Yleinen Pelaaja-lehden palauteketju (huom. ei nettisivuston) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Saako tuon switscin automaattissesti jos voitaa?

Lainaus käyttäjältä hell_patrol

Mielestäni arvostelut pitää pystyä kertomaan niin että ne eivät paljasta pelistä yhtään mitään. Jos sanotaan että pelin pulmat eivät ole kovin loogisia, Niin sen perään ei tarvitse kertoa esimerkkiä pulmasta joka paljastaa ratkaisun siihen. Kaikki varmaan ymmärtää mitä lauseella tarkoitetaan. Tämänkaltaisiin ratkaisuihin pelaaja sortuu. Pelistä voi kertoa mielipiteen, mikä siinä arvostelijan mielestä toimii ja mikä taas ei, mutta se ei saa sisältää minkäänlaisia paljastuksia pelin sisällöstä. En näe että paljastukset palvelisi yhtäkään pelaajaa.

Ne spoilerit, ainakin jälkimmäinen, olivat tasoa "pelissä pitää painaa nappia X hypätäkseen". Et varmaan tuotakaan halua tietää ennakkoon, sillä saman tason "spoileri" tuo on :D

Oli muuten sitkeä lehtimyyjä. Aloitti luonnollisesti niin että ei osannut heti sanoa onko oikeasti voittanut jotain vai kauppaako vain jotain, mutta tulihan se tarjousehdotus sieltä: Pelaaja-lehti xkk + peli = 40€. Kun sanoin että olen tilannut lehteä jo vuosia ja tilaan edelleen ja en ala tilaamaan lehteä kahteen kertaan vastaus oli jokseenkin kuolematon: "Mutta nyt saisit tuon tilaajalahjan tähän, eli Watch Dogs 2 pelin 40€:n hintaan. Siinä säästäisi 10€." :D Propsit kaverille sitkeydestä, mutta siinä vaiheessa ei kyllä voinut olla nauramatta :D Heitin vielä kaverille että no jos saat sen jotenkin tuon kestotilauksen sekaan, että en maksa ylimääräistä, niin miksipä ei.
-Ömmm.....hmmm.... sitä en kyllä oikein pysty tekeen
-Noni. En mä sitä tuplana tilaa.

Aikamoista :)

Lainaus käyttäjältä Miika Huttunen+

Nyt tarvittaisiin tarkempia esimerkkejä. Nimittäin pyrimme aika pitkälti aina välttämään spoilereita jutuissamme, mutta aina se ei toki ole mahdollista. Pääsääntöisesti pelin alun tapahtumia emme pidä spoilereina, sillä ne tulevat kaikille pelaajille muutenkin vastaan ensimmäisten minuuttien aikana.

En tiedä onko tämä käyty joskus läpi, mutta Trine 3:n arvostelu on jäänyt harmittamaan. Kerrottiin miten peli aiheuttaa lopussa pettymyksen. Tavallaanhan se ei ollut pelin "loppu", ja paljastettiin ehkä enemmän pelistä kuin sen juonesta, mutta mietityttämään jäi. Terveisiä Turkuun

Mitä se teidän asiakaspalvelu siellä taas oikeen perseilee?
Yritin jo viime keskiviikkona tiedustella sähköpostitse, että missä tämän kuun lehti mahtaa olla ja olen edelleen vailla mitään vastausta. Jos ei nyt tämän viikon keskiviikkoon mennessä ala mitään asiasta kuulumaan, niin lähtee kyllä tämä kestotilaaja puhelinsoitolla veks.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Mitä se teidän asiakaspalvelu siellä taas oikeen perseilee?
Yritin jo viime keskiviikkona tiedustella sähköpostitse, että missä tämän kuun lehti mahtaa olla ja olen edelleen vailla mitään vastausta. Jos ei nyt tämän viikon keskiviikkoon mennessä ala mitään asiasta kuulumaan, niin lähtee kyllä tämä kestotilaaja puhelinsoitolla veks.

Tätä olemme itsekin ihmetelleet jo pitkään ja siksi nykyinen asiakaspalvelu on lähtenyt vaihtoon. Siirtymäaika on vielä toki jäljellä, joten asiasta joutuu vielä kärsimään. Suuret pahoittelut tästä.

Jos et ole saanut huomiseen mennessä lehteä tai vastusta, laita yhteystietosi minulle nyt kun Kaitilan Janne on lomalla, niin toimitamme lehden suoraan toimistolta sinulle.

