Peliaiheiset ostokset / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Voivoi, taas kommenttini on ylinnä.

@ Partajeesus:
^ Voin jossain vaiheessa ilmoittaa tarkan summan, pitäisi vain käydä läpi kuittien lisäksi tulli-ilmoitukset. Karkeasti arvioiden 2500 euroa.
BL 1 Goty + BL2 kausikortti + 2 päähenkilöä (= goty) + BL tP-S!
Kolme strategiaopasta (BL1, BL2, BL2 Goty)
Claptrap-in-a-box edition (import Kreikasta. Ilman peliä ja kivipiirroksia.)
Butt Stallion Diamond Edition -patsas
Tina & Jack's Big Day -"maalaus" x2 + kehystys
Tiny Tina's Damsel Plush -jänisnalle x2
Deluxe Statue "Collection" Moxxi -patsas
BL Loot Chest edition (ilman Chestiä, myös mukana tulleen taidekirjan heitin roskiin)
Psycho Bandit -kirveenrumilus
16 kivipiirrosta + kehykset Tokmannilta
Jakobs-lähettilaukku
Maliwan-lippis, Dahl-kadettilippis x2
Useita t-paitoja
Elpis Vault -rannekello sekä riipuksia
"Silkkipainettuja" julisteita, pisin 7 metriä
Paperisia julisteita muutama
Top Trumps -korttipeli (ei hyvä)
Kaksi rintakuvaa
11 figua (joista kaksi jälkitoimituksessa)
Kolme äänitettä
Kolme kirjaa
Kolme sarjakuvaa.
Olen melkein onnistunut olemaan ostamatta mitään turhaa..! Kun jostain vielä löytäisi ykkösosan hirviöitä kuvaavan julisteen, jota ei varmaan todellisuudessa ole toimitettu minkään Loot Chest Editionin mukana, vaikka se näkyy aina niiden kuvissa.

Onhan tuossa jo kamaa kohtalainen määrä.
Itsellä jäi listasta vahingossa pois botw strategiaopas ja muki.
Turhilta ostoksilta olen itsekin välttynyt sillä ainoa turha tavara on sellainen jolle ei oikeasti ole enää tilaa joten se on pakko laittaa johonkin kaapin perälle :D
Lähettilaukkukin oli koko viime kesän käytössä kauppakassina ja sinne sai yllättävän paljon mahtumaan tavaraa.

Olen tosiaan karttanut Handsome Collection -tavaraa. Ei ole yhtään steelbookiakaan.

Lähettilaukku on kyllä ollut kätevä ja käytössä pitkään. Huomasin vain juuri ettei se sovi nykyiseen talvitakkiini.
Paha kipata laukun sisältöä merimieskassin pohjalle.

No nytte! Resident Evil 2 remake tipahti tänään postiluukusta. Pelkäsi, että tulee pitkä ja tylsä viikonloppu ilman peliä. Ehdin vasta hieman alkua pelata. Tätä tulen jauhamaan varmaankin tulevat päivät ja viikot. Ehkä innostun pelaamaan tätä speedrunning-hengessä, kuten useita sarjan aikaisempiakin pelejä.

Lainaus

Verkkokauppa.comista tuli hankittua Spyro the Dragon-ohjainteline

Itse laitoin äsken gigantista saman tilaukseen kun hintaa oli 17.95e.

Samalla tuli tilattua switchille tales of vesperia definitive edition. Hintaa oli 34.95e joka on halvin switch version hinta jonka olen nähnyt.
Switchille sen takia, että sille ei ole pakko asentaa pelejä joten tuonkin voi pitää valmiiksi päivitettynä odottamassa, että iskee fiilis pelata ilman, että se vie tuhottomasti tilaa.
Hyvänä esimerkkinä shining resonance joka tuli ostettua pari viikkoa julkaisun jälkeen. Tuolloin siihen oli pieni päivitys saatavilla jonka latasin ja sen jälkeen peli oli kuukausia hyllyssä kunnes viime viikolla iski fiilis pelata joten ei muuta kuin kortti koneeseen ja pelaamaan.
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta switchilla voi helposti pitää vaikka kymmeniä pelejä pelaamis valmiudessa jos ostaa pelit fyysisenä.

Lisäksi vesperia näyttää aika samalta mitä pleikkarin ja boxin versiot, mutta ruudunpäivitys on heikompi taisteluiden ulkopuolella.

Lainaus partajeesus

Itse laitoin äsken gigantista saman tilaukseen kun hintaa oli 17.95e.

Kappas, saitpa Spyro-telineesi halvalla. Siihen aikaan kun minä omani ostin, Gigantissa ei tainnut edes olla koko Spyro-telinettä tarjolla. Tai sitten se oli just toi 27,95 €, minkä ne listaavat normihinnaksi Gigantin nettisivuilla (joka oli tuolloin 4 egeä kalliimpi kuin verkkokaupassa). Ja Crashilläkin näyttäisi olevan nyt sama tarjous, hmm... voisihan sitä tietenkin maalata itse ne Crash-telineen silmät vähemmän hullun näköiseksi. Ja samaan syssyyn maalata ne pinkit kengätkin kirkkaan punaisiksi, niin kuin niiden kuuluisi olla... mietitään.

Joka tapauksessa, vinkkinä muillekin, että kaikki Gigantin Cable guyt näyttäisivät olevan nyt tarjouksessa. Sekä ohjain- että tablettiversiot. Sinne siis, jos haluaa antaa ohjaimelle/tabletille vähän tyylikkäämmän leposijan.

Tuli Apex Legends testattua ja sen innoittamana ostin Titanfall 2 Deluxe -version, kun sen sai alle kympillä. Ei siinä tainnut mitään hyödyllistä tulla mukana, mutta yksi tapa kiittää Respawnia. Tykännyt kovasti Apexista, vaikka FPS taidot on aivan ruosteessa, mutta ehkä Titanfallissa saan rauhassa niitä harjoittaa =D

EMP:sta tuli ostettua pari cd levyä ja samalla nappasin ostoskoriin breath of the wild aiheisen valaistun kuvan kympillä.
Unboxing Luminart Zelda: Breath of the Wild

Ainakin tuolla videolla tuo näyttää ihan hienolta hintaisekseen.

edit:

Tuli haettua spyro teline postista ja yllätyin kuinka iso se olikaan vaikka kyllähän ne mitat tuotekuvauksessa mainittiin.
Silti yllätys oli melkoinen kun sai laatikon käsiin.
KUVA
Vieressä octoling amiibo vertailun kohteena.

^ Molemmat hienoja!

Sain veljelleni aikomani Tomb Raider -riipuksen Weta Workshopista. (87,34e)
IMAGE(https://i.ibb.co/CPmBZgd/IMG-20190209-150036.jpg)
Sitä ympäröivässä puurasiassa on hauskasti kolmivaiheinen avausmekanismi, joka todennäköisesti menee yli ymmärryksen ilman mukana tulevaa lunttilappua. Riipus on varsin hillityn kokoinen. Halvanoloista nauhaa on moitittu, onneksi niin päin.

Pystytkö tekemään tai löydätkö tuosta boksista videota? Kiinnostaisi vain tietää millainen mekanismi tuossa on. En googlella löytänyt kun yritin katsella videoita.

Voin toki yrittää. Tuokio menee, kun en ole ennen tehnyt.
Ja edit:
Niin kävi että video taustoituksineen karkasi käsistä.
Kömpelyydestäni sai osansa myös puurasia, jonka sisällä olevaa magneettia ei käsittelyni jälkeen tarvitse napauttaa irti, vaikka videolla niin vielä teenkin, vaan ainakin tämän rasia osalta riittää kääntää se ympäri.

