Helmikuun digitaalinen Pelaaja-lehti on ilmestynyt! / Lehdet / pelaaja.fi

Helmikuun digitaalinen Pelaaja-lehti on ilmestynyt!

4.02.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16

Pelaaja-lehden asiakaspalvelu

iO Kustantajapalvelut
Puuvillakatu 4 C 4
30100 Forssa
puh. +358 3 4246 5361 (ma-pe klo 9-16)
email: asiakaspalvelu@pelaajalehti.com

Pelaaja #230, helmikuu 2022

Pelaaja-lehdestä julkaistaan tänä vuonna 11 numeron sijaan 12 numeroa, joista kaksi on täysin digitaalisia. Niistä ensimmäinen, helmikuun numero 230 on nyt ilmestynyt.

Tuoreimpien peliarvostelujen ja ennakoiden ohella nyt saatavilla olevassa diginumerossa teemme muun muassa syväluotaavan katsauksen peliyhtiöiden suurissa visioissa välkkyvään NFT-ilmiöön sekä videopelin tapaan käsitellä mielenterveyttä. Sisältöön voi tutustua tarkemmin ohesta, ja irtonumeron voi ostaa suoraan yltä.

Pääartikkelit

Mikä ihme on NFT?

Peliyhtiöiden suurissa visioissa välkkyvät trendikkäät sanat NFT, lohkoketju ja krypto. Nykypelaajalle nämä asiat voivat kuitenkin kuulostaa täysin hämäriltä. Kysyimme asiantuntijoilta ja tutkijoilta, mitä tämän tekniikan lupauksista ja vaaroista pitäisi tietää. Jotta voimme käsittää, mistä NFT-ilmiössä oikein on kysymys, tutustumme myös kaikkien näiden termien alkuperään.

Mielenterveys puhuttaa myös peleissä

Videopeleillä on potentiaalia olla merkittävä positiivinen voima, jonka avulla voisimme rikkoa mielenterveyden ongelmiin liittyviä tabuja. Pääasiassa pelit kuitenkin vain tuntuvat vahvistavan stereotyyppejä. Pureuduimme hyviin ja huonoihin esimerkkeihin.

Ennakot ja katsaukset

 • Arcane-sarja
 • Crusader Kings III -konsoliversiot
 • The Settlers
 • Haastattelussa Horizon Forbidden Westin kirjoittajat
 • Ask Iwata -kirja

Arvostelussa

 • Blue Reflections: Second Light
 • Chicory: A Colorful Tale
 • Expeditions: Rome
 • Fights in Tight Spaces
 • Final Fantasy VII Remake Intergrade (pc)
 • Five Nights at Freddy's: Security Breach
 • God of War (pc)
 • GTFO
 • Microsoft Flight Simulator (Xbox)
 • Naraka: Bladepoint
 • Nobody Saves the World
 • Praey for the Gods
 • The Gunk
 • Tom Clancy's Rainbow Six Extraction
 • Windjammers 2
 • Verkkorintama: Heartstone: Fractured in Alterac Valley

Kommentit

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen

Digilehtien koodien pitäisi saapua tämän päivän aikana tekstiviestitse tai sähköpostitse ensisijaisesti lehden saajalle. Jos saajan yhteystietoja ei ole rekisterissä, menee viesti maksajalle. Jos kummallakaan ei ole sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa kannassamme, saapuu lunastuslinkki kotiin kirjeitse.

Jos lehteä ei ala kuulumaan, ottakaa yhteys asiakaspalveluumme:

puh. +358 3 4246 5361 (ma-pe klo 9-16)
email: asiakaspalvelu@pelaaja.fi

Me täällä toimituksessa emme pääse käsiksi tilauskantaamme, joten emme voi tarkastaa esimerkiksi sitä, mihin osoitteeseen tai puhelinnumeroon linkki on yksittäisen tilaajan kohdalla lähtenyt. Siksi kannattaa läksiä suoraan asiakaspalvelun puheille. :)

Käyttäjän Erkkade kuva
Erkkade

En pidä kyllä yhtään tästä uudesta linjasta, että lehden numeroita alkaa tippumaan pelkästään digitaalisena. Ensinnäkin olen tilannut Pelaaja-LEHDEN vuodeksi eteenpäin. En mitää digitaalisia numeroita ja miksi digitaaliset numerot korvaavat kokonaisia lehden numeroita, kun tuon digitaalisuuden olisi voinut luoda vaikka ekstra-lehtenä kesäisin ja jouluisin. Nyt Pelaaja-lehden hienot selkämykset, joissa näkyy numerointi ovat puutteellisia. Nyt helmikuun numero puuttuu välistä kokonaan fyysisten lehtien kokoelmasta. Huono suunta.

