Suuri Peliohjainkeskustelu / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lainaus käyttäjältä Qvistus

Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82+Siis kyllä, Boxin tatit ovat hyviä mutta vain boxille/PC:lle tehtyjen pelien kanssa, N64:sen pelien kanssa sen kanssa ei vain pärjää kovin hyvin, Goldeneyessä ei tahdo osua mihinkään kun tattia kääntää vasuriin niin peli laskee sen niin että haluat katsoa ala tai yläviistoon, mikä lienee johtuu Boxin ohjaimen pienemmästä liikeradasta.
Kunnia kuitenkin Nintendolle, he loivat koko "tatti" standardin tärinäefekteineen päivineen.

N64-pelit on tietenkin tehty N64-ohjaimelle. Varmaan emulaattorin tai Windowsin säädöistä löytyy joku paikka, missä voi säätää ohjauksen herkkyyttä. Muistelen itse, että jouduin kalibroimaan ohjaimen N64-emulaattoria varten jostain laitehallinnan kautta. On ne vanhat räiskinnät kyllä muutenkin aika kiikkeriä ohjata. Vasta Halo yms. toi sen superpehmeän kahden tatin ohjauksen, mikä on nykyään standardi.

N64:n tatti oli muuten sikäli erikoinen tapaus, että se ei ollut analogien, kuten nykyiset potentiometreihin perustuvat tatit. Se tuotti digitaalista signaalia, joka muutettiin sellaiseen muotoon, että saatiin analoginen vaikutelma. Tatti liikuttaa kahta 90 asteen kulmassa olevaa pyörää. Pyörissä on hahlot, joiden välistä valo menee detektorille. Tällainen tekniikka on itseasiassa erittäin tarkka ja ainakin tarkempi, kuin varhaisten DualShock-ohjainten potentiometritatit. Vielä PS2:n tatit oli täysin surkeat mielestäni. Paljon oli kiinni tietenkin siitä miten pelinkehittäjät oli ohjauksen osanneet ohjelmoida. PS2:n alkutaipaleella homma oli vielä vähän hakusessa. En tiedä minkälaista tekniikkaa GameCube käytti, mutta sen ohjaimen vasen tatti on kaikkien aikojen suosikkini. Siitä sai todella hyvän otteen, se oli supertarkka ja juuri sopivan jäykkä. Muutenkin GC-ohjain oli todella hyvin muotoiltu. Nykyään kaikki ohjaimet alkaa kuitenkin olemaan aika hyvin optimoitu.

tuohon viimeiseen lisäten, Resident Evil 4:sta pelattuani Cubella ja Xbox360:llä niin kyllä Cubessa se ohjaus toimii paremmin kuin boxilla, johtunee varmasti siitä että Cuben ohjain oli upeasti toteutettu.

Ainoa ohjain joka omallakohdalla on koskaan aiheuttanut vakavia kramppeja on kuitenkin se wanha kunnon 8 bittisen Nintendon kapula hah.

Tänään tuli Coolshopista PDP Face Off Wired Pro Controller Switchille. Toimitus kesti viikon, paketin mukaan postitettu Tanskasta. Hakusessa oli halpa kakkosohjain Mario Karttiin ja siinä tehtävässä toimii mainiosti. Liikeohjaus ja tärinät puuttuu ja näppäintuntuma pykälän huonompi kuin Nintendon ohjaimessa, mutta pieksee silti mukavuudessa Joy-Conit 100-0. Type-c kaapeli on pidempi kuin Nintendon vastaava ja ohjain toimii myös pc:llä. Hintaa oli 30€. Yhen illan testailun perusteella en lähe suosittelemaan, mutta ihan hyvältä vaikuttaa.

Face Off kerää nykyään lähinnä pölyä kaapissa, ABXY-nappien kanssa ilmeni rekisteröintiongelmia parin kuukauden käytön jälkeen. En suosittele siis. Pukin konttiin lähtikin nyt tilaukseen 8bitdo SN30 Pro 2 G Classic, kun näköjään tullut saataville: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3816/kqsfq/8bitdo-SN30-Pro-2-G-Classic-Edition-peliohjain-Switch-PC-OSX

Copy-pastean saman tähän kuin verkkokauppa.comin arvosteluun 8bitdo SN30 Pro 2 G Classic Edition:
Pari päivää käytelly, toimii moitteettomasti. Akku tuntuu kestävän hyvin kun ei tarvinnut ladata vielä. Pariutuu kivuttomasti Switchin ja kännykän kanssa. Liikeohjaus ja tärinät toimii hyvin. Paras D-pad mitä käyttäny, täydellinen tarkkuutta vaativiin (retro-)peleihin. Hyvät tatit ja olkanäppäimet. Pieni miinus muiden nappien kummallisesta sijoittelusta: start/select-napit ei ihan keskellä ja ABXY-napit hiukan liian etäällä toisistaan. Helposti paras (ei Nintendon tekemä) ohjain Switchille, suosittelen lämpimästi.

Molempien konsolien, eli PS4:n ja Onen, ohjaimet alkaneet driftata, joten oli tarvetta ostaa uudet ohjaimet.

Uusien konsolien myötä en halunnut ostaa enää näiden omistamieni konsolien ohjaimia, joten ajattelin että ostan nextgenin ohjaimet jo nyt uusia konsoleita varten ja pelailen niillä näillä nykylaitteillani.

No eipä onnistu Sonyn kanssa. Dualshock4 kyllä toimii PS5:ssa - rajoitetusti sekin tietenkin - mutta turha kuvitella että Sony haluaisi asiakkaidensa rahoja ohjaimia myymällä. Minä siis olisin ostanut Dualsensen (vaikka en PS5:sta vielä omista) mutta kun se ei tue PS4:sta, jolle ohjaimen tarvitsen, niin jää ostamatta.

Ei siis riitä että PS5 ei tue PS5-peleissä dualshock4:sta, vaan myös dualsensen kanssa ei Sonylla ole ollut "senseä" laittaa tukea PS4:lle. Naurettavaa.

Ostoksilla kuitenkin kävin ja mukaan lähti pienesti uudistettu Series X:n ohjain. Ei paljoa eroa Onen vastaavasta kuin pienin viilauksin mutta oikein mainiolta vaikuttava ohjain ja mikä tärkeintä: toimii myös Onella. Samoin Onen ohjaimet toimii Series X:llä. Näin se pitäisikin mennä eikä niin, että vanhat ohjaimet joutavat heti ongelmajätteeseen uuden konsolin myötä tai että uusien konsolien myötä ei voisi hankkia vain uutta ohjainta vanhalle laitteelle tulevaisuuttakin (eli uutta konsolia) ajatellen.

Miinuksia löytyy: ristiohjain tuossa naksuu turhan äänekkäästi, enkä ole varma pidänkö sen designista muutenkaan vaikka on sen Elite-ohjaimen mallinen. Kai se on toimiva ratkaisu mutta äänet ainakin heti tökkii omiin korviin.

Plussia "grippi"-pinnoista, joita näköjään myös liipaisimissa. Design myös entistä smoothimpi, joten tästä on helppo pyyhkiä pölyt kun on entistä vähemmän sitä kerääviä koloja ja vastaavia.

On muuten totta että Series X ristiohjain naksuu aika kovaan ääneen. Häiritsevän kovaan, oikeastaan.

Razer Wolverine Tournament Edition Xbox One X:lle harkinnassa. Xboxin vakio-ohjaimen ristiohjain aiheuttaa missdroppeja Tetriksessä ja Fortnitessä voisi olla hyötyä lisäliipasimista. Hinta on tosin aika suolainen (119€). Onko foorumilaisilla kokemuksia tosta Razerista?

Tuli aikoinaan hommattu se ultimate-malli, mutta palautettua kun oli yhteensopivuusongelmia Astro Mixampin kanssa. Tattien tuntuma tosi hyvä ja laadukkaan oloinen vekotin muutenkin. Takanappien asettelussa hävisi elite-ohjaimelle ja lisäliipaisimien käyttö tuntui ainakin alkuun aika kankealta. Mutta sanoisin että ihan kelpo peli jos langallisuus ei haittaa, eikä riitä budjetti elite series 2. Huomionarvoista myös että tatit siinä leveämmät kuin normi ohjaimissa, eli esimerkiksi onen kontrolfreekit eivät sovi, ainakaan ilman vuolemista. Muistaakseni 360 vastaavat sopivat sitten taas. Siinä oli myös mahdollisuus lennosta hidastaa/nopeuttaa senssiä, mutta en itse löytänyt oikein käyttöä kyseiselle ominaisuudelle.

Laitoin TE:n tilaukseen Joulupukilta joka toimittaa sen lähi-Poweriin :) Minun tuurilla se on heti huomenna tarjouksessa, mutta saavatpahan myyjät katteensa :) Raapustan arvostelun johonkin kun olen testaillut
Tuotesivu

Jos se tulee alennukseen tässä 60 päivän aikana, nii sun pitäisi saada sitä erotusta vastaava summa lahjakorttina. Koska muutenhan voisit palauttaa tuotteen ja sitten ostaa sen sillä halvemmalla hinnalla. Säästyy kaikilta aikaa ja vaivaa kun saat sen lahjakortin.

Raapustin lyhkäsen arvostelun Wolverinesta tonne

Hyvä että kelvannut! Toinen pätevän oloinen ohjain tässä:

Power A Spectra Enhanced

https://www.gigantti.fi/product/gaming/konsolit/xbox-ohjaimet-ja-tarvikkeet/162411/powera-spectra-enhanced-langallinen-ohjain-xbox-one?gclid=Cj0KCQiAst2BBhDJARIsAGo2ldX-SMZNSc6XYT1T4T9NSXMxRKKpy8rvmjjMS78I5PeaKF6UZv_x7zsaAmrLEALw_wcB

Kaverilla testailin ja tuohon hintaan oikein soiva peli jos ei langallisuus haittaa.