Yleinen Pelaaja-lehden palauteketju (huom. ei nettisivuston) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Sama homma, että asiakaspalvelusta kysytty olenko tehnyt markkinointikiellon sähköpostilleni, johon en osannut varmaa vastausta antaa. Luvattiin palata asiaan ja olen odotellut. Aikaisemmin linkit tulivat ongelmitta, nyt vähän tuntunut muillakin tökkivän asia. Eiköhän se sieltä lopulta tulene.

Markkinointikieltoon vaan tuumasin että edelliset digilehdet ovat löytäneet perille ongelmitta, joten ei pitäisi olla siitä kiinni. Tämän jälkeen aspa toimitti viestin kustantajalle ja sain uuden linkin digilehteen.

Edit. ja tosiaan alkuperäistä lehteä ei löytynyt edes roskapostista

Olikin linkki tullut nelisen päivää sitten roskapostiin, hyvä kun vielä älysin tarkistaa. Kannattaa sieltä vilkaista jos olette tilaajapalveluun ottaneet yhteyttä.

Ei ole tullut vieläkään mitään. Eli jäi tämä numero sitten saamatta, aspasta ei juurikaan apuja. Jännää sikäli, että aiemmin kaikki toiminut hyvin. Kannattaisiko nämä diginumerot vaan tehdä suosiolla kaikille avoimiksi?

Issuun mobiilisovellus on ilmeisesti poistunut kokonaan käytöstä. Lehtiä voi lukea enää selaimen kautta. Käytettävyyshän tässä digituotteessa alkaa olemaan jo melkoisen syvältä tuon takia, vaikka ei tuo sovelluskaan täydellinen ollut. Näin tilaajan näkökulmasta suosittelisin Pelaajaa etsimään vaihtoehtoisia julkaisukanavia.

Sääli että lehdestä on nähtävästi poistunut osio "boardeilta poimittua" ja äänestystulokset. Ainakaan kahteen numeroon ei ole ollut. Oli itselleni aina mukava osio ja jännittävä etsiä oliko oma sitaatti päässyt mukaan. Tilalle ei ainakaan ollut mitään muuta tullut, laihdutti itselleni lehden sisältöä kyseisen osion poisto selvästi, vaikka vain yhden sivun mittainen olikin, mutta ollut lehdessä aikojen alusta saakka.

Itsekin olen aina pitänyt tuosta ”boardeilta poimittua” -osiosta. Se tosin olisi jo pitkään voinut kattaa kaikki Pelaajan mediat (saitti, facebook, youtube, twitter, instagram, mitä näitä nyt on).

Samaa ihmettelin ja surkuttelin kun huomasin että kyseinen palsta ensimmäistä kertaa puuttui.

Onko syynä sitten se ettei ole laadukasta materiaalia vai ylipäänsä materiaalia? Vähentymään päin tuntuisi kommentointi menevän tai sitten se on jotain tyhjänpäiväistä jankkausta.

Hyvä idea tuosta että voisi kattaa kaiken Pelaajan median. Kai sieltä nyt jotain löytyisi täytteeksi lehteen?

Pelaajan yksi merkittävimmistä eroista Pelit-lehteen on ollut mielestäni juuri sen yhteisöllisyys. Pelit (lehti) tuntuu etäisemmältä.

Heitän tämän litanian tänne ja toivoisin että kun saatte taittajia seuraavan kerran castiin, niin käsittelisitte tämän viestin. Yritän itsekin muistaa sen siinä kohtaa sinne linkittää/kirjoittaa. Mutta nyt vähän niin kuin jo mietinnän alle ja esille jo tähän:

Pari palautetta, joista ensimmäinen koskee uutta/uudistunutta "Pelaaja verkossa"-palstaa, joka korvasi sen vanhan, mikänytolikaannimeltään-palstan:

Kenen valinta on ollut tehdä taitosta/sisällöstä sellainen, että siihen mahtuu about kuusi sitaattia/aihetta sen vanhan isomman määrän sijaan? Eli nyt kun sitä laajennettiin kattamaan Discordit ja muut pelkän Pelaaja.fi:n sijaan, niin tilaa/materiaalia onkin merkittävästi vähemmän. Mikä logiikka tuollaisessa? Onko puhtaasti vain se että "näyttää siistiltä/kivalta" vai eikö sinne ole materiaalia tai ihmistä sitä materiaalia kaivelemaan?

