Lukijat ovat puhuneet: Verkkopelien tiukentuvat käyttäytymislinjaukset ovat erittäin tervetulleita / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Verkkopelien tiukentuvat käyttäytymislinjaukset ovat erittäin tervetulleita

23.07.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Verkkopelien tiukentuvat käyttäytymislinjaukset ovat erittäin tervetulleita

Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvinneet. Viime viikolla nostimme lukijoiden puntaroitavaksi pelijulkaisijoiden tiukentuvat otteet huonoa verkkopelikäyttäytymistä ja -kielenkäyttöä vastaan. Kysymyksen innoitti muun muassa Ubisoftin koventuneet toimet huonoa käytöstä vastaan Rainbow Six Siegen verkkoareenoilla.

Vastaajista 42 prosenttia piti linjausta erittäin positiivisena ja 28 prosenttia posittivisena asiana. Avoimissa vastauksissa kuitenkin pohdittiin muun muassa julkaisijoiden toimintatapoja ja automaattisisa järjestelmiä. Ääniä kertyi yhteensä 825 kappaletta.

Miten koet julkaisijoiden tiukentuvat linjaukset huonoa verkkopelikäyttäytymistä ja -kielenkäyttöä kohtaan?

Erittäin positiivinen asia 42 %
 
Positiivisen asia 28 %
 
Yhdentekevää minulle 15 %
 
Negatiivinen asia 9 %
 
Erittäin negatiivinen asia 6 %
 

Poimintoja lukijakommenteista:

- Vaikka sinällään en itse jaksa välittää muiden sanomisista niin onhan se ihan hyvä, että ihmisille opetetaan hieman käytöstapoja. Varsinkin netissä meno voi olla välillä täysin luokatonta, tuumi OsKu.

- Positiivinen asia, mutta myös asiaa on hieman yliammuttu. Olen kuullut ja nähnyt videoita lukuisista kerroista joissa esim CoD:ssa nuoremmat henkilöt haukkuvat kanssa pelaajia kun itse kuolevat. Kiroaminen ja pieni möyhääminen kuuluu omalla tavallaan online-pelaamiseen kunhan asia ei mene Cyberbullying-puolelle. Kuka voi sanoa ettei koskaan ole multiplayerin aikana kironnut kuoltuaan? ihmetteli Slipoveri.

- Erittäin hyvä asia mutta asian jättäminen aivottomien bottien huoleksi on kaikista huonoin vaihtoehto. Joskus on tullut nähtyä yksilöitä jotka eivät käytä kiellettyjä sanoja mutta osaavat olla ärsyttävämpiä häiriköitä kuin viisi pärisevää kovis jonnea, pohti rautahuilu.

- Erittäin negatiivinen asia tälläinen nykypäivää vitsaava safespace pelleily ja sananvapauden rajoittaminen. Pelien chätit yltyy välillä loistavammaksi viihteeksi kuin itse peli ja jos on niin herkkänahkainen, että haavoittuu jostain pelinhenkeen kuuluvasta mitättömästä sanan säilästä, niin nämäkin prinsessat saavat sen chätin halutessaan pois päältä, pamautti gurgi.

***

Tällä viikolla päätimme udella, pelaatko pelejä invertillä vai ilman. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan tästä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja