World of Warcraft / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
World of Warcraft

IMAGE(http://www.yourlogoresources.com/wp-content/uploads/2011/11/World-of-Warcraft-logo.png)

WoW, tuo kaikkien tuntema maailman suosituin MMORPG julkaistiin vuoden 2004 marraskuussa Blizzardin toimesta. Pelin tapahtumat sijoittuvat Warcraft-fantasiamaailman Azeroth-valtakuntaan, noin neljä vuotta edellisen Warcraft-pelin Warcraft III: The Frozen Thronen tapahtumien jälkeen.

Pelissä on kaksi sodan osapuolta: ns. hyvikset eli Alliance jonka rotukaarti koostuu mm. ihmisistä, yöhaltioista (night elf), kääpiöistä. Ns. pahiksia ovat Horde jonka rotuihin kuuluvat mm. örkit, epäkuolleet, peikot ja menninkäiset. Mists of Pandaria- lisäosa toi peliin mukkan myös neutraalin Pandaren rodun joka voi myöhemmin liittyä vapaavalintaisesti Alliancen tai Horden riveihin.

Peliin on julkaistu neljä lisäosaa: The Burning Crusade, Wrath of The Lich King, Cataclysm ja Mists of Pandaria. Blizzard on myös ilmoittanut julkaisevansa vielä ainakin kaksi uutta lisäosaa.

Pelissä on monenlaisia eri aktiviteetteja joista aikavievin vaihe on varmasti maksimitason saavuttaminen. Tänä aikana pelissä voi suorittaa tehtäviä, instanceja, seikkailla, tappaa isoja pääpomoja raideissa, pelata PvP pelimuotoja sekä harrastaa erilaista pientä tekemistä lemmikkitappeluiden ja maatilan hoidon merkeissä. Pelaaja voi myös valita erilaisia ammatteja.

World of Warcraftilla on yli 10 miljoonaa aktiivista pelaajaa joka tekee WoW:sta maailman pelatuimman kuukausimaksullisen mörpin.

Pelin voi aloitta helposti ja halvasti n. 10€ maksavalla Battlechestillä joka sisältää itse pelin sekä kaksi ensimmäistä lisäosaa (TBC ja WotLK) Peli on myös, kuten jo mainittu, kuukausimaksullinen ja 60 päivää peliaikaa maksaa n. 23-27€

Itse olen pelannut peliä yhteensä n. 1,5 kuukautta ja tällä hetkellä pääasiallinen hahmoni (Undead rogue) on tasolla 44. Battle.netissä saa pyytää kaveriksi Ylivalottaja#2928. Olisi joskus myös mukava pelata boardilaisten kesken, toisaalta taidan olla siihen seuraan melkoinen nyyppä ja tasolle 90 menee vielä paaaaljon aikaa.

(Mitä aloitusviestistä puuttuu/ pitäisi poistaa)

Ihme homma ettei WoWille ole ollut omaa ketjua viellä näillä nykyisillä boardeilla. Aiemmilla olin kyseisessä ketjussa aktiivinen, noh siihen kunnes lopetin pelaamisen. Niin mutta itse peli, WoW. Tuli tuota ihmetystä pelailtua semmoiset reilut 2.5 vuotta. Aloitin pelaamisen reilu vuosi ennen Burning Crusaden tuloa ja lopetin kyseisen lisärin lopulla. Välillä pidin kuukauden tai kahden tauon mutta sitten aina vaan takaisin peliin veti joko uusi raidiluolasto tai jokin muu uudistus (arena oli kova lisäys). Kaverien kanssa hakattiin peliä aktiivisesti eikä muille peleille pahemmin aikaa tuona aikana jäänyt. Muistan sen että pääasiallisella Tauren Shamanillani oli pelkästään jokunen sata päivää pelikellossa ja alt-charruja oli vaikka kuin helvetisti. Enimmillään oli kolme lvl 70 hahmoa joista kahdella oli full epic setit pvp kuin myös pve puolella. Horde oli se meikän juttu, ainoastaan yhdellä Alliance rodulla enemmän pelasin ja se oli Night Elf Rogueni jolla areenaakin aikoinaan pelailin semi-aktiivisesti.

Mitä itse pelistä sanoisinkaan... aivan helvetin koukuttava. Perkeleen hauska ja vielä tähänkin päivään mennessä parhaat moninpeli muistot ovat varmaan tästä pelistä. Se tunne kun joku perkeleen vaikea pääperkele saadaan viimeinkin tiimityöllä kaadettua 40 miehen raidissa oli sitä jotakin. Muutenkin paljolti kaveriporukalla ihan vaan muuten pelaillessa juteltiin toisille teamspeakin kautta taikka omassa kiltachätissä. Joitain uusiakin kavereita tuli WoW-aikoina tavattua joista joihinkin pidän vieläkin yhteyttä.

Peli alkoi puuduttamaan ja muuttui omasta mielestä huonompaan (mm. paljon helpompaan) suuntaan TBC:n lopulla jonka takia pelaamisen lopetinkin enkä sen pariin ole 2008 kesän jälkeen palannut. Välillä jos jotkut kaverit ovat palanneet takaisin ja vierestä katsellut niin on se vanha addiktio koittanut saada pelin ostamaan mutta en ole taipunut. Näillä näkymin pelin pariin en päädy ehkäpä koskaan. Mitä nyt pandalisäristäkin katselin niin pelissä on niin paljon turhaa paskaa joka ei kiinnosta ja kokoajan ollaan menty väärään suuntaan. Varmana se on vieläkin hyvä peli mutta kuitenkin vanilla/TBC oli omasta mielestä yksi parhaista PC-peleistä ikinä, ellei jopa peleistä ylipäätään. Eniten ainakin aikaa olen tähän laittanut kuin mihinkään muuhun peliin, todella paljon enemmän.

/muistelot loppuu tähän. Jatkakaa.

Kylhää tot kuraa on tullu mätettyy TBCeesta asti ja viimeks ku laskin oli /played jotain 300d+... Eli melkee vuoden tuijottan sitä peli ruutua. MoP on ollu omalta osalta aika pettymys lisä-osa joten taas on peliaika jäissä. Kattoo sit ku pätsi tulee et jos taas jaksaa.

Silti paras MMORPG ja ylipäätään paras online peli mitä olen ikinä pelannut. Hyviä muistoja on paljon enkä kadu että olen tätä pelannut niin paljon : P

Onhan tätä järkälettä tullut hakattua (vaihtelevalla temmolla) jo reilut viisi vuotta. Aloitin pelaamisen TBC:n alussa Horden puolella paladinilla ja myöhemmin vaihdoin alliancen puolelle hunteriin ja raidasin koko contentin läpi lukuunottamatta Sunwelliä joka tuli viimeisessä päivityksessä (jolloin olin pelaamisen jo lopettanut)

TBC:stä muistan parhaiten 25 miehen raidit joita hakattiin kolmena-neljänä iltana viikossa 3-6 tuntia putkeen ja hyvää progressia oli jos illan aikana saatiin yksikin uusi pomo alas. Esimerkiksi The Eyen pääpomo Kael'Thas oli aivan järkyttävän vaikea encounter, kestoa tappelulla oli n. 15-20 minuuttia ja erilaisia vaiheita muistaakseni kuusi. Onnistumisen tunnekin oli valtava kun pomot vihdoin tuntikausien wipeilyn jälkeen kaatuivat.

WOTLK:issa jatkoin taas pelaamista lähinnä kavereiden ja velipojan suostuttelun vuoksi, ja perustamamme kaveri/perseilykiltakin nousi yhdeksi serverin kovimmista lisärin alkuvaiheissa. Naxxramasia tuli vedettyä ihan kiitettävän kovalla tahdilla mutta Ulduarin tullessa innostus oli taas lakannut. Myöhemmissä päivityksissä kokeilin pelaamista uudelleen, muttei sitä jaksanut kuin kuukauden kerrallaan kun uusi sisältö ei vakuuttanut (esim. se ihme gladiaattoriareenaraidi Icecownissa oli melko juostenkustua kierrätystä) Wotlkin paras asia lienee uusi hahmoluokka Death Knight joka istuu nykyään täydellisesti muiden luokkien sekaan. Wotlkin aikana tuli myös vaihdettua taas Hunterista takaisin Paladiniin kun classia muunneltiin järkevämpään suuntaan ja esim. Retributionista tuli varteenotettava specci.

Cataclysmistä en halua edes puhua. Huonoin lisäri tähän mennessä. Jotenkin kaikki tuntui keskinkertaiselta. Ehkä johtuu siitä, että pelaaminen ei muutenkaan oikein tuohon aikaan kiinnostanut. Uusia rotuja lisättiin kaksi, joista Goblinit ovat tietysti moninkerroin siistimpiä kuin Worgenit. Muuten peli ei kovinkaan ihmeellisiä uudistuksia kokenut.

Tällä hetkellä pelaan semicasualina MoPia, jälleen paladinilla. MoPissa parasta on tasapainotus: jos haluat pelata casualina, voit silti nauttia lähes kaikesta sisällöstä esim. Looking for Raid-hakutyökalun ansiosta. HC-pelaajille taas löytyy erilaisia vaikeusasteita ja tietenkin parempia varusteita, mutta ero HC ja casual-pelaajan välillä ei ole liian suuri. Myös pandat ovat ihan hauskoja, vaikka siitäkin voi olla toki montaa mieltä. Uutta hahmoluokkaa, Monkia, en ole kokeillut mutta tähän mennessä se on tuntunut sopivan peliin DK:n tavalla kuin nyrkki silmään. Myös MoPin uudet battleground-alueet ovat tähän mennessä parhaita, Kotmogu on kunnon deathmatch-mättöä ja Silvershard Mines tuo mieleen hauskoja TF2-viboja kärryineen.

Pitänee vuodattaa muisteloita myöhemmin lisääkin, nyt koulu kutsuu.

Tänään dingasin tasolle 50 roguellani. Peliaika oli jäissä sillä ajattelin keskittyä koeviikkoon, mutta nyt kun jäljellä on enää vapaapäivä sekä pari kokeetonta "koepäivää" päätin aloittaa tuon Mistsin trialin ja pelailla nyt sen 10 päivää. Kokeilin myös tuota monk classia pandarenilla ja oikein hyvälle tuo maistui. Kunhan saan sen lvl 55 saavutettua ja DK:n aloitettua niin eiköhän sitten rogue jää vähemmälle pelaamiselle munkin ja DK:n alta. Pandaria on myös mukavaa vaihtelua viimeisen kolmen aavikkozonen jälkeen.

Jaah, eli taidan olla täällä ainoa, joka aloitti pelaamisen jo keväällä 2005?...Pelin julkaisusta lähtien en sentään. Aluksi suhtauduin hyvin nihkeästi kk-maksuihin...mutta kun sain kuulla pelistä pelkästään ylistäviä sanoja ja eihän sitä Warcraft fanina lopulta voinut vastustaa kiusausta....noh Euroopan julkaisussa serverit kuitenkin kaatuivat saman tien, eikä Blizzard toimittanut lisää pelejä kauppoihin, ennenkuin serveri-ongelmat oli korjattu...ja tuohon meni julkaisusta aikaa lähes 2 kuukautta, jonka aikana kävin vähän väliä kaupoista kyselemässä milloin seuraava erä saapuu myyntiin ja eräskin Gigantin myyntimies lupaili jatkuvasti, että kyllä seuraavalla viikolla tulee...

Kun pelin pariin sitten viimein pääsin, niin kyllähän se vei täysin mennessään, koukutti jopa liikaa, sillä tuli sitä koulustakin muutamaan otteeseen lintsattua ja arvosanat menivät päin peetä. WoWia pelasin aktiivisesti n. 2 vuotta...joitakin 2-4 viikon taukoja tuli välillä pidettyä, mutta noin muuten vuosina 2005 ja 2006 ei paljonkaan mitään muuta tullut pelattua. Vuoden 2006 loppupuolella peliin alkoi jo kuitenkin lopullisesti väsyä ja kun Xbox 360 tuli kotiin saman vuoden jouluna ja uuden konsolisukupolven pelit alkoivat kiinnostaa enemmän, lopetin WoWin pelaamisen hiaman Burning Crusaden julkaisun jälkeen...kyseinen lisäri jaksoi koukuttaa muutaman viikon, mutta lopulta mielenkiinto lopahti täysin siihen, että pitäessäni pelistä taukoa kyseinen serveri, jolla pelasin muuttui lähes täysin Tshekki, Slovaki ja Venäläis-pelaajien valtaamaksi, eikä ilmainen hahmon-siirto ollut enää mahdollista, enkä ollut pelistä enää tarpeeksi kiinnostunut, jotta olisin hahmojeni siirtämisestä maksanut,

Joskus v.2009 yritin palata pelin pariin aloittamalla täysin uudet hahmot, mutta en jaksanut pelata edes 10 minuuttia, kun ne samat, itseääntoistavat tehtävät "tapa 10 sikaa, saat uudet päheät pöksyt" söivät mielenkiinnon nopeasti.

2 vuotta myöhemmin, kun peli muuttui ilmaiseksi levelille 20 asti päätin yrittää vielä kerran ja vilkaista miten pelimaailma oli muuttunut Cataclysmin myötä...ja täytyy sanoa, että en olisi enää koskaan uskonut WoWin pystyvän viihdyttämään ja addiktoimaan (lähes) yhtä pahasti kuin pelin alkuaikoina. Mutta Cataclysmin tekemät muutokset "vanilla" WoWin maailmaan ovat PARASTA mitä Blizzard on WoWille tehnyt, sanoipa Luffy tai muut Cataclysmin vihaajat mitä tahansa. Poissa olivat (ainakin enimmäkseen) itseään toistavat tehtävät, jokaisella alueella oli oma pieni tarinasa kerrottavana chain questin muodossa, ääninäyttelyä oli saatu mukaan, ja kaikki pelin alueet (tai ainakin ne mitä ehdin nähdä) oli muokattu huomattavasti mielenkiintoisemmaksi. WoWin pelaaminen oli jälleen hauskaa, addiktoivaa, Cataclysmin jälkeisessä WoWissa oli sitä samaa "taikaa" mitä tunsin Warcraft III:sta ja WoWia ensi kertaa pelatessa. Aiemmin oli lievästi sanoen harmittanut se, miten Blizzard oli lorelle ja etenkin tärkeimmille hahmoille (Illidan, Arthas) tehnyt, mutta sen olisin voinut unohtaa ja jälleen nauttia pelistä, ainakin SWTORin julkaisuun asti....mutta sitten tuli Blizzcon 2011...ja ne pandat...ne HELVETIN pandat!!!

Kun tuota MoPin julkaisu-traileria katsoo, saati sitten CGI-traileria/introa, niin typerältä vitsiltä se edelleen näyttää ja tosissani luulin aluksi että nyt Blizzard trollaa ja pahasti ja että se todellinen lisäosa julkistettaisiin myöhemmin... Toki Pandarenit tekivät ensi esiintymisensä jo Warcraft III:ssa, mutta niin pienessä roolissa, että todellakin luulin kyseessä olevan vain Blizzardin inside-vitsi, ikäänkuin Warcraftin versio Diablon Cow-levelistä.

Toki Mists of Pandaria varmasti noin muuten on laadukas lisäri, mutta kaljaa kittaavat, kung futa harjoittavat Pandat ja Kiinalais-tyylinen Pandarian saari sopivat mielestäni Warcraftin maailman yhtä hyvin kuin käytetty kortsu kyr....well you get the point. MoPin gameplayta katsella tulee tunne, kuin katselisi jotain aivan muuta kuin Warcraftin maailmaan pohjautuvaa peliä. Toki ymmärrän että Blizzard nimenomaan halusi tehdä vaihteeksi tunnelmaltaan ja teemaltaan erilaisen ja "kevyemmän" lisärin, mutta Pandaria ja sen karvaiset asukit eivät ole osa sitä Warcraftin maailmaa, jonka vuosien saatossa opin tuntemaan...ylipäätään WoWissa minulle se tärkein asia oli päästä näkemään ja komeaan Azeroth (ja Outland/Draenor), RTS peleistä tutut paikat ja hahmot toisesta perspektiivistä, ei niinkään grindata sitä parasta mahdollista kamaa joko raidien tai PVP:n kautta...suoraan sanottuna en juuri koskaan pitänyt WoWin "end-gamesta" vaan aloitin mielummin uuden hahmon, jollain toisella rodulla ja hahmoluokalla.

Jokatapauksessa tili meni heti jäihin, kun MoP julkistettiin. Vaikka vielä joskus WoWin pariin tulee palattua Cataclysmin loistavien muutosten innoittamana, niin MoP (ja täten luonnollisesti loput tulevat lisärit) jäävät ostamatta ja itselläni peli päättyy lvl 85.

Lopuksi voisi sanoa, että ainakaan WoW ei ole jättänyt kylmäksi, vaan on herättänyt tunteita, sekä puolesta, että vastaan ja tuskin mihinkään muuhun peliin (lisäosineen) on tullut upotettua yhtä paljon aikaa (ja rahaa kk-maksujen muodossa), eikä yhtäkään toista peliä kohtaan ole samanlaista "viha-rakkaus" suhdetta :D. Jokatapauksessa on helppo ymmärtää miksi WoW on edelleen ylivoimaisesti suosituin MMO, vaikka julkaisusta on jo 8 vuotta. Kaikki kuitenkin loppuu aikanaan ja jos/kun Warcraft TOIVOTTAVASTI jonain päivänä palaa takaisin RTS-juurilleen Warcraft IV:n muodossa, niin toivottavasti juonikuviot ja lore kirjoitetaan paremmin uudelleen ja juoni jatkuisi siitä mihin Warcraft III: The Frozen Throne jäi. WoWissa kun kuitenkin oli, on ja tulee olemaan ne omat rajoituksensa mihin suuntaan hahmoja, juonta ja lorea voidaan viedä, joten lienee sanomattakin selvää että sillä saralla Blizzard pystyisi paljon parempaankin ja jokainen Warcraft III: sta pelannut myös tämän (pitäisi) tietää ;)

Mahtava peli! Itselläni oli muutaman kuukauden mittainen tauko, mutta nyt tulin takaisin 5.2 takia. Aloitin WoW:in noin vuosi sitten ja hahmoja minulla on 12. Mainina tällä hetkellä on lvl 89 Rogue, vaikka minulla olisi 90 mage, 88 monk ja 87 huntard. Lisäilkää Xyrou, jos pelaatte Ravencrestillä Horden puolella. Btw Ravencrest on euroopan paskin servu: 96% Allyja ja 4% Hordeja, sad.

Lainaus käyttäjältä Rasse+

Btw Ravencrest on euroopan paskin servu: 96% Allyja ja 4% Hordeja, sad.

Haha, true. Pelailin ite nimittäin alliancen puolella Ravencrestillä. :D

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Itehän majailen enimmäkseen Darksorrowilla Alliancen puolella. Mutta kattokaas mikä pamahti jonkin aikaa sitten:

IMAGE(http://puu.sh/9WK5G/2da76eefa3.jpg)

En tiedä teistä, mutta oon ainaki ite ylpee ittestäni :D Miten helvetissä olenkaan jaksanut tehdä tuon. . . aikaa tuossa kyllä vierähti tolkuttoman paljon. Montakos questia tuossa pitikään tehdä, joku pari-kolmetuhatta?

Rasittavimpia paikkoja oli mielestäni Nagrand World PvP:n takia (ei ole taidoista kiinni mutta muitten kanssa tappeleminen ei yksinkertaisesti kiinnostanut). Deepholmissa ei ollut muuten mitään vikaa, mutta ärsytti jatkuva ruuhka joka ei loppunut edes yöllä. . . Hauskin, ja viimeinen mantere jonka tein, oli Uldum. Harrison Jones -questit olivat vaan niin mukaansatempaavia ja mantere oli kaikista nopeatempoisin. Pandalandian jutut lämmittivät myös sydäntäni erityisen paljon.

En tekisi uudestaan, mutta oli silti sen arvoinen.

Mahtavaa omistautumista :D...itsekkin kun WoWin pariin lyhyesti v.2011 palasin, niin tuli tehtyä kaikki mahdolliset tehtävät, sillä kyllä itselleni ne tärkeimmät asiat ovat edelleenkin lore, maailma, hahmot, tehtävät...vaikka osittain loren kohdalla Blizzard onkin mennyt perseilemään....End-game raideineen, PvP:stä nyt puhumattakaan ei voisi sen sijaan vähempää kiinnostaa (mutta ilmeisesti sitäkin joutuu valitettavasti tuon saavuttamiseksi harrastamaan), joten jos/kun WoWin pariin tulee vielä joskus palattua, niin tuo achievementin asetan itsellenikin tavoitteeksi :D....tosin listaan on silloin luultavasti lisätty vielä muutama paikka lisää, WoWin pariin tuskin kun palaan ennenkuin se lopullisesti viimeinenkin lisäri on julkaistu.

Itse tein tuon loremasterin ennen Cataclysmin tuloa, joten vaikea verrata kuinka paljon enemmän tai vähemmän tekemistä vanhoilla mantereilla nykyään on, kun ei ole koskaan jaksanut kunnolla sinne palata.

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Itse tein tuon loremasterin ennen Cataclysmin tuloa, joten vaikea verrata kuinka paljon enemmän tai vähemmän tekemistä vanhoilla mantereilla nykyään on, kun ei ole koskaan jaksanut kunnolla sinne palata.

No mitä itse ehdin lyhyen visiitin aikana näkemään, niin ainakin sellaiset alueet kuin Azshara ja Silverpine Forest jotka ennen olivat niin kovin tyhjiä, suorastaan täytettiin tehtävillä Cataclysmissä. Tosiaan "vanillan" aikana en todellakaan olisi niitä raivostuttavan tylsiä ja itseääntoistavia tehtäviä jaksanut kaikkia kahlata enää yhtään kertaa läpi (pelasin siis WoWia alunperin kauan ennen achievementtien tuloa), kuten on aiemmin tullut todettua niin Cataclysmin tekemät muutokset vanhoihin alueisiin ja "vanilla" WoWin jääminen historiaan olivat ne ainoat syyt miksi ylipäätään jaksoin kiinnostua pelistä uudelleen.