Hyvä video! En tiedä kuinka moni olisi tuosta kiinnostunut mutta kannattanee harkita Youtubeen laittamista, erityisesti kun sieltä ei aiheeseen liittyvillä hakusanoilla oikein mitään löytynyt. Jos haluat vielä parannusehdotuksia videon suhteen, niin ehkä turhan hiljainen se on. Jotain rauhallista ja sopivaa musiikkia (muttei liian isolla) tai puhetta aiheesta taustalle.

Kiitos kun vaivauduit videon tekemään.

Kiitti Zappah palautteesta. Oli tosiaan harmillista muuttaa osa videosta mykkäelokuvaksi, mietin asiaa.

Itsekin muutan pelien musiikin voimakkuuden 50:stä 10:een tavallisesti, jotta näen mihin pelistä on. Varoitusmusiikki tosin on kätevä toimimaan pelihahmon vaistona.

Mä hankin Resident Evil 2:een kaikki Deluxe-pakettiin kuuluvat härpäkkeet, kuten alkuperäisen soundtrackin, mikä tuo hienoa retrofiilistä. Remakessa on muutenkin musiikit niin hiljaisella, että tuskin kuulen mitään, ainakaan kun joudun kuuntelemaan äänet TV:stä. Lisäksi Claire näyttää uskomattoman kuumalta Elza Walker -kostuumissaan.

Ostin myös Hollow Knightin PS4:lle, koska olin kuullut sanan metroidvania mainittavan sen yhteydessä. Metroid tulikin heti mieleen. Musat ja visuaalinen tyyli vaikutti erittäin hyvältä ja peli muutenkin mukaansa tempaavalta lyhyen kokeilun perusteella.

Lainaus

Remakessa on muutenkin musiikit niin hiljaisella, että tuskin kuulen mitään, ainakaan kun joudun kuuntelemaan äänet TV:stä.

Televisio varmaan syynä kun ainakin itse pitänyt (ja yleensä kaikista peleistä) säätää musiikkia pienemmälle, että voi keskittyä itse pelin äänimaailmaan. Varsinkin 4th Survivor -pelitilassa otti päähän se "jännitysmusiikki", joten pistin reilusti pienemmälle vielä aiemmastakin. Itse käytän kuulokkeita pelatessa.

Lainaus zappah

Televisio varmaan syynä kun ainakin itse pitänyt (ja yleensä kaikista peleistä) säätää musiikkia pienemmälle, että voi keskittyä itse pelin äänimaailmaan. Varsinkin 4th Survivor -pelitilassa otti päähän se "jännitysmusiikki", joten pistin reilusti pienemmälle vielä aiemmastakin. Itse käytän kuulokkeita pelatessa.

Nakkaan tähän välikommenttina, että ainakin minulla pelien ääniraidat ovat yleensä paljon kovemmalla kuin useimmissa elokuvissa. Ainakin DVD-puolella saman telkkarin volyymit on ihan eri korkealla leffoja katsottaessa kuin pelatessani PS2-pelejä (eroja taisi olla myös bluray/ps3-pelien puolella, mutta ei läheskään noin räikeästi). Tiedä häntä johtuuko tämä sitten DVD-soittimestani: katson DVD:t yleensä erillisellä LG:n masiinalla, sillä PS2:n DVD-valikkokomennoilla voisi nakata vesilintua.

Ja mitä suomalaisiin DVD-julkaisuihin tulee, suomi-dubin volyymiin satsataan selvästi eniten: jos vaihtelen ääniraitaa vertailun vuoksi kesken jotain animaatio-leffaa/sarjaa, niin suomi-dubbi HUUTAA sillä volyymilla millä enkkudubin kuulee normaalisti. Tai vaihtoehtoisesti enkkudubbi piipittää suomidubin ollessa asiallisella tasolla.

Tuli äsken laitettua varaukseen catherine full body premium edition cdonista ( 79.95e).
Orkkis catherine on tullut pelattua jo ps3:lla ja tykästyin siihen niin paljon, että ostin joltain vielä artbookin ja soundtrackin joita muistaakseni jaettiin ennakkovaraus bonuksena.
Kaikki pulmat tuli pelattua sillä helpoimmalla tasolla jolloin kentästä löysi juomia jotka antoi kyvyn kiivetä kaksi riviä kerrallaan ja sen ansiosta tuo tuli päästyä läpi varsin pienin ongelmin.
Nyt saatan kyllä skipata kaikki pulmat kun se kerran on mahdollista ja pelata tuon visual novel tyylillä.
Jos vaikka nyt saisi paremman lopetuksen. Ellen väärin muista niin viimeksi Vincent jäi yksin.

Kävin paikallisessa pelikaupassa ja nappasin mukaan Haunting Groundin PS2:lle. Tämä kauhupeli on mennyt aikoinaan täysin ohi ja vaikuttaa tunnin pelaamisen jälkeen erittäin hyvältä. Rule Of Rose on toinen PS2:n kauhupeli mikä himottaisi, mutta se näyttää olevan todella kovissa hinnoissa ebayssä.

Ostin samasta paikasta myös pari lautapeliä, koska modernimmat lautapelit on alkaneet kiinnostaa. Aiemmat kokemukset on rajoittuneet monopoliin, joihinkin vanhoihin lastenpeleihin, shakkiin sekä backgammoniin, mitä olen pelannut todella paljon. Ostin Santorinin ja Ticket To Ride Europen, koska ne vaikuttivat sopivan simppeleiltä säännöiltään. Menolippua en ole vielä testannut (paitsi digitaalisena XBOX 360:llä), mutta Santorini on osoittautunut mielenkiintoiseksi ja strategiseksi peliksi. Lisäksi se näyttää hienolta.

Tuli viikko sitten vietyä paikalliseen vaihdossa taiko no tatsujin, v-rally 4, project cars 2 ja mario + rabbids: kingdom battle, koska aiemmin ostin sen gold version halvalla.
Mukaan lähti RE 2 remake, AC: odyssey, poi: explorer edition ja cod: WW2. Rahaa meni 69e

RE 2 oli aika riski hankinta, koska se demo jätti kylmäksi ja aika samat asiat ärsytti kuin seiskassa eli melkein joka ovi on lukossa ja pitää juosta ties minne etsimässä avaimia, inventaario on edelleen aivan liian pieni ja zombitkin liian kestäviä.'
Joo se on klassista ressaa ja orkkis RE2 oli eka ressa jota pelasin ja siitä on kultaiset muistot, mutta ei tuota oikein enää jaksa.
Kuten olen aiemminkin todennut niin revelations sarja on itselle nykyään se toimivin ressa, mutta koska remake nyt vaan näyttää niin helvetin hienolle niin päätin ottaa riskin.
Jos ei iske niin saa siitä vähintään puolet vielä takaisin kuitenkin.

AC: odyssey on kiinnostanut julkkarista asti, mutta ei mun sitä pitänyt ostaa ennen kuin olen originsin ja sen lisärit ensin pelannut läpi. Tämä kuitenkin kiinnostaa enemmän, koska nyt peliin on saatu mukaan jo keskusteluja joiden päätöksillä ilmeisesti on ihan oikeita seurauksiakin.

Poi tuli pelattua pleikkarilla kun se maksoi 7e ja olen siitä varmaan tänne kirjoittanutkin.
Kyseessä siis on super mario 64 klooni.
Tähtien sijasta kerätään medaljonkeja ja aina kenttään mennessä valitaan tehtävä jonka haluaa suorittaa ja kenttä hieman muuttuu aina tehtävän mukaan.
Myös tripla ja sivuhypyt sekä taaksepäin voltit toimii ihan kuten mariossa.
Tykkäsin niin paljon, että ostin tuon fyysisen version switchille kun hintaakin oli vain 19.9e.

