2020-luvun ensimmäinen Pelaajacast saapuu torstaina – lähetä kysymyksesi castilaisten puntaroitavaksi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

2020-luvun ensimmäinen Pelaajacast saapuu torstaina – lähetä kysymyksesi castilaisten puntaroitavaksi!

13.01.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
13
Pelaajacast 244: Kysy Pelaajalta
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | Soundcloud | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Pelaaja-lehden ja Pelaaja.fin oma podcast, eli Pelaajacast, palaa ääniaalloille tämän viikon torstaina. 2020-luvun ensimmäinen jakso kulkee tutuilla linjoilla, eli luvassa on joululomalla virkistäytyneen toimituksen kuulumisia sekä enemmän tai vähemmän peliaiheisia juttuja. Tavanomaista Kysy Pelaajalta -osiotakaan ei unohdeta, vaan castilaiset vastaavat tälläkin kertaa kuuntelijakysymyksiin.

Kysymyksiä puntaroidessa kannattaa huomioida, että Pelaajacast 244 äänitetään näillä näkymin ydintoimituksen voimin. Vanhan kunnon mikrofonin ympärille asettautuvat tällä erää Pelaaja-lehden tuore päätoimittaja Johanna Puustinen, väistynyt päätoimittaja Miika Huttunen kuin Janne Pyykkönen ja Panu Saarenojakin.

Pelaajacast 244 julkaistaan torstaina 16. tammikuuta. Videoitu versio pyritään julkaisemaan heti editointi-, siirto- ja prosessointirumban valmistuttua, eli oletettavasti perjantaina.

Äänestä Suomen paras podcast 2019 –
Pelaajacast jälleen mukana ehdokkaana!

Näin saat omat kysymyksesi perille asti Kysy Pelaajalta -osioon:

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Kommentit

Käyttäjän UberJonez kuva
UberJonez

Hyvää uuden vuosikymmenen alkua arvon castilaiset. Uusi vuosikymmen tuo tullessaan myös uudet konsolit ja tuntuu että elämme jonkinlaisen murroksen aikaa. Microsoft ei aio muutamaan vuoteen tuoda Xbox Series X:lle "omia" pelejä ollenkaan vaan kaikki pelit (konsoliyksinoikeudet ainakin) toimivat Xbox One-mallista aina Series X:ään asti. Sony olisi näillä näkymin tuomassa perinteiseen tapaan PS5-only pelejä.
Tulemmeko näkemään hurjan eritasoisia pelejä konsolien välillä jos Xboxin yksinoikeuksien on pakko toimia myös vuoden 2013 konsoliraudalla joka oli jo silloin tekniikkana vanhentunutta? Vai onko enää edes odotettavissa mitään sen kummempia hyppyjä peleissä ominaisuuksien suhteen? Resoluutio kasvaa ja ruudunpäivitys mutta mites kaikki muu? Kiitos parhaasta kotimaisesta pelipodcast-sisällöstä!

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Tuleeko tilaajille myös tuo digiversio ilmaiseksi tai jollakin alennuksella? Vai pitääkö lehti ostaa kaksi kertaa jos haluaa nauttia myös digiversiosta?

Pyykköseltä jotain kyberpunk kirja suosituksia noviisille?

Odotetuimmat pelit ja leffat vuodelle 2020?

Keep up the good work!

Käyttäjän Mibu35 kuva
Mibu35

Tervehdys castilaiset!

Mietin lomamatkaa kesäksi, joten mitkä ovat olleet teidän parhaat lomakohteet, joissa olette käyneet?

Mielenkiintoisin pahis peleissä? Entä tuleeko mieleen pelejä, joissa pelataan pahiksella?

Jatkakaa samaan malliin!

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Tervehdys kaikille pelaajacastilaisille ja hyvää alkanutta uutta vuotta 2020!

Xbox series X (sex?) ja PS5 ovat molemmat tulossa myyntiin tänä vuonna. Mitkä olisivat kunkin castilaisen unelmajulkaisupelit kullekin alustalle (jo julkistettu tai julkistamaton)?

Oletteko arvostelemassa Tokyo Mirage Sessions # FE Encorea? Tämä alunperin Wii U:lle tullut JRPG saa uudelleenjulkaisun Switchille nyt tammikuussa ja on omasta mielestäni viime vuosien parhaimmistoa omassa genressään Persona 5:n ja Nier Automatan ohella. Pelin helmi on ehdottomasti sen vuoropohjainen taistelusysteemi, joka on todella näyttävä, viihdyttävä ja sopivan haastava.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Kingdom Hearts III Remind DLC julkaistaan pleikkarille viikon päästä. Aikooko Panu antaa pelille vielä uuden mahdollisuuden ja onko laajennuksesta tulossa juttua helmi-maaliskuun lehteen?

Itse ainakin odotan uusia ja toivon mukaan haastavia pomotaisteluja, sillä vanilla-versio jätti kylmäksi lisätekemisellään.

