Pelaaja-lehti 190-191 kesä-heinäkuu -palauteketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaaja-lehti 190-191 kesä-heinäkuu -palauteketju

Aurinkoista kesää kaikille. Pelaajan ensimmäinen kesän tuplanumero ilmestyy tällä viikolla ja on tiettävästi putoillut jo eilisestä alkaen tilaajien postiluukuista. Koska kyseessä on siis tuplanumero, elokuussa ei entiseen tapaan ilmesty uutta numeroa vaan seuraava tulee syyskuun alussa. Pääkirjoituksessa puhun enemmän siitä miksi, mutta tähän ketjuun voi jättää palautetta itse lehden sisällöstä, kiitos!

PELAAJA suoritti nyt kyllä sen verran häpeällisen itsemurhan, että oksat pois.
Kauppareissulla tuli selailtua uusimman osan tarjontaa, kunnes silmään osui wanha kunnon "Hyvät Pahat Rumat" osio.

Vähemmän yllättäen lehti tietenkin otti kantaa Valven päätökseen lopultakin sallia kaikki lailliset, toimivat ja "ei-trolli" pelit palveluissaan, eli lopultakin asettua kuluttajien puolelle. Tietenkin suomalainen, järkeväksi jo moneen otteeseen todettu pelilehdistö iloitsisi asiasta, ja nostaisi sen esiin suurena voittona?

PÄINVASTOIN! Koko riemuvoitto käännettiin päälaelleen, leimattiin "rumaksi" ja "noloksi" päätökseksi, ja tekosyinä lueteltiin kaikki jenkki-SJW lehdistön jo useaan otteeseen itkemät deluusiot. Parin lyhyen lauseen avulla PELAAJA on nyt asettunut click-bait roskajournalismin puolelle, joihin kuuluvat mm. Kotaku ja Polygon.

Tästä lähtien en enää senttiäkään kyseiselle lehdelle laita. Selvästi PELAAJA on päättänyt näyttää oikeat kasvonsa, ja kertoa maailmalle olevansa anti-consumer, sen sijaan kannattaen kaikkia myrkyllisiä, rapakon takaa lähteneitä netti meemejä.

Kuten muut ovatkin jo todenneet, niin HPR:ää ei pidä lukea naama vakavana. Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta kun joku vetää herneen syvälle nenään jostain sen pikkujutusta, joten pitänee vielä harkita jonkun emojin liittämistä sivuun jotta tulee taatusti selväksi. Mitä taas tulee Buumerin kommenttiin, niin pitää kyllä sanoa että taitaa kirjoittajan oma agenda aika vahvasti paistaa läpi jos tuosta HPR:n kohdasta tuollaisia johtopääköksiä ja näkemyksiä vetelee.

Valve ei koskaan ole ollut mikään asiakaspalvelun malliesimerkki, minkä tämä sensuurikohu hyvin osoittaa. Se, että heiluri heilahtaa toisesta ääripäästä toiseen ääripäähän ei erityisesti kerro johdonmukaisesta ajattelusta tai suunnittelusta. Valve meni siitä mistä aita on tämän asian suhteen matalin, kun automaatio osoittautui ensin toimimattomaksi. Laadunvalvonta kuuluu mihin tahansa oikeaan asiakaspalveluun, sillä ei pitäisi olla asiakkaan tehtävä suodattaa kaikkea roskaa mitä ei halua nähdä pois kaupasta. Tätähän HPR:n pätkässä kommentoitiin. Nähtäväksi jää mihin tämän Steamissa johtaa. Kaikkien kannalta lienee parasta, että uhkakuvat eivät toteudu. Noin yleensä on myös hyvä muistaa, ettei Steam ole mikään demokraattinen alusta. Se on kauppa, jossa omistaja päättää ihan itse mitä se haluaa siellä myydä tai tarjota, oli se kuluttajien silmissä sitten oikein tai väärin.

 

Lainaus Buumer

sen sijaan kannattaen kaikkia myrkyllisiä, rapakon takaa lähteneitä netti meemejä

Sanoo henkilö, jonka avatarina on Gamergaten näkemys "täydellisestä naispelaajasta" tai jotain :'D. Pata kattilaa soimaa...

Ja tilisi iästä päätellen, teit sen varta vasten vain raivotaksesi muutamasta lauseesta. Muutamasta lauseesta kokonaisessa pelilehdessä. Vähän ihmettelen tätä vaivannäköä sivustolle rekisteröitymisen suhteen, varsinkin jos meinaat jättää lehden vastaisuudessa ostamatta, mutta hupinsa kullakin. Itse olisin käyttänyt ennemmin sähköpostia... paitsi että minulla harvemmin palaa käpy noin pahasti muutaman lauseen takia muuten kelvossa julkaisussa, vaikka olisinkin itse täysin eri mieltä tuon yhden ainoan mielipiteen kanssa. Ei sillä, että tällä kertaa olisin, puolesta taikka vastaan, sillä en käytä Steamia juuri paskaakaan. Joten mulle on ihan sama, millaista kädenvääntöä vaikkapa jostain lolityttöjen pökkimispeleistä käydään Steamin maaperällä.