Cod WW2 tuli hommattua lähinnä sen takia, koska se on xbox one x ehostettu ja näyttää aika hemmetin hyvälle.
Tuo on oikeasti se ainoa syy miksi minua kiinnostaa palata täysin puhkikulutettuun toiseen maailmansotaan.

Kotiin kävellessä tuli napattua vielä gigantista far cry: new dawn joka jatkaa suoraan vitosen tarinaa 17 vuotta myöhemmin.
Helvetin hyvä peli ja tuosta sekä vitosesta tuli tehtyä pari päivää sitten myös "arvostelu" video.
Hintaa tuolla on gigantissa 39.95e ja aikaa tuon parissa meni melkein 30 tuntia ja mikä tärkeintä niin se tarina sai tyydyttävän päätöksen.

Eilen tuli haettua gigantista vielä dirt rally 2.0 kun maksoi vain 49.95e
Yksi odotetuinpia pelejä alkuvuodelle, mutta silti aika riski ostos.
Uraa ei voi pelata jos codemastersin serverit on alhaalla. Kiitos vaan taas yhdestä always online yksinpeli muodosta.
Lisäksi uran vaikeutta ei voi säätää vaikka kaikissa muissa moodeissa voi ihan liukusäätimen avulla valita tuon kohtuu tarkasti.
Urassa vaikeus nousee aina seuraavalle tasolle jos olet kolmen parhaan joukossa mestaruuden lopussa joten jossain vaiheessa nousee seinä vastaan. Sama oli ykkösessäkin ja siinäkin se oli perseestä.

Silti eka dirt rally oli erittäin hyvä vaikka välillä teki mieli heittää ratti partsilta alas. Saas nähdä miten tämän kanssa käy.
Onneksi tästäkin saa vähintään puolet takaisin kun vie vaihtoon jos vaan haluaa pelistä eroon ja kyllä mä varmasti 25e edestä hupia saan sitten vaikka pelkästä custom mestaruuden ajamisesta.

edit:

Laitetaan vielä spider-man joka äsken tarttui citymarketista mukaan 39.95e hintaan.
Olen onnistunut vastustamaan kiusausta ostaa tuo aina kun sen on tuohon hintaan jossain nettikaupassa nähnyt, mutta nyt tuon nappaaminen mukaan oli liian helppoa.

Sinänsä en tiedä mitä peliltä odotan kun en mikään isompi hämis fani ole vaikka näistä uusimmista leffoista olenkin tykännyt.
Itseasiassa ainoastaan caddicaruksen tekemä tube arvostelu sai mielenkiinnon heräämään, koska se näytti tarinasta myös kohtuu spoilaavia kohtia ja ne näytti niin paljon paremmilta mitä se geneerinen kaupungilla haahuilu mitä kaikki muut arvostelut on täynnä.

Verkkiksessä taas alennusmyynnit ja tuli tilattua kaksi peliä switchille joiden hinnan putoamista olen odotellut.

Lego DC super villains on pitkästä aikaa lego peli joka näyttää hauskalta.
Kuten nimestä voi päätellä niin nyt pelataan pahiksilla ja tässä on myös ihan kohtalainen lista tuttuja ääninäyttelijöitä kuten Mark Hamill, Michael Ironside, Tara Strong ja Kevin Conroy. Hintaa 24.95e

ACG:n arvostelu

The world ends with you final remix on alunperin ds:lle julkaistu roolipeli jota tunnutaan ylistävän ympäri internettiä.
Tämä versio on kuitenkin saanut paljon paskaa niskaansa ohjauksesta ja hinnoittelusta.
Alunperinhän ds versiossa käytettiin tietenkin ristiohjainta liikkumiseen ja stylusta hyökkäämiseen, kun peli portattiin mobiili laitteille niin homma muutettiin toimimaan kokonaan kosketuksella.

Switch versio on periaatteessa porttaus tuosta mobiili versiosta ja käsikonsolina pelattuna peli ilmeisesti toimii ihan hyvin, mutta jos pelaa telkkarin kautta niin peliä pelataan yhdellä joy-conilla ja hyökkäykset tehdään ruudulla näkyvän kursorin avulla.
Ongelma on siinä, että ilmeisesti eri hyökkäykset vaatii erillaisia "sivalluksia" styluksella tai sormella joten tuollaisen tekeminen jollain kursorilla on aika perseestä.
Lisäksi se ios porttaus maksoi n.10$ ja tälle lyötiin 50$ hintalappu.

Eli periaatteessa peli oli reippaasti ylihinnoiteltu ja sitä kannattaa oikeasti pelata vain käsikonsolina.
Nyt tuo maksoi 29e joten päätin viimeinkin ostaa.

Tuossa vielä Louis Alamillan arvostelu

Oli siellä myös muita tarjouksia ja esim playstation classic maksaa 39.9e ja darksiders 3 24.9e, mutta siitä oli vain ps4 versio joten jätin ostamatta.

"Viidakon valtiatar" Weta Workshopista.
IMAGE(https://i.ibb.co/B3v4rdp/IMG-20190416-200552.jpg) IMAGE(https://i.ibb.co/60sN5dc/IMG-20190416-201405.jpg)

Anteeksi huonekasvista, se on kyllä menossa... floristille. (Puisen kuvakkeen taas ostin Maya-kalenterin maailmanlopun aikaan Didrichsenin taidemuseosta Helsingistä, se liittyy enemmän Tomb Raider: Underworldiin.)

Tuo Lara patsas on kyllä tajuttoman hieno.

Ostin Steamista suomalaisen puzzle-pelin Baba Is You, hinta muistaakseni 12,49€. Tämä on suorastaan nerokas peli. Peliruudulla on koottuina lauseita, jotka määrittää sen mitä mitä ominaisuuksia kaikilla objekteilla on. Sanoja voi työnnellä kuin palikoita ja koota niistä uusia lauseita. Jos kentällä on vaikka lause WALL IS STOP, niin kaikki seinät ovat kiinteitä, mutta jos jonkun sanan siirtää pois, niin seinien läpi voi kävellä. Yhdessä toisessa kentässä minun oli muutettava itseni seinäksi, jotta pääsin maaliin asti. Olen vasta muutaman kentän vetänyt läpi, mutta jo niissä on vaadittu kykyä ajatella niin sanotusti laatikon ulkopuolella. Odotan mielenkiinnolla minkälaisia ongelmia tässä vielä tulee vastaan.

Eilen illalla kokeilin veljen kanssa (mukavan) yksinkertaista Borderlands: Handsome Collection -aiheista Tiny Tina's Robot Tea Party -korttipeliä, jossa on tulevan pelin grafiikkaa. 2-5 pelaajaa voivat valita viidestä Claptrapin rungosta (sheriffi, velho jne.), joihin yritetään kerätä korteista mallille sopivat kaksi kättä, pyörä ja hattu/antenni. Vuorolla liitetään osa tai käytetään toimintakortti, hylätään turhat kortit ja nostetaan lisää. Tina on tehnyt ohjeisiin omia kärkeviä lisäyksiään, kuten väärien osien liittämisestä muiden robotteihin. Ikärajaksi on merkitty 13+, kestoksi 15 min.. Kaiken kaikkiaan tämä sympaattinen korttipeli oli muistutus vanhasta Borderlands-huumorista niin, että syksyn pelille on ihan hyvät odotukset.

Persona 3 ja persona 5 dancing pelit vitalle.

