Pelaajacast 191: Pelitön / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 191: Pelitön

25.05.2017 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
4
Pelaajacast 191

Vaikeuksien kautta voittoon! Tai ainakin uuteen castiin! Viime kerralla castin nauhoitukset jäivät väliin, joten nyt tykitetään ihan yhtä paljon kuin tavallisestikin. Studiossa suht finaalissa ainakin Miika Huttunen, Janne Pyykkönen ja Ville Arvekari. Janne Kaitila tuo hetkellistä virtaa väsyneisiin miehiin.


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

Osa 1: 
 
0:03:55 RIP Roger Moore
0:14:30 Kesäkuun Pelaaja ja Destiny 2
0:22:15 Pelattua: Starpoint Gemini Warlords, Endless Space 2 ja Injustice 2
0:33:00 Kaitilan viihdenurkka: Alien: Covenant (2,5 tähteä) + Guardians of Galaxy Vol 2. (4 tähteä) + Twin Peaks Season 3
 
Osa 2:
 
1:02:25 Kysy Pelaajalta
 
Bonusosa:
 
2:23:30 Spoileriosio: Pyykkönen avautuu Alien: Covenantista
 
Musiikit:
Remix: Lemmings "Extinction Party"
By: DarkEco

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Komppaan kyllä tuota Elisa Viihteen vaikeaa käyttöliittymää. Siskolla on moinen rotisko ja sitä ei ole pelkästään vaikea selata, vaan myös kaukosäädin on aivan mahdoton. En tiedä onko kyse kapulassa vai boxissa mutta ellet osoite suoraan ja täsmälleen boxin vastaanottimeen niin mitään ei tapahdu. Samaa on kuultu kahdelta muulta kaverilta jotka tuon omistavat.

Käyttäjän bioshokkaaja kuva
bioshokkaaja

Mainio ja viihdyttävä casti oli taas, mutta jonkinnäköisenä James Bond entusiastina pitää muutama tarkennus/korjaus kirjoittaa tuohon Roger Moore osioon.

- Lazenbyn (Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa) jälkeen Connery palasi vielä (pelkästä rahasta ja sen näkee suorituksesta) Timantit ovat ikuisia-elokuvaan, joka on monien mielestä kolmen huonoimman bondin joukossa. Siinä elokuvassa Bondin kosto Blofeldille vaimonsa murhasta suoritettiin todella surkeasti ja siinä missattiin mainio mahdollisuus sen osalta tyydyttävään loppuratkaisuun. Moni olisi paljon mieluummin nähnyt Lazenbyn vielä toisessa elokuvassa viemässä tarinan päätökseen. Moore tuli bondiksi sitten seuraavassa elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla, joka on kyllä mainio.

- "Blofeldin" savupiippuun pudottaminen nähtiin Erittäin salaisen alkuosiossa, se oli Mooren 5. bond-elokuva, ja monista ehkä hänen parhaansa. Tämä alkuosio ei tosiaan hirveän järkevä ole, sillä se ei kietoudu oikein mitenkään muuhun elokuvaan eikä oikein mihinkään muuhunkaan. Missään vaiheessa hahmoa ei puhutella Blofeldiksi, mutta näin annetaan katsojan toki ymmärtää, sillä kyseessä oli ihan puhtaasti keskisormen näyttö Kevin McClorylle oikeusjutusta, jolla hän taisteli oikeudesta Blofeldin hahmoon ja Spectreen. Oikeusjuttu aiheutti sen, ettei Blofeldia eikä Spectreä voitu sarjassa käyttää. Oikeusjuttu juontaa juurensa Pallosalamaan ja sen hedelmänä syntyi epävirallinen bond-elokuva Älä kieltäydy kahdesti.

Ian Fleming oli julkaissut Casino Royalen vuonna 1953 eli se oli käytännössä hahmon James Bond syntymä. Sen jälkeen hän oli julkaissut kuusi bond-kirjaa ja yhden novellikokoelman, kunnes hän julkaisi kirjan Thunderball ( = Pallosalama), joka poiki oikeustaistelun.
Fleming, Kevin McClory ja Jack Whittingham kehittelivät yhdessä elokuvakäsikirjoitusta elokuvalle nimeltä Thunderball. Epäilemättä viina virtasi, ideoita heiteltiin ja käsikirjoitusta syntyi. Projekti kuitenkin epäonnistui eikä siitä käsikirjoituksesta elokuvaa syntynyt. Kun sitten Ian Fleming myöhemmin julkaisi kirjan Thunderball niin McClory ja Whittingham haastoivat hänet oikeuteen plagioinnista, sillä he olivat sitä mieltä, että Fleming käytti kirjassaan luvatta heidän ideoitaan.
McClory voitti elokuvaoikeudet Thunderballiin ja sen elokuvan alussa nähdäänkin teksti, jossa McClory mainitaan tuottajana. Epäilemättä hän teki elokuvalla hyvän tilin. Se ei kuitenkaan hänelle riittänyt ja Thunderballista tuli hänelle pakkomielle. Hän omisti oikeudet Thunderballin elokuvaoikeuksiin sekä Spectreen ja Blofeldiin ja tulevina vuosina hän yritti monen monituista kertaa tehdä elokuvaa Thunderballin tarinan osalta. Seurasi liuta epäonnistuneita projekteja ennen Never Say Never Againia ja sen jälkeen. Vielä 90-luvullakin hän yritti tehdä elokuvaa Thunderballin pohjalta. Hänen tarina-aihionsa olivat toki varsin rajatut, sillä hänellä oli oikeudet käyttää vain Thunderballin sisältämiä elementtejä. Hän opportunistisesti yritti myöhemmin oikeudessa saada nimiinsä koko Bondin elokuvahahmon sekä 3 miljardia EONin elokuvasarjan tuotoista, mutta se ei toki onnistunut.
McClory tuntui käyttäneen koko elämänsä Thunderballin tarinan ympärillä ja se tuntuu hieman jopa surulliselta, jos hän olisi tyytynyt siivuunsa Thunderballista ja sitten Never Say Never Againin tuottoihin ja jättänyt turhat oikeustaistelut väliin niin elämänsä olisi varmasti ollut onnellisempi. Nämä oikeustaistelut heijastuvat vielä nykyhetkeenkin, sillä moni oli tyytymätön tapaan, jolla uusin Bond-elokuva SPECTRE yhdisteli Craigin aikaisempien elokuvien tapahtumat samaan SPECTRE jatkumoon. McClory kuoli 2006 ja vasta vuonna 2013 MGM ja Danjaq saivat oikeudet takaisin Blofeldiin ja SPECTREen, joten he eivät voineet niitä käyttää aiemmissa Craigin elokuvissa. Mikä kyllä näin jälkikäteen on sääli, sillä Craigissa on (oli?) erinomainen Bond ja hänen ympärilleen olisi ollut upeaa rakentaa klassinen SPECTRE tarinajatkumo, mutta kun oikeuksia ei ollut niin Quantumilla mentiin, kunnes tuoreimmassa (Spectre 2015) hieman väkivalloin sitten runnottiin kaikki yhteen.

Tässä vaiheessa joku saattaa kysyä, että mitäs sitten se kolmas Thunderballin ideoija Jack Whittingham. Oikeudessa hän siirtyi kantajasta Kevin McCloryn todistajaksi, sillä käsikirjoituksen oltua valmis hän oli aikoinaan allekirjoittanut paperin jossa luopui kaikista oikeuksistaan. Hänelle taisi jäädä se lyhin tikku. Whittingham kuoli sydänkohtaukseen 1972.

***

Ja jos haluaa kuunnella tribuuttipodcastin Roger Mooren muistolle (englanninkielinen) niin löytyy tuolta:
http://jamesbondradio.com/tribute-sir-roger-moore-podcast-remembering-great-man/

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Kiitokset huikeasta Bond-selvennyksestä!

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Kyl täs castis tuli settiä edellisen castin edest nii hyvin, et ite tuli päästyä tuplasti parempaan huipputulokseen(15km) Hill climb racing 2:ses tätä kuunnellessa. Spoileri osio lopus, I like it!