Offtopic / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Metacriticin ns. keskiarvoa (eli siis sitä isoa numeroa siinä pelin vieressä) on aivan turha tuijotella sen vuoksi että niin usea saitti ja media omaa niin erilaiset perusteet numeroilleen, tähdilleen tai mitä tahansa sammakoita näitä nyt onkaan. Jossain PBC-jaksossa kritisoin nimenomaan Pelaajan nykyistä arvosteluskaalaa siitä että numerot 7-9 ovat periaatteessa aika lailla samoissa eikä niiden välillä ole niin suurta kunnollista eroa ja seiskan peli (jonka pitäisi olla juuri ja juuri keskitasoa parempaa) saattaa joskus olla ihan silkkaa yhdeksikköä ja toisin päin. Sama homma periaatteessa on myös arvosteluiden alapuolella eli onko oikeasti numeroiden 2-4 välillä mitään kummoista eroa enää ja miksi helvetissä ostaisin pelin joka edes saa mitään alle 5/10? "Hyvä että peli sai 4/10 sillä en olisi tosiaankaan ostanut jos peli olisi saanut 3/10"... joo ei.

Metacritic on parhaimmillaan nimenomaan yleisen mediaanin kanssa. Jos olen sitä mieltä että peli X on keskinkertaista höttöä, katson Metacriticista että keltaisia arvosteluja on tuhatkertainen määrä vihreisiin ja punaisiin verrattuna jonka jälkeen olen tyytyväinen että pääni onkin kunnossa enkä ole aivan totaalisen sekaisin.

Juu samoja mietteitä itseläni. Halusin lähinnä tuoda esille, miten pelimedia vieläkin tuijottaa pelkkää tuota maagista Metacritic lukua. Esim useilla sivustoilla markkinoidaan Bloodbornea juuri tuolla 93 pisteen ansiolla, vaikka todellisuudessa nämä 5 tähden arvostelut ovat avittaneet tähän maagiseen lukuun. Jos tietyillä saiteilla olisi ollut arvosteluasteikko 1-100 tai 1-10, niin tuo luku voisi olla aivan jotain muuta. Nyt tätä peliä pidetään pisteiden valossa parempana kuin Dark Souls 1 & 2 tai vaikkapa Demon's Souls.

Kun kerta useammat tahot pitävät Metacriticiä pelimaailman syöpänä, niin minkä takia samat saitit lainaavat Metacriticiä uutisissa ja teksteissä. Saako uutinen enemmän painoarvoa jos tautalla on ilmoitus Metacriticin maagisista pisteistä vai minkä takia näin tehdään?

Noiden erilaisten arviomenetelmien suhdetta Metacritic-keskiarvoon ei erityisen syvällisesti kannattaa yrittää lähteä pohtimaan, koska Metacritic-keskiarvon takana hyrrää myös Metacriticin oma algoritmi, joka antaa ominpäin tietyn verran painoa myös tietyille arvosteluille. Se, miten tämä algoritmi painotuksia tekee, ei taida olla vieläkään julkista tietoa.

Kuten Norsukampa nostikin jo vähän esiin, se, miten Metacritic onkin kätevä, on juurikin se, että saitti kokoaa yhteen läjäpäin eri tahojen arvosteluja, jolloin yhdestä paikasta periaatteessa näkee nopeasti kärjistetyn version siitä, mitä maailmalla on kutakuinkin jostain tuotteesta mietitty. En varsinaisesti näe siis pahana asiana, että Metacriticista puhutaan. Parantamisen varaa tällä hetkellä on sen sijaan juuri siinä, miten tuota annettua tietoa käytetään, sillä helposti saatavalle mutuarvolle saattaa siitä puhuessa antaa helposti huomaamattaankin välillä vähän turhankin paljon painoarvoa.

Kyllä taas tekee mieli mäjäyttää kämmen päin naamaa ja kovaa.

"Keskiviikkona monet Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet lukijat ovat ihmetelleet pankkitiliensä saldon mystistä kasvamista pääsiäisen pyhien jälkeen."

Siis ihmiset huomaa, että tilin saldo on kasvanut ja ekana tulee mieleen soittaa iltapaskaan ja ihmetellä asiaa?
Minä ainakin soittaisin tai menisin käymään siellä pankissa jos epäilen, että jotain on vialla, mutta kukin tavallaan kai.

Olisi kiva tietää kuka päättää esim cdonin tapauksessa postikulut ja mikä toimitetaan pakettina ja mikä ei.

Voit tilata vaikka kymmenen elokuvaa ja postikulut on 2.49e ja tilaus lähetetään "kirjeenä" joten ei ole seurantaa tai mitään.
Eilen tilasin 32gt micro sd kortin. Postikulut 4.95e (minulle 0e koska cdon+ ) ja äsken tuli mailia, että tilaus on lähetetty ja oli oikein seurantakoodikin eli se olemattoman pieni pahviläpyskään pakattu kortti on lähetetty pakettina. :D

Sama homma kyllä ollut netanttilan kanssakin. Watch_dogsin dedsec edition mahtui mukamas postilaatikkoon joten postikulut oli 2.95e, mutta pieni usb tikku ei mahdu.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Olisi kiva tietää kuka päättää esim cdonin tapauksessa postikulut ja mikä toimitetaan pakettina ja mikä ei.

Voit tilata vaikka kymmenen elokuvaa ja postikulut on 2.49e ja tilaus lähetetään "kirjeenä" joten ei ole seurantaa tai mitään.
Eilen tilasin 32gt micro sd kortin. Postikulut 4.95e (minulle 0e koska cdon+ ) ja äsken tuli mailia, että tilaus on lähetetty ja oli oikein seurantakoodikin eli se olemattoman pieni pahviläpyskään pakattu kortti on lähetetty pakettina.

Sama homma kyllä ollut netanttilan kanssakin. Watch_dogsin dedsec edition mahtui mukamas postilaatikkoon joten postikulut oli 2.95e, mutta pieni usb tikku ei mahdu.

Varmaa tietoa ei ole, mutta veikkaisin, että usb-tikun ja muistikortin ajatellaan olevan herkkää elektroniikkaa ja toivovat, että pahvipaketti suojaisi niitä paremmin kuin pelkkä kirjekuori.

Nyt olisi tuolla MTV Katsomossa katsottavissa tuo Myytinmurtajien videopelijakso, josta tässä kerran uutisoitiin. Vajaan kuukauden päivät jakso on vielä katsottavissa, joten ei sinällään vielä kiirettä. Mitenköhän on, palautuuko sotasankari muutaman luodinreijän jälkeen normaaliin kuntoon kymmenessä sekunnissa? (tuota ei kuitenkaan testata jaksossa...)

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Täällä on varmaan aika monta näitä "katsoin Pewdiepien videoita viimeksi vuosia sitten" -ihmisiä (niinku minäki). Kävin kuitenkin huvikseni vilkasemassa hänen kanavaansa ja avasin pari videotakin. Niiden perusteella se juontaminen ei ole LÄHESKÄÄN niin pahan laatuista mitä sillon vuosia takaperin.
Tätä pottia on varmaan pikkuhiljaa viemässä Markiplier, jos joku on hänen kanavaansa kattonu... joskus kauan sitten sillä oli ihan ok juontamista, mutta nykyään se on vaan rääkymistä ja kiljumista (ilman mitään selkeää syytä, se vaan kiikaa samalla kun se puhuu) ja ennenkaikkea ne pakotetut vitsit joka tilanteeseen (myös pelien vakaviin kohtauksiin). Ei sitä voi hyvänen aika kattoa...

Toisaalta, arvostan Markissa sitä miten paljon hyväntekeväisyyttä + motivoivia vlogeja kyseinen kaveri tekee. Se pitää niin monen ihmisen päät vedenpinnan yläpuolella ja tuo iloa. Jotenki tosi hienoa miten se on ottanu tehtäväkseen maailman parantamisen, harmi että sen videot on sitten vähän kehnompia.

Kiinnostaa kuulla muitten mielipiteet näihin kahteen youtubettajaan.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Kiinnostaa kuulla muitten mielipiteet näihin kahteen youtubettajaan.

Markiplier on kyllä ennätysnopeasti vajonnut tähän "pelitubettajien" alimpaan paskaluokkaan meemiviritelmillään, rääkymisillään ja mielikuvituksettomilla videoillaan (wautsi-wau FNAF, ei olisi uskonut). Jos näistä kahdesta pahasta pitää valita niin Markiplierin videoita mieluummin pakon edestä katsoisin koska miehen ääni on enemmän hunajaa korville Felixin sönkötyksen sijaan mutta tämä vain ehdottomassa pakkotilanteessa.

Nämä kaksi edustavatkin sitä kamaluutta jota "pelitubettaminen" nykypäivänä edustaa ja avauduinkin aiheesta taannoin blogitekstissäni (maksettu mainos... maksoin siis itselleni). Ei saisi makuasioista itkeä mutta mieleni ei vaan saa muodostettua ymmärrystä siitä miten tuollaiset kanavat saavat noinkin suurta famea vaikka Youtubessa on tuhansia laadukkaampiakin aiheelle pyhitettyjä kanavia? Tähän kysymykseen olisi myös mukava saada vastaus?

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Markiplier on kyllä [b]ennätysnopeasti[/b] vajonnut tähän "pelitubettajien" alimpaan paskaluokkaan meemiviritelmillään, rääkymisillään ja mielikuvituksettomilla videoillaan (wautsi-wau FNAF, ei olisi uskonut). Jos näistä kahdesta pahasta pitää valita niin Markiplierin videoita mieluummin pakon edestä katsoisin.
Miten tuollaiset kanavat saavat noinkin suurta famea vaikka Youtubessa on tuhansia laadukkaampiakin aiheelle pyhitettyjä kanavia? Tähän kysymykseen olisi myös mukava saada vastaus?

No nopeasti se on kyllä tapahtunut. Monesti on kyllä kaveri ilmottanut että stressiä ja työnsarkaa on paljon, koska se tekee ilmeisesti ihan hulluna töitä videohommien ulkopuolella. Veikkaan että se heijastaa sitten niihin videoihin niin paljon että se vaan yliampuu kaiken. Sen kyllä ymmärrän, mut ei se siltikään anteeksianna sitä mitä karmeuksia sen videot tekee korville...

Selvennän nyt kuitenki vähäsen; jos ihminen luonnostaan puhuu nopeesti, on kovaäänisempi, vitsailija yms. se ei haittaa koska se on oikeasti ihan viihdyttävää katsottavaa. Jos ihminen on aito ja sen näkee että se nauttii työstään, sen videoita voi kattoa mielihyvin. Markin videoita katsoessa tulee oikeasti paha olo koska sen näkee miten pakotettua sen videot on. En ilkeile kun sanon että sen pitäs vaihtaa alaa.
Samaa mieltä oon kyllä silti sun kanssa tuosta että äänen perusteella valittisin Markin. Se ois kyllä tuhannesti parempi esimerkiksi ääninäytteliduunissa.

Sen tajuan että miksi niitä klikkauksia niiden videoihin tulee (koska uusimmat pelit, clickbait -otsikot), mutta sitä en tiiä että miten ihmiset niistä voi oikeesti nauttia. Joidenkin mielestä se on oikeesti hauskaa ku jotkut kiljuu ihan kauheesti. Miten se on saatana hauskaa ku se käy korviin :D

Markiplier on kyllä minusta ärsyttävämpi esiintymisellään kuin myös ääneltään. Kaveri tuon videoita aikoinaan ja aika ajoin näyttää mutta ei juuri inspaa. Itse pidän enemmän sarkastisesta, kuivasta ja mustasta huumorista.

Esimerkiksi pelinä Minecraft ei pahemmin innosta mutta aikoinaan tuli seurattua hyvien juttujen takia Yogscastin Shadow of Israphelia, joka harmittavasti jäi kesken. Ei sillä että tässäkään tuota mainitsemaani huumorityyppiä olisi mutta vähän vähemmän sitä turhaa huutamista eikä katkoeditointia ollenkaan.

Pewdiepieta tuli katsottua Dark Soulsien osalta, ihan pelin ja sen takia että näki miten samat hommat meni häneltä. Ja jotenkin niissä videoissa ei se esitystyyli sun muu "ragetus" (jne.) ärsyttänyt. Ei kyllä muutenkaan tyypin videot erityisemmin herätä ärsytystä. Ihan ok kamaa vaikka sama kaava joka videossa voikin alkaa väsyttää.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

MIEHET ja MIEHENMIELISET nyt apua saatana. Pitäs keksiä joku hieno lahja avopuolisolle, jolla on synttärit muutaman viikon sisään. Minkälaisia lahjoja arvostatte (jos jätetään nyt häröt jutut pois)?