Julkaisusta asti odottanut, että nämä saisi halvalla kun ei tuota ole mukavaa pelata isolta ruudulta.
Tiedän ettei sony enää pahemmin vitasta välitä, mutta voisiko edes nämä tarjous pelit laittaa näytille muiden pelien kanssa web storeen.
Nythän siellä on big in japan alennus menossa ja siellä on vain ps4 versiot. Onneksi päätin tsekata jos vita versiot nyt kuitenkin sattuisi olemaan tarjouksessa myös ja olihan ne.

Erikseen ostettuna 25e / kpl ja bundle paketissa 36e ja mukaan saa vielä asu paketin.
Mukaan tarttui vielä song bundle dlc 10e hintaan. Tuon ostamalla saa myös oikeuden ladata ilmaiseksi cinematic selection paketin. Yhteensä n.30 biisiä lisää pelattavaa, mutta kaikissa on vain video tai kuvia taustalla joten hahmoja ei nähdä tanssimassa.
Tämänkin asian kanssa sony on sekoillut jotain sillä vitan song bundle pakettia ei löydy web storesta ollenkaan. Sama tilanne ollut jo siitä lähtien kun tuo paketti julkaistiin.

Dishonored: Death Of The Outsider oli alle vitosella PlayStation storessa! Ei hullumpi hinta kun normaalisti on muistaakseni kolmekymppiä. Olen sitä katsellut jo jonkin aikaa, koska Dishonored-sarjasta on tullut yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Luulin, että tämä on Disonored 2:n dlc, mutta tämä onkin itsenäinen peli, eikä siis vaadi Dishonored 2:sta. Eli kannattaa napata jos tällainen immersive sim hiippailupeli kiinnostaa. Ajattelin myös Preyn hankkia, koska sekin saman studion tuotos ja myös alennuksessa.

Viimeksi tuli kirjoiteltua ostoksista joulun aikaan, joten tässä päivitystä sen jälkeisistä ostoksista tähän päivään saakka:

Resident Evil 2
Loistava peli, josta tuli tehtyä ihan kaikki. Läpäisty jotain 4-5 kertaa, jonka lisäksi DLC-osiot sekä extra-moodit myös useampaan kertaan. Todella mahtava peli, jota vain jaksoi jauhaa todella pitkään. Vieläkin voisin mutta peli on lainassa ja parempi pelailla muutakin välillä.

Metro Exodus Aurora Edition
Vähän kädenlämpöinen teos, joka olisi kaivannut vielä pientä hiomista. Pidin lopulta enemmän aiemmista peleistä tai ainakin muistikuvien perusteella ne tuntuivat paremmilta. Viihdyttävä tapaus silti mutta ei ehkä ennakkotilauksen ja/tai erikoisversion arvoinen. Ihan hienohan tuo Aurora Editionin paketti ja metallikotelo kyllä on.

Hellblade: Senua's Sacrifice
Yllätti oikeastaan eri tavalla mitä odotin. Tarina (ja/tai psykoosin kuvaus) oli ihan jees mutta ei niin ihmeellinen mitä arvostelujen perusteella olisin odottanut. Enemmän yllätti pelin haastavuus taisteluiden osalta, josta tuli jopa Soulsit mieleen ja jossa tuntui olevan todella paljon syvyyttä pelille, joka toisaalta on kävelysimulaattori. Vielä lopussakin opin uusia tekniikoita taistelun osalta ja tämä osa-alue todella toimi meikäläiselle tässä parhaiten. Puzzlet olivat myös toimivaa kamaa ja tarinakin enemmän kuin kantoi kestonsa verran.

Far Cry New Dawn
Gigantissa oli 18 eurolla, joten siellä se nyt hyllyssä makaa avaamattomana. Ehkä joskus. On tämä kuulemma lyhyempi kuin vitonen ja vähän ylilyödympi, joten ehkä tämän parissa vähintään yhtä hyvin jaksaa kuin pääsarjan viidennenkin osan.

Days Gone Special Edition
Hyvin epäileväisin mielin hain pelin ennakkotilauksen kaupasta mutta nyt sen platinoituani voin sanoa että ehkä jopa kovempi peli kuin Spider-Man. Itse pelaaminen oli ainakin viihdyttävämpää, sillä tämä on periaatteessa Last of Us avoimessa maailmassa. Ei ihan niin kovilla tuotantoarvoilla tosin mutta kuten jo sanoin, on perusmeininkin samaa kyyryssä hiippailu ja ampuminenkin on hyvin samanlainen kokemus. Muita yhtäläisyyksiä tietenkin vastukset ja maailman tila.

On saanut mielestäni turhan alhaisia arvosanoja ja käyttäjien keskiarvo Metacriticissä "oikeampi" kahdeksan. Onhan pelissä paljonkin bugeja ja hiomista sun muuta mutta jotenkin kuitenkin niin viihdyttävä ja virkistävä kokemus. Vertaamani Spider-Man esimerkiksi oli paljon varmemman oloinen, joka samalla tekee siitä tietyllä tavalla tylsemmän.

Mikäli tästä tulee joskus kakkonen ja studio hioo ykkösen pohjalta rosot pois niin siellä on aikamoinen timantti tulossa.

Yoshi's Crafted World
Jälkikasvu pelaili demoa sen verran ahkerasti että se oli käyttötuntien osalta kärjessä konsolilla pelatuissa peleissä, joten pitihän se ostaa koko peli. Nyt pääsee uutta sukupolvea tutustuttamaan pelien maailmaan.

Control
Ennakkovarasin GameStopista koska ostin halvalla Ace Combat 7:n, joka ei niin paljoa kiinnostanut etten olisi mieluummin hankkinut vaihtotarjouksen kautta mielenkiintoisempaa nimikettä. Laitoin siis varaukseen Controlin kun mitään muuta kauhean varmaa ostosta ei ole näköpiirissä. Last of us 2 (ja monet muut kiinnostavat) voivat hyvinkin siirtyä seuraavalle sukupolvelle (tai olla crossgen), joten sen takia odotan ensin varmempaa tietoa julkaisupäivästä sun muusta.

Tuli boxin tarjouksista ostettua assassins creed odysseyn season pass. Hintaa 29e ja tuossahan tulee mukana AC 3: remastered sekä AC: liberation remastered.
Liberation oli aikoinaan yksi suosikkeja vitalla ja tuli pelattua kahdesti, mutta kolmonen taitaa olla listan alimmaisena.
Kummasti tuo alkoi kuitenkin kiinnostaa sillä peli näyttää nyt erittäin hyvältä, minimappia on paranneltu joten siitä näkee asuntojen läpi vievät kohdat sekä sen mihin suuntaan vartijat katsoo.
Itselle se tärkein uudistus kuitenkin on mahdollisuus houkutella vartijat tapettavaksi viheltämällä.

Niin ja tuleehan tuossa tietenkin myös kaikki muukin dlc. En tiedä koska peruspeli tulee edes aloitettua, mutta ajattelin pelata kolmosen ja liberationin ensin. Sellainen tunne, että odysseyn jälkeen tuo vanha pelattavuus ja design ei taida oikeen enää iskeä.

Samasta alennuksesta tuli ostettua myös shadow of the tomb raiderin season pass. Nyt sillä oli hintaa enää 18e ja kaikki dlc pitäisi myös olla jo julkaistu joten sopiva hetki ostaa tuo ja aloittaa new game+.

Tuli sitten itsekin hommattua ps 4 pro pari päivää sitten. Ajattelin, että miksipäs ei kun hyllyssä oli kuitenkin vielä esim spider-man, god of war ja useampi muu pro ehostettu peli pelaamatta ja vielä on ainakin last of us 2 sekä death stranding tulossa.
Tiedostojen kopsaus vanhan plesen kovolta kävi näpsäkästi ja muutenkin tuo masiina tuntuu toimivan kuten kuuluu.

HDR hieman ihmetyttää sillä boxilla pelatessa kuva on oletuksena aina todella tumma ja esim far cry 5:ssa sai vetää pelin HDR asetuksista kirkkauden melkein täysille, että siitä tuli hyvä.
Jossain forza 7:ssa tai project cars 2:ssa kuvaa ei saa koskaan tarpeeksi valoisaksi joten olin varma, että telkkarin ominaisuudet ei vaan riitä.
Nyt kuitenkin pleikkarilla crash team racing ei tarjoa mitään säätöjä ja oli ihan ok ja spider-manin kohdalla riitti kun pelin asetuksista nosti kirkkautta kymmenen pykälää eli 50->60.
Molempien koneiden imput asetuksetkin on telkkarissa täysin identtiset.

Boost modestakin on gta onlinen kanssa hyötyä sillä nyt peli ei nytkähtänyt kertaakaan kun ajeli keskellä kaupunkia.
Fallout 4:n pitäisi myös hyötyä tuosta aika paljonkin kunhan sitä ei päivitä sillä 4k päivityksellä joten ehkä sitäkin pääsisi nyt pelaamaan modien kanssa ok ruudunpäivityksellä.
Vastahan mulla on reippaasti yli vuoden ollut survival peluu kesken. Täytyy vaan muistaa ottaa pleikkari pois netistä kun sen käynnistää ettei se päivity.

Sitten tuli gigantista tilattua paljon ylistetty Nier: Automata game of the YoRHa edition.
Aina kun tuosta on katsonut tubesta arvosteluja tai muuta vastaavaa niin se on kyllä kiinnostanut, mutta jäänyt aina ostamatta.
Nyt sai koko paketin 24.95e hintaan ja pro:lla peli näyttää myös paljon paremmalta, koska kaikki kamalat sahalaidat on siivottu pois.
Pituutta ainakin on reippaasti sillä peli täytyy pelata ainakin kolmesti läpi jos haluaa nähdä sen oikean lopun.
Ensin pelataan A skenaario ja sen jälkeen B skenaario jossa on paljon samaa, mutta myös uusia juttuja ja vasta tuon jälkeen tulee C skenaario jossa vissiin on kaikki uutta. Tai noin ainakin jossain tube videossa sanottiin.
Jos en tuota tietäisi niin varmaan onnellisen tietämättömänä pelaisin vain A skenaarion.

Sitten tuli verkkiksestä tilattua days gone special edition 45.95e hintaan.
Juuri pari viikkoa sitten tätä katselin kun oli vähän jokapuolella 39e hintaan tarjolla, mutta en ostanut kun muutenkin backlog on niin iso.
Nyt kuitenkin oli pakko ostaa kun vitosen kalliimmalla hinnalla saa myös soundtrack cd:n ja pienen artbookin.

edit:

Ihan kuin mun backlog ei olisi muutenkin jo tarpeeksi iso niin tietenkin prismassa oli kerrankin heitetty kunnolla pelejä alelaariin joten mukaan lähti seuraavat:

Fire emblem warriors (switch)
Recore (xbox one)
Dishonored: Death of the outsider (ps4)
Shadow of war (xbox one)
Scribblenauts showdown (switch)
LEGO star wars: the force awakens (WiiU)
Devil may cry HD collection (xbox one)

DMC paketti 5e ja kaikki muut 10e / kpl

Ja taas kävi niin, että ruokaa menin ostamaan ja mukaan tarttui kolme peliä lisää.

Switchille 10e hintaan nba 2k18 ja world tennis tour ja boxille lego dimensions starter pack 15e sekä siihen ghostbusters story pack 10e.

Tubesta katselin niin nba ja tennis näyttää sisältävän varsin kattavan uramoodin ja sen takia ne tulikin ostettua kun halvalla sai.
Edellinen pelaamani tennis on orkkis boxin eka top spin jossa tuli ura pelattua "läpi". Muistaakseni tuo jatkuu ihan niin pitkään kuin sitä vaan jaksaa tahkota, mutta ranking listan ykköseksi itseni pelasin ja jos siinä joku iso turnaus oli vielä lopussa niin sekin on voitettu.

Edellisestä koripallosta on sitten vieläkin pidempi aika sillä viimeksi olen pelannut jonkun korispelin megadrivella läpi eli voittanut mestaruuden.
Tuohon heräsi kiinnostus kun katselin ura moodista matskua ja siinä pelataan vain sillä omalla hahmolla eli jos vaikka valmentaja päättää laittaa sut penkille niin silloin ei pelata ollenkaan.
Perus matsien lisäksi ainakin eri statseja parannellaan eri minipelien avulla.

Lego dimensions on kiinnostanut hyvinkin pitkään, mutta aina odottanut kunnon alennusta ja nyt sellainen oli.
Ghostbusters lisäristä en tiennyt mitään, mutta kahden ekan leffan fanina tuli nyt samalla otettua.
Vielä kun saisi sen portal lisärin jostain yhtä halvalla sillä se on ainoa joka on ihan oikeasti kiinnostanut, koska videoiden perusteella Gladoksella on tuossa ihan yhtä loistavaa läpppää mitä varsinaisessa portalissakin.

Prismasta tuli ruokaostoksien yhteydessä tehtyä ihan mukavat löydöt. Xbox Onelle löyty poistolaarista Final Fantasy XV Royal Edition ja Monster Hunter World 19,95e kappale. Molemmat oli pakko poimia mukaan, vaikka FFXV on jo kertaalleen menty läpi PS4, tosin silloin lainasin pelin kirjastosta. Lisäreitä ei ole tullut pelattua, joten nytpä tulee nekin vedettyä läpi. Monster Hunter World ollut kauan harkinnassa, ja nyt tuli sekin sit napattua tosiaan mukaan. Kiitoksia prisma <3

Kiinan ihmemaasta laitoin tilaukseen Beboncool Wireless Controller ohjaimen Switchille. Tilasin suoraan tuolta valmistajan sivulta, maksu paypallin kautta 27,13€. Toimitusajoista ei mitään käryä mutta luulisi Jouluksi ehtivän. Hakusessa oli ohjain pleikkatyylisellä d-padilla(koska Tetris 99), mutta tossa vaikuttaa olevan kaikki muutkin herkut mukana :P

Teen surutyötä ja näin tukin palstatilan jälleen yhdellä Borderlands-aiheisella näyttelyllä, mikäli ylläpitäjät eivät pahastu.

IMAGE(https://i.ibb.co/x12DGhb/01.png)
En ole vielä valinnut kehystämöä tälle öljyvärityölle (Realistic Maya, ProperlyMAD, USA 2019). Sain sen Etsystä noin 212 euron hintaan.

IMAGE(https://i.ibb.co/FVRy427/02-grafiitti-akvarellity.png) Sanctuary, Ashley Richards, USA.
Borderlands-tavarasta tämä akvarelli on suosikkejani. Se muistuttaa minua hetkestä, jossa pitkän vaelluksen jälkeen astutaan merelle avautuvaan ruohikkoiseen laaksoon, taivaalla näkyy kotikaupunki Sanctuary ja tehtävänanto kehottaa: "Mene ystäviesi luo."

IMAGE(https://i.ibb.co/5WLb966/03.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/4tm3PBK/04-todettu-suosikki.png)
Kuten aikaisemmin todettua, myös tämä Jakobs-lähettilaukku (tai sellaisena myyty) on suosikkitavaroitani, siksikin että välttelen nykyään keinokuituja. Sain tähän myös mahtumaan Yhdysvaltojen-matkani menomatkatavarat, mikä tosin ei kelvannut rajavalvontaviranomaisille.

