Pelaaja-lehti 182 marraskuu -palauteketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaaja-lehti 182 marraskuu -palauteketju

Marraskuun mmmahtavan numeron pitäisi saapua tilaajille lähipäivinä ja kaupoissa se on perjantaina. Tuttuun tapaa risuja ja ruusuja lehdestä ja sen sisällöstä tähän ketjuun, kiitos!

Tänne oli tullut ja aiempikin lehti jäi siihen pitkään artikkeliin "jumiin". Tässä uusimmassa lehdessä olikin kova kattaus kiinnostavia pelejä. Vielä kun Wolfenstein 2 olisi mahtunut mukaan.

Se olisi ollut kova. Valitettavasti Bethesdan arviokappalepolitiikka on nykyään se, että ne toimitetaan medialla julkaisupäiväksi tai päivää sitä ennen. Se ei yksinkertaisesti ehtinyt mukaan ennen lehden painopäivää emmekä viitsineet laittaa mukaan enää pelkkää ennakkoa pelin ensimmäisistä tunneista.

Marraskuun lehti saapui tänään. Odotin, että lehdessä oltaisiin käsitelty edes jotenkin Pelaajalehden 15 vuoden taivalta, kuin että kannessa lukee pelkkä ”15 vuotta”. Minkä takia lehdesä ei käsitellä Xbox One X julkaisua millään tavalla, paitsi kalenterissa, joka sekin on väärin? Eikös Xbox One X ilmesty 7.11, eikä 22.11 ? Kyllä vuosi sitten kun PS Pro ja Vr tuli niin oli jo kuukautta sitten kattavat artikkelit, mitä tulee ja millon? Mitä laite tekee ja paljon maksaa ja sun muuta perustietoa. Aika surullista, että näinkin iso tapaus pelimaailmassa, kun uuden konsolin ilmestyminen ja iso pelilehti ei sano muuta, kun päivämäärän kalenterissa, joka sekin on väärin. Miten tämä on mahdollista, ettei näin lähellä julkaisua uutta konsolia ei huomioida mitenkään?

Kuten olemme Pelaajacastissa ja muissa yhteyksissä useasti kertoneet, olemme käsitelleet Pelaajan syntyä ja historiaa niin monta kertaa lehden aiempina merkkivuosina, että emme enää yksinkertaisesti keksineet mitään uutta kulmaa tai lähestymistapaa asiaan. Seuraavan kerran teemme laajempaa historiikkia 200. numeron kohdalla, jos sinne asti päästään.

Mitä taas tulee Xbox One X:ään, niin sille me emme voi yhtään mitään, sillä syy on täysin Microsoftin. Jos seuraat sosiaalista mediaamme, huomaat että saimme toimitukseen testikonsolin vasta tänään. (Teimme siitä toki heti unboxing-videon). Ja me olemme ensimmäisten joukossa jotka konsolin Suomessa saivat. Suomesta ei myöskään ole kutsuttu ketään mihinkään testireissuille, jossa koneeseen olisi päässyt tutustumaan niin hyvin, että siitä olisi voinut juttua kirjoittaa, edes ennakkotestinä.

Sony ja PlayStation puolestaan varmistivat, että meillä ja muulla medialla oli testikoneet PS4 Prosta ja VR:sta hyvissä ajoin ennen julkaisua, joten kykenimme jutut tekemään. Jopa Nintendo järjesti Switchin yhteydessä lehdistölle hyvissä ajoin ennakkotilaisuuden, jossa laitetta ja sen pelejä pääsi testailemaan etukäteen. Todellakin olisimme halunneet tehdä Xbox One X:stä juttua marraskuulle jos mahdollista, onhan kyseessä maailman tehokkain pelikonsoli.

Enkä syytä tässä Suomen tai edes Pohjoismaiden Microsoftia, sillä he tekevät parhaansa sillä mitä heille annetaan. Ikävä tosiasia vain on se, ettei Mikkis erityisesti panosta Xboxin PR:n suhteen Skandinavian markkinoille tai ainakaan Suomeen.

Kalenterin virhe julkaisupäivän osalta on nolo, en juuri nyt osaa sanoa miten se on sinne päätynyt ja jäänyt oikoluvusta huolimatta.

Olisiko vaikka Ida Suomisella aikaa kirjoittaa Lataustauko, "viestintäalan ammattilainen" Juuso Janhusen sijaan.

Lehdessä mainostettiin, että verkossa olisi luettavissa Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions -pelin arvostelu. Itse en ainakaan tuota löytänyt, joten missä se mahtaa olla?

Kas, eipä muuten löydy. Sen kyllä pitäisi olla siellä, tutkimme mihin on jäänyt.