Palautetta digilehdestä / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
Palautetta digilehdestä

Ensinnäkin kiitokset digiversion tuomisesta tarjolle! Paperiversiot, vaikka voittamattoman lukukokemuksen tarjoavatkin, aiheuttavat omanlaisensa logistisen ongelman, joten digivaihtoehto on tervetullut.

Issuu -alusta ajaa asiansa jakelussa ja mahdollisuus ottaa lokaali kopio on hyvä optio.

Yksi kritiikin aihe, johon toivoisin parannusta tulevissa numeroissa on digiversion fontin koko ja ”painojälki”. Käytän pääasiallisena lukulaitteena 9,7” iPadia ja leipäteksti on valitettavan pientä ja epäterävää, kun sivu on koko ruudun tilassa. Tämän voisi helposti pistää ikänäön piikkiin mutta esim. Mikrobitin digiversiosta saa ihan hyvin selvää ilman zoomailuja. Zoomaamalla tekstin saa toki isommaksi mutta lukukokemus ei silloin vastaa paperista. Toisaalta zoomatessa huomaa, että leipäteksti on aavistuksen suttuista, mikä varmaan osaltaan vaikuttaa luettavuuteen koko ruudun tilassa. En tiedä, kuinka yleispätevästi tämä on sovellettavissa, mutta ainakin iPadissa sivua olisi koko ruudun tilassa varaa isontaa piirun verran ilman, että mitään olennaista jää piiloon. Toisaalta myös tekstin tarkkuuden kasvatus voisi auttaa.

En tiedä, kuinka paljon pystytte näihin asioihin vaikuttamaan, mutta ajattelin kuitenkin saattaa ne tietoonne. Näen digilehdessä monta hyvää puolta ja mielellään jatkan sen käyttöä tulevaisuudessakin.

Kiitokset, että omalta osaltanne pidätte perinteisen pelimedian lippua yllä!