Pelaaja-lehti 186 maaliskuu -palauteketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaaja-lehti 186 maaliskuu -palauteketju

Maaliskuun kolossaalisen Pelaaja-lehden pitäisi putoilla tänään tai viimeistään huomenna tilaajien postiluukuista. Kaupoissa se on perjantaina. Kaikenlaista palautetta tai kysymyksiä numerosta ja sen sisällöstä tähän ketjuu, kiitos!

Sisältö vaikuttaa muuten mainiolta, mutta ikävä huomata, että tammikuun lopulla ilmestyneen Celesten arvio ei sisällysluettelon perusteella ole ehtinyt tähänkään numeroon. Kyseessähän on toistaiseksi yksi vuoden tähän mennessä parhaista peleistä Metacritics-keskiarvonkin perusteella, joten odotin jo Pelaajankin arviota pelistä. Kyseessä on vahva vuoden peli -ehdokas (kuten toinen indie-peli INSIDE oli toissavuonna).

Kiitos Janne Pyykköselle kolumnista Vaieta vai ei?.

Pelaamisen maailmassa tiedetään olevan huolestuttavia ilmiöitä, joihin on syytä puuttua, kuten naisviha, vihapuhe sekä rasismi. Tiedän, että näihin on yritettyä esimerkiksi Suomessa vaikuttaa ihan julkisrahoitteisilla hankkeillakin, joissa yritetään esimerkiksi nuorisotyöllisesti puuttua vihapuheeseen e-urheilussa. Myös kolumnissa esiin nostetut pelien takana olevat kyseenalaiset kytkökset on hyvä nostaa esiin, vaikka ymmärrän toki dilemman siinä, miten itse pelin arvostelu ja pelien tekijöiden taustat ovat jokseenkin eri asioita, jokseenkin ehkä eivät. Jokainen tapaus pitänee harkita erikseen.

Fiksu lehti puuttuu yhteiskunnallisiin ongelmiin, vaikka kuten kolumnissa sanotaan, pelaaminen on monelle viihdettä ja eskapismia. Sitä se on myös itselleni. Minusta kuitenkaan tällaisen journalistisen harkinnan vahvistaminen ei kuitenkaan tuota minkäänlaista taakkaa peliarvosteluille tai muulle Pelaaja-lehden sisällölle, saati tarkoita ko. näkökulman täytyy tulla jokaisessa lehden jutussa esille. Osaavina journalisteina osaatte kuitenkin aivan varmasti harkita, milloin pelaamisessakin on nostettava kissa pöydälle. Kaikenlainen vihapuhe, rasismi ja muu syrjintä ei kuulu pelaamiseen. Ilmiöt eivät kuitenkaan häviä itsestään, vaan niiden korjaamisen eteen on tehtävä työtä. Pelimedioilla on tässä iso paikka, koska teillä on kuuluva ääni.

Kommenttini ydinsanoma on yksinkertainen: haluan kannustaa jatkossakin kolumnissa esitettyyn pohdintaan ja toivon, että yön hiljaisina hetkinä Pelaaja-lehdenkin henkilökunta saa nukutuksi. Älkää vaietko!

Kiitos loistavasta lehdestä.

Kiitos harvinaisen yksityiskohtaisesta palautteesta!