Pelaajacast 197: Asssettto Korsa -cast / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 197: Asssettto Korsa -cast

12.10.2017 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
7
Pelaajacast 197

Wroom, wroom! Studioon kaahaa Pelaajan autopelispesialisti ja autotoimittaja Aake Kinnunen. Miehen kanssa puhutaan muun muassa autoilusta, autopeleistä ja vähän muustakin. Studiossa vakioväestä paikalla Ville Arvekari, Miika Huttunen, sekä Kysy Pelaajalta-osioon mukaan liittyvä Janne Kaitila.


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

 
Osa 1: 
 
0:02:40 Autoilusta ja autopeleistä
0:37:35 Huttusen monologi: Loot boxit, ongelma vai pakollinen paha?
 
Osa 2:
 
1:26:10 Kysy Pelaajalta
 
Musiikit:
ReMix: Gran Turismo 3 A-spec "Cruise Control"
By: Anthony Lofton, Joshua Morse

 

Kommentit

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Olipas mukavan pitkä Casti! Erityisesti plussat Huttusen Loot box -tilityksestä! Ja mainiota, että saatiin vihdoin myös Pelaajan muuta henkilöstöä vieraaksi ja toivottavasti myös tulevaisuudessakin, vaikka vakiporukkakin tarjoaa antoisaa kuultavaa.

Käyttäjän Kondensaattori kuva
Kondensaattori

Kiitos mielenkiintoisesta castista ja loistavasta vieraasta jälleen! Tuo pelien "mikromaksu" keissi on kyllä mielenkiintoinen aihe. Jos esimerkiksi ajatellaan pelkkiä EA:n pelejä, niin rohkeimmat arviot niiden tuloista pyörivät 1,3 miljardissa jo vuonna 2016, josta puolet tulee Fifan mikromaksu paketeista. On hupaisaa ajatella että fifan vuosipäivityksien tekemiseen menisi fyrkkaa 650 miljoonaa + tietysti pelin myyntihinnasta kertyvät rahat vuotta kohden. Eli kyllä Fifan kohdalla voidaan kylmästi puhua vaan hyvästä ja tuottavasta bisneksestä. Varmasti on niitä AAA pelejä joiden kohdalla eletään aivan kädestä suuhun, eli jollain sitä rahaa pitää kerätä. Välillä tekee pahaa ajatella pelintekijöitä, kun 2 kuukautta vanha peli on puoleen hintaan jo ps storessa alessa. Itse pelaan sen verran harvoja pelejä, että hyvästä pelistä voin maksaa vaikka ylikin sen 70 euroa. Onhan niistä ennenvanhaan maksettu paljon enemmänkin:) Mutta mielenkiintoinen aihe kyllä!

Käyttäjän dragnaz kuva
dragnaz

Kiitti spoilereista (pulla tarkoitettu).

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen
Lainaus käyttäjältä Kondensaattori

Eli kyllä Fifan kohdalla voidaan kylmästi puhua vaan hyvästä ja tuottavasta bisneksestä.

Tarkemmin ehkä että Ultimate Teamin kohdalla ja kyllä, se on puhdasta bisnestä. Mutta se ei suoraan liity tähän loot box -ongelmaan, sillä FUT on pääpelistä erillinen, vapaaehtoinen pelitila.

Ja aiheeseen liittyen EA on nyt kiirehtinyt kertomaan, ettei Battlefront 2:n betassa nähty loot boxeihin perustuva kehitysjärjestelmä ole lopullinen, vaan sitä muokataan vielä. Mutta ei taatusti olisi muokattu ilman älämölöä mikä aiheesta nousi, kuten noista kommenteista voi havaita. Eurogamer tiivistää asian hyvin.

Lisäksi pelien tekemisestä kertovan Blood, Sweat and Pixels -kirjan kirjoittaja avaa Kotakussa noita AAA-pelien kehityskustannuksia. Kommenteissa myös paljon yksittäisten pelintekijöiden kommenttia asiaan.

Eurogamer oli myös selvittänyt tuota uhkapeliväitettä. Englannin uhkapelejä valvovan virallisen tahon mukaan loot boxit ja muut vastaavat digitaaliset sisällöt eivät ole lain mukaan uhkapelejä, vaikka tutkijapsykologin mukaan ne putoavat samaan kategoriaan. Lain silmissä ne katsotaan samanlaisiksi kuin esimerkiksi keräilykorttipaketit (Pokémon, Magic: The Gathering, pesäpallokortit), eli ei uhkapeleiksi. Asiaa kuitenkin tarkkaillaan ja tutkitaan lisää.Juttu löytyy täältä.

Ja vielä lisää, Games Industryn Rob Fahey on kirjoittanut hyvän kolumin aiheesta.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Pelaajacast ilman Pyykköstä on kuin hattara ilman sokeria; pelkkä mauton tikku, mutta kyllähän tätäkin paremman puutteessa imeskelee

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Oikein mielenkiintoinen puheenvuoro Huttuselta, näitä lisää.

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us

Mä en edes tajunnut että Huttusen monologi kesti niin kauan, oli sen verta mielenkiintoista settiä :) Aake oli hyvä vieras, tule ihmeessä uudelleen.