Nintendo Switch / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Itselle tuossa listassa kiinnostaisi jokainen peli todella paljon ja menisi ostoon kaikki.Olisi kyllä Nintendopelurille tosi kova E3 messu tuolla menulla.

Puolistakaan peleistä ei tiedetä mitään, mutta "ostoon menisi" :D Nintendolla on kyllä kovimmat fanit, se voidaan todeta aina uudestaan ja uudestaan :)

Luigi's Mansion 3 herättäisi mielenkiintoa. Kyrsi kun toinen osa tuli vain 3DS:lle.

Monethan noista taitaa olla jo julkistettu, joten sinänsä ei olisi edes yllätyksiä. Bayonetta 3 on edelleen kovin juttu ja aivan varmasti tulee jotain E3:ssa ja sitä odotetaan. MP4 on myös varma esiintyminen. New IP Horror Game (Retro Studios) on mielenkiintoinen tapaus. Tosin todennäköisimmin se olisi FPA kauhua, joka ei meikää kyllä kiinnosta. Mutta Hack'n Slash kauhua... se olisikin jo eri juttu.

Varsin uskottava lista. Retrolta ei ole tullut mitään vähään aikaan, joten jotain varmaan kerrotaan ja miksi ei voisi olla tuollainenkin tulossa. Muut on lähes itsestään selviä juttuja ja Luigi's Mansion 3 yllätyksenä päälle. Voi siis hyvinkin pitää paikkansa. Kid Icarusta salaa toivoin vieläkin...

Johtuisiko kenties siittä nuo ostoon menot että kaiken mieluiten pelaa Nintendo sarjoja ja yleensä ne on timanttista laatua.Toki itsekkin otan aina selvää pelistä ennen kuin sen ostan ,enkä huonoa peliä tule hankkimaan automaattisesti pelkän nimen vuoksi.Ai niin sitten pitää vielä että Nintendon pelit saavat paremmat hehkutukset koska ne on Nipapelejä,vai miten se oli :-D On se vaan niin hauskaa että joku meinaa ostaa Nimtendon uusimmalle konsolille pidettyjen sarjojen jatko-osat.Joku kumma on siis ostanut Nintendon konsolin Nintendon pelien vuoksi,mitä ihmettä!?!Onneksi muiden konsolien ostajat eivät osta konsoleita suosittujen sarjojen vuoksi vaan jostain ihan muusta mystisestä syystä!? Fanipoikien tasosta en osaa sanoa mutta ainakin joskus sivusta seuranneena konsolisotaketjuja lukiessa kovimmat ääripääfanit on olleet joitain muita kuin Nintendon faneja.Luokittelen itseni Nintendopeluriksi enkä äärifanaatikoksi joka käy joka puolella vakuuttelemassa oman merkin parhautta samalla kun haukkuu toisella tyylillä/laitteella pelaavat lyttyyn.Joo eiköhän tämä riitä osaltani ettei mene liian vakavaksi tämäkin leppoisa harrastus.

Kyllä minä ainakin katson jokaisen pelin aina erikseen, ihan sama mitä laatu aiemmin on ollut.

Ei se mikään ihme olisi jos jatko-osa jostain maailman parhaastakin pelistä olisikin huono tai sitten ei vain kiinnostaisi henkilökohtaisesti esim. joidenkin muutosten takia. Eli sen kautta voi ihan loogisesti sanoa että on vähän typerää tiputella tavaraa ostoslistoille siinä vaiheessa kun niistä ei mitään kunnollista tiedä.

Yksi esimerkki omalta kohdaltani: jätin Castlevania 2:n ostamatta vaikka tykkäsin kovasti ykkösestä. Ostin myöhemmin jatko-osan alesta ja olin tyytyväinen etten maksanut enempää, sillä peli jäi kesken - ei kiinnostanut. Jos olisin vain mennyt nimen ja aiemman osan hyvyyden perusteella niin pieleen olisi kallis peliostos mennyt. Itsellä jopa oli hype jatko-osasta mutta onneksi maltoin mieleni.

Toki sen ymmärtää että nyt täällä kyseessä lienee tilanne, jossa oletetaan peli sellaiseksi että se on ostettavan arvoinen ja eihän nämä "ostoslistalle menee"-jutut taida mitään 100% varmoja kuitenkaan kenelläkään olla. Tai jos on, niin kannattaa ehkä vähän tarkistella kulutuskäytäntöjään. Ehkä minäkin sen kautta ymmärrän miksi joku iPhone X on parempi kuin 9 tai joku Samsungin yksi numeroa isompi sen verran parempi että kukkarosta laskee satasia tiskiin. Huono vertaus toki sen kautta että puhelimissa on yleensä, toivottavasti, jotain ihan oikeita muutoksia mallien välillä. Eri asia kuinka isoja ja merkittäviä kenellekin.

Itsehän voin tässä taas olla oikeassa, sekä muutenkin paras, kaikkitietävä sun muuta, ja muistuttaa, miten itse laitoin "ostoslistalle" vain jo tutun pelin (Skyward Sword) sekä kerroin kiinnostukseni parista muusta. Itse asiassa uskon myös että Metroid ja Yoshi on varmasti hyviä pelejä mutta silti tarvitsen vielä jotain ennen kuin alan edes miettiä mitään ostoslistoja. Ja jos joku nyt näkee tässä saivartelun paikan, niin joo, Skyward Swordikin voi olla paska remake/porttaus/remaster. Siksipä meikäläisen ostoslista onkin jatkuvasti muuttuva. Sieltä lähtee herkästi kamaa pois jos mieli muuttuu.