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

MIEHET ja MIEHENMIELISET nyt apua saatana. Pitäs keksiä joku hieno lahja avopuolisolle, jolla on synttärit muutaman viikon sisään. Minkälaisia lahjoja arvostatte (jos jätetään nyt häröt jutut pois)?

Yleisesti kokemusperäiset lahjat voivat olla hyviä. Eli illallinen paremmassa ravintolassa, hieronta, kylpyläsetti, laser quest yms. on ns. turvallinen valinta ainakin meikämannelle. Irtaimen kanssa on sitten hyvä jo tietää intresseistä enemmän. Mistä hän tykkää / on kiinnostunut?

Olisi aika hyvä kysymys! Minkä kokoinen oltava profiilikuvan tänne ja minkä kokoinen tiedosto? Miksi oltava noin mini tiedosto?

Olen nyt pitänyt hieman lomaa pelaamisesta. Jossain vaiheessa homma alkoi mennä pakonomaiseksi ja vaikutti muunmuassa unirytmeihini. Päätinkin käyttää aikaa kaikeen siihen, mistä olen jäänyt paitsi, kuten kitaransoittoon. En ole ikinä treenannut soittoa näin systemaattisesti. Kiitos kuuluu Youtubelle ja muille nettisivuille. Harmi, että tällaista materiaalia ei ollut saatavilla, silloin kun ensi kerran aloin kitaran kanssa räpeltämään. Silloin kiusasin äitiäni hinkkaamalla Metallican balladeja, kunnes äiti osti korvasuojaimet. En silti oppinut soittamaan kuin keskinkertaisesti hyvin kapea-alaista materiaalia. Mutta mä oon sitä mieltä, kaiken voi oppia, jos haluaa.

Lainaus käyttäjältä Qvistus

Olen nyt pitänyt hieman lomaa pelaamisesta. Jossain vaiheessa homma alkoi mennä pakonomaiseksi ja vaikutti muunmuassa unirytmeihini. Päätinkin käyttää aikaa kaikeen siihen, mistä olen jäänyt paitsi, kuten kitaransoittoon. En ole ikinä treenannut soittoa näin systemaattisesti. Kiitos kuuluu Youtubelle ja muille nettisivuille. Harmi, että tällaista materiaalia ei ollut saatavilla, silloin kun ensi kerran aloin kitaran kanssa räpeltämään. Silloin kiusasin äitiäni hinkkaamalla Metallican balladeja, kunnes äiti osti korvasuojaimet. En silti oppinut soittamaan kuin keskinkertaisesti hyvin kapea-alaista materiaalia. Mutta mä oon sitä mieltä, kaiken voi oppia, jos haluaa.

Komppaan tätä. Saatuani noin nelisen vuotta sitten viimein oman sähköpianon, missä on kunnollinen kosketinvaste ja äänenlaatu, olen saanut soiteltua kaikessa rauhassa omassa kämpässä kuulokkeet päässä. Opiskelun ohella vakiintunut harjoittelu on ruvennut kerryttämään taitotasoa aivan eri tavalla, kuin silloin teini- ja lapsuusvuosina, kun homma ei edes niin paljoa kiinnostanut.

Hieman sitä opastusta tässä vaiheessa kaipaa, varsinkin kun tuo teoria on itsellä jäänyt niin reikäiseksi. Toisaalta kun ymmärtää, miten duuri- ja molliasteikko muodostetaan, on jo hyvin vankalla pohjalla perusteissa. Olisi silti mukavaa lueskella jostain, ihan vaikka suomeksi (vaihteeksi), jotain edistynyttä teoriaa tms.

Saapa nähdä, kirjastostahan tuollaisia kirjoja löytyy pilvin pimein, mutta ehkä tässä pitää jossain vaiheessa ihan jotain hankintoja tehdä.

Onko kenelläkään muulla täällä ajanjaksoja jolloin pelaaminen ei kiinnosta sitten yhtään...? Noh, itsellä on sellainen meneillään, viimeksi oikein uppouduin ja pelasin Fallout 4:sta sen 70h, ja se oli kevä