Nyt on tullut iltapäivä Warlords of Draenorin betassa pähkäiltyä, joten tännekkin voisin jakaa kokemuksiani.

Vanhalla kunnon ihmispaladinilla pelasin, mutta tällä kertaa naispuolisella hahmomallien takia. Bugeista ja muista ongelmista huolimatta questit ovat ehkä parasta WoWia tähän mennessä. Nyt on laitettu questeihin enemmän maailman ja ympäristön tutkimista, eikä enää niin paljoa ''tapa x örkkiä''-tehtäviä, mutta kyllä niitäkin tuhdisti löytyy, mutta nekään ei tunnu enää niin puuduttavilta. UI on myös parhaimmillaan. Paljon uudistuksia inventoryyn ja kaikki heirloomit, lelut sun muut ovat account-wideja ja löytyvät eräästä valikosta. Enää ei tarvitse heirloomeja postissä lähetellä, vaan pääset kaikkiin käsiksi parilla klikkauksella, jokaisella hahmolla.
Itselle paras uudistus on kuitenkin siinä, kun siirrät hiiresi jonkun mobin, NPC:n tai pelaajan päälle, heidät ympyröi hohtava ääriviiva. Pelaajilla sininen, käylle päävillä mobeilla punainen, ystävällisillä NPC:eillä vihreä jne. Helpottaa huomattavasti jonkun löytämistä. PVP:tä en harrasta, mutta uskon että siihenkin kovin hyvä lisä.

Uudet hahmomallit ovat myös todella tervetullut uudistus. Tuli Palan emoteja katseltua ja tehtyä jopa 25 minuuttia, niin näyttäviä olivat kasvoihin saadut ilmeet.

Tällaisena suuren loren ystävänä oli todella kiva nähdä tuttujen hahmojen palaavan, mukaanlukien Cho'gall, Khadgar ja Maraad. Pitkästä aikaa tuli luettua nuo questien kuvaukset, sen verran halusin tarinaan eläytyä.
Vaikka paljon ongelmia vielä löytyy (Kipusin Dark Portalin portaita alas ja yhtäkkiä maa kirjaimellisesti nielaisi minut sisäänsä. Siinä tuli muutama minuuttia vietettyä pimeydessä tippuen -- kuilun pohjaa näkemättä.), ja beta on beta, siitä huolimatta viimeksi nautin pelistä näin paljon Pandarian julkkarissa. Voisin jopa sanoa, että parasta (World of) Warcraftia moneen vuoteen!
Uskaltaisinko jopa sanoa, että Balnazzardillekkin saattaisi kelvata ;)

Ite en oikeen digannut tosta monsujen ja pelaajien outlineistä. Rikkoo minun mielestäni jotenkin vähän liikaa sitä pelimaailman immersiota. Mahtaako tuon saada pois? Jos ei vielä, niin ehkä/toivottavasti ainakin jossain vaiheessa.

Lainaus käyttäjältä Core+

Ite en oikeen digannut tosta monsujen ja pelaajien outlineistä. Rikkoo minun mielestäni jotenkin vähän liikaa sitä pelimaailman immersiota. Mahtaako tuon saada pois? Jos ei vielä, niin ehkä/toivottavasti ainakin jossain vaiheessa.

Ei näemmä näillä näkymiin saa kokonaan pois, mutta saa tilaan jossa näkyy vain jotkin questeihin liittyvät NPC:t (En tarkoita quest givereitä, vaan NPC:t joiden kanssa täytyy kommunikoida questin keskellä), ja quest itemit, esim vipu, kerättävät esineet sun muut.
Jos outlinet ei kiinnosta niin ei muuta kuin
Esc > Interface > Display > Outline Mode > Only quests and tracking, niin pitäisi suurimmilta osin olla poissa ;)

Huomasin juuri että outlinet toimivat myös kasveihin ja malmeihin herbalism tai mining-taitoja kehittäessä. Hip-hei!

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Sapeli

Hyi, ei saa kirjoteilla positiivista tekstiä pelistä, kun pitäisi koulunpenkillä viettää aikaa..

Ja minä kun pelasin tunneillakin kun oli ulkoiselle kovolle asennettuna, ihan raidaamassa jopa kävin! Opettajat tykkäs. . . :D

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Huhhuh. Eilen kipasin sitten "oikeassa" raidimeiningissä kun tilaisuus tuli. Eli Siege of Orgrimmaria normaalina tahkottiin (kokeneella) suomalaisporukalla Ventrilon välityksellä. Olin, ja olen edelleen, trialilla heidän killassaan ja heidän oli tarkoitus tuolla testiraidilla katsoa miten suoriudun kommunikoinnista ja miten hoidan hommani yleensäkin. Eipä tuossa ongelmitta säästytty. . . Immerseuksen aikana kärsin ihan hullun korkeasta pingistä eikä ventrilokaan toiminut sen takia. Pingi päätti sitten yltyä ihan kunnolla Norushenin aikana; päästessäni realmihuoneeseen en yhtäkkiä pystynytkään ampumaan mitään ja kaikki juoksi paikallaan. . . ei onneksi wipetty mutta hiukka nolotti tuollainen, varsinkin kun ei ollut mitään hajua mistä tuo johtui. Noh, pingiongelmat hävisi sitten Galakrasille päästessä, mutta sitten hiiri heitti toimimasta. . . . Jumalauta, ettenkö sanoisi.

Siegecrafterilla sössin hiukan liukuhihnahommat, mutta onneksi sen ongelmat pistettiin sen piikkiin kun en tunnistanut äänistä että kuka huutaa kenellekin. Noh, yleisesti ottaen tuo hoito meni hyvin ja voitin kommunikointipelkoni, mikä oli aika iso harppaus mulle. Ei ole toisaalta mitään hajua mitä ne ajatteli mun suorituksesta, mutta en tietääkseni isommin virheitä tehnyt, koska kyllä he sen suoraan sanoivat jos joku sössi.

Ainiin, loottiakin irtosi, jee !

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Huhhuh. Eilen kipasin sitten "oikeassa" raidimeiningissä kun tilaisuus tuli. Eli Siege of Orgrimmaria normaalina tahkottiin (kokeneella) suomalaisporukalla Ventrilon välityksellä. Olin, ja olen edelleen, trialilla heidän killassaan ja heidän oli tarkoitus tuolla testiraidilla katsoa miten suoriudun kommunikoinnista ja miten hoidan hommani yleensäkin. Eipä tuossa ongelmitta säästytty. . . Immerseuksen aikana kärsin ihan hullun korkeasta pingistä eikä ventrilokaan toiminut sen takia. Pingi päätti sitten yltyä ihan kunnolla Norushenin aikana; päästessäni realmihuoneeseen en yhtäkkiä pystynytkään ampumaan mitään ja kaikki juoksi paikallaan. . . ei onneksi wipetty mutta hiukka nolotti tuollainen, varsinkin kun ei ollut mitään hajua mistä tuo johtui. Noh, pingiongelmat hävisi sitten Galakrasille päästessä, mutta sitten hiiri heitti toimimasta. . . . Jumalauta, ettenkö sanoisi.

Siegecrafterilla sössin hiukan liukuhihnahommat, mutta onneksi sen ongelmat pistettiin sen piikkiin kun en tunnistanut äänistä että kuka huutaa kenellekin. Noh, yleisesti ottaen tuo hoito meni hyvin ja voitin kommunikointipelkoni, mikä oli aika iso harppaus mulle. Ei ole toisaalta mitään hajua mitä ne ajatteli mun suorituksesta, mutta en tietääkseni isommin virheitä tehnyt, koska kyllä he sen suoraan sanoivat jos joku sössi.

Ainiin, loottiakin irtosi, jee !

Onnea vain looteista! ja sen voin kertoa vinkkinä että sitä kommunikointia on ihan turha jännittää, rohkeasti vaan ja ennen pitkää huomaa ettei mitään syytä jännitämiseen ollut. En myös stressaisi suoriutumisesta, jokainen tekee virheitä eikä sille vaan voi mitään :)

Onko WoD jättänyt kaikki näin hiljaiseksi?

Itsehän olen tuota kymmenen päivän trialia hakannut nyt n. 80 tuntia ja on kyllä maistunut. Samanlainen innostus WoWiin taas löytynyt kuin joskus Wrathin aikaan, jolloin en oikeastaan muuta pelannutkaan. Draenor onkin ollut Northrendin jälkeen mielenkiintoisimpia lisäosaympäristöjä.

Raidattukin jo on, mutta ei sen kummemmalla menestyksellä. Tänään matka tyssäsi jo Butcheriin, kun ilmeisesti ryhmiin jakautuminen on aivokuolleille DPS:ille liian mystistä. Toivottavasti noissa myöhemmissä bosseissa olisi myös jonkinlaista haastetta tankeille, sillä ainakin tähän mennessä meno on ollut helppoa "tank switch kun debuff x saa y stackia"-linjaa. Myös LFR:n kautta tuli Highmaulissa vierailtua, mutta sen vaikeustaso on lähinnä vitsi, joten tuskinpa siitä kannattaa enempää mainita.

Mites teille on Draenorin reissu maistunut?

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Drifu

Raidattukin jo on, mutta ei sen kummemmalla menestyksellä. Tänään matka tyssäsi jo Butcheriin, kun ilmeisesti ryhmiin jakautuminen on aivokuolleille DPS:ille liian mystistä. Myös LFR:n kautta tuli Highmaulissa vierailtua, mutta sen vaikeustaso on lähinnä vitsi, joten tuskinpa siitä kannattaa enempää mainita.

Mites teille on Draenorin reissu maistunut?

Itse pääsin viime sunnuntaina kokelaasta raidaajan rankille, olin onnesta soikea :D

En tiedä miten asia on yleisesti ottaen, mutta viimeinen bossi oli meidän poppoolle jotenkin kinkkinen (vaikka se ei varsinaisesti vaikea ollut). Mutta kaatuipahan tuo eilen, viimeinkin. Itellä kävi ongelmaksi tuo fightiin pituus, jatkuvasti tuli unohdettua joku pikkuasia. HC:na on tähän mennessä mennyt alas 3 ensimmäistä bossia, varmaan Tectuskin olisi voinut mennä mutta aika loppui kesken. Noh, sunnuntaina takaisin mestoille.
Heh, täytyy myöntää että itsekin kusin tuossa Butcher HC:ssa pariinkin otteeseen, mutta sain anteeksi kun en tehnyt kuitenkaan samoja virheitä uudestaan. Ja olen suht tuore raidaaja, ensimmäinen raidikilta kun on, joten saan paljon anteeksi vielä. . . . mutta kuten killan vanhimmat sanovat, paras anteeksipyyntö on virheistä oppiminen.

Voin olla samaa mieltä kyllä tuosta LFR:n "vaikeudesta", se oli kyllä liian helppo jopa LFR:ksi.

Lainaus käyttäjältä Sapeli

Mutta nyt kun jo pidemmän aikaa ollut lvl 100 niin on alkanut tahti taas hiipumaan.

Vähän samaa mieltä. Noh, toivotaan että kohta tulisi jotain pikkupatcheja. . . . vaikka jotain Thunder Islen tapaista. Mukava lisäosa on kyllä yleisesti ottaen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että pandariassa oli ainakin mulle enemmän tekemistä kuin Draenorissa tällä hetkellä (liityin WoWiin vähän ennen Thunder King -patchia).

Oma guildi jumittaa vieläkin Imperatorissa normilla, aina joku ranged kusee siellä niiden trappien kanssa :D Muuten on ollut kyllä tosi lähellä, mutta eilen meni koko päivä siihen ettei päästy oikein mihinkään kun "oho hups sori"-tyyliin jokanen vuorotellen kusee trappeja :D

Kargath HC on ihan faceroll, eli se kantsii kyllä tehdä vaikka jotkut normit tuottaisikin tuskaa, saa helpot lootit siitä.

Kyllähän tuota pelailis, jos vaan olisi sitä aikaa...mutta kun aika ei tahdo riittää edes "peruspeleille" saatika sitten yhdellekkään MMO:lle.

Voin sanoa, että jopa Mists of Pandarian suhteen mielipide on kolmen vuoden aikana muuttunut neutraalimmaksi ja sitten jos/kun WoWin pariin tulee palattua, niin voisipa tuonkin sisällön käydä katsastamassa. ((vaikka edelleen olen sitä mieltä, että kyseinen lisäri on pandoineen, kiinailaisine rakennuksineen ja "balance & harmony" teemoineen niin kaukana Warcraftista kuin vain olla ja voi)

Itse asiassa WoWin pariin tulikin parattua pariksi päiväksi kun ilmaista peliaikaa oli viikon verran tarjolla ennen Warlordsin julkaisua, mutta muutaman tunnin pelailun jälkeen tuli heitettyä hanskat tiskiin, en nähnyt mitään järkeä pelata hahmoja yhtään sen pidemmälle, kun pelin pariin tulen korkeintaan palaamaan vasta monien vuosien päästä, jos ollenkaan. Ja sen verran täytyy sanoa, että vaikka olinkin erittäin tyytyväinen Cataclysmin tekemiin muutoksiin lvl 1-60 alueilla, niin ne alkupään tehtävät ovat jokaisella hahmoluokalla yhtä puuduttavan tylsiä kuin enennenkin. Jos WoWin pariin tulee vielä palattua, niin se on sitten tyttöystävän kanssa, yksin ei tuota enää jaksa vääntää.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Nyt oon ollu jo ihan kiitettävän aikaa vakioraidaajana killassa, ja tajusin eilen että se onkin sitten ainoa asia mikä pitää WoWin parissa. Eihän tuolla tunnu olevan juuri muuta tekemistä, muilla samoja fiiliksiä?

Ennen WoDia tylsyyttä kulutin esimerkiksi farmaamalla vaikka oreja tai lettuja, mutta nyt ei tarvitse tehdä sitäkään kun on oma Garrison josta tulee näitäkin ihan muutamalla klikkauksella. Goldin saaminen tuntuu olevan myös melko hankalaa joten sitäkää ei voi juuri tehä. . . . PvP:tä en jaksa edes mainita kun se ei ole koskaan kiinnostanu muutenkaa.

Alttia olen nyt ilman mitään suuntaa tai syytä levuttanut, mutta mitähän sitten ku se on satasen saavuttanu. . . . jos sitä vaan siirtyis vähäksi aikaa muihin peleihin ja oottas vaihteeksi lisää sisältöä.

Itsellä ollut sama fiilis siitä asti kun aloitin raidaamaan Wrathin alussa. Toki pelissä on aina ollut jos jonkinlaista "pakollista tekemistä" että pysyy kehityksen mukana, mutta jos pelin endgameraidaus ei olisi pelimaailman suvereenia kärkeä, niin ei tuota itse tulisi pelattua.

Juuri nyt ei tulekaa pelattua, kun ei ole aikaa raidata, mutta olen kuitenkin aktiivisesti mukana raidiguildissa, eli jos päätän palata niin koti löytyy kyllä edelleen :P

Näinhän siinä taitaa aina käydä, mutta jälleen kerran on se seuraava päivitys niin lähellä, että eihän nyt kehtaa lopettaa?

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Näinhän siinä taitaa aina käydä, mutta jälleen kerran on se seuraava päivitys niin lähellä, että eihän nyt kehtaa lopettaa?

Päivitystä odotellessa https://www.youtube.com/watch?v=nQR9XWGFkj4 :D :D

Itse en vaan voi sietää tuota Garrisonia. Olin varautunut lisäosaa varten oikeen huolella ja levuttanut neljän hahmon kaikki keräilyammatit tappiin ja valmis tekemään rahaa sillä. Heti iskettiin tuo Garrison, josta pystyi samaan kaiken mahdollisen + vietiin lentomountit pois, niin loppui siihen paikkaan pelaaminen. Nuo raidit ovat tällä hetkellä pelin ainoa kunnon sisältö, kun pvp on ilmeisen epätasapainossa. Ainoa joka kiinnostaisi jonkun verran, niin mythic Blackrock Foundry. Siellä tuntuisi olevan aika paljon mielenkiintoisia pomoja. Tällä hetkellä olen ennemmin katsonut Twitch streameja, joista on oppinut hyvin nuo vaikeimmat pomot ulkoa. Kun olen nähnyt nuo mythic Blast Furnace / Blackhand streamit ja tapot, niin taidan lopettaa Twitchin käytön pidemmäksi aikaa. Ainoastaan uusi haastava sisältö kiinnostaa.

Itselle iski äskettäin pakottava tarve palata takaisin pelin pariin, mutta koska aikaa on rajoitetusti niin toistaiseksi tyydyn pelailemaan vain Starter Editionin rajoitettua sisältöä....lisäksi jos/kun muutto rapakon toiselle puolelle tulee seuraavien vuosien aikana ajankohtaiseksi, niin hahmojahan ei Euroopan ja Pohjois-Amerikan serverien välillä pysty siirtämään, joten en näe paljon järkeä lähteä liikaa pelailemaan. 4kk edestä olisi kuitenkin käyttämätöntä peliaikaa korteilla jotka muutama vuosi sitten ostin ja samaten nuo Euroopasta ostetut pre-paid game cardit eivät Jenkeissä toimi (ja päinvastoin), joten tuo peliaika tulee kuitenkin käytettyä, jos enemmän aikaa joskus löytyy.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Näinhän siinä taitaa aina käydä, mutta jälleen kerran on se seuraava päivitys niin lähellä, että eihän nyt kehtaa lopettaa?

Ehei, lopettamassa en ole kyllä missään vaiheessa. Jos on kuolema kolkuttamassa tylsyyden takia niin aina sitä JOTAIN tekemistä sieltä löytää (asia sitten erikseen onko se niin miellyttävää).

Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Heti iskettiin tuo Garrison, josta pystyi samaan kaiken mahdollisen + vietiin lentomountit pois, niin loppui siihen paikkaan pelaaminen. Ainoa joka kiinnostaisi jonkun verran, niin mythic Blackrock Foundry. Siellä tuntuisi olevan aika paljon mielenkiintoisia pomoja.

Oli kyllä ankea takaisku tuo Garrison. Oma kotoisa mesta ei haittaa, mutta se ärsyttää kun goldinteko vietiin käytännössä kokonaan. . . . ei siis siksi että on kiva olla rikas ja rehvastella asialla, vaan siksi koska siinä oli jo PALJON tekemistä ja eri tapoja kuinka sitäki voi tehä. Ja tuo oli itelle se paras ajankulutustapa ku ei ollu esim. raidia tai muuta tollasta. Oli kyllä erityisen vituttavaa ostaa kallis mountti ja sit hoksata että ei helevetti enhän mä tässä lisärissä voi mitenkään saada rahoja takas. . . .

Blackrock Foundry on kyllä mielenkiintonen, en tiiä johtuuko se siitä että se kiinnostaa -oikeesti- vai pelkästään sen takia että Highmauliin en yksinkertasesti persettä jaksa raahata. . . . Siellä mielenkiintosin bossi omalle kohdalle oli Ko'ragh, mutta ei ne muut sitten niin. Foundrysta en oo löytäny sitä omaa 'lempparibossia' vielä.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Oli kyllä ankea takaisku tuo Garrison. Oma kotoisa mesta ei haittaa, mutta se ärsyttää kun goldinteko vietiin käytännössä kokonaan. . . . ei siis siksi että on kiva olla rikas ja rehvastella asialla, vaan siksi koska siinä oli jo PALJON tekemistä ja eri tapoja kuinka sitäki voi tehä. Ja tuo oli itelle se paras ajankulutustapa ku ei ollu esim. raidia tai muuta tollasta. Oli kyllä erityisen vituttavaa ostaa kallis mountti ja sit hoksata että ei helevetti enhän mä tässä lisärissä voi mitenkään saada rahoja takas. . . .

Juu hieman sama homma. Vielä pandarian lopussa oli hirveä kasa kultaa ja tuhlasin rahaa etukäteen kaikkeen mahdolliseen (mountteja, pettejä yms). Tiesin että tulen tienaamaan hemmetisti, kun tykkäsin entuudestaan keräillä kaikkea mahdollista. En etukäteen tiennyt ollenkaan, ettei tuolla uudella alueella voi lentää, eikä ollut myöskään tiedossa ettei keräilyammatteja juurikaan tarvitse. Tuli viimeiset kuukaudet farmattua kaikkia siistejä lentomountteja ja odotin innolla max leveliä kun pääsisi lentämään uudella alueella. Noh... paloi hihat viikon jälkeen juurikin tuohon Garrisoniin. Olin varautunut etukäteen leveelamaan BS & JC yms, mutta tajusin vasta vähän ajan päästä, että leveelaus onnistuu ainoastaan tekemällä jotain Garrison turhuuksia pidemmän aikaa. Kun sain tuosta tietää, niin poistui WoWi nopeasti koneelta.

Harmittaa nuo huonot uudistukset, kun tästä olisi voinut hyvin tulla yksi parhaista lisäosista pienellä hiomisella. Aiemmin saatoin pitää puolen vuoden taukoa WoW:sta ja palata myöhemmin hyvillä mielin takaisin. Nyt ei ole pienintäkään mielenkiintoa palata peliin. Niin kauan kun tuo Garrison on pelissä ja lentomountit matelee maassa ---> Ei kiitos WoW:lle.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Blackrock Foundry on kyllä mielenkiintonen, en tiiä johtuuko se siitä että se kiinnostaa -oikeesti- vai pelkästään sen takia että Highmauliin en yksinkertasesti persettä jaksa raahata. . . . Siellä mielenkiintosin bossi omalle kohdalle oli Ko'ragh, mutta ei ne muut sitten niin. Foundrysta en oo löytäny sitä omaa 'lempparibossia' vielä.

Highmaulia en meinannut jaksaa edes katsoa streamina muuta kun Butcher ja Mar'gok (mythic). Osa pomoista oli vain niin huonosti suunniteltuja. Blackrock Foundry vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Ensinnäkin pomoja on reilusti, joka pitää mielenkiintoa yllä. Positiivisena puolena myös taisteluiden erilaisuus. BRF:ssa on todella laidasta laitaan kaikkea mahdollista. Mitä olen mythic ja heroic raideja katsonut, niin harmittavasti ainakin mythic vaikeustasolla osa vaikeimmista pomoista on aivan liian bugisia. Tuntuu kun oltaisi jätetty kunnollinen testaaminen väliin kokonaan.

Jos pelaisin vielä, niin 100% lempipomo mythic Blackhand :D Voisin kuvitella tuon olevan melkoisen sadistinen tapaus. Myös tuo junien kanssa leikkiminen näyttää mythic vaikeudella todella mielenkiintoiselta... CHOO CHOO!!!
IMAGE(http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2015/036/b/f/blackhand5_by_nicolasaviori-d8gs00q.jpg)

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Hugejorma

En etukäteen tiennyt ollenkaan, ettei tuolla uudella alueella voi lentää. Tuli viimeiset kuukaudet farmattua kaikkia siistejä lentomountteja ja odotin innolla max leveliä kun pääsisi lentämään uudella alueella.

Jos pelaisin vielä, niin 100% lempipomo mythic Blackhand :D Voisin kuvitella tuon olevan melkoisen sadistinen tapaus.

Tää ei vissiin WoDin alussa ollut, mutta nykyään lentomuntit käy maamounteista. Lentää ei kyllä siltikään voi.

Mythiciä ei olla vielä kokeiltu, mutta uskon että se on se furnace joka puottaa karvat niskasta. . .

Kyllähän tuo WoD:n isoin ongelma on nimenomaan professionit, mikä toisaalta on seurausta garrisoneista. Professioneista ja niiden skillauksesta tehdään ensin täysin turhia ja sitten annetaan kaikki professionit käytännössä jokaisen käyttöön; jos olisivat vaan jättäneet Garrisonin profession ominaisuudet tarjolle vain kyseisen professionin opetelleelle niin tilanne olisi hieman parempi. En ole mythicciä raidannut ja streamejä katsonut ainoastaan Iron Maideneista ja Operator Thoragia, josta tulee vanha kunnon Mimiron mieleen, mutta Blackhandia on kyllä helpommilla vaikeustasoilla hieman kritisoitava, sillä taktisesti se on todella helppo taistelu, verrattuna vaikkapa Highmaulin viimeiseen bossiin.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Tää ei vissiin WoDin alussa ollut, mutta nykyään lentomuntit käy maamounteista. Lentää ei kyllä siltikään voi.

Kyllä noilla lentomounteilla pystyi menemään maassa Pandariassakin. Myös onnistui heti WoDin julkaisussa. Jotenkin vaan ärsytti kun ei päässyt hienolla Alarin mountilla lentämään. Juuri tuo lentäminen oli itselleni tärkeässä roolissa, kun halusin farmata kaikkea mahdollista (esim. mining & herb). Hieman eri asia keräilyammattien kannalta meneekö 310% vai 100% nopeudella. Varsinkin kun pandariassa sai käyttöön Sky Golemin, jonka avulla pystyi keräämään kukkasia mountin sälästä. Lentämällä keräily onnistui varmaan reilu 10 kertaa nopeammin, kun ei tarvitse väistää tai kierrellä mitään. Isojen alueiden farmaus onnistui helposti. Varsinkin yöllä kun muita pelaajia ei ollut pahemmin paikalla, niin keräilyllä tienasi aivan hemmetin hyvin.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Pillit on laitettu pussiin. Raidaaminen loppui omalta osalta pari päivää sitten (toistaiseksi ainakin); suurimmaksi osaksi työn ja stressin takia, mutta helevetti, mun mielestä on oikeesti jo tyhmää maksaa tuosta sen yli 10€ kuussa. Suolanen hinta ku miettii mitä siellä tulee sen edestä tehtyä. . . . kaikki tuodaan hopealautasella naaman eteen ja mitään ei tartte tehä. Sen takia siellä ei jaksa sitten raidatakaan.

Aluksi ajatus Garrisonista tuntu ihan kivalta ku mietti, että kaikkee ei tartte hiki ottalla farmata. En ois silti arvannut että ei tarvis tehä MITÄÄN.

Noh, subi lakkautettu. Ei tossa oo yksinkertasesti mitään koukuttavaa enää.

Jos täällä jollain WoWi innostus löytyy uuden lisärin myötä (Legion), tulkaa ihmeessä pelailemaan Darksorrow servulle ja alliance puolelle. (jos ei aikasempaa hahmoa ole).

Uudet pelaajat voisivat laittaa yksityisviestiä niin saadaan tuo Recruit a Friend bonus.

Typerä kysymys, mutta onko tässä vaiheessa enää wörttiä alkaa pelailemaan Wowia? Kiinnostais meinaan kovasti kun on moinen aukko sivistyksessä.

Lainaus käyttäjältä Hifisti+

Typerä kysymys, mutta onko tässä vaiheessa enää wörttiä alkaa pelailemaan Wowia? Kiinnostais meinaan kovasti kun on moinen aukko sivistyksessä.

En itse pelaa mutta koska et ole saanut vastauksia, niin vastaan silti:

Pelaa toki, jos kiinnostaa ja olet valmis siitä maksamaan. Testijakso kai tuossa on myös olemassa tms.? Lisäksi jos on kavereita, varsinkin jotka olisivat myös vasta aloittamassa, niin entistä helpompi hypätä mukaan. Eiköhän tuolta pelistäkin seuraa löydy, joten lienee kai lopulta - kuten aina - kiinni omasta halustasi, ajastasi sekä tilanteestasi.

Mikäli haluat vastaukseksi kyllä tai ei, niin sanon kyllä. Ihan koska tuo tuntuu jo sinua kiinnostavan. Tuskin peli ihan heti "häviää" tms. joten en usko että millään tapaa on liian myöhäistä.

Tosin edelleenkin: en ole ikinä edes pelannut peliä. Saa korjata jos olen täysin väärässä. Itse pelaan paljonkin vanhempaakin materiaalia, joten sellaista kokemusta itsellä. Tosin harvat moninpelit ovat enää yhtä suosittuja kuin WOW, jolloin melkein minkä tahansa muun nettipelin ollessa kyseessä voisi sanoa että "ei kannata".

Lainaus käyttäjältä Hifisti+

Typerä kysymys, mutta onko tässä vaiheessa enää wörttiä alkaa pelailemaan Wowia? Kiinnostais meinaan kovasti kun on moinen aukko sivistyksessä.

Itse olin koukussa kuutisen vuotta, pidin taukoa ja palasin taas kunnes pääsin lopullisesti irti. Mitä haen on oikeastaan se, että jos sinulla on aikaa pelata WoWia niin se kyllä vie mennessään. Itse kilpailu henkisenä tykkäsin kovasti pelin PvP kuviosta jossa itse asiassa voit kehittyä jatkuvasti... mutta se on eri asia se.

Peliin pääsee kyllä sisään vieläkin eikä se vaadi tietämystä aiemmista lisäosista koska voit aloittaa koko pelin rauhassa aivan alusta ja edetä omaan tahtiin (pelaajia löytyy kaikilla leveleillä joka puolella), TAI voit ottaa lisärin ennakkoon ostaessa valmiin max. lvl ukon jo nyt ja aloittaa lisäri muiden kanssa samalta viivalta heti.

Moni dissaa jos pelaa WoWia mutta kyllä se kaikesta huolimatta on hieno peli ja maailma mikä kannattaa kyllä kokea. Riippuen pelaajasta se voi tosin viedä mennessään ja pahasti... :D

Itse en ole oikein mitään expansionia pelannut koko 2 vuotta ilman ettei olis taukoa ollut, mutta jokaista expansionia (ja vanillaa) silti olen pelannut. Valitettavasti elämäntilanne ei anna aloittaa/jatkaa guildin kanssa raidaamista, mutta se oma porukka siellä edelleen porskuttaa vahvana. Legion tulee homattua ja ainakin tappiin levutettua useammalla hahmolla ja sitten kasuaalimpaa pelitystä, raidausvuosia kaivaten :D

Kyllä WoWin raideissa ainakin on edelleen se oma juttunsa, mihin muut pelit ei oikeen oo pystyneet, suosittelen kyllä kokeilemaan jos kiinnostaa.

Hämmästyttävän vähän olen jaksanut pelata tätä Legion-lisäriä pitkän tauon jälkeen peliin palattuani. Kyseessä on ehdottomasti pelin kaunein ja kutkuttavin lisäri koskaan. Kuitenkaan itse pelattavuus eli se miltä hahmolla taisteleminen tuntuu, ei ole kokenut mullistavia muutoksia koko pelin historian aikana ja ei näin ollen jaksa enää pitää otteessaan. Peliä on hauska pelata, mutta tulee sellainen olo, että nämä rahat ja tämän ajan olisi voinut käyttää paremminkin. Raidaajille tämä tulee toki olemaan ihan toisenlainen kokemus.

Haluisin alkaa wowittamaan, mutta vanhempia lisäreitä on todella vaikea enään löytää. Jos siis ostan sen uusimman Legionin niin saanko samalla kaikki vanhemmat lisärit? Vai miten tämä oikein toimii?

Käsittääkseni ei, vaan Legion myydään täysin erikseen, sen sijaan jos ostat tuon 15e maksavan "peruspaketin":

https://eu.battle.net/shop/en-us/product/game/wow

Niin siinä tulee mukana kaikki sisältö ennen Legionia ...vastaavasti aina kun uusi lisäri ilmestyy, niin vanha lisäri siirtyy osaksi tuota peruspakettia, eli siirtyy ilmaiseksi kaikille niille jotka eivät olleet edellistä lisäosaa ostaneet. Eli turhaan olisit edes rahojasi tuhlannut kaikkien edellisten lisärien ostamiseen erikseen, kun ne ovat jo saatavilla ilmaiseksi osana tuota 15e pakettia :D

Siis jos ostan sen peruspaketin sivulta https://eu.battle.net/shop/en-us/product/game/wow ja legionin niin saanko automaattisesti kaikki aiemmat lisä osat siis? Nyt en ymmärrä?

"You think you do, but you don't."
ja
"Et oikeasti halua pelata tätä vuonna 2019."

Paskapuhetta. WoW Classic ei ole enää se sama peli-ilmiö kuin se aikanaan oli, mutta pelaajilleen se on jotain parempaa. Samanhenkisten ihmisten lämminhenkinen kokoontumisajo vuosikausien jälkeen.

Sinällään kaikki mikä teki vuosien 2004-2006 WoW:ista niin loistavan on tallella. Peli on nykystandardeilla erittäin hidastempoinen. Matkustaminen vie paljon aikaa. Hahmojen tasot karttuvat verkkaisesti. Raha ei kasva puussa. Luolastoissa voi mennä kevyesti yli tunti. Pitkät tehtäväketjut vaativat sekä ryhmätyötä että kärsivällisyyttä, mutta usein niiden lopussa odottaa kaiken vaivan arvoinen palkinto. Pelimaailman haastavuus saa pelaajat lyöttäytymään yhteen ja auttamaan toisiaan, usein jopa hyvin avokätisesti. Pelin hahmoluokilla on jälleen vahvat yksilölliset identiteetit vahvuuksine ja heikkouksineen. Kaikki tämä vaikuttaa voimakkaasti pelaajan tekemiin valintoihin ja tätä kautta pelaamiseen tulee nautinnollista syvyyttä.

Tulemmeko koskaan näkemään enää mitään tällaista? Aika näyttää. Onneksi on Classic.

Onpa se nyt vaikea ihmisten ymmärtää, että on erilaisia ihmisiä ja näillä eri mielipiteitä kuin itsellä sattuu olemaan. Itse Wowia pelaamattomana voin sanoa että pääosin kaikki pelit on paskempia vanhoina versioina ja se on lähelle faktaa. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö nostalgia tai joku muu tekijä voi nostaa sitä vanhempaa versiota jonkun omissa kirjoissa yli sen teknisesti tai muutoin parannellun version.

Tietenkin myös se, että kaikista muutoksista ei kaikki tykkää (joku haluaa tehdä asiat vaikeamman kautta, näin kärjistettynä) ja senkin takia ei aina ihmiset ole samaa mieltä.

Odotellaan myös että kuinka kauan ja kuinka moni jää lopulta pelaamaan Classicia eikä vaihda takaisin tai kokonaan toiseen peliin. Nyt on alkuhuuman aika vaikka kyse onkin vanhasta pelistä.

Ehkä tässä on ongelmana se, että moni ajattelee tämän olevan nostalgiatrippi. Sitähän se toki on, mutta sen lisäksi se on peli, joka on pelimekaniikaltaan parempi kuin nykyinen. Se on haastava, se kannustaa ryhmätoimintaan ja kommunikointiin. Siinä on väliä mitä teet ja kuinka, kaikki classit ja varsinkin Ally/Horde eivät ole toistensa hiilikopioita eri skineillä.

Luulin että pelailisin vielä retailia Classicin jälkeen, mutta kaikki ne QoL muutokset ja muu turha skeida on vaan liikaa. Classicissa on vaan imua ja haastetta (puhumattakaan aktiivisesta keskustelusta), mikä nykyään puuttuu retailista, joka on edelleen se kuukausimaksullinen yksinpeli.

Siis ymmärrän toki tuon siitä näkökulmasta että kaivataan enemmän haastetta/ryhmäpelaamista/kommunikointia, mutta epäilen silti vahvasti Classicin vetovoimaa pitkällä tähtäimellä kun pelin itseääntoistavat "kerää 10 sikaa, saat pöksyt" tehtävät ilman mitään sen kummempaa juonenkuljetusta alkavat jurppimaan viimeistään sen kolmannen hahmon kohdalla. Toki noilla myöhemmin julkaistavilla raideilla saadaan jonkin verran Classicin vetovoimaa pidennettyä, mutta silti epäilen vahvasti että vuoden päästä Classiccia pelaa enää murto-osa sen nykyisestä populaatiosta.

Eihän se toki itseltäni ole mitään pois että porukka mielummin tuota Classiccia jaksaa nyt hehkuttaa, mutta naurattaa silti että 13-14 vuotta vanha antiikkinen versio jaksaa noinkin viehättää ja porukka on sen pelaamisesta vielä valmis maksamaan. Ehkä se sitten kertoo siitä kuinka pieleen Blizzard meni "casuaali" pelaajien kosiskelussa, mutta itseäni ei Classicin/Vanillan pariin saisi raahattua kirveelläkään, sen verran pahasti tuli peliin kyllästyttyä niiden n.2 vuoden pelailun jälkeen ja kaikki ne vanillan ärsyttävyydet ovat vieläkin kirkkaana mielessä.