Tutkimuslähtöinen pelaajatyyppitesti ja pelisuosituskone / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Tutkimuslähtöinen pelaajatyyppitesti ja pelisuosituskone

Olemme kehittäneet kahden Tekes-tutkimushankkeen osana pelaajaprofilointi-/pelaajatyyppitestin sekä tekoälyä hyödyntävän pelisuosituskoneen.

Kyseessä on work-in-progress sekä pelaajatyyppien että pelisuositusten osalta. Palvelusta voi joskus muovautua liiketoimintaa, mutta tällä hetkellä kyse on puhtaasta tutkimustoiminnasta.

Pelaajatyyppitestin voi tehdä täällä: www.kinrate.com.

Testin tekeminen vie muutaman minuutin ja se pohjautuu yksinomaan gameplay-mieltymyksiin. Yksin/moninpelaaminen ja erilaiset pelimotivaatiot ovat tietysti tärkeitä, mutta ne eivät ole vielä mukana tässä pelaajatyyppimallinnuksen ekassa versiossa.

Testin tuloksena saa oman pelaajatyypin 12 vaihtoehdosta, sekä kasan pelisuosituksia. Samalla tulee jeesanneeksi tutkimustyötä. Olen saanut palautetta, että pelaajat haluaisivat vastata lisäkysymyksiin ja saada tarkempaa tietoa pelaajatyypeistä. Nämä asiat ovat työn alla parhaillaan.

Testin tutkimuksellisista lähtökohdista voi lukea just julkaistusta väitöskirjastani: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-7169-5 sekä tästä tutkimusartikkelista: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jcc4.12181.

Kaikki palaute olisi oivallisen arvokasta, pelaajien iloksihan tätä kehitetään.

Hyvin osuvia suosituksia osasi teköäly kyllä antaa. 2-3 vain sellaisia mitä en ollut pelannut. Joukossa tietysti muutamamia sellaisia mistä en sitten pitänytkään, mutta olin minäkin niitä aikoinaan syystä tai toisesta kokeillut. Varmaan siitä samasta syystä, minkä vuoksi minulle niitä nytkin suositeltiin.

No sepäs osui vallan kohdilleen pelisuosittelujen osalta. Laitoin alle 10 äkkiä mieleen tullutta mielipeliä sekä tietenkin vastasin kysymyksiin ja suositellut pelit oli suurelta osin pelattu ja hyviksi todettu. Jokunen pelaamatonkin tapaus siellä oli, joiden suosittelun kyllä ymmärrän sillä itsekin olen niitä harkinnut ja osa on jäänyt pelaamatta lähinnä sen vuoksi, että ovat vanhempia teoksia, jolloin en pelannut niin aktiivisesti kuin nykyisin.

Muuten antoi hyviä suosituksia (mistä pääosan olen pelannutkin), mutta minulle ilmoitettiin 21(!) eri urheilupeliä, enkä urheilupelejä pelaa ollenkaan.