Pitääpä ajatuksella lukaista koko heinäkuun lehti; sen verran ehdin tänään vilkaisemaan sitä, että näin juurikin tuon Steam-jutun hyvät,pahat rumat-palstalla. Ajattelinkin vähän että"Ei perkele, kuinkahan moni vetää tästäkin mielipiteestä jumalattomat itkupotkuraivarit?" Noh, nyt löyty ainakin ensimmäinen uhri.

Tietenkin ensimmäinen ja ainoa vastaus annettuihin syytöksiin piti olla puhdas ad hominem hyökkäys.
Minkäänlaista sympatiapisteitä eivät meikäläiseltä saa myöskään "ei kiinnosta mua, lol!" immeiset.
Kuinkahan moni edes muistaa enää sitä aikaa, kun journalismi oli puolueetonta ja fakta-pohjaista, tai teema lehdistöt ajoivat kohdeyleisönsä näkemystä?

Voit taputtaa itseäsi selkään sentään siitä, että olit yhdessä ainoassa yksityiskohdassa oikeassa tilini alkuperään liittyen. Mutta hellanlettas että joku kehtasi oikein "ylpistyä" ja postata asian tiimoilta julkisesti nettiin? Nyt joku Vantaalla saattaa tarvita nitroja!

Muistaakseni tuosta samaisesta palstasta on ennenkin tullut vastaavaa palautetta kun ei mielipiteet mene yksiin. Vastaus oli jotain sellaista, että palsta on pilke silmäkulmassa tehty yhden tekijän toimesta, jolloin toki mielipidekin voi näkyä puolin tai toisin.

Kannattanee myös harjoittaa medialukutaitoa: jo otsikko viittaa vähemmän vakavasti otettavaan osioon.

Itsekään en pidä mielipiteiden tai agendojen sekoittamisesta uutisointiin mutta kuten jo kirjoitin, ei kyseinen palsta ole varsinaisesti itse uutisiin keskittyvä vaan enemmän eri tavalla niihin reagoiva. Nimikin kertoo "hyvät, pahat ja rumat".

Tässä ei vain nyt ole menneet mielipiteet ja maailmankatsomukset yksiin. Aika pieni syy tuollaiselle avautumiselle ja boikotille mutta sepäs onkin minun mielipiteeni.

PS. Ylläoleva siis muistikuvani ja/tai tulkintani asiasta eli palstasta ja siihen liittyvästä keskustelusta joskus. Pelaajan porukka varmasti tietää paremmin.

Niin, toi Hyvät pahat ja rumat -osio ei välttämättä ole se kaikista vakavamielisin osuus Pelaaja-lehdessä mutta kyllähän sen takia kannattaa hermonsa menettää. Itse olin tulossa aiemmin ulisemaan siitä etten pidä tästä 11 lehteä/vuosi tahdista, mutta Buumerin psykoosit herätti mut ja oon ihan fine tän asian kanssa.

"Ad hominem" kun kyseessä on tunnetusti pahamaineinen Gamergate? Jonka populaa tunnetusti kasaantui myös 4chanilla, eli nettimeemien pesällä, luoden tuon hahmon? On aika vaikea olla noteeraamatta tätä ironiaa, mikäli sellaisella avatarilla varustettu henkilö syyttää pelaajalehteä "myrkyllisten nettimeemien kannattamisesta."

Mitä journalismin "puolueettomuuteen" ja "faktapohjaisuuteen" tulee, niin eiköhän siitä ole löytynyt agendoja ja mielipiteitä koko olemassaolonsa ajan. Ja kuten Zappah mainitsikin, niin juuri tuon palstan otsikkokin vihjailee melko kieli poskessa kirjoitettuun listaukseen pelimaailman tapahtumista, ei niinkään viralliseen dokumentointiin. Semmoisten palstojen kanssa on vaarana, että omat mielipiteet ei osukaan yksiin palstan kirjoittajan kanssa. Jos yksi vaivainen kohta tasan yhdellä palstalla on tosiaan AINOA syy jättää muuten itselleen mieluinen lehti vastaisuudessa ostamatta (ja vieläpä oikein julistaa tämä ovet paukkuen lehden omalla foorumilla), niin mikäs siinä, se on täysin sallittua. Mutta aikamoiselta ylireagoinnilta se silti näyttää.

Sanottakoon, että jos PSN:llä olisi samanlainen kohu päällä kuin Steamissa, niin en olisi kovin inspaantunut mistään lolipelien yms. tulvasta. Mutta toisaalta, en nousisi myöskään suu vaahdossa barrikaadeille. Sen sijaan keskittyisin vain niihin peleihin, joita itse haluan pelata. Samaten jos itselleni mieluinen peli jäisi julkaisematta syystä X johtuen, niin eiköhän sen tilalle löydy vähintään 5 pelaamatonta peliä. Ei videopelit tästä maailmasta kesken lopu. Varsinkaan, jos tilaa noita "ahdasmielisen" lännen torjumia tuotoksia suoraan Japanista.

Itsekin nykytrendin mukaisesti hiukan provosoiduin muutamasta asiasta uusimmassa Pelaajassa, mutta tilaustani en peruuta sillä itkettyäni huoneeni nurkassa sikiöasennossa neljä tuntia kiroten "VI**U! Eivät olleet samaa mieltä!" toivuin asiasta.

1. Pyykkösen "Hilma-tädin opas" triggeröi itseäni hieman ivallisella sävyllään, etenkin kuin muutama asia oli juuri niitä mitkä itseäni häiritsivät tuossa mainituissa peleissä, enkä itse pitänyt omaa mielipidettäni "myötähäpeää aiheuttavana kohkauksena".

Cyberpunkin soolonäkymä harmittaa siksi koska pelaan mieluummin "elokuvaa" kolmannesta persoonasta kuin olen siellä soolonäkymästä ja olisin pelannut myös mainittuja pelejä kuten Deus Ex kolmannesta persoonasta.

Toisin kuin Doom, Mario, Saint's Row IV tai Death Stranding Battlefield V teeskentelee sijoittuvansa oikean maailman toiseen maailmansotaan, tosin itselleni nämä BFV epäilyt saattaa johtua yksinpelaajana hiukan eri näkökulmasta kuin enemmistön, miten naishahmot tai tummaihoiset on käsikirjoitettu osaksi pelin yksinpelitarinoita? Vampyr hoiti mielestäni hyvin, sillä pelin homoseksuaalit, naiset sekä tummaihoiset oli käsikirjoitettu uskottavasti osaksi maailmaa ja heidän asemansa oli ajankuvan mukainen. Tietysti BFV voi myöskin kirjoittaa vähemmistöhahmonsa uskottavasti ajankuvan mukaisesti osaksi peliä.

Älkää ymmärtäkö väärin, tämä ei ole moite tai vaatimus Pyykkösen päästä vadille, itselleni hiukan pilkalliseslta tuntunut teksti provosoi vain vastaamaan.

2. Kieli poskessa tai ei, niin tuossa Steam hommassa vähän hiersi se että ei tämä pelkästään lolipelejä tai massamurhasimuja koskenut tuon Steamin random-käytäntö vaan ronski alapäähuumori ja ihan aikuisten animehahmojen TISSIT olivat liipaisimella ja KUKAAN ei vie minulta tissejäni (siis pelien tissejä). Onneksi kaikkien aikojen legendaarisin tissitappelupeli Dead or Alive 6 julkaistaan kohta, se ei varmasti petä sillä saralla.

Tylsää olisi jos kaikki olisivat samaa mieltä kaikesta, joten jatkakaa samaan malliin. Tuskinpa tätä vuodatustani kukaan muu lukee kuin modet, joten moro modet.

Niin, tuo Pyykkösen palstahan tosiaan on kolumni ja niissä perinteisesti tuodaan enemmän esiin kirjoittajien omia mielipiteitä, kuten tälläkin kertaa, joskin kolumni oli hieman erityyppinen kuin normaalisti. On aivan oletettavaa, etteivät kaikki ole koskaan samaa mieltä jonkun kolumnistin kanssa ja keskusteluahan niiden on tarkoitus synnyttää.

En esim. itse jaa Pyykkösen näkemystä tuosta BFV-kohusta aivan 100 %, sillä itsekin vierastan historian vääristelyä, etenkin jos pelin väitetään olevan historiallisesti tarkka. EA ei tosin tällaista ole BF-pelien kohdalla väittänyt, vaan enemmänkin sanonut niiden olevan 'todenmukaisia kokemuksia'. Jokainen päättänee itse, missä raja immersion rikkoutumisen kohdalla menee. Kyynisenä ihmisenä ja EA:n ollessa kyseessä pidän kommentteja myös aika puhtaina markkinointipuheina. Tämänkin suhteen pitänee odotella miltä lopputulos sitten näyttää.

Ja kuten Panukin jo sanoi, kyllä me näitä ketjuja aina luemme. Pääsääntöisesti ihmettelemme että lukeeko kukaan muu, kun kommentteja niin vähän yleensä tulee.

 

Minä puolestani onnittelen Panua uudesta vakanssista. Lehden sisältöön ehkä palaan myöhemmin.

"Minä puolestani onnittelen Panua uudesta vakanssista. Lehden sisältöön ehkä palaan myöhemmin."

Kiitosta :) Vielä ainakaan en ole mitään saanut poltettua poroksi.

"Tylsää olisi jos kaikki olisivat samaa mieltä kaikesta, joten jatkakaa samaan malliin. Tuskinpa tätä vuodatustani kukaan muu lukee kuin modet, joten moro modet."

Kyllä palauteketjun anti aina erityisesti kiinnostaa, joten kannattaa vuodattaa sydäntä jos siltä vain tuntuu!

-Panu

Mitä nuo mustat palkit meinaavat Control-jutun teksteissä? Painovihre vai jäikö Apinalta jotain huomaamatta?

Taittajamme taiteellinen ratkaisu liittyen pelin teemaan.

Panun Kuvassa luki finngamer kohdassa jossa oli sosiaalisten medioiden linkit