Menköön nyt tälle alueelle, vaikka Pelaaja Shopin tietoja asia koskeekin.

Taas näkyy olevan shopissa Pelaajan tilausta tarjolla edullisesti PS+ -ajan kanssa, mutta alkoi ihmetyttää lehdestä kerrotut tiedot: "Pelaaja ilmestyy 11 kertaa vuodessa." Klik.

Onko Pelaaja todellakin muuttumassa kesälomaa pitäväksi lehdeksi vai onko (tässäkin, kuten edellisessä) tarjouksessa kirjoitusvihreä lukemassa? Kuitenkin kesäkuun numerossa sanotaan, että vuonna 2018 ilmestyy 12 numeroa.

"Onko Pelaaja todellakin muuttumassa kesälomaa pitäväksi lehdeksi vai onko (tässäkin, kuten edellisessä) tarjouksessa kirjoitusvihreä lukemassa? Kuitenkin kesäkuun numerossa sanotaan, että vuonna 2018 ilmestyy 12 numeroa."

Tänä vuonna tulee tosiaan 11 lehteä, joista nyt heinä-elokuun läpyskä on tuhdimpi tuplanumero. Huttunen selitteli asiaa tuossa viimeisimmän Pelaajacastin puolella. Keskeinen syyhän on se, että varsinkin E3:n muuttuneen luonteen johdosta kesä on yleisesti hiljaisempaa aikaa pelien maailmassa.

Suora linkki selitykseen videomuodossa.

Kuva lehdestä

Tämä ei itse lehteä pahenna ja on enemmänkin Postin jälkeä, mutta enemmän alkaa mietityttämään haluaako näitä lehtiä kerätä enää talteen (pitkäaikainen tilaaja täällä) kun lähes kaikki tulevat tuommoisessa kunnossa. Joko lehden kulmat ovat rutussa tai sitten tulevat tuon kuvan mukaisessa kunnossa että jopa sivujakin repeytyy hiukan. Ennen lehdet tulivat muovissa mikä yllättävän hyvin suojasi noilta isoimmilta vahingoilta, mutta ilmeisesti nykyään tulevat muovissa vain jos isompia liitteitä on mukana.

On kyllä harmillista että tällaista tapahtuu. Muovittaminen on ikävä kyllä älyttömän kallista ja sen tekemiseksi pitäisi nostaa tilaushintoja, mikä ei nykyaikana ole oikein kannattavaa. Niinpä muovitus saadaan tosiaan vain kun on joku isompi liite mukana joiden kanssa se on pakollinen. Ei siis voi muuta sanoa kuin että olkaa yhteydessä asiakaspalveluun uuden lehden saamiseksi, jos on pahassa kunnossa.

Mistään en mitään tiedä, mutta olisiko mahdollista, että tilatessa voisi valita lisähintaan muovitetun vaihtoehdon? Kuten sanoin en tiedä paljo tämä tulisi maksamaan ja onko edes miten järkevästi toteutettavissa, mutta ainakin itse voisin maksaa esim. euron enemmän per lehti, että tietäisin sen tulevan perille ehjänä. Tosiaan aika uskomatonta tämä postin toiminta...

Yhdellä muovilla rikkomisen ja toisella rikkoontumisen estämisen noidankehän sijaan voitaisiin lehtinippujen terävät muovipannat vaihtaa vanhaan kunnon pakettinaruun, liekö kasvikuitupohjaiseen. Sillä voi nyt häntä, jonka lehti on ollut nivaskan päällimmäisenä tahi alimmaisena.

Jos pelejä saa ehdottaa esimerkiksi pintaraapaisuihin, niin sellainen peli kuin "Copy Kitty" julkaistiin steamissä 19 Huhtikuuta.

Kyseessä on mahtava 2D ammuskelu/tasoloikka sellaisella vähän Kirby-peleistä tutulla voimien kopionti mekaniikalla. Pelin monista pelimekaniikoista otetaan kaikki irti, ja peli muutenkin näyttää tosi hyvältä. Se on täynnä värikkäitä räjähdyksiä ja monet pelin kentistä pystyy halutessaan tuhoamaan kokonaan. Taistelut ovat myös usein hektisiä, pomot omaa luokkaansa, ja kenttäsuunnittelu on täynnä hauskoja ideoita.

Peli on ollut Betassa noin 7 vuotta, joten sen julkaisu jäi vähän pienemmälle huomiolle. Siksi mielestäni se voisi edelleen kaivata vähän enemmän huomiota.

Itse olen jo pitkään pohtinut Pelaajan tilauksen peruuttamista. Lehdessä alkaa nykyään olemaan niin paljon sellaisia juttuja, jotka eivät voisi itseäni vähempää kiinnostaa kuten artikkeleita PC-, Xbox-, mobiili- ja kilpapelaamisesta, tylsiä haastatteluja ym. Tuntuu todella turhalta maksaa sellaisesta sisällöstä, josta en henkilökohtaisesti saa mitään irti. Ymmärrän kyllä, että toimituksen tarkoitus on laajentaa tilaajapohjaa tarjoamalla vähän kaikkea kaikille, mutta onko tässä nyt se vaara, että se ydintilaajaporukka saa liian vähän itseään kiinnostavaa luettavaa? Kuten Huttunenkin on jo pitkään valitellut, niin lehden tekemiseen käytössä olevat resurssit ovat jo valmiiksi todella tiukilla.

Ikävä kuulla, mutta nyt tarvittaisiin vähän enemmän tietoa siitä, että mikä sitten sinua kiinnostaisi? Pitäisikö meidän mielestäsi olla puhdas PS4- tai Switch-julkaisu? En täysin myöskään ymmärrä mainintaa mobiilipelaamisesta, se sisältö on käytännössä poistettu kokonaan jo ajat sitten, kun se ei lukijoitamme juuri lainkaan kiinnosta. Meillä on myös paljon lukijoita, joita kiinnostaavat kyllä muut asiat jotka mainitsit. Ja mitä tulee itse tilaukseen niin se on edelleen paras tapa tukea myös muuta toimintaamme, kuten tätä sivustoa tai podcastejä. Jos lehti loppuu, loppuu kaikki muukin, eli jos niitä tykkää kuluttuaa, se on syytä ottaa huomioon.

Puhuin tuossa siis sekä pelaajalehti.comissa että lehdessä olevista jutuista. Täällä pelaajalehti.comissa näkyy edelleen jonkin verran noita mobiilipeleihin liittyviä juttuja.

Ei sillä, että teitä yksittäisen tilaajan mielipide kiinnostaisi, mutta minusta tuo PC-pelien mukaan ottaminen Puhan lähdön jälkeen oli virhe. Syy sille, miksi olen tähän asti edelleen pysynyt tilaajana on Pelaajacastin ja viime aikoina melko pahasti näivettyneen PelaajaHD:n tukeminen. Konsolipelaajana omaan mieleen olisi tietysti konsolisisältö ja omat pääasialliset pelialustani ovat PS4 ja Switch. Näiden lisäksi löytyy myös Vita ja 3DS, mutta valitettavasti niille ei juurikaan enää uusia pelejä julkaista. Ymmärrän toki, että suuremman levikin vuoksi kaikki mahdolliset keinot käytetään, joten toivottavasti PC- ja kilpapelaamisen mukaan ottaminen on hyödyttänyt lehteä merkittävästi taloudellisesti.

Ottaen huomioon, että meitä on kauan pidetty erittäin konsoli- ja etenkin PS- ja Nintendo -vetoisena, on aika yllättävää kuulla ettei niistä ole tarpeeksi sisältöä. Toki ei varmaan samassa suhteessa kuin aiemmin konsolien kulta-aikaan, mutta peli- ja kustannusala ovatkin muuttuneet rajusti sitten Thomaksen lähdön. Etenkin pc-pelaaminen on sen jälkeen nostanut valtavasti merkitystään ja suosiotaan, kun noina päivinä puhuttiin vielä sen kuolemasta. Nykypäivänä olisi siis suuri virhe ja taloudellinen itsemurha jättää pc-pelit käsittelemättä lainkaan, puhumattakaan siitä emme voisi toimittajina sivuuttaa noin isoa osaa nykypäivän pelikulttuurista ja väittää edelleen tietävämme mistä puhumme. Lukijatutkimuksissamme peli-pc löytyy valtaosalta lukijoistamme, vaikka he pääsääntöisesti ilmoittavatkin pelaavansa jollain konsolilla. Aika vaikea siis perustella pc-asian pois jättämistä mitenkään, etenkin kun nykyään ne ovat enemmän lähellä toisiaan kuin ennen.

