Remedy ei ole unohtanut Alan Wakea – vielä ei ole aika jatko-osalle / Uutiset / pelaaja.fi

Remedy ei ole unohtanut Alan Wakea – vielä ei ole aika jatko-osalle

22.05.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Espoossa majaansa pitävä Remedy vahvisti eilen tiistaina olevansa yksi Xbox Onen tukijoista. Toisin kuin kuitenkin monet saattoivat odottaa, ei Remedyn seuraava suuri peliprojekti ole Alan Wake 2, vaan vielä varsin mystinen Quantum Break.

Alan Waken luojiin lukeutuva Sami Järvi loikkasikin tänään YouTubeen valottamaan hieman pelisarjan faneille, mikä onkaan pimeyttä vastaan taistelevan kirjailijan tilanne tällä hetkellä. Videossa Järvi kertookin, että Remedy on edelleen kiinnostunut työskentelemään sarjansa parissa, mutta on tullut siihen tulokseen, ettei aika ole vielä kypsä jatko-osalle.

– Teimme ensimmäisen pelin jälkeen kovasti töitä voidaksemme saada aikaan myös jatko-osan. Nämä pelit ovat kuitenkin suuria hankkeita, ja monien asioiden on kohdattava – niin kumppanien kuin rahoituksenkin. Luovasta näkökulmasta katsoen olisi hienoa, jos voisimme vain tehdä siistejä asioita ilman, että meidän tarvitsisi huolehtia pienistä yksityiskohdista, kuten rahasta. Me tiedämme kuitenkin, ettei tämä ole asian laita, Järvi summaa videossaan.

– Vaikka teimme kovasti töitä jatko-osan eteen, ei se ottanut tuulta alleen; aika ei ollut oikea. Olisimme toki voineet tehdä jotain vähemmän kunnianhimoista, mutta koimme, ettei se olisi tehnyt kunniaa teille tai meille – haluamme olla ylpeitä kaikesta, mitä luomme. Se ei olisi myöskään tehnyt oikeutta Alan Wakelle.

– Kun Alan Wake julkaistiin, ei se ollut suuri hitti heti ensimmäisenä päivänä. Sen on menestynyt hyvin sen jälkeen – siitä on tullut kulttiklassikko, mikä on todella hieno asia.

Quantum Break on Remedylta monella tapaa uudenlainen tuote. Pelistudio on kuitenkin saanut projektiaan varten taakseen täyden tuen, mikä on mahdollistanut, että kyseessä on Remedyn suurin tuotos tähän asti. Järven mukaan Quantum Breakin kehityksessä onkin otettu käyttöön kaikki ne opit, jotka espoolaisstudio sai Max Paynen ja Alan Waken kehityksestä.

Lisää Remedyn uutukaisesta on tarkoitus kuulla pian.

Eräänlaisena kunnianosoituksena pelaajille Remedy on tällä viikolla ryhtynyt yhteistyöhön Humble Bundlen kanssa ja tuonut tarjolle Alan Wake -pelinsä hintaan, jonka kuluttajat itse saavat päättää. Kaupan päälle ostajat saavat hieman erikoisherkkuja, kuten erilaista videomateriaalia ja sarjakuvia, joita ei aiemmin ole julkaistu muualla.

Myös Xbox Livessä pelit ovat parhaillaan alennuksessa.

Ohessa Sami Järven video.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hmm.. Siis Humble Bundle oli Remedyn toimesta kyllä mutta onko nyt niin, että myös Liven alennuksia voivat kehittäjät itse asettaa (tai pyytää/ehdottaa)? Olen ollut siinä luulossa että Microsoft itse päättää nuo Liven alennukset.

Käyttäjän Juppe kuva
Juppe

Olinkin kokonaan missannut tuon Humble Bundlen. Wake löytyy toki jo boxille, mutta American Nightmaren takia tuli bundle hankittua.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Siis dollarin minimihinnalla saa kummatkin pelit steamiin kaikkine extroineen. On jo ollut itsellä pidemmän aikaa, mutta pitääpä muutama avain ostaa talteen ja lahjaksi :p

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Wake oli kyllä jotain ennennäkemätöntä. Eihän se pelinä kovin ihmeellinen ollut, mutta tarinallisesti ja aihepiiriltään rautaa. Mielelläni näkisin, miten Alanin ja Alicen tarina jatkuu

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Alan Waken kevään 2010 julkaisuaika oli kyllä todella huono.....tuona keväänä kun suuria pelijulkaisuja tuli paljon...Mass Effect 2, Bioshock 2, BF: Bad Company 2, Final Fantasy XIII, sekä etenkin Red Dead Redemption, joka ilmestyi samana viikkona kuin Alan Wake, ja näiden pelien ansioista Alan Wake jäi monilta ostamatta, eikä Wake ollut sellainen menestys kuin MS oli toivonut...harmi juttu Wake fanien kannalta, mutta toivottavasti tosiaan sarja saa jonain päivänä jälleen jatkoa, mutta siihen tulee vahvasti vaikuttamaan Quantum Breakin menestys....

Käyttäjän Rowdy kuva
Rowdy

Maksan vain dollarin saadakseni nuo bonus sisällöt. Olen ollut aikoinaan julkaisupäivänä Kampin Anttilassa ostamassa Collector's Editionia, lisärit ja American Nightmaren. Tämän lisäksi hommasin Steam versiot, kun ne ilmestyivät. Jos en jo omistaisi kaikkia noita, niin ei olisi kyllä selkärankaa maksaa vain dollaria suomalaiselle kehittäjälle.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Vaikka pelit jo boxilta löytyykin, niin päätin tukea Remedyä muutamalla dollarilla. Hieno ele muutenkin tällainen video "vastaus" Waken ystäville.

Käyttäjän Valtteri Hyttinen kuva
Valtteri Hyttinen

Jösses mitä kuvausta. Pitäkää sitä kameraa nyt välillä paikallaankin.

Nostoja