Lukijat ovat puhuneet: PS4:n, Switchin ja Xbox Onen ohjaimet vastakkain, mikä vei tiukan taiston? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: PS4:n, Switchin ja Xbox Onen ohjaimet vastakkain, mikä vei tiukan taiston?

9.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
7
Lukijat ovat puhuneet: PS4:n, Switchin ja Xbox Onen ohjaimet vastakkain, mikä vei tiukan taiston?

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla kyselimme, millä nykykonsolilla on paras perusohjain, ja mielipiteensä asiaan kertoi peräti 2152 vastaajaa. Kädenvääntö käytiin lähinnä PlayStation 4:n ja Xbox Onen välillä, sillä vain viisi prosenttia vastaajista julisti Switchin perusohjaimen suosikikseen. Tiukka taisto kääntyi lopulta PS4:n eduksi.

Kysymyksen vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Millä nykykonsolilla on paras perusohjain?

PlayStation 4:llä 54 %
 
Nintendo Switchillä (Joy-Con) 5 %
 
Xbox Onella 41 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
- Xbox One. Paras muotoilu, kivoin liipasinnappi tuntuma. Pc:llä kun pelaa tiettyjä pelejä niin Xbox-ohjain kiinni ja toimii. Ainut miinus vrt. PS4/Switch-ohjaimeen on D-padin tarkkuus, puntaroi Junton.
 
- Koska Pro Controlleria ei ollut valinnoissa, täytyi valita Joy-Con. XBonen ohjain oli pieni askel huonompaan suuntaan 360:n erinomaisesta ohjaimesta, vaikka erot ovatkin pienet. DS4 on kyllä hyvä, vastasi Jamatsu.
 
- Edellisellä sukupolvella mielestäni laadullinen ero oli selkeä, mutta nyt pleikankin ohjain on tosi hyvä kädessäni. Se ehkä häviää hieman boxille, mutta mielestäni erot laadussa ovat nyt niin minimaalisia, että voidaan puhua puhtaasti henkilökohtaisista preferensseistä, tuumi Monco Carser.
 
- Omistuksessa PS4 ja Switch. Näistä PS4 on parempi. Sen mitä on vähän hipelöiny X1 ohjainta, niin X1 on paras. Jos Switchillä sais valita Pro controllerin, olis se vuorostaan paras, mutta koska "lisäohjaimet" ei ole vaihtoehtoina niin se on X1 -> PS4 -> Switch (Joy-con), kirjoitti Napsuh.
 

Tämän viikon kysymyksessä kartoitamme, kuinka moni lukijoistamme pelaa pc:llä. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

DS4 se noista parhaiten sopii omaankin käteen

Käyttäjän jappe66 kuva
jappe66

Tämmösessä kyselyssä pitäis ottaa huomioon vastaajan omistamat konsolit. PS ollut aina ykkönen suomalaisten omistuksessa koska "pleikkari" on jäänyt kaikkien vanhempien suuhun terminä ja Xbox on vasta viime vuosina yleistynyt perus suomalaisessa kotitaloudessa. Eli tottakai PS4 vie voiton kun prosentuaalisesti niitä eniten suomalaisten kodeissa on. Sama kun kysyisi että kummat on paremmat, farkut vai reisitaskuhousut. Tottakai farkut koska niitä käyttää 80% suomalaisista (prosentti heitetty päästä)

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tämä on kuitenkin jonkinmoinen voitto Xboxin ohjaimelle: Nyrkkisääntöhän on, että PS4 on myynyt noin tuplasti sen, mitä Xbox One ja Pleikkarimaa Suomessa ero saattaa olla vielä jyrkempikin. Jos nyt oletetaan, että vastaava suhdanne on millään tavalla totta tällä sivustolla, niin näyttäisi siltä, että aika moni pleikkarin omistavakin on päätynyt kuitenkin vähemmistökonsoli Xbox Onen ohjaimen kannalle.

Väittäisin, että jos tämänkertainen konsolisota olisi ollut tasaisempi, niin prosentitkin olisivat hyvin toisenlaiset nimenomaan X1:n hyväksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitään objektiivista tulostahan kyselyistä ei saa mutta uskaltaisin väittää, että Onen ohjain voittaisi mitattuna mahdollisimman objektiivisesti.

Onen ohjaimessa ei ole oikeasti kuin ristiohjaimessa jotain sanottavaa ja sekään ei ole suuri asia kuin tiettyjä pelejä pelaaville.

Akun "puutetta" en näe miinuksena vaan nimenomaan plussana ja valinnanvapautena. Käyttäjä saa itse valita akkuparistot, paristot tai akun. Itsellä on nyt kaapissa varastossa Dualshock 3 sekä X360-ohjain ja jälkimmäisen suhteen ei ole mitään huolta etteikö toimisi joskus vuosienkin päästä. Vaan mitenkähän on ds3:n akun suhteen? Tuskin on kovin hyvässä kunnossa ja uuttakaan ei voi vaihtaa (virallisesti).

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Juurikin näin, kyllähän tämän tyyppisissä kyselyissä ja niiden tuloksissa pitää ottaa myös huomioon kuinka Suomi on perinteisesti ollut hyvin Pleikkari-painotteinen maa (PC-pelaamisen ohella), joten siinä suhteessa näyttää siltä että moni pleikkarin omistaja kuitenkin vastasi että Xbox Onen ohjain on parempi ja näin jokunen siellä kommentti osiossa taisi myös vastata. Ei sillä etteikö varmasti monien mielestä Dualshock 4 ole omien mieltymysten mukaan se parempi ohjain, tai jopa sitten se kolmas, Switchin vaihtoehto.

Samaa voitaneen myös odottaa seuraavasta "Paras E3-show" kyselystä, jossa myös monet tuskin vastaavat täysin objektiivisesti, sillä tuskin kovin moni kyselyyn vastanneista edes kaikkia lähetyksiä katsoo, vaan vastaa suoraan sen oman suosikki-alustansa mukaan.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

En voinut äänestää, olen vain pikaisesti kokeillut DualShock 4:ää ja Xbonen ja Switchin kapulat ovat vieraita, käytän edelleen 360:n ohjainta PC:llä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Aika turhanpäiväistä jotain voittoa kenelläkään tämän suhteen alkaa jakamaan. Kysymyksessä on kuitenkin niin täysin mielipideasia. Olisin äänestänyt näppis+hiiri jos se olisi ollut listassa, tai legendaarinen Tag-2.

Lainaus zappah

Vaan mitenkähän on ds3:n akun suhteen? Tuskin on kovin hyvässä kunnossa ja uuttakaan ei voi vaihtaa (virallisesti).

DS3 akun voi vaihtaa uuteen ja jopa parempaan. Ei toki niin helposti, ohjaimen joutuu avaamaan ja ottamaan selvää minkä akun ostaa, mutta aika saapas saa olla, että tätä ei pysty tekemään. Lopuksi mainitsen vielä, että noin kymmenen vuoden takaisten DS3:sten akut toimii edelleen hyvin. Yhden olen vaihtanut. Enkä sen takia, että se ei olisi toiminut vaan sen takia, että halusin siihen paremman akun.