Verkossa taas näkee heti mikä kiinnostaa lukijoita ja mikä ei. Suurimmat mobiili- ja esports -jutut uutisoidaan, koska ne kerta toisensa jälkeen vetävät hyvin. Niiden määrää ei silti olla tästä lisäämässä, sillä enemmissä määrin ne eivät ainakaan lehden lukijoita kiinnosta, mutta tällä tahdilla tehdyt jutut ovat vetäneet verkossa hyvin. Mutta noin yleensä, sivuston uutisista ja jutuista ehkä noin joka sadas käsittelee näitä kahta, minkä ei luulisi ärsyttävän edes aiheista kiinnostumattomia. Uutisvirtamme perusteella sanoisin itse että emme käsittele aiheita juuri lainkaan.

PelaajaHD taas ei ole pahasti näivettynyt vaan lähinnä kuollut. Castin kuuntelijana varmasti tiedätkin ettei meillä ole enää juuri aikaa tai väkeä niitä tehdä. Mielellämme tekisimme enemmän, mutta näillä resursseilla ei siihen tällä hetkellä pystytä. Se ei ole mikään tahdonvarainen asia. Totta kai palkkaisimme lisää väkeä ja muita resursseja jos siihen olisi varaa. Ehkäpä keväällä taas aktivoidutaan, kun aika ei ole niin kiireinen kuin nyt syksyllä.

Kaikki lukijoidemme palaute on kyllä arvokasta, joten kiitos siitä. Sisällön suhteen pyrimme tietenkin tekemään lehteä ja sivustoa, jota mahdollisimmat monet tilaavat ja lukevat, jotta niitä olisi kannattavaa ylipäänsä tehdä. Sen suhteen joudumme siksi koko ajan tasapainoilemaan katsomaan mikä lukijoitamme milloinkin kiinnostaa. Kaikkien tarpeita tuskin koskaan kykenemme 100 % tyydyttämään, koska se lienee liki mahdotonta.

Kiitos kattavasta ja rehellisestä vastauksesta. Tämä auttoi tekemään päätöksen tilaukseni suhteen ja olen päättänyt nyt ainakin toistaiseksi lakkauttaa tilaukseni. Pääasiallinen syy tälle on, etten halua rahoittaa sellaisen sisällön tuottamista, mikä ei itseäni tippaakaan kiinnosta. Haluan kiittää kaikista näistä vuosista, jotka olen viettänyt lehden pitkäaikaisena tilaajana. Tarkoituksena on toki jatkossakin jatkaa sivustolla vierailua ja Pelaajacastin kuuntelua, mikäli ne tarjoavat jotain itseäni kiinnostavaa sisältöä. Toivon näin tuovani riittävästi mainostuloja Pelaajacastin rahoittamiseen myös tulevaisuudessa.

Aika erikoista lukea näin erilaisia kommenteja välittämäni lehden sisällöstä. Toki jos ei maistu niin ei maistu. Itse taas laitoin kesällä lehden ensimmäistä kertaa kestotilaukseen, ilman mitään tarjousta, joten keep up the good work, ja toivottavasti tästä on edes jotain apua vaikeina aikoina.

Am To Us, olet uusi lempi-ihmisemme <3

Hei Pelaajan toimitus!

Tässä kun olen kuunnellut Pelaajacasteissa useamman kerran sitä kuinka tiukkaa (ymmärrettävästi) taloudellisesti on printtimedian erikoislehdellä näinä aikoina, niin tässä olisi ehdotus:
Perus kestotilauksen ohelle uusi malli. 10€/kk suoraveloitus, joka lehden lisäksi sisältää ekstracontenttia. Viikottainen tunnin podcast jossa kaksi toimituksen jäsentä keskustelee ajankohtaisesta aiheesta/peleistä/leffoista + säännöllisesti ilmestyviä pelivideoita/artikkeleita jotka on ainoastaan "kymppikerholaisille".

Ajankäytön säästämiseksi kaikille ilmainen normicasti muuttuisi kerran kuukaudessa ilmestyväksi.

Itse olisin heti valmis maksamaan tuon 10€/kk, koska tykkään kuunnella podcasteja. Uskoisin että muitakin on jotka haluaisivat näin tukea toimintaanne vähän isommalla summalla saaden itse myös sitten vähän lisäsisältöä jota ei muuten saisi.

Jos sitä maksaa näin netflixistä, spotifysta yms,miksi ei tämmöisestäkin.

Jostain tällaisesta tilausmallista on itseasiassa puhuttu täälläkin, mutta tuo kuukausilaskutus ei ole niin helppoa toteuttaa kuin luulisi. Asiassa on muitakin haasteita, mutta johonkin tällaiseen suuntaan saatetaan jossain välissä liikkua.

Aivan. Asiaa kannattaa kuitenkin selvitellä. 👍

Miksi tuon Pelaaja-lehden hinta yhtäkkiä nousi? Toivottavasti nyt saa tuon asiakaspalvelun kanssa sovittua kahdesta tai yhdestä uudesta maksu eristä, ettei tarvitse tilausta perua.

Oletko tilannut lehden alun perin tarjoushinnalla? Seuraava tilauskausi on normaalihintainen.

Olen ja se hinta on ollut aika pitkään yhteensä 50 euroa, kun nyt se on jotain 88 euroa. Se 25 euron maksu oli vain niin helppo maksaa, kun oli niin pieni summa. Sen takia toivon että sen laskun saa muutettua kolmeen tai neljään erään.

Jep, tuo 89 euroa on normaali hinta tätä nykyä. Irtonumerohan kustantaa sen 8,90€, eli säästöä tulee silti. 

En ole itse varma onnistuuko tiheämpi laskutus, mutta asiakaspalveluun kannattaa olla yhteydessä asiasta joka tapauksessa. Yhteystiedot löytyvät tuolta sivun alalaidasta. Nyt ovat tosin pääsiäislomalla. :)

Joo, oon ollut sinne yhteydessä ja sain sovittua tuon laskun, mutta niistä lisättävistä maksueristä ei tullut mitään tietoa. Isompi ongelma tulee siinä, jos toinen noista laskuista saattaa tulla samaan aikaan, kuin on Aku Ankka-lehden laskut maksettavissa.

Kannattaapa pirauttaa vielä toisen kerran ja kysäistä. :) Me emme valitettavasti täällä toimituksessa näe kenenkään tilauskausi- tai laskutustietoja, joten olemme melko hyödyttömiä tällä asiakaspalvelun areenalla.

Hei Pelaaja-lehden toimitus,

Toivoisin lehtiarvostelujen tietokenttään päivitystä. Erityisesti kiinnostaisi arvosteltavasta pelistä tietää, onko kyseessä yksinpeli, moninpeli (montako pelaajaa?) ja onko pelissä kaksipeli samalla koneella (konsolit). Vähän samaan tyyliin kuin konsolipelien takakansissa ilmoitetaan yksinpelaamisesta ja moninpelaamisesta.
Mielestäni tuo julkaisu-tieto tuntuu olevan arvostelujen tietokentässä nykyään aika turha, sillä kaikki pelit ovat tulleet aina myyntiin, kun lehden arvostelu saapuu lehdessä. Ei tässä siis mitään vikaa ole, mutta jos tietokenttä halutaan pitää pienenä niin tästä voisi esimerkiksi karsia.

PS. Kiitos että lehdessänne on vähentynyt ennakkokatsaukset peleihin. Yleensä ennakkokatsauksen jälkeen seuraavassa lehdessä on ollut jo arvostelu, joten tuntui vähän ikävältä toistolta.

PPS. Voisiko lehdestä tulla joskus äänikirja-versio ihan vaikka testimielessä? Lehden voisi kuunnella vaikka lenkillä tai työmatkalla tai tiskatessa :-). Uskon että voi olla hankala toteuttaa, mutta erottuisipa ainakin muista aikakausilehdistä :-)

Vielä yksi asia: Voisiko palauteosio olla ihan verkkosivujen yläpalkissa? En löytänyt reittiä antaa palautetta, muuta kuin kirjautumista vaativalla keskustelualueella.

Kiitokset lehdestä!