IMAGE(https://i.ibb.co/L8T30dK/05a.png)IMAGE(https://i.ibb.co/BynZpgZ/05b.png)IMAGE(https://i.ibb.co/TcDw1Yn/05c.png) IMAGE(https://i.ibb.co/k0kJMC2/05d.png)IMAGE(https://i.ibb.co/6JXBRzJ/05e.png)IMAGE(https://i.ibb.co/YyGqsJX/05f.png) IMAGE(https://i.ibb.co/t3BtF2K/05g.png)IMAGE(https://i.ibb.co/Vv9dQX5/05h.png)IMAGE(https://i.ibb.co/PMJDMry/05i.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/x6XZz9x/06.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/58rkFH8/07.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/nRD61B8/08.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/x2GR5fF/09.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/k8KZNSL/10a.png) IMAGE(https://i.ibb.co/3sM9f0k/10b.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/PxGcMW0/11.png)
(Hidden leopard, vesiväri, Antonella Michelini, Italia)

IMAGE(https://i.ibb.co/7CK4fjN/12.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/YTgtX2n/13.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/Vp3Wvgh/14.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/JFB0TCk/15.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/yPdzPD5/16.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/fF2Xk2L/17.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/xD5wt9m/18.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/hZtTHj9/19.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/9yrSQW9/19-20.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/QQdxmvN/20.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/DtSNQt2/21.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/3dTrL2r/22.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/gTrPmPx/23.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/Vv3P1sr/24a.png) IMAGE(https://i.ibb.co/72s9WvS/24b.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/8m5Rg7Z/25a-TEC.png) IMAGE(https://i.ibb.co/pX8hqkP/25b-TEC.png) (TECreation, Kanada)

IMAGE(https://i.ibb.co/Bn9FXDf/26a.png) IMAGE(https://i.ibb.co/S3mxL1N/26b.png)
(siivouskomero)
IMAGE(https://i.ibb.co/c2rH9wd/27.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/8KMt0n6/28-Late-to-Eleseer-redgravekyo.png) Late to Eleseer, redgravekyo, USA

IMAGE(https://i.ibb.co/3hvCN3k/29a.png) IMAGE(https://i.ibb.co/41cmrcz/29b.png)
Jade Jones, UK & tackyvillain, UK

IMAGE(https://i.ibb.co/QmNLMJK/30.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/gg7S0XK/31a.png) IMAGE(https://i.ibb.co/8YSBtWM/31b.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/0c3frwg/32.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/7kB9wFR/33.png)

Babes of Borderlands, Dahlia Cortez, USA

IMAGE(https://i.ibb.co/k3NL0MT/34.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/588B49d/35.png)
Robot tea party on hyvä.

IMAGE(https://i.ibb.co/nPhx5Bh/36.png)
Tämän korttipelin asemainokset muistuttavat siitä mustasta huumorista joka sai minut aikanaan rakastamaan Borderlandsia. "Kaksi miljardia ruumista ei voi olla väärässä", tai pelissä "Otan pikku torkut... Herättäkää minut kun emme ole enää Pandoralla."

IMAGE(https://i.ibb.co/F4jJXVc/37.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/FwGFZsc/38.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/xYm1vQF/39.png)
(D20: PsychandRed, Irlanti.) Jesper Kydin Eden-6-levyä lukuunottamatta musiikki ei ole hyvää. Assault on Dragon Keep -lisäosasta muistona oleva arpanoppa harmittaa enemmän. Olisin halunnut jättää tuon dlc:n muistoihini, mutta jouduin pelaamaan sen yhden kerran liikaa läpi hakeakseni amuletin, joka tarvittiin Commander Lilith and the Fight for Sanctuary -dlc:n achievementtiin.

IMAGE(https://i.ibb.co/2k0H8Hr/40-eik-yht-n-ankkaa-tullut-p-pystyss-takaisin.png)
Eikä yhtään ankkaa tullut pää pystyssä takaisin.

IMAGE(https://i.ibb.co/KKv9hL6/41.png)

IMAGE(https://i.ibb.co/LR2qqZF/42-Sheax-Brown-UK.png) (Sheax Brown, UK)

Itse puolestani en ole taiteillut muuta kuin suuren sinertävän tähtikartan (tai tiedoston joka odottaa tulostamistaan), jossa ovat symbolisina "tähdenlentoina" kaikki Borderlandsin elukat, mekanoidit ja ihmiset sekä heidän osansa sivu- tai päähenkilönä, tehtävänantajana tai kuolleena. Heitä on noin 900. Tämä siksi, kun BL2:ssa "Emmekö muka muista kenraali Härskiä" joka oikeasti vain mainitaan sarjassa kahdesti, samalla kun poispyyhkäistävät kanavarkaat saavat ansaitsemattoman suuren huomion. BL3:n jälkeen hahmoja olisi arviolta 1100. Uuden pelin lisäosat kasvattavat listaa. Mitä salaisuuksia sarjan hahmoista löytyy uuden pelin myötä?

Ei mitään. Eikä mitään hyvää.

IMAGE(https://i.ibb.co/28f3VyP/43.png)

En usko että haluan pelata enää Borderlandsia.

IMAGE(https://i.ibb.co/hLLHXjf/44.png)

Moxxi patsas ja butt stallion kelpaisi omaankin hyllyyn.

Hei Ava, likainen pieni varas, pidä huolta Sanctuary 3 -aluksesta, se on nyt sinun!

Tää kuuluisi toiseen topiciin, mutta jos joku on vasta aloittanut Borderlands-fanituksen, niin kaikki BL 3 -tavara ja muidenkin 2K:n pelien tavaraa on taas kerran alennuksessa 2Kstoressa, patsaat ja kumiankat, Maliwan-paidat, siellä on yleensä parin päivän ilmainen kuljetus kotiovelle. Olen ostanut sieltä mm. messinkisiä Civilization VI -kompasseja. BL3- Diamond Chest "Limited Edition" taas pitää tilata GearboxLoot.com:sta Yhdysvalloista, laittavat sen kokoajan uudestaan saataville.
Olen ostanut kaiken alkuperäisellä hinnalla kun ei ole voinut tietää milloin mikäkin loppuu. Älkää tehkö näin!

Iski joku tilapäinen mielenhäiriö ja äsken kaupassa käydessä tarttui citymarketista death stranding mukaan 29e hintalapulla varustettuna. Tuo sama yksi kappale ollut hyllyssä jo kuukausia joten ei tunnu kovin haluttua tavaraa olevan.
Meinasin aloittaa sen vasta huomenna, koska yleensä jokaiseen peliin pitää ladata joku julmetun kokoinen päivitys.
Tämän kohdalla se olikin vain 1gt joten nyt täytyy vaan odottaa, että peli on asennettu.

Ennakko odotukset ei kovin korkealla ole sillä olen asennoitunut niin, että tarina on kiinnostava ja välivideot komeita, mutta itse pelaaminen on helvetin tylsää ja työlästä puurtamista.

Eilen tuli ostettua nykyisestä psn storen alesta saint's row 3 remastered kun se oli ps+ jäsenille 28e hintaan tarjolla.
Tämähän näyttää aivan helvetisti paremmalta mitä orkkis xbox 360 versio joka taisi tulla aikoinaan pelattua 100% läpi joten tämähän oli ihan pakko hankinta, mutta ei kuitenkaan sillä alkuperäisellä 40e hinnalla.
Mun piti alunperin aloittaa tämä seuraavaksi, mutta fiksumpaa on ensin pelata death stranding ja vasta sitten tämä, koska tämä on takuuvarmasti hauskaa ja koukuttavaa menoa.

