Pelaajacast 203: Pohjola-saaga / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 203: Pohjola-saaga

8.02.2018 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
11
Pelaajacast 203: Pohjola-saaga
Nyt kuulkaas on melkoista herkkua ja kuulonautintoa luvassa! Korvauksena viime kerran äänenlaatuongelmista Pelaajan toimitus tykittää monituntisen täyslaidallisen. Pyykkönenkin saatiin viimein takaisin studioon ja hän jatkaa kovasti toivottua Hintsa Lihavan saagan kertomista. Ai että! Äänessä myös Ville Arvekari, Janne Kaitila ja Miika Huttunen.
 
 


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

Osa 1: 
 
0:01:25 Pelaajan Top 5 –kirjan joukkorahoitus!
0:05:35 Mikä meni pieleen viime castin äänenlaadun suhteen?
0:08:40 Helmikuun Pelaaja ilmestynyt, mitä kaikkea on mukana?
0:12:20 Kommenttiraita: Tammikuun Pelaaja-lehti 184
0:25:35 Huhukorneri: Microsoft ostoksilla, Red Dead Redemption 2: Battle Royale, Call of Duty: Black Ops 4, uusi Crash Bandicoot, Obsidianin Mass Effect?
0:41:40 Pikatunnelmia uudesta Shadow of the Colossuksesta
0:46:00 Katsottua: Altered Carbon
 
Osa 2:
 
01:01:05 Pyykkönen esittää: Crusader Kings II - Pohjola saaga, eli Hintsa Lihavan aikakirjat
 
Osa 3:
 
01:57:35 Kysy Pelaajalta
 
Musiikit:
ReMix: Seiken Densetsu 3 "Moonlight Dance"
By: Batistella

Kommentit

Käyttäjän Ruusujuuri kuva
Ruusujuuri

No nyt on kyllä premissit kohdillaan! ;)

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Harry Turtledove on nyt kyllä Pyykkösen saagan rinnalla kuin joku pliisu fanifiktiokirjoittaja.

Ps. tietäähän Pyykkönen, että linnoituksia ei tarvitse ylläpitää, vaan ne voi Military-ikkunasta napsauttaa kaikki päälle ja pois sekä provinssi-tasolla valita vielä erikseen. Tämä säästää rahaa ihan törkeästi kivempiin juttuihin.

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

Lindario: En tiennyt tai muistanut! On niin pitkä aika EU IV:n pelaamisesta ja kamaa on tullut niin paljon uutta, että olen aivan pihalla. Kiitos paljon!

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Videoversiota odottaville mainittakoon, että jakso julkaistaan prosessoinnin aika-arvion ja YouTuben tavanomaisen uppausprosessin keston perusteella huomenna perjantaina.

Käyttäjän hako_la kuva
hako_la

Nyt oli kyllä huikee casti !! Ilman pelaajacastiä miettisin lehden tilaamista.

Käyttäjän Kondensaattori kuva
Kondensaattori

Kiitos taas castista! Itse myös pääasiassa tilaan lehteä juuri tukeakseni castia. Tottakai luen lehden myös aina läpi ja se on suomen ylivoimaisesti paras ja kauneimman näköinen lehti, mutta itselleni tämä podcast on kuitenkin se ykkös juttu. Toivon todella että jotenkin pystytte jatkamaan tämän tekemistä vielä useita vuosia ja löydätte sopivan rahoitusmallin näiden tekemiseen. Mukavaa myös että konsolifin podcast heräsi taas henkiin! Teillä tuntuu olevan myös elokuvista ja sarjoista niin paljon puhuttavaa, että voisitte hyvin harkita myös niiden arvosteluita, edes pienesti ja ei välttämättä edes tarvitsisi arvosanaa. Toki se että puhutte niistä näissä podcasteissa on jo erittäin iso plussa. Ps. Huikea oli tuo Pyykkösen MacGyver/Han Solo vertaus, en ollut sitä ajatellut mutta täydellinen vertaus:) olisihan sekin kamalaa jos Obi wan standalone elokuvassa näyttelisi joku muu pääosaa kuin Ewan Mcgregor!

