Kysy Pelaajalta 142: Lähetä kysymyksesi vuoden ensimmäiseen Pelaajacastiin! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Kysy Pelaajalta 142: Lähetä kysymyksesi vuoden ensimmäiseen Pelaajacastiin!

28.01.2015 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
19

Pelaajacast palaa viimein joulutauolta eikä yhtään liian aikaisin, kohtahan on jo helmikuu ja sitten kesä! Pelaajacastin 142. jaksossa on totuttuun tapaan mukana kuuntelijakysymyksiin pureutuva Kysy Pelaajalta -osio, johon kaipailemme jälleen kysymyksiä ja keskusteluaiheita.

Pelaajacast 142 äänitetään torstaina iltapäivästä , joten laittakaahan kysymyksiä kehiin ennen sitä. Jakso julkaistaan seuraavana päivänä, perjantaina 30. tammikuuta

Lisäys: Vieraaksi saapuu Suomen Mr.PlayStation eli Valtteri Hyttinen. PlayStation aiheisia kysymyksiä kannattaa siis jättää.

Kysymykset voi lähettää alla olevalla kommentointisarakkeella rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin. Vaihtoehtoisesti kysymykset voi lähettää Pelaajan Facebook-sivulla tai Twitterissä kohdistamalla kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta.

Kommentit

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel

Pelien tekeminen on jo nyt turhan kallista ja varsinkin uusien konsolien saavuttua markkinoille voisi olettaa, että koneiden tehojen valjastamiseen tarvitaan enemmän työväkeä. Miltä pelivuosi 2015 näyttää tältä kannalta? Tulevatko pelien tekemiseen käytetyn rahamäärän nousu haittaamaan/auttamaan pelinkehitystä vai onko syytä olettaa, ettei kehitykseen käytetä sen enempää rahaa kuin ennenkään?

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Onkos toimituksen posse päässyt Evolvea pelailemaan kuinka paljon? Itse alphassa ja betassa mukana olleena ja varmaan yhteensä ~250 matsia väännettynä tykkään kyllä todella paljon. Mitä netistä lukenut niin tuntuu ettei monilta löydy uskoa että pelin pariin tulisi palailtua vielä muutaman kuukauden jälkeenkin. Tähän ilmeisesti syynä se ettei peli tarjoa tarpeeks vaihtelua ja kävi monien mielestä jo betan aikana itseään toistavaksi. Itse kuitenkin sitä mieltä että ns. hyvin toimiva perus peli kantaa jo todella pitkälle. Esimerkkeinä voisi mainita turtle rocksin aikaisemman pelin: Left 4 Deadin mikä on vielä nykyäänki helvetin toimiva (netti)peli, vaikka käytännössä onkin vain paikasta A, paikkaan B juoksemista.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

1. Viime vuonna trendinä oli "rikkinäiset" AAA-pelit (Driveclub, AC Unity jne.). Uskotteko, että julkaisijat ovat tänä vuonna viisaampia?
2. Mitä indiepelejä odotatte vuodelta 2015?
3. Grim Fandango teki paluun. Mitä mietteitä? Kenties videomateriaalia PelaajaHD:een?

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

@Valteri:

Onko mahdollista, että PS3:lla nähty Yle Areena Appi saataisiin joskus myös PS4:lle?

Käyttäjän Paronipekugram kuva
Paronipekugram

mitä pelintekijöiden pitäisi ottaa opiksi viimevuodesta?

tammikuun lehden arvosteluissa olleet pikku tietolaatikot laittakaa niitä jatkossakin

huttunen onko pelintekijöiltä tulossa kenties kolumneja lehteen? viittasit sellaista tammikuun pääkirjoituksessa.

grim fandango ei saa pelaajan valinta leimaa vaan täysin uuden luurankopelaaja leiman joka tarkoittaa tätä pelaat kuolleenakin :D

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Onko kaikki isot nimikkeet vuodelle 2015 jo julkistettu vai voiko ns. ruumiinosista lyödä vetoa, että tänä vuonna julkaistaan vielä ison luokan pelejä, joita ei ole vielä julkistettu?

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy
Lainaus käyttäjältä Demppa

How much wood would a woodchuck chuck, if a woodchuck could chuck wood?

Ja loppuun vielä ammattitaitoinen haiku.

Poistaa se jonkin
Tyhjän tunteen sisältä
Pelaajacasti

Hienosti kirjoitettu haiku. Voiko haiku muuten rimmata tyyliin:

Pelaajacasti
Informoi painokkaasti
Myös tänne asti

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Tervetuloa takaisin eetteriin! Teitä onkin kaivattu!

1. Salaiset pomotaistelu, sekä erinäiset salaiset videot ovat olleet eräänlainen tapa pelialalla. Esimerkiksi ensimmäisessä Kingdom Heartsissa(tarkalleen ottaen sen Final Mix versio), Sora ja kumppanit tapaavat mustaan kaapun pukeutuneen mysteerisen miehen. Mies haasta Soran taisteluun kanssaan, tiputellen samalla kryptisiä vihjeitä identiteetistään. Myöhemmin tämä samainen kaveri paljastuu jatko-osan pääpahikseksi. Haluasinkin kysyä castilaisilta, että ovatko he tutusteneet johonkin pelisarjaan, jossa jonkin salaisen pomotaistelun, tai viedon avulla viitataan suoraan pelisarjan jatko-osaan?.

KH1FM
IMAGE(http://vignette2.wikia.nocookie.net/kingdomhearts/images/4/49/Sora,_Unknown_Battle_KHFM.PNG/revision/latest?cb=20121231035423)
KH2
IMAGE(http://i17.photobucket.com/albums/b64/albino_vampire/KH2/file-3.jpg)

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

1. Mistä genrestä / aiheesta on tällä hetkellä mielestänne pelimarkkinoilla ylitarjontaa ja mitä kaipaisitte enemmän?

2. Jos teille tarjottaisiin tilaisuus lyöttäytyä mukaan jonkin pelin jatko-osan kehitystiimiin, mikä pelisarja se olisi ja mitä parannuksia tai uuusia ideoita toisitte siihen?

3. Huttunen, mitä mieltä Peter Capaldin suorituksesta doctor who:na so far?

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Mitä mieltä olette mahdollisesta Quantic Dreamin Fahrenheitin remasterista joka vuosi nettiin? Mitä mieltä toimituksen jäsenet ovat kyseisestä pelistä?