PELIVÄSYMYSTÄ ILMASSA / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
PELIVÄSYMYSTÄ ILMASSA

Tiedät varmaan sen tunteen, kun herätyskello tai nykyään useimmiten kännykän herätys alkaa soida. Se ylivoimainen tunne, ettei yksinkertaisesti jaksa nostaa kättään, saati sitten muuta kehoaan, jotta saisi sen herätyksen pois päältä. Ei se tällaista ollut silloin nuorena, silloin jaksoi riekkua baareissa aamutunneille, mutta kuitenkin seuraavana päivänä oli ihan fressiolo.
Nuorena myös olin varsin allergiavapaa – mitä nyt äitini undulaatit saivat nenäni niiskuttamaan, mutta muuten pystyin syömään mitä vain eikä kesäisinkään ollut sen suurempia allergiajaksoja, itseasiassa niitä ei ollut lainkaan. Mutta päästessäni lähemmäksi 30-vuoden ikää, huomasin että keväisin silmiä kutitti ja nenä vuosi – minulle oli kehittynyt jonkinlainen koivu tai vastaava allergia eli aloitin antihistamiinien syömisen, joita syön yhä vielä tänäänkin. Tuon koivu tai mikä lie siitepölyallergia onkaan, lisäksi aikuisikä on tuonut myös allergian muutamaan ruoka-aineeseen kuten pähkinät (!), joita aiemmin olen popsinut ihan urakalla – nyt ne peevelin pähkinät tukkivat ruokatorven ja vievät meikäläisen aina suoraan tiputukseen.

Keski-iän väsymys
Tiedän, että minun pitäisi kaiken järjen ja logiikan mukaan nukkua enemmän. Se kahdeksan tuntia yössä pitäisi olla tavoitteena, mutta nykyään nukun noin klo 01.30 – 08.00 eli vajaat seitsemän tuntia – ja sitten viikonloppuna lauantaisin ja sunnuntaisin nousen sängystä vasta 11 aikoihin, mutta silloinkin väsyneenä ja loppujen lopuksi maanantai aamut ovat aivan hirveitä. Tämän kaiken seurauksena tuntuu, että olen koko ajan väsynyt ja hieman ärtyinen. Mitä tehdä? Onko minulla univajetta?

Ruokavalion muutos
Pitäisikö ottaa sirkat sun superruoat muut nykytrendien ruoat omaan ruokaympyrään? Saisinko niiden kautta energiaa, jolla jaksaa, vaikka en nukkuisi yhtäkään tuntia enempää? Olen nimittäin yrittänyt mennä aikaisemmin nukkumaan. Aikaisemmasta sänkyyn menosta seuraa joko sängyssä pyörimistä tai entistä aikaisemmin heräämistä eli nukkumisajan pituus pysyy aika vakiona. Vai pitäisikö etsiä virkistys uusista peleistä?
Minun piti ihan katsoa Googlen avulla mitä se "superruoka" oikeastaan on. Vastaukseksi sain, että se on ruoka tai ruoka-aine, joka on poikkeuksellisen ravinnetiheä(!!!). Ei meillä koulussa mistään ravinnetiheydestä puhuttu. Kasvikset, vihannekset, hedelmät ovat tuttuja, mutta ravinnetiheys! Hunaja on kuulemma superruokaa - no joo, olen sille allerginen, samoin kuin siitepölylle, joka sekin on kuulemma superruokaa kuten pähkinätkin. Kaiken tämän ohessa törmäsin sitten loppulauselmaan, että EU:n alueella ei ruokaa saa markkinoida sen terveysväitöksillä, jos siitä ei ole tarkkaa ja laajalti hyväksyttyä selvitystä sen terveysvaikutuksista. Joten pitääkö sittenkin sano hei hei superruoalle?

Kevätväsymyksestä nakkikioskille
Kaiken tämän puoliväsyneenä olemisen aikana osaan kuitenkin olla kiitollinen sille, että olen muuten kai perusterve, en ryyppää viinaa ja tupakoinninkin lopetin jo yli kymmenen vuotta sitten. Nettiin pääsen halutessani etsimään tietoa aiheesta, mutta kun ei jaksa. En ole masentunut, jaksan tehdä töitä ja olla päivisin iloinen muiden ihmisten joukossa, mutta yöt eivät tuo toivottua tulosta. Onko kyse sittenkin sen REM-unen puutteesta? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia – löpinää sieltä sun täältä ja pitkän kaavan kautta. Jaksaako kukaan edes lukea loppuun ja heittää jotain ehdotusta, mitä pitäisi tehdä? Mistä saisi lisää virtaa elämään?
Saako sitä virtaa siitä, että palaa parinkymmenen vuoden takaisiin tapoihin eli hakemaan nakkiperunoita kioskilta, hillumaan yössä aamuyön tunteihin vai mistä sitä oikein löytää? Omasta mielestäni nimittäin pääkoppani noin psyykkisesti voi kohtuullisen hyvin, joten ei kai se väsymys sieltäkään synny. Jostain se kuitenkin tulee ja sille pitäisi kehittää stoppi.