Käyttäjän Eerokki kuva
Eerokki

Terve arvon cäääästiläiset ja hyvää alkanutta vuotta. Suoraa asiaan eli muutama kysymys.
Uutena nintendo switch omistajana top 3 switch pelit?.
Sony ei tänäkään vuonna tule e3 messuille, onko e3 tiensä päässä?.
Mitkä ovat 2020 vuoden odotetuimmat pelit?.
Mielipiteet Ps5 ja Xbox serie X?

Kiitos vastauksista.

Ps. Olisko mahdollista jos tekisitte cästin menneen vuosikymmenen parhaista peleistä.

Käyttäjän Waris kuva
Waris

Hyvää alkanutta vuotta castille ja mukavaa, että Huttunen edelleen mukana luomassa keskinkertaista, eli sitä parasta, läppää!

Sitten asiaan. PS5:n kunnollista julkistusta odotellessa olen pohtinut, mitkä mahtaisivat toimia konsolin esittely peleinä. Itse odotan ja toivon, että nähtäisiin Horizonin jatko-osa. Ensimmäinen osa oli huikean hyvä, omalla kohdalla nousten PS4:n parhaaksi peliksi. Peliä pelattuna nyt vajaa 100h, ja Frozen Wilds lisäosa vielä kesken.

Mitä odotuksia Pyykkösellä on jatko-osan suhteen? Itse jatko-osalta toivoisin lähinnä vapaampi muotoisempaa kiipeilyä, ensimmäinen osa toteutti kaikki muut osa-alueet sen verran hyvin, etten niistä hirveämmin kritisoitavaa keksi. Tottakai sitten vielä perus jatko-osa check-boxit, eli kaikkea hieman enemmän ja monipuolisemmin.

Horizonista on näin jälkikäteen vielä todettava, että peli hieman ehkä jopa kärsi todella näyttävästä ja yksityiskohtaisesta grafiikastaan. Tällä tarkoitan sitä, että pelin maailma, sieltä löytyvät salaisuudet, tarina, hahmot ja taiteellinen suunnittelu jäivät grafiikka hehkutuksen taustalle, ja peli varmaan jäikin osan ihmisten mieleen lähinnä graafisena ja teknisenä taidon näytteenä. Sitähän se myös toki on, mutta vain yksi osa pelistä.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Mh:w iceborne laajennus saapui juuri pc:lle joten pari kysymystä sen innoittamana.

Kun pääpeliä alettiin steamissä ennakkomyydä kesällä 2018 oli ennakkotilaus boonuksena damage-boost talismaani.
Itse en ole koskaan tälläisistä "maksa jotta teet pelistä itsellesi helpomman" boonuksista koskaan koostunut, joten ostin pelin vasta julkaisussa.

Oletteko te koskaan viivyttänyt/ jättänyt ostamatta jotain erikoisversiota pelistä boonusten takia jotka tekevät pelistä helpomman?

---

Juuri kun meinasin aloittaa lisärin peluun, raportointiin netissä tallennusten katoamista joten peli meni itselläni karenteeniin kunnes ensimmäinen korjauspäivitys saapuu.

Mitä mönsjöö Huttunen tekisi jos hänen Destiny tallennukset katoaisi kokonaan?

a) uhkaisi Bungieta heikoilla lehti arvosanoilla ellei tallennukset palaudu?

b) poistaisi pelin?

vai c) toteaisi tyytyväisenä "jes, nyt mä pääsen aloittamaan grindaamisen alusta!" :D

Käyttäjän Pikachu Saikkonen kuva
Pikachu Saikkonen

Moi! Maanjäristyksillä, tulipaloilla, sotilaskonflikteilla ja tulivuorilla lähtenyt tämä vuosikymmen käyntiin ja sisällä vasta pari viikkoa eli hyvin menee tämän avaruusmurkulan kyydissä.. Onko kukaan teistä koskaan ollut jossain vastaavissa vaarallisissa tilanteissa tai esim täpärästi näiltä välttynyt? Yritin keksiä luonnonmullistuksia jollain tavalla käsitteleviä pelejä, mutta lista jäi melko lyhykäiseksi. Tuleeko mitään mieleen? Saisiko aiheesta mielestänne jonkinlaista selviytymisgenren alalahkoa kehiteltyä? Missä sanoisitte olevan ihmiskunnan todennäköisempi selviytyminen: avaruusmatkailu/-kolonialismi vai maapallon elvyttäminen? Kumpi voittaa tiede vai taika? Kiitti!

Käyttäjän Jon Bon Gorbatsov kuva
Jon Bon Gorbatsov

Hei kaikille ja hauskaa tammikuuta!

Voisiko peliarvosteluiden numeroasteikon vaihtaa raaputettavaan hajutarraan?
Näin lukijat saisivat vihdoin tuntea omissa sieraimissaan arvostelijan mielipiteen pelistä. Hajuasteikko lisäisi myös fyysisen lehden menekkiä, koska harvalta digilehden lukijalta löytynee ScenTeckin hajukorttia asennettuna tietokoneeseen tai tablettiin.