Huttusen ja Pyykkösen viimeinen Pelaajacast tällä viikolla – kysy kaikki mitä on jäänyt kysymättä / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Huttusen ja Pyykkösen viimeinen Pelaajacast tällä viikolla – kysy kaikki mitä on jäänyt kysymättä

9.03.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
51
Huttusen ja Pyykkösen viimeinen Pelaajacast tällä viikolla – kysy kaikki, mitä on jäänyt kysymättä

Tällä viikolla on haikeiden hyvästien aika. Torstaina julkaistava Pelaajacast jää Miika Huttusen ja Janne Pyykkösen viimeiseksi osana Pelaajan ydintoimitusta. Toivommekin ihmisten keskiviikkona tapahtuvaan äänitykseen mennessä kertovan muistojaan ja kysyvän kaiken, mitä on jäänyt vuosien saatossa kysymättä.

Aikataulullisista syistä saattaa hyvinkin olla mahdollista, että yhteisen alkuosion jälkeen Janne ja Miika vastaavat heille osoitettuihin kysymyksiin ja terveisiin omissa erillisissä osioissaan. Tarkennamme kuitenkin heti, kun aikataulut varmentuvat suuntaan taikka toiseen.

PÄIVITYS: Aiemmista tiedoista poiketen saimme aikataulut sovitettua paremmin yhteen, joten Miika ja Janne vastailevatkin yhteisvoimin kysymyksiin erillisten osioiden sijaan!

Miikan ja Jannen seuraan liittyvät näillä tiedoin Ville ja Johanna.

Näin saat omat kysymyksesi perille asti Kysy Pelaajalta -osioon:

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacastin 248. jakso äänitetään keskiviikkona ja julkaistaan torstaina 12. maaliskuuta äänimuodossaan. Videotaltiointi saapuu katsottavaksi editointi-, lataus- ja prosessointirumban päätteeksi, eli alustavasti perjantaina

Kommentit

Käyttäjän Ape90 kuva
Ape90

Muutaman kerran olen kirjoitellut ja kiitos kaikista vastauksista, mutta nyt alkoi sormet naputtamaan. Voitte lukea tämän kaikille jos haluatte tai skipata vain kysymyksiin (lopussa).

Oli helmikuinen kirpsakka pakkasaamu kun olimme lähdössä perinteeksi, tavaksi tai jopa vastuuksi nimitettävälle aamulenkille koirien kanssa. Selatessani mitä podcastiä kuuntelisin tällä lenkillä huomasin että uusin Pelaajacast oli lähes listan loppupäässä. Nykyistä cästiä oli jäljellä enää jotain minuutteja joten siirsin Pelaajacastin seuraavaksi soittolistalle. Juuri kun olimme päässeet kotipihasta lenkkireitille Pelaajacast alkoi. Tuttujen äänien lisäksi vieraan ääni hivelivät korviani ja olihan pitkästä aikaa mukana myös tangettimestari Pyykkönen. Cästin jatkuessa Johanna mainitsee että ei pidetä ihmisiä jännityksessä vaan kerrotaan huonot uutiset heti alkuun. Olisihan minun pitänyt jo alkuvuoden tapahtumien perusteella nähdä tämä tulevaksi. Ensiksi Huttusen lähtemisen ilmoitus ja omat henkilökohtaiset myllerrykset. Huttusen lähteminen tuntui siltä kun vanha kuoma olisi päästetty vapaaksi rellestämään. Miehestä kuului uutuuden innostus, sen verran mitä nyt Suomalaisesta jo Egyptin kulta-ajoilla legendan maineesta nauttineesta miehestä voikaan kuulua. Pyykkönen kuulosti erilaiselta, Kainuun kasvatti kuulosti haikealta. Koko cästin väki vaikutti kyllä samoin vaisulta ja pala tuli kurkkuun aikuiselle miehellekkin. Castin edetessä normaali meno palautui eikä Pyykkösen lähdön varjo enää synkentänyt keskusteluja.

Pyykkösen tangetteja ja Huttusen marinaa tulee ikävä ja mutta Johanna, Ville, Minna, Panu, Lasse ja Ville (Ville mainittu tarkoituksella kahdesti kun aina tykkää itseään vähätellä) teillä ei ole mitään hävettävää. Kun vain lehti ja cästi tulevat sieltä kuuluisasta “Rakkaudesta videopeleihin” tulen pysymään lempi ihmisenänne niin pitkään kun nyt lehteä tuleekaan. Aikanaan samaisen perinteen lomassa kuin nytkin Helmikuussa mietin että jos joku sattuukaan tarjoamaan Pelaaja-lehden tilausta niin siihen tartun. Ei mennyt pitkään kun puhelin kilisi ja yllättynyt puhelinmyyjä tarjosi lehteä, kylkiäisen kanssa. Myyjä ei muistanut edes varmistaa osoitetietoja, tuntui olevan niin häkeltynyt koko tilanteesta. Nähtävästi Pyykkösen tangentit ovat tarttuneet eli takaisin asiaan.

Johannan tarttuva nauru (sekä asiantuntijuus), Villen lähestyttävä suomalaisuus ja Panun tiukat perustellut mielipiteet pitävät itseni lehden tilaajana ja cästin kuuntelijana. Minnan ja Lassen panos lehteen ovat mahdollistaneet sen että lehdet jäävät usein pöydille ihan vain ihasteltaviksi. Propsit myös erinäisille avustajille ja vieraileville tähdille.

Nyt aion kunnioittaa Pyykkösen ja Huttusen muistoa pelaamalla pari tuntia MTG Areenaa kuunnellen Pyykkösen Spotify listaa. En ole kova RPG tai Destiny pelaaja enkä tankki- tai kirjaharrastaja mutta MTG ja Pyykkösen lista osuvat itsellekin. En ole kuullut tästä puhuttavan mutta voisin kuvitella että mätkyn Eldrtich Moon setti varmaan yhdistää näitä legendoja. Toivottavasti kuulemme herroja vielä jatkossa ja etenkin mitä herrat tekevät jatkossa. Kaikkea hyvää sinne vihreämmille niityille!

Nyt tähän hetkeen ja tulevaan. Kysytte aina palautetta niin laitetaan sitä nyt tähän jatkoksi. Mielestäni nämä muutokset mitä Johanna on tuonut lehteen ovat olleet toimiva. Olen aina pitänyt Pelaajan lähestymistä että käsitellään muutakin kuin vain juuri videopelejä mahtavata aspektina. Nytkin lehdessä oli TV-sarja arvostelua ja ihan televisio vertailua. TV-vertailun veinkin vaimolle opiskeltavaksi, joka on uutta töllötintä lupaillut. Muutenkin vaimolla on tapana sanoa että ilman Pelaajaa olisi kuin menisi sokkona pelimarkkinoille joten hänelle olette olleet isona apuna eli ainakin yhdeltä naisfanilta peukut. Cästeihin kyllä ehdottomasti Anime-lehden päätoimittajaa vieraaksi, sitä odotan innolla. Animea katsottuna ja mangaa luettuna reilu 20 vuotta ja Anime-lehtikin kestotilattuna.

Lopulta kysymys: Olen kuunnellut erilaisia pelicästejä vuosi kymmenen ja niissä puhutaan miten lapsina pelattiin pelejä ja pelit olivat vaikeampia. Oletteko ikinä itse miettineet että nämä jenkkilän tai brittien pelaajat eivät kyllä tiedä mitään vaikeasta. Kokeileppa itse pelata pelejä ymmärtämättä juuri mitään kielestä. Itse ainakin kun ensimmäisen kerran pelasi Pokemon Rediä tai FF7kaa ei ollut englannista juuri mitään käsitystä. Ei mitään ideaa jos joku ohjasi menemään jonnekkin tai tuomaan tälle jotain. Peleille tuli yllättävää pitkäkestoisuutta kun ensinnäkin löysin hahmon jolle puhua ja sitten kiersit kaikki paikat uudelleen läpi jos löytyisi se seuraava hahmo jolle puhua tai jokin olisi muuttunut. Tietysti tämä ei Marion kaltaisissa tasoloikissa välttämättä vaikuta niin paljon mutta kuitenkin.

Viimeisenä jos teiltä löytyy mitään uusia lautapeli suosituksia niin olen pelkkänä korvana. Itseltä löytyy kyllä lähes kaikki jo cästeissä mainitut pelit hyllyssä (150 muun pelin lisäksi) mutta uusia helmiä mahtuu aina mukaan. Viimeisimpänä peliporukkaan iski Wingspan. Suosittelen tutustumaan helppona oppia engine building pelinä ja syvyttäkin löytyy.

Nyt aika vetää henkeä ja kiittää ja kumartaa!

Käyttäjän Nukuttaja kuva
Nukuttaja

Kiitos kuluneista vuosista Huttuselle ja Pyykköselle! Onnea myös tulevien haasteiden parissa mitä ne sitten ovatkaan.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Väistyville mestareille loppuun vähän haastavammat pohdinnat (saa toki muutkin vastata):

Jim Sterling tämän viikkoisessa videossaan arveli että vanhojen suosittejun pelien remaket (FF7 ja RE3) tulevat olemaan tämän vuoden kuuminta kamaa koska ihmiset tuntee niitä kohtaan nostalgiaa, ne eroavat tämän hetken AAA-peleistä ja monotesaatio on yksinkertainen kertamaksu periaatte sekä uusien pelien kohdalla ei tiedä millaista tavaraa oikeasti tulee ulos kuin vasta julkaisupäivänä esim. Anthem ja Gr:Bp.

Mitä mieltä herran väitteistä, Totta vai tarua? Uskotteko että länsimaiden AAA-pelitalot alkavat harrastaa samaa tällä vuosikymmenellä?

---

Kun Pyykkönen saa Playstation kansa-kirjan naputeltua onko edelleen mahdollista että herra palaisi vielä videopelien pariin näpyttelemällä Nintendo Suomessa-kirjan?

---

Kamalin peli jota olette joutunut pelaamaan lehteä varten?

---

Hauskimmat hetket podcästeissä? Ainakin Pyykkösen Disco Elysium imitaatio vittupää huutavasta kakarasta joka heittää kiviä-imitaatio on jäännyt mieleen.

Viimeinen kysymys:
Minkä pelialalle tyypillisen asian toivoisitte poistuvan tämän vuosikymmenen aikana? Entä lisääntyvän?

---

Shifti pohjaan ja f-näppäimen painallus herroille. Voimia tuleviin koitoksiin ja olkoon loot rng jumalat suosiollisia Warframe:ssä ja Destiny:ssä.

Käyttäjän Tapiiri kuva
Tapiiri

Tervehdys,

tuossa taannoin saimme nähdä ensivilauksia Baldurs Gate 3:sta. Mikäli katsoitte, niin mitä tunteita tämä herätti? Omat odotukset peliä kohtaan olivat matalalla, sillä Divinityt eivät iske ollekaan, mutta silti yllätyin miten peli tuntui olevan Divity Original Sin 3, enkä siitä oikein Baldurs Gate-fiilistä saanut irti repimälläkään.

Sitten vähän edelliseen viitaten; miten paljon jatko-osan tulisi teistä kunnioittaa edellisiä osia?

Pyykköselle ja Huttuselle toivon valoisaa tulevaisuutta, elämä jatkuu. Live long and prosper.

Käyttäjän SensoryOverdrive kuva
SensoryOverdrive

Hei!
Haluaisin ensiksi toivottaa onnea tulevaan Huttuselle ja Pyykköselle, ja kiittää upeasta työstä Suomen pelimediassa. Jättämänne aukko pelaajacastissa on suuri. Luotan kuitenkin Johannaan, Panuun ja Villeen, jotka ovat vuosien saatossa osoittaneet, että hommat toimii ilman Pyykköstä ja Huttusta.

Ja nyt kysymys Pyykköselle ja Huttuselle.
Mikä on ollut uran huonoin ja mikä paras hetki?

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Tervehdys kaikille pelaajacastilaisille!

Aivan valtavan iso kiitos sekä Huttuselle että Pyykköselle kaikesta tehdystä työstä ja panostuksesta suomalaisen pelitoimituksen eteen. Olette molemmat tuoneet mittaamattoman määrän iloa ja naurua harmaan arjen keskelle pelaajacastien ja muun median myötä (uskokaa tai älkää).

Toivotan teille molemmille vilpittömästi oikein hyvää ja menestyksekästä jatkoa!

Käyttäjän Fowl kuva
Fowl

Haikeaa kuulla, että tänä vuonna täysi-ikäistyvän Suomen parhaan pelilehden, ja jo yli vuosikymmenen ajan Suomen parhaan podcastin perustajajäsenet siirtyvät nyt taka-alalle. Kiitos Huttuselle ja Pyykköselle kaikesta arvokkaasta ja varmasti raskaasta työstä jota olette pelijournalismin hyväksi tehneet. Pelaaja on nyt uuden sukupolven vastuulla, mutta Johanna, Ville ja Panu ovat kyllä osoittaneet että sama rakkaus videopeleihin ohjaa lehden suuntaa myös jatkossa. Minne nyt suuntaattekaan niin toivotan kaikkea hyvää ja toivottavasti vierailette aina välillä castissa kertomassa hyviä mietteitänne peleistä ja pelialan ilmiöistä. Loppuun kysymykset: Mitä jäätte eniten kaipaamaan työstänne Pelaajan toimittajana? Entä vähiten?

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Kysymys molemmille että mikä mahtoi olla ikimuistoisin vuosi pelaajassa? Tsemppiä tulevaisuuteen!

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Nähdäkseni Suomi hyvinvointivaltiona perustuu osaltaan kristillisiin arvoihin. Tyrmätkää jos olen väärässä sanoessani huomanneeni silloin tällöin lehdessä lieviä uskontoja vastustavia mainintoja, harvoin arvosteluissa, kenties Pelaajacastissa, ehkäpä lehden mustalla uutissivulla jota käsittääkseni on muuraillut Pyykkönen. Kysyinkin tätä joskus muodossa "Mikä on Pyykkösen suhde kristikuntaan", kysytään nyt näin pohjistettuna toistamiseenkin, ja mikäpä siinä, luulen vain tämän katsomuksen välittyneen itse pelimediaan. Onko se aiheellista tai onko siitä vaikea olla joskus mainitsematta (peli)maailman tapahtumien yhteydessä, saatte mielenne mukaan vastata, mikäli en ole ihan joron jäljillä.

Mustaa hiuslisäkettä lukuunottamatta Itämaan tietäjien JoulukalenteriHD oli minusta huvittava, näin uskontoihin liittyen. Kiitos koko toimitukselle tässä vaiheessa. Huttusta ja Pyykköstä jään kaipaamaan noista videoista sekä äänestä ja tietysti teksteistä, joita olen äidinkielentunnin ja iltasadun tavoin lukenut nuorimmalle veljelleni, kun olemme saaneet jonkin pelin lävitse ja vertaamme arvostelijan mielipiteeseen. Häntä nauratti Pyykkösen ilmaus "pössyttelevä punkkaribestis" Life is Strangen Chloesta, vaikka pössyttely olikin ikävä minun selittää auki. Myös Kokkipelaajan jouluglögiä kokeilimme.
Sauhutkoot kynät papereillanne siis vielä pitkään! Julkaisujanne odotellessa, lasillinen mustaherukkamehua terveydeksenne.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Thomas Puhan sanoja lainatakseni: Pyykkönen on suomen kovin pelitoimittaja. Aika hiljaiseksi vetää, toivottavasti Janne tulevaisuudessa siirtyy kirjoittamaan kirjoja tai jotain vastaavaa. Olisi aika surullista jos miehen kirjoituksia ei enää pääsisi lukemaan. Melkein kaksi vuosikymmentä olen herrojen kirjoituksia lukenut ja hurinoita kuunnellut, tuntuu kuin olisi menettämmässä kaksi ystävää.... Huttuselle ja Pyykköselle kaikkea hyvää ja suuri kiitos kaikista näistä vuosista!
Peter Panin sanoin: never say goodbye. because goodbye means going away, and going away means forgetting.

Nostoja