Anime-lehden päätoimittaja Petteri Uusitalo palaa Pelaajacastin vieraaksi – lähetä kuulijakysymyksesi / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Anime-lehden päätoimittaja Petteri Uusitalo palaa Pelaajacastin vieraaksi – lähetä kuulijakysymyksesi

18.02.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16
Pelaajacast #225: Kysy Pelaajalta

Pelaajacast #225 saapuu ääniaalloille jälleen tämän viikon torstaina. Podcastin vieraaksi saapuu Anime-lehden päätoimittaja ja Pelaajalehti.comin Idän lumo -blogisti Petteri Uusitalo, jolla olisi riittänyt jo edellisellä vierailullaan runsaasti enemmänkin jutunjuurta.

Äänitykset ovat tämän keskiviikkona, joten lähettäkää perinteiset kysymykset Kysy Pelaajalta -osioon siihen mennessä! Jakso julkaistaan tuttuun tapaan torstaina podcast-muodossa ja perjantaina videomuodossa.

Vakiokaartista Petterin seuraan liittyvät näillä näkymin Miika Huttunen, Janne Pyykkönen ja Panu Saarenoja. Kysymykset voi lähettää keskiviikkoisiin äänityksiin peräti neljällä eri tavalla:

1) Kirjoita kysymyksesi alla olevaan kommentointisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin.
2) Suuntaa Pelaajan Facebook-sivuille ja kommentoi tätä julkaisua.
3) Kohdista Twitterissä kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta
4) Kommentoi tätä Instagram-kuvaa - tai kohdista kuvakysymyksesi tilillemme @pelaajalehti!

Kommentit

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Viime kerralla kyselin jo, mutta kysellään uudelleen ja josko saadaan Petterinkin vastaus. Elikkä kuinka paljon pelaatte pelejä, jotka tulevat Japanista? Ja entä pelit joilla ei ole AAA-tason rahaa käytettävissä?

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Pelaattekos vielä kuinka vanhemmilla konsoleilla? Mitäs mieltä anime sarjojen filleri jaksoista? Nimimerkki lausutaan s-ääntellä eikä k, niinkuiin jotkut on tehnyt.

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Toimituksen parhaat WC-muistot?

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Mitkä ovat toimituksen go-to elokuvat? Minkä leffan jaksaa katsoa joka vuosi uudestaan.

Paras kasari leffa?

Mitkä odotukset days gonea kohtaan? Viimeaikaiset trailerit ovat nostaneet odotuksia omalta osalta.

Mitä mieltä Petteri on netflixin castlevania sarjasta?

Keep up the good work!

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Petterille pari kysymystä, lähinnä virtuaalisista kuvakirjoista.

Pelasin pari viikkoa sitten Steins;Gaten läpi. Päähenkilö Okabe oli varsinkin alussa sietämätön pelle, ja oli pitkälti chuunibyou-ilmiötä käsittelevän blogikirjoituksesi ansiota, että ymmärsin mistä oli kyse enkä jättänyt peliä kesken. Hyppään kyllä ikkunasta jos vielä joskus kuulen sanat "El Psy Kongroo".

"Pelin" isoin miinus oli se, että oikean lopun saamiseksi tarvittiin käsittämätöntä, epäintuitiivista kikkailua, joka oli verrattavissa lähinnä jonkin epämääräisen easter eggin jahtaamiseen. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään pääsiäismuna, vaan kriittisen tärkeä juonen osa, jota ilman tarina ei kunnolla toimi. Kysymykseni on: Miksi?

Tätä on vaikea nähdä minään muuna kuin huonona pelisuunnitteluna. Joko tyydyt loppuun, josta jää päällimmäiseksi tunteeksi paha mieli, tai painut nettioppaiden pariin rikkomaan immersiosi ja altistumaan spoilereille. (Tai hinkkaat eri vaihtoehtoja useamman tunnin ajan, kunnes saat lottonumerot kohdilleen.) Onneksi otakukaverini suostui opastamaan minut chatin välityksellä oikeisiin valintoihin eikä tarvinnut pelätä spoilereita.

Itse tarinasta tykkäsin kuin hullu animesta.

  • Onko lopun piilottaminen visuaalikirjoissa yleinen käytäntö, ja jos on niin mistä syystä?
  • Voitko suositella jotain tarinan osalta samantyyppistä VN:ää? Steins;Gate 0 ei kiinnosta, en pidä prequeleista.
  • Mikä oli vuoden 2018 paras anime?
Käyttäjän CrazyTrain kuva
CrazyTrain

Moro castilaiset!

