Uusin Pelaajacast saapuu tällä viikolla – lähetä kysymyksesi jaksoa varten! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Uusin Pelaajacast saapuu tällä viikolla – lähetä kysymyksesi jaksoa varten!

28.08.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
13
Uusin Pelaajacast saapuu tällä viikolla – lähetä kysymyksesi jaksoa varten!

Saksan Gamescom-pelimessut ovat taaksepäin jäänyttä elämää, mutta tällä viikolla edessä häämöttää uusin Pelaajacast-jakso! Pelaaja-lehden toimituksen joka toinen viikko ilmestyvän podcast-lähetyksen äänitys tapahtuu tälläkin kertaa perusmiehityksen voimin. Toisin sanoen messuilta toimituksen harmaaseen arkeen palanneiden Miika Huttusen ja Ville Arvekarin seuraan liittyvät Janne Pyykkönen ja Janne Kaitila.

Pelaacast 194 sisältää tavan mukaisesti Kysy Pelaajalta -osion, jonne podcastin ja videocastin ystävät voivat lähettää kysymyksiä ja tiedusteluja tätä nykyä jopa neljällä eri tavalla.

1) Kirjoita kysymyksesi alla olevalla kommentointisarakkeella rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin.
2) Suuntaa Pelaajan Facebook-sivuille ja kommentoi tätä kuvaa.
3) Kohdista Twitterissä kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta.
4) Kommentoi tätä Instagram-kuvaa - tai kohdista kuvakysymyksesi tilillemme @pelaajalehti!

Jakso 194 äänitetään tämän viikon keskiviikkona, ja se julkaistaan äänimuodossa Pelaajalehti.comissa ja iTuneissa heti seuraavana päivänä, torstaina 31. elokuuta. Videotaltiointi julkaistaan hieman myöhemmin, eli heti sen valmistuttua.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Kysytään Kaitilalta XRGB Mini Framemeisterista. Varsinkin uudet LCD:t tuntuvat olemaan melko vajavaisia prosessoimaan 240p kuvaa ulos. Kuva on rakeisempaa ja input lagi isompi kuin putkitelevisioissa. Uusien telkkareiden standardit ovat kauan sitten menneet ohi komposiitti ja s-videon kaltaisista standardeista.

Tällainen upscale laite tuli vastaan (XRGB mini Framemeister siis) joka prosessoisi analogisen kuvan suoraan digitaaliseksi modernia televisiota varten. Laitteen luvataan parantavan kuvanlaatua ja pienentävän input lagia. Käyttäjäkokemukset vaikuttavat positiivisilta ja tubesta muutamat videot katsottuani kuvanlaatukin näyttäisi olevan oikeasti parempi.

Itse mietiskelen tätä, koska olisi tarkoitus siskon luokse tehdä pieni retronurkkaus ja viedä sinne muiden perheenjäsenten vanhat laitteet. Xbox ja PS2 tuntuvat vielä toimivan melko hyvin mutta jo PS ykkösen kanssa kuvanlaatu uudella televisiolla tuntuu kärsivän melkoisesti putkitelkkariin nähden.

Käyttäjän Nukuttaja kuva
Nukuttaja

Huttunen mainitsit PlayerUnknown's Battlegroundsin yhteydessä, että et pelaa koska olet sen verran vanha.
10-15 vuotta sitten olisit pelannut innolla. Pyöräytetäänpä 15 vuotta pois vanhuksen iästä. Mihin nykypeleistä olisit valmis panostamaan niin paljon, että olisit esports areenoilla? Entä miten on muiden castilaisten laita?

PS. Onko Arvekarin iästä edes vara ottaa 15 vuotta pois... ;)

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Onko Huttunen jo päihittänyt Lich Kingin Heartstonessa? Jos kuolon kuningas on kaatunut, niin millä classilla? Jos taas se on vielä voittamatta, niin arviolta kuinka monesti LK on kaadettu WoWin parissa?

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK

Astelen avioliiton "onnelliseen" satamaan 9.9. Tärkeät kysymykset ovatkin, onko väärin kuluttaa koko honeymoon Destiny 2:ta pelaillen ja mitä selitystä itse käyttäisitte vaimolle oikeuttaakseen pelaamisen?

Käyttäjän Nisupulla kuva
Nisupulla

Seuraako toimitus pelistriimejä Twitchissä? Onko kukaan toimituksen jäsenistä itse kokeillut striimaamista?

Ja kysytääs (taas) Arvekarilta milloin jatkat Metal Gear Solid -läpipeluuta?

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Pääsittekö testailemaan shadow of waria gamescomissa? Mielipiteitä?
Kuinka moni castiläisistä uskaltaa mennä katsomaan Pennywisen uudelleenheräämisen?
Onko tulossa pelaajahd matskua gamescomista?
Kävikö Pyykkönen aikoinaan Kajaanin videomaailmassa vuokraamassa pelejä? Jos kävit niin mikä on paras/huonoin pelivuokraus? (Muille sama kysymys, mutta oman kaupungin peliliikkeestä)

Kiitos lehdestä,castista ja pelaajahd videoista, keep up the good work!

Käyttäjän lindario kuva
lindario

- Mikä yliopiston metroaseman viereisistä buffet-ravintoloista on suosikkinne?

- Vähän kompakysymys, mutta pelaako Pyykkönen Crusader Kingsinsä Conclavella vai ilman?

- Löytyykö kästiläisiltä mielipidettä Hearts of Iron -sarjan tilaan? Ovatko puristit oikeita nelososan suhteen, entä mikä on haastetasosta riippumatta sarjan paras peli?

- Kun sivilisaatio on nyt saavuttanut immuniteetin informaatiolle, niin sitä on tullut itse pohdittua ensimmäisen maailmansodan asemaa sinä "ensimmäisenä". Maailmahan nimittäin on 1600-luvun lopulta alkaen kohdannut liudan maailmanlaajuisen skaalan saavuttaneita suursota, joista esimerkkinä suurin, eli Ranskan vallankumousta seurannut seitsemän liittokunnan sota, käsitti proxy-konflikteineen, siirtomaataisteluineen ja sivuteattereineen Euroopan lisäksi Kaukasuksen, Amerikat, Haitin, Egyptin, Syyrian, Intian sekä Intianmeren saaria, minkä lisäksi laivastotoiminta ulottui Itämereltä Tyynellemerelle. Miksi maailmansotien määritelmä onkin siis niin kapea, vai onko se? Ainakin lisäisi huimasti jonnejen tarttumapintaa historiaan jos ne "tylsiksi" koetut barokin ja valistuksen aikakaudet olisi piristävästi ripoteltu täyteen kivoja maailmansotia.

Käyttäjän Aguero kuva
Aguero

Pyykkönen... tänään on se päivä, miten vastaat tähän lainaukseen omasta arvostelusta?

"Kuulun vahvemmin jälkimmäiseen ryhmään, ja olen varma, että muistelen Hawken seikkailuja lämmöllä vielä vuosia sen jälkeen kun tavallisemmat miekkatarinat ovat haihtuneet pääkopastani."

Kyseessä on siis Dragon Age II.

Huttunen, puolusta Pelaaja-lehden lukijoita kun valitsivat vuoden 2014 peliksi Dark Souls II, jota aivan kuin Dragon Age II kyseisten pelisarjojen fanit tänä päivänä dissaavat ja pitävät kyseisen pelisarjan huonoimpana tekeleenä. Vuonna 2014 julkaistiin kuitenkin Dragon Age Inquisition, Bayonetta 2, Hearthstone, Shadow of Mordor, Shovel Knight, Wolfenstein New Order, South Park Stick of Truth, Mario Kart 8, Alien Isolation, Super Smash Bros jne. Mitä happoja Pelaaja-lehden lukijat vetivät sinä vuonna? Samoja aineita kuin Pyykkönen? :)

Käyttäjän Big_Boss kuva
Big_Boss

Hei, olen menossa Japaniin juuri kun sattuu olemaan TGS, joten kyselisin ovatko messut käymisen arvoiset yleisöpäivinä? Jos messut ovat käymisen arvoitset, onko mitään hyviä neuvoja mitä voisin hyödyntää messuilla?

Bonus kysymyksenä vielä kysyisin, että mitkä ovat toimituksen suosikki ravintolat Tokiossa ja mikä todennäköisyys on että King Jong Un nukettaa Japanin?

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Minkäs kohtauksen Pelaajan Gamescom-toimitus sai Instagrammissa, kun säläpostauksia tuli kuin haulikon piipusta? Teittekö keräilyhankintoja tai toitteko Kaitilalle tuliaisia? Sykähdyttävin hetki Saksassa? Söittekö makkaraa? Onkos Ville huristellut vielä F1 2017 parissa, mietteet pelistä? Kuka toimituksen henkilöistä tulee HTownille kalleimaksi, Tuolintappaja Huttunen? Syyskuu on nurkan takana, toimituksen vinkit pimeysmasennuksen välttämiseen?

Lopuksi täytyy sanoa kun on jäänyt aiemmin, eli castin äänenlaatu on nykyisin huippuluokkaa! YouTubessa kuitenkin jostain syystä ääni tuntuu nappikuulokkeilla oudolta, ihan kuin äänitasapaino olisi enemmän oikeanpuoleisessa kuulokkeessa. Tämä saa siis aikaan päähän/korviin hieman epämiellyttävän tunteen. Tiedä sitten onko vika kuulokkeissa. Podcastissa äänet on kuitenkin kunnossa!