Suunnittelija paljasti: Pikachulla oli hirviömäinen viimeinen muoto, jota ei nähty pelillisistä syistä / Uutiset / pelaaja.fi

Suunnittelija paljasti: Pikachulla oli hirviömäinen viimeinen muoto, jota ei nähty pelillisistä syistä

8.05.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
Pikachulla oli alkujaan hirviömäinen viimeinen muoto, jota ei nähty pelillisistä syistä

Pikachu on monille Pokémon-sarjan suloinen ja ikoninen keulakuva, mutta sähköhiirellä oli alkujaan myös pelottavampi puolensa. Pikachun kuvittaja Atsuko Nishida on paljastanut, että taskuhirviöllä oli suunnitteluvaiheissa kolmas ja huomattavasti hirviömäisempi evoluutiomuoto.

Japanilaisen Yomiuri-sanomalehden tuoreessa haastattelussa Nishida paljasti yhdessä Pokémon-suunnittelija Ken Sugimorin kanssa, että kolmannen ja viimeisen olomuodon nimi olisi ollut Gorochu. Haastattelun kääntäneen Siliconeran toimittaja kertoo Goro Goro -termin kuvaavan japanissa jylisevää ukkosta.

Gorochu olisi Pikachun viimeisenä evoluutiona ollut myös sähköhiiren voimakkain muodonmuutos, jolla oli tappavat kynnet ja sarvet. Toisin kuin vaikkapa Bulbasaurin, Charmanderin ja Squirtlen viimeiset muodonmuutokset, Gorochu ei lopulta päätynyt lopulliseen peliin pelillisten tasapaino-ongelmien takia.

Jostakin syystä kehittäjät eivät ole koskaan palanneet hylätyn muodon pariin lukuisista jatko-osista huolimatta, mutta sarjassa esiteltiin myöhemmin Pikachun varhaisversio Pichu.

Nishidan ja Sugimorin haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan lähdelinkin takaa.

Lähde: Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Lisäyksenä: Ukkosenjumala Raijin oli luultavasti inspiraatio Gorochun designille.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

Ukkosenjumala Raijin oli luultavasti inspiraatio Gorochun designille.

Saanen epäillä. Jo nyt Thundurus pohjautuu Raijiniin.

Lainaus

Bulbasaurin, Charmanderin ja Squirtlen viimeiset muodonmuutokset

Siis viimeiset muodot. Pokémonien kehitysvaiheita nimitetään (evoluutio)muodoiksi, ei muodonmuutoksiksi.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus Hayarigami

[quote]Ukkosenjumala Raijin oli luultavasti inspiraatio Gorochun designille.[/quote]

Saanen epäillä. Jo nyt [url="https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Thundurus_(Pok%C3%A9mon)"]Thundurus pohjautuu Raijiniin[/url].

[quote]Bulbasaurin, Charmanderin ja Squirtlen viimeiset muodonmuutokset[/quote]

Siis viimeiset [i]muodot[/i]. Pokémonien kehitysvaiheita nimitetään (evoluutio)muodoiksi, ei muodonmuutoksiksi.

Metamorfooseja eli muodonmuutoksia ne silti aikuisten oikeasti on, joten turha siellä päteä.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus Hayarigami

Saanen epäillä. Jo nyt [url="https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Thundurus_(Pok%C3%A9mon)"]Thundurus pohjautuu Raijiniin[/url].

Tuo on generation 5, Gorochu oli suunnitteilla Generation 1:een. Väitätkö että he eivät ikinä ajatelleet tehdä Raijin:iin pohjautuvaa monia ennen Thundarusta? Noiden pelien välissä on yli vuosikymmen, eikä Gorochu taatusti olisi ainoa suunnitelupöydälle jäänyt Pokemon joka olisi muutettu toiseksi ajan myötä.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Gurgi: Muodonmuutos on itse prosessi, jossa Pokemon kehittyy seuraavaksi evoluutiomuodokseen, ei lopputulema. Sama jos sanoisi perhosta (vrt. Butterfree) muodonmuutokseksi, vaikka muodonmuutos on vain se hetkellinen tapahtuma, jossa muoto muuttuu (vrt. Metapod --> Butterfree). Vastaavasti hassua olisi sanoa että ihminen on "syntymä".

Brutal1ty: Totta, mutta kuulostaa silti kovin epätodennäköiseltä, koska ei tuo Gorochun kuvaus tuo esiin Raijinin oleellisimpia piirteitä, eikä se sopisi temaattisesti kovin hyvin Pikachun evoluutiolinjaan.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Hayarigami

Brutal1ty: Totta, mutta kuulostaa silti kovin epätodennäköiseltä, koska ei tuo Gorochun kuvaus tuo esiin Raijinin oleellisimpia piirteitä, eikä se sopisi temaattisesti kovin hyvin Pikachun evoluutiolinjaan.

Se että jostain otetaan vaikutteita ei tarkoita sitä, että lopputuloksen täytyy olla yks yhteen alkuperäisen viittauksen kanssa. Monilla Pokemoneilla on useita teemoja designissaan, joita sekoittamalla koko turri on kasattu. Ja jotkut viittaukset ovat hienovaraisempia kuin toiset. Esimerkiksi Entei näyttää (kiinalaiselta) leijonalta ja sen selästä sojottavat piikit sekä harmaa huntu symboloivat tulivuorenpurkausta. Lapsena en edes hoksannut koko tulivuorijuttua, vaan ajattelin noiden juttujen olevan "vain" koristeita leijonamaisen Pokemonin selässä... Ja nyt aikuisenakin mulla meni tovi tajuta, että hitto vieköön, Charjabughan näyttää toukan sekä metrojunan yhdistelmältä.

Mutta toki pokemoneista löytyy myös niitä Vanilluxen kaltaisia tapauksia, joista näkee päivänselvästi mikä se alkuperäinen inspis oli.

Pikachunkin inspiksenä on toiminut niin hiiret, oravat kuin sähkökin. Näin ollen, en pidä lainkaan mahdottomana, että Raijinia olisi voitu käyttää yhtenä inspiksenä Gorochussa, muiden juttujen ohella. Monet japanilaiset pelit viittaavat muutenkin Raijiniin, joten miksei Pokemonkin olisi voinut yrittää sitä jo ekassa genissä?

Kenties Gorochu naksittiin pois juurikin sen takia, että se rikkoi pelin tasapainoa JA näytti liian rajulta aiempiin muotoihinsa verrattuna? Se vois selittää sen, miksi Gorochua ei kehdattu lisätä enää myöhemmissä geneissä.