Xbox Live Gold / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Xbox Live Gold

Ostettiin vuodenvaihteessa Xbox One konsoli. Perheessä ennestään 2 kpl Xbox 360 konsolia joilla ollaan järjestelmälinkin kautta lähinnä Halo-sarjaa pelattu.

Uuden XOne konsoli myötä ostettiin Xbox Live Gold 12 kk jäsenyys, kun useimmat pelit sitä onlinea nykyään vaativat ja lapset pelaavat kavereiden kanssa. Minä siis perheen isä, ja pelaan itsekin viikottain.

No, itse ongelmaan. Gold jäsenyyden myötä piti saada ilmaisia pelejä. Piti Googlata että tiesin mistä etsiä. Konsolilla on kaksi profiilia. Poika pelaa toisella ja minä toisella. Menin omalla profiilillani Gold pelejä selailemaan niin siellä tarjottiin TAAS jäsenyyttä eikä ilmaispelejä.

Enkö minä voi ladata omalla profiilillani pelejä ja hyödyntää Gold Live jäsenyyttä kun kerta poika voi samalla konsolilla omalla profiilillaan...!!!?

Koitin pojan profiililla sitten ladata yhtä jäsenyyspeliä mutta konsoli valitti ettei maksutapaa ole valittu - vaikka molempien profiilien kohdalla lukee PayPal ja ollaan Fortnite peliin ostettu kamaa juuri tällä pojan tilillä.

Luulin Xbox Live Gold jäsenyyden olevan konsolikohtainen, muttei näköjään vaan profiilikohtainen. Pitääkö tämä paikkansa? Jos perheessä siis on useampi pelaaja niin jokaisella tulee olla oma Gold Live jäsenyys??!

Pitäisi onnistua yhdellä tilillä.

Pelit pitää ladata (käsittääkseni) Gold-tilillä ja sitten niitä voi pelailla myös muilla tileillä.

Maksutapa-ongelmaan en osaa sanoa ratkaisua mutta onko kyseessä One- vai X360-peli? Itse en voi ladata mitään X360-pelejä koska en ole laittanut maksutietoja konsoliin mutta Onen pelit onnistuu Onelle ladata. X360-pelit taas onnistuu X360:lle ilman maksutietoja.

Mikäli maksutapaa ei ole valittu, niin oletko yrittänyt vain valita sen? Jos hinta on nolla (ilmaispelin kohdalla) niin veloituksiakaan ei pitäisi sitten tulla.

Kannattaa tarkistaa että on myös määritetty kotikonsoliksi.
https://support.xbox.com/fi-FI/games/game-setup/my-home-xbox

"Huomautus Voit määrittää Xbox-kotikonsoliksi vain yhden konsolin. Voit jakaa ostettuja pelejä ja Gold-jäsenyyden muiden käyttäjien kanssa vain Xbox-kotikonsolilla."

Tuolta Microsoftin omilta sivuilta löytyy perustietoa aika laajasti.

Xbox Live Gold on KOTIkonsoli JA käyttäjäkohtainen. Liven pitäisi olla käytössä sillä profiililla millä se on lunastettu ja sen lisäksi (kuten yllä onkin mainittu) tämän käyttäjän kannattaa määritellä kotikonsolikseen haluttu konsoli, jolla sitten toimii muilla käyttäjillä livessä pelaaminen ja ostettujen pelien lisenssit.

Maksuongelmaan en osaa pahemmin kommentoida, kun itsellä toimii nekin moitteettomasti One ja 360-pelien kanssa. Visa Electronin tiedot laitettu boxille.