Tiesitkö? Mass Effectit ja Dragon Aget kehittänyt studio on tehnyt myös Sonic-pelin / Artikkelit / pelaaja.fi

Tiesitkö? Mass Effectit ja Dragon Aget kehittänyt studio on tehnyt myös Sonic-pelin

26.08.2018 // Kirjoittanut: Ida Suominen
3
Tiesitkö? Mass Effectit ja Dragon Aget kehittänyt studio on tehnyt myös Sonic-pelin

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

BioWare on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa uusien, itsenäisten roolipelinimikkeiden tekijänä. Studio on kuitenkin satunnaisesti harhautunut myös lisenssien pariin. Kenties yllättävin harharetki näki päivänvalon vuonna 2008, kun BioWaren tekemä Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood ilmestyi Nintendo DS:lle.

Vuonna 2006 studio alkoi syventyä käsikonsolipelin kehittämiseen. Sonic Chroniclesin tuottajan, BioWare-veteraani Mark Darrahin mukaan studio teki ensin päätöksen kehittää käsikonsolille, Sonic tuli mukaan kuvioihin vasta myöhemmin. Darrah kertoi IGN:n haastattelussa, että BioWarella työskentelee monia Sonic-faneja. Lisäksi sarjan hahmokatras on niin rikas, että tarinoihin erikoistuneen studion oli helppo lähteä kehittämään sen ympärille roolipeliä.

BioWare lähti kehittämään Sonic Chroniclesia neljän "aktiviteettipilarin" mallin mukaan, eli jakoi toiminnan neljään lohkoon, joiden oli kaikkien määrä viihdyttää pelaajaa hiukan eri tavoilla. Aktiviteetit olivat tarina ja hahmot, joiden parissa pelaajan olisi kiinnostava viettää aikaa, vuoropohjainen taistelu, etenemisen mukauttaminen – käytännössä siis roolipeleissä tehdyt päätökset siitä, millaisia kykyjä kullakin hahmolla tulee olla – sekä ympäristön tutkiminen.

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood ilmestyi syksyllä 2008 Euroopassa, Amerikassa ja Australiassa ja loppukesästä 2009 Japanissa. Se sai ylistystä visuaalisesta ilmeestään ja ympäristöistään, mutta Sonicin ja roolipelin yhdistäminen herätti kriitikoissa hämmennystä. Muun muassa Eurogamer antoi pelille pyyhkeitä sen heppoisesta tarinasta ja totesi, että oli odottanut BioWarelta vakuuttavampaa esitystä. Kaiken kaikkiaan peli otettiin kuitenkin vastaan myönteisesti.

Peli loppui koukkuun, joka suorastaan petasi jatko-osaa. Lisäksi BioWarella oli oman lausuntonsa mukaan selkeä kuva siitä, millainen jatko-osa tulisi olemaan, mikäli sellainen tehtäisiin. Suunnitelmat on kuitenkin tiettävästi haudattu ainakin toistaiseksi.

Lue lisää:

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Minä jopa pelasin tämän pelin loppuun, puoliksi unessa. Ei todellakaan mikään pakko-ostos, musiikki oli paikoin todella kamlaa kuunneltavaa, taistelut kävivät Elite Beat Agents:ien tapaisten reaktiotestien takia puuduttaviksi, peli oli todella helppo ja liian monta hahmoa survottiin tarinaan ilman mitään hyvää syytä. Tarinasta sen verran että (en välitä että spoilaan sen) Knuckles ei olekkaan viimeinen Echidna, vaan toisella planeetalla on Echidnojen kultti joka haluaa ottaa kaiken hallintaan, "Booring". Loppupomo oli niin antiklimaktinen että olin odottanut tuon Cliffhanger-lopun, mikä muuten on se että Eggman valloitti maailman Sonicin ja jengin poissaollessa, luulin olevan viimeinen kenttä ja Eggman oikea loppupomo, mutta kun EI! Tailes ja Sonic rikkovat neljännen seinän ja Tails luettelee pelin tekijätiimiä, onpa surkea tapa palkita pelaaja jo valmiiksi surkean pelin pelaamisesta.

Jos en olisi niin roolipelien perään, en olisi vaivautunut tämän pelin päihittämisessä, en edes ole mikään Sonic-fanikaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tiesin ja on jo vuosia tehnyt mieli pelata, koska kuulostaa kaiken kaikkiaan niin pähkähullulta idealta, että voisi jopa toimia.

Ainut ongelma on, että jostain ihan yhtä sekopäisestä syystä haluaisin omistaa tämän ihan aitona DS-kasettina, eikä sen hankkimiseen tunnu enää olevan helppoja tai halpoja reittejä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Haerski

Tiesin ja on jo vuosia tehnyt mieli pelata, koska kuulostaa kaiken kaikkiaan niin pähkähullulta idealta, että voisi jopa toimia.

Ainut ongelma on, että jostain ihan yhtä sekopäisestä syystä haluaisin omistaa tämän ihan aitona DS-kasettina, eikä sen hankkimiseen tunnu enää olevan helppoja tai halpoja reittejä.

No eipä tuo näytä ainakaan ebayssä maltaita maksavan - alle kymmenellä punnalla lähtisi koko roska, vaikka ihan PAL-versiona (joskin perus DS-pelithän ovat tunnetusti aluevapaita myös 3DS:llä, nimimerkillä Pokemon Blackkini on Jenkkilästä eikä PAL 3-tee-ässäni sitä vio). Samaten huuto netissä irtoaisi nytkin yksi 20 egellä. Toki jos kyseessä on lähinnä sellainen "Ostan ainoastaan silloin, jos tulee fyysisenä vastaan kivijalkamyymälässä ja tarpeeksi halvalla"-tapaus, niin sitten tuota ei kieltämättä kovin hevillä löydy.