Kuuntelin hiljattain aiempaa castia jossa synkistelitte pelaajalehden tulevaisuudesta, joten lähes 11 vuotta kestänyt on-off-suhde saa luvan päättyä ja lehti on nyt kestotilattu pysyvästi, kylkeen lähti myös Top-5 kirja. Jatkakaa hyvää työtä!

Pari kysymystä;
Petteri ja muut: Mitä mieltä olette animen/mangan live-action versioista kuten Death Note ja Ghost in the shell? Onko mitään hyvää?

Petteri; Löytyykö animen maailmasta jotain hyvää kauhupainotteista sarjaa? Suosituksia?

Muut; Oletteko katsoneet youtubesta Noclipin dokumentteja pelistudioista ja pelien tekemisestä? Mielipiteitä?

Omasta mielestäni viihdyttävimpiä ja mielenkiintoisimpia näkemiäni pelidokumentteja, katsokaa ihmeessä jos ette vielä ole!

Erittäin hyvää jatkoa kaikille!

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Terve castilaiset!

Miksi animeissa ääninäyttely on aina poikkeuksetta ylinäyteltyä paskaa ja miksi hahmot pitävät "anime ääniä" eli ihmeellistä ähkimistä koko ajan.
Entäpä miksi One Punch Man on paras ja kaikki muu on roskaa?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En aiemmin (casti 223) varsinaisesti saanut vastausta siihen, miten bicin partahöylät ja poikamiehuus liittyvät toisiinsa.

Mitä saamiini selityksiin tulee, niin toki olen Huttusta nuorempi - mikä on outo perustelu, sillä kaikkihan ovat - mutta ihmettelyni koski nimenomaan sitä, että miten poikamiehyys (tai edes ikä) liittyy huonoihin tai halpoihin partateriin? Kiinnitän nyt varmasti turhaa huomiota johonkin äkkiseltään heitettyyn kommenttiin mutta asia nyt vain jäi mieleen.

Itse en käytä bicin teriä poikamiehyyden takia (koska en sellainen ole), vaan niiden halpuuden takia. Lisäksi ne kyllä ajavat asiansa kunhan ei ihan loputtomiin käytä yhtä ja samaa höylää - vaan muistaa vaihtaa tuoreen siinä vaiheessa kun terä alkaa tylsymään.

PS. Tuo ikäperustelu ei muuten senkään takia toimi, että noita on enemmän testaillut silloin sileäihoisena parikymppisenä, eli joskus 15 vuotta sitten. Paremmatkin höylät repivät samalla tapaa, joten päädyin käyttämään halvimpia höyliä, koska käyttökokemus on kuitenkin suunnilleen sama.

Taidan nyt kuitenkin kauppareissulta ottaa jonkin paremman höylän testiin. Onnistuitte siis myymään minulle partahöylän. Kannattaisiko ottaa joku uusi sponsoridiili Elisan lisäksi mukaan tai ehdottaa heille uusia tuotteita kauppaan? Esimerkiksi "Huttusen Extra Smooth Deluxe Goty-partahöylä" 12, 24 tai 36 kuukauden maksuajalla? Ostaisin. Siihen sitten voisi myydä kausipassia, johon kuuluu vuoden ajaksi DLC-lisäteriä.

PPS. "Höylä" on muuten outo sana kun sitä alkaa lukemaan monta kertaa.

Kiitos Petterille kattavista blogeista. Todella mielenkiintoisia kulttuurieroja sekä muuta luettavaa.

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Tervehdys castiin! Kiitos keväisestä energiastanne.

Minussa kun on vähän keräilijän vikaa, niin miten paljon Petterin hyllystä löytyy fyysisiä manganiteitä ja miten paljon DVD/BD-animeja? Oletko pyrkinyt eroon fyysisestä materiasta?

Löytyykö animen/mangan tiimoilta paljonkin kamaa jota ei vaan digitaalisena saa, esim. vanhoja harvinaisuuksia, vai onko kaikki netissä jonkun skannaamana/uppaamana?

Onko ensipainosten kerääminen juttu mangassa? Mikä on vanhin ja/tai arvokkain manga/anime-omistuksesi?

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Tervehdys kaikille pelaajacastilaisille ja hyvää alkanutta vuotta myös omasta puolestani!

Vanhojen pelien uudelleenjulkaisut ja remaket ovat olleet kovassa nousussa lähiaikoina (Resident Evil 2, Spyro Reignited Trilogy, Crash Bandicoot N-Sane Trilogy ym.) ja lisää on luvassa esimerkiksi Crash Team Racingin, The Legend of Zelda: Link’s Awakening:in ja Final Fantasy VII:n muodossa.

Onko castilaisilla mielessä mitään muita vanhoja pelejä, mistä haluaisitte saada modernin uusioversion?