Olisikohan tuo Skyward Sword HD se peli josta Oot 3DS:n kehittäjä vinkkasi eli Remasteri joka on tehty uudella pelimoottorilla ja jonka nimessä on Legend?!Pelistä saisi kyllä hienon näköisen HD:lla sillä art style oli kohillaan
Itse pidin kyllä paljon kyseisestä pelistä vaikka sen isoin heikkous olikin tyhjä ulkomaailma.Tarina,ohjaus ja Dungeonit olivat taasen hyviä.

Xenoblade chronicles 2 uutisia: KLIK
New game+, easy vaikeustaso ja mahdollisuus skipata core kristallien avaamis animaatio tulossa viikon päästä uuden päivityksen mukana.

JES!! Eilen kattelin varmaan tunnin ajan cutsenejä ja harmistelin kun pelistä puuttuu kokonaan New game+ muoto, kun ei sitä nyt ihan uusiks samanlaisena alusta viittis vetästä. Mahtavaa! (ei muuten edes tunti riitä koska tuli verrattua ääninäyttelyä japskin ja englannin väliltä. Pari videota söi jo yhteensä sen +40min)

Mitä tulee tuohon E3 listaan, niin ei ole ikinä tullu samanlaista listaa eteen missä olis yhtä montaa kiinnostavaa peliä.
Itseasiassa Warioware ja uus IP kauhupeli on ainoita jotka ei sykähdytä. Toki uus IP kiinnostaa aina, mutta paha innostua kun ei tiedä muuta kuin genren. Muuten lista on sellanen että aika todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin noista tulee vähintään 8 hankittua. Tekis mieli sanoa, että kaikki 12, mutta yritän edes olla realistinen.

Uskon, että Retron peli on uusi IP. Retron viimeinen peli, joka oli Donkey Kong: Tropical Freeze, tuli ulos aikalailla tasan neljä vuotta sitten. Jos ajatellaan, että pelin kehityksen loppuajasta suunnittelijat aloittavat uuden projektin pohjustuksen, joten Retron uusi peli on ollut jo neljä ja puoli vuotta kehityksen alla. Jos se olisi jatko-osa jollekin, niin ens usko, että tässä olisi näin pitkään mennyt ilman minkäänlaisia julkistuksia. Jos Retro olisi tuolloin alkanut tekemään Metroid Prime 4:sta tai uutta Donkey Kongia, niin se olisi varmaan ollut ulkona jo tovin. Uuden IP:n tuomat haasteet venyttävät jokatapauksessa uuden kehitystä ja siltä tämä nyt alkaa näyttämään. Kaiken lisäksi neljästä viiteen vuotta sitten väitökset siitä, että "Nintendo kierrättää vain vanhaa eikä tee uusia pelisarjoja" olivat kuumimmillan. Mutta aika sen kertonee, ja uskon, että viimeistään kesällä teidämme mitä sieltä on tulossa ja uskon, että loppuvuonna pääsemme nauttimaan Retron uusimmasta teoksesta.

Osaako kukaan kertoa, milloin seuraava direct on tai miten usein niitä yleensä pidetään?

Kaipaan sitä samaa fiilistä kuin tammikuussa, kun tulee iloisia yllätyksiä ja pääsee hypettämään. En ole ostanut Switchillekään yhtään peliä sitten Skyrimin.

Ymmärtääkseni nuo Directit tulee vähän miten sattuu ja kukaan maallikko niistä harvemmin tietää paljon etukäteen. Itsekään en ole ostanut kuin konsolin kera Mario Odysseyn ja sen jälkeen Mario + Rabbidsin. Tosin Zelda on vielä ostoslistalla mutta kun ei ole tuota Rabbidsiakaan ehtinyt pelata läpi muiden (konsolien) pelitulvan takia.

Huomenna muuten tulee ilmoitus, että Nintendo julkaisee Zeldasta goty-version.

Ai, mistäkö tämä tieto? Siitä että ostin vihdoin tuon kyseisen pelin ja usein käy niin, että se on heti sen jälkeen joko alennuksessa tai siitä tulee jokin parempi versio myyntiin.

Jotta ei mene hirveästi sivupoluille tämä minun huumorini, niin kuinka paljon Nintendo yleensä tekee mitään paketointeja peleilleen? Lisäreitähän ei käsittääkseni edes ole kauhean kauaa tai paljoa Nintendon alustoilla ollut, joten sekin tietenkin rajoittaa niiden määrää. Huryle Warriorsista nyt ainakin oli jokin tulossa ja joku muukin oli, jota en nyt muista.

Mietin vain kun tuo Zeldan hankinta meni nyt näinkin pitkälle että olisiko siitä ollut jotain mahdollisuutta saada kokonaisempaa pakettia kerralla. Jos on tulossa niin varmaan vuoden sisällä kuuluu, kun ei kai siitä toisesta lisäristä kauhean kauaa tainnut nyt olla?

Bayonetta 4 on jo suunnitteilla..

...ainakin Hideki Kamiyan mielessä. Olkoon vihjailua tai mitä tahansa, mutta tämän perusteella voisi helposti olettaa, että Bayonetta 3:n kehitys alkaa olemaan loppusuoralla. Samaa puhui myös Bayonetta 2:n julkaisun alla, että kolmoseen on jo paljon ideoita. Toki julkistukseen menikin siitä sitten kolmisen vuotta.

Ei ole epäilystäkään, etteikö tuo tuleva Bayonetta 3 olisi sarjansa myydyin. Olen niinkin optimistinen, että jo julkaisuviikollaan ohittaa myynneissä aiempien versioiden kokonaismyynnit. Yksittäisillä alustoilla laskettuna. Bayonetta 1:n lukema on jo vissiin kohtuullinen, kun lasketaan myynnit yhteen kaikilta alustoilta. Pelihän on julkaistu Xbox 360:lle, PS3:lle, Wii U:lle, PC:lle ja viimeisimpänä Switchille TÄNÄÄN!

E: Kiinnostavaa muuten nähdä, kuinka monta kopsua Switchille päätyy Bayonetta 1-2:sta tässä julkaisun tuntumassa.

Mä veikkaan että Bayonetta 1 tulee myymään Switchillä enemmän kuin 2, koska julkaistaan sen verran lähellä toisiaan. Ykköstä tulee ostamaan varmasti monet pelaajat joille sarja ei ole entuudestaan tuttu, ja osa tulee toteamaan ettei peli ole heitä varten. Täten jää B2 ostamatta.

B3 varmasti tulee myymään enemmän kuin B2 myi Wii U:lla, mutta myykö B2 Switchillä enemmän kuin mitä myi Wii U:lla...

EDIT: Mikäli joku muukin odotti Xenoblade chronicles 2:lle täksi viikoksi luvattua patchiä New game+:n kanssa, niin sen julkaisu siirtyy maaliskuulle.

Nintendon mukaan JOKAISEN IHMISEN tulisi omistaa Switch.

Oikein! Tuo edustaa sitä ajattelutapaa, jota olen itsekin tuonut täällä esiin. Kuulostaa erittäin hienolta, että Switchin elinkaari tulee olemaan paljon pitempi kuin minkään aiemman konsolin.

Ainakin Nintendolla switchillä on sen verran paljon laadullista pelattava verrattuna Xbox one ja PlayStation 4 julkaisu aikoihin, kun siihen on jo tullut sen verran paljon laadullista pelejä jotka ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton. Se osoittaa kuinka helppoa sille tehdä laadullista pelejä, vaikka onkin tehoton kuin muut pelikonsolit jotka käyttävät siitä tehokasta AMD merkistä sirua. Se on varmistettu tietoa.

Edi: Tämä on AMD ja Nvidian merkisen sirujen välinen kilpailu siitä kuka tekee helposti optimoitun peleihin ja tehokkaamman sirun pelikonsoleihin.

Olen oppinut sen verran. Jos on tehokas näytönohjain tai joku muu komponentit niin se ei tarkoita välttämättä optimointia peleihin vaan on vaikea tehdä sille komponentille pelejä niin on käymässä Xbox one S:lle.

Kyllä on taas niin "fanipojan" tekstiä että. Ymmärrän mitä yrität kömpelöllä kirjoituksella muka selittää. Sanonpa vain että pelejä ei ole sen helpompi tehdä ja "optimoida" Nvidian sirulle kuin Amd:n sirullekkaan. Tuo väite on omaa mielikuvitustasi. Ja mitä sanot Xbox S konsolista on silkkaa skeidaa, pelit on sille aivan yhtä helppo/vaikea tehdä kuin muillekkin alustoille, jos ei helpompikin johten Xboxin käyttöjärjestelmästä joka on muunneltu Windows 10. Yleensäkin väitteesi ovat vain luuloja, väärin ymmärrettyä tietoa ja mielikuvitustasi. Jospa jakaisit näitä "tietoiskujasi" vähän enemmän aiheisiin perehdyttyäsi, nyt ne ovat lähinnä naurettavia ja virheellisiä pikkupojan sepityksiä.

Linux + Switch

"Code execution is all the rage these days, but can your Switch do *this*? ;-)"
https://twitter.com/fail0verflow/status/964954316892119040

Huhuja taas liikkeellä, että Super Smash Brossi tulossa Switchille, ja julkaisu olisi tänä vuonna. No ei tuo nyt mikään ihme ole, että viimeistään E3-messuilla sen julkistavat. Huhut kuitenkin kertovat, että peli saattaa olla enemmän, kuin pelkkä porttaus. Mahdollisesti uusi osa. Uskoisin että ennemminkin kyseessä olisi Deluxe Edition -tyyppinen ratkaisu, jossa on kaikki sisältö Wii U ja 3DS -versioista, sekä lisäksi uutta sisältöä.

Muita huhuttuja pelejä lähiaikoina ollut ainakin Fortnite ja Diablo 3. Lisäksi Panic Buttonilla on työn alla ilmeisesti useampikin peli Switchille, ja porttauksista puhuttaneen, sillä pulju on tehnyt Rocket Leaguen ja Doomin Switch-versiot, jonka lisäksi työn alla on Wolfenstein 2: The New Colossus.

Jotkut pitäneet Switchin alkuvuotta hiljaisena pelijulkaisujen osalta, mutta onhan niitä valunut/tulossa (ennen E3-messuja ilmestyvät huomioiden) kohtuullinen satsi:

Bayonetta 1 + 2
Payday 2
Celeste
Dragon Quest Builders
LABO
Layers of Fear: Legacy
Kirby: Star Allies
Fe
Mario Tennis Aces
Street Fighter 30th Anniversary Edition
Hollow
Hyrule Warriors: Definitive Edition
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Dark Souls: Remastered
Fear Effect Sedna
Attack of Titan 2
Pac-Man: Championship Edition 2 Plus
Mega Man Legacy Collection 1+2
Darkest Dungeon
Lost Sphear
Never Stop Sneakin'
Dandara
The Escapists 2
Owlboy
Night in the Woods

...ja paljon muita!

