyä Star Wars-fanien keskuudessa että Battlefront 2 sekä Net Neutrality saattavat jäädä sen varjoon. Fanit käyvät sen verran kuumana että elokuvan lipputulot saattavat jopa laskea todennäköisesti ennätyksiä hipovan ensi-illan jälkeen. Vaikka itselläni oli myös omat ongelmani elokuvan suhteen toivon kuitenkin elokuvan pärjäävän hyvin, toivon myös että vaikka nettiraivo pudottaisikin lipputuloja niin Disney ei ryhtyisi paniikissa peruuttelemeen ja tekemään vanhalla mallilla vaan jatkaisivat oman Star Warsinsa tekoa vaikka Force Awakensista pidinkin.

No niin ketju parhaasta aiheesta eli Star Warsista on kuollut. No nyt sitä on aika herätellä, tuntuu tyhmältä kirjoittaa, kun kukan ei tätä todennäköisesti lue, mutta... Anyway, minulla oli tässä ihan oikeaikin asia joka kuuluu näin, nimetkää lempi Star Wars-pelinne. Itselläni kyseinen pei on Star Wars Knights of the Old Republic. Nyt ei puhu nostagia vaan minun (nykyjonnen) mielipiteeni, tämä mielipide kuuluu siten, että Retrostelussa (https://pelaaja.fi/artikkelit/retrostelussa-star-wars-knights-old-republic-roolipelilegenda-nykyaan-miltei-pelikelvoton) KOTOR:ista sanotaan päinvastaisia asioita, kun mitä itse huomioin sitä pelatessani. Toki ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja itse olen varmaankin Suomen kovin SW-fani, mutta silti... KOTOR ansaitsee kunnioitusta (minun mielestäni). Jos tätä lukevalla on mielipiteitä mistään vähänkin edellä mainitsemiini asioihin liittyvästä niin kommenttikenttä tulille!

Battlefront I ja II (ps2) olivat kova sana lapsena, veljen kanssa pelattiin yhteistyössä varsin monia monia tunteja vaikken vielä siihen aikaan kovin "pyssypeleistä" paljoa ymmärtänytkään. Deathmatch Mos Eisleyssä (BF2) oli kuitenkin se legendaarisin ja nostalgisin osio jota eniten veljen kanssa hakattiin, ja josta enimmät muistot on tehty. Erittäin hyviä pelejä joita muistelen ajoittain lämmöllä 👍

Vanhemmalla iällä ei sitten juuri ole tullut SW-pelejä pelattua, vaikka lehdet juuri KOTOR:ia silloin kehuivatkin ja sitä seuranneet Mass Effectit upposi täysillä. Jälkikäteen hieman harmittaa, mutta itsellä onkin ollut enemmän on-off -suhde Star Warsiin lapsuuden jälkeen.

Battlefront I:tä en ole ikinä omistanut, mutta pelattua on kyllä tullut. Itselleni on jäänyt mieleen Battlefront II:stä se, kun laitoin vaikeustasoksi hardin ja vihollisten määräksi 999. Ai, että siinä oli sitten mukava puolituntinen. Deathmatch Mos Eisley:ssä tuntuu olevan aika monelle ihmiselle (minutkin mukaanlukien) se ensimmäinen asia, mikä tuleee mieleen, kun ajattelee BF2:ta. Jos pelasit Han Sololla ammuit toivottavasti ensin ;) Mos Eisley on yksi pelin laadukkaimmista kentistä, jos ajatellaan saman sohvan moninpeliarvoa. Kyllähän sitä on yksinkin tullut pelattua aivan tarpeeksi. Oma lempikenttäni on ehkä kuitenkin Hoth, koska
Hothissa on tykkitorneja, sitä karttaa on ihan mahdollista pelata AT-ST:llä ja muilla ajoneuvoilla. Hoth on mielestäni yleisesti vain mukava, monipuolinen, hyvännäköinen sekä ehkä vähän enemmän taitopohjainen kartta BF2:ssa.

KOTOR:inhan saa puhelimelle 10€, Switchille 15€ ja PC:lle 10€. Jos mitenkään pystyt suosittelen pelaamaan ainakin KOTOR 1, 2 on ihan hyvä, mutta ei mielestäni mestariteos toisin, kuin alkuperäinen KOTOR. SWTOR:ia (Star Wars The Old Republicia) en ole pelannut, vaikka peli ilmainen onkin. MMORPG olen kuitenkin yleisesti pitänyt, joten sen lataamista odotellessa.

KOTOR:ien ja Mass Effectien suurin ero on se, että KOTOR:eissa taistelu on taktista ja pelin pysäyttää, kun taas Mass Effectit ovat realiaikaisia toimintapelejä.

Star Wars Episode I: Racerin kolikkopeli -versio. Ja siitä erityisesti se leffan aavikkorata. Tosi immersiivinen kokemus aikoinaan.

Oletkos pelannut Racerin uutta versiota? Tai siis porttaushan se käytännössä on.

Ei oo tullu kokeiltua. Ehkä pitäis. Tossa kolikkopeli -versiossa nimenomaan pidin kun "rekeä" ohjattiin saman tyyppisillä ohjaimilla kun leffassa. Toi ihan oman tunteensa kokemukseen

Itse en ole tuota Arcade-versiota pelannut, mutta jos joskus voitan lotossa menee kyllä ostoon tuo arcade masiina.

ARCADE-masiinat on niin pirun kalliita.