Peliunet / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Peliunet

Muistaako kukaan täällä nähneensä peliaiheisia unia? Itse näin viime yönnä niin kummallisen tarinan, että halusin sen täälläkin kertoa.

Kyse oli siis Red Dead Redemption 2:sta. Päähenkilö ja keltaviiksinen mies seisoskelivat vanhan kotini lähellä asfalttitiellä kerrostalojen lähellä. Keltaviiksinen mies tutki kännykkää.

"Tällaisen takia kaikki meni pieleen. Mene kuuseen täältä!" keltaviiksinen tyyppi huusi. Sain jostain sen käsityksen, että päähenkilö oli jotenkin hänen talossaan asukkaana ja siellä oli muitakin.

Päähenkilö lähti karkuun ylämäkeä, mutta maassa oli useampia puhelimia. Mies pysähtyi niitä keräämään, mutta keltaviiksinen ukko lähti perään. He juoksivat ylös niitylle, jossa takaa-ajaja heitti päähenkilöä kivellä selkään, jolloin luurit lensivät maahan. Päähenkilö kävi niitä keräämään, mutta otti vain mustan simpukkapuhelimen.

Äkkiä oltiin vanhassa puutalossa, jossa päähenkilö avasi ikkunan. Alhaalla lainehti vettä, ja siellä oli laatikko. Oli hämärää. Mies loikkasi lootan päälle. Keltaviiksipahis tuli ikkunaan.

"Luulin, että hän otti kännykän, mutta se olikin haulikko!" mies huusi. Aivan oikein, päähenkilö taitteli puhelimen auki ja siitä tuli haulikko.

Seuraavaksi päähenkilö oli tuntemattomassa paikassa, jossa useammat miehet jahtasivat häntä. Oli todella rakeista kuvaa, kuin jokin vanha elokuva. Kaikki oli vähän pinkin sävyistä, niin kuin olisi ollut auringonlaskun aika. Savusumua leijui joka paikassa.

Päähenkilö hyppi talojen kattoja pitkin miehiä karkuun. Talot olivat vanhoja puutaloja kaikki. Sieltä päädyttiin laiturille, jossa mies pomppasi veteen. Tässä vaiheessa tulin itse mukaan kuvioihin ja koetin uida hänen perässään. Näin hänet aluksi, mutta sitten vesi sameni liikaa. Unessa alkoi kuulua enkelikuoron laulua ja heräsin.

Oli kyllä outo uni. En aio kyseistä peliä hankkia, mutta olen uteliaisuudesta lukenut siihen liittyviä uutisia. Mieluummin näkisin unia Spyrosta, jota olen ajatellut runsaasti ja jonka tulen ostamaan ennemmin tai myöhemmin.

Mä jäin joskus kunnolla koukkuun Human Resource Machine -peliin, jossa pitää luoda ohjelmia, jotka suorittavat tiettyjä tehtäviä. En yleensä jää peleihin niin koukkuun, mutta tätä saatoin pelata esimerkiksi koko yön putkeen(Infinifactory on toinen hieman samantyyppinen peli, johon olen saanut menemään paljon aikaa). Parin tehtävän ratkaisu tuli mulle unessa ja ne oli vieläpä aika hyvin optimoituja ratkaisuja. Joskus pelasin paljon Resident Evil 2:ta, koska yritin saada hyviä aikoja siinä. Mä näin unia, joissa oli PS1-aikakauden grafiikat ja pakoilin zombeja.

Muistan joskus armeija aikoina nähneeni Animal Crossing teemaisen intti unen. Hatarat ovat muistikuvat, mutta uni taisi sijoittua päivystäjän pöydän läheisyyteen ja armeija kuteiset Animal Crossing eläimet alkoivat keskustelemaan omalla kielellään. Pelien tapaan puheet visualisoitiin minulle teksti-ikkunana. Ei mitään hajua mistä eläimet keskustelivat, mutta tämä hyvin absurdi skenaario on jäänyt mieleen kummittelemaan.