Mutta ei pelejä? Aika suppea pelimaku kyllä, jos ei näe kokonaisuutta. Ei millään pahalla Jay-Con HeinZ, ymmärrän kantasi.. ;)

Kyllä noilla kiinnostus saadaan Nintendoa kohtaan pysymään, vaikka ei nyt (ainakaan vielä) mitään Megatonneja ole alkuvuoden julkaisulistalla.. Jollei Laboa lasketa! :D

E: Listaa täydennetty..

Vaikka itse Switchistäni tykkäänkin, niin kyllä tuosta Mikanesin listasta huomaa mistä kenkä puristaa. Bayonettat, Payday 2, Layers of Fear, Dark Souls ja Mega Manit menee heittämällä "vanhat porttaukset" listalle. Samoin Hyrule Warriors ja Donkey Kong.

Itse olen Xenobladen jälkeen ostanut Switchille (muutaman indie pelin lisäksi) Doomin ja Bayonettat (Bayot siitäkin huolimatta että pelasin ne Wii U:lla).

Olisi kiva saada jossain vaiheessa pelikuvaa tulevasta Fire Emblemistä, se nimittäin kiinnostaa itseä kovasti.

Minusta tuo lista vain vahvistaa pointtini :)

Ymmärrän pointtinne, koska tämän vuoden ekalla puoliskolla tulee vain muutama uusi Nintendon oma julkaisu, eikä myöskään montaa kolmansien osapuolien uutuutta. Tartuinkin lähinnä tuolla toisessa ketjussa olleeseen väitteeseen, että tarjonta olisi Wii U:mainen. Ei nyt sentään, koska vaikka Wii U:lle noita indie-pelejä saapuikin jonkin verran, niin ei kuitenkaan niin paljon kuin Switchille jo näin alkuvaiheessa. Ja laadultaankin ovat nyt keskimäärin parempia.

Vielä sellainen pointti, että ollaan kuitenkin vasta helmikuun lopussa, niin on vielä hyvä mahdollisuus siihen, että muutama yllätysnopea julkaisu ilmestyy vielä kevään kuluessa. Mietin vain, miten kova julkaisulista kilpailijoilla (Xbone & PS4) on keväälle, mikäli Switchin tarjonta on tyyliin ei mitään!? Samoja indyja niillekin saapuu ja joku hikinen FarCry 5, mutta löytyykö kuinka paljon muita isomman luokan tekeleitä? (en ole niin seurannut niitä, koska Nipassa on kylliksi jo purtavaa ollut)

WiiU:maisella tarkoitan juurikin uutuuksien vähyyttä ja sitä, että pelit ovat pidemmälti porttauksia WiiU:lta. Indiepelejä toki tulee, mutta en vain näe niitä system sellerinä. Vain muutama indie on yltänyt jonkinlaiseen system seller statukseen ikinä ja niitäkään ei voi verrata konsoleiden "oikeisiin" system sellereihin.

PS4 ja X1 on eri juttu, koska nämä ovat olleet markkinoilla jo vuosia ja pelejä löytyy. Näissä tapauksissa monet potentiaaliset uudet ostajat odottavat enemmän hinnan alennuksia kuin uusia pelejä. Toki pelit voivat aina tuoda piikkiä konsolin menestykseen, mutta esim. PS4 on myynyt lähemmäs 80milj. kpl. niin se on aivan eri tilanteessa kuin NS.

Suurin osa tuon listan jollain tapaa kiinnostavista teoksista on tosiaan tulossa olevia pelejä, joten eivät ne mitenkään toimi argumenttina väitteelle Nintendon hiljaisesta alkuvuodesta. Tai siis itse siis tulkitsen sen "alkuvuoden" aikana, joka on eletty eikä joka on tulossa. Tosin ehkä tulkintani vain yksinkertaisesti on väärä.

Itse henk. koht. odottelen eniten Tropical Freezeä mutta muuten on aika laimeaa tai sellaista, että ostaa kun jaksaa. Tosin kuten tuolla mainittiin niin ei noilla muillakaan alustoilla nyt alkuvuonna mitään kauhean erikoista ole. Itsellä Far Cry 5 ennakkotilauksessa mutta vain sen takia että sai vajaan 40 euron hintaan tilattua. Muuten ei olisi ollut mitään kiirettä tai tarvetta vielä hankkia.

Minulle ei ole edes ongelma jos pelejä ei kauheasti ole. Kun pelaa kolmella alustalla niin aina on jotain jonossa vaikka jossain hiljaisempaa olisikin. Ja sen lisäksi tiedostan että Switchinkin hiljaisuus on niin kovasti subjektiivinen homma. Itse esimerkiksi toivotan Wii U porttaukset tervetulleiksi mutta jos ne olisi pelattu niin asia olisi täysin eri.