^
Itse pidän ennakkokatsauksista, mutta muuten olen samanmielinen edellisestä.
Huonona aikaihmisenä/pelaajana en ole aina koettanut uusimpia pelejä. Nurinkurisesti Julkaisu: Nyt -tekstillä ei taas pitäisi olla informatiivista merkitystä pelin joko jo aloittaneena tai "historiantutkimuksellista" merkitystä sen oltua julkaistuna jo vaikkapa kuukauden lehden ilmestymispäivästä.
Pidän lehtiä eri pöydillä ja ajaudun lukemaan (loppuun) vanhempia (yleensä saman vuoden) numeroita, jolloin epätietoisuus arvostelupelin ilmestymiskuukaudesta harmittaa.
Joitakin tarkennuksia on ollut, esim. {Julkaisu: Nyt (1. episodi)} Kentucky Route Zerosta vuodelta 2013. Olisi senkin voinut ilmoittaa muuten.

Maininta moninpelimahdollisuuksista poistui Pelaajan kymmenvuotisuudistuksessa. Tietorivi oli ollut ehkä sekavan näköinen, mutta luulen kaipaavani sitä. Itseäni kiinnostaa paikallismoninpeli pc:llä. Siitä ilmoittaminen veisi silti enemmän tilaa kuin tuo Julkaisu: Nyt.

Menee aika erikoiseksi Pelaajan tilausmalli kun tilaussivulla lukee nykyään näin:

Lainaus

Vuonna 2022 ilmestyy 10 paperista Pelaaja-lehteä ja 2 täysin digitaalista numeroa, jotka ovat osa myös paperisen lehden vuosikertatilausta.

Eihän kyse ole enää paperilehden tilaamisesta jos edes osa siitä on diginä. Eli kun vaihtoehdoissa lukee "Pelaaja-lehti, 12 kk kestotilaus (paperilehti), 94,95 €", on se tosiasiassa jotain tällaista: "Pelaaja-lehti, 12 kk kestotilaus (10 paperilehteä + 2 diginä), 94,95 €".

Olen jo jonkin aikaa muutenkin miettinyt että onko järkevä maksaa lehdestä kun puolet (ellei jopa yli) siitä tulee ilmaiseksi luettavaksi kuitenkin nettiin ja nyt päälle tulee vielä tällaista digi-settiä.

Mieluummin minä arvostelutkin paperilehdestä luen mutta jos alkaa olemaan tällaista pakotettua digiä myös "paperilehden tilaaminen" niin pitää taas miettiä että kuinka kauan tilaustaan jatkaa.

Mitä digiin yleisesti tulee: jotenkin en vain osaa antaa arvoa oikein millekään digitaaliselle samalla tapaa kuin fyysiselle, oli kyse sitten musiikista, sarjoista, leffoista, peleistä, kirjoista tai lehdistä.

Luultavasti jää koko lehtien (ja tietenkin myös kirjojen) luku jos joskus vaaditaan sitä että täytyy olla päätteen ääressä lukemistakin varten. Äänikirjat olen kyllä omaksunut (se kun ei vaadi jälleen ruudun ääressä olemista) mutta en näe että lehti äänikirjamuodossa toimisi samalla tapaa. Tosin ehkä sitä pitäisi ensin testata?

Ymmärrän toki digin hyvätkin puolet, erityisesti paperissa säästämisen, mutta fiilikseni ovat silti mitä ovat. Ruutuaikaa on ihan liikaa kaikilla jo muutenkin, joten pidän paperista kiinni viimeiseen asti. Siksi tämä Pelaajankin muutos harmittaa kovasti. Pidän lehdestä paljon enemmän kuin kilpailijastaan.

Mä melkein haluaisin nähdä tämän homman siten, että sen saisi *.mobi -muodossa, että voisi lukea esim. Kindlellä. Tabia ei jaksa käyttää, kännykällä en mitään lue, mutta ihan e-ink on kyllä mahtava ja siinä ei kyllä häviä fyysiselle kirjalle. Se sovellus jota on pakko käyttää digiversion kanssa on aika kaamea ja jättää paljon toivomisen varaa (tämä tosin koskee kaikkiea mahdollisia vastaavia digilehtiä). Eli jos tämän mobitettua saisi. Tai Peedeeäffänä ellei muuten.

