Viikon kysymys: Onko tiukempi linja huonoa verkkopelikäyttäytymistä vastaan postiivinen asia? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Onko tiukempi linja huonoa verkkopelikäyttäytymistä vastaan postiivinen asia?

16.07.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
42
Viikon kysymys: Onko tiukempi linja huonoa verkkopelikäyttäytymistä vastaan postiivinen asia?

Uusi helteinen kesämaanantai tarkoittaa uutta kuumaa perunaa Pelaajalehti.comin viikon kysymyksessä. Viime aikoina pelaajien keskuudessa on herättänyt keskustelua pelijulkaisijoiden tiukentunut ote huonoa verkkopelikäyttäytymistä ja -kielenkäyttöä vastaan.  Muun muassa Ubisoft kovensi hiljattain toimiaan karsiakseen huonoa käytöstä Rainbow Six Siegen verkkoareenoilla. 

Aiheen innoittamina alkaneen viikon kysymys kuuluu:

Miten koet julkaisijoiden tiukentuvat linjaukset huonoa verkkopelikäyttäytymistä ja -kielenkäyttöä kohtaan?

  • Erittäin positiivinen asia 
  • Positiivisen asia 
  • Yhdentekevää minulle
  • Negatiivinen asia 
  • Erittäin negatiivinen asia
 

Voit seurata kyselyn tuloksia myös Pelaajalehti.comin etusivulta. Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Samkos kuva
Samkos

Miten joku voi löytää tästä negatiivisen puolen. PCGamer kun julkaisi uutisen niin ensimmäinen kommentti oli "Well, im not playing that shit anymore" siis mitä?! Millä logiikalla tuo kaveri kamppailee maailmaa vastaan. En saa olla rasisti rauhassa niin lopetan pelin tukemisen?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

On kai tuo positiivista vaikka itseä joko huvittaa tai menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos jos joku raivoaa. Tuntuu tosin että me vanhemman polven tyypit (?) ollaan vähän tottuneempia tuohon touhuun ja nykyään ollaan herkkänahkaisempia. Enkä nyt puhu mistään rasistihommista vaan yleisesti peliraivoamisesta ja kiroilusta sekä sen semmoisesta. En minä sitä kaipaamaan jää mutta tosiaan siihen on jollain tapaa saanut "immuniteetin".

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Positiivinen asia, mutta myös asiaa on hieman yliammuttu. Olen kuullut ja nähnyt videoita lukuisista kerroista joissa esim CoD:ssa nuoremmat henkilöt haukkuvat kanssa pelaajia kun itse kuolevat. Kiroaminen ja pieni möyhääminen kuuluu omalla tavallaan online-pelaamiseen kunhan asia ei mene Cyberbullying-puolelle. Kuka voi sanoa ettei koskaan ole multiplayerin aikana kironnut kuoltuaan?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yhdentekevää minulle.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Erittäin hyvä asia mutta asian jättäminen aivottomien bottien huoleksi on kaikista huonoin vaihtoehto.
Joskus on tullut nähtyä yksilöitä jotka eivät käytä kiellettyjä sanoja mutta osaavat olla ärsyttävämpiä häiriköitä kuin viisi pärisevää kovis jonnea.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Itselle yhdentekevää, kun en ole ikinä kokenut tarpeelliseksi huudella/viestitellä randomeille pelatessani, vaikka joskus vähän hermoja kiristäisikin ja samalla en pahemmim välitä jos joku jonne rageaa ja rupeaa laittamaan viestiä tai rupeaa muuten avautumaan. Siihen on aina semmoinen keino kuin "mutetus"

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Smiling Nik

Itselle yhdentekevää, kun en ole ikinä kokenut tarpeelliseksi huudella/viestitellä randomeille pelatessani, vaikka joskus vähän hermoja kiristäisikin ja samalla en pahemmim välitä jos joku jonne rageaa ja rupeaa laittamaan viestiä tai rupeaa muuten avautumaan. Siihen on aina semmoinen keino kuin "mutetus"

Onneksi jotkut haluaa puuttua näihin muutenkin kuin kehottamalla muita laittaan se mutelle ja antaa häirikön jatkaa muiden kiusaamista

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Kyllä tiukempi linja on mielestäni positiivinen asia. On harmi ettei pelaajat osaa käyttäytyä asiallisesti, joten tämäkin ominaisuus on usein aikamoinen rasite ja pilaa helposti pelikokemuksen. Voisi kuvitella että vain nuoret pelaajat sortuvat käyttäytymään huonosti, mutta valitettavasti vanhempikin väki sortuu käyttäytymään verkossa aivan käsittämättömällä tavalla. En siis odota parannusta tulevaisuudessa

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

PVP:tä pelanneena tämä kuulostaisi ERITTÄIN hyvältä, mutta tuo automaatio vähän epäilyttää, Old Republicissakin automaatti tulkitsi "saturday"n rumaksi sanaksi.

Olen myös itse samaa mieltä että moninpeleissä voi olla äärimmäisen ärsyttävä solvauksia suoltamatta...tiedän koska veikkaan itse olevani sellainen toisinaan toisten silmissä. Onko mmo-pelissä tullut vastaan sellaista henkilöä joka valittaa usein, tarvitsee apua usein, raidit on toisinaan yhtä helvettiä tämän toheloinnin takia ja edellämainituista syistä johtuen ajautuu suukopuun muiden kiltalaisten kanssa jonka johdosta lähtee dramaattisesti killasta? En tosin koskaan solvaa ketään ikinä. Sori, hiukan offtopic ja nykyään olen se henkilö joka sanoo vain "hi, bye" ja teen omia juttujani yksin.

Jos automaatio toimii ja jos ei vedetä yli niin että pitää puhua kuin kirkossa niin sanoisin että tämä on positiivinen asia. Ihmisillä on kuitenkin niin moninaisia tapoja ilmaista ärtymystään varbaalisesti, joten hiukan vaikea uskoa että automaatio hoitaisi asian. Luulisin että kirosanat ja rasistiset ilmaukset yms. saavat lähdön (paitsi ne jotka kikkaillaan muotoon "f-uck you" tai vastaavaa), tappouhkaukset ja itsemurhakehotukset pysynevät ennallaan.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Erittäin negatiivinen asia tälläinen nykypäivää vitsaava safespace pelleily ja sananvapauden rajoittaminen. Pelien chätit yltyy välillä loistavammaksi viihteeksi kuin itse peli ja jos on niin herkkänahkainen, että haavoittuu jostain pelinhenkeen kuuluvasta mitättömästä sanan säilästä, niin nämäkin prinsessat saavat sen chätin halutessaan pois päältä.