Kysy Pelaajalta 143: Lähetä kysymyksesi Pelaajacastin väelle ja erikoisvieraalle / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Kysy Pelaajalta 143: Lähetä kysymyksesi Pelaajacastin väelle ja erikoisvieraalle

9.02.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
19
Pelaajacast 143: Kysy Pelaajalta

Pelaajan toimituksen jo kahdeksannen vuotensa käynnistänyt podcast pärähtää kehiin taas tällä viikolla. Pelaajacastin peräti 143. jaksossa keskustellaan tuttuun tapaan peleistä ja niitä sivuavista aiheista. Mukana on tuttuun tapaan myös perinteinen Kysy Pelaajalta -osio, johon lukijat voivat lähettää kysymyksiä castilaisten puitavaksi.

Tämän viikon jaksoon on näillä näkymin saapumassa erikoisvieraaksi Microsoftin ja Xboxin Suomen tuotemarkkinointipäällikkö Jarno "Killi" Kallunki-Mättö, jolle voi lähettää Xbox- ja Microsoft-aiheisia kysymyksiä.

Pelaajacast 143 äänitetään keskiviikkona iltapäivästä, joten laittakaahan kysymyksiä kehiin ennen sitä. Jakso julkaistaan seuraavana päivänä, torstaina 12. helmikuuta

Kysymykset voi lähettää alla olevalla kommentointisarakkeella rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin. Vaihtoehtoisesti kysymykset voi lähettää Pelaajan Facebook-sivulla tai Twitterissä kohdistamalla kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Olisiko mahdollista nähdä PelaajaHD kanavalla tulevaisuudessa jonkin vanhan klassikkopelin ns. "sokea" Let's Play, eli pelaaja ei ole aikaisemmin peliä pelannut eikä tiedä siitä muutenkaan mitään. Täysin leikkaamaton, tai ainakin täysin ilman internetin apua pelattuna. Tullut katsottua tässä lähiaikoina sokeaa läpipeluuta Ocarina of Timestä, ja on ollut äärimmäisen viihdyttävää seurata jonkun pelaamista pelissä jonka itse tuntee läpikotaisin, tulee mahtavan nostalgisia muistoja mieleen kun joskus pähkäili itsekin samoja asioita.

Mitäs vanhoja klassikoita löytyy pelaamattomien pelien listalta?

Käyttäjän FatTepi kuva
FatTepi

Killille ihan simppeli kysymys vain.

- Miltä mielestäsi pelivuosi 2015 näyttää ja mitä uskot sen vielä tuovan tullessaan mm. E3 messuilla? Mitä peliä Killi odottaa eniten tämän vudoen peleistä jotka ovat jo julkistettu tulevan vuonna 2015.

PS. Kiitokset vielä hienosta xbox rekkakiertueesta! Blockfestit saitte ainakin maistumaan huomattavasti paremmalta kun odotteli seuraavaa hyvää esiintyjää.

Käyttäjän Paronipekugram kuva
Paronipekugram

onko toimistolla sauna tai poreallas?

Kiitti rekuselle hauskasta erikoisosiosta naisille samanlainen osio castiin minna, jemppu ja johanna varmaan saisivat hyvää läppää aikaan.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Minkä vanhan pelisarjan haluaisitte palaavan? Dino Crisis sarja saisi jatkua.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Jos toimistosta olisi mystisesti hävinnyt esim. Arvekari, niin kenet seuraavista palkkaisitte tutkimaan mysteeriä?

-Sherlock Holmes
-Adam Jensen
-Batman
-Bigby Wolf
-Neiti Marple
-Joku muu, kuka?

Käyttäjän huuru kuva
huuru

Milloin toimitus pääsee testaamaan Quantum Break peliä? Ja miksi kyseistä peliä ei mainita Microsoftin omissa virallisissa videoissa joissa mainostetaan 2015 tulevia pelejä?

Käyttäjän psaijai kuva
psaijai

Yli vuosi ensimmäisen aallon julkaisusta ja vajaa puoli vuotta toisesta (Suomi). Nyt kerrottiin, että XboxOne on saamassa vihdoin screenshot-ominaisuuden. Edelleenkään ei konetta voi käyttää englanniksi äänikomentojen toivossa, jos sijaintina on suomi. Miten voi uusi hieno kone olla niin raakile ja vieläpä edelleen? Entä onko Killin mielestä XboxOnen käyttöliittymä oikeasti helppokäyttöinen? Vieläkin kaikuu korvissa hienot mainoslauseet, että myöhästyminen käytetään hyväksi ja Suomen julkaisussa ollaan valmiina.

Ja entä pelien asentaminen? GTA5 asennukseen ei pitäisi mennä 12 tuntia ja syykin näyttää olevan siinä, jos hyväksyy samalla päivityspyynnön peliin. "Päivitä myöhemmin tai kone offline-tilaan, niin peli asentui 40 minuutissa (joka sekin on varsin pitkä aika).

Ovatko nämä kaikki ongelmat ja "ominaisuudet" seurausta yleisön reaktioihin vastaamisesta? Kuinka paljon Microsoftin strategiset muutokset laitteen kanssa E3-messujen julkistusten jälkeen vaikutti siihen, että XboxOne on nyt sitä mitä on? Potentiaalinen viihdekeskus, jossa edelleen paras ohjain ja esimerkiksi pelin aloittaminen siitä mihin jäi edellisellä kerralla, on huikea ominaisuus! Aloitettiinko jotenkin puhtaalta pöydältä? Ei luotettu omiin visioihin, jonka tuloksena kiireesti kokoon laitetut ja karsitut asiat toivat eteen pannukakun, tosin ilman hilloa ja kermavaahtoa? Harmi, että XboxOne on käytännössä Nintendo olohuoneen nurkassa. Sillä pelataan vain yksinoikeuspelit. Toisaalta valtaisa välimatka kilpailijaan on etu ainakin silloin, jos haluaa lainata pelin vaikka kirjastosta. Eipä ole parin vuoden jonotusta edessä, kun ottaa pelin XboxOnelle. :)

Tsemppiä Killille ja koko Suomen porukalle valtaisan vuoren kiipeämiseen!

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Ensinnäkin kiitokset Xbox Suomi -tiimille rekkakiertueesta, hauska idea ja toimiva toteutus.

Ja sitten muutama kysymys Killille:

- Mitä "killer" sovelluksia Xbox Oneen on lupa odottaa vuonna 2015? Spotify, Yle Areena, Katsomo? Sopimusasiat tietysti salaisia mutta jos voisit jotakin pientä vinkata.

- Mikä on mielestäsi Xbox Onen ehdottomasti paras ominaisuus/asia verrattuna kilpailijoihin ja missä on vielä eniten parannettavaa kilpailijoihin verrattuna?

Bonuksena tiedustelen mielenkiinnosta miten päädyit töihin Microsoftille ja Xbox/pelipuolelle? Jos tuntuu liian henkilökohtaiselta kysymykseltä niin ei tietenkään tarvitse vastata :)

Tsemppiä vuodelle 2015 koko mikkisoftan Suomi -tiimille!

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Killille:
1. Onko Xbox Onen mainostaminen julkkisten ja tubettajien kautta tuottanut tulosta Suomessa?
2. Minkälaisena käännekohtana Xbox Onen kannalta näet Phil Spencerin nousun Xboxin ruoriin?

Toimitukselle:
Sony ja Marvel tekivät sopimuksen, jonka johdosta Spider-Man pääsee loikkimaan Marvelin leffoihin. Mietteet tästä ilouutisesta?

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Ensinnäkin, helmikuun lehti on loistava! Mahtavat artikkelit Warhammeristä ja Witcheristä, Pelien takana-kolumnin lisäys, Pyykkösen kolumni, erittäin hyvät arvostelut ja vieläpä kruununa vuoden pelit. Pelien järjestyksistä tuolla listalla voi toki olla aina montaa mieltä, mutta erityismaininnat osio oli hyvä lisä tuohon listaan.

Toisekseen, olen enemmän kuin iloinen jos todellakin teette XCOM-lautapelistä pienen esittelyn taikka arvostelun seuraavaan lehteen. Ilmeisesti ehdotukseni lautapelien lisäyksestä Pelaajan tarjontaan ei ole mennyt siis kuuroille korville. Toivottavasti vastaavia excursioita tehdään useamminkin tuonne unplugged gamingin pariin.

Lisäksi vielä viimeisenä kehuna edellinen cästikin oli erityisen hyvä. Erityisesti Rekusen, Kaitilan ja Arvekarin osio oli mukavaa kuultavaa.

Kehujen jälkeen oli mulla pari kysymystäkin koskien Netflixin tarjontaa: Oletteko tutustuneet Netflix-exclusiiviin Marco Polo sarjaan? Olin itse ensin hieman epäileväinen sarjan suhteen, mutta ensimmäisen kauden loppua kohden jaksot menivät jännemmiksi ja mielenkiintoisemmiksi koko ajan. Erityisesti viimeinen jakso on erittäin loistava. Suosittelen!

Toinen kysymys taikka ehdotettu puheenaihe koskee huhuiltua Netflixin ja Nintendon yhteistyössä tekemää Zelda-sarjaa. Mitä mieltä porukka tästä on? Tuntuu että yleinen mielipide on se, että tästä pelisarjasta pitäisi viimeisimmäksi fanien mielestä tehdä tv-sarjaa, mutta oma mielipide on kyllä varsinkin tuon Marco Polon jälkeen erittäin optimistiset. Vastaavilla tuotantoarvoilla, Nintendon tarkalla laadunvalvonnalla ja ehkä hieman perheystävällisemmällä fantasiaotteella tehty The Legend of Zelda-tvsarja voisi oikeasti toimia todella hyvin. Kyseistä sarjan tuotantoa taidetaan vasta pikkuhiljaa aleta käynnistelemään joten eihän tästä mitään tiedetä, mutta onko arvauksia siitä tehtäisiinkö sarjasta kokonaan oma tarinansa vai kenties tehtäisiin jostain jo julkaistusta Zelda-pelistä oma versionsa telkkariin?