Näitä digitaalisia numeroita ei taida edes pystyä lataamaan itselleen talteen? Vai pakotetaanko lehden lukijat nyt luomaan tili Issuu:hun, että Download nappula aktivoituisi?

Käyttäjän poikavoima kuva
poikavoima
Lainaus Erkkade

Näitä digitaalisia numeroita ei taida edes pystyä lataamaan itselleen talteen? Vai pakotetaanko lehden lukijat nyt luomaan tili Issuu:hun, että Download nappula aktivoituisi?

Hei! Digitaaliset numerot ovat tosiaan luettavissa vain issuu.com -lehtipalvelussa. Lehteä ei voi ladata omalle laitteelleen pdf:nä.

Ystävällisin terveisin,
Petteri Moisio
toimitusjohtaja
H-Town Oy

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Hetkinen, helmikuun lehteä ei siis tule lainkaan fyysisenä? Ei hyvä. En itse ole digilehtien ystävä, ja Pelaaja on tilattuna yksinomaan sen takia, että pääsen lukemaan fyysisen lehden.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare
Lainaus poikavoima

Hei! Digitaaliset numerot ovat tosiaan luettavissa vain issuu.com -lehtipalvelussa. Lehteä ei voi ladata omalle laitteelleen pdf:nä.

Ystävällisin terveisin,
Petteri Moisio
toimitusjohtaja
H-Town Oy

Eli käytännössä maksat jostain, jota ei kuitenkaan saa omaksi ja joka voi kadota ihan minä tahansa ajankohtana bittiavaruuteen, olit lukenut sitä tai et. :D Ai että, kyllä varmasti nyt lempi-ihmiset ovat supertyytyväisiä.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

-

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Ikävää, että tilanne on nyt tämä. Toivottavasti tulevaisuudessa parempi. Aika kinkkinen tilannehan se on, ettei itselleen voi ladata pdf-tiedostoa, mutta silloin taas sitä olisi esimerkiksi helpompi jakaa eteenpäin. Tilanne vastaa oikeastaan samaa kuin digipeleissä ja -elokuvissa esimerkiksi, eli ostat itsellesi lisenssin käyttää tuotetta ja rahaa saa myös työstänsä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Luulin että nämä digilehdet saisi edes ladattua omaksi, sillä niinhän sitä fyysisen lehden tilatessa ja lehdistä maksaessa olettaa että jos tilaa lehden kotiin niin sen saa kotiinsa ja itsellensä. Nyt sitä ei siis saa fyysisenä eikä edes itselleen vaan täytyy taas tehdä tunnukset jotakin turhanpäiväistä palvelua varten että pääsee lehden lukemaan.

Tämähän on sama kuin jos fyysinen lehti olisi kirjastossa, jossa sitä voi käydä lukemassa. Miksi siis maksaa ollenkaan kun sitä ei kuitenkaan saa kuin lainaksi?

Taitaa ikävä kyllä Pelaajan tilaus päättyä tähän tilausjaksoon. Ellei sitten hinta kompesoi jollain tapaa tuota osan lehden digitaalisuutta. Itselleni digiversioilla ei ole oikein mitään arvoa.

Käyttäjän VerSus kuva
VerSus
Lainaus poikavoima

[quote="Erkkade"]

Näitä digitaalisia numeroita ei taida edes pystyä lataamaan itselleen talteen? Vai pakotetaanko lehden lukijat nyt luomaan tili Issuu:hun, että Download nappula aktivoituisi? [/quote]

Hei! Digitaaliset numerot ovat tosiaan luettavissa vain issuu.com -lehtipalvelussa. Lehteä ei voi ladata omalle laitteelleen pdf:nä.

Ystävällisin terveisin,
Petteri Moisio
toimitusjohtaja
H-Town Oy

Miksi tätä ei voi laittaa PDF jakoon kun aikanaan sai edes niin #210 numeron....???? En tiedä muista mutta minulla hädin tuskin edes koko ISSUU sivustoi toimii........

Käyttäjän dexmann kuva
dexmann

Moro.

En oikein tätä nykytekniikkaa hallitse joten tarvis vähän apuja. Olen rekisteröitynyt nyt tuonne palveluun, mutta palvelu pyytää maksamaan 4,90e tuosta lehdestä? En kait nyt joudu maksamaan lehdestä kahdesti?

Ja kommentti sen verran että helvetin iso miinus tälle digi-lehti hommalle, en tykkää yhtään.