Viime yönä, kun uni ei meinannut tulla, niin aloin ajattelemaan, että millä aikavälillä Smash Brossit on julkaistu sitten uuden konsolin julkaisun. Wii julkaistiin loppuvuodesta 2006, Brawl tuli kesällä 2008 (Japanissa jo tammikuussa 2008). Wii U julkaistiin loppuvuodesta 2012 ja Smash Bros. tuli syksyllä 2014. Tästä voimme laskea, että viime sukupolville Smash Bros.-sarjan pelit on ilmestyny aina yhdestä kahden vuoden jälkeen konsolin julkaisun. Eli oletan, että Switch saa oman Smash Brossinsa loppuvuonna, juuri niin kuin huhuttu on. Toisaalta Smash Brossien kehityssyklit on kestäny yleensä noin kuusi vuotta, ja viimeisestä tulisi tulevana syksynä vain neljä. Toisaalta olis myös järkevintä julkaissa tuleva Smash Bros. jouluksi, koska jonkun pelisarjan on periaatteessa pakko todellakin myydä konsoleita, mikäli Swtichin myyntivauhtia meinaavat pitää yllä. Zelda, Mario, tai Mario Kart se ei tule olemaan. Pokémon ehkä voisiki, mutta en usko, että se tulee vielä tänä vuonna, loppuvuodesta 2019 todennäköisemmin.

Smashiin en usko tälle vuodelle, koska siitä ei ole suurempia puhuttu vielä. Totta kai se on tulossa, mutta ensin sieltä tulee joka tapauksessa MP4. Riippuu oikeastaan paljon siitä koska Smash tulee. Jos MP4 tulee alkusyksystä, Smash voisi hyvinkin tulla loppu vuodeksi. Mutta uskoisin että MP4 tulee vasta lähempänä loppuvuotta, niin en usko että Smash tänä vuonna vielä pääsee hyllyyn.

Itseasiassa olen alkanut miettimään, että Nintendo vetää tämän vuoden pitkälti näillä mitä on jo ilmoitettu. Kirby, Yoshi, Fire Emblem, MP4 ja remaket. Pokemoninkin tulo tälle vuodelle on alkanu epäilyttämään hiukan, kun siitä ei ole vieläkään kerrottu mitään. Korkeintaan joulumarkkinoille, mutta en yllättyisi jos menisi yli.
Lopput vuodesta nojataan 3rd ja 2nd partyhin. Ja ei sillä, voihan tämäkin toimia. Tällä hetkellä on tulossa kuitenkin Bayonetta 3 No More Heroes, Dark Souls (vaikkakin remake), Shin Megami Tensei (ehkä) ja Dragon Questin uusin. Kovista nimistä. Vaikka toki vieläkin tarvitaan lisää julkaisuja. Nintendo veti niin ryminällä viime vuoden, että nyt ilmassa tuntuu olevan pientä akkujen latailua.

Vaikka ei sillä, tämä on todennäköisimmin vuosi jona itse ostaa NS:n. Octopath Travellerin tai viimeistään Bayonetta 3 julkaisun aikoihin.

Kerpeleen verkkis, kun laittoivat Dark Souls Remasterin sellaiseen hintaan, että olihan tuo laitettava ennakkotilaukseen. Ei ollut aikomustakaan julkaisussa ostaa, kun ajattelin että varmaan on Switch-versio sen 50-60 €. Mutta tosiaan hintana 32.90 €, niin eipä pystynyt vastustamaan, etenkin kun pelisarja on itselle uusi tuttavuus.

Perhana. Silloin kun tuo Remaster julkistettiin niin olin sitä mieltä etten enää nykyisillä pelitulvilla jaksa/ehdi pelailla kolmannella alustalla samaa peliä mutta tosiaan vähän yli 30 euroa on halpa Switch-peliksi. Pakko ostaa vaikka sitten kaappiin homehtumaan jos ei muuta. Tai no, eihän tuo ole kuin ennakkovaraus kun voi vasta noudettaessa maksaa. Pitää sitten katsella hakeeko vai ei. Oikeastaan eniten kiinni siitä, että miten tuo on saatu pyörimään Switchillä. Jos yhtään pelattavassa muodossa niin tuolla hinnalla melko varmasti pelin haen.

Mukava hinta! Olisin ostanut joka tapauksessa, mutta hyvä näin. Toukokuu onkin kelpo aikaa Switchin omistajille, sillä silloin ilmestyvät myös Donkey Kong Country: Tropical Freeze ja ilmeisesti Tennis World Tour.

Jaha, en muistanutkaan että Tropical Freeze tulee samassa kuussa. Täytyy sekin napata melkein samalla mukaan.

Enpä nyt tiedä. Yli 30 euroa ekasta Dark Soulsista on kyllä aika hapokas, mutta saahan sen sitten paskalle mukaan. Donkey Kong Country: Tropical Freeze julkaistiin joskus 2014? Itsellä ollut peli hyllyssä jo ainakin pari vuotta. Tennis World Tour vaikuttaa mielenkiintoiselta, vihdoinkin tennistä ilman Mariota tai muuta söpöilyä ja lapsille suunnattaua sisältöä. En ole vielä päättänyt ostanko pc:lle vai PS4:lle. Kyllä se nyt vaan niin menee, että Switch on meikäläiselle puhtaasti yksinoikeuspelimasiina. En aio edes ostaa pelejä mitkä on portattu Wii U:lta, koska minulla on ne jo eikä ne ole tuntuvasti parempia Switchillä.

Paljon onneeaa vaan, paljon onneeaa vaan, paljoooon onneeeeaaa Nintento Vitsii, paljooon onneeaa vaaaan!!! Kyllä näin on näppylät, tänään tuli kuluneeksi JO tasan vuosi siitä, kun Nintendo Switch julkaistiin maailmanlaajuisesti. Ollut kyllä yksi parhaista (ellei jopa paras) konsolijulkaisun aloitusvuosi.

