Erään aikakauden loppu: Uwe Boll lopettaa elokuvabisneksessä / Uutiset / pelaaja.fi

Erään aikakauden loppu: Uwe Boll lopettaa elokuvabisneksessä

27.10.2016 // Kirjoittanut: Jaakko Herranen
9
Uwe Boll

Erityisesti videopeleihin pohjautuvilla elokuvilla hieman kyseenalaisen maineensa haalinut Uwe Boll on päättänyt lopettaa ohjaajan hommat, kertoo kanadalainen Toronto Metro -lehti.

Syyksi Boll kertoo yksinkertaisesti sen, että ennen sangen rahakkaat markkinat ovat tulleet tiensä päähän. Mies tuumaileekin esimerkiksi tuoreimman Rampage: President Down -elokuvansa kelpaavan lähinnä Netflix-katselijoille samalla kun DVD- ja Blu-Ray-myynnit laskevat laskemistaan. Valkokankaille taas kelpuutetaan ainoastaan Avengersin kaltaisia suuremman mittaluokan blockbuster-tuotoksia. Boll ei voi omien mietteidensä mukaan palata enää astetta halvempien indie-tuotantojen pariin. Mies onkin rahoittanut tuotoksiaan ajoittain myös omalla rahalla, mutta moisenkin aika on nyt tullut päätökseensä.

Saksalainen Uwe Boll haali maineensa esimerkiksi Alone in the Darkiin, Postaliin, Dungeon Siegeen, Bloodrayneen, House of the Deadiin ja Far Cry -peliin perustuvilla kyhäelmillään. Sittemmin ohjaaja ehti vilautella kykyjään kohtuullisen onnistuneilla Rampage-elokuvilla. Mies sai lempinimensä The Raging Boll tämän haastettua tuotoksiaan kritisoineita elokuvakriitikkoja nyrkkeilykehään – päihittäen suvereenisti nämä kaikki. Myös kommentit prostituoitujen palkkaamisesta elokuvien sivurooleihin herättivät aikoinaan närää.

Uwe Boll on sittemmin löytänyt uuden kutsumuksen ravintolamaailmasta. Miehen luotsaama Bauhaus-ravintola Vancouverissa on kerännyt vierailijoilta pääsääntöisesti hyvää palautetta.

The Raging Bollin pitkää meriittilistaa voi tutkailla vaikkapa IMDB-sivustolta. Alla näillä näkymin miehen elokuvalliseksi joutsenlauluksi jäävän Rampage: President Down -elokuvan traileri.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

Mies tuumaileekin esimerkiksi tuoreimman Rampage: President Down -elokuvansa kelpaavan lähinnä Netflix-katselijoille samalla kun DVD- ja Blu-Ray-myynnit laskevat laskemistaan.

Herran maineen huomioon ottaen on erikoista että kelpaa edes Netflixissä. Tosin suoratoistopalveluissa kukoistaa muutenkin se teollisuus, jossa tehdään kopio jonkun elokuvan julisteesta ja nimestä jollain pienellä erolla ja yritetään huijata katsojia. Kerran tuli niitä selailtua Plejmosta ja naureskeltua. Oli siellä kirpeitä kommentteja huijatuiksi tulleilta tyypeiltä.

Mitä DVD- ja Bluray-myynteihin tulee: taitaa olla katoava media. Ei huvita maksaa edes sitä viittä euroa jos saman tusinaleffan saa jostain striimistä katsottua ja unohdettua. Asia erikseen on klassikot ja oikeasti hyvät teokset, joita ei taida juuri Bollin tuotannosta löytyä.

Leffateattereiden blockbustereista olen samaa mieltä: pelkkää tusinahöttöä, joka kelpaa kaikille. Tosin eipä niitä erikoisempia tapauksia kukaan käy katsomassa, joten bisnes se on joka tämänkin määrittää. Ja Uwe on paskin tyyppi kritisoimaan laskelmoivaa tuotantoa kun tekee lisenssileffoja. Toisaalta niinhän moni muukin ihminen tekee: tajuaa että jokin juttu menee typerästi mutta joutuu olemaan sinut asian kanssa.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

No ei nyt kauhea menetys elokuvamaailmalla vaikka ite jopa tykkäsin Postalista ja Rampagesta.

Käyttäjän Hellridah kuva
Hellridah

Meidän sukupolven Stanley Kubrick.

Käyttäjän Corso kuva
Corso
Lainaus käyttäjältä zappah

Asia erikseen on klassikot ja oikeasti hyvät teokset, joita ei taida juuri Bollin tuotannosta löytyä.

Attack on Wall Street on ihan kelpo pätkä ja puolustaa paikkaansa Blu-ray-kokelmani ainoana Bollin leffana.

Käyttäjän Hellridah kuva
Hellridah
Lainaus käyttäjältä Corso

[quote='käyttäjältä zappah']Asia erikseen on klassikot ja oikeasti hyvät teokset, joita ei taida juuri Bollin tuotannosta löytyä.[/quote]
Attack on Wall Street on ihan kelpo pätkä ja puolustaa paikkaansa Blu-ray-kokelmani ainoana Bollin leffana.

Rampage taisi olla ihan oikeasti aika hyvä elokuva, en ole nähnyt mutta näin olen kuullut

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Siirtyy "terrorisoimaan" pelejä...XD

Käyttäjän Simmy kuva
Simmy

Hyvä.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Herran leffoja kaipaamaan jäivät:

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eikös Dead or Alive leffa ollut tämän miehen käsialaa? Siinähän oli justiin kivasti silmänruokaa. Mitään muuta en odottanutkaan.