Nämä diginumerot tuli meikällekkin vähän puun takaa. Harmitti kun ehdin juuri maksamaan laskun vuoden lehdistä, ennen kun tämä tuli ilmi. Jos en olisi ehtinyt maksamaan, tämä olisi todennäköiseti ollu viimenen isku tilaukselle. Fyysinen lehti kuitenkin maksaa sen 9€ ja vuodessa tulee ainaki yksi tarjouslehti, niin on jopa edullisempaa ostaa fyysiset lehdet lehtihyllystä kuin tilata niitä, mikä on jo hiukan... sanoisiko erikoista. Digiksihän kaikki tuntuu muuttuvan, mutta olisi ollut kiva jos olisi vaikka annettu vaihtoehtoja jo tilauksen tehneille. Kuluttja-asiamiehen kanssa olisi varmaan mennyt läpi useampikin vaihtoehto. No, ei sillä että talous ei tätä kestäisi. Ja että tämä öitä valvottaisi.

Minulle oli nyt aika lopettaa Pelaajan tilaus. Ei ole oikein pidempään aikaan enää tullut kunnolla luettua lehteä ja sittenkin kun viimein olen lukenut, niin ei ole enää asiat olleet tuoreita. Tämä uusi käytäntö että 12 lehdestä kaksi on digitaalisia oli kuitenkin se mikä varmisti tämän päätöksen. Olen sitä mieltä että lehti täytyy saada käsiin. Ei vaan tunnu mukavalta omistaa lehteä digitaalisessa muodossa, vieläpä kun tilauksen hinta pysyy ilmeisesti samana kuin aikaisemminkin.

Harmi kesän tuplanumeroa, se oli tätä mukavampi ajatus antaakseen toimitukselle kesälomat.

Päätin kanssa lopettaa Pelaaja-lehden tilauksen tähän. Onneksi en ollut kerennyt vielä maksaa uutta tilausta. Nuo digitaaliset numerot olivat se viimeinen niitti, monien muiden syiden lisäksi. Kiitokset näistä vuosista. Jatkan erään toisen pelilehden tilaajana, jossa vielä sentään tehdään vuodenpeli-äänestyskin oikein.

Ymmärrän miksi päätitte toteuttaa kaksi lehteä kokonaan diginä, ja se ei minua haittaa. En ole valitettavasti hetkeen pystynyt tukemaan kuin pelaajacastia, mutta nyt meni myös muutama numero tilaukseen. Jahka oma taloudellinen tilanne paranee niin laitan taas kestotilauksen päälle 👍 tsemppiä toimitukselle arkeen 🙌

Mistäköhän johtuu, että helmikuun irtonumeroa ei vielä viime viikollakaan näkynyt paikallisessa Prismassa tai Cittarissa täällä Oulussa? Prismassa vierailin eilen ja oli edelleen tammikuun numero lehtipisteen hyllyssä.

Kuten tuossa yllä jo moni todennutkin, niin helmikuun lehti ilmestyy vain digitaalisena. Seuraava fyysinen lehti on maaliskuun numero.

Tuota digiä kun tässä on nyt kritisoitu moniäänisesti niin lisään vielä omia, ihan käytännön kokemuksia asiasta:

Ensinnäkin kritiikkini on tietenkin aina pohjautunut lähinnä tuntemuksiin ja uumoiluun asiasta, sillä en ole digilehtiä oikeastaan juurikaan lukenut. Lukuun ottamatta sitä aiempaa, itselle ladattavaa Pelaajan diginumeroa, joka jaettiin paino-ongelmien vuoksi. Ja tietenkin luen nettilehtiä mutta ne on täysin eri asia kuin painetun lehden digitaalinen versio.

No miten tuon digitaalisen Pelaajan kanssa nyt kävi? Juuri kuten ajattelinkin eli unohdin koko lehden kun se ei ole pöydällä lukuvuoroa odottamassa. Tällä viikolla tulee uusi numero ja vasta tänä aamuna muistin että aiempi on täysin lukematta. Pelit-lehden luin kuten yleensäkin koska se oli pöydällä, josta sen pystyi aina ottamaan mukaansa luettavaksi.

Mutta ei kai se kovin vaikeaa ole lukea diginä kun oletettavasti kaikilla se luurikin on AINA mukana? Ensinnäkin en pidä luuriani kotona "mukana" vaan se on aina jossain hyllyllä tai pöydällä enkä sitä käytä juurikaan ellei se ääntele jotain. Ja mitään turhia some-sovellusten ääniä en pidä päällä, joten vain Whatapp, tekstarit ja puhelut huutelee. Joudun siis tästä poikkeuksena ottamaan luurin mukaani jotta voin lukea "lehteä".

Lukemista ajatellen pitää ensin kirjautua tietenkin jälleen yhteen palveluun eli Issuuhun että pääsee lehteä edes lukemaan. Ja sen jälkeen saa jatkuvasti zoomailla ja siirrellä kuvaa luettavaan kohtaan. Tabletti varmaan helpottaisi mutta kuten asiakaspalveluun jo aiemmasta numerosta kirjoitin, en sellaista omista enkä halua. Siitä huolimatta että sain sieltä hieman erikoisen vastauksen siitä että eikö tekniikkaa käsittelevän lehden tilaajalla pitäisi olla laitteet digilehden lukemista varten :DD Tähän vastasin että käytän pelikonsoleitani pelaamiseen ja tietokoneita ihan muuhun kuin lehtien lukemiseen.

Pitkän sepustuksen lopputulos: varmistui että en todellakaan totu lukemaan lehtiäni diginä ja että jos diginumeroiden määrä lisääntyy niin tilaukseni "vähentyy" (eli loppuu). Niin sanotut "digiversiot" lehtien asioista luen nettisivuina enkä kaipaa painotuotteista "identtisiä" digiversioita koska niiden käyttö on usein turhan hankalaa eikä sovitettu päätelaitteelle, toisin kuin vaikkapa nettisivut on. Enkä myöskään halua hankkia lisälaitteita, kuten tablettia, vain tätä varten.

Zappahilla on hyvä pointti ja täytyy sanoa, että itselleni kävi samoin. Olkkarin pöydällä on vieläkin Halo Infiniten koristama Pelaaja ja tuota digilehteä en ole kertaakaan edes avannut tai lukenut. Tuo softan käyttöliittymä ei ole parhaimmasta päästä ja kännykällä sen lukeminen on aika kamalaa. Tablettia taas käytän itse muuhun kuin lehtien lukemiseen ja silloinkin lyhyissä erissä.

Onko mahdollista julkaista ko. numero nyt näin siinä pdf-muodossa tai jossain, jotta sen lukeminen olisi mahdollista sillä e-ink laitteella? Nyt jäi toimituksen tekemä työ omalta osaltani täysin hukkaan, varsinkin kun uusi lehti tulee postissa, niin ei sitä vanhaa digiä enää tule koskaan avattua.

En pidä itsekään tästä että osa numeroista on digitaalisia ja haluaisin toimituksen kirjoittavan jonkin syyn miksi näin on tehty. Ainakaan lehden tilaussivulla, jossa asiasta mainitaan, ei ole mitään selitystä miksi numerot eivät ilmesty paperisena.
Ymmärrän että Pelaajacast ja kaikki muut toiminnot maksavat, mutta itse en edes niistä välitä. Jos diginumerot ovat tulleet jäädäkseen, niin joudun varmaan itsekin perumaan tilauksen jossain vaiheessa.

Lainaus

En pidä itsekään tästä että osa numeroista on digitaalisia ja haluaisin toimituksen kirjoittavan jonkin syyn miksi näin on tehty. Ainakaan lehden tilaussivulla, jossa asiasta mainitaan, ei ole mitään selitystä miksi numerot eivät ilmesty paperisena.
Ymmärrän että Pelaajacast ja kaikki muut toiminnot maksavat, mutta itse en edes niistä välitä. Jos diginumerot ovat tulleet jäädäkseen, niin joudun varmaan itsekin perumaan tilauksen jossain vaiheessa.

Yksinkertaista: lehdet eivät enää myy tarpeeksi tuotantokustannuksiin nähden. Nykyään ihmiset seuraavat pelimediaa ilmaiseksi Internetistä, ja paperisten julkaisujen asema on heikentynyt huomattavasti. Tällöin on pakko etsiä vaihtoehtoisia keinoja toiminnan jatkamiselle, koska tappiolla ei julkaisua kauaa pyöritetä.

Itse ajattelisin, että tällöin kannattaisi panostaa enemmän uniikkeihin artikkeleihin joita ei netistä voi lukea. Mutta mitäpä minä tiedän arvostavatko nykylukijat sellaisia.

Mä selasin nopeasti noi arvostelut läpi, ei ollut itselle mitään mielenkiintoista, niin jäi lukematta, kun ei jaksa sitä zoomailua ja siirrellä kuvaa oikeaan kohtaan. Pitää seuraavaa kokeilla sitten tabletilla, jos se toimii sillä paremmin.