Mites jengi aikoo juhlistaa? Vetäis vaikka itse naamat tämän kunniaksi! Ei vaiskaan, jos vaikka Bayonettan pelaisi loppuun, niin pääsisi jatko-osan kimppuun. Jotain Nintendon itse kehittämää peliä pitää myös tovi vääntää.. Varmaan kääntyy Mario Odysseyn suuntaan, koska kuiden keräys on vielä pahasti vaiheessa. Toisaalta taas Zelda BotW täyttää myös vuoden, joten tutkimusretkikin voisi olla paikallaan.

DrunkED: Toki nuo Bayonettat ovat sen verran happoisia pelejä, että ihan hyvin sopisi tilanteeseen, vaikka pienissä siivuissa vetelisikin menemään.. :D

Noin 30 euroa ei ole todellakaan hapokasta. :)

Hmm... Eli tosiaan kun tuo Tropical Freeze ja Dark Souls Remastered tulevat samassa kuussa. Tuli sitten mieleen että kun molemmat kiinnostavat, että ostaisin tosiaan molemmat. Mutta sitten tuli mieleen se, mistä pari kertaa olen maininnut: Nintendon hinnat.

Dark Soulsin saa tosiaan halvalla Switch(eli Nintendo-konsolin)-peliksi mutta mitä tässä katselin DK:TF:n hintoja, niin ne on sitä normaalia 60 euroa, niin kuin kaikista uusista peleistä. Vasta tullut Shadow of the Colossus remake maksoi 35 euroa. Dark Souls Remastered on ainakin yhdestä kaupasta saatavilla tuolla ~30 eurolla. MUTTA niinpähän vain jälleen on, että kun pelissä on Nintendo mukana, on hinta täydet 60 euroa.

Usein Nintendo-pelurit puolustelee tuota ties millä ja mm. haukkuu meitä muita kitupiikeiksi kun ei makseta laadusta (ja ties mitä) mutta eikös tässä ole vallan mainio esimerkki siitä, että nuo ylihinnat on olemassa? Vai eikö SotC tai DS ole laatua? (ei ole "Nintendo-laatua"?).

Molemmat jo vuosia sitten julkaistuja pelejä, jotka nyt lähinnä portataan Switchille. Itse uskon että tuossa Dark Soulsissa saattaa jopa olla enemmän tekemistä kuin Tropical Freezessä. Mutta ai niin, silläkään työn mahdollisella määrällä ei ole mitään merkitystä, sillä sekin tuli jossain keskustelussa aikoinaan "selväksi".

Mitäkö tällä haluan sanoa? No en paljoa, lähinnä harmittaa että pyydetään kaikesta sitä ekstraa Applen tapaan. Applea ei ole sentään tarvinnut tukea mutta Nintendon pelejä pelatakseen on pakko. On vähän ikävää että yksi valmistaja pitää itseään muka niin paljon parempana että on ok pistää vähän reilumpia taksoja kehiin. Tosin eihän se ole tyhmä joka pyytää, kuten sanotaan.

Tiedän että tähän tulee taas melko varmasti ikävän puoleisia argumentteja minun köyhyydestäni, kitsaudesta sun muusta mutta olisiko liikaa vaadittu että tuosta pystyttäisiin keskustelemaan joten kuten asiallisesti? Jos siis edes on aihetta keskustella, sillä en minä ainakaan keksi mitään oikeaa syytä miksi yhdellä valmistajalla vain niin usein maksaa samat asiat enemmän kuin toisella.

Se mikä tropical freezen hinnoittelussa on vielä typerämpää on se, että se maksoi WiiU:lle tullessaan 49e. Jenkeissäkin se oli 50$ kun switch porttaus on 60$.

Siis eihän Nintendon peleissäkään ole sen ihmeemmin mitään ylihintaa, kuin minkään muunkaan kehittäjän peleissä, kun uusista julkaisuista puhutaan. Hinnat toki pysyvät "normaaleina", usein siihenkin asti, kunnes tulee joku select-julkaisu tai vastaava.

Mutta porttausten kohdalla en kyllä lähde puolustelemaan hinnoittelua. Wii U:lla nuo pelit olivat usein muutenkin lähtökohtaisesti halvempia, mutta tähän lienee vaikuttanut myös maahantuojan hinnoittelu. Käsittääkseni hintataso hieman pompsahti ylöspäin, kun AMO vaihtui Bergsalaan.

Bergsala on ahne paska maahantuojana (SNES classic 169€ WTF?! O_o ), mutta NS:n DKC on kai muissakin maissa saman hintainen. Eli "Nintendo-lisä" on kyseessä. WiiU:n peleissä tuo näkyi vanhemmissa peleissä. Uudet oli ihan jees 49€ hinnassa usein, mutta siinä se hinta sitte pysykin. Kolmella kympillä näitä harvemmin lähti...

SNES Classicin saa tosin 119 €:n hintaan, jos Prismaan eksyy. Tuo hinta ollut julkaisusta asti, vaikkakin pitkään oli "eioota" myynnissä. Nyt taas notkunut hyllyissä. Tosin vastapainona samaisessa marketissa myös "shokkihintoja", kuten Bomberman R Switchille 69.95 €.. :D

Totta turiset, että Wii U:n alkuaikoina oli vielä ihan jees hinnat, koska nuo 1st Party -uutuusjulkaisut olivat tosiaan siinä 49 €:n paikkeilla. Usein vieläkin edullisemmin, vähän ostopaikasta riippuen. Ainakin itse muistan, että Pikmin 3 oli julkaisussa (verkkiksessä yllättäen) 36.90 €.

Törmäsin SNES Classiciin Italiassa hintaan 79.99 €, mutta jäi kuitenkin muun ohjelman vuoksi hankkimatta. Jos päädyn joku päivä jälleen Italiaan, pitääpä siinä senoritojen naurattamisen ohella muistaa hankkia yksi SNES Classic.

IMAGE(https://i.imgur.com/G1qi1PI.jpg)

Oletko nähnyt 119€ hintaa muissa prismoissa? Itse vähän jopa metsästin noita hintoja ja julkaisussa en kyllä muista nähneeni missään alle 169€ hintaan, puhumattakaan 119€ hintaa. Prismoja kolusin läpi ainakin 3 vai oliko 4. Suht nopeasti laski citymarketissa 149€ hintaan, mutta muualla oli ainakin tpiseen erään asti pitkään korkealla.

Nyt hinnat alkaa olemaan reilun 100€ tai vähän alle.

Ainakin Oulun Limingantullin Prismasta löytyi tuommoinen 119 €:n mini Snes, mutta nyt Prisman valitse myymälä-osuus väittää, että se ois sieltä väliaikaisesti loppu (joskin Linnanmaalla sitä näyttäis vielä olevan, jos joku Oulun seutuvilla haluaa semmoisen itselleen). Tiedä häntä, miten ajan tasalla toi nettikaupan valvontasysteemi sitten on ja millaisella viiveellä ilmoitukset sinne tulee, mutta ainakin ne antaa jotain osviittaa.

Huomenna olisi taas "Tirektit"! Saa nähä mitä sieltä tulee, varmaan kesän tän kevään ja kesän julkaisuja, E3:n keskittyessä loppuvuoteen sekä myös ensi vuoteen. Toivomuksia, veikkauksia? Switchillehän on vielä monta Wii U:n helmeä tulematta, joten kiva nähdä aijotaanko kaikki vähänkään mielenkiintoisemmat yksinoikeudet kääntää. Star Fox Zero, Captain Toad: Treasure Tracker, Pikmin 3 ja Tokyo Mirage Sessions ovat vielä toistaiseksi ainakin vain Wii U:n yksinoikeushelmiä. Itseltä puuttuu näistä enää viimeksi mainittu ja senkin varmaan jossain välissä hankin, joten minua ei haittaa vaikka kaikki eivät Switchile kääntyisikään. Toivoa kannattaa ja saa aina, joten toivomuslistallani on Pikmin 4 ja uusi F-Zero. Pikmin 4:n tapauksessa Pikmin 3 varmaan kääntyisi myös Switchille.

Kylläpä alkoikin hypettää, mutta pitää pyrkiä pitämään odotukset matalalla, ettei liian korkealta tipu. Ei se vaatisi kuin yhden itseä kiinnostavan julkistuksen, tai jo julkaistun pelin trailerin, niin olisin tyytyväinen Directin antiin. Toisinsanoen Metroid Prime 4 tai Bayonetta 3 jo tiedossa olevista, tai joku uusi IP tai muu ylläri Nintendolta. Kyllä joku 3rd partyiltakin kelpaisi. Sellainen jota en ole pelannut, taikka sitten joku cossoveri tai ekslu. Bandai Namcolla on ainakin tiettävästi pari yksinoikeutta Switchille tekeillä tälle vuodelle.

Jo julkaistun pelin vai jo julkistetun pelin? Kaksi eri asiaa. Anteeksi pilkunviilaaminen. Tosiaan, nyt olis hyvä paikka laittaa Directin viimeiseksi peliksi Retro Studiosin uusi IP! Olkoon se sitten vaikka kauhupeli tai jotain aivan muuta, niin silti uskon, että kuulemme siitä viimeistään E3-messuilla, mutta ehkä jopa huomenna!

EDIT: On muuten Bayonetta 2 myyny rikollisen vähän Japanissa: [NSW] Bayonetta 2 (Nintendo, 02/16/18) – 3,428 (18,403). Suluissa siis kokonaismyynti ja sitä ennen viime viikon myynti. Toivottavasti myy lännessä enemmän, mutta onneksi kolmas osa ei ole mitenkään vaakalaudalla, vaan varmistettu jo.

EDIT2: Kukaan laskenu vielä kuinka monta päivää on kulut Mini Directistä? :D

EDIT3: Nyt kun muokkaamisen vauhtiin päästiin niin antaa mennä vaan! Yhtäkkiä hyppäs mieleen, että entäs jos Retro Studiosin tekeillä oleva, huhuttu kauhupeli oliski jatko-osa? Nimittäin Eternal Darkness 2! Samalla The Legend of Zelda: Twilight Princess HD:n käännöstyön tehnyt australialainen Tantalus voisi kääntää alkuperäisen Eternal Darknessin Switchille!

Lainaus

EDIT: On muuten Bayonetta 2 myyny rikollisen vähän Japanissa: [NSW] Bayonetta 2 (Nintendo, 02/16/18) – 3,428 (18,403).

Tässä taas huomaan, kuinka minulla on rikollisen samankaltainen pelimaku kuin japanilaisilla. Ymmärrän nuo vähäiset myynnit täysin.

Tänään 7.3. Mini Directistä on kulunut 55 päivää.

