Kesäkuun Pelaaja on ilmestynyt! / Lehdet / pelaaja.fi

Kesäkuun Pelaaja on ilmestynyt!

9.06.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4

Pelaaja-lehden asiakaspalvelu

iO Kustantajapalvelut
Puuvillakatu 4 C 4
30100 Forssa
puh. +358 3 4246 5361 (ma-pe klo 9-16)
email: asiakaspalvelu@pelaajalehti.com

Voitteko uskoa? Se on kuulkaa kesä nyt, jonka myötä myös kesäkuun vauhdikas Pelaaja-lehti on ilmestynyt tänään!

Pelaaja-lehti #212 pitää sisällään katsauksen tulevaan F1 2020 -peliin ensitestin ja tekijähaastattelun kera, sillä tänä vuonna pelillä on edessään varsin kiintoisa tilanne F1-sarjan 70. juhlakauden startin lykkäännyttyä tuonnemmaksi.

Haastatteluista puheenollen jututimme myös muun muassa Dishonored-sarjasta tutun Arkane-studiota sen oman juhlavuoden kunniaksi. Studion väki intoutui muistelemaan ja tarinoimaan peleistään, niiden filosofiasta ja tekemisestä.

Kolmas suurempi haastattelu käydään vuorostaan PS4:n tulevan Ghost of Tsushima -seikkailun tehneen Sucker Punchin kanssa, josta kerrotaan hieman lisäinfoa pelistä hiljattain nähtyyn pelikuvasta. Samurait ja ninjat ovat muutoinkin vahvasti läsnä lehden sivuilla, sillä erikoisartikkelissamme teemme aikamatkan muinaiseen Japanin  ja havainnollistamme, miten historia on innoittanut pelejä.

Historiaa tarjoillaan myös kesällä paluun tekevän ja myös omaa juhlavuottaan juhlistavan Command & Conquer -sarjan syntytarinalla. Arvostelupuolella nähdään vuorostaan muun muassa Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, Predator: Hunting Grounds, XCOM: Chimera Squad sekä Trials of Mana.

Pysy pelimaailman kuulumisten perässä myös jatkossakin tilaamalla Pelaajan tulevat numerot joko fyysisesti tai digitaalisesti!

Pääartikkelit

Otimme ensituntumaa F1 2020:een

F1 2020 saapuu paikkaamaan kuukausien mittaista formulatyhjiötä. Testasimme peliä ennakkoon ja jututimme tekijöitä.

Aikamatka muinaiseen Japaniin

Suuressa erioisartikkelissa aikamatkamme muinaiseen Japaniin havainnollistaa, kuinka historia innoittaa pelejä.

Command & Conquerin syntytarina

Tutustumme erikoisartikkelissa 25-vuotiaan Command & Conquer -sarjan juuriin.

Ghost of Tsushima -haastattelussa Jason Connell

Näitkö jo Ghost of Tsushiman 18-minuuttisen pelikuvaesittelun? Pelaaja syventyy sen sisältöön Ghost of Tsushiman taiteellisen ohjaajan Jason Connellin kanssa.

Arvostelussa

 • Daymare: 1998
 • Deliver Us the Moon
 • Legends of Runeterra
 • Maneater
 • MotoGP 20
 • Predator: Hunting Grounds
 • Sakura Wars
 • SnowRunner
 • Streets of Rage 4
 • Trials of Mana
 • Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
 • XCOM: Chimera Squad
 • Julkaisun jälkeen: Super Mario Maker 2 (ver. 3.0.0.)

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tulihan tuo lehti tänään ja taas uudella tapaa moukaroituna. Ei tarvitse jännittää että tuleeko ehjänä vai ei kun kysymys on enemmänkin että millä tapaa lehti on tällä kerralla rikki, mutkilla tai revennyt.

Posti tarjosi viimeksi valittaessani postimerkkejä. Iso lohtu. Jos olisin valittanut jokaisesta rikkinäisestä lehdestä niin pitäisi olla yksi hylly postimerkkejä varten.

Vakavasti mietin että onko mitään järkeä tilata lehteä kun sitä ei saa ehjänä. Diginä en taas oikein jaksa lehtiä lukea, joten jäisi koko Pelaaja-lehti omalta osalta pois. Huvittavinta on se, että ihan kaikki muut lirpakkeet tulee ehjinä paitsi Pelaaja.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus zappah

Vakavasti mietin että onko mitään järkeä tilata lehteä kun sitä ei saa ehjänä.

Näistä on aina niin mielettömän ikävä kuulla, kun emme itse voi asialle mitään parhaista yrityksistämme huolimatta. Posti ei tarjoa meille kompensaatioksi edes noita postimerkkejä, vaikka asiakaspalvelumme lähettää joka kuukausi kaksinumeroisen määrän ilmaisia kopioita rikkinäisten lehtien tilalle vain, jotta lukijamme saisivat Kustien toisinaan ihan konkreettisesti polkemista sivuista selvää. Emme voi kuin pahoitella.

Oma lehtenikin saapui tänään muuten tuhannen mutkalla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oletteko koskaan miettineet paperilaadun tai lehden koon muuttamista kun Pelaaja selvästi on se poikkeus, joka ei kestä Postia? Selvästi heikompaa paperia olevat lehdet tulee kuitenkin ehjänä.

Nytkin samassa postissa oli joku Anna-näytelehti, joka oli priimakunnossa. Samoin kilpaileva pelialan lehti on tullut ehjänä perille mutta mieluummin Pelaajaa kuitenkin tilaisin ja nyt se onkin taas ainoa tilaamani lehti.

Mikäli vaihtoehdot ovat pienempi/erilainen lehden koko ja/tai ohuempi/erilainen paperilaatu mutta lehdet tulee ehjänä vs. nykyinen laadukkaampi paperi mutta pääsääntöisesti rikkinäiset lehdet, niin tiedän kyllä kumman itse valitsisin.

Tehkääpä viikon kysely että kuinka monelle tulee lehti ehjänä kuinka usein. Tuntuu ikävän yleistä kuitenkin olevan ja muistelen lukeneeni muidenkin juttuja että muut lehdet on ehjänä.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen

Kaikenlaista on pohdittu, mutta esimerkiksi lehden koon muuttaminen on pelkästään taittoresurssien puolesta niin valtavan raskas ja kallis projekti, että sitä on suoraan sanottuna pelottavaa lähteä toteuttamaan ilman takeita siitä, että tilanne sen johdosta muuttuu.

Ainoa helppo ratkaisu tähän on tällä hetkellä lehtien pussitus, joka valitettavasti nostaisi yksittäisen numeron hintaa tuntuvasti - mikä on yhtä lailla huono diili lukijalle.