Pelaaja-lehti 185 helmikuu -palauteketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaaja-lehti 185 helmikuu -palauteketju

Helmikuun Pelaaja-lehti ilmestyy tällä viikolla ja pitäisi putoilla tilaajien postiluukuista lähipäivien aikana. Palautetta lehden sisällöstä saa antaa tässä ketjussa.

Lehden isossa 60 tulevaa peliä -jutussa on muuten heti pari muuttunutta päiväystä: EA on kertonut Anthemin julkaisun siirtyneen ensi vuoteen ja Red Dead Redemption 2:n julkaisu puolestaan siirtyi keväältä syksylle (26.10).

Pintaraapaisuissa esitellyn Far Cry 5:n kohdalla mainitaan militaristinen maailmanloppua ennustava 'hihhulikultti'. Viitataanko ilmauksella kiihkoiluun yleisesti vai nimenomaan uskonnolliseen toimintaan?

Uskonnolliseen. Sanallahan (hihhuli) viitataan alunperin lestadiolaisiin.

Kiitoksia suorapuheisuudesta! Tunnen kyllä termin alkuperäisen (halventavan) merkityksen ja myös mitä se käytännössä tarkoittaa. Voisi tosiaan hankkia tuon Far Cry 5:n, ja ainakin lehden arvostelua odotan kovasti. Mahtaako arvostelija kuitenkaan malttaa olla muistuttamatta uskonnoista esimerkiksi "tarttuvana tautina" tai "kansan oopiumina", tai onko sillä mitään väliä?

Veikkaisin että peli keskittyy enemmän tuohon militanttikultti puoleen, kuin korostaa uskontoa. Uskontoa käsitellään AAA-peleissä yleensä varsin neutraalisti.