Star Wars: The Last Jedille täystyrmäys – toimitus tilittää, miksi elokuva oli valtaisa pettymys (Spoilereita!) / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Star Wars: The Last Jedille täystyrmäys – toimitus tilittää, miksi elokuva oli valtaisa pettymys (Spoilereita!)

19.12.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
42
Star Wars: The Last Jedille täystyrmäys – toimitus tilittää, miksi elokuva oli valtaisa pettymys (Spoilereita!)

Vajaan miehityksen takia emme halunneet puida Star Wars: The Last Jedi -elokuvaa liiaksi asti vuoden viimeisessä Pelaajacastissa, josta voit kuitenkin kuunnella toimituksen spoilerittomat ensifiilikset. Kuten jaksossa lupasimme, tässä on vielä erillinen tunnin mittainen videotilitys koko toimitukselta (Janne Pyykkönen, Miika Huttunen, Ville Arvekari ja Janne Kaitila), miksi elokuva ei tällä kertaa osunut omaan makuhermoon.

VAROITUS: Oheisessa videossa spoilaamme aivan kaiken!

Pahoittelemme, että videokuva katoaa puolenvälin tienoilla. Onneksi ääni kuitenkin tallentui loppuun asti.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hassua sillä itselle tämä oli paras näistä uusista Star Wars -elokuvista jos Rogue Onea ei lasketa. Taidan olla ainut Star Wars -fani, joka tykkäsi Rogue Onestakin ja paljon.

Kuulunkin niihin, joille elokuvan pääasia on viihdyttää ja tämä viihdytti. The Force Awakens ei niinkään, joka on selvästi heikoin näistä Disneyn elokuvista. Tietysti parempi kuin vuosituhannen vaihteen prequel trilogia.

Sanotaan näin, että jos alkaa ylianalysoimaan esim. mikä on mahdollista Voimassa jne. niin tämän elokuvan voi repiä niin monella tapaa palasiksi, että ei mitään rajaa. Minä taas olen sitä mieltä, että oli loistavaa, että tässä elokuvassa tehtiin paljon uutta ja uudet tuulet puhaltaa, mutta se on kuitenkin selvästi vielä Star Wars. Tässä elokuvassa tapahtui paljon, jopa asioita joita odotti ehkä vastaa episodi ysissä.

Toki tässäkin elokuvassa oli omat ongelmansa, kuten muutama laahaava kohtaus Luken ja Reyn kanssa. Paidaton Kylo Ren jolla ei mielestäni ole mitään sijaa Star Warsissa, sen kohtauksen ainut tarkoitus oli kastella naisyleisön alushousuja. Elokuva ei meinannut loppua millään ja kesti vielä muutaman kohtauksen suotta liian kauan kun lopputekstejä jo odotti jne.

Oikeastaan on todella herkullista, että The Last Jedi jakaa mielipiteet aivan täysin kahtia ja on todellakin hienoa nähdä joidenkin superfanien kiemurtelevan tuskissaan, kun joistakin EU:n painavista rajoitteista on päästetty irti mitä canoniin tulee.

Tätä parempaa Star Wars -elokuvaa ei ole, paitsi alkuperäinen trilogia ja Rogue One. EU saa palaa helvetissä minun puolestani.

Ja nyt aion katsoa tämän videon ja ehkä muokkaan tätä kommenttia vielä.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Spoilereita

No jopas! Ainoa itseäni häirinnyt sekoilu oli kasinolla, ja parissa kohtaa tuli mietittyä että "miks toi ei tehnyt tota aiemmin" (kuten hyperavaruushyppy vihollisen alukseen), vitsit tpsiaan kyl mätti pahasti, mutta niitä ei alun jälkeen mielestäni häiritsevästi ollut. Muuten leffa oli mitä mainioin, ja se fakta että Reyn vanhemmat eivät olleet ketään merkittäviä ihmisiä oli hieno asia. Snoken kuolema oli varsin jännä asia, joka oli mielestäni hyvin toteutettu. Hienoa että uskaltavat tehdä jotain erilaista,eä ettei se jäänyt taas yhdeksi keisariksi taustalle seuraavaan leffaan. Ja Luke sai taas mystisyyttä voimaan! Täytynee itsekin tsekata video.. Jahka ehtii.

Itsäni ennen leffaa tympi Star Wars urakalla. Olin aikamoisesti kyllästynyt keskinkertaisen Force Awakensin jälkeen, ja en odottanut tältä leffalta mitään ihmeellistä. Nyt taas jopa hieman kiinnostaa seuraava tapaus.

Käyttäjän Kertsu kuva
Kertsu
Lainaus Demppa

Spoilereita
ja se fakta että Reyn vanhemmat eivät olleet ketään merkittäviä ihmisiä oli hieno asia.

Minusta Kylo valehteli Reylle, että hänet olisi helpompi maanitella puolelleen. Mutta kyllä, leffa oli todella hyvä.

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Joo, mun mielestä tosi pettymys tää elokuva. En oo varma onko parempi kuin Rogue One, mutta ei varsinkaan yhtä hyvä kuin The Force Awakens.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus snaketus

Paidaton Kylo Ren jolla ei mielestäni ole mitään sijaa Star Warsissa, sen kohtauksen ainut tarkoitus oli kastella naisyleisön alushousuja.

Ironista, että juuri sinä valitat tällaisesta asiasta. Ei varmaan paljon häiritsisi, jos leffassa olisikin vähäpukeinen nainen, jonka tarkoitus olisi kastella sinun alushousut?

Mutta asiaan:

Mielipiteensä toki kullakin, mutta suosittelisin toimitukselle myös alkuperäisen trilogian tsekkaamista ilman nostalgialaseja, jolloin ehkä aletaan huomata miten kivasti sielläkin saumat repsottaa. Ei vanhaan hyvään aikaankaan asioita jääty selittelemään puhki, vaan pääosassa oli rempseä seikkailumeininki. Nyt vuonna 2017 ollaan niin fiksuja, että jonkun sci-fi toimintarainakin on oltava kuin joku elokuvamaailman kuuraketti, jonka jokaisen osan pitää olla täydellinen niin yksin, kuin myös osana kokonaisuutta tarkasteltuna.

Teiltä unohtuu vastapainoksi yliselittämisen ongelma: On äärimmäisen helppo nillitää siitä, että katsojalle ei kerrota mitään, mutta kolikon kääntöpuoli on se, että leffan hahmot tarjoilevat jatkuvasti pelkästään katsojaa varten expositiota, joka on SW-galaksissa simppeliä yleistietoa. Siksi kaikelle ei pidä missään tapauksessa keksiä mitään teennäistä Huttusen tähtisumu-selitystä, vaan itse katsojalla pitäisi olla se asenne, että jotkut lainalaisuudet näitä asioita ohjaa, vaikkei niitä kaikkia meille väännetäkään rautalangasta.

Jos nyt haluatte ihan käytännön esimerkin, niin esimerkiksi Pyykkösen hyperajo-ongelma ratkeaa seuraavasti: First Order tietää, että vastarinnalta loppuu löpö vain tuntien sisällä. Hux muistaakseni jopa määrää pikkualukset vetäytymään, koska on pelkkää tuhlausta syytää niitä vastarinnan lippulaivoja päin tuhottavaksi, kun voittokortit on jo pöydässä ja First Orderin silmissä vastarinnan tuho jo varma. (Tästä eteenpäin käytän mystistä Jedi-voimaa nimeltä Mieli Kuvitus) Tässä vaiheessa oletan, että myös Star Wars -universumissa ymmärretään rahan ja resurssien päälle ja hyperajolöpö ei ole ilmaista. Ei siis ole mitään järkeä tuhlata sitä kun vastarinta on ihan nykyiselläkin effortilla jyrätty parissa tunnissa.

Ja problem solved!

Mitä lisäarvoa elokuvalle olisi tuonut, jos käsikirjoittaja olisi tuonkin exposition jonkun hahmon suuhun tunkenut? Ei tasan mitään, koska kysymys ei ole leffan kannalta millään tavalla merkittävä. Kyse on tuttuun tyyliin kepeästä scifi-seikkailusta täysin fiktiivisessä universumissa, eikä mistään avaruustaistelutaktiikoiden simuloinnista!

Star Warsin ongelma on se, että se on liian iso franchise ja maailma täynnä sen superfaneja, jotka luulevat tietävänsä siitä kaiken. Siis tietävänsä kaiken jostain fiktiivisestä scifi-fantasia-universumista... Niiiinpä.

Joka tapauksessa, olipas ryppyotsainen ja iloton video. Mieli Kuvitusta peliin jatkossa, niin saattaa olla kivempaa jatkaa leffaharrastusta!

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Korkeintaan lievä pettymys oli itselle, mutta silti pidin elokuvasta. Liian pitkä.

Käyttäjän Medicfinland kuva
Medicfinland

Loistava leffa. Uskalsi ottaa riskin ja jättää Reyn vanhemmat tavallisiksi ja irrallisiksi.

En voi kuin olla eri mieltä toimituksen kanssa kaikesta.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Jäi itelle kanssa tyhjä olo leffasta. Todella epätyydyttävällä tavalla hautas jokaisen mielenkiintosen kysymyksen mitä Force awakens esitti, eikä jättäny oikein mitään tilalle. Mulla ei jääny yhtään sellanen olo että tulispa Ep9 nopeeta. Oma kiinnostukseni tähän uuteen Star Wars universumiin kyllä kuoli täysin tän leffan myötä. Aivan uskomattoman laiskasti käsikirjotettu ja missään ei oo mitään järkeä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus kribmeister

Jäi itelle kanssa tyhjä olo leffasta. Todella epätyydyttävällä tavalla hautas jokaisen mielenkiintosen kysymyksen mitä Force awakens esitti, eikä jättäny oikein mitään tilalle. Mulla ei jääny yhtään sellanen olo että tulispa Ep9 nopeeta. Oma kiinnostukseni tähän uuteen Star Wars universumiin kyllä kuoli täysin tän leffan myötä. Aivan uskomattoman laiskasti käsikirjotettu ja missään ei oo mitään järkeä.

SPOILEREITA!

Melkein täsmälleen samat fiilikset, aivan järjettömän iso pettymys. Ei ole enää isoja odotuksia seuraavalta episodilta, elokuva sai koko Star Warsin tuntumaan merkityksettömältä, episodi 9 muuttui Star Warsista "vain" tavalliseksi ison budjetin elokuvaksi odotuksissani. Meinaan katsoa, mutta mitään kiirettä ei ole ja mitään mielenkiintoista koukkua ei jätetty, joten mitään spekuloitavakaan ei jäänyt.

Snoke twisti oli hyvä, mutta samalla myös iso "haista paska" meille jotka pitivät miten Force Awakens pohjusti hahmoa uhkaavaksi pääpahikseksi, jos kohtauksen tarkoitus oli tehdä Kylo Renistä voimakkaamman oloinen niin siinä epäonnistuttiin kohdallani TÄYSIN. Oletin Snoken näyttävän tuolta koska hän oli vanha, mutta ilmeisesti Snoke on ollut niin lyhytnäköinen että oppipojat ovat päässeet monottamaan naaman tuon näköiseksi.

Nyt force voi olla jokaisessa joten jokainen voi olla erikoinen, mutta jos kaikki voi olla erikoisia niin kukaan ei ole. Jos Rey kuolee, no problem, koska varmuudella uusi force user löytyy.

Ilmeisesti lightside ei tarvitse enää koulutusta vaan kun se virtaa suonissa niin on täydellinen kaikessa, ei pärjää Skywalkerin ja Snoken kouluttama Kylo Ren tai edes itse LUKE HELVETIN SKYWALKER. Ai niin, Kylo oli Snoken opissa, joten se selvittääkin miksi tuli Reyltä turpaan.

Vanhempien oleminen jotain random pummeja ei olisi muuten ongelma, mutta se lähes täydellisesti tuhosi kiinnostuksen Reyhyn hahmona ja muutenkin oli kaiken sen pohjustuksen jälkeen iso "haista paska" niille jotka odottivat Star Wars tyylin paljastusta.

Asiat joita muut pitävät rohkeina vetoina ovat minun silmilläni pelkästään laiskoja ja äärimmäisen epätyydyttäviä.

Tuntuu kuin Rian Johnson olisi saanut listan mitä tapahtui Force Awakensissa (listaan oli tosin ilmeisesti unohdettu pistää Knights of Ren), todennut "hitto mitä paskaa" ja päättänyt pyyhkiä koko elokuvan olemattomiin. Last Jedi ei saata olla huono elokuva tai edes huono Star Wars, mutta mielestäni se on elokuvahistorian surkein jatko-osa ja jatko-osana oma arvosana on 0/10, nolla on mielestäni täydellinen arvosana tälle koska tästä ei jäänyt mitään käteen seuraavaa osaa varten.

Tällä hetkellä toivon että episode 9 olisi Kylo Renin näkökulmasta, ainoa itseäni kiinnostava hahmo tämän leffan jälkeen.

Huomautan vielä etten ole erikoisen iso Star Wars fani, en vihannut esi-osia vaikka ne olivatkin pettymyksiä ja pidin Force Awakensista ongelmistaan huolimatta.

Käyttäjän Kondensaattori kuva
Kondensaattori

Mukavaa aina kuulla keskustelua starwarssista, kiitos tästä videosta. Kuitenkin edelleen itse pidän kaikkine epäkohtineen Last Jedistä erittäin paljon. Enemmän kuin Force awakenista tai Rogue Onesta. Hyviä pointteja toitte esiin ja ymmärrän täysin että monia painaa juuri nuo asiat mistä puhuitte.

Mutta Last Jedissä on niin paljon upeita kohtauksia ja ehkä jopa parhaita kohtauksia starwarssin historiassa, esimerkkinä Holdon valonnopeudella halkaistu pahislaiva, kylmät väreet ja haavi auki meikäläisellä. Nukke-Yoda palasi hienosti ja se Luken ja Yodan kohtaus oli kerrassaan taidetta, puhumattakaan Luken loppurähinöistä. Itse myös arvostan että CGI hahmoja oli karsittu aika minimiin ja yhdestä jopa päästiin eroon, ehkä. Mikäänhän ei olisi estänyt Snoken olevan oikea maskeerattu näyttelijä, olisi varmasti toiminut itselle paremmin, siksi juuri Nukke-Yodasta pidinkin. Kauhea polte olisi päästä näkemään jo uudestaan elokuva, uskon että siinä on paljon asioita jotka aukeavat vasta useamman katselukerran jälkeen. Itselle suurin harmitus oli se että lapsuuden suosikkihahmo Luke mahdollisesti "kuoli". Mutta sehän voi olla että Luke on oppinut käyttämään Forcea niin täydellisesti että meitä vaan haluttiin kusettaa.

Kaikkine heikkouksineen silti 9/10 elokuva, aikoihin ei ole tullut leffan jälkeen näin kova kuumotus nähdä se heti uudestaan. Mutta voihan se olla tietty että toinen katselukerta myös laskee omaa fiilistä, aika näyttää.