Housemarque-pelistudion Mikael Haveri saapuu Pelaajacastin vieraaksi – lähetä kysymyksesi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Housemarque-pelistudion Mikael Haveri saapuu Pelaajacastin vieraaksi – lähetä kysymyksesi!

10.09.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20
Pelaajacast 215: Kysy Pelaajalta. Vieraana Mikael Haveri.

Pelaajacast pamahtaa jälleen ääniaalloille tällä viikolla! 10-vuotiskauden kolmanteen jaksoon saadaan näillä näkymin vieraaksi Housemarque-studion julkaisujohtaja Mikael Haveri.

Helsinkiläinen Housemarque on pitkän linjan veteraanistudio, jolla on edessään uusi aikakausi. Super Stardust-, Resogun- ja Nex Machina -kehittäjä  julkisti viime vuoden lopulla sen aiemmin edustaman arcade-pelityypin olevan kuollut. Sen myötä studion seuraava peli on myrskyisä battle royale -peli Stormdivers, josta saatiin viime kuun lopulla ripaus pelikuvaakin.

Tuttuun tapaan kuuntelijat voivat lähettää kysymyksiä castilaisille. Kysymykset ja ja keskusteluaihetoiveet tulee lähettää keskiviikkoon mennessä, jolloin jakso äänitetään. Julkaisu tapahtuu perinteisessä podcast-muodossaan heti perään torstaina, eli 13. syyskuuta. Videoversio saapuu hieman myöhemmin, heti editointi- ja latausprosessin valmistuttua.

Kysymykset voi toimittaa vastattavaksi neljällä eri tavalla:

1) Kirjoita kysymyksesi alla olevaan kommentointisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin.
2) Suuntaa Pelaajan Facebook-sivuille ja kommentoi tätä kuvaa.
3) Kohdista Twitterissä kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta
4) Kommentoi tätä Instagram-kuvaa - tai kohdista kuvakysymyksesi tilillemme @pelaajalehti!

Kommentit

Käyttäjän LARDE kuva
LARDE

Tervehdys pelaajacastin porukka!
Olen ruvennut vähän aika sitten vasta kuuntelemaan castia ja työpäivät menee rattoisasti teidän jurinoita kuunellessa.

Tässäpä teille vielä pari kysymystä: Mitä mieltä olette Battlefield V pelistä/oletteko päässeet peliä testaamaan? ja oliko pelin julkaisupäivän muuttaminen pelkkä markkinointi kikka?

Näin itse pelin open betaa pelanneena EA on kuunellut pelisarjan faneja ja tehnyt pitkästä aikaa toimivan Battlefield pelin. Omasta mielestäni hardline ja battlefield 1 oli vain kokeiluja jotka eivät itseä millään tasolla jaksanut viihdyttää kuukautta pidempään.

Käyttäjän Lockdownn kuva
Lockdownn

Mitä mieltä Pelaajan väki on siitä, että Henry Cavill esittää Geralttia tulevassa Witcher sarjassa? Olisitteko valinneet jonkun muun?

Ja mitä mielipiteitä Olympiakomitean lausunnosta, ettei eSport voisi olla osa olympia ohjelmaa väkivaltaisuuden vuoksi. Vanhanaikaista ajattelua vai fiksua rajaamista?

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Rakkaudesta pelaajacastia kohtaan tuli kestotilattua Pelaaja-lehti parin vuoden kuuntelun jälkeen. Pahan päivän varalle riittää siis paljon vanhoja casteja kuunneltavaksi.

Haluaisin kuulla kollektiivisesti castilaisten mielipiteitä/arvioita/muistoja seuraavista peleistä:
- Vagrant Story
- Metroid Prime
- The Legend of Zelda : The Wind Waker
- Monster Hunter World

Jokainen mainituista peleistä kuuluu satunnaisessa järjestyksessä omiin kaikkien aikojen lempipeleihin. Kiitos castista!

Käyttäjän admin kuva
admin

Tervehdys castin pelitoimittajat ja arvon vieras!

pimpelipom, kaupallinen tiedote
Kauppa.elisa.fi mukana tukemassa myös yleisön kysymyksiä, ilman korkoa tai muita kuluja!
pimpelipom

Suuntaisin kysymykset pääasiassa vieraallenne, mutta tietenkin kiinnostaa muidenkin näkemys vaikka keskustelittekin aiheesta jo edellisessä castissa.

  • Miten näkisitte yksinpelaamisen tulevaisuuden yleisesti? Onko sama tulevaisuus myös edessä mobiilissa?
  • Arcade is Dead, avaisitteko tätä aihetta hieman syvemmin ellette niin tehnyt pääosiossa.
  • Kauan Battle Royal -boomi vielä kestää? Onko pelityyli tullut jäädäkseen ärsyttämään meitä ehtoopuolen kulkijoita?

Kiitoksia castista! Casti on oivaa kuunneltavaa metrossa matkustaessa tai töitä tehdessä.

Käyttäjän Cerker kuva
Cerker

Morjensta vaan Pelaajalehden väelle ja kunniavieraalle! Syksy on täällä taas polttavan kesän jälkeen ja korventava kuumuus ja tappava auringonvalo katoavat taas.

Aloitetaan heti tärkeimmällä eli kysymyksellä Haveriselle. Onko Boss Key Productions ja Cliffy B:n surullinen tarina tuttu? Mitä mieltä olet tapauksesta? Pystytkö samaistumaan? Joko puskee kylmää hikeä?

Sitten kysymystä koko konkkaronkalle. Viime jaksossa puhuitte hiukan pelien erikoisversioista ja muista turhista härpäkkeistä, ja niistä onkin jo puhuttu tarpeeksi, mutta Spidermanin limited editionia hypristellessäni tuli mieleen että mitä mieltä olette steelbookeista? Turhaa paskaa vai hienoja kansielämyksiä? PS. Spidermanin steelbook on aivan paska.

Käyttäjän RatedRKalluStar kuva
RatedRKalluStar

-

Käyttäjän Kuningas Agrippan puoliso kuva
Kuningas Agripp...

Viimeaikaisten castien toistuvana teemana on ollut toimituksen tasapainoilu taloudellisen tilanteen kanssa. Haluaisin kovasti auttaa lähimmäisiäni, sillä elämä ilman pelaajacastia tuntuu turhalta ja toivottomalta. Olen kuitenkin köyhempi kuin pelitoimittaja (uskokaa tai älkää, se on mahdollista), joten lehden tilaaminen ei tule kysymykseen. Nettisivujen mainostuloihin voin kuitenkin vaikuttaa. Kysymys kuuluu, mihin nettisivujenne mainostulot perustuvat? Pitääkö syntisiä mainoksianne klikata vai riittääkö skripti joka lataa sivun sekunnin välein uudestaan 24/7/365 kunnes kuolema meidät erottaa?

Herran siunausta!

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla Housemarquen suusta liikesalaisuuksien yms mahdollisten salassapitovelvoitteiden salliessa rehellinen mielipide millaista oli kehittää pelejä PS3:lle ja PS4:lle ja miten asiat Sonyn kanssa menivät devauksen ja markkinoinnin kanssa? Olitteko molemmin puolin tyytyväisiä vai jäikö jotain hampaankoloon? Olisiko ollut jotain mitä olisitte näin jälkikäteen tehneet toisin? Itse rakastan Resogunia ja Deadnationia kotimaisista peleistä yli kaiken. Varsinkin Resogun osaa pitää otteessaan vieläkin pieninä välipaloina, todellista audiovisuaalista nannatykitystä!

Pelaajan toimitukselle pieni "kritiikki" liittyen viime lehteen. Sisältö oli tuttuun tapaan rautaista ja erittäin laadukasta sekä pelirikasta. Monta hyvää odottamaani peliä oli arviossa mistä olen erittäin tyytyväinen. Pientä napinaa täytyy kuitenkin antaa lehden mielestäni erittäin tylsästä WOW kansikuvasta. Kansissa olette onnistuneet aina mahtavasti ja nytkin odotin joko upean värikästä Spider-Mania tai retrohtavaa Octopath Traveleria mutta haluaisin kysyä miten pädyitte WOW kanteen? Spider-Man juliste oli kylläkin kiva bonus. Älkääkä ottako liikaa nokkiinne, olen edelleen teidän kanssa päätyyn saakka ❤️

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Kukkuluuruu!

Ensiksi kunniavieraalle Haveriselle kysymys: onko Stormdiversin kohdeyleisö samat pelaajat, jotka pelaavat jo nykyisellään BR-pelejä, ja jos on niin mikä on pelin valttikortti suhteessa hallitseviin kilpailijoihin (Fortnite, PUBG jne.)?

Ja sitten pienoinen Pyykkös-patteristo:

1. Oletko pelaillut enää viime aikoina Dead by Daylightia? Peli oli viime kuussa PS Plus -pelinä ja tulipahan tuo ladattua sitten omallekin konsolille. Peli osoittautui varsin kuumottavaksi, mutta samalla käsittämättömän hauskaksi puuhaksi kavereiden kera. Suosikkitappajasi?

2. Scifi-kirjallisuus on alkanut joissain määrin kiinnostamaan allekirjoittanutta. Olisiko Pyykkösellä heittää jotakin suositusta tällaiselle vasta-alkajalle? Erityisesti jonkinlaista eksistentiaalista pohdintaa stimuloivat teokset ovat lähellä sydäntä.

3. Milloin Hintsa Lihavan saaga saadan päätökseen?

Loppuun vielä kunniamaininta Panulle, joka tuntuu viimeisten castien perusteella pystyvän droppaavan tietämystään pelistä kuin pelistä, genreen katsomatta. Herrahan on kuin pelialan uomo universale. Loistava lisäys vakiokaartiin.

Kiitokset tekemästä työstänne. Godspeed.

Käyttäjän Tapiiri kuva
Tapiiri

Heil arvoisa castin väki!

Mitä mieltä olette WoW:n uudesta lisäristä ja MMO:iden tilasta ylipäätään? BfA tuli kokeiltua mutta en saa siitä seikkailun tahi saavutuksen tuntua; epicejä sataa ovista ja ikkunoista ja peli on hiottu äärimmäisen kädestä piteleväksi ja virtaviivaiseksi. Sääli, sillä tarina vaikutti hyvältä ja maisemat olivat ylhät. En taida MMO:ihin koskea ennen WoW:n Classic serveriä tai Pantheon: Rise of the Fallenia; kumpi nyt päivänvalon ensin näkeekään.

Pitkää ikää ja kukoistusta!

Nostoja