Toinen kysymys, johon ei tarvitse vastata nyt/tässä ja jonka käsittelyä kuulisin mielelläni erityisesti taittajien osalta castissa:

Mikä lopulta on syynä sille että digilehti taitetaan paperisen lehden muotoon? Tavat? Helppous? Mikään ei estä olemasta luovempi ja sovittamasta lehteä enemmän niille laitteille, joilla sitä luetaan.

Esimerkiksi se, että digilehteä täytyy selata vasemmalta oikealle kuten paperista, ei tunnu loogiselta kun netissä ja digilaitteilla suurin osa sisällöstä rullaa ylhäältä alas ja on siinä ympäristössä luontevampaa.

Tietysti digilehtien lukemista varten on laitteita, jotka imitoi nimenomaan tapaa lukea paperista lehteä mutta veikkaan silti että useimmat lukisi lehteä ihan puhelimella, jota on luontevampi pitää pystyasennossa ja selata ylhäältä alaspäin.

Tiedän että tuollainen toisi aika merkittävästi lisätyötä lehden työstämiseksi täysin eri formaattiin, joita niitäkin on vielä useita (puhelin, tabletti, näyttö, jne.) mutta jos sen kerran tekisi niin jatkossahan digilehti voisi aina olla ihan oma, hieno kokemuksensa sen sijaan että se on turhaan ja väkisellä napanuoralla kiinni vanhassa paperisessa formaatissa.

Eikä tämä ole vain Pelaajan yksittäinen ongelma. Varmasti suurin osa digilehdistä tekee ihan samaa. Onhan se ymmärrettävää esimerkiksi digikopion muodossa mutta kun teette puhtaasti pelkkiä diginumeroita, niin näkisin että tuota kannattaisi ainakin harkita.

Oletteko tietoisia että onko olemassa digilehtiä varten jonkinlaisia dynaamisia systeemejä vähän nettisivujen tapaan? Sisältö siis skaalautuisi sopivaan formaattiin päätelaitteen mukaisesti. Tiedän että tuo ikävästi sotkee luovuutta mitä tiettyyn formaattiin tekemisessä on mutta se palvelisi käyttömukavuutta merkittävästi. Mikäli tuollaista systeemiä ei ole niin ihmettelen kyllä että miksei koska tuohan on täysin looginen aste paperisesta lehdestä digimuotoon siirtymiseen. Vai mietinkö turhan monimutkaisesti ja nettisivut ajaa jo saman asian?

Esimerkiksi Ylellä on todella hienoja sisältöä, joissa artikkelimainen sisältö on sovitettu älylaitteen ruudulle. Jääkö ongelmaksi siis ihmisten jumittaminen menneessä ja se asenne että tuollaisen "pelkän nettisivun" pitäisi olla ilmaista sisältöä ja digilehti painetaan muistuttamaan paperista sen(kin) vuoksi että paperisesta lehdestä on totuttu maksamaan ja nettisisällöstä ei? Tuntuuko se meidän apinanaivoissa jotenkin enemmän rahanarvoiselta kun maksetaan jostain mistä on totuttu maksamaan (paperiset julkaisut) sen sijaan että joutuisi maksamaan jostain mikä on totuttu saamaan ilmaiseksi (nettisisältö)?

Teillä olisi ainakin siinä mielessä hyvä kohta tuota "testata" ja totuttaa ainakin Pelaajan lukijoita uuteen, sillä nuo digilehdet tulevat varmasti monelle sen paperisen ohessa? Ja jos onkin niin että suurin osa olisikin jo digitilaajia, niin ainakin niiden parin puhtaasti diginä julkaistavan kohdallahan tuota voisi testailla?

En tiedä, ehkä olette näitä pyöritelleet jo vuosia sitten mutta näistä kun ei kuule kauheasti ulospäin, niin olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksiänne asiaan.