Käyttäjän bioshokkaaja kuva
bioshokkaaja

Minulla on hyllyllä parin vuoden satsi lukemattomia lehtiä, kun kuutisen vuotta sitten iskenyt näyttöpäätetuijottamisen aiheuttama silmien väsyminen on tehnyt lukemisesta huomattavasti vaikeampaa ja hitaampaa, ja ei niin nautinnollista. Tuolloin siirryin niin kirjojen kuin lehtienkin lukemisesta podcasteihin ja äänikirjoihin. Minulle podcast on oleellisin syy lehtitilaukseen. Mutta podcastit ovat myös tuoneet toimitusta persoonina läheisemmiksi, joka luo myös halua auttaa lehteä, sillä kokee toimituksen sympaattisiksi, ihan oikeiksi ihmisiksi.

Jos yritän miettiä, että miten podcastia voisi erityisesti tukea niin mieleen tulee vähän nuo paikallisen futisseuran rahankeruukampanjat, vastikkeettoman rahan pyytäminen ilmeisesti Suomessa on ongelmallista, mutta jos vastikkeeksi saa edes tarran niin homma voi jo toimia (kannattaa silti varmistaa lakimieheltä).

Mietinkin esimerkinomaisesti, että mitä jos Pelaajashoppiin tulisi myyntiin "Pelaajacast tuki: hiirimatto". Vaikka neljällä eri painatuksella
- Pelaajacast platina, Pelaajacast kulta, Pelaajacast hopea, Pelaajacast pronssi
Hinnoittelu menisi vaikka 50 euroa, 20 euroa, 10 euroa, 5 euroa. Niitä ostamalla voisi osoittaa suoran tukensa Pelaajacastille.

Tämä nyt oli vain yksi mieleen nopeasti tullut ajatus, voi olla kovin huono.

Muutoin oli kyllä mainio podcast jälleen kerran ja Pyykkönen on kyllä hyvä tarinankertoja. Luultavasti peli itsessään olisi minulle tylsä, mutta Pyykkönen saa sen kuulostamaan eeppiseltä ja mielenkiintoiselta.

Ehkä seuraavassa jaksossa voitaisiin kuulla vähän Star Trek Discoverysta, kun kausi siihen mennessä päättynyt. Minä yllätyin positiivisesti sen laadusta ja vaikka aluksi suhtauduin siihen varauksellisesti niin kauden loppupuoli on ollut todella kovaa tykitystä ja Jason Isaacs ilmiömäisen hyvä.
(ai niin, tämä ei ollut vielä jaksoa edeltävä kysypelaajalta kysely, ehkä palaan silloin asiaan.)

Käyttäjän Bobu kuva
Bobu

Pyykkönen on selkeästi muuttumassa kissaksi, kun päästää random maukaisuja kesken castin.

Käyttäjän Simmy kuva
Simmy

Tuli useampi vuosi kuunneltua castia bussissa ja töissä, mutta en lukenut lehteä. Kun PC-pelit tulivat mukaan lehteen tilasin lehden tukeakseni lähinnä castin jatkumista. Pelaajacastin kuuntelen edelleen aina ja lehdestä luen ne arvostelut/artikkelit jotka kiinnostavat.
Kuuntelin castin tänään töissä ja Pohjola-saagan jatko oli upea :D

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Janne, voisitko seuraavassa podcastissa tehdä jonkinlaisen tutoriaalin paradoxin pelien pelaamisesta ylipäänsä? Moni meikäläisen kaltainen wanhan ajan niilo jää siihen hitaaseen päivä per sekunti tahtiin, jolloin pelit ei oikein pääse edes alkamaan. Tuntuu, että pitäisi mikromanageroida kaikkea ja se johtaa vain turhautumiseen.

Nostoja