Eihän Bayonettan huono menestys Japanissa ole mikään erikoinen juttu. Ja tällä ei ole mitään tekemistä itse Bayonettan kanssa. Siellä vain myy tälläiset hack'n slash pelit huonommin kuin muualla maailmassa. Pääsääntöisesti. Sama juttu Devil May Cry ja Ninja Gaiden pelien kanssa. USAssa ja Euroopassa on paremmat myynnit määrällisesti kuin suhteessakin. DMC2 ja PS3:n Bayonetta taitavat olla poikkeukset sääntöön. Suhteessa myivät siis enemmän Japanissa kuin USAssa tai Euroopassa.

Tämänhän Hayarigami luonnollisesti tiesi, Japani asiantuntijana ja kaverina jota ei hack'n slash pelit kiinnosta, mutta muillekkin vaan tiedoksi. Ei mitään ihmeellistä siis.

Tässä muuten huomaa että Japanissakaan NS:ää ei kovin moni muu ole ostanut kuin ne WiiU:n pelaajat vasta. WiiU:lla kun Bayonetta 2 myi helvetin hyvin. 100tkpl kun ensimmäinen Bayonetta myi PS3:lla Japanissa 200tkpl. Ero on huima kun ottaa laitekantojen koot huomioon. NS:n kanta kun on suht samoissa luokissa kuin WiiU:n kanta ja veikkaan että näistä aika monella on WiiU. Vaikka ei sillä, ei vajaan 4milj. laite kannalla hack'n slash peli voi myydä suuria Japanissa.

Ainakin euroopan ja jenkkien Switchin eSopeissa Bayot ovat olleet julkaisustaan saakka siellä listojen kärkisijoilla, mutta tiedä sitten paljon fyysisenä myynyt. Bayo 1 luonnollisesti korkeammalla, koska fyysisen version Bayo 2:sta ostaneet ovat saaneet siihen latauskoodin. Ajan kanssa voivat päästä lähelle Wii U:n myyntejä lännessä, etenkin jos alennukseen tulevat Bayonetta 3:n julkaisun alla.

E: Jossain vaiheessahan uutisoitiin virheellisesti, että Bayonetta 2 olisi ylittänyt miljoonarajan Wii U:lla. Jälkeenpäin ilmoitettiin, että todellisuudessa lukema on jossain 800-850k hujakoilla.

Nintendon televisiolähetyksen Switch-osuus alkoi mielenkiintoisena. Minulle mieluisista peleistä puhuttiin toinen toisensa perään:
- Sushido
- Octopath*
- Dark Souls Remastered
- Mario Tennis Aces
--> Nuo kaikki ostan! (*70% varma)

Myös Okami HD:tä, Crashia ja Little Nightmaresia voin harkita uudelleen nyt, kun ne vihdoin pääsevät konsoleista kätevimmälle.

Valitettavasti loppua kohti pieni pettymyksen tunne valtasi alaa mielestä. Splatoon ei ole kiinnostanut ikänä, ja Super Smash Bros ei ole minulle kaikkein mieluisin pelisarja. Olen vähän niinkuin jo loppuunpalanut siihen sarjaan. Harmittavaa ettei Shin Megami Tenseistä, Fire Emblemistä ja The World Ends With Yousta tullut nyt mitään tietoa. Toivottavasti seuraava Nintendo-direktoraatti tulee jo alkukesästä paljastaen taas uusia juttuja.

Ihan mielenkiintoinen Direct. Ei mitään suuria yllätyksiä tarjonnut, mielenkiintoisia välipalajulkistuksia ennen E3:sia. Lisää käännöksiä, lisää mielenkiintoisia kolmannen osapuolten julkaisuja ja niin kuin aikasemmin taisinkin jo mainita uusi Super Smash Bros. tulee tänä vuonna. Hienoa että ensimmäinen Luigi's Mansion saa uuden mahdollisuuden, sen verran harvinaista herkkua on viimeisen viidentoista vuoden aikana nimittäin ollut. Itsehän ostin Luigi's Mansionin GameCubelle lähes pari vuotta sitten ja pelasin sen toissa kesänä läpi. Captain Toadin käännös ei kyllä ollut mikään yllätys. Joka Directissä tulee uusi Switch-käännös näköjään. Mikä seuraavaksi? Mario Maker? Wonderful 101? Star Fox Zero? Kaksi viimeistä ainakin ansaitsisivat uuden mahdollisuuden.

Wahhahhaa! Perun osittain sanani! Japanissa on ilmeisesti ollut jokin laajempi direktoraatti, jossa on kerrottu myös SaGa: Scarlet Gracen ja etenkin Taiko no Tatsujinin Switch-julkaisuista! Nuo parantavat jonkin verran tunnelmaa.

Jälleen yksi Direct joka on ihan vaan 'meh'. Olen siinä mielessä japanilaisten vastakohta, että Splatoon tai Smash ei erityisemmin kiinnosta. Splatoon ei pätkääkään, Smash "voihan sitä testata ja porukassa pelailla" tasolla. Octopath Travellerin julkaisupäivä oli cool. Vaikka olikin paljon myöhemmin mitä odotin. Olisin veikannut viimeistään E3:n aikaan. Mutta ei sitten.

Myönnän kyllä että Smash oli yllätys. Olisin veikannut ensi vuotta sen osalta.

Hiukan kiristi kun Luigi's Mansion tuleekin 3DS:lle kun toivoin uutta osaa NS:lle. Tuli taas fiilis että 3DS syö edelleen NS:n kehitysresursseja...

Mutta, ei Bayonetta 3:a, ei uutta juttua,... meh.