Maaliskuun Pelaaja-lehti #220 on ilmestynyt! / Lehdet / pelaaja.fi

Maaliskuun Pelaaja-lehti #220 on ilmestynyt!

5.03.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

Pelaaja-lehden asiakaspalvelu

iO Kustantajapalvelut
Puuvillakatu 4 C 4
30100 Forssa
puh. +358 3 4246 5361 (ma-pe klo 9-16)
email: asiakaspalvelu@pelaajalehti.com

Maaliskuun Pelaaja-lehden mahtavaakin mahtavampi numero 220 ilmestynyt! Hyvin varustetuista Lehtipisteistä sekä omasta Pelaajashop.fi -verkkokaupastamme saatavilla oleva numero pureutuu ennen kaikkea ensimmäiseen suomalaiseen PS5-suurpeliin Returnaliin, eli helsinkiläisen Housemarquen tähän asti kunnianhimoisimpaan toimintapeliin.

Historiakatsauksessa vuorostaan tehdään silmäys World of Darknessin monivivahteiseen maailmaan, kun taas arvostelussa nähdään muun muassa Persona 5 Strikersin, Super Mario 3D World + Bowser's Furyn, Little Nightmares II:n ja Bravely Default II:n kaltaisia pelejä.

Pääartikkelit

Returnal – Suomen ensimmäinen PS5-suurpeli

Testasimme ennakkoon helsinkiläisen Housemarquen ja Sonyn huhtikuun lopulla ilmestyvää PS5-toimintapeliä Returnalia. Samalla jututimme pelin kipparia Harry Kruegeria, narratiivista suunnittelijaa Eevi Korhosta sekä pelin markkinoinnista vastaavaa Mikael Haveria.

Pimeyden maailman sydämessä

World of Darkness -erikoisartikkelissamme Janne Pyykkönen kaivautuu synkän roolipeliuniversumin ytimeen.

Cyber Shadow on retroninjailua Suomesta

Arvostelemme sujuvaa retroninjailua tarjoilevan Cyber Shadow'n, jonka kehittäneen Aarne "MekaSkull" Hunzikerin nappasimme myös haastatteluun.

Uuden ajan televisiot uuden ajan konsoleille

Lehden tavarapalstalla pohditaan, mitä uuden sukupolven konsolin omistaja kaipaa televisioltaan. Vertailussa ja testissä tosipelaajille suunnatut LG NANO90-, LG CX OLED- ja LG GX OLED -televisiot.

Komentaja Shepard palaa miehistöineen

Syvennyimme Mass Effect -trilogian paluuseen tulevan Legendary Editionin ohjaaja Mac Waltersin, tuottaja Crystal McCordin sekä hahmo- ja ympäristösuunnittelija Kevin Meekin opastuksella.

Ennakossa

 • King Arthur: Knight's Tale
 • Mass Effect Legendary Edition
 • Returnal

Arvostelussa

 • Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy
 • Bravely Default II
 • Curious Expedition 2
 • Cyber Shadow
 • Destruction AllStars
 • Gods Will Fall
 • Little Nightmares II
 • Olija
 • Persona 5 Strikers
 • Super Mario 3D World + Bowser's Fury
 • Sword of the Necromancer
 • The Medium
 • Werewolf: The Apolcalypse – Earthblood
 • Ys IX: Monstrum Nox

Kommentit

Käyttäjän Lander kuva
Lander

Se kysymys, mutta kun Hetkessä osio ei ollut tässä numerossa, niin onko syynä tilan säästöä vai että siitä olaan luovuttu?

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari
Lainaus Lander

Se kysymys, mutta kun Hetkessä osio ei ollut tässä numerossa, niin onko syynä tilan säästöä vai että siitä olaan luovuttu?

Halusimme antaa riittävästi tilaa muille jutuille, joten kyseessä tosiaan tällä kertaa yksittäistapaus.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

^ Hyvä tieto! Numerossa kun oli muitakin synkkiä alueita, ei siis Pyykkösen artikkeli vaan kolumni Esa Mäkijärveltä, joka ei oikein koskaan onnistu naurattamaan minua.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Hyvä, että lehti tulee taas muoveissa kun ilman sitä tulee liikaa kolhuja.

Käyttäjän Raissi kuva
Raissi

Onko tv osiossa vain LG:n malleja? Että esim Samsungilta ei ole yhtään vertailussa?

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus OsKu

Hyvä, että lehti tulee taas muoveissa kun ilman sitä tulee liikaa kolhuja.

Tulee muoveissa varmaan vain silloin kun on erillinen mainoskansikuva, kuten nyt maaliskuun lehdessä. Väitän että muuten kyllä tulee yhä postin runnomina, ikävä kyllä.

Lainaus Raissi

Onko tv osiossa vain LG:n malleja? Että esim Samsungilta ei ole yhtään vertailussa?

Tämä oli melko erikoinen "vertailu" minustakin. Olisin olettanut että löytyy jotain merkintöjä sponsoroinnista, mainoksesta tai muusta mutta en löytänyt. Yleensä näissä kuitenkin on vertailussa useampia merkkejä, joten hieman haiskahtaa. Mikä muu voi olla syynä keskittymiseen yhden merkin tuotteisiin kuin se että on sponsoridiili/mainos?

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

@ zappah
Luithan helmikuun lehden palautteen (muovista).

Lainaus Johanna Puustinen

Testailemme tässä kevättalven aikana, vaikuttaako muovitus reklamaatiomääriin niin tuntuvasti, että meidän kannattaa siitä maksaa joka kuukausi. Vielä en uskalla mitään luvata.

Käyttäjän Raissi kuva
Raissi
Lainaus zappah

Tämä oli melko erikoinen "vertailu" minustakin. Olisin olettanut että löytyy jotain merkintöjä sponsoroinnista, mainoksesta tai muusta mutta en löytänyt. Yleensä näissä kuitenkin on vertailussa useampia merkkejä, joten hieman haiskahtaa. Mikä muu voi olla syynä keskittymiseen yhden merkin tuotteisiin kuin se että on sponsoridiili/mainos?

Juuri tätä samaa mietin itsekkin, ehkä saamme toimitukselta vastauksen.
Tosin omasta kokemuksesta voin sanoa, että LG CX on kova pelikäytössä. Aluksi luulin siirtymän pelinäytöstä töllöön olevan mahdoton juttu, mutta eipä ollut. Pelit näyttää todella hyvältä ja ruudunpäivityksen saa maksimiin, lisäksi input lagia ei käytännössä huomaa ollenkaan.
Mutta siis takaisin asiaan. Tarvetta olisi toiselle töllölle, minkä pitäisi olla hyvä pelikäytössä. Tämän takia olisin kaivannut vertailuun muitakin merkkejä.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen

Kuten ennenkin mainittua, merkitsemme kaupalliset yhteistyöt eli sponsoridiilit ja mainokset kyllä selkeästi.

Tällä kertaa palstalle sattui tarjoamaan tuotteitaan LG, mutta tuo ei millään tapaa sulje pois mahdollisuutta testata muiden valmistajien laitteita joskus myöhemmin. Sellaista saumaa ei vain ole nyt sattunut. Sinänsähän tämä ei ole mitään uutta - itse olen kirjoittanut aikanani vertailuja ainakin MSI:n ja muistaakseni Asuksen tuotteista ilman, että mukana on ollut muita kilpailijoita. Näissä tapauksissa testin erottaa kaupallisesta yhteistyöstä se, että testilaitteet lähetetään bumerangina takaisin valmistajalle eikä raha vaihda omistajaa missään vaiheessa.

Tulevaisuudessa voimme kuitenkin pyrkiä tuomaan vielä selvemmin tekstissä esiin, että kyseessä on vain yhden laitevalmistajan tuotetesti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Erik H.

@ zappah
Luithan helmikuun lehden palautteen (muovista).
[quote="Johanna Puustinen"]
Testailemme tässä kevättalven aikana, vaikuttaako muovitus reklamaatiomääriin niin tuntuvasti, että meidän kannattaa siitä maksaa joka kuukausi. Vielä en uskalla mitään luvata.[/quote]

Ensin jäi epäselväksi että mistä tällainen "helmikuun lehden palaute" on luettavissa. Foorumit kun on kuolleet eikä helmikuun lehdelle ole edes keskustelua. Pienellä selailulla kuitenkin päädyin tuonne helmikuun lehden esittelyyn(?), jossa kyseinen kommentti näyttää olevan.

Eipä ollut sattunut tuollainen silmään kun ei näitä kommentteja ehdi/muista joka paikasta lukea.

Loistava homma jos muovitus mahdollisesti tulee/jatkuu. Jatkotilaukseni on heti todennäköisempi jos tämä käytäntö jatkuu eli osoittautuu myös Pelaajalle järkeväksi.

Edelleen ärsyttävä homma silti. Postihan tuosta olisi oikeasti vastuussa. Ei vain mene järkeen että toimittaja-taho tuhoaa tuotteita, jotka sen pitäisi toimittaa.

Tästäkin varmaan tulee vääntämään taas joku sankari, jonka mielestä työt voi hoitaa päin helvettiä. Ja ei, ei se tietenkään ole työntekijöiden vika jos koneet lehtiä runnoo mutta ehkäpä siellä jossain voisi olla joku taho Postin sisällä, joka voisi asiaan edes yrittää vaikuttaa. Uskon ja väitän silti myös että Postissa on varmasti paljon työntekijöitä, joita ei paljoa muiden paketit, lehdet ja kirjeet kiinnosta, sen kun heittelee eteenpäin. Onhan niitä videoita, ulkomailta tosin, kuriirifirmojen hieman kyseenalaisista käytännöistä mitä paketin siirtämiseen tulee. Ihmisiä ne on myös täällä Suomessa, joten varmasti mukaan mahtuu myös meillä kaikenlaisia sankareita.