Muutama viikko sitten tuli myös ostettua pkp:sta nekoparan Vanilla figuuri 48e hintaan.

Death Strandingin tarina on lopulta aika tekotaiteellinen paatos mutta toisaalta eikö se juuri ole Kojimaa?

Minulle ei laimeat fiilikset ja lähinnä tyydytys että homma on paketissa ja voi pelata jotain, jossa on jotain mieluista tekemistäkin. Silti, platina siitä tuli hankittua. Ristiriitaiset fiilikset kyllä, kun sitä jauhoi, mutta ehkä sitä koko ajan odotti että hommassa, edes tarinassa, tulee jotain, joka palkitsee.

Pelin isoin tyydytys ja palkinto oli se, kun ensi kertaa sai ajoneuvon sen alun kävelyn jälkeen. Samanlaista tyydytystä en saanut enää koko loppupelin aikana. Tai no, ehkä bolalla vihujen hoitelu oli myös ihan tyydyttävää vaikka harvemmin sitäkään jäi erityisesti tekemään kun se taistelukin oli jotenkin "raskasta" hommaa.

Peliä en uskaltaisi suositella kenellekään. En itsekään tiedä ostaisinko peliä nyt kun tiedän millainen se on. Tavallaan tämän sanomisen jälkeen kuvittelisi että missään nimessä en, mutta toisaalta oli siinä silti jotain outoa, jonka vuoksi sen haluan hyllyssäni säilyttää.

Kyseessä lienee teos, jota onkin vaikea sanoa varsinaisesti peliksi. Se on kokemus. Ja ihan eri lailla kuin ns. kävelysimulaattorit, joita usein myös kokemuksiksi kehutaan/haukutaan.

PS. Pitkästä aikaa foorumin puolella. Nyyh, tämä Pelaajan uudistus tappoi innon tämän puolella kirjoitteluun...

Ihan mielenkiinnosta kysyn, mikä Pelaajan uudistuksessa tappoi innostuksen? Ei ole itselläkään tullut täällä hetkeen pyörittyä.

Merkittävin syy on se, että viestien seuraaminen ei ole enää yhtä helppoa. Ennen näki omasta profiilista viimeksi kirjoittamansa viestit ja niiden kautta pysty hyppäämään uutiseen tai keskusteluketjuun, jossa oli jotain kirjoitellut. Muutenkin foorumi on nyt vielä entistäkin enemmän "piilossa".

Taisi jotain lupailua olla että foorumiakin mietittäisiin mutta onko se nyt jäänyt kokonaan vai kenties jopa työn alla jotain? Vai muistanko väärin? Mitään lupauksia asiasta ei siis ole varmastikaan mutta jotain sellaista että "katsellaan sitten kun muu sivusto on tehty". Siitä on nyt jo aika kauan...

Hankin Cable Guysin uusimman Crash Bandicoot-ohjaintelineen erään varsin kovaonnisen päivän päätteeksi. Hinta oli 24,90€ Verkkokaupassa eli peräti euron kalliimpi kuin kaksi vuotta sitten hankitulla Spyro-telineellä. Nyt molemmat PS3-ohjaimeni saavat viimein nököttää lapsuuteni sankareiden suojelevissa hyppysissä.

Hienolta tuo teline kieltämättä näyttää, vaikka maalauksen laadussa oli taas nurisemisen varaa. Yhdessä myymälään jääneessä kaverissa silmän valkeaa maalia oli valunut pitkin poikin naamaa. Oman figuurini leuan karvoitusta puolestaan ei ole maalattu ihan kunnolla yhdestä suupielestä loppuun. Ja niskasta puuttuu pieni, kynnenmentävä pala pään sekä selkäosan rajavyöhykkeeltä. Arvatenkin lohjennut irti jo tehtaalla, siinä vaiheessa kun nuo palaset on loksautettu kiinni. Pikkuvikoja, kenties. Mutta kyllähän tuommoinen hutilointi puhuu omaa karua kieltään. Millaiseksi pikakulutus-hötöksi näitä figuureja ylipäätänsä valmistetaan. Joten miksipä satsata laatuun ylenpalttisesti? Ostat kuitenkin, kun on tuttu naama ja varsinkin jos keräät näitä ihan vaan hyllyysi pölyttymään.

Noh, pääpiirteissään figuuri on silti ihan ok, peräti jopa hyödyllinen. Siihen(kin) on tosin pakko kiinnittää huomiota, että tämä Crash vaikuttaa lyhyemmältä kuin se alkuperäinen hirvitys, Aku Aku-maskilla taikka ilman. Näin ollen tämä Crash vaikuttaa vähän liian pieneltä suhteutettuna vieressään takajaloillaan seisovaan Spyroon. Vaan kuten jo aikoinaan totesin, se eka Crash oli ihan hirveä maanisine virneineen. Olkoonkin sillä vähän enemmän pituutta ja PS1-peleille uskollisemmat kuteet. Ja sen Aku-Aku variantti ei puolestaan herättänyt fiiliksiä juuri suuntaan taikka toiseen.

Siihen verrattuna se jää-Spyro oli kieltämättä paljon parempi variantti, kun jo valmiiksi hienoon figuuriin korvattiin keltaiset osuudet jäänsisisellä. Harkitsin jopa aikoinaan, että ostaisin ennemmin sen toiselle ohjaimelleni. Mutta tulin lopulta tulokseen, että sen telineen on oltava joko Crash tai sitten en hanki yhtään mitään.

Tässä vaiheessa ainoat hahmot, joita voisin ostaa tulevaisuudessa joksikin turhaksi muovipaskeeksi Cable Guyssilta olisivat tyyliin Klonoa, Mewtwon kaltainen siisti Pokemon tai sitten Optimus Prime. Klonoaa ei varmasti ikinä tuu ja Pokemon valmistaa korkeintaan Nintendon ohjaintelineitä, joten näistä tuo Optimus Prime olisi ainoa, edes etäisesti realistinen hahmo-toive.

EDIT: Ostin nyt myös Britanniasta ne aiemmin aikomani retro-pelit (Croc 2 PS1:lle ja Blinx 2: Masters of Time and Space Xboxille).

Muistutuksena tosiaan, että Brexitin astuessa voimaan ensi vuoden alusta tulli rupeaa kiskomaan yli 22 egen Britannian ostoksista ALVia. Täällä on tullin tarkemmat ohjeistukset asian suhteen. Vaikka tuote saapuisi perille vasta tuon aikarajan jälkeen, et joudu maksamaan siitä veroja, mikäli se on postitettu tämän vuoden puolella.

Croc 2 maksoi justiinsa sen 21,93€, eli ostokuitin perusteella se olisi ollut just ja just liian halpa tullin kupattavaksi, mutta Blinx olisikin ollut jo toinen juttu vajaan 25 egen hintalapulla. Jos muistan oikein, tullia ei tarvi maksaa, jos ALV jää alle vitosen. Mutta esim peleissä se ALV on jo 24%, joten 0,24 x 22 € = 5,28 € siihen 22 euron hinnan lisäksi. Kirjoissa tilanne on vähän armeliaampi 10 %-alvillaan ja kirjat ylipäätänsä on monesti aika halpoja peleihin, leffoihin yms. verrattuna.

Mut juu, jos on joku vähänkään kalliimpi juttu ollut mietinnän alla jo pidempään ja oot pohtinut se hankkimista juuri briteistä, kannattaa ruveta joutumaan sen ostopäätöksen suhteen.

Päivän bongaus paikallisesta kitymarketista Sonyn uusi pulse 3d kuulokkeet, lähtivät matkaan.
Mitä seurannut tilannetta niin nämäkin viedään käsistä nettikaupoista kuten ps5 ja saatavuus myös heikohko.

IMAGE(https://i.postimg.cc/GHf0hdRg/IMG-20210501-130633.jpg)
Pandameikki 240/250.
Maksoi mannasuurimoita

Discshopissa oli jokin aika sitten osta 3 maksa 2 tarjous joten mukaan tarttui switchille witcher 3, bravely default 2 sekä miau mario 3d world + bowsers fury joten hintaa kertyi n.37e / peli.
Varsinkin marion ja bravely defaultin kohdalla tuo oli niin kova diili ettei voinut olla ostamatta vaikka se mario onkin pelattu jo kahdesti läpi WiiU:lla.

Demon testaamisen jälkeen myös NEO: the world ends with you meni ennakkotilaukseen coolshopista 47e hintaan switchille, mutta samaan hintaan se oli myös pleikkarille.
Mulla ei oikeasti ollut mitään isompia odotuksia tuon suhteen sillä vaikka se eka world ends with you oli ihan hyvä niin se ei kuitenkaan ollut mitenkään sen ihmeellisempi. Ihan hyvä.

Nyt kun taistelu hoidetaan napeilla näytön lääppimisen sijaan niin peli iskikin ihan hemmetin kovaa.
Myös soundtrack iski kovaa ja visuaalinen puoli näyttää hyvältä myös ihan switchin omalta ruudulta katsottuna ja ruudunpäivitys oli myös enimmäkseen kunnossa.
Demo on myös mukavan pitkä ja pelasinkin sitä 1.5 tuntia.

PelaajaShopin tarroista on ollut paljon iloa. Castin tukipaketin tarra oli tosin poistettu häiritsevän mainoksen päältä, johon olin sen liimannut, mutta onneksi mainoskin poistui. Farming Simulatorin keräilyversion mukana tuli paitsi tietysti konevalmistajien tarroja, myös mm. maatalouspeliriippuvuudesta varoittavia. Tarrat ovat hauska idea, saa kaksiulotteiseen pintaan (traktori)maisemakuvan eivätkä vie paljoa tilaa (pelilaatikossa). Siskonpoika ilahtuu, toivottavasti hän liimaa tarroja joka paikkaan!

Tilasin verkkokirppikseltä Briteistä PlayStationin Play-lehden, kun siinä oli juttu ensi vuoden Wonderlands-pelistä. Huomionarvoisia vinkkejä lehden joululahjaoppaassa olivat kirja The Art and Making of Control ja niin ikään Control-aiheinen Mold-1-taidejuliste liittyen jotenkin kämppikseltä jääneisiin tiskeihin. Kirjapalstalta valitsin kuitenkin laitoksen Ten things video games can teach us (about life, philosophy and everything). Näytti että tänään on viimeinen päivä tilata sitä ainakaan Bookysta.
Hyviä jouluvalmisteluja!

Ylempi Filosofiaa peleistä-pokkari osoittautui ainakin ensireaktiosta paremmaksi kirjalahjaksi kuin Tomb Raider: Official Cookbook and Travel Guide, jossa oli hyvin varsinaista asiaa, mutta pelien osalta heti alkusivuilla liikaa ajattelemattomia tissivako- ja takalistokuvia. Hyvää tekstiä ja reseptejä, mutta ensivaikutelma oli pinnallinen.

Wonderlandsin Treasure Trovessa tarokkikorttien ja muun muassa tullut B&B-roolipeli on TIETYSTI kyberpunk-aiheinen.
Itse peli on ollut imelän sairas, mutta hyvä.
IMAGE(https://i.postimg.cc/ZRTpK5xJ/trove.png)

Vapun lähestyessä kaupoista löytyy jälleen jos jonkilaista heliumpalloa. Nintendon peleistä Pokemon sekä Super Mario ovat olleet edustettuina jo useiden vuosien ajan, mutta mitään muita videopeli-aiheisia palloja ei juurikaan täältä Suomen takapajulasta enää löydy, satunnaista Soniccia lukuun ottamatta. Vihaiset linnutkin menivät muodista jo vuosia sitten.

Vaan kappas kummaa, kun Prismasta löytyi tämmöinen selvästi PS4-ohjainta jäljittelevä, mutta silti just sopivasti copyright-vasaraa välttelevä helium-pallo. Hinta sen 7,95 €. Mielenkiintoista kylläkin, pallon kääntöpuolella nuo symboli- sekä nuolinappien alueet ovat peilitettynä, mutta tuo "Level Up!" teksti on kummallakin puolella oikein päin kirjoitettuna.
IMAGE(https://www.balloon-fire.gr/media/catalog/product/cache/e4d64343b1bc593f1c5348fe05efa4a6/c/o/controller-balloon.jpg)

Sisäinen 10-vuotiaani halusi ohjainpallon. Viime viikolla jaksoin olla vielä kypsä (tylsä) aikuinen asian suhteen, ostaen puolet halvemman pikkupallon, sillä tunnetusti näiden kyky pidätellä heliumia vaihtelee mistä tahansa alle 10 minuutista reilusti yli kuukauteen (eräs punainen Angry Bird pysyi aikoinaan ilmassa reilusti yli 2 kuukautta, arvatenkin suomalaisen sisun voimin). Ajattelin, että mikäli se 4 euron pallo lussahtaa just ennen vappua, pettymykseni jää aika pieneksi. Vaan ei, käydessäni tänään kaupassa siellä oli jälleen yksi näitä 8 euron turhakkeita. Olisin voinut olla fiksu, kävellä vain ohi, käyttäen sen 8 € ruokaan, laskuihin, kuntosalikorttiin... oikeastaan mihin tahansa järkevämpään, kuin foliopussilliseen heliumia, josta roikkuu pätkä lahjanarua sekä joku epämääräinen muoviläpyskä.

"Mutta entäs jos nämä loppuvat juuri ennen vappua? Entäpä jos sinua alkaa harmittaa, ettet ostanutkaan tuota?", kysyi ääni mieleni perukoilta. Jotenka hyvin lyhyen, hyvin yksipuoleisen sisäisen tahtojen taistelun jälkeen, kiikutin ohjainpallon kotiin. Nyt täällä leijuu sen 12 euron edestä koristeltuja foliosäkkejä. Sisäinen 10-vuotiaani on hyvin iloinen. Se kyyninen +30-vee aikuinen puolestaan odottelee, josko yksi taikka molemmat näistä päätyy lässähtämään just sopivasti ennen sunnuntaita. Aikapa sen näyttää.

Kaipa se tähän lasketaan, mutta mutta. Horizonin Tallneck Lego tuli poistettua eilen kaupasta. Ehkä tärkein juttu siinä on tuo Legofiguna oleva Aloy. Mut on se hieno. On se.

Äitienpäiväksi keksin tilata jotakin Remedy Storesta. Miten nurinkurista että sain tietää kaupasta brittiläisen Play-lehden kautta, vaan omien lempipelien aiheista tavaraapa ei yleensä olekaan olemassa tai sitä on vaikea löytää. Siksi yllättävää että Remedyllä on oma kauppa! Kahvipavut ja kynttilät saapuivat yhdessä päivässä ja ovat kotimaisuuttaankin hyvä lahja. Otin itselle vielä kangaskassin vaihtaakseni omani hillitympään ja sellaiseen, johon ei pimeällä tarvitse